SödraDals tränare lämnar damlaget!

Damer div 1 södra.
 
Men Magnus Fredriksson lämnar inte föreningen utan tar över klubbens herrlag, Magnus och ledarstaben hade gjort ett fint arbete med damlaget och det är synd för tjejerna att han redan lämnar dem. Blir intressant att se hur de formerar den nya ledarstaben. Ett intressant ledaruppdrag då de bör fortsätta på deras inslagna väg helt klart, ett sådant tränaruppdrag man själv gärna hade hoppat på :)


Lågkonjunktur i innebandyvärlden?

Jag undrar om många klubbar har ont om pengar, klubbar som normalt sett brukar dundra på i silly season är det knäpptyst om och istället presenterar de spelare man inte direkt får skrämselhicka om, syftar på följande klubbar utan någon inbördes ordning.

Visby IBK, de brukar alltid värva 2-3 etablerade SSL spelare eller toppspelare i näst högsta serien mm men inte mkt o skryta om där.

Gävle var samma sak förr på herrsidan, nu verkar de totalt gått på dekis när de inte hade råd att ha ett damlag i div 1, inget jättebra jobb där.

AIK likaså, mest unga killar, säkert jättebra men inget som skrämmer direkt.

Warberg då, mycket snack och lite verkstad faktiskt, läste på nätet att någon hade skrivit Tiitu finns han på riktigt? Ja det är en bra fråga faktiskt och Wallgren var för dyr, så lät det inte för några år sedan då tog Warberg dem de ville ha.

Dalen är också ett lag som brukar värva bra spelare, vart är Hofbauers o gubbarna nu när de behövs? För några år sedan hade Dalen ett superlag men vann ändå inget, kanske det är bättre för dem att ha ett jämnare kollektiv? Ifjol trodde jag de skulle vinna då jag tyckte de fick ihop det bra men nu har flera bra spelare lämnat så nu blir det upp till bevis för tränarna, jag tror de blir mittenlag o åker i en kvart.

En bra tränare bygger ett bra lag och vinner, alla tränare kan vinna med ett lag med stjärnspelare när allt bara rullar på och vissa tränare kan inte ens vinna med det......

Helsingborg däremot verkar ha en del pengar, får se om de kan vinna något då och inte bara slänga ut pengar, de ligger ju geografiskt helt perfekt då de har en jätteregion att plocka spelare ifrån.

Pixbo Herr har inte heller kommit med något, hur blir det med SM-guldet där då grabbar? Just nu så känns det långsökt tycker jag även om Pixbo ifjol var roligt att kolla på måste jag säga så behövs nog ett par spetsspelare för att nå hela vägen men skönt att de slängde ut de gamla trötta gnälliga spelarna och satsade på de unga som visade spelglädje och hade fart i benen.


Mer silly season!

Jag har försökt söka information om Pixbo men inte hittat något faktiskt om deras damlag. Vad jag tror så har de inte presenterat någon ledarstab och det börjar ju brinna i knutarna för snart så börjar ju semestern och får de inte klart denna veckan så blir det tight. Jag är en av de tränarna som inte tycker man bara ska köra fys under sommaren utan även då och då i hall för att hålla igång klubbteknik och spela in nya spelare i laget på ett tidigt stadium så man slipper börja med sådant i Augusti, speciellt om man har mkt spelaromsättning eller om man är ny tränare.

Jag är i alla fall mycket förvånad då man alltid hört klubben tala om SM-guld som målsättning, ska man ha det som målsättning bör man väl också leverera en trupp som kan ta det och i år hade de en riktigt bra trupp men de klappade ihop på tok för mkt i viktiga matcher och släppte in massor av mål och det håller inte i världens bästa damliga.

Läste på maggets silly seasonkoll att 2 riktigt bra spelare tar "timeout" vad fan är det då, att man skiter i sommarträningen och gör något annat och bestämmer sig när det är dags att gå in i hall eller är det att man inte ska spela på ett år?

Så här skrev innebandymagazinet i alla fall.
"Tappar både Jorunn Göransson och Alicia Fylke som valt att ta en time out från innebandyn." Båda 2 är enligt mig i alla fall riktigt bra spelare och utan de 2 kommer de bli klart sämre än ifjol. Hade jag vart tränare i Älvstranden hade jag kollat läget varför tjejerna tagit en timeout och hade de lyckats värva över de 2 då hade de seglat upp som favoriter i div 1 s.

