Silly season!

Ja det händer väl inte så jättemycket men något kanske man kan avslöja. Vad det gäller spelarna i damlaget så är det väl inget nytt mer än vanligt, några får erbjudande från Lockerud och vill man bo i en liten byhåla så okej men det känns inte jättehett direkt måste jag säga och tror inte att någon kommer gå dit i år heller, speciellt när vi kommit igång riktigt bra. Sedan har vi en riktigt bra satsning på gång och får vi några av de spelarna vi ska försöka värva så anser jag att vi har ett lag som kan nå kval till elitserien, sen i ett kval kan allt hända såklart.

Vi själva har ju en del krokar ute och det känns väl inte aktuellt att skriva några namn nu direkt men återkommer med det.

Själv så har man fått lite förfrågningar och kanske någon som är mer intressant än någon annan, men både jag och tjejen trivs bra i Vänersborg och vill gärna stanna men det är ju saker som jobb och liknande som alltid styr också.

Mer info under de kommande dagarna om framtiden, finns en tränare jag väldigt gärna skulle vilja jobba med och kanske kan något riktigt bra gå i lås, men inget klart än.

Vinst mot Damlaget!

Vi ledare med hjälp av styrelse hade utmanat damlaget på match som de genast tackade ja till, en hel del avhopp på grund av sjukdom, skola med mera gjorde att tjejerna fick ihop 9 + mv, vi fick ihop 10 + mv.

Matchen slutade 7-2 och nyckeln till segern var mycket klubbens ordförande fd div 2 målvakten Anders Holmkvist som räddade många bra skott, annars var u-damcoachen Tobbe het med 3 mål och våra tjejer Annica Holm och Malin Nilsson Wilhelmsson satte var sitt mål och visade upp ett bra spel och hade de velat hade de kunnat haka på nästa års försäsong och slåss om en plats i truppen. Själv så blev det inget mål och är lite besviken över det men det var kul att spela match och man kommer få problem att gå upp ur sängen, det märks att man är 36 år och helt otränad, tänk att kondis är en sådan färskvara.

Tack alla som var med och Beka för dömningen och Anki för speakerinsatsen och de 7 på läktaren.

Vill också passa på att önska Sofie, Belinda och Johanna lycka till på SM där de representerar klubben i Västergötlands distriktslag som vi för övrigt mötte med ett mycket decimerat lag och fick stryk i helgen, tror det var 6-3 eller något sådant.

Missat kval i år igen för Lockerud!

Mariestadarna som varit obesegrade i serien fick även i år stryk i kvalspelet och det är nog inte meningen att de ska avancera i seriesystemet verkar det som. Förra året fick de stryk av BK Vingen och i år var det Arvika som slog ut dem redan i kval 1. De kan dock glädjas att deras damlag klarade sig kvar i elitserien och håller det gamla anrika namnet levande i elitsammanhang.

Fröjered tappade ledning och hoppet ute för Lerum!

5-3 ledning inför 3:e perioden så tappade Fröjered ledningen till 5-5 och föll efter 13 sekunder i sudden death och som det ser ut så kommer Hagfors ta platsen till div 1. Hade det slutat 5-5 efter full tid hade Hagfors behövt vinna med 10 mål och det sett ganska ljust ut för Fröjered då det inte är det enklaste att på beställning banka in 10 mål men nu räcker det med en seger för Hagfors och det väl mycket till om de inte grejar det mot ett IBK Rutin som varken vill eller kan nå div 1.

FBC Lerum förlorade hemma mot CL och då har Kalmarlaget 2 segrar och sista matchen mot Landskrona kanske inte ens spelas då det redan är klart att CL går upp.


Storförlust för Örebro!

1-9 blev facit efter match 2 borta mot Karlstad, en match som ÖSK inte behövde vinna men att de vek ner sig så stort var konstigt ändå. Hoppas de kan ladda om och komma igen. Idag spelar Fröjered borta mot Hagfors, vinst där så är saken klar att de spelar div 1 nästa år, förlust så är det i princip klart att de får harva vidare i div 2.

Domarsaker som hänt under åren!

