Ungdomsidrott ska vara glädje, varför är det inte så?

Har nu varit domare i en ungdomsturnering i fotboll i helgen och de flesta lagen ser ut att ha roligt ihop men då finns det några undantag när de har tränare som bara klagar och kritiserar de stackars pojkarna som har det kämpigt ändå och är klart sämre än sina motståndare. All respekt till de få killarna där ute i de lagen som ändå försöker berömma sina lagkamrater att kämpa på och bita ihop trots att ledarna suckar, stönar och kritiserar i tid och otid.
 
Värst av alla var ett lag från Småland, ska inte nämna något lagnamn men de vann sin match med hale 6-0 och det fanns ingen glädje i laget alls, ledarna sade inte så mycket men spelarna klagade på varandra och i princip ingen firade när de gjorde mål. En kille gjorde ett drömmål (14år gammal) en fin skruv i bortre krysset och i princip inte en enda medspelare omfamnade honom och sade snyggt mål eller liknande. Jag sade till honom när han sprang förbi mig att "det där var nog dagens snyggaste", då fick jag ett mycket slappt svar som "kanske det", ungefär som vem bryr sig. Jag fattar inte alls, ska man inte ha roligt när man spelar fotboll? Har nog inte sett något liknande på länge och är inte säker på om jag sett sådant i innebandyn på många år i alla fall.
 
Tragiskt måste jag ändå säga.
 
Sist måste jag också gnälla lite till, när lagen spelat klart så tycker jag INTE det är okej att tacka sitt lag med 3 starka bokstäver (AIK, KFF, IFK) ja ni fattar, det är väl fan inget jävla tack för matchen, det är skryt och smått hånande tycker jag speciellt när laget vunnit. Ledare vakna nu och lär barnen lite respekt för motståndarna, funkar sådär i några lag måste jag säga.
 
 

Mer Silly season!(uppdaterad)

Nu har jag fått reda på vem som ska träna Täbys SSL damer och det är faktiskt en god vän till mig. Går inte ut med namnet än för det känns lite fel om de själva inte gått ut med det, men det kommer att bli åka av i dam SSL med skarpa uttalanden känns det som då tränaren inte är känd för att hålla tillbaka direkt. Riktigt kul var detta i alla fall.
 
Återkommer inom kort med mer om detta.
 
Så nu såg jag att de var ute på Twitter i alla fall så jag släpper nyheten här då. Rune Engström blir det som ska träna Täbys SSL damer, ihop med Ronnie Lindahl, den sistnämnde har jag ingen aning om vem det är, men det är kul att få återse Rune i hetluften igen.
 
Rune har ju tidigare tränat bl a Pixbo herr, Surte dam (div1), Partille herr (allsvenskan) och en hel drös med olika lag både SSL herr och lite annat.
 
Jönköping presenterar äntligen ny tränare, ryktet har ju gått ganska länge att de pratat med Johan Ivarsson som senast kom från Östras herrar som mirakulöst hängde kvar när alla resultaten gick deras väg ifjol.
 
Ser fram emot att se coachkampen Engström vs Ivarsson i idrottshuset i Jönköping, det kommer bli kul.
 
Det Jik behöver nu är att börja presentera lite mer spelare för de hade otroligt tunn trupp, kanske några gamla fd Östratjejer kommer nu?
 
Läs mer på http://jik.se/?newsitem=16275
 
 
 

Comeback i Göteborg cup!

2010 var jag med o coachade Vänersborgs innebandydamer för första gången och det gick rätt okej, vi tog silvret då vi åkte på pisk mot dåvarande Elitserielaget Skellefteå vilka FUSKADE och hade med sig spelare från Engelholm som mer eller mindre provtränade med dem i cupen, medans våra egna nyförvärv fick sitta på läktaren och inte spela med sin nya klubb, vilket förbundet inte gett oss dispens för trots att jag försökt få det. Personligen tycker jag att skriver man över nya spelare 1 maj borde de bli spelklara direkt så de får vara med och spela cuper efter säsongen. Vilket Skellefteå sket i helt enkelt. Men ändå en kul turnering måste jag säga, vi fick vårt guld några månader senare när vi smiskade allt och alla i Björnslaget och även vann DM där vi i finalen slog Fröjered.
 
