Märklig skada..

Jag har genom åren haft "tur" om man nu kan säga det och inte blivit skadad så mycket. Hade en säsong grymt ont i ryggen, men var nog rätt mycket mitt eget fel. Det var runt 2000 så jag och Kim C skulle spela med Horsby som var nykomlingar i gamla div 2 (div1 numera) och vi båda skulle pendla från Vänersborg/Trollhättan till Herrljunga och spela.

Försäsongen gick jättebra och jag har nog inte vart bättre tränad någon gång då jag och Kiwi körde mkt intervaller hela sommaren. Men när jag och Kim efter träningarna utan att stretcha bara satte oss i bilen och åkte direkt de 6-7 milen i bil så fick jag något djurisk ont i ryggen och fick pausa från all innebandy den säsongen, har för mig att jag kanske spelade lite på vårkanten. Efter det så har jag försökt att stretcha lite i alla fall även om jag kan bli bättre på det.

Jag åkte också på några ögonskador så det är därför jag har spelat med innebandyglasögon i ett antal år, inte för att försöka va cool eller sticka ut. Fick en boll i ögat på träningen med Smedan för många år sedan och den sved ordentligt samt även ett skott i någon annan match men det som gjorde mest ont var när jag spelade i Noltorp och samma gång tränade damlaget i div 2 i samma klubb så hade vi först herrmatch och vi mötte Mullsjö och en av deras spelare drog iväg ett dragskott och eftersvingen träffade mitt öga då jag gick ner för att täcka skottet, det ironiska är att det var ca 1 sekund kvar av perioden när han sköt så troligtvis hade han ändå inte gjort mål men sådant har man inte järnkoll på när man spelar utan alla skott ska täckas. Det var en olyckshändelse och Mullsjöspelare som är en otroligt trevlig man kollade direkt hur det gick för han kände att det blev en jävla smäll. Ont som f..gjorde det i alla fall och jag fick coacha damlaget med ett blått, guld´svart öga, tyvärr förlorade vi mot Mariedals damer som vann serien med 3-2 med damlaget, hur herrmatchen slutade kommer jag inte ihåg.

Efter den incidenten spelar jag alltid med glasögon, de nya är ju mycket bra och immar inte som de första modellerna jag köpte för de var jobbiga att spela med.

Nu så för ca 1 vecka sedan så vaknade jag med jättevärk i handen (vänster som tur är) känns ungefär som om jag slagit näven i väggen, otroligt märkligt då jag måste sovit på handen. Kunde i alla fall få tillbaka styrkan lite och spela innebandy men det var inte alls optimalt, det blev mkt bättre men i fredags hände samma sak igen, mkt märkligt alltså. Idag söndag känns det bättre och jag hoppas kunna spela lite innebandy ikväll, i mullsjö eller ute på rinken i Tidaholm där vi har en jättefin tennisbana med höga staket så inte bollen åker över och en sarg samt ett bra plastgolv. Helt perfekt måste jag säga.

Är det någon som kan ge tips på hur jag snabbare blir bra i handen så är jag tacksam :)

Mer försäsong.

I Lördags blev det en löprunda med en träningskompis och vi körde även slalombacken upp, sjukt jobbigt men nyttigt. Ikväll blir det lite småmålsinnebandy i Mullsjö med Mats Svensson som förra säsongen var min ass tränare i Falköping och några av hans kompisar, de har inte spelat licensierad innebandy men de har spelat småmål i 20 år och "gubbarna" vet var målet är kan jag säga. :)


Småmålslir ikväll!

Igår var tanken att vi skulle dra ihop folk och lira lite på rinken, det är en innebandyplan där det en gång i tiden varit en tennisbana så funkar utmärkt att spela 5 mot 5 på planen eller 3 mot 3, finns både stora och små mål och sarg och en plasttrall att spela på som golv. Underbart underlag för skotten blir hur bra som helst.

Dock var det svårt att få ihop folk så vi var 3 pers som stod och sköt lite, bättre än inget i alla fall att hålla igång med klubba och boll.

Ikväll ska vi 3 dra iväg till Mullsjö och lira småmålsinnebandy med några mullsjöbor, ska bli riktigt kul. Personligen gillar jag mer småplansinnebandy är storplans då man får mer boll och det blir mer lir. :)

Slalombacken del 2

Idag blev det att ge sig ut på runda 2, vädret var varmt och inte optimalt men ändå sänkte jag mig med 30 sekunder till 2,17 så är jättenöjd, ska allt kunna kapa lite till men blodsmak i munnen hade jag när jag nådde upp på toppen av den 280 meters backen. Glömde att fota kom jag på nu men lägger upp en bild nästa gång. Någon som vill med och springa kanske? Mer kul att springa med någon än själv men men den backen är inget som lockar folk direkt.

Slalombacken utmaningen!

Energy gymmet här i stan(byn, samhället vad man nu kallar det) har lagt upp en utmaning i juli/augusti där man kan löpa upp för en slalombacke, som ni alla fattar är det en brant jävla backe på ca 250 meter som man då ska springa uppför, testade idag i alla fall med Mattias som är fystränare och har kört den med Fröjereds damer ett antal gånger.

Den va lika tuff som ryktet kan jag säga. Var kul att testa på den och mitt mål i sommar ska vara att förbättra min tid avsevärt och springa den många gånger.

Första löpet idag tog 2,47. En bra tränad person kapar 1 minut på det men man måste träna på den sortens träning för det är enorm mjölksyreträning, inte direkt som att springa intervall på en innebandyplan.

Ska ta kort nästa gång på den. Blir en tuff sommarträning i alla fall som komplement till Militarytraingen på torsdagarna.RSS 2.0