Domare kan ju lätt hamna i fokus under matcher och ska berätta några "speciella" saker som hänt när jag som spelare, tränare eller domare varit med om, några ganska roliga och några så man kan gråta.

Som spelare är man ju lite färgad och under mitt år som tränare i Danska Elitserien så spelade jag i vårt farmarlag i div 1, vi var ett glatt gäng som i princip aldrig tränade utan lirade matcher och hade kul. Vi var ett bottenlag och slogs för att hänga kvar vilket vi gjorde och fixade målsättningen. I en match där våra danska domare inte hade koll på läget så får vi frislag och motståndaren som inte hade koll på reglerna står 1 m från mig och domaren ca 7 m längre ned. Jag tänker då att okej står puckot så nära så får han väl ta en utvisning så jag lägger lätt bollen på honom och ropar 3 meter till domaren som står orörlig och inte gör en min, då skriker jag högt ut 3 meter och åker själv ut 2 min för något, troligtvis mot protest mot domslut som uteblev, haha ja vad ska man säga.... Pinsamt när domare i div 1 inte ens kan den lättaste regeln. I en annan match i samma serie så spelade vi mott ett av topplagen och fick ordentligt med pisk tror vi losa med typ 12-4 eller så. Vi har precis klarat av ett av alla boxplay vi fick den dagen då jag säger till mina spelare på knackig danska "fulltaligt drenge" alltså fulltaligt grabbar så att vi ska byta in rätt kedja osv, inget konstigt med det, då får jag 2 minuters utvisning av domaren som "tyckte" han hörde att jag kallat domarna för "ringe" ett ord jag då aldrig hört talas om. Försökte då förklara att jag sade att vi var fulltaliga och att jag är svensk och inte förstår alla danska ord och helt enkelt inte fattade vad han menade.
Domaren ville inte lyssna på det örat och gav kalla handen och till utvisningsbåset man fick gå. Detta var en av de sämsta domarinsatserna någonsin och behöver jag säga att i matchen fick 2 spelare matchstraff en i varje lag och det kunde varit fler, domarna tappade matchen helt enkelt.

Sen att domarnivån i Danmark är ljusår ifrån Sverige det vet ju alla som varit i Danmark men i Eliten tyckte jag ändå att de flesta domarparen var helt okej faktiskt, vet att flera av mina svenska tränarkollegor inte håller med mig men elitdomarna vill jag inte kasta skit på alls, de gjorde ett fantastiskt jobb utefter horibla förutsättningar med pinsamma arvoden osv.

En anna rolig sekvens var under mitt första år som coach då mitt lag Östadkulle ibk mötte Skogsbygdens IF då vi hade en frislagsvariant som gick ut på att motståndarna skulle gå lite för tidigt på boll och därmet åka ut på 2 minuters utvisning (tror alla lag någon gång försökt göra en sådan) då vi lyckades så bra så att Skogsbygdens spelare blev så het att hon tog bollen FÖRE vi petat och satte iväg på ett friläge mot vårt mål, alla i vårt lag inkl mig skrek på domarna som blåste av och lät oss lägga om frislaget efter ca 5 minuters diskussion och svaret de hade var att vi "lurade dem" så de inte visste hur de skulle blåsa, snacka om bra variant eller?

Tja de här dråpliga situationerna är det jag kommer på just nu ska försöka berätta några fler roliga eller tråkiga hur man väljer att se på det från när jag själv vart domare men får ta det nästa gång.

Bra kvalstart för Fröjered och Örebro!

2 lag vi mött i år som kvalar är de jag förut skrev om Fröjered och de visade hur bra de är precis som Lilly Djurberg sade i sin intervju och vann med hela 9-0, en målskillnad som kan vara guld värd om de och Hagfors skulle spela oavgjort för att vinna en match med mer än 9 är ju inte så lätt, dock är det inte omöjligt om det andra laget inte har något att spela för såklart, i innebandy går det ju ruskigt fort.