Nu ska jag göra comeback som gästcoach eller vad man kan kalla det i ett lag, håller det hemligt än men det är ett damlag kan jag säga. Mer om det och hur det går i cupen på bloggen senare. Kanske blir det så att mycket går i lås och jag tränar det laget i höst, eller kanske istället ett helt annat lag, eller kanske blir det ännu ett år utan något uppdrag, den som lever får se. En sak är säker att jag hoppar inte på något utan att jag får tag i ett minst lika bra civilt jobb som jag har idag, man är ju inte 25 år och singel längre om man säger så.
 
Har sett lite på silly season att många lag rustar upp på damsidan i SSL, tror Sala måste presentera lite nytt snart om de ska ha någon som helst chans, även JIK har inte kommit med något än utan där ser det mycket tunt ut i dagsläget, om de nu ska nå slutspel vilket de "snackat" om i pressen gäller det att kunna leverera spelare också. De har heller inte presenterat någon ledarstab officiellt än, Täby ska visst ha fått nya tränare men jag kan inte hitta någon artikel om vilka de är och varför skriva något på sin hemsida, det är väl onödigt? Hemsideinformation på damsidorna är ingen höjdare faktiskt.
Hur det är med Djurgårdens innebandydamer har jag dålig koll på, har de råd att vara med nästa år?
 
Rönnby har gjort 2 bra värvningar av Hagforstöserna som kan göra en del poäng i div 1, bra värvningar känns det som. Pixbo har också gått bra på silly season, de underpresterade ju otroligt mycket ifjol och det var väl både en kombination av spelarnas, ledarstabens jobb samt sportgruppens för deras trupp kändes inte så vass faktiskt även om de borde presterat bättre, spännande att se om de kan leverera i år när de får in bra spelare.
 
Ryktas om att nykomlingen Uppsala har många krokar ute, men inte hört så mycket mer än så.

Silly season

Ja den tiden är ju redan igång men det har inte hänt mycket i div 1 i alla fall. Ryktades lite om Annie Nilsson från Kalmarsund till Jik men har inte hört så mkt mer än att det är ett rykte, de har ju ett innebandygymnasium där så kanske skulle det kunna gå i lås.

Vore kul om ni vet några nyheter och ville skriva det.

Reflektion av landslagsuttagning!

Jag tycker att Sverige har ett jättebra landslag och efter att ha sett flertalet dammatcher på tv så ställer jag mig ändå lite frågande till att Rönnbys damers målvakt Mirja Viklund inte kom med. Hon var klasser bättre än Iksus målvakt som togs ut. Dags att Curt kanske inte bara tar ut sina kompisar i Iksu, det känns så och otroligt många jag pratat med håller med men ingen vågar ifrågasätta det.
 
Kan ju själva läsa vad magget tyckte om vem som är bästa målvakten i år.
 
http://innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?d=102&aid=48030
 
 
Det klart att när Sverige är överlägset världens bästa lag så kan man i princip sätta en kona i målet och ända piska de flesta lagen ganska lätt, men för spelarnas skull borde de bästa tas ut och inte de förbundskaptenen känner lite extra för personligt.
 
Samma med Lunkan och Backlund i Rönnby som tog Rönnby till Sm-guld, nix pix de fick inte vara med, kanske har de tackat nej, men tror inte det i alla fall då de säkert velat spela VM. Man saknar ju även Kristoffersson i Mora men hon har säkert tackat nej av någon anledning. för inte är väl hela 82p inkl grundserie o slutspel för dåligt för att bli landslagsuttagen?
 
Sen ifrågasätter jag att 4 Iksu backar tas ut, borde inte de vara överlägsna om de kan gå på 2 femmor och ha samtliga backar i landslagsklass? Visst de är duktiga men är de alla 4 så bra jämfört med övriga lag? 
 
Hörde även av en SSL spelare på damsidan att vissa spelare inte ens kunde få en landslagsplats för de spelade "i för dåligt lag", ska man inte gå på individen och inte på hur bra laget är. Då borde inte Sveriges herrar ha med Kim Nilsson och Carl-Johan Nilsson och Patrik Åman när AIK missade slutspelet då? Skrattar bara åt sådant trams, de bästa ska med inget snack. Då blir det ju i princip en uppmaning till botten 6 lagen att vill ni spela i landslaget ska ni byta klubb, vilket är något en förbundskapten aldrig ens får gå in på, de måste respektera alla föreningarna och behandla dem lika.
 
Kom igen nu och sluta med kompisuttagningarna och låt även de duktiga spelarna i de sämre lagen få chansen för där kan man även hitta guldkorn och de lär höja sig i en bättre omgivning det vet man ju. Min åsikt som sagt och många man pratat med delar den, vad tycker ni som läser? Lämna gärna lite feedback.

Grattis Micke Svensson!

