Gott nytt år!

Skulle bara hälsa alla som läser bloggen ett gott nytt år, ett bra år 2008 och självklart så hoppas jag 2009 blir ännu bättre, ett år då det kommer hända mycket roliga saker i mitt liv, mer om det vid ett senare tillfälle. Detta året har slutat på sämsta möjliga sätt med först vinterkräksjuka och sedan förklylning och feber, jaja det kan bara bli bättre och det är faktiskt enda gångerna jag varit sjuk under 2008 så jag antar att jag får ta det.

Det största som hände under 2008 är väl att Henke Larsson började lira innebandy igen, helt sjukt egentligen när jag satt och kollade på UEFA cup finalen från 2003 med Celtic mot Porto 2-3 e förlängning o 2 mål av Henke som man inser att fan va stor han var egentligen ute i europa förr, och nu lirar han innebandy, ja sjukt egentligen, på länken nedan kan ni se lite från SSL 2008 med Henke.

http://www.youtube.com/watch?v=gi40PBp_2Ho


Julstiltje på bloggen!

I juletider händer inte jättemycket, men imorgon Lördag blir det back to basic cup i Gråbo utanför Lerum, där det spelas småmålsinnebandy. Annars då har julen varit bra. Fick en jätterolig julklapp, Need for speed under cover, grymt kul spel där man får köra ifrån snuten och köra fort som bara den. Bloggen kommer komma igång mer och mer, men några dagar blir det nog inte så mycket kul uppdatering, men om någon har ett kul ämne så ta gärna upp det via en kommentar osv.

Julkollen Lerum!


Dags för nästa lag och det blir "nya" klubben FBC Lerum som är en sammanslagning av IBK Pantern och 0302 IB, klubbarna gick ihop i våras och gör sin första säsong ihop. Jag fick en pratstund med Magnus "jojo" Johansson en av tränarna i laget.


David: Hur är läget i laget?
Magnus: Just nu är det jättebra alla är tillgängliga vi har haft 2 bortresta som kommer vara tillbaka efter uppehållet?

David: Vad har varit Bäst resp.sämst i år?
Magnus: Bästa har varit vårt lagbygge att det har tagit form och att vi är en ny grupp med ny spelidé.Sämsta att det tog så lång tid att få resultaten med sig.


David: Ni hade en mental del hur har det hjälpt er?
Magnus: Det var framförallt att vi inte skulle fokusera på att vi gjorde för lite mål, vi brännde så mycket chanser och det hjälpte bra.

David: Har ni några nya spelare på ingång eller kommer ni tappa någon?
Magnus: Ja vi ha en forward klar från öckerö, som varit deras klart bästa spelare, Johan Lidell född -90, blir spelklar till gothia cup.


David: Hur kommer ni köra  under uppehållet?
Magnus: Vi kommer inte spela någon match utan köra fys, både styrka och kondition samt ett miniträningsläger.

David: Vad är ert mål i år?
Magnus: Målet med säsongen är att få ihop gruppen och speliden.

David: Hur ser framtiden ut?
Magnus: Vi vill ju ha ungdommar med ambition och ska nästa år bli riktigt giftiga.

David: Okay tack så mycket och lycka till i fortsättningen!
Magnus: Tack själv.

Julkollen Marstrand!

Då var det Marstrands tur, laget som förra året vann div 3 Göteborg efter att ha ramlat ur div 2 året före. Jag fick en pratstund med Johan Nordlycke som förra säsongen tränade Alingsås med Magnus Söderqvist Wall och numera är headcoach i Marstrand och vårt samtal blev ungefär så här.

David: Hur är läget i laget?
Johan: Jo det är bra, vi har mycket folk på träningarna och kör på bra.

David:
Hu kommer ni köra under juluppehållet?
Johan: Vi kommer träna på bra och möta Vänersborg i en träningsmatch, det passade bra för vi har mött varann 2 gånger och det blir en jämn bra fight.

Davd:
Kommer ni få in eller tappa några spelare under uppehållet?
Johan: Vi kommer lyfta upp några av våra juniorer som visat framfötterna och sedan återkommer en spelare från en långresa, inga förluster.

David:
Vad har varit bäst respektive sämst i år?
Johan: Bäst var i början på serien när vi jobbade och slet 100 % hela vägen, sämst har varit när vi fick den fina starten att vi slappnat av några procent och inte jobbat stenhårt i 60 min utan trott vi varit bättre än vad vi är.

David:
Du har varit i många klubbar hur kommer det sig att det blev just Marstrand för dig?
Johan: Det är en klubb med otroligt bra ungdomsverksamhet och bra organisation med många elsjälar som jobbar för klubben, sedan har laget en riktigt bra sammanhållning och de flesta umgås utanför innebandyn vilket gör att man får en starkare grupp.

David:
Hur ser framtiden ut för er?
Johan: Det ser mycket bra ut, vi har i princip kört på 3 femmor varje match och gett våra unga spelare mycket speltid så om något år så kommer de vara riktigt bra och ha god nytta av den tilliten de fått i år.

David:
Okay, tack så mycket och lycka till vidare.
Johan: Tack själv.

Får se hur många lag till jag hinner ringa, det beror på tillgänglighet och så, sen är det inte läge att ringa folk på själva julhelgen heller så det kanske inte blir alla lagen utan de som krigar i botten för de känns mest aktuella, hoppas det är okay ändå.

SSL måndag Västreås mot Helsingborg!

Var ett tag sen man såg SSL och fan va kul det var igen att se på grym innebandy. Måste säga att det är mycket roligare att se 2 bottenlag mötas än topplagens jäkla tragglande vid sargerna fram och tillbaka och ner i hörnen. Istället blev det en öppnare innebandy och mycket mer kul att se på. Lagen följdes åt men sedan gjorde Västerås några misstag och blev straffade och Helsingborg ryckte till 7-4 ledning. Då tog Stefan Hedlund i Västerås timeout och VÅGADE direkt med 6 mot 5 spel med en tanke bakom det hela som var genialisk. Han flyttade ner den hårdskjutande tekniske forwarden Christian Matsson på backplats där han kunde få tid att bomba sin skott när ytorna uppenbarligen inte skulle finnas offensivt.
Först så reducerade stekhete Rydh med sitt 4:e mål för dagen när han iskallt i slottet stänkt in bollen i lagon höjd och inte speciellt hårt som betydde  5-7 15:38. 18:10 kom nästa mål när Mattsson hittade Klein som drog till med ett direktskott stenhårt från högerkanten, hoppas alla forwards i div 2 såg det målet, annars försök se det för så ska man göra som forward, klippa till direkt och inte "kladda" med bollen som sthimarna säger. 19:52 fick samme Klein åter igen bollen i mål, denna gång inte lika snyggt men assisten var snyggare av Alexander Carlström som tunnlade Anderberg i helsingborg med sin diagonare till Klein som sköt bollen via Nede och in. Direkt på tekning så går Västerås på offensiv och får en sista chans och tyvärr för Klein så studsar bollen över hans klubba annars hade han blivit en osanolik hjälte med en hattrick som jag mycket väl hade unnat honom.
I sudden körde Västerås på utan målvakt och med all rätta tycker jag, man måste våga för att vinna men tyvärr för dem så hamnade skottet i täck och Henke Larsson fick lobba in bollen i tom kasse och Helsingborg fick med sig 2 poäng hem.

Bästa coaching jag sett på väldigt länge, kul med tränare som gör något och vågar, inte som bara står och tittar på, dessutom lät han de för dagen heta spelarna spela vilket många tränare har svårt med, de är så inbitna av att "stjärnorna" alltid levererar och är bra vilket absolut inte är fallet, hetast lirar helt rätt Heda!

Rättvist, verkligen inte, 2 höga klubbor gav tyvärr gästerna 2 mål, Nedes zorro var i midjehöjd och tyvärr så ser man allt som oftast dessa mål som domarna gång på gång missar, något som borde tas upp på domarmöterna. Jag tycker att Västerås varit värda minst 2 poäng med tanke på sin starka finish och att 2 mål skulle varit bortdömda.
Kul annars med de unga lirarna som var grymma, Linus Nordgen i Helsingborg och Mattsson o Klein i Västerås samt Rydh som stänkte 4 baljor, för att vara bottenlag så spelade de med ett stort självförtroende och bjöd på läckerheter gång på gång, riktigt kul att se.

Minns själv i Norge när mitt lag mötte Sagene och Runar Snellingen som är en zorro nisse i den överdrivna skolan, han ställer sig alltid bakom mål och är stor som ett jävla hus och zorrar i huvudhöjd på målvakten och hur ska man kunna försvara sig mot det, inte lätt och domarna gör inget åt det, så upp med huvudet nu domarna och blås bort de där höga klubborna annars kan vi skita i den regeln och då kommer säkert fler än jag spela med innebandyglasögon för alla klubbor man kommer få i ögat och tro mig, det är ingen trevlig upplevelse det kan jag skriva under efter smällen jag fick mot Mullsjö för ett antal år sedan och sedan dess kommer jag aldrig spela innebandy utan mina brills.

Julkollen Alingsås!

Turen kom till Alingsås och jag ringde upp Stefan "siffran" Johansson.


(Stefan tv på bilden.)

David: Hur är läget i laget nu?
Stefan:Det är helt okay bra förutom Mikael Gustvasson och Marcus Glännbro som är långtidsskadade sen är Andreas Glännbro bortrest 2 månader.

David: Hur kommer ni ladda upp under juluppehållet, ryktena på stan säger att ni kör stenhård fysträning stämmer det?
Stefan: 12 av 20 dagar kommer vi träna, vi ska också spela en cup i Grästorp och vi ska möta Wårgårda och ev ett lag till.

David: För några veckor sedan när du och Joel tog över laget så frågade jag om ni hade några nya spelare på ingång och då skulle ni kolla över laget först, hur ser ni på att ta in någon eller några nya spelare nu?
Stefan: Vi skulle behöva målskyttar, vi hoppas på några nya spelare under juluppehållet.

David: Kommer ni ta in någon form av mental tränare eller pådrivare typ Gary Larsson som ni hade förr i tiden?
Stefan: Det har vi pratat om, får se hur det blir, om vi får tag på någon bra som har tid.

David: Något annat du vill tillägga?
Stefan: Jag hoppas vår bästa tid kommer efter jul och att alla kan träna så vi får bygga upp laget så vi får ta de poäng som behövs efter jul.

David: Okay lycka till i fortsättningen.
Stefan: Tack!

Summering omgång 14.

Helgens omgång bjöd inte på några direkta skrällresultat direkt, förvånande var väl i så fall att Vänersborg bara lyckades göra 1 mål på Tygriket även mot TT har en bra defensiv och är svåra att rå på i Öxabäckshallen.
Warbergs gamla garde gjorde jobbet mot Lerum, Peter Nilsson visade att han fortfarande kan leverera poäng tillsammans med Pär Åsare, de båda var inblandade i 7 av deras 8 mål. Warberg kanske kan fortsätta den fina trenden efter nyår och på allvar ta upp jakten på nytt kontrakt, det gäller ju då att deras gamla rävar "orkar" spela bortamatcher också vilket jag är tveksam till.
Toppmötet mellan Lidköpng och  Pixbo blev som väntat jämnt och avgjordes i slutminuterna, hemmalaget vann och ryckte till sig en 9 poängledning och det är tack vare Alingsås som tog en poäng mot ett formsvagt Stenungsund som har 3 raka utan seger. 7-Härad vann borta mot Göteborg och det var starkt gjort, 6-9 slutade matchen som svängde rejält från 1-5 till 6-5 hämtade Göteborg upp före Boråslaget vände på steken till 6-9 alltså. Just nu känns 7-Härad riktigt heta med bara 3 poäng från en kvalplats och för bara någon månad sedan låg de under strecket, helt ofattbart egentligen.