Örebro, Karlstad och Sten Sture gör upp om 2 platser i damernas elitserie och där har mitt tips på att Sten Sture skulle vinna gruppen före Örebro gått åt skogen helt då Sten Sture börjat med att förlora hemma mot Karlstad med 2 mål och sedan bli utskopade av hemmastarka ÖSK. Att Örebro ska klara att ta en plats var jag rätt säker på och att de vinner sina matcher hemma är heller inte så konstigt men att Karlstad slog Sten Sture var överraskande, ett Karlstad som sett allt annat än imponerande ut de 2 gånger jag sett dem i år måste verkligen taggat till. Mitt tips är att Karlstad och ÖSK spelar oavgjort nästa match och hänger av Sten Sture.


Kvaldags, nr 2!

Gruppen jag ska följa lite extra är grupp 5 med Västgöta laget och vår "vänskapsförening" Fröjered som vi mött 3 gånger i år.

Tabell Kval till Dam 1, Grupp 5

Lag SM V O F GM
IM P
1. Fröjereds IF 0 0 0 0 0 - 0 0
2. Hagfors IF 0 0 0 0 0 - 0 0
3. IBK Rutin 0 0 0 0 0 - 0 0
Spelprogram Kval till Dam 1, Grupp 5
Datum Matchstart Hemmalag Bortalag Resultat Publik Arena
2010-03-21 13.30 Fröjereds IF IBK Rutin Ej påbörjad
Sparbankshallen, T-holm
2010-03-27 17.00 Hagfors IF Fröjereds IF Ej påbörjad
Älvstrandshallen - Hagfors
2010-04-03 14.00 IBK Rutin Hagfors IF Ej påbörjad
Mellringehallen - Örebro


I en grupp där jag räknar bort IBK Rutin då de är gamla spelare som trappat ner och spelar för det är skoj och inte har ambitionen att spela högre, i alla fall utåt sett. Fröjered och Hagfors var med ifjol och föll mot Warberg respektive Örebro som både gjorde bra resultat i div 1.

Tar mig en pratstund med Fröjereds center Lilly Djurberg (bilden)om hur hon ser på kommande kval.David: Andra året på raken ni kvalar, är det någon skillnad på ert lag i år jämfört med ifjol?

Lilly: Ja, det tycker jag verkligen. Vi har en bredare trupp i år. Mycket yngre bra spelare har kommit upp och vi har fler som kan leverera i år.

David: Vad var det som gjorde att ni inte gick upp ifjol, någon eller några saker?

Lilly: Ja tror vi kände oss ganska trygga inför andra mötet mot warberg eftersom vi hade tre mål till godo innan start. En annan orsak tror jag var att Malin Stradh som var outstanding i första matchen stukade foten på uppvärmningen, det gjorde att laget gick och tänkte på det istället för att fokusera på matchen.

David: Vad vet du om era motståndare?

Lilly: Det jag vet är att IBK Rutin är ganska så gamla, många gamla elitseriespelare där som är rutinerade som namnet säger. Hagfors vet jag inte så jättemycket om, de jag har hört är att de inte förlotat en match på två år, förutom förra årets kval, mycket mer än så vet jag inte.

David: Hur slutar matchen imorgon?

Lilly: Jag både tror och hoppas på en vinst! Det ska bli underbart kul och spela och det tycker hela laget så ja tror att vi tar tre poäng.

David: Personligen tycker jag ni har lite nackdel att inte spela sista matchen i kvalet då Hagfors och Rutin kan spela på ett resultat, så varje mål ni vinner med imorgon kan vara viktigt är det något ni pratat om?

Lilly:Vi har inte pratat om det så mycket, men självklart är alla medvetna om det. vi ska så klart försöka båda matcherna så det slipper hänga på målen i slutändan!

David: Troligtvis kommer Hagfors spionera på er match, ska ni spara några varianter om ni leder matchen mot Rutin för att inte avslöja något taktiskt eller kommer ni trumma på som vanligt?

Lilly:Det har vi inte pratat om så mycket faktiskt, men vi har under de två senaste veckorna övat mycket på fasta situationer så vi har ett par stycken som alla kan nu men jag tror vi trummar på som vanligt.

3 snabba:

Dragskott eller slagskott: Dragskott!

Tackling eller dribbling: Dribbling!

Högt i krysset eller lågt vid stolpen. Högt i krysset!


David: Då får jag avsluta med att önska er i Fröjered lycka till och kör så det ryker, något du vill avsluta med?

