Skön seger mot Stöpen!

Ja efter utskopningen i förra mötet med Stöpen så var vi ruggigt taggade och för att få med oss poäng så gällde det att göra en toppmatch. Vi spelar en bra första period men ligger ändå under med 1-0, Stöpen hade även missat en straff och Oscar Fernström räddat samt boxplaygubbarna hade dödat det bra. Känslan var ändå positiv då vi hade mycket av spelet och det kändes inte oroligt. Vi sade att målsättningen var att leda med 1 inför sista och sagt och gjort så vände vi på steken i andra perioden där vi avslutade med att bomba in 3-4 i pp.
 
Sista perioden börjar vi riktigt bra och gör 3-5 och 3-6 då tar Stöpen timeout och säger säkerligen att nu jävlar måste vi bli mer aggressiva och kämpa hårdare för nu hårdnar matchen rejält. Vi får först ett pp som sedan blir ett halvt boxplay och Stöpens coach är smart och tar ut sin målvakt och får den viktiga reduceringen till 4-6, det ska sägas att vi hade en boll precis utanför det öppna målet, 3-7 där och Stöpen hade nog tröttnat lite, istället ny energi och i innebandy är ju momentum väldigt viktigt.
 
Vi gör 4-7 direkt efter och kanske slappnar vi av 10 % vilket man inte kan i innebandymatcher så det blir istället 5-7 men ingen fara vi vet vad vi ska göra men sedan kliver Jonas Elofsson fram i Stöpen och gör årets mål i Stöpenhallen och det är svårt att inte beundra målet då han drar in en riktig stänkare från halvdålig vinkel stenhårt i bortre krysset och det finns inte en SSL målvakt som hade tagit den, ögongodis för publiken helt klart vilket fick hemmapubliken i extas.
 
16,09 kvitterar Stöpen på ett bra skott utifrån och vi taggar ihop oss, ingen timeout behövs då vi vet vad vi ska göra taktiskt och vi vill inte ge Stöpen någon chans att rita upp ett anfallsspel då vi jobbar hårt i försvaret och Patrik Malmström avgör som  han gjort många gånger förr då han fintar bort en försvarare och knackar in en backhand med ca 2 min kvar. Albin Kalén gör sedan ett monsterjobb då han håller i bollen bra och dödar grymt viktig tid och vi kan ta hem 7-8 segern på bortaplan. Grym kämpainsats av samtliga.
 
Alla bidrog idag, de som satt bänk peppade på ett föredömligt sätt och alla gjorde bra insatser, laget kämpade för varandra i varje byte och det var en riktig slitseger vilket är de skönaste.
 
Tack till Stöpen för en go fika före matchen, världsklass på toscakakan med morotssmak, den återkommer jag gärna för.
 
Självklart tack till vår tillresta Oden United klack med föräldrar och våra fina supporters, bästa klacken och roligaste ramsan "vår mjölk är godare än eran", den är skön den ramsan hehe.
 
Bra domarinsats av Pedram och Magnus som hade koll på läget och var med på noterna när seket missade att sätta igång tiden.
 
 
Falköpings tidning skriver såhär om matchen kort på nätet.
 
http://www.falkopingstidning.se/artikel/59372/fibk-tog-tre-viktiga-poang
 
 
 

Ny match, nytt Skövdelag.

Denna gången är det Stöpen vi ska möta, första mötet har jag sett på video för några dagar sedan och det var väl ingen rolig syn, det var till och med sämre än jag kom ihåg. Första och sista (förhoppningsvis) matchen vi blivit riktigt avklädda måste jag säga. Utklassning utan dess like och 4-14 på hemmaplan var såklart säsongens bottennapp.
 
Vi tar med oss mycket från Skövdematchen och efter att ha snackat igenom matchen mot Skövde vet vi vad som krävs av oss för att göra en bra match. Skönt med match så snart igen, vi mönstrar bästa möjliga lag och det har inte varit många matcher denna säsongen alla varit tillgängliga så det ska bli kul.
 
20.00 på onsdag smäller det ute i Stöpen.
 
 

Jobbig derbyförlust!

23 sekunder, så lång tid tog den hade vi släppt in första målet, det bådade inte gott och vi är på hälarna och tittar på när Skövde drar igång. 1-5 får de dra ifrån till innan vi putsar till 3-5 och dags för paus med 1:50 kvar i ett powerplay. Mål direkt där o vi är med, tyvärr inget mål och Skövde drar ifrån igen och har hela 5-9 inför sista perioden.
 