Silly Seasonbetyg 1. (Borde varit 0 egentligen men jag kör skalan från 1 så det får bli 1).

Silly season koll.

Ja vad händer där, ska försöka kika igenom några av lagen i dameliten idag och se om jag kan följa upp fler lite senare.

Inte så jättemycket har hänt med Rönnby, de fick Lovisa Frisk från Södertälje en tjej som min vän "Rosten" alltid pratat bra om så det blir säkert en kandidat till "årets rookie" de har även fått Sofie Hellqvist från Hagfors som säkert vill vara med i snacket om en målvaktspost, spännande att se vem som blir nr 1 av dem om det blir någon av dem.

På minussidan kommer ju mv Hanna Pettersson kännas mkt, och förmodligen försvinner även Petra Weiss som jag tycker är jävligt bra då hon kan skapa mkt på sina offensiva löpningar. Även
Katarina Tuominen och Hillevi Carlsson ska enligt uppgifter sluta så det känns som om laget bör förstärka något mer än bara målvaktssidan tycker jag även om de hade flera unga bra i Rönnby Ungdom som jag mötte för 2 år sedan som tränare.

Betyg 1-5 på sillyseason blir 2, de har tappat mer än de förstärkt även om de unga blivit ett år äldre.

Jönköping då som är närmsta klubben geografiskt har ju en liten "Fröjeredskoloni" numera. Lilly, Angelica, Johanna, Malin spelar ju där numera, man tänker att hade Fröjered haft de fyra hade de kunnat spela om en Elitserieplats men det är svårt att behålla toppspelare speciellt när man kommer från en liten "bonnhåla" där det inte finns så mkt jobb mm att erbjuda ungdomarna. Blir spännande att se om Jik kan leverera i år, de borde absolut fightas om en 8e plats och slutspel men det har man sagt om många lag förr om åren som ändå vart i botten, jag ska försöka se några matcher i höst för de har ett kanonbra lag på pappret tycker jag.
De har förstärkt med flera bra spelare från div 1 och de bör blomma ut tycker jag, Angelica Högberg (vann div 1 s poängliga), Johanna Johansson (tuff back), Malin Strandh (fd kapten i Östra), Rebecka Sunesson (var en av Lockeruds bästa spelare i div 1 m). På förlustkontot ses Sara Anteryd men hon spelade inte så mkt ifjol då hon var gravid och att åka land och rike runt som nybliven mamma känns ju inte så aktuellt så hon spelar div 1 med Fröjered vilket känns mer lagom.

Silly season betyg 4
, Jik får mkt bättre lag och alla som var med under förra säsongen har fått känna på eliten vilket är viktigt.

Karlstad då, vågar man skriva om dem för några verkar ju tro jag hatar den klubben vilket jag inte gör, däremot skriver jag alltid vad jag tycker och ni som inte gillar det och är från Karlstad bör inte läsa mer nu kan jag säga. De "snackar" varje år om att nu ska vi storsatsa och gå till slutspel osv och förra säsongen hade de faktiskt fått in lite mer folk och såg bättre ut än på många år, ändå var de med i botten som vanligt vilket jag tycker var en underprestering, de borde vart några platser högre upp ändå. I år basunerade de ut att vi ska ha hit toppspelare osv, jag smålog för mig själv och tänkte att det lär aldrig hända och vad har de värvat i år då?

Malin Prestberg från Skattkärr (som åkte ur div 1 och gjorde 6 mål och 6 assist stod det i NWT.se) man kan inte se något om det på deras hemsida i alla fall men kanske mörkar de alla stjärnvärvningar och släpper dem dagen före seriestarten så jag får stå här med lång näsa?

I alla fall var det sämsta som kunde hända att Skattkärr (stavade jag rätt nu?) åkte ur div 1, nu har de ingen klubb att värva spelare av och har de några egna unga talanger, jag har då inte hört talas om någon egen produkt som blivit storspelare på många år utan det har vart klart flest "Skattkärrare" man hört talas om som blommat ut, rätt eller fel?
Hagfors som är kvar i div 1 i deras region verkar inte vara jättesugna på att deras spelare ska gå dit för det finns nog allt en stor rivalitet men det är bara vad jag läst mellan raderna.