Lilly: Avslutningsvis får jag väl säga tack så mycket och imorgon ska vi visa Ibk rutin vad vi går för :):)

Kvalet till Elitserien har startat!

Ack vad fel jag hade då, Karlstad IBK slår Sten Sture på bortaplan, en miss i kalkylen där för mig. Nu blir det debut för Örebro på söndag mot just Sten Sture och om Örebro vinner den så har de ett riktigt bra läge att ta sig upp, något jag tror de fixar. Jag står ändå fast vid att Karlstad inte håller sig kvar.

Ugglarevy!

På torsdagkvällen så var det Ugglarevy på Rondo i Göteborg. Vi hade vunnit platser dit och gick och tog en pizza före så det var perfekt uppladdning.

Uggla är ju känd för att provocera lite och som vanligt så blir man inte besviken, både en och annan kändis fick sig en känga, bäst var nog när de immiterade Cicci Erling i "lets dance" så jäkla klockrent, man måste se det för att förstå det. Sen körde han också lite med buktalar dockor varav en var gay och en hette Glenn från Göteborg, ja det var riktigt bra faktiskt.

Sen var det också en del musik i kombination med teater då han körde några av sina otaliga hits, bäst var ändå "kung för en dag".

Att han hade med en tjej med gummikropp också, världens vigaste tjej sade han i alla fall och hon kunde verkligen slå knut på sig själv.

Meverkande var:

Magnus Uggla, Annika Andersson, Per Andersson, Hanna Lindblad, Dansare, Orkester och världens vigaste tjej från Ukraina

För mer info om ni vill själva se den då klicka på länken nedan.
http://www.ugglasrevy.se/index2.htm

Kvaltider på gång!

2 intressanta kval spelas och det är upp till div 1 jag pratar om.

Min gamla förening FBC Lerum (då ibk Pantern) ska kvala till div 1 med sitt unga talangfulla damlag. Idag fick jag en pratstund med min gamle vän och coach i Lerum Patrik Wikström. Patrik berättade att han hade mest respekt för Landskrona och såg fram emot kvalet och var nöjd med hur laget gått framåt och utvecklats under året. De hade nött mycket på teknik under året och det har uppenbarligen gett resultat. De har också fått med hela 5 spelare i årets Götesborgslag som ska spela sm, värt att jämföra med våra 3 (tror jag?) från ibk Vänersborg. De har dock fler spelare i rätt ålder än vad vi har. Frågan är om Lerums unga entusiasm räcker hela vägen, självklart tror jag det i alla fall.

Fick en kort intervju med "Capitano" Josefine Van Ginhoven (bilden nedan).David: Kvaldags snart, hur är formen för laget?

Josefine: Bra vi hade lite jobbigt i höstas, vi är ett ungt lag men nu spelar vi med ett stort självförtroende och vi har kul tillsammans. Det var viktigt att vi vände och vann sista matchen.

David: Har ni kört något extra nu inför kvalet, tex några nya frislag eller powerplay för att gnugga på lite detaljer?

Josefine: Från det att vi började vinna och insåg att vi hade chansen att vinna serien så har vi övat mycket på uppspel men mer i slutet har vi kört mer på frislag och liknande. Men något extra har vi inte kört på slutet.

David: Du var med senast när ni gick upp, vad är skillnaden nu mot då när ni i 0302 gick upp?

Josefine: Vi är mycket yngre som lag, när vi gick upp förra gången var medelåldern mycket högre. Vi är 4 spelare som varit med i ettan förut. Då hade vi spelat en gång tidigare i ettan och värvade spelare för att gå upp, denna gången saknar vi rutinen men den gamla 0302 inställningen sitter i laget. Rent mentalt kan det vara tufft för oss.
Vårt mål för säsongen var att komma topp 3 allt annat är en bonus men självklart vill vi ju gå upp men ett kval är lärorikt, men sedan vill man vara ordentligt förberedd så man inte åker på stryk hela tiden som Marstrand om man går upp i div 1.

David: Vad vet du om de andra lagen, CL 98 och Landskrona?

Josefine: CL mötte jag när vi låg i ettan med 0302 men det var ju några år sedan. Landskrona vann sin serie överlägset så de är nog säkert bra. Jag tror helt klart att det är 2 bra lag.

avslutar med 3 snabba.