Vars blogg Amazing Västergötland fick pris som årets distriktsblogg, stort grattis. :)
 
 

Tipstävlingen så här slutade den!

Nu ska allt räknas ihop.
 
Göte "Rosten" Rosth visar enorm styrka och rutin när han spurtar förbi på upploppet och kammar in 7p.
 
Filipsson går upp på 6 p och avancerar uppåt till en fin andraplats.
 
Thorbjörn stannar på sina 5p
 
David stannar på 4p, tippa kval det var jag inte bra på helt enkelt. :)
 
Grattis Göte, alltid något att vinna här när det sket sig för Telge, nya tag nästa år och vem vet om vi råkar på varandra i någon hall igen, troligtvis gör vi så.
 
Var ingen bra sportdag att vara Djurgårdare på, DIF innebandy damer gjorde en riktigt dålig match mot Rönnby och finalen sket sig tyvärr. Jag tror Rönnby lyfter bucklan till helgen, grymt smart bra lag.
 
På herrsidan tror jag Falun tar det även om Dalen gjort det jävligt bra, känns ändå 50-50 i båda finalerna måste jag säga.
 
 
Nu får bloggen vila lite tills SM-finalerna ska avöras.
 

Dalen i final, mycket välförtjänt!

Oj oj sicket gäng, Dalen tappar 5 landslagsspelare inför säsongen och värvar inga nya stjärnor men tar sig ändå till final, det är stort. Riktigt bra spel måste jag säga och de krigar ner Storvreta totalt. Ett Storvreta trots alla stjärnor inte alls presterar på topp, tränare Jäderlund kan inte alls vara nöjd, får han vara kvar, tveksamt tror jag. Med så bra material kan man kräva lite mer än att på håret slå ut Granlo även om Granlo är bra och sedan åka ut hemma mot Dalen.
 
Kul med en final med Falun och Dalen, känns helt öppet, Falun har kanske några fler matchvinnare men Dalen känns starkare fysiskt.

Det är över nu!!!

Då var det färdigspelat i kvalet.
 
Uppsala var som redan SSL klart och de var väl lite lagom motiverade och vem vet om de hade firat på ordentligt i helgen för de fick duktigt med smisk mot avsågade Telge. 7-3 vann Telge med.
 
Warberg hade allt att vinna på hemmaplan inför ca 1000 pers men det gick som det bruka gå, de förlorar sista matchen på säsongen (eller i alla fall inte vinner den) vilket typiskt nog är den avgörande. 23-13 i skott var inte speciellt mycket skott på mål måste jag säga troligtvis var båda lagen duktiga på att täcka bort en hel del, såg inte matchen så sett.
 
Kanske blir Warberg räddade om något SSL lag drar sig ur annars får spelarna ladda upp igen för ännu ett år i div 1 södra. Då jag sett Sala i år vilka var riktigt dåliga mot JIK borta kan jag inte fatta hur Sala kunde slå Warberg i båda matcherna för Sala var riktigt dåliga i försvarsspelet då, och deras bästa spelare enligt mig Evelina Rösnäs gick dessutom sönder och har inte varit med i kvalet. De måste ju gjort en skitmatch när jag kollade blir min slutsats. 1-2 slutade matchen i alla fall. Grattis Sala starkt jobbat!!!!!!!
 
Får räkna ihop tipstävlingen lite senare nu blir det mer SSL då Storvreta möter Dalen i femte och avgörande matchen i semin. Heja Dalen. :)
 

Tipstävlingen står för stor dramatik!

Göte visar rutin och drar in en spik såhär i elfte timman och inför sista 2 matcherna som spelas idag har Göte tagit ledningen.

Tabellen just nu:
Göte Rosten Rosth 6p

Thorbjörn Fredh 5p

Christian Filipsson 4p

David Karlsson 4p

Mycket kan fortfarande hända. :)

Sista tipset i år!

Då kör vi sista helgen o SSL kvalet. Måste säga för ca 200e gången att det är förjävla tragiskt att man får kvala när man vunnit div 1. Släpp skiten nu och gör 2 allsvenskor till säsongen 2014/2015 och låt säsongen 2013/2014 bli en kvalsäsong, sedan ha 4 div 1 serier istället. Låt de seriösa duktiga div 1 lagen få känna stoltheten att spela i Allsvenskan så slipper vi så stort glapp som det är till SSL och lika stort glapp mellan div 2 och div 1 på damsidan.
 