Martrand mot Lindome spelas den 12 januari och det är en match Lindome måste vinna annars blir nog avståndet för stort upp för lagen under strecket, det förvånar mig inte om det blir en del publik från bla Alingsås som kommer och hejar på Lindome den kvällen. Det är också en match jag själv ska försöka bevaka i och med vikten av just det resultatet och att de är dem 2 lagen jag inte sett. 

Kommer komma mer intervjuer under dagarna. 

Julkollen Lindome!

Dags att kolla av nästa lag och det är laget från Lindome.
Ringde upp Mikael "koppen" Lindkvist, headcoach och tog en pratstund.

David: Hur är läget i laget för er, är gubbarna friska?
Mikael: Det är som det varit hela säsongen, vi har en del borta.
David:
Jag har sett att ni i princip inte har några ungdomsspelare i er trupp, er yngsta spelare är 20 år och om man räknar så har ni äldsta truppen i serien, har ni inga unga spelare som är på gång i föreningen?
Mikael: Tyvärr så har vi ett glapp ner till de som är födda 1992 och de är inte redo än för att vara med i div 2 truppen, vi är ju i grund och botten ett kompisgäng med ambitionen att hänga kvar och ha roligt tillsammans.
David:
Vad har varit bäst respektive sämst i årets serie?
Mikael: Bäst var väl i början när vi spelade på ren inspiration och efter våra resurser då vi hade alla tillgängliga. Sämst är att vi inte haft någon kontinuelitet och inte kunnat spela med samma lag 2 matcher i rad, även att vi dragit på oss för mycket utvisningar, vissa befogade och vissa obefogade.
David:
Har ni planerat in någon cup eller liknande över juluppehållet?
Mikael: Vi ska köra en träningshelg där vi ska jobba på försvarsspelet, box & pp och fasta situationer. Inga träningsmatcher.
David:
Förra året värvade ni Magnus Augustsson som en riktig joker, kommer ni värva in någon joker i år också som kan stärka upp ert lag, jag tycker ni ska jobba på Anders Hellgård?
Mikael: Haha, ja det vore något, njae, vi kanske kan få fram en joker, säger inte mer nu.
David:
Spännande, tack ska du ha.
Mikael: Tack själv.

Får också passa på att önska Lindome lycka till i fortsättningen i serien, nästa samtal kommer bli med alingsås.

Dagens gästbloggare!


Christer Hallen i back to basic cup i gråbo 2007

Jag agerar lite gästbloggare idag då. Christer Hallén heter jag, spelar innebandy i div.5, Sollebrunns AIK och har tidigare spelat i Östadkulle/Noltorp i div.3. Bor dock i Alingsås och har kompisar som spelar i IBK men jag ska så gott jag kan försöka hålla referatet opartiskt. :)
 
Referat IBK Alingsås-Stenungsunds IBK

Inför matchen så hade Alingsås fått tillbaka några spelare från bl.a. avstängningar och skador och truppen var nu mer komplett än de senaste matcherna. Från start på matchen så rullar båda lagen på 3 st formationer framåt och 2 st backpar. Matchen börjar ganska så avvaktande och lagen känner på varandra. Efter 10 minuter så skapas dock ett kanonläge. Mattias Andersson i Alingsås bryter ett Stenungsundsanfall och kommer i ett 3-2 läge. Han slår en diagonalare till Håkan Pettersson som direkt slår den till Joakim Andreassson som försöker dra duktige Pauli Kobalej i Stenungsunds mål men han följer med bra och räddar. I spelvändningen efter detta anfallet skjuter Magnus Tillander ett skott som Kristian Kjell räddar men inte bättre än att Andreas Johnsson påpassligt kan slå in 1-0.

12:53 in i perioden bryter den än så länge duktige backen Martin Johnsson ett uppspel och sätter full fart framåt, ett dragskott senare och plötsligt stod det 2-0. Kändes lite konstigt då matchen egentligen inte hade innehållit några målchanser, bra gjort dock av Stenungsund att ta vara på de chanser man får. Bara nån minut senare så gör Martin Johnsson ytterligare en fin prestation, bryter ett Alingsåsanfall och kommer i ett 3-1 läge men Rasmus Gabrielli gör en strålande brytning och avvärjer situationen. plötsligt händer något väldigt behövligt. Alingsås skapar lite tryck och får genom detta med sig en utvisning på den tidigare nämde Martin Johnsson.
17:23 står klockan på och ett mål i detta powerplayet vore oerhört viktig, både för Alingsås och för matchen. 18:57 gör Christoffer Bergqvist mål efter ett intramp från höger, ass Håkan Pettersson. Tack vare detta mål så släppte nog lite press från Alingsåsspelarna. Bara 38 sekunder senare gör John Axelberg ett typiskt John mål, trampar och trampar lite till och så ett dragskott i bortre. Återigen står Håkan för assisten. Med bara 7 sekunder kvar av perioden så lyfter

Alingsås en lång boll upp mot Stenungsundsmålet, Mattias Karlsson tar bollen med handen och 2 min samt straff utdöms.Johan Alm som suttit på läktaren hela matchen kommer ner och ska lägga straffen, går långsamt fram, skjuter ett handledsskott som tar i ribban. Han räcker armarna i skyn och tror att den gått in men från min position kan jag inte avgöra detta. Domarna såg inte direkt heller säkra ut men inget mål och 2-2 efter den första perioden.
 
Andra perioden och Alingsås står för spelet helt och hållet. De har stuvat om lite i laget och gått ner på 2 formationer framåt. Framförallt så skapar linen med Andreas Glännbro, Patrik Sernelid och Håkan Pettersson chanser på chanser. Tack vare detta får man 7 minuter in på perioden ett powerplay men vad hjälper det. Dålig bolltempo i kombination med bra arbete av framförallt Niclas Larsson och Magnus Tillander. Efter 11:56 kommer en nästan otäck tackling. Alla som nån gång spelat i Nolhagahallen vet ju att det inte är mycket plats från sargen till läktarsargen, ca 50 cm. Joakim får en ordentlig tryckare bakifrån och flyger rakt in i läktarsargen. Allt annat än 5 minuter vore en domartabbe, domarna gör sitt jobb och Martin Johnsson som jag tidigare berömt får sätta sig med all rätta i 5 minuter. Under dessa 5 minuters powerplay så blir skottstatistiken 1-1. Ni förstår själva hur det såg ut ungefär... Tillander och Larsson dödade ca 4 minuter av dessa 5, mycket bra jobb. När dessa 5 minuters powerplay åker istället Alingsås på en 2 minutare för felaktigt byte. Efter 15 sekunder i powerplayet hade Stenungsund skapat mera än vad Alingsås hade gjort på de 7 minuterna som de hade i denna perioden. 18:56 hittar domarna en 2:a på Johan Andersson i hemmalaget för "fasthållning" framför mål i 5-4 spelet. Kändes som en väldigt billig utvisning i detta läget men trots spel i 5-3 i ca 30 sekunder så lyckas Alingsås hålla tätt, mycket tack vare Glännbro som gjorde jobb för minst 2. :) Perioden går helt klart till Alingsås men spelet i 5-4 var bedrövligt så ställningen består från den 1:a.
 
Sista perioden och inget av lagen var nog direkt nöjda med 1 pinne. Alingsås måste börja ta 3:poängare för att klättra i tabellen medans Stenungsund ville behålla sin 2:a plats. Alingsås skapar flera bra lägen första 10 minuterna utan att få in bollen. Jag minns bl.a. läget där en utespelare täcker det öppna målet och lyckas rädda samt Glännbros intramp med fin räddning av Pauli. Martin Johnsson i bortalaget åker sedan på sin andra 5 minutare för kvällen då han lite olyckligt fick upp klubban på Sernelids haka och genom sin andra 5 minutare också automatiskt rött kort. Klockan stod nu på 15:45 och powerplay resten av den 3:e perioden skulle nu följa. I sin iver att avgöra matchen blottar sig Alingsås bakåt. Bara sekunder in i powerplayet bjuder man Larsson och Tillander på ett 2 mot 1 läge. Larsson tar avslutet men skjuter i stolpen. Sedan resterande del av perioden så fortsätter det krampaktiga powerplayet där skotten på mål kan räknas på en hand. 2-2 efter full tid och förlängning väntar.
Stenungsund skapar i sudden de vassaste chanserna. Kjell i Alingsåskassen lämnas ensam med 2 st Stenungsundsspelare men gör en smått otrolig räddning och matchen är ännu inte avgjord. 3:37 in ska Stenungsund avgöra matchen genom ett helt öppet läge men istället ger Mattias Andersson han ett slag precis i rätt ögonblick och räddar sitt lag. Straff utdöms och 2 min på Mattias. Kjell räddar straffen enkelt. Powerplay den sista tiden och Stenungsund väljer samtidigt att ta ut sin målvakt för att spela 6-4. Dock sker detta bytet helt katatrofalt dåligt och Stenungsund står med 6 spelare
plus målvakt på banan i flera sekunder. Detta missas dock av domarna och spelet fortsätter. Inga mål dock och matchen slutar 2-2.
 
Sammanfattning:
Jag satt och tänkte med 5 minuter kvar av ordninarie tid att det inte vore rättvist om Stenungsund avgjorde denna tillställning. Men om dom hade gjort det så hade Alingsås verkligen fått skylla sig själva. Att på 15 minuter och 34 sekunders powerplay bara lyckas göra 1 mål är på tok för dåligt. Alingsås var idag värda 3 poäng men fick bara 1. Samtidigt imponerades jag av Stenungsund då dom efter sitt material spelade precis så bra man kunde. De enda gångerna det kändes riktigt farligt var när Niclas Larsson eller Magnus Tillander hade bollen.
 
Spelarkritik:
 
Alingsås:
*** Rasmus Gabrielli. En spelare som hela tiden gör det enkelt för sig. Släpper bollen till närmsta gubbe samt vinner mycket dueller trots sin ringa ålder och vikt. :)
**Kristian Kjell. Hade inte jätte mycket att göra men tog fram sitt bästa spel när det som bäst behövdes.
*Håkan Pettersson. Trots att jag vet att han kan ännu bättre så gör han 2 asspoäng samt är den som känns farligast.
 
Stenungsund:
***Niclas Larsson. Kanske är väntade namn som får stjärnorna i Stenungsund men samtidigt är det kring dom som allt kretsar. En oerhört smart spelare som tänker innebandy på ett sätt som inte många andra.
**Pauli Kobalej. En målvakt som sitter rätt hela tiden, lugn och trygg i sina rörelser som gör att inga billiga mål släpps in.
*Magnus Tillander. Samma här, duktig och stabil spelare som sällan gör en dålig match.
Det kan tilläggas att Martin Johnsson efter sin första period var helt given som en stjärnspelare ikväll. Men efter framförallt hans helt onödigt tackling i rygg i den 2:a perioden vill jag inte ge honom någon.
 
Tack för mig.. // Christer Hallén

Tack så mycket Christer, hälsar en febrig David, bra referat kul läsning.

En sjukhelg att se fram emot!

Jaha "bad timing" kan man säga. Åkte på magsjuka så idag är jag så svag att en 12 årig flicka lätt hade tagit mig i armbrytning, säger inte att hon inte gör det i vanliga fall men idag hade hon vunnit hur lätt som helst. Får väl i alla fall bjuda på ett litet garv.
Jag har legat i sängen hela dagen i princip och hade tänk kolla på matchen Alingsås-Stenungsund ikväll och åka till Varberg imrgon och se matchen mot Järfälla, det är ju inte en chans att det blir av heller.
Så om någon har något kul att berätta från någon match i serien så skicka ett mail [email protected] eller släng in en kommentar, alla gästbloggare mottages tacksamt så bloggen slipper vara lika svag som jag är i helgen. Ska se om jag kan göra någon telefonintervju också.