Dragskott eller slagskott? Dragskott! (även om jag inte är någon skytt :) )

Tackling eller dragning? Tackling! (Givet)

Högt i krysset eller lågt vid stolpen? Högt i krysset! (Krysset är alltid krysset)

David: Tack så mycket då får jag bara önska lycka till.

Josefine: Tack så mycket och kom ihåg att Josefine Johansson eller Pernilla Wikström kommer avgöra så vi går upp för dem är riktigt heta just nu! :)


Kvaldags till div 1!

Kommer inom kort att skriva lite om stundande kval till div 1.

Förhoppningsvis också ett par intervjuer med nyckelspelare och kanske någon tränare.

UGGLA REVY!

På torsdag så ska vi på Uggla revy på Rondo som ligger vid Liseberg. Av en liten slump vann min sambo biljetter dit och även en av mina bästa vänner Jocke vann så nu ska vi gå dit alla 4 och för en gångs skull är vi alla barnlediga då vi fått barnvakt. Ska bli kul att gå ut och käka lite före och ha en fin kväll.

Sitter och kikar på kvartsfinalen mellan Helsningborg och Warberg och i den andraperioden så bjöd Warberg hemmalaget på flera enkla mål. Jag hoppas nu när 3e perioden ska börja att Warberg börjar spela sitt gamla tempostarka spel för nu har de sett sega och trötta ut.

En fin födelsedag!

Igår Lördag så fyllde jag år och blev firad av familjen. Fick en Barcelona matchtröja och den blir till att ha på sig i sommar. Fick också en mugg med mig o min dotter på bild på muggen samt Calle Kristianssons cd, även lakan och lite deo med parfym fick jag samt trisslotter men utan vinst.

Sedan var det melodifestivalfinal och där hade jag 3 favoriter, Eric Saade, Ola och Timotej. Tyvärr så försvann Alcazar och Neo redan i andra chansen men ändå så tycker jag att finallåtarna var okej, hälften lugna och hälften snabba var en bra mix tycker jag. Vinnarlåten med Anna var riktigt bra även om jag inte så mycket för lugna låtar så är jag ändå glad att det var hon som vann av de lugna då den var bäst av dem.

Innebandyn nu är väldigt lugnt och fint med, blir till att träna på mars ut sedan får vi se vad som händer om jag är kvar i ledarstaben i Vänersborg eller kanske blir det något annat lag i en annan stad, det beror på mycket olika saker mer om det en annan gång.

Matchreferat träningsmatch!

Lite mer om matchen för er som inte såg den eller för er som vill läsa min syn på saken helt enkelt.

En match där vi ställer upp med 9 utespelare och 2 målvakter som står halva var.Viktoria började i målet och hon hade mycket att göra när hemmalaget i sin vana trogen springer som galningar överallt vilket vi visste om och det gäller att ligga rätt i försvar och utnyttja kontringar. Då vi kom sent och fick ca 20 min uppvärmning så var fokus på att spela enkelt i början och komma in i matchen.

Det börade bra och Xim gör 1-0 till oss på pass av Jenny. Fröjered skjuter i massor och bågar hela tiden inåt i banan fast de flesta skotten gick över så fick dem in ett som var en isare till 1-1 på just ett inbåg. Direkt på tekning så slår Johanna Olsson en höjdboll som Johanna Hultberg sätter när hon blir fri och vi tar direkt ledningen igen. 2-1 till oss efter första 20. Många trötta Vänersborgare men vi visste att tempot skulle mattas av.

Med lite vila så var vi redo för andra perioden och där går den gamla hörnvarianten hem och Jenny gör ett fint mål när hon avslutar med ett skott i bortre, kan nog säga att FIF kollade mycket boll och glömde av sin markering. Hemmalaget FIF ger sig inte utan Angelica Högberg gör ännu ett mål på inbåg och även denna gången lågt till 2-3 hon gjorde också deras första mål.

Paus igen och sista perioden ska börja.

3-3 kommer när FIF pressar ner oss och vi har varit inne i ett långt byte och de får skjuta in 3-3 på långskott med mycket trafik framför målet.