Istället har de pratat om kval så att man teoretiskt kan komma 4a i en serie och gå upp, förstår tanken att serier ska kännas heta ända in i kaklet o det är bra, men vinner man en serie ska man få gå upp har alltid jag tyckt.
 
Helgens matcher.
 
2013-04-05   
FBC Uppsala - Sala Silverstaden IBK Se matchinfo
Warberg IC - Telge SIBK Se matchinfo
2013-04-07   
Telge SIBK - FBC Uppsala Se matchinfo
Warberg IC - Sala Silverstaden IBK Se matchinfo
 
Match 1. Uppsala får ta på sig guldhjälmar/kjolar/tröjor mm om de nu vinner denna matchen och jag tror de gör det. Sala hade behövt en Rösnäs i bra form för att vinna här. Tips 6-4
 
Match 2. Telge har inget att hämta här och motivationen är nog inte på topp heller när de inte kan gå upp, fast om t ex Djurgården lägg ner av ekonomiska skäl kan en 3e plats bli guld värd det måste de komma ihåg. Tips 7-2
 
Match 3. Kan vara en betydelselös match faktiskt och egentligen borde jag tippa den efter första matcherna men jag tippar ändå på bortaseger. Tips 3-5
 
Match 4. Troligtvis kommer denna matchen gälla allt, historiskt har Warberg darrat när det som mest gällt det vet vi, men jag tror inför 1000? pers så kommer de vinna men Sala kommer kriga till sista blodsdroppen. Tips 6-5
 
 
Thorbjörn tippar detta.
 
Warberg-Telge 8-2
Uppsala-Sala 3-5
 
Här kommer dom sista 2 matcherna.
 
Warberg-Sala 5-3
 
Telge-Uppsala 4-6
 
 
Göte tippar såhär, med motiveringar.
 
Warberg - Telge  6-4
Telge har ju bara äran att spela för men det ska väl inte räcka till mot ett Warberg som fortfarande har elitserievittring.

Uppsala - Sala   5-3
Uppsala kan med vinst idag bli klara för SSL. Tror de klarar det trots att det kan vara mycket nerver inblandade i det unga laget. Får Sala en väldigt bra start kan det gå illa för Uppsalatjejerna.

Warberg - Sala   4-3
Om fredagens resultat sluter som jag tippat så är det en ren "final" om vilket lag som ska följa Uppsala till SSL. Tror det blir Warberg som fixar det.

Telge - Uppsala   6-4
Troligen en helt betydelse lös match. Man får väl gå dit och fira av Uppsala elitserieplats samt Telge för en väldigt bra säsong
 
Filipsson skriver så här.
 
Nu ska det avgöras. Tror många kommer ha nerverna utan på tröjan!

Jag är inte lika modig som David och tippa söndagens matcher redan nu! Så ja avvaktar resultaten först :)

Uppsala-Sala: 4-5

Tror att Uppsala fått stora "skälvan" Iaf tyder en hel del på det efter förra helgens stortorsk mot Warberg. 

Warberg-Telge: 8-3

Allt annat än en storseger för hemmalaget är väl att rubricera som en skräll. Nu eller ALDRIG för Warberg!
-----
Stort grattis till Uppsala!

Nu ska sista SSL platsen avgöras. Tror det kommer riktigt mycket folk till Warberg idag. Vilken givetvis är ett lyft för daminnebandyn

Warberg-Sala:3-4

Här måste ja ju bara tippa med hjärtat. Vår egen "Mich" spelar ju i Sala. Ja vet att ett helt gäng från VBG skall åka ned och heja fram henne. Hoppas de får en toppendag. Om Sala skall ha någon chans. så krävs nog dock att Warberg drabbas av nerver i stundens allvar, och det har ju hänt förut.

Telge-Uppsala: 4-2

hmmmm.... Tror nog att Telge verkligen kommer att gå för det o avsluta snyggt
 

Tipstävlingen kvalet ssl.

Såhär slutade helgens matcher.
 
2013-03-29   
Warberg IC - FBC Uppsala 3-4
Telge SIBK - Sala Silverstaden IBK 2-5
2013-04-01   
Sala Silverstaden IBK - Telge SIBK 3-3
FBC Uppsala - Warberg IC 3-7
 
Analys. Telge är som väntat borta, jag har i alla fall inte trott på dem i årets kval, inte för att de är ett dåligt lag utan för att de andra kändes starkare. Som det ser ut just nu så skall det mycket till om Uppsala ska missa att gå upp. Kampen om den fina andraplatsen står mellan Warberg och Sala. Jag tror Warberg tar den på grund av att de har hemmaplan i mötet lagen emellan, samt att de sedan har Telge hemma medans Sala ska möta Uppsala borta. Jag är osäker på hur det blir om Warberg slår Sala i sudden och de sedan hamnar på samma slutpoäng, blir det inbördes poängräkningen mellan de två lagen eller går de på målskillnad. Jag har inte 100 koll på det och ifjol när jag frågade tränarna hade de faktiskt inte koll på det heller, ja hade jag själv vart inblandad med mitt lag så hade jag ju tagit reda på det före kvalets början såklart.
 