Kommande matcher i helgen

2008-12-19
IBK Alingsås -Stenungsunds IBK Se matchinfo
2008-12-20
IBK Tygriket 99 -IBK Vänersborg Se matchinfo
IBF Göteborg -IBK 7-härad Se matchinfo
2008-12-21
Warberg IBF -FBC Lerum Se matchinfo
IBK Lidköping -Pixbo Wallenstam IBF Se matchinfo


Martstrand mot Lindome är inte med och kommer spelas efter jul, varför vet jag inte. Toppmatchen Lidköping mot Pixbo blir högintressant. Alingsås behöver desperat vinna för att inte tappa ointaglig mark och motståndarna har inte haft flytet på sistone så kanske det kan bli en skräll där. TT mot Vänersborg känns jämn och likaså IBF Göteborg mot 7-Härad. Warberg kan störa Lerum men då måste de ha sitt juniorallsvenska lag med och de spelar match kl 13 och sedan div 2 laget kl 16 mot Lerum och det är ju inte den bästa uppladdningen. De måste också vinna för att kunna nå slutspelet i juiorallsvenskan och de prioriterar troligtvis den för div 2.

Ha en bra helg innebandyvänner och lycka till på matcherna.
//David


Julkollen i div 2!

Jag kommer Ringa runt till lagen i div 2 och ställa några frågor för att kolla läget helt enkelt nu när vi går mot juluppehåll.

Börjar från botten och jobbar mig uppåt, kommer lägga in intervjuerna efter hand så håll utkik.


Adam Troy i Warbergs IBF!

David: Hur är läget i Warbergs IBF.
Adam: Det är bra men jag ska flytta tillbaka till Uppsala efter nyår så jag kommer inte vara kvar som ledare i wic ibf.

David: Okay, men hittills vad är det bästa respektive det sämsta på säsongen.
Adam: Det bästa är viljan i vår lilla kärntrupp, det sämsta är bredden på den.

David: Ni hade några superliga spelare med nu under VM uppehållet kommer någon av de vara kvar?
Adam: Nej det tror jag inte, det var mer för att hålla igång under uppehållet.

David: Ska du vara ledare i Uppsala nu när du flyttar dit, eller har du något annat på gång?
Adam. Nej, men jag har hand om Hallands P.15 distriktslag och vi spelar sm i början av Januari.

David: Halland är ett ganska litet distrikt men har ni chans att skrälla och gå vidare från gruppspelet med er trupp.
Adam. Jag tror vi kan skrälla, det är ju svårt att säga men vi har spelat jämnt med bl a Göteborg på träningsmatcher, men vi har en möjlighet om vi spelar bra.

David: Tror du Warbergs IBF kan hänga kvar i div 2 i år?
Adam: Vi har möjligheten för vi har gjort många jämna matcher men det är svårt att säga, när vi får med våra juniorallsvenska killar så kan vi spela jämnt mot de flesta lagen i serien.

David: Tack så mycket och lycka till i p15 sm med Halland.
Adam: Tack så mycket.

Juluppehållet närmar sig!

Sista omgången före jul spelas till helgen i div 2 vg och vad händer under uppehållet då?
Vilka lag kommer köra någon turnering, tyvärr försvann ju Gothia Cup för seniorlag, har själv spelat den många år och det var en riktigt bra turnering att köra för att komma igång ordentligt efter jul. Är det något lag som ska iväg på något annat tro? Kommer det bli träningsläger någon eller några dagar för att "köra skiten ur laget" som man brukar säga, alltså träna bort skinkan och godsakerna? Kan det vara så att något lag vilar sig i form och kommer mentalt laddade och grymt sugna så de köra på inspirationen istället för konditionen? Hur viktigt är det egentligen, att känna suget för innebandyn?
Jag tycker det är otroligt viktigt, man kan inte bara träna träna träna, utan man behöver också ha ett break för att få upp inspirationen igen efter en lång höst som kanske började redan första veckan i augusti i hall. Men kan man låta ett lag ha "frihet under ansvar"? Svår fråga som jag inte kan svara på själv men en lite lagom mix är nog det bästa, det är nog inte fel att låta skallen vila från innebandy några dagar, men på samma gång kan man ju inte skita i att träna i 2 veckor heller. Ett tips är ju att köra lite "roligare" träningar, man kan köra en småmålscup och det finns en riktigt bra som spelas i Gråbo och som FBC Lerum ordnar. Se mer på www.fbclerum.com Ett bra sätt att ha roligt och även hålla igång, nivån är blandad från amatör till elitseriespelare.

Ett tips är ju också att spela en träningscup och bjuda in 2 lag och köra en 3 lagsturnering där alla möter alla, helst att spela mot lag som inte är i samma serie för det blir ju roligare och möta lag man inte spelat mot under serien.
Det finns många lag på andra sidan sundet och då tänker jag på Brönderslev Hot-Shots, Fredrikshavn Bulldogs & Fredrikshavn Outlaws som mer än gärna brukar vilja möta svenska lag. Nivån på de lagen kan skilja sig rejält från år till år dock. Behöver ni domare kan ni ju alltid höra av er för jag ska vara hemma hela jul o nyår, däremot blir det en helg i Berlin den 9-12 januari.


Börjar sakna coachandet!

Idag så var jag riktigt sugen på att bli coach igen, det har varit riktigt gött med ett break efter 10 år i rad som tränare för diverse olika innebandylag, ett behöligt break också för det är slitsamt mest psykiskt att lägga 4 dagar i veckan på ett innebandylag och förbereda samt genomföra träningar o matcher och ringa samtal osv. Men det är också kul när man jobbar med en grupp som vill något och framförallt vill bli bättre och utvecklas.
Så nu känner jag suget igen, har bara varit kul att se på innebandy, div 2 eller SSL eller VM det har inte spelat någon roll, bara kul att se de jämna matcherna när det ska avgöras i slutminuterna, det saknar man mest att stå i ett bås vid ställningen 5-5 och kräma ur det sista lilla energin ur sina spelare med positiva ord och få dem att tro det är möjligt att vinna matchen, kanske ta en timeout och toppa upp laget som i bytet gör det avgörande målet, känna adrenalinet när glädjen kommer från hela laget.
Ska i alla fall se mig omkring lite och se om det finns något lag därute i Sverige som kan vara i behov av en tränare som mig, energisk, peppande och spontan, absolut ingen som kan stå i 60 min och analysera med armarna i kors, kan inte förstå hur vissa tränare klarar av det att vara så iskalla och inte ryckas med i matchen.

Om någon har ett bra tips på lag att träna nästa år så skriv gärna ett mail [email protected] eller lägg en kommentar. Har faktiskt sneglat lite på två lag varav ett var ett tips från en kompis.

Paljon onnea salibandykullalle Suomi!

Grattis till innebandyguldet Finland på svenska alltså för er som inte förstår finska, fick själv ta till hjälp av flickvännen för jag skrev i lite fel ordning men kan ju orden i alla fall, i Finland vänder man lite på orden i meningarna jämfört med svenskan och det blir lite konstigt ibland när man som svensk ska försöka sig på att prata finska med släkten.
Ska försöka få tag i finalen om någon har den på dvd så köper jag gärna en kopia, hoppas någon har den för var och dömde innebandy och fick höra sista perioden på sportradion på vägen hem. Det borde har varit en grym final och som väntat blev det sudden även i denna finalen men Jihde fick inte avgöra utan i anfallet efter så avgjorde Finland och de skrämde bort spöket för denna gång.

Det positiva är att nu börjar SSL igen och redan på lördag ska jag iväg och se Warberg mot Järfälla med efterföljande julbord med de svenska mästarna, ska försöka fixa lite julgodis till bloggen med några av wic spelarna. Blir säkert en del snack om VM.

VM-Finaldags!

Så klarade Sverige sig till en final ändå, men med större besvär än väntat, själv trodde jag de skulle börja lite segt men sedan bara öka och dra ifrån Schweiz men så var det ju inte alls. Finland fick problem mot Tjeckerna precis som väntat och "Svärfar" som är finsk var inte nöjd alls utan klagade på slarv hit och dit, men man ska ändå säga att Finland är ruskigt effektiva när de får vända spelet, något Sverige får se upp med. Tror denna final kommer bli målsnålt värre, tippar 3-2 till något av lagen, kanske till och med i en sudden för den gamla goda rock n roll innebandyns tid verkar vara förbi. Däremot så har det ju blivit stora siffrar när Sverige lekt med Italien och Ryssland bl a, men de klarar inte längre att piska upp Tjecker och Schweizare och tur är väl det för sporten behöver lite mer jämna lag, blir mer spännande där.

Tyskland vann B-polen ganska enkelt, Polen hängde med i 2 perioder i finalen för att sedan helt vika ner sig när bla bröderna Holtz gjorde som de ville. Men det klart att Tyskland har det klart starkaste laget på pappret i b-polen om man ser till varje spelare så allt annat än ett tyskt guld vore en skräll. Blir intressant och se hur de klarar sig i A-polen mot länder som Estland, Norge mm som är hyfsat bra men ändå inte i klass med topp 4 som känns överlägsen just nu.

3 Svenska toppspelare har känningar och det vore inte kul om de inte kunde spela men då ska det nog krävas kryckor för att de inte ska få lira finalen. David Gillek, Magnus Svensson och Fredrik Djurling, hyfsat tunga avbräck.
 

Fredagsmatch Pixbo-Alingsås!

Pixbo för dagen förstärkta av Henrik Delborn och Emil Julkunen stod som klara favoriter mot Alingsås som kämpar för att hålla sig kvar i serien och det skulle visa sig att dessa båda herrar skulle bidra med en hel del.

Period 1.

Matchen hinner i princip bara börja innan oturen grinar Alingsås i ansiktet. Christoffer Bergqvist visas ut 3.00 för spel med handen och bara 29 sekunder senare så slår Håkan Pettersson en diagonalpass som tar på målvakten Jonathan Ingemarsson och går i eget mål och Pixbo får 1-0. 2-0 kommer efter 4:46, när Julkunen slår en diagonalare till en helt fri Jonas Ågren som kan slå in den i öppet mål, ett bra direktskott av Ågren.
Gästerna spelar upp sig och kedjan med Mattias Andersson, Håkan Pettersson och Joakim Andreasson med Andreas Glännbro och Sandro Johansson som backar skapar mest och det är också de som gör 1-2 reduceringen mycket snyggt. Bollen går på one touch från Sandro till Mattias vidare till Håkan som slår en diagonalare till Jocke som får öppet läge på bortre stolpen och kan slå in bollen i mål, riktigt snyggt mål med högt bolltempo, precis så jag vill att innebandy ska spelas. Gästerna spelar bra och Jocke Andreasson kommer fri men får ett slag när han ska ta avslutet och domarna visar straffslag. Lagkapten Patrik Sernelid fintar lite med klubban och drar upp bollen i nättaket på backhand och Håkan Reit i Pixbokassen var i kiosken och köpte en korv med bröd och nu står det 2-2.
Glännbro slår en långboll till Håkan som är på väg att bli fri men Andreas Lundin i Pixbo gör ett jättejobb hemmåt och hinner precis bryta. Ingemarsson i Alingsåsmålet spelar upp sig efter den tråkiga starten med självmålet och gör en mycket bra räddning när Ågren sköt igen. 14:00 Får Håkan P. i Alingsås ett jätteläge när han får bollen och vänder bort sin back men skottet går tyvärr över från ca 6 m håll, en jättechans helt enkelt. Oscar Nordin i Pixbo sköt ett jätteskott 15:57 som Ingemarsson räddade, skottet hade suttit perfekt under ribban om inte Ingemarsson hunnit få upp en hand.
Alingsås förstamemma som ovan nämdes skapar chanser och gästerna har tagit över lite i slutet av perioden.
3-2 kommer istället av Delborn i Pixbo som tar ned bollen på volley  när alingsås missat en rensning och hade han inte varit så lång så hade det nog varit hög klubba men nu var det inte så och Delborn sköt in bollen från högerkanten, ett skitmål tyvärr för Alingsås som hade spelat bra. Ställningen 3-2 efter period 1.