På hemsidan är allt dött, nyheter står det sista 2011-08-30 det visar verkligen hur proffessionell och fantastisk klubben är då de verkligen ger sina fans nyheter och uppdateringar om hur det går för laget, har nog inte sett mkt sämre någonsin i landets högsta serie, det fanns ju i alla fall ett referat från träningsmatchen de vann mot Skattkärr med 8-1 på försäsongen 2011, inte dåligt det. Ärligt talat det finns inga undanflykter Karlstad skärp er. Kul att ert herrlag gick upp i SSL men damlaget bör väl inte helt dö ut för det eller? Finns det ingen i en sådan stor stad som kan uppdatera en hemsida och få lite fart på allt.

Tror ni att jag bara sitter här och hittar på för att smutskasta så måste ni kika själva.

http://www.karlstadinnebandy.se/

Nu ska jag skriva en sak som kommer få folk att vända sig i graven men detta får ni tolka som ni vill. Det bästa för Karlstad Innebandy vore att de ringde upp folket i Skattkärr och bad dem gå ihop och låta dem sköta hemsida och en stor del av organisationen då de är riktigt bra på det. Du kan vara hur bra du vill på innebandy men du måste kunna ha en bra organisation och det kanske även är en bidragande orsak hur allt funkar runt om som t ex med hemsida mm som gör att toppspelare inte vill komma till klubben. Lycka till i serien Karlstad.


Silly season betyg. 1.


Eller blir damlaget i Gävle kvar?

Ja inom daminnebandyn har det vart lite soppor det sista, vi minns alla Salaskandalen som gjorde att ännu fler garvade åt innebandyn som sport, det lär inte bli mindre nu när Gävle ändrar sig angående damlaget, dock tror jag att loppet är kört och för många tjejer lämnar då de säkerligen känner sig svikna. Sådana här problem ser jag helt enkelt att det handlar om kommunikation, va öppen och ärlig mot spelare och ledare och säg helt enkelt så här. Ni drar inte in tillräckligt med pengar och det här behövs för att vi ska kunna ha kvar laget punkt slut, hur jävla svårt är det?

Sedan undrar jag ju personligen vad deras herrlag kostar då de säkerligen inte spelar för klubba och skor de grabbarna inte....... Hade jag vart med i damsektionen hade jag synat herrsektionen med en lupp för de var ju en hårsmån från att åka ur så några jävla världsmästare är de inte direkt.

Läs mer på...

http://www.innebandysajten.se/gavles-kovandning-damlaget-kvar/


Såg att Warbergs damer värvat Felicia Tiri från Olofström, jag undrar dock om de värvat någon målvakt då de tappat 2 enligt innebandymagazinets silly season, jag undrar också om de fick åka till Malibu eller om det blev Säffle o korvkiosken då de vann serien men misslyckades (igen) att ta steget upp.

Ryktet stämde!

Läs själva mer på länken för ryktet jag skrev om igår var sant.

http://gd.se/sport/innebandy/1.4775707-ggik-lagger-ned-damlaget

Gamla vanliga visan, ännu ett damlag försvinner ryktas det om.

Nu går ryktena om att Gävles damer som så sent som får några månader sedan kvalade till Elitserien ska läggas ner, det ryktas om svikande ekonomi, mycket tragiskt då tjejerna trampat på från div 2 hela vägen och nosat på elitserien. De tappade några till Sala men nu undrar jag vart resten av de duktiga spelarna tar vägen.

Det lär väl visa sig de närmsta dagarna om detta är ett rykte eller inte men sådana här rykten som det med IBF Göteborg ifjol brukar stämma och det var ju likadant med Västerås för 2 år sedan, tragiskt värre för daminnebandyn och återigen visar det sig hur tufft det är ekonomiskt inom innebandyn. Trist ändå för en stor klubb som GGIK som vart och nosat på SSL med herrlaget osv. Återigen bevisar ju detta också att det är otroligt viktigt i en förening att ha rätt folk på rätt platser i styrelse, marknadsgrupp mm och inte bara ha duktiga spelare och tränare, i alla för många klubbar är det t ex ordföranden som styr det mesta och även är seniortränare osv, det är ohållbart i längden då man behöver många krafter för att dra runt skutan. Jag hoppas verkligen att det bara är ett rykte men i ärlighetens namn så brukar inte sådana här rykten komma upp utan en stor del sanning som jag tidigare skrev.

Fortsättning följer.....


RSS 2.0