4-3 tar sedan FIF ledningen med då Angelica gör sitt 3e mål på en kanonvolley, riktigt snyggt måste jag säga, frågan är om hon gör om det på tio försök? :) men ändå bara att lyfta på hatten och gratulera till ett fint mål.

Vi får dagens andra powerplay och jag tar timeout för att snacka ihop oss lite och vi bestämmer oss för att spela in bollen på Xim bakifrån mål, andra gången går det hem och hon sätter 4-4.

Stärkta av målet så tar vi snabbt efter ledningen då Hult gör en snygg överlapp (kan det vara all träning på det som gett resultat?) till Belinda som har enorm fart i benen och drar in ett kanonskott kryssribba in stenhårt, ett kalasmål till 5-4 ännu snyggare än Angelicas?? Jag tycker det men då är jag ju lite färgad åt det röda hållet...:) Stekheta Belinda får gå ner som back ett byte och vinner bollen på egen planhalva och löper ifrån sin spelare och serverar Xim ett friläge och Xim har ett grymt målsnitt mot FIF då hon satte 4 bollar sist vi möttes så sätter hon friläget till 6-4, måste ändå säga att Belindas insats före var enormt bra. 4-7 får sedan Xim sätta i slutet av matchen då hon drar in en retur påFridas skott så Frida slipper gå poänglös då hon haft 2 ribbskott och flera bra skott tätt utanför eller på målvakten.

Jag är mycket nöjd med att alla tar stort ansvar (speciellt de som inte spelat så mkt under serien) och verkligen vill vinna matchen även om det "bara" var en träningsmatch, glöden i allas ögon är grymt kul att se och våran enroma vinnarvilja ger oss segern idag.

Vi vinner matchen för att:

* Vi är effektiva i avsluten
* Är tightare i försvaret
* Tuffare i kroppen även om det var en enormt snäll match
* Spelar på mindre tillslag i spelvändningarna


Fröjered som ska kvala då, jo jag tror allt de fixar det då de har varit med förr, enda nackdelen är att de har haft en för svag serie och tyvärr så har västgöta innebandyn på damsidan gått mycket tillbaka. FIF har flera riktigt bra spelare som kan vinna matcherna på egen hand men för att hålla div 1 klass behöver de förbättra.

* Närkampspelet
* Bolltempot
* Defensiven
* Variationen i spelet och kanske göra något mer än bara inbågningar på några få spelare.


Det kanske låter lite negativt men jag vet ändå vad som ska till för att hänga kvar i en stentuff div 1 serie som det ändå kommer bli nästa år då 4 div 1 kommer bli 3 st.

Fröjered har en grym talangutveckling men jag tycker att de måste gå upp en serie om toppspelarna ska utvecklas då div 2 är på tok för dålig serie. Jag håller tummarna för de blåa, kör så det ryker och tack för korven, himla gött o få det efter matchen alla Vänersborgare tackar så mycket!

Seger mot Fröjered!

Träningsmatchen borta mot Fröjered slutade med en 4-7 seger för oss.

Periodsiffror var (Fröjered först) 1-2, 1-1, 2-4

Målskyttar var Ximena Pettersson 4, Jenny Andersson, Belinda Johansson och Johanna Hultberg.

Referat kommer imorgon, godnatt alla innebandyälskare.

Sparringdags!

På torsdag kommer vi att "sparra" (boxningsuttryck) mot Fröjered som ska kvala till div 1, vi lovade dem det i juluppehållet när vi träningsmatchade. Vi har faktiskt mött varandra 2 gånger under säsongen, dels i DM finalen och dels i träningsmatchen under jul. Facit är 2 segrar för oss med 4-2 i dm finalen (2x20) och seger i träningsmatchen med 9-3 (har jag för mig att det var). Så nu har Fröjered en sista chans att ta oss för denna säsongen, jag skulle säga att detta är deras största chans då vi saknar halva laget men vilket lag vi ändå ställer upp med så är vi starka om  bara vi har rätt vilja och inställning och jag tror inte att de spelarna som åker vill åka de milen en torsdag för att ställa ut skorna. Fröjered kommer få en tuff match före sitt kval och det är precis vad de behöver efter att ha vunnit alla matcher i en mycket svag div 2 serie.