Vi har ett bra snack att nu ska vi spela för vår heder och ta med 3e perioden till matchen mot Stöpen och om vi får en bra start kan vi göra match ordentligt av det hela. Vi får en bra start och hämtar ikapp till 8-9 med mer än 10 minuter kvar och matchen böljar på med mkt chanser åt båda håll men med 5 kvar slinker ett långskott in och Skövde får viktigt 10-8 och matchen slutar 12-9 till Skövde.
 
Jobbig men summeringen blir att vi slarvar på tok för mycket och Skövde är ett bra lag som straffar oss stenhårt. Positivt är att vi som vanligt kommer tillbaka från våra underlägen och alltid pressar på och gör det spännande. Vi måste börja matcherna bättre och ha ett bättre spel i egen zon för där slarvar vi mkt idag. Smågrejer som vi fixar till på måndagens träning så gör vi en kanonmatch mot Stöpen där vi ska ha revansch för storpisket i höstas (4-14).
 
Matchens lirare idag var Sebastian Bhiladvala som visade enorm kämpavilja och skicklighet och visar att han gått vidare mkt välförtjänt i uttagningarna till P17 laget i västergötland tillsammans med Linus Martinsson som fick utgå idag efter halva matchen pga en skada.
 
Riktigt bra domarinsats av Krono och Hjelm, de syntes knappt i matchen och domare som inte vill vara i fokus gillar jag. Bra schysst spel av båda lagen som vill lira och inte buffla, närkamper på rätt sätt som det ska va helt enkelt.
 
 
 

Derbydags igen!

Returmötet mot Skövde ska liras. Extra kul när jag jobbar med Skövdes Andreas Blomqvist och vi tjötar lite innebandy emellanåt på jobbet. Skövde kommer som vanligt att vara favoriter men historisk så har vi en bra statistik i derbyna. Senaste två har faktiskt Falköping vunnit. Vi vann senast borta i Skövde Arena med 9-5, de 2 sista i tom kasse och när man ser highlightsen så var det många snygga mål. Kolla själva på länken nedan. Skövde i rött och Falköping i svart.
 
Välkomna att se returmötet i Odenhallen kl 16.00 imorgon Lördagen den 25 Januari.
 
http://www.youtube.com/watch?v=DI3TAcktrQ0

Sicken jävla såpa!

Jag vet ju att det vart mycket skriverier i Sala Silverstadens innebandylag. Ett lag som under sina bästa stunder spelade en bra innebandy och hade mycket publik.
 
Ni skulle aldrig tro på allt så jag lägger länken som Sala Allehanda lag skrivit om klubbens interna "skandaler" och tränarsparkningar till höger och vänster.
 
http://salaallehanda.com/sport/1.2352760-turbulenta-ar-i-silverstaden
 
De har lite att jobba på där med långsiktighet mm.
 
Lycka till.
 
Får väl se om de ringer och hör om jag vill träna dem nästa säsong. (obs ironi)
 
 
Jik dam gör motsatt mot herrarna och värvar, in med Sara Anteryd som öst in poäng i sin moderklubb Fröjered. Får se om det räcker till nytt kontrakt, matchen mot Sala måste de vinna i alla fall och visst fixar väl dem det?
 
 
 
 
 
 

Otack är världens lön!

Så kan man väl kalla det när Sala sparkar mannen som räddade kvar laget i SSL ifjol. Nu får Per Nygåds sparken och det är ett jävla hån mot honom tycker jag. Han fick en på tok för dålig trupp att jobba med och med tanke på hans förutsättningar har han gjort det över min förväntan i alla fall.
 
Det håller inte att tappa så mkt kvalité som de gjorde med Rösnäs/Linnhart och sedan knappt få in några nya spelare som håller bra SSL nivå. Nej Sala ni borde sparka er sportgrupp istället som inte kunde värva ihop ett slagkraftigt lag eller ändra er ungdomssida så ni får upp egna bra produkter som håller vilket inte är så lätt och inte något man gör på ett år heller. Förhoppningsvis så jobbar dem hårt på det, där har jag ingen insyn alls men damlaget i SSL håller för klen nivå enligt mig.Jag tror inte en ny tränare kommer förvandla laget till något annat direkt, men vi får väl se.