Period 2.
Första minuterna händer inte så mycket men efter 5 minuter så får Ingemarsson göra en fin räddning när Nordin i Pixbo hittar backkollegan Axel Baarlid som var skottvillig och drog till ett bra direktskott. Pixbo för spelet och har mycket boll och Alingsås försvarar sig och kontrar när läge ges. Andreas Lundin i Pixbo är även han skottvillig som vanligt. 
Mattias Andersson driver förbi en Pixbospelare och lägger ut bollen till Johan Alm som kommit in och han drar bollen hårt i ribban när han fick i prinicp öppet mål, tung miss av Alm. Ingemarsson räddar igen ett skott från Baarlid och senare ett från Julkunen, Pixbo har trycket, speciellt med barckarna Nordin Baarlid och Julkunens kedja. PP för Alingsås när Sjöhom visas ut för felaktigt avstånd 17:37. Håkan P träffar stolpen klockrent efter en fin pass från Glännbro. Pixbo får ett 4 mot 2 läge i samma stund som Sjöholm kommit in men Ågren tog ett skott istället för att luckra upp bortalaget med en passning. Period 2 har Pixbo haft det mesta men Alingsås har ändå haft 2 riktigt vassa lägen och båda gångerna träffat ramen.

Period 3.
redan efter 1:39 så bågar Oscar Nordin i Pixbo in och drar sitt tunga dragskott och denna gången hinner inte Ingemarsson med utan skottet sitter i nättaket, ser ut att ha touchat lite på en Alingsås spelare, 4-2 nu. Bara sekunder efter så vinner Pixbo tekningen och Delborn skjuter ett bra skott som räddas. Andreasson i Alingsås får en bra chans men bollen rinner ur klubban när han ska göra sin dragning mot målvakten. 8:41 sätter Julkunen 5-2 när Alingsås inte får bort bollen så tar han den och kommer fri och rullar in den under Ingemarsson. 12:17 åker Johan Alfredsson ut för upprepade förseelser inom laget, Alingsås klarar av boxplayet.
Ingemarsson gör 2 fina räddningar i 15e minuten när först Julkunen och sen Delborn skjuter. Andreasson i Alingsås skjuter ett bra skott i hjälmen på Reit. 16.52 Alingsås spelar utan målvakt och chansar med allt, helt rätt för vad ska de annars göra med 3 måls underläge.
6-2 efter 17:27 av Julkunen assisterad av Ågren. 18:14 friläge för Oskar Henriksson i Pixbo men Ingemarsson räddar. John Axelberg tar ett direktavslut men skottet går utanför och det är det sista som händer och Pixbo vinner rättvist med 6-2 inför ca 80 personer.

Matchbetyg Pixbo

+++ Emil Julkunen, Planens gigant för bra för div 2 helt enkelt och därför är han med i Pixbos SSL lag.
++  Oscar Nordin, styr spelet på få tillslag och passningarna sitter på bladet varje gång, även bra skytt, 5 kilo muskler till på den kroppen och han spelar SSL nästa år är jag övertygad om, tog ut honom i seriens lag och är ännu mer övertygad att han platsar där efter denna matchen.
+ Andreas Lundin, en aggressivt bra back som skjuter varje gång han får chansen och gjorde en solid defensiv insats.
Matcbetyg Alingsås
+++ Sandro Johansson, spelade enkelt med få touch på egen planhalva precis som en back ska spela och säkra uppspel, behöver kanske öva lite på sitt skott för han skjuter väldigt sällan.
 ++ Andreas Glännbro, även han bra uppspel och inte så riskfyllda passningar som han brukar ta, fint defensivt jobb dessutom.
+ Jonathan Ingemarsson, kanske skulle haft ett + till men agerandet på självmålet drar ner lite tyvärr, alert i kassen och snabb i sidledsförflyttningarna.

Summering av matchen, Pixbo är troligtvis seriens bästa lag på att rulla boll och talangerna visar att de nött mycket passning på träningen, om de inte vinner serien nästa år är jag mycket överraskad för de blir bara bättre och bättre för varje gång jag ser dem. Alingsås gör en okay match defensivt, mycket bättre än mot 7-Härad men offensivt så måste forwards våga ta avslut mer och inte söka passning så ofta, speciellt när man får bollen i slottet, in med den bara och kötta lite mer på returerna som i matchen mot 7-Härad då offensiven var ritkigt bra. Kan Alingsås ta med sig defensiven från denna matchen och offensiven från 7-H matchen så kommer poängen börja rulla in men detta var absolut inte godkännt offensivt, samtliga forwards kan bättre. Kul matcharrangeman av Pixbo, ett lotteri med mycket priser och en DJ och Speaker som var ruskigt taggade för att fixa bra stämning, verkligen kul men synd att det inte kom mer publik för Pixbos unga talanger är verkligen sevärda.

Ska se om jag hinner se Lerum mot IBF Göteborg senare idag i Rydsbergshallen. Nedan lite bilder från matchen.


Henrik Delborn hade bytt SSL mot div 2 för en kväll och gjorde 1 mål.

Oscar Nordin, Pixbos spelskickliga back gjorde 1 mål.

Joakim Andréasson blev Alingsås förste målskytt.

Johan Alfredsson fick starta i denna matchen för Alingsås och gjorde ett okej jobb defensivt.

Domarparet Peter Jaeger (närmast) och Måns Lövgren i gult gjorde en mycket bra match och syntes inte vilket är bästa betyg men de fastnade i alla fall på denna bilden.

Helgens matcher i div 2 vg!

2008-12-12
Pixbo Wallenstam IBF -IBK Alingsås Se matchinfo
2008-12-13
FBC Lerum -IBF Göteborg Se matchinfo
Lindome IBK -IBK Lidköping Se matchinfo
IBK Vänersborg -Warberg IBF Se matchinfo
Stenungsunds IBK -IBK Tygriket 99 Se matchinfo

Som vanligt i serien så känns de flesta matcherna ganska öppna och dagsformen kommer avgöra. Tror å en del oavgjorda matcher faktiskt, Pixbo och Alingsås kan lätt dela på poängen och likaså Lerum mot Göteborg. Lindome har inget att hämta mot Lidköping skulle tro att de hänger med i halva matchen för att sedan stupa och släppa in 4-5 bollar i sista perioden, men men Lindome är ett humörslag vad jag förstått så har de ledningen och grisar järnet så kan de kanske överraska serieledarna.
Vänersborg mot Warberg tja svår match, första mötet slutade med suddenseger 11-10 för Warberg och i och med VM uppehållet så stärkte Warberg upp i förra matchen mot Pixbo med några från deras SSL lag så det blir säkert en jämn match igen, skulle inte förvåna mig om den slutar oavgjord, i och med att det är en lång resa så vet man inte vilka som orkar åka med av Warbergs SSL spelare så det kan också sluta 11-5 till Vänersborg.
Stenungsund bör slå Tygriket men återigen ingen match är given på förhand.

Sista vm dagen för många lag!

Idag spelas sista omgången i gruppspelet i både a och b vm.

I A  vm så lutar det år att det blir Sverige mot Schweiz i en semi och Finland mot Tjeckien, Norge har en minimal chans om de slår Finland att ta Schweiz plats men det ser tufft ut. Tjeckien mot Finland ser mest öppen ut och framburna av den sjätte spelaren (publiken) kan Tjeckerna kanske nå ännu en final mot Sverige men då måste allt stämma för Finland har spelat bra och nu är Mika Kohonen tillbaka efter några dagars sjukdom.


Mika Kohonen som fortfarande är den odiskutable kungen av Balrog med otroliga 107 poäng på en säsong (2000/2001) eller vad sägs om att göra 11 p i en match, gör om det Jihde o compani om ni kan, inte en chans.

I B vm så är Tyskland och Polen klara i var sin semi och motståndarna blir USA för Tyskland och Österrike för Polen, som jag ser det så är allt utom just Tyskland mot Polen i en final en jätteskräll då nivån är ruskigt ojämn i b-vm. Tyskland borde vinna den finalen ganska lätt, de har fler bra spelare än Polen och jämnheten är jätteviktig.


Dont try this at home!

Jag säger bara en sak, renovering suger fett! Jag har länge planerat att lägga in klinkergolv i lägenheten och tanken var då att betala ett proffs så det blir snyggt och förbereda lite så man inte behöver lägga ut så mkt pengar till hantverkaren. Fick först slita loss laminatgolvet och sedan kom det jobbiga, dra av den jävla plastmattan som satt lite halvfast och tyvärr så blev det ju kvar en del av mattan som jag fick skrapa bort. Fy fan vilken mjölksyra jag har i armarna nu. Tanken var att även hallen skulle fixas men detta var så jävligt så jag orkar inte mer nu. Ursäka att jag svurit så i texten, gillar inte när jag gör det men idag har jag rätt till det. Ett tips, låt en hantverkare göra allt när ni ska göra om, det är inte värt all slit tro mig.

Mer innebandyinlägg imorgon, då ska det synas helgens matcher, helgen som var föll båda topplagen. Stenungsund mot IBF Göteborg, liten skräll men jag varnade för IBF och Lidköping förlorade för andra året i rad hemma mot Lerum, det var den stora skrällen och visst en och annan spelare har åkt utomlands men så är det alltid att man saknar folk så någon sådan ursäkt köper inte jag, tvärt om all credit till Lerum och Hovemyr som verkar vara pånyttfödd efter en riktigt skral inledning på säsongen, även Samson som togs ut i mitt lag gjorde 2 mål och visar att han är en viktig spelare för Lerum. 6 p skiljer nu mellan Alingsås under strecket och en trio med Lerum, Marstrand och 7-Härad och 0322 gänget har bortamatch mot Pixbo på fredag, tänker kika på denna viktiga match och det krävs att Alingsås sätter defensiven annars blir det ingen rolig hemresa från Mölnlycke en sen fredagskväll.

Oddsen som gick åt helvete!

Okay jag har bestämt mig, varje gång jag ska ge lite bra oddstips så går det åt helvete så nu behåller jag mina tankar för mig själv vad det gäller spel på oddset. Alternativt att jag skriver vad jag tror och sen tippar ni precis tvärt om, ja det vore nog en bra idé. Tror nog att Polen mot Japan var den sämsta matchen jag någonsin sett och då har jag ändå dömt Finby innebandy mot Långared, inget ont om de lagen men något finlir bjöd dem inte på.

När man ändå ser lagen i b-gruppen spela så är det en helt annan sport än i A-gruppen det går i slowmotion och vårt div 4 lag hade fan kunnat nå en final i b-vm, pinsamt egentligen.

Oddsgodis ikväll i VM!

Med risk för att göra bort mig (är det inte alltid så när man skriver blogg) så ska jag åter igen lägga in lite tips hur man kan förstärka sin julkassa med att satsa lite pengar på innebandy vm på www.nordicbet.com

Hittade en fin imorse och litade på Kung Holtz & co i Tyskland skulle vinna med 10 baljor, var lite nervös i andra perioden men sen kom rycket och 9 mål i sista så det var lugnt. Det som finns ikväll är följande.