Jag önskar de lycka till i kvalet och hoppas matchen mot oss ger dem något.

Elitserien närmar sig!

För Örebro och Sten Sture för enligt mig kommer Karlstad inte ha en chans att klå dessa två lag. Mitt tips är att Sten Sture vinner serien och Örebro blir tvåa och Karlstad kommer sist med 0p. Rätt eller fel snart får vi veta.


Kvaldags!

Vill passa på att önska Örebro lycka till i dagens kvalmatch mot Olofström (varför skriver jag alltid Oskarshamn?), de har ett bra resultat att gå på från bortamatchen där det blev förlust med 5-4 men om man ser på Örebros hemmafacit så har de vunnit alla hemma utom mot oss då det blev 3-3 efter full tid så oddsen talar för att Örebro kommer fixa sig vidare till kvalrunda 2.
tips 7-5

Västerås möter Sten Sture och där tror jag allt att Uppsala laget går vidare, bortalaget vann med 10-8 senast och det blir säkert en hel del mål även idag. Tips 6-7

Oh my god!

Vilken avslutningsrunda, både Linköping och Surte vinner med 2 siffrigt mot Pixbo och Köping, det var inte väntat, stor eloge till Surte och Linköping som bevisar för alla att de ska vara kvar i div 1. Måste ändå tycka synd om Nykvarn som blev drabbade då de inte spelade samtidigt som de andra och jag är mycket kritisk till att alla matcherna inte spelades samma tid men, men, nu är det som det är. Nykvarn tycker jag hör hemma i div 1 och jag hoppas de får en friplats om något lag skulle dra sig ur av någon anledning.

Tabellen slutar då så här.

Aktuell tabell


SM V O F GM
IM P SDV
1. Örebro SK IBK 18 16 1 1 128 - 54 50 (1)
2. Skattkärrs IK 18 7 7 4 72 - 57 31 (3)
3. IBK Vänersborg 18 8 5 5 91 - 74 30 (1)
4. Köpings IBF 18 9 1 8 97 - 95 29 (1)
5. Pixbo Wallenstam IBF 18 8 3 7 117 - 87 28 (1)
6. Surte IS IBK 18 7 4 7 81 - 81 25 (0)
7. Linköping IBK 18 7 2 9 79 - 81 24 (1)
8. Nykvarns IF 18 6 6 6 68 - 76 24 (0)
9. IFK Kumla IBK 18 5 5 8 80 - 80 22 (2)
10. Marstrands IBK 18 0 0 18 25 - 153 0 (0)

Vi själva kommer trea och det är jag nöjd med, speciellt efter vår miserabla start. Vi har också tagit poäng av alla lag och när spelet och femmorna satte sig efter mycket ändrande så fick vi trygghet i spelet. Årets bästa insats var Pixbo borta och Örebro borta. Även första perioden mot Surte var riktigt bra. Bottennappen var Kumlaborta & Surte borta då vi inte kom igång alls.

Vill också passa på att utse årets bästa enligt mig, (tar inte med någon från mitt eget lag):

Tränarteam.
Priset går till Skattskärrs tränarstab då dem utan några stjärnvärvningar i sin trupp lyckas ta en andraplats och det är en klar förbättring då de inte imponerade ifjol, självklart ska också Örebro nämnas men de har ändå värvat etablerade spelare osv och jag räknar på mitt sätt och inte bara placering. Om jag får gissa så är Skattskärrs IK bästa Karlstadklubb nästa år då Karlstad kommer åka ur med dunder och brak om de hamnar i kval.

Forward: Sofia Atterfors i Örebro. klinisk i avsluten och har gjort poäng mot oss framförallt, jag går ju på det jag själv sett.

Målvakt. Sofia Pettersson i Linköping som gjorde sjuka räddningar i första matchen samt var stabil i andra när vi mötte dem.

Back: Kristin Gustafsson i Örebro, det var svårt att välja ut någon och jag får faktiskt gå lite på poängligan när jag kollar, känns inte som det fanns någon jag kunde komma på men har man gjort 7 + 23 som back så ska man vara med tycker jag. Värt att notera så hade vi bästa målgörande back i Rebecka Melkersson vars kanon landade 15 gånger i nät och då missade hon en match den mot Marstrand borta där hon säkerligen hade satt ett par.