Allt är till salu eller?

Ja så känns det när Jönköpings herrlag verkar sälja allt som går att sälja och då menar jag spelarna. Att man misslyckats med sina värvningar har ju alla sett men jag tycker man borde kämpa till sista blodsdroppen. Det började redan när Sindre Bjerknes lämnade, en bra värvning i mina ögon annars, ung och lovande men när det sociala inte funkar så går det inte.
 
Det som stod att läsa var att han inte fick jobb osv. Jag har sagt det 10 gånger förr att om inte en förening kan lösa jobb, boende mm så ge fan i att värva spelarna, där har vi i innebandyn mycket att lära från andra sporter, visst innebandyn kanske inte har samma ekonomiska muskler men då får man faktskt köra på sina egna juniorer mm än att försöka spela i de stora männens liga med värvningar hit och dit. Jag tycker det är tragiskt att se JIK göra såhär, de kommer väl gå till historien som det lag som tagit minst poäng någonsin per match skulle jag tro? Har någon koll på tidernas sämsta lag? Jag är dock inte överraskad då jag redan före säsongen skrev jik som en solklar favorit till att åka ur.
 
 

Jobbig förlust mot Tranemo!

Hemma gjorde vi en bra match mot Tranemo, idag hade vi några borta och vi fick spela folk på lite ovana positioner och ändra lite vilket gjorde utmanigen lite större. Bara att möta Tranemo borta är jobbigt i vanliga fall. Vi hade en glasklar matchplan hur vi defensivt skulle hålla dem borta från att ösa på mot oss. Vi börjar ganska bra, lite småmissar i försvaret men bara 2-1 underläge efter första då Tranemo haft många chanser men även vi själva fick en hel del farliga chanser men var inte så effektiva.
 
I andra perioden var målet att starta bra vilket vi oftast inte gör, några ändrade rutiner och mycket fokus så vänder vi på steken och både kvitterar och tar ledningen med 3-2 och jobbar stenhårt.Tyvärr håller ledningen bara 1 minut och vi tappar koncentrationen lite och Tranemo kan gå ifrån till 6-3, några snygga spelsekvenser från Tranemo där vi inte hänger med det är bara att erkänna.
 
Vi behöver en bra start i 3e för att kunna nypa någon poäng men vi får en svår sista period och det rinner tyvärr iväg till 11-3, lite onödigt att det fick göra det men vi är inte med i 3e och de får vinna den 5-0.
 
Allt som allt jättebra i 30 minuter, sista perioden underkänd. Seriens tuffaste bortamatch, här hemma tappar inte Tranemo många poäng i div 2 det är en sak som är säker. Vi får träna på bra nästa vecka och vara förberedda för derbyt mot ett Skövde som vill ha revansch för den snöpliga förlusten mot oss i senaste derbyt.
 
Bra a-lagsdebut av Johan Sund på backen och bra insats av Dennis Vallin-Lans som slet och löpte mycket.
 
Bra insats av domarparet Härngren & Gunnarsson, lite kul att de glömde hälsa på kaptenerna före matchen dock. :) Men de tillåter mycket kropp som jag gillar och hade bra bedömningar.
 
 

Fröjeredkross mot Huskvarna!

15-2 till Fröjered mot Huskvarna och det var väl inte så spännande direkt. Såg en del av sista perioden och det var såklart avslaget men det som sved mest för Huskvarna var väl inte direkt storförlusten utan att Engelholm vann borta mot Warberg och svarade för årets skräll, inte bara årets utan säsongens då vi såklart inte spelat så många matcher i år tänker väl någon lustigkurre.
 
Warberg är 6p efter nu tack vare SödraDal som tar ännu en fin skalp när de bortaslår Malmö, är det lite guldfrossa vi ser nu när topplagen börjar falla, kanske en trend?
 
Engelholm och Huskvarna får slåss om den sista platsen och även om Huskvarna är en bättre resa så tror jag tyvärr att de åker ur.

Målrikt mot Elfhög!

Det blev en galen match mot Elfhög. Vi följde matchplanen bra i första perioden och hade 3-1 ledning med oss. Men sedan var vi inte med när andraperioden började och vår ledning var bortblåst för det gått 1 minut, inte alls bra. Dock reser vi oss och leder med 5-4 inför 3e.
 
