5e raka i sista hemmamatchen!

Matchen mot BK Halna var vår sista hemma för denna säsongen, ett Halna som vi förlorade mot borta med 12-5, men idag tog vi en bra skalp genom att vinna med hela 10-3. Just att vi bara släpper in 3 är jag mest nöjd med även om det stundtals var propagandaspel.
 
Vi gör en mycket bra match rakt igenom och alla bidrar på ett bra sätt och spelar vi såhär bra som ett lag och jobbar lika hårt tror jag på 2 raka till innan säsongen är slut.
 
Vill även berömma domarparet Krono och Hjelm som är taggade och tar bra beslut och inte vill synas, tänkte inte ens på domarna idag mer än vid ett "sparkmål för Halna" som de dömde bort enligt mig korrekt men jag är ju såklart partisk i matchen.
 
2 svåra bortamatcher återstår mot Vara och Vänersborg. 2 lag vi hade jämna matcher mot i höstas, Vara vann vi mot i sudden i en gastkramande match med 10-9 och Vänersborg slog vi med 6-5 i slutminuten även där i en mycket dramatisk match.
 
Seriefinal imorgon mellan Tranemo och Skövde, tror inte Tranemo förlorar på sin hemmaplan, utan vinner med det blir nog i sudden death. Tips 5-5 och 6-5 i SD.
 
Hoppas båda lagen klarar kvalen upp, i så fall vore det en helt öppen div 2 nästa år där vilket lag som helst kan vinna serien.
 
Läs mer på Falköpings tidning-
 
http://www.falkopingstidning.se/artikel/66712/fibk-vann-sasongens-sista-hemmamatch
 
 

4:e raka segern i ännu en galen match!

Seger mot Fristad men det blev jobbigare än vad jag trodde efter halva matchen när vi hade 4-2 ledning och full kontroll men Fristad kämpade sig in i matchen och tryckte in några bollar och vi hade även 8-6 ledning som vi tappade till 8-8 med 3 minuter kvar och kunde avgöra på en snygg straff av Patrik Malmström med ca 2 minuter kvar till slutresultatet 9-8 seger på bortaplan.
 
Stundtals ett bländande bra passningsspel och stundtals ett slarvigt spel, men styrka visar vi ändå som vinner matchen och hänger på jakten på en plats på övre halvan vilket hade varit ruggigt bra, speciellt med tanke på att vi började serien svagt.
 
Klacken hade fått ihop en hel busslast med Falköpingsbor (50st) som hejade på och gjorde att det blev en kul match att spela och tror även hemmalaget uppskattade lite tryck på de annars folktomma läktarna. Publiken fick i alla fall se underhållning och många snygga mål från båda lagen.
 
Bra insats av domarna Tjäder & Persson (återigen) fanns inget jag kunde klaga på i alla fall, kul med domare som låter spelarna kämpa på om det.
 
 

Dubbelmatch mot gröna lag!

De gröna motståndarna till helgen heter Fristad (div2) och Hjo (div4).
 
Två lag jag känner till rätt så bra faktiskt då jag spelat i båda föreningarna själv. Hjo för bara 1.5 år sedan ungefär, ifjol spelade jag match 1 och 2 och va faktiskt obesegrad då vi vann premiären och spelade oavgjort i match nr 2. Sedan hade jag svårt att vara med när min fru jobbade vecka/vecka så det blev hackigt med närvaron så jag slutade helt enkelt när jag inte fick ihop tiden. Var annars helt ok att spela i Hjo, år 1 var klart roligast för då var det hög närvaro och vi hade 3 femmor på matcherna så vi nötte på bra.
 
I Fristad gick det kanonbra på försäsongen och i början av serien men i en ulagsmatch mot Borås vred jag foten och jag kommer aldrig igen köpa lätta skor som inte har bra stabilitet, för det tog ganska lång tid för smärtan i foten att släppa så den säsongen blev körd från mitten av november. Det var en grym försäsong med mycket bra träningar och hård fys vilket gjorde att laget hade bra ork och energi i matcherna. Var också ett bra träningsläger på försäsongen i Hagfors med spel mot två lag i högre divisioner som vi mötte och gick obesegrade ur 3lagscupen om jag kommer ihåg rätt.
 
Finns några spelare kvar från Fristadtiden när jag var där och laget kan i sina bästa stunder spela riktigt bra, men jag har även sett dem göra ett riktigt bottennapp när de mötte Vara när jag var och kikade. I första mötet förlorade vi i Falköping efter förlängning med 5-6 så vi vet att det blir en tuff match men vi tror på seger då vi har 3 raka segrar och har en kanonbra form.
 
 

1 seger och 1 förlust idag!

Alaget i div 2 vann mot Tygriket, efter en grym första period, kanske säsongens bästa spel, ja även vår 1a period mot Elfhög var riktigt bra för några veckor sedan var bra. Vi ledde i alla fall med 4-1 efter första och alla 3 kedjorna spelade bra och samtliga backar och mv.

Tyvärr tappar vi lite i andra och har bara 5-4 inför sista men tar tag i det och vinner med 10-7 mot ett Tygriket som gav allt och gav oss en bra match även om de hade några bortfall idag.

Borås och Lockerud vann sina div 1 matcher så det betyder att endast Rydboholm åker ur div 2 om de nu inte vinner sina 4 matcher och Fristad förlorar alla sina, 0.5 % chans skulle jag säga att Rydboholm hänger kvar.

Vi hänger på tåget om en 6e plats då vi har 22p nu. Nyckelmatch nästa lördag mot Fristad som ligger efter oss.

3 raka segrar har vi nu i div 2 och 4 matcher kvar att spela, ska verkligen avsluta så bra vi kan och försöka ta en bra tabellplacering och visa att vi inte hör hemma i botten.