Foto från MAIS hemsida på kungen av Tyskland Fredrik Holtz som öser in poäng och som nog blir poängkung i b-vm.

Polen mot Japan, spelar Polen vinst med minst 5 mål till 1,55.
Polen har spelat 2 matcher och har 28-4 i målskillnad mot ungefär samma motstånd som japan, ok lite sämre kanske men inte så stor skillnad. Tror Polen kan vinna med 9-2 och då är saken klar.

Sedan har vi vårt grannland Danmark som möter vårt andra grannaland Finland. Spelar här på att Finland vinner med minst 12 mål. Det låter nog mycket men Finland spelar en ruskigt bra offensiv innebandy så why not. 1,90 i odds

Estland mot Norge är en öppen match och där hittar vi oddsen enligt följande. 3,35-7,25-1,53
ska sägas att de drastiskt sänkt oddsen på Estland, tippade själv förut o då stod de i 3.75.
Finns också ett annat fint odds att Estland får 1-0 från start och då står de i 2,29 ggr pengarna så det går alltså hem om matchen skulle sluta oavgjord.
Man kan också spela på att det blir minst 11 mål i matchen och det känns ju som att det lätt kan bli det i så fall får man 1,80.

Mitt guldtips är i alla fall Polen att vinna med minst 5 mål till 1.55 

Kom ihåg, spelar man aldrig så vinner man aldrig, men man förlorar inget heller.

Hoppas någon vågar satsa en hundring, går det in så skicka gärna ett tack hehe.

Ska jobba på lite intervjuer från några av VM spelarna jag känner, blir lite dyrt med att ringa dem på deras mobiler nu men när VM är slut så ska jag nog kunan greja några. Ska jaga David Gillek och se om han ställer upp för han har varit riktigt bra i Sverige, själv som Warbergs supporter hoppas man ju Magnus Svensson ska komma igång och han gjorde i alla fall mål idag men han sparar sig nog till det är dags för Finland.

Davids div 2 lag, en perfekt kombination!

Fick ju för ett tag sedan ett intressant bloggämne på förslag, att ta ut mitt eget dream team ur div 2 och det var mycket svårt men nu har jag bestämt mig i alla fall. Satsar på en mix av gammalt rutinerat och ungdomlig entusiasm och har försökt hitta spelartyper som skulle kunna passa bra tillsammans och inte bara gått efter individuella egenskaper.

Målvakter:

 
Mikael Holm (Lidköping) & Pauli Kobalej (Stenungsund).

Det är ingen slump att de står i lagen som ligger i toppen, båda har spelat på högre nivå och har varit med länge. Mikael hörs kanske inte så mycket på planen som Pauli därför tycker jag det är bra att ha en lite mer lugn målvakt och en som kan ryta till när spelarna inte riktigt är på tå, en bra mix där dagsformen hade avgjort vem som skulle stå från start.

Förstafemma som kommer vara en scoring line.

Höger back:
Niclas Johansson (Vänersborg) som speluppläggare, han är en spelare jag dessutom hade kunnat använda som center eller forward och en sådan spelare är ju alla tränare dröm som kan gå in och prestera där laget mest behöver honom. Han är 24 år och har under sin karriär bla. hunnit med en sejour i Norska elitserien, vunnit div 1 med Älvstranden och även spelat ligacupen, är osäker om han var i Älvstranden när de låg i eliten eller om han kom året efter när de åkt ned. Hans roll i laget styra uppspelen som point i offensiven och i defensiven spela högerback. Har gjort 23 p på 11 matcher i år mest som forward dock.

(bild saknas)
Vänsterback:
Hampus Wedlin (Lerum) hans roll blir en defensiv slitback, en spelare som är jobbigt att möta och har dessutom ett bra distansskott, som rightare blir han perfekt som vänsterback i uppspelen och några meter upp från Niclas pointposition i 1-2-2 uppställningen offensivt. Hampus är bara 20 år och kommer utvecklas till att bli riktigt bra i framtiden. Har redan gjort 3 säsonger som ordinarie i div 2 så någon rookie är han absolut inte.


Center:
Patrik Kettil (7-Härad), en spelare som imponerade riktigt mycket på mig i fredags, han slet som ett djur och var överallt på planen och vann boll. Dessutom var han riktigt bra offensivt och dunkade in flera mål.På 12 matcher i år har han gjort 11 mål och 5 assist, kan också lova att han har en hel del "andra assist" som inte syns. Patrik har varit Rydboholm trogen ända tills i år då han bytte till 7-H när RSK åkt ur. Fast de åkte ur div 2 förra året låg hans kedja i topp tio på poänglistan och det säger ganska mycket om hur bra han är.


Högerforward:
Andreas "Ante" Johansson (Vänersborg), vad säger man presentation överflödig eller? Alla i div 2 vet ju att han är en riktigt bra forward med grymt bra teknik och blick för spelet, ett ruggigt skott även om han hellre passar så gör han en hel del mål också. Med en spelare som Kettil i samma kedja blir inte defensiven lidande för att jobba hem är inte hans styrka. Ante har 39 p på 12 matcher, sjukt bra snitt i ett mittenlag dessutom.Vänsterforward:
Christian Olausson: En spelare som gjort många år i div 1 och alltid producerat poäng, även en retsticka ibland på planen som motståndarna kan fokusera lite mer på än vad de borde. Som rightare så blir mr #44 perfekt i första femman och tror han och "Ante" skulle hitta varann en hel del och göra det surt för motståndarna. Enda faran är väl att ha 2 humörspelare tillsammans i samma kedja men tror ändå att det skulle funka bra. 23p på 12 matcher i ett lag på undre halvan är riktigt bra.

Andrafemman även det en scoring line med offensiva spelare som gör mycket poäng.

Högerback.
Magnus Koski (7-Härad) Rutinerad back med mycket bra skott som får styra uppspel och ta ansvar med sin rutin, är faktiskt bara 24 år gammal men har hunnit med div 1 spel i både Borås och i Partille.

Vänsterback:
Oscar Nordin (Pixbo) Ung back på 18 år som kan lära mycket av sin back kollega. Oscar har jag sett under några år och han blir bättre och bättre för varje match jag ser honom. Riktigt bra skott och bra speluppfattning, kommer kunna se honom i Pixbos SSL lag om något eller några år är jag helt säker på.

Center:
Hugo Bringsved (Lidköping) Är slitvargen mellan tvillingarna i Lidköping och varför bryta en vinnande trend, jag låter helt enkelt dem lira ihop för tillsammans öser dem in poäng. Hugo är en perfekt centertyp, snabb och bollvinnare.

Högerforward:
Mattias Olausson (Lidköping) Kvick spelare med ett riktigt bra skott, med sin tvillingbror i samma lina så är det jobbigt för motståndarbackarna att hänga med för fort går det. Kan dock försvinna lite i de hårda matcherna när det blir riktigt fysiskt. 27 poäng på 11 matcher.

Vänsterforward:
Robert Olausson (Lidköping) Är likvärdig spelartyp som sin bror men mer än passningsläggare än skytt, även han kvick och snabb i vändningarna. 35p hittills på 11 matcher.

Tredjefemman: En checking line med uppgift att ligga högt och pressa motståndarna hela tiden.

Högerback:
Martin Jonsson (Stenungsund) 28 år, en stabilt defensiv back som är svårpasserad, gör inte så mycket poäng men det behövs inte för det finns andra som gör, däremot tutt, hård och jobbig att möta.

Vänsterback:
Johan Rydén (Lerum) Extremt snabb och konditionsstark spelare, skulle troligtvis vara i topp 3 på ett beeptest i hela div 2. Har också ett riktigt bra dragskott när han får tid att båga in från vänsterkanten, rightare som han är. Bara 20 år men gör sin  3e säsong i  div 2. En perfekt spelare att vinna boll när laget ligger högt och pressar.

Center:
Johan Jihde (Pixbo) 34 år, rutierad spelare som fortfarande är tillräckligt snabb för att hinna med ungtupparna. Läser speler bra och kan fiska upp många panikbollar när det blir stressigt för motståndarnas backar. 

Vänsterforward:
Victor Samson (Lerum) En spelare som motståndarna hatar att möta, har en otrolig arbetskapacitet och kan löpa oavbrutet efter bollen, skulle behöva lite mer teknik och skott men i tuffa matcher viker han sig aldrig och är en riktigt bra boxplay spelare som är rightare. 23 år och från Partille,

Högerforward:
Tobias Andersson (Vänersborg) 19 åring som gjort 15 poäng i år, men som har en otroligt bra arbetskapacitet och kommer bli en toppspelare i framtiden. Är också en spelare som är perfekt i boxplay med sin snabbhet och teknik, som jag ser det är han en komplett innebandyspelare, har också ett bra skott det är bara rutinen som behövs och med en spelare som Jihde i samma femma skulle han utvecklas ännu mera.


Lagkapten för laget skulle vara Johan Jihde och Ass kapten Niclas Johansson, 2 spelare som är bra föredömmen och alltid ger järnet på plan för laget.

På bänken Richard Westman i Lerum som positiv humörhöjare, har lovat honom att få slå en straff också någon match.

Det finns så klart många mer bra spelare men jag har plockat ut spelare efter de roller jag velat ha i laget och inte bara gått på individuell kvalite som jag tidigare skrev, det hade varit en ära att coacha detta lag som jag tror hade kunnat hävda sig i div 1. Så vad tycker ni spelare och supporters i div 2, är jag helt ute och cyklar eller?   

Stärnor på is avgjort ikväll!

Ja då var det avgjort, idolvinnaren Markus Fagervall tillsammans med Johanna Götesson vann finalen mot Jesper Blomqvist och Alexandra Schauman, och hela juryn tyckte som jag att Jesper o Alexandra borde vunnit men folket har ju makten och då kan vad som helst hända. De var i alla fall de 2 klart bästa i hela tävlingen överlägset och jag tror den före detta idolvinnaren hade de flesta unga tjejer med mobiler på sin sida och det är ju det som man ska ha. Det kommer troligtvis bli det samma i idol där Kevin kommer slå ut Alice överlägset nästa fredag.Jesper och Alexandra in action till Phantom of the opera.Markus och Johanna till Bohemian rhapsody.

Bilder från tv 4.se

VM-kollen.

http://florbal.ct24.cz/ kan man se innebandy vm över livestream och det är hygglig kvalitet så man i alla fall kan ha hygglig koll.

Har sett delar av 2 matcher idag, den mellan Tyskland och Storbritanien som slutade med kross 25-5. GB var med och hade 2-2 ca 10 minuter in i första perioden men sen rasade det fullständigt. 2 snygga frislagsmål gjorde i alla fall GB. Följde inte med så noga i 3:e perioden för det var ju redan avgjort för länge sen och inte alls spännade att se.
 
I match nummer 2 spelade Estland mot Schweiz och där kom Schweiz undan med blotta förskräckelsen, Christoph Hofbauer som till vardags spelar i Dalen avgjorde i pp med ca 5 minuter kvar att spela. Estland hade efter det ett stolpskott och ett bra tryck sista minuten när de plockade ut sin målvakt. I Estland spelar bröderna Talme som finns i Balrog och även en del spelare som spelar i Salybandy Liiga i vårt grannland Finland. Norge och Danmark lår få det tufft mot Estland som jag håller som klar favorit före våra nordiska grannländer. Norges uppladdning inför VM har inte varit den bästa, trots att de har Kronberg, Torp i Dalen och Saetre och Mossein i Umeå City så förlorade dem mot ett kombinationslag av spelare från toppklubbarna Sarpsborg och Greåker med 4-2. Norge har även 3 spelare som spelar i svenska div 1, Målvakten Johan Svärd i Växjö, backen Erik Viggo Nielsen i Örnsköldsvik och centern Michael Aas i Visby.