Återigen börjar vi perioden riktigt dåligt och släpper in 4 raka mål till 5-8. Kommer ikapp till 8-8 mkt starkt och slarvar igen till 8-9 innan vi lyckas göra 9-9 med 6 utespelare på banan.
 
Summering, bra moral att komma tillbaka när vi ligger under i 3e med 3 mål. För mycket lätta misstag och halvhjärtade insatser stundtals håller inte i div 2 för då blir vi såhär straffade. Kan vi minimera misstagen så borde vi ta en hel del poäng på de återstående matcherna. Mkt positivt men också en hel del mindre bra denna matchen.
 
U-laget vann också sin match där jag själv var med och spelade. 10-8 och där var det många fina insatser offensivt och tyvärr slappnar vi alltid av när vi leder och Grästorp fick göra några mål då vi inte är riktigt heta i försvaret. Men 3p är skönt idag.
 
Läs mer om alagsmatchen där tidningen skriver såhär.
 
 http://www.falkopingstidning.se/artikel/55335/fibk-foll-efter-forlangning

Match mot Elfhög på fredag!

Det blev ju en jämn fight senast borta mot Elfhög som slutade med 3-4 förlust så vi hoppas på en revansch. För en gångs skull ser det ut som vi har en helt skadefri trupp och kanske var det smart att ha lite mindre träningsnivå för att få bort alla förslitningsskador mm. Sebbe är bortrest och kommer missa matchen, han har spelat alla matcher i år så det blir tyvärr hans första han missar.
 
Träningarna måndag och tisdag har varit bra med folk och bra fart på, hoppas på samma imorgon torsdag, lite lugnare dock då det är fredagsmatch men mkt fokus på pp och box och lite mer taktiskt.
 
Elfhög är ett lag jag gillar och 2005 var jag faktiskt tränare för Elfhögs herrlag i just denna serien, finns inte många spelare kvar sedan min tid men en 3-4 st var det i alla fall och det är kul att återse dem igen samt tränare Andreas Karlsson som jag brukar snacka med lite då och då.
 
Hoppas på bra publik på fredag, kl 20.00.
 
Odenhallen.
 
 

Lugn innebandyhelg!

Då vår match mot Stöpen blev flyttad så har det varit en lugn helg. I vår serie så har Vara slagit Elfhög borta med starka 10-5. Vi möter Elfhög på fredag. Tranemo vann mot Halna med 8-3 och Vänersborg vände och slog Sandared med 8-7, sista målet i boxplay, starkt av redstars att vinna borta mot sibs.
 
Borås vann i div 1 mot Alingsås och som det ser ut nu så klarar sig alla västgöta div 1 lagen vilket kommer betyda att endast 1 lag åker ur serien och i skrivande stund är det Rydboholm.
 
Det har varit sedvanlig distriktslagshelg för 15 åringar. Som vanligt så åker västergötlandslagen ur tidigt. Som väntat hade inte flickorna något att hämta då vår flicksida i distriktet är bedrövligt, finns i princip ingen bredd alls utan några få lag som har ordentligt på ungdomssidan vilket gör att det inte finns bra serier att spela i. Pojkarna hade en bra chans och ledde med 3-0 mot Stockholm men vek ner sig till 3-5, dock kom de tillbaka starkt men 5-5 räckte inte och vårt distrikt blir bara svagare och svagare för varje år som går känns det som i alla fall om du frågar mig.

Nytt år börjar alltid med Ivanhoe!

Min favoritfilm som jag sett sedan jag var 10-12 år? En grymt bra äventyrsfilm som har allt. Hoppas den fortsätter att gå i många år till framöver. Innebandymässigt har det inte varit någon höjdare för mig, blev sjuk på juldagen och blev ännu sämre i söndags men hoppas vara frisk imorgon den 2/1 och kunna hålla i en del av träningen.

Vi har en viktig match direkt mot Elfhög som vi föll med uddamålet mot borta. Känns som det kan bli en jämn match återigen och Elfhög har garanterat kört stenhårt över juluppehållet, medans vi medvetet haft lite mer ledighet efter mkt innebandy då många av våra spelare spelat med Alag, Jaslag och Ulag. Det sliter mkt på kroppen och vi har haft många småskador så jag hoppas alla är redo igen, hade varit kul att kunna ha samtliga (förutom Robert som är korsbandsskadad) tillgängliga i några matcher.
RSS 2.0