Årets kanon ändå Örebro som vinner serien även om de var tippade på en bra position så vann de serien överlägset.

Årets kalkon ändå Linköping som har ett namnstarkt lag men inte riktigt fick ihop spelet och det är inte så lätt när man har så mkt nya spelare men de har en lång försäsong på sig så nästa år kanske de är i topp.

Årets domarpar.

Christer Johansson och Josefin Hedelind, de var motiverade och överraskade enormt på mig, jag hoppas att de klättrar uppåt som domare och att jag får dem igen, de var lugna och hade glimten i ögat och gick att prata med.

Kanske har någon andra åsikter om detta?

Serieavslut med "Skill competition"!

På gårdagens träning blev det "Skill competition" där tjejerna fick visa sina färdigheter i alla från prickskytte till hopprep. Vi hade 4 lag som tävlade och det var spännande in i det sista. Att köra en sån här grej har jag gjort i många år när jag varit tränare, det är en kul grej för att bryta av det vardagliga innebandytränandet.

2 matcher ska spelas i helgen och trots att det är vansinne att inte alla matcher spelas på samma gång i sista omgången så får man väl ha överseende med det då vädrets makter är mäktigare än ett innebandyförbund. 

Ska tippa matcherna:

Pixbo-Linköping: 6-3 

Vi har seriens bästa målvakt i Linköping mot det passnings skickligaste laget Pixbo. De som tror på en avslagen match kan nog sluta tänka så direkt, de unga tjejerna ser nog detta som en sista chans att spela ihop laget före de spelar J 18 sm och kommer säkert komma riktigt taggade.

Surte-Köping: 4-3

Då jag tidigare tippat Surte att åka ur så måste jag faktiskt ändra mig då jag kalkylerat med 3p mot just Köping men de tog fler i de tidigare matcherna samt att några av bottenlagen tagit mindre. Köping har en lång resa och är kanske inte jättemotiverade att spela matchen utan hellre velat gå på fotbollsträning eller annat. Man ska absolut inte räkna ut Köping då de kan åka ner och bara spela sitt eget spel men utan inställning får de inga poäng med sig mot ett Surte med kniven mot strupen.

Rätt eller fel, snart så får vi sluttabellen och en tabell ljuger aldrig sägs det. :)

Tänkvärd krönika av Bjarne Wesenlund, domarlegend!

Säger bara läs, så jäkla bra skrivet, kan bara hålla med.


http://www.innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?d=109&aid=37900


Serien är över!

Nu när serien är över går innebandyn in i en liten dvala och istället börjar silly season, ska se om man kan nosa upp några eventuella rykten runt om. Har någon ett intressant rytke så får ni gärna skriva det.

Var igår gästtränare hos vårt dam-ulag och där var det 8 st unga tjejer som kom till träning, fokus lades på skott pass och närkamper och på slutet utmanade vi 3 ledare tjejerna på lite småplansspel, vilka som vann då, jo vi ledare men det var väl tur det inte var helplan för då hade vi nog inte orkat. :)

Senaste klyschan!

Brukar se en del på nba basket och nhl hockey, mest basket faktiskt och är det något amerikanare är bra på så är det klyschor. Drog en för tjejerna i laget idag som gav blandade reaktioner o lite garv då det vant sig att jag säger lite luriga (konstiga) saker ibland men denna är faktiskt sann. Vi pratade igenom säsongen och där kom det upp att vi haft skador på bra spelare osv då jag drog till med denna.

På engelska går den så här.

INDIVIDUALS WIN GAMES, TEAMS WINS CHAMPIONSHIPS!

Ungefär som individer vinner matcher medans lag vinner mästerskap.

Kan nog ha sagt lite fel då jag sade individualister men så här ska det vara i alla fall, en tanke till alla innebandyspelare/tränare fans......

Tror att Surte fixar kontraket i sista matchen medans Linköping får en tung hemresa från Mölnlycke utan poäng där Wallenstams tjejer gått framåt och tog ett större defensivt ansvar än senast då de "äldre" var med.

RSS 2.0