Danmark spelar med ett ungt lag där 2 nyckelspelare är mina före detta spelare från Århus, målvakten Morten Fryland och centern Henrik Engelsen, Engelsen som spelat en halv säsong i Robertshöjd för några år sedan och har en otrolig arbetskapacitet. Norges stjärna Ketil Kronberg säger på http://www.innebandy.no/ att det känns som att vi ska slå Danmark nu om de har sitt unga lag de haft de sista gångerna i landslaget, om Kronberg får rätt märker vi ikväll, matchen börjar kl 20:10. Själv tror jag Norge vinner med 8-5.

Sverige kommer spela första matchen mot Italien och det kommer bli något i stil med Tysklands utklassning och lika tråkigt som vanligt. Tippar 18-1 till Sverige, matchen börjar 14.10.
Övriga matcher idag.
Ryssland mot Tjeckien, tips 3-8
Singapore mot Österrike, tips 6-6
Polen mot Holland, tips 14-2
Japan mot USA, tips 5-8

Odds för den som vågar tippa finns på www.nordicbet.com

Uppdaterade reultat efter kvällen: Sverige-Italien 18-0, ruskigt när mitt tips och David Gillek var nog inte missnöjd när han fick matchens lirare priset och en puss på munnen av en söt tjeckiska, det är nog det han minns mest efter promenadsegern mot Italien.
Japan-Usa slutade 4-5
Norge-Danmark 7-3 Var kul att se 5 före detta spelare jag coachat på plan, 3 för Danmark och 2 för Norge. I Norge så var veterankedjan med Raymond Evendsen, Andreas Sletten och Willy Fauskanger dominanta och visar att de fortfarande kan. Runar Snellingen gjorde en fin zorrostraff och för en gångs skull var det inte hög klubba som det brukar vara när han zorrar, kommer ihåg en match mot oss när han drog in en zorro i hjälmhöjd på vår målvakt. Danmark får det riktigt svårt och jag tror de kan få spela kval om att hänga kvar i A-Gruppen.

Polen-Holland 14-2
Singapore-Österrike 2-8
ryssland-Tjeckien 1-8
Summering så är jag nöjd med mina tips hade rätt på alla vinnare utom att Österrike skulle vinna stort och var faktiskt hyfsat nära även i målskillnad, blev lite fina pengar idag på oddset kan jag säga.


Stenhårt streckmöte i Nolhagahallen mellan Alingsås och 7-Härad!

Hur kul är detta då, äntligen klar med matchreferatet och kl är 01.15 efter ca 1,5 h då går något fel med internet och halva texten är borta, det är så man blir galen, så bara o köra på från 3e perioden och frammåt en gång till suck.

Kanske lite överdrivet och skriva att detta var en hatmatch men Alingsås och IBK 7-Härad är ju inte direkt 2 lag som brukar brevväxla med varann efter matcherna. Det syntes också på planen med hårda dueller där ingen lade några fingrar emellan.

Efter att ha varit och dömt så kom jag lagom tills andra perioden skulle dra igång och kikade in på resultat tavlan och får se 1-5, inget roligt resultat att se som Alingsåsbo. Matchfakta från första perioden då.
01.20Mål0-1Patric Kettil (Johan Jörgner)IBK 7-härad
04.10Mål0-2Patric Kettil (Magnus Koski)IBK 7-härad
07.21Mål0-3Christian Olausson (Johan Jörgner)IBK 7-härad
10.35Mål1-3Patrik SernelidIBK Alingsås
11.03Mål1-4Mikael ProohfIBK 7-härad
14.12Mål1-5Henrik Kuusela (Mikael Proohf)IBK 7-härad

Ska berätta lite om IBK 7-H som är första gången jag ser i år.

I denna matchen så hade gästerna bytt lite i sina offensiva formationer och splittrat tripple and touch linan med Kettil som center och Proohf och Kuusela på topp istället gick Enhörning in på centern där. Kettil lirade istället med #21 Jörgner och Mr 44 Olausson och det var ett riktigt smart drag. Kedjan fick den perfekta kombinationen av Kettils slitande och Olaussons teknik och dribbelkonster och Jörgners kliniska avslut, också perfekt med en rightare och en leftare på forwards. I andra linan får du Enhörnings lung o rutin med de snabba forwardsen Kuusela och Proohf, fattar egentligen inte varför de inte kört så hela säsongen men bättre sent än aldrig.

Matchreferat nu från period 2.

Gästerna spelar smart, backar hem och kontrar när Alingsås gör misstag. Efter 5:15 drar John Axelberg ner Enhörning (tror jag det var) med vad som ser ut som en bentackling och det var nog ytterst nära en 5min utv, tror ingen hade kunnat protestera om det blivit så för den kändes ordentligt. PP för 7-H styr bakom mål och sen upp via Koski till Jörgner som drar upp den i bortre klykan, ett kliniskt avslut efter tiden 6:08 står det 1-6.  Bytet efter går Alingsås avlast lina in och Christoffer Bergqvist gör en bra löpning och får en ordentlig tryckare och åker över sargen, det luktade också lite 5 min men det ser ju värre ut än vad det är oftast, Johns tackling var ju värre men 2 min och pp för Alingsås.
7-H får ett 2 mot 1 läge när Kettil och Olausson kommer igenom men chansen rinner ut i sanden. Riktigt bra box av gästerna. Keijsner avslutar efter sammarbete med Mattias Andersson och det var det bästa hemmalaget hade.
Glännbro i Alingsås slår en diagonalpassning efter 11.08 som Proohf snor åt sig och kontar 2 mot 1 läge med Kuusela som får bollen men hans skott går utanför, ett jätteläge för Kuusela.
Gästerna gör ett mycket snyggt mål, mr #44 tar bollen fintar lite passar jörgner i spelvändning och får tillbaka bollen och lägger in den i öppen kasse, riktigt snyggt sammarbete mellan Jörgner och Olausson så nu 1-7 efter 11.44.  
Alingsås ger sig inte och kämpar på, Mattias Andersson jobbar bra defensivt i sin lina med Jocke Andréasson och Joel Andersson. 2-7 och reducering av hemmalaget, Håkan Pettersson gör målet framspelad av Kevin Keijsner, Kevin håller i bakom mål och hittar Håkan i slottet. Dubbelchans för Kettil i 7-H men Kjell i hemmakassen räddar.
Olausson tacklar ner Jocke Andreasson efter 15:43 och även den är en riktigt hård tackling, Andréasson flög ordentligt och den smällen var riktigt hård, mr #44 är ju känd för att spela tufft och nu vet Jocke det också. Bergqvist reducerar till 3-7 på ett bra skott lågt i bortre efter lite växelspel med Håkan P.
Bergqvist har gjort ett piggt inhopp och ser spelsugen ut.
En stekhet Olausson får sista ordet i andra perioden när han tar "köksvägen" efter 18:12 och gör 3-8, snyggt av mr #44 men för slapphänt av hemmalagets förstalina, de har inte råd att släppa så lätta mål.

3:e perioden.

Ingenn utdelning för hemmalaget i pp. Ännu ett pp för alingsås när bortalaget åker på felaktigt byte efter 3:01 men inget bra spel av alingsås, istället mål för gästerna och det är Kettil som sätter bollen enkelt i mål efter ett snyggt förarbete av Olausson som drar 2 spelare i boxplay.
Gästerna åker på en utvisning efter 5:43 och ännu en 6:17 och även straffslag när Sernelid trampar runt och får sin klubba låst när han ska skjuta. Håkan Pettersson bränner straffen både över och utanför. spel istället spel 5 mot 3 i 1:36 och gyllene läge för hemmalaget att komma in i matchen. 7:08 sätter Axelberg ett direktskott på pass från Glännbro på kanten. Bara ca 20 sekunder senare sliter Sernelid hårt framför kassen och slår in Glännbros retur och reducerar till 5-9 efter 7:32.
9:13 6-9 av Håkan Pettersson assisterad av Kevin Keijsner som kroppsfintar och går bakom mål och serverar Håkan öppet mål i slottet. Alingsås trycker på och skapar chanser i varje byte.
15:56 åker Johan Alm i alingsås ut när han inte hänger med och slår på motståndarens klubba. Alingsås kör ändå frammåt och Håkan skjuter i stolpen. Timeout efter boxplayet och hemmalaget kör utan målvakt sista 1,40, lite optimistiskt men i innebandy är ingenting omöjligt och de har ju trycket så bra vågat av coacherna. Både Mattias Andersson och Kevin Keijsner träffar stolpen och istället gör gästerna 6-10 i öppen kasse Jörgner sätter den och det var väl tur för han gav Olausson några gliringar efter att han strax före missat öppet mål när Jörgner passade, Olausson svarade med ett skratt för vad gör det när 7-H ändå vinner matchen.

En underhållande match, tuffa närkamper, mycket chanser sådant man vill se som publik, nästan 200 på läktarna är helt okay, det enda man kan önska av hemmalaget är lite mål jinglar för att tända hemmapubliken som ändå inte var knäpptyst som i många innebandyhallar, jag menar AHK har Sveriges bästa handbollspublik så varför kan inte IBK ha div 2 bästa innebandypublik, jag kan själv erbjuda mig att vara DJ någon match om de inte har alternativ, ring bara säger jag så fixar jag lite bra musik. :)

Matchbetyg Alingsås, 7-Härad

+++ Mattias Andersson, Patrik Kettil
++ Håkan Pettersson, Christian Olausson
+ Kevin Keijsner, Johan JörgnerIntervju med # 44 Christian Olausson

David: Hörde av kompisar att ni fick en drömstart med grym effektivitet, kan man beskriva det så?
Olausson: Ja så var det vi satte våra 3 första skott och de hade väl lite otur men så är det ibland.
David: Det är ju lite typiskt för lagen i botten att oturen ofta "grinar" en i ansiktet, man har stolpe ut. Men jag tycker ändå ni var det bättre laget för ni var så effektiva när ni fick chanserna, håller du med om det?
Olausson: Ja, jag tycker vi var lite bättre, de tog över sista i andra och i 3:e när vi blev lite övermodiga och de fick fler chanser.
David: Dem tryckte på mycket, var det så också att ni blev lite mätta när ni ledde?
Olausson: Ja vi tog inte jobbet tillräckligt och man blir ju lite orolig när de gjorde några snabba mål i sista för förra året så spelade vi jämt de flesta matcherna i 2 perioder och sen kunde det rasa ihop fullständigt i sista perioden om vi släppte in ett par snabba.
David: Jag hörde att både du och Jörgner pushade på ordentligt på bänken och det var nog viktigt:
Olausson: Ja absolut det var viktigt och hålla uppe humöret.
David: Ni hade ändrat lite för vanligtvis brukar ju Rydboholmslinen spela ihop, Kettil, Kuusela och Proofh men nu gick Enhörning in där som center och Kettil center mellan dig och Jörgner och det funkade otroligt bra för ni kompletterade varann helt perfekt. Hur kommer det sig att ni har ändrat?
Olausson: Jag vet faktiskt inte, förra matchen så bytte de plats för att röra om det lite, men det funkade otroligt bra.
David: Grattis till segern och en jävligt bra insats av dig idag, tack för intervjun.
Olausson: Tack så mycket.

Intervju med premiär coachen Joel Pettersson i Alingsås.