Tipstävlingen då.
 
David 0p, starkt jobbat måste jag säga.
 
Filipsson 2p
 
Rosten 0p även där.
 
Thorbjörn ville ge oss lite handikapp och missade att tippa de 2 första matcherna men bommade och fick 0p på de två sista.
 
Totalt i tipstävlingen då. Hade visst missat att uppdatera från söndagens matcher omgång 1.
 
Thorbjön 5p ska det givetvis vara hade missat 1p, fy mig. :)
 
Filipsson 3p
 
David 2p
 
Rosten 2p
 
Matchboll Thorbjörn inför sista 2 matcherna, mkt kan hända än och det är ju kul att vi har mer fel än rätt då kval ska vara ovisst.
 
Tipsen i nästa inlägg.
 
 
 
 

Kvaldramatik i Västergötland!

 
Börjar med det bästa och roligaste. Borås krossade IBK Succé med hela 23-3 totalt och jag vet inte om det någonsin har blivit så stora siffror i ett kval till div 1. Såg hemmamatchen och det behövdes 2 perioder för att kvalet skulle kännas avgjort då Borås hade hela 9-1 ledning. Starkt jobbat Borås.
 
Lockerud låg illa till borta mot Zenit från Göteborg ett lag jag känner till bra då jag faktiskt gjort 1 träning med laget när deras tränare och en av mina bästa vänner, Lars-Göran Kivinen höll i laget. Det var ett ungt talangfullt lag och några år senare nu så ser man att det gått bra för dem. Har även spelat lite småmålsinnebandy med flera av dem också, skönt gäng och nästa år är det säkert deras tur. 6-2 ledning förvandlades till 7-8 förlust mot Lockerud och kanske borde Zenits ledarstab agerat lite och inte tappat det. Lockerud vann hemmamatchen med uddamålet och klarade av att gå upp i div 1, de har försökt i många år och missat varje gång, kan det vara 3 eller 4 försök tidigare, jag kommer inte exakt ihåg, men grattis Lockerud.
 
Lidköpings damlag vann div 2 och när jag såg dem så var de överlägsna, har även sett toppkonkurrenterna Tygriket och Fagerhults damlag och inte något av lagen har imponerat på mig. Serien är ruskigt dålig och det petas mycket med klubbor och inte så mycket fysiskt spel som krävs i div 1, och spelet är otroligt lättläst, men deras motståndare i kvalet spelar ju också i div 2, Munkfors vann den värmländska div 2 och i det laget hittade man några rutinerade namn.
 
Lidköping vann hemma med 5-3 inför storpublik.
Bortamötet hade Lidköping 3-0 ledning efter 10 minuter i första perioden och totalt hela 8-3 i det läget.
 
Vad hände sedan??? De tappar till 6-4 förlust under 60 minuter och släpper in 7-4 i sudden Death och där försvann div 1 platsen som i princip de hade i handen.
 
Skrämmande att inte bara grisa hem det för jag är övertygad om att inte "Munken" hade kunnat spela runt mot ett disciplinerat försvar och göra så många mål, ska bli mycket intressant att läsa referatet och få inblick i denna genomklappning.
Lidköpings damer kvalade för några år sedan 3 år i rad och föll varje år, kanske de skulle anlitat en mental tränare inför kvalet? Micke Svensson i Alingsås brukar ta åt sig sådana uppdrag ett tips inför nästa år i alla fall. Dock kanske lyckan vänder och Lidköping trots allt får en gratisplats om något lag drar sig ur så gråten kan bytas mot glädje som det gjorde när Fröjered förlorade i sudden mot Hagfors för 3 år sedan. Västergötlands damlag har inte vart något vidare bra i kval sammanhang, tror faktiskt det bara är Vänersborg ifjol som lyckats gå upp via kval utan att få någon gratisplats de sista tio åren samt en gång tidigare mot GS 86 var det 7 år sedan kanske, rätta mig gärna om jag har fel.
 
Mer om SSL damernas kval imorgon tisdag.
 
 

RSS 2.0