David: Ja då var första matchen avverkad. Offensivt sett så tycker jag ni skapar mycket mer chanser än vad Alingsås brukar göra så det var ju bra eller?
Joel: Ja det har du rätt i men vi spelar lite fel men sen när vi bara öser på så skapar vi mycket.
David: Sen tycker jag också att ni tar kriget framför mål mycket bättre än förut och där gör ni några mål också det jobbet är ju viktigt eller hur?
Joel: Ja, absolut.
David: Det farliga var ju när ni tappar bollen på mittplan som när backar skjuter i täck eller missar en diagonalare.
Joel: Ja vi fick lite väl långt lag också, för det blir så stora ytor att täcka upp.
David: Det klart ändå att defensiven inte kan sitta 100 % när ni har 3 backar borta av de 5 som spelat mest i år så det var ju ett svårt läge speciellt för backarna.
Joel: Absolut men jag tycker alla 4 backarna gör det bra ändå, vi måste ha lite bättre självförtroende bakåt också och inte falla för långt hem utan vara lite mer aggressiva.
David: Pixbo borta, bara o slipa på försvaret då, tack ska du ha och lycka till och jobba hårt i veckan.
Joel: Tack så mycket det ska vi.

Matchbilder Alingsås-7-Härad


Mikael Finnskog målvakt i 7-Härad


Mattias Andersson i Alingsås.


Håkan Pettersson i Alingsås, 2 mål ikväll.


Olausson in action mot offensivt mål som man mest ser honom, 3 mål ikväll och en solid insats.

Det var allt för ikväll, under fredagen slog bloggen rekord i unika besökare hela 128 st sopade det gamla rekorde på 117 bort, hoppas slå det inom kort, ju fler besökare desto mer tid och energi ska jag lägga på bloggen, skicka gärna in tips på bloggämnen via kommentarer.

#44an Olausson från Borås myten eller sanningens man!

Nu är kl 00.01 hoppas några suttit uppe och väntat, här kommer intervjun jag lovat.

En av de färgstarkaste spelarna i serien är IBK 7-Härads nr #44 Christian Olausson, en spelare med starka åsikter och det har ryktats om en del rackartyg som vi ska reda ut om de verkligen var så eller om det bara varit myt. Jag ringde upp Christian för en liten pratstund inför den stundande streckmatchen mellan IBK Alingsås och IBK 7-Härad.

David: Alingsås nya tränarpar leder sitt lag för första gången mot er, är det bra eller dåligt för er tror du?
Olausson:
Det är säkert lite dåligt för det brukar innebära en nytändning när man får en ny tränare.

David: Det gick lite halvtungt för er i början av serien men sen kom bortamatchen mot Pixbo som ni vann stort 11-3 kom vändningen där, blir det toppen nu för IBK 7-Härad?
Olausson: Vi har ju haft många oavgjoda matcher, vi hade ett litet spelarmöte före den matchen där vi snackade ihop oss om att ge det lilla extra och det gav resultat.

David: Vilket lag är det bästa du mött under din spelarkarriär:
Olausson: När vi spelade i div 1 med IBK 7-h för 2 år sedan så tycker jag Färjestaden var riktigt bra, de gick upp i SSL den säsongen. Med Borås IBF mötte vi Pixbo och de var också riktigt bra.

David: Vem är den bästa medspelare du haft under åren och varför just han?
Olausson: Martin Emanuelsson, han har utvecklats grymt mycket. Han har en otroligt bra speluppfattning och vi spelade bra tillsammans och hittade varann perfekt.

David: Vad krävs för att få ett Boråslag i SSL?
Olausson: Oj det är en bra fråga, det är för många div 3 klubbar och mycket rivalitet mellan klubbarna, inte mellan spelarna utan ledningarna. Man måste sammarbeta och slå ihop mer så det gynnar Borås mer.

David: Vem blir näste Boråsare att spela i SSL och kanske i Warberg?
Olausson: Vi har ju några stycken, men vi tappar ju också våra unga till div 3 klubbarna när de inte får så mycket speltid men i dagsläget så finns det ett flertal.

David: Skulle du kunna tänka dig att bli tränare efter din spelarkarriär är slut?
Olausson: Ja det hade jag nog kunnat tänka mig, jag har många idéer jag kunnat pröva, jag har svårt att hålla mig borta när kroppen säger ifrån.Så ser Christian ut bakom ratten!

6 snabbfrågor, sant eller falskt med Olausson!

Olausson har gett sitt mobilnummer till en motsåndare han gruffat med under match för att psyka ner honom.
Falskt, däremot har jag frågat om han vill ha mitt nummer.

Olausson har spottat i sin handflata före han hjälpte en spelare upp från golvet som han innan hade tacklat ned.
Det har jag inget minne av även om det är något jag kan ha gjort som junior. (skratt)

Olausson har tackat domarna och berömt dem fast han egentligen menat precis tvärt om.
Sant 10 gånger av 10 (skratt). (Davids anm, har själv blivit drabbat för många år sedan, men tar det utan problem :) )

Olausson har tagit upp ett rött kort som en domare tappat och visat det åt domaren.
Nej det är falskt.

Olausson har tagit av sig matchtröjan och gett den till en motspelare som dragit i honom under matchen.
Nej det har jag inte men frågat om han vill ha den under matchen.

Olausson har alltid varit Djurgårdare.
Falskt det har jag aldrig varit, Färjestad i hockey, Lukacevic däremot i laget är urdjurgårdare.

David: Är det något kul som jag missat som har hänt under eller efter en match som du vill berätta om?
Olausson: Inget jag kommer på just nu, det är säkert en del men jag kommer inte på något skoj just nu.

David: Då får jag tacka så mycket för att du ställde upp.
Olausson: Tack själv, det var bara kul.

Jag tackar så mycket för intervjun och hoppas läsarna tycker det är en kul läsning för detta var det roligaste intervjun jag gjort. Du kan själv gå in och läsa mer om Christian Olausson och hans tankar på hans egen blogg, den finns på ibk 7hs sida. www.ibk7h.se och sedan ser ni #44 bloggen till vänster.

Tränarintervju med Siffran och Joel!Stefan "Siffran" Johansson tv och Joel Pettersson th, IBK Alingsås nya tränarpar.

Rykande färsk tränarkonstellation i full färd med att hinna planera upp allt inför den viktiga matchen på fredag mot rivalklubben IBK 7-Härad från Borås tog Stefan och Joel sig tid att prata med mig lite om deras tankar med innebandyn i Alingsås.

David: Enligt er, varför ligger IBK Alingsås i botten?
Stefan:  Det är flera rätt stora saker. Ofantligt dålig lagmoral, tror de är dåligt tränade men vi ska köra beeptest på måndag och det får utvisa saken. Svag taktik, inga varianter eller fåi alla fall i pp och uppspel. Spelarna var missnöjda med den förre tränarens taktik.
Joel:
Defensiven, jag tror det var något psykologiskt på slutet för spelarna ville inte spela 2-2-1 och då kanske de själva indirekt tvekade i taktiken för de inte trodde på den helt enkelt.   

David: Om vi vänder på det, vad behöver IBK förbättra för att hänga kvar framförallt och eventuellt klättra ytterligare uppåt, självklart de ni just nämnt men vad är det viktigaste.
Joel: Lagmoral och intensitet helt enkelt, det är det enklaste att få ut mer av varje spelare.
Stefan:
Det är väl att vi får prioritera, det är ju ungefär som vi börjar med nybörjare. Försvarsspel, uppspel, pp & box allt.

David: Kommer ni slopa taktiken som vart eller ska ni börja från scratch.
Stefan: Vi får ju försöka börja på ny kula men de har ju spelat på ett sätt hela säsongen så kommer vi fel och får en dålig start och släpper in t ex 3 snabba mål för vi ligger fel i positionerna så får vi ju ändra och kanske gå tillbaka till det gamla.

David: Förra året när jag tränare Pantern så när vi mötte Alingsås första matchen så tyckte jag Alingsås var svaga och bara stod på egen planhalva och lät oss passa runt och hitta lägen men andra matchen när serien vänt så spelade de aggressivt och var riktigt bra så de hade ju toppinsatser med det spelsystemet också så systemet kan ju fungera bra också eller vad tycker ni?

Joel: Absolut, det är inget svårt spelsystem, alla kan ju bemästra, det är ju säkert om alla gör rätt och tar sina förflyttningar och gör jobbet.

David: Hurdana roller kommer ni ta, har ni hunnit prata igenom allt än?
Joel: Det har vi inte bestämt än.
Stefan:
Vi kommer hjälpas åt, hur allt ska läggas upp löser vi inom kort.

David: Om vi tittar på morgondagens motståndare IBK 7-Härad, har ni koll på dem och kommer ni spela efter vad ni vet om dem eller kommer ni köra på ert eget?
Stefan: Joel kan bättre än mig jag vet ingenting.
Joel: Jag har ju mer koll på enskilda spelare och det har laget också. Sen har de en ny kedja (Rydboholmskedjan som kallas tripple and touch, davids anm.) de vet jag inte så mycket om. Sen är det svårt att veta för sist jag såg dem i ettan så backade de hem och kontrade. De gör mycket mål och släpper också in en del, Men nej vi fokuserar på oss själva.

David: Kommer det komma något gammalt nyförvärv från din tid "Siffran", t ex Peter Lidén, Amir Tavakol, Marcus Järrebring mm, finns det möjlighet att ni ringer någon av dem.
Stefan: Det vet jag inte, vi har en del träningar att se över laget nu, vi kanske kan plocka fram något äss ur rockärmen under juluppehållet (ler stort).

David: För enligt mig tycker jag ni har en ganska tunn trupp och ni är utsatta för skador.
Stefan: Vi har några borta nu, både skador och sjukdommar.

David: Ett annat bra nyförvärv sitter ju där annars (syftar på Joel), skulle du kunna gå in och spela för Alingsås?
Joel: Nej jag är skadad och tillhör FBC Göteborg, ska träffa läkaren igen, det kändes bra för 2 veckor sedan men sedan blev det sämre igen så jag ska magnetröntga imorgon.

David:
Himla tråkigt för jag såg dig på försäsongen bl a mot Mullsjö där det såg bra ut och du gjorde mål och spelade bra på centerplatsen.
Joel: Ja det är skittrist, jag fick spela mycket och gjorde mål och poäng.

David: Är det något annat ni känner ni vill tillägga.

Joel: Vi kommer klara av det här.
David: Ja det tror jag också helt klart och självklart så skulle ni ju inte hoppat på om ni inte trott på det till 100 %.

Stefan: Jag tror det kommer gå bra efter jul när vi fått lite tid att träna ihop laget.
 
David: Jag pratade med en spelare i IBK 7-Härad och han trodde det skulle bli jobbigt nu när Alingsås bytt tränare för ofta inom lagsport så för laget en liten extra energikick med nya tränare, det gäller bara att få det att hålla säsongen ut.

Stefan: Vi kommer göra vårt bästa och hoppas det går bra.
Joel:
Instämmer.

David: Det låter bra vi avslutar med det, (ler), tack ska ni ha och lycka till imorgon mot 7-Härad.
Stefan och Joel: Tack själv (stora leenden).

(Om jag får bjuda på en idé till om ett äss i rockärmen så hade det ju varit en rätt bra förstärkning att låna hem Johan Andersson under VM uppehållet, kanske en ide för sportchefen Hjalmarsson att tänka på)

Såg en del spelare på väg till träning och de såg glada ut så som det ser ut nu så ha Stefan och Joel fått glädjen tillbaka och det är viktigt att ha roligt när man idrottar ihop i ett lag så det bådar gott inför fredagens match. Kommer själv kolla sista halvan av matchen för jag har dömning före och ska försöka ge ett kort referat och en intervju efter matchen.

Missa inte kl 00.01 när nästa intervju släpps med en av serien färgstarkaste personligheter, kan någon gissa vem?

IBK Alingsås byter tränarpar!

I föregående inlägg listade jag toppar och floppar ett av lagen som floppat är ju IBK Alingsås som nu kommer köra en favorit i repris på ledarsidan efter att Magnus Söderqvist-Wall (headcoach) och Frank Pihlström (ass coach) inte fått ut vad de själva. klubben och spelarna velat av halva säsongen. Det blir nygamle Stefan "Siffran" Johansson (inte oväntat alls) som tillsammans med skadade FBC Göteborg och fd Alingsås spelaren Joel Pettersson  ska försöka rädda laget från nedflyttning, kan Joel t.o.m. gå in på plan så får Alingsås en grym förstärkning som de skulle behöva.  

Personligen tycker jag att Magnus förra säsongen (då ihop med Johan Nordlycke) gjorde ett bra jobb för laget höjde sig avsevärt från höst till vår och slog bland annat topplaget IBK Lidköping. Laget hamnade då på en 6e plats och i år skulle målet höjas och topp3 målsättning sattes, i mitt tycke lite för högt.
Det kvittar vem som är ledare för ingen kan ju trolla fram ett topplag hur som helst när det inte finns spelarmaterielet eller bredden för den delen. Alingsås har enligt mig ett helt okay lag, de har däremot inte någon jättebred trupp som kan hävda sig bra i div 2 utan endast en 10-12 spelare och är därför känsliga mot skador osv på sina 10-12 bästa. Fick tag i Magnus på telefonen och fick en pratstund med honom.

Intervju med Magnus Söderqvist-Wall (bild saknas)

David: Jag vet att det verkligen är en stor press på en tränare, man har många nättar man sover dåligt osv, så min första fråga är hur mår du just nu, känns det bättre när ni gått skilda vägar?
Magnus: Nej, verkligen inte, det känns som vi inte fick en chans. I stora drag har ett fåtal spelare inte gett systemet en chans, det handlar mycket om inställning som laget inte riktigt har nått upp till. VI tränare har varit lyhörda och varit mycket tillmötesgående mot spelarna angående formationer och liknande. Efter vår fina start mot Ibk 7-H och Pixbo så verkade som laget fick en falskt trygghet och efter det tappade vi.

David: Tycker du att det var något speciellt ni saknat i år jämfört med förra året när det ändå gick hyfsat mot i år?
Magnus: Det är ju bredden på truppen, men det var även så förra året.

David: Har spelartruppen som är i princip densamma som förra året tränat lika hårt både under försäsong och serien?
Magnus: Vi hade en anourlunda försäsongsträning med 3 träningar i veckan med 4 veckors semester i Juli men tyvärr har inte uppslutningen varit mer än ca 50-60%, men fysiken är bättre i år än förra året.

David: Känner ni att ni fått den uppbackning av styrelsen & sportchef mm när det gått tungt för er, skulle de kunnat hjälpt till och hur i så fall?
Magnus: Jag vill helst inte kommentera den frågan, det håller vi internt med klubben.

David: Vad har varit den stora skillnaden att jobba med Frank gentemot Johan Nordlycke?
Magnus: När vi tappade Johan så tappade vi rutin med fysiska träningen, rutin och hur våra motståndare spelar och svagheter som vi kan utnyttja. Det blev Franks roll i år och Frank tog anfall och Powerplay och jag tog Defensiven och Boxplay.

David: Ni hade 2 lagkaptener och de har ju också ett ledaransvar både på planen och utanför, hur tycker ni det fungerat med sammarbetet mellan er och kapternerna?
Magnus: Vi gav dem en friare roll i år än förra året. Jag tycker vi har haft en bra dialog med dem båda, de har själva tillsammans med oss bestämt vem som ska ta bindeln från match till match på dagsformen. Båda två tog sina roller bra och jobbade 100 % på matcherna.

David: En sak jag undrat över är varför ni bytt spelare in och ut så mycket, efter Lerum matchen så sade ni att spelarna var trötta och visst det kan jag köpa men mot IBF Göteborg rullade ni hela sista perioden är det för att försöka väcka spelarna eller hur går tankarna? Personligen tror jag det är svårt för spelarna att hela tiden spela med olika folk.
Magnus: Matchen mot Warberg funkade bra då körde vi på tre kedjor och 2 backpar och vår tanke var att köra på när de fungerade matchen innan. Vi gick ner på 3 st på toppforwarden och körde på 4 mittforwards och även avlastbyten när spelare var trötta. Jag vet inte om vi har bytt så mycket för vi har alltid haft en avlastlina när vi kört på 2 st femmor även att avlasta en spelare till.

David: De flesta tränare har ju någon klubb de helst av allt skulle vilja vara tränare för, själv har jag ju några bl a Warberg i SSL som är mitt favoritlag och på lite mer normal nivå så hade jag gärna tränat IBK Vänersborg för de har så många fantastiska spelare och att få ihop dem i ett bra lagförsvar och att alla jobbat som ett lag så tror jag de hade kunnat gå långt, Lidköping i div 1 hade också varit en grym utmaning, men vilken är din favoritklubb att bli tränare för?

Magnus: Spontant sett skulle det vara roligt att träna IBK Lidköping, de har ett ungt och blandat lag, grabbarna i laget vet vad dem ska göra och de gillar och spela innebandy. Det känns som Lidköping brinner för det till 100 % och satsar seriöst och alla tränar hela tiden skulle jag tro. De verkar också ha en bra verksamhet runt laget.

David: Ordet är fritt om det är något du vill tillägga.
Magnus: Nej men jag hoppas det går bra för Siffran och Joel och att laget tar sig samman och fixar detta för det finns så mycket innebandy i laget. Tyvärr fick vi inte uppleva det de sista 9 matcherna. Mot Challengers och i Mariestad på försäsongen spelade vi grymt bra så vi vet att det finns där.

David: Tack så mycket för du orkade ställa upp och lycka till i fortsättningen som tränare.
Magnus: Tack detsamma.

Jag hoppas under onsdagen få en intervju med det nya tränarparet Stefan Johansson och Joel Pettersson.
(kommer läggas ut på torsdag kväll runt 19.00)

Hoppas få en intervju med en av de "färgstarkaste" profilerna i div 2 på fredag som förhoppningsvis kommer locka fram ett och annat garv så håll utkik i veckan. (Nu är den klar, kommer läggas ut natten mellan  torsdag och fredag kl 00.01.)

Halvtid i seriespelet i div 2!

Då är halva serien spelad och jag tänkte göra en litan analys och lista toppar och floppar eller kanon och kalkon om man så hellre vill.

Tabellen ser ut enligt följande.
 
SMVOFGMIMPSDV
1.IBK Lidköping 1191197-4429(1)
 
2.Stenungsunds IBK 1173169-4925(1)
 
3.Pixbo Wallenstam IBF 1152467-6019(2)
 
4.IBK Vänersborg 1154280-7719(0)
 
5.IBF Göteborg 1153358-6519(1)
 
6.IBK Tygriket 99 1142559-5215(1)
 
7.Marstrands IBK 1134454-5114(1)
 
8.IBK 7-härad 1126361-5914(2)
 
9.FBC Lerum 1133543-4914(2)
 
10.IBK Alingsås 1132649-6211(0)
 
11.Lindome IBK 1131754-7810(0)
 
12.Warberg IBF 1111953-985(1)


Före säsongen tippade jag serien och där har jag inte många rätt kan jag säga.
David Karlsson tippar div 2 västra götaland 2008/2009:
 

1. Lidköping

2. Lerum

3. Pixbo Wallenstam
4. Tygriket
5. Vänersborg
6. Warberg
7. Alingsås
8. 7-Härad
9. Lindome

10. IBF Göteborg
11. Marstrand
12. Stenungsund

Om jag ska skylla på något så hade jag inte ringt runt och kollat värvningar utan gick mycket på förra säsongens resultat. Lidköping leder serien så där har jag i alla fall rätt och även att Pixbo är med i toppen på en 3e plats och att Vänersborg är med på över halvan och ibk 7-härad ligger i mitten strax under halva. Sedan var jag helt ute och cyklade på Stenungsund men det är inte så konstigt när det visar sig att de fått en del nya spelare, även IBF Göteborg har stärkt upp laget mycket. Marstrand är något bättre än vad jag trodde men nu kommer den tuffa tiden för nykomlingen, vi har alla sett nykomlingar som gått bra i början på en serie för att sedan åka ur. Alingsås, Warberg och Lerum framförallt trodde jag skulle ligga högre upp i tabellen. Hur slutar det då, tja jag tror Lidköping håller in i mål men sedan känns det öppet om andraplatsen, jag har mycket tro på pixbo där deras unga spelare kommer fortsätta utvecklas, även IBF Göteborg tror jag kan hänga med bra tillsammans med Stenungsund och Vänersborg om de blir bättre defensivt, tror andraplatsen kommer avgöras i sista omgången och det förvånar mig inte om 3 lag kommer ha chansen på den då. Kommer i veckan plocka ut "mitt" eget drömlag i div 2 som jag tror hade vunnit serien om de spelat i samma lag.

Topp 3 Toppar

1. Stenungsund, laget spelar riktigt bra defensiv innebandy och är effektiva i sitt kontringsspel, Pontus Roos har dessutom fått laget mer tränat än förra året då de såg otränade ut.

2. IBF Göteborg, spelar en bra innebandy med fint passningsspel och är ett lag jag tror kommer klättra ytterligare i tabellen, har också en ny tränare i Jacob Saleem som gjort ett riktigt bra jobb och nu verkar taktiken satt sig riktigt bra.

3. Lidköping, favorit som ändå levererar mycket mål och har 3 stabila kedjor som levererar hela tiden, Lars Selander kräver mycket av sitt lag och är i princip aldrig nöjd och det är nog viktigt så de inte slappnar av för då kan de lätt tappa poäng mot de övriga topp 5 lagen.

Topp 3 Floppar.

1. Lerum, fick det bästa från Pantern och 0302 men har ändå toppspelare som Mattias Olofsson (poängkung i 0302), Henrik Djurvall (över 20 p i pantern halvskadad), Fredrik Artursson (poängsnitt på ca 2p per match i pantern) lekande i klubbens farmarlag i div 3. När man ser att A-laget i div 2 kanppt gör några mål överhuvud taget så borde man ha övertalat dessa spelare att vara med och köra. Olofsson var dessutom med från början och varför han försvann från A-laget har jag ingen aning om. Det Lerum ska ha mycket beröm för är alla egna unga produkter som får speltid. Värvningarna utifrån var mediokra och enligt mig är det bara Michelsson som levererat, resten kunde ersatts mycket bättre av de egna produkterna. Laget har tagit ca hälften av poängen Pantern hade tagit vid detta läge ifjol och det är verkligen inte bra nu när laget bara ligger 3 p över nedflyttningsstrecket.

2. Alingsås, i tidningen stod det att laget satsar på en topp 3 placering och nu riskerar att åka ur. Frågan är om det inte fick laget att bli mer spända och gjorde en negativ inverkan på laget, en för hög målsättning kan mer skada än höja ett lag det har man sett åtskilliga gånger. Förra året tog sig laget mycket och spelade stundtals en aggressiv mycket bra 2-2-1 innebandy, men har i år blivit mer passiva och det ser ut som om många spelare saknar självförtroendet från ifjol. Kan också hänga ihop med att spelarna blir utbytta i tid och otid av tränarna som förespråkar ett stort rullande i kedjorna istället för kontinuelitet.

3. Warberg, med forna storspelare som Peter Nilsson, Karl-Johan Karlsson och Mikael Holmer som alla har SM-guldmedaljer i sina prisskåp hemma och ett antal landskamper på meritlistan på Nilsson o Holmer (osäker på K-J). De har dessutom bra unga spelare som Thorén med fl som borde kunna greja några fler poäng men som nu behöver en riktigt stark vår för att inte åka ur.

RSS 2.0