Dubbelmatcher Lördag!

Vi arrangerar dubbla hemmamatcher på Lördag, först ut är vårt div 2 herrlag mot Tygriket. En match som var mycket underhållande för publiken i förra mötet som Tygriket vann med 12-10 efter att vi turats om med att ha ledningen så gjorde Tygriket ett ryck i slutet av andra perioden.
 
Jag hoppas vi har lärt läxan från förra mötet och är på tårna i defensiven lite, men en hel del rock n roll innebandy kan jag utlova och säkert även en hel del snygga mål, i bortamötet var Albin Kalén hetast hos oss med 5 mål och hos Tygriket var evigt unge Bjelkenfors (ca 40 bast) en dominant på planen med flertalet mål och assist.
 
Kl 13.00 i odenhallen börjar matchen, som vanligt när vi spelar utlovas underhållning.
 
 
Vårt U-lag möter Vara i en match om div 3 platsen, vi är nu 4p efter Vara och vid seger får vi kontakt, det återstår utöver vår match 3 matcher till och vi båda ska möta serieledarna ibk hjo som borde ta hem serien om de inte klappar ihop, de är redan klara för div 3 och det är kul för Hjo att nå denna framgången.
 
Kl 16 spelar ulaget och även det i vår hemmaborg Odenhallen.

Rudd soppan, en trist nyhet!

Måste bara skriva en kortis i den stora snackisen. Nr 1, om du är en spelare som är i Rudds situation och blir erbjuden ett bra kontrakt av en annan klubb, säg att du är smickrad men att du inte skriver på något förrän efter säsongen, säg också till den "nya" klubben att höra av sig til din förening (vilket man ska göra före man slänger upp ett kontrakt till en annan kontrakterad spelare).
 
De flesta klubbar sköter detta snyggt och bra, och om man nu vill ha smidiga enkla övergångar och slipper ettårsfall och bråk klubbar emellan så gör man så. Dock ryktas det ju även om att Falun värvade en Dalenspelare (kommer inte ihåg namnet nu) ifjol och då ska kanske inte Falun gråta ut i pressen om de själva "fulvärvat" utan då får man skylla sig själva
 
Självklart har Storvreta gett honom ett kanonbra kontrakt som säkert går ut på att de skulle få en snabb signatur så det inte skulle bli en budgivning mellan andra klubbar som t ex Warberg mm, smart av dem men inte direkt etiskt rätt.
 
Jag kan ju själv säga att om något lag försökt "fulvärva" mina spelare hade de fått betala mycket mer i slutändan än om de varit raka och ärliga och hört av sig till klubben först och självklart när säsongen är slut. Skulle det vara 2 klubbar det handlar om hade jag ju i så fall försökt få spelarna att gå till klubben som gjort på det rätta sättet.
 
Minns själv när jag i Vänersborg var ute efter att värva några Fröjeredsspelare, självklart väntade vi tills efter kvalet av respekt för föreningen och bjöd senare in spelarna till en testräning när de kvalat färdigt (och missat kvalet).
 
Jag tror man når längre på det sättet.
 
 

Storseger mot Rydboholm!

Det blev en bra seger mot Rydboholm och jag tror inte hemmlaget var beredda på vårt höga tempo i första perioden för det var faktiskt spel mot ett mål långa stunder och skotten 18-4 (räknat av hemmalaget) och 5-0 kunde varit både 6 och 7-0 faktiskt.
 
I andra perioden handlade om att ha fokus och fortsätta att spela på för som alla vet kan man alltid ta ikapp i innebandysporten, men "lite" frustration i hemmalaget gjorde att de tog några onödiga utvisningar och vi fick sätta 4 mål i pp när de fick 8 min utvisningar och där dödades matchen.
 
I sista perioden spelade vi på bra och vinner även sista perioden och jag är såklart jättenöjd med matchen. Rydboholm kom nog inte upp i den klassen de haft när de slagit vara och Tygriket och såklart är de nog besvikna att de inte kunde prestera som de ville, men vi gjorde själva en riktigt bra insats och hoppas vår form håller i sig serien ut.
 
Bra domarinsats av David Persson och Harri Tjäder som enligt de själva hade "full koll" när vi samspråkade lite lätt och jag kan faktiskt bara hålla med, de hade full koll vilket jag är glad för då de höll matchen på en bra nivå och tog det som gick över gränsen. Toppbetyg från mig i alla fall.
 
Härnest har vi Tygriket hemma och det var en kul match senast mot dem så det ska bli roligt att möta dem igen.

Match mot Rydboholm.

Imorgon fredag är det match mot Rydboholm, ska bli kul med en viktig match. När man varit med så länge som jag som tränare eller spelare för den delen så är det viktiga streckmatcher uppåt eller neråt spelar mindre roll, men det är viktiga matcher man lever för. Jag triggas mycket av det och det är sådant jag behöver för att själv tagga till. Vi har många viktiga matcher kvar vilket är kul, för hemmalagets skull är det i princip vinna eller försvinna, förlorar Rydbholm mot oss är dei princip klara för div 3 nästa år.
 
Dock har de en bra form med 2 raka segrar och kommer ha ett stort självförtroende, självförtroende har vi också då vi gjorde en bra match senast mot Stöpen och före det gjorde 9 mål för andra gången mot Skövde, det mesta Skövde släppt in denna säsongen är 6 mål mot Fristad och då vi gör 9 mot dem båda gångerna säger ändå att vi har ett av seriens vassaste offensiver med många spelare som kan göra mål.
 
Imorgon kl 19.00 smäller det i Viskafors idrottshall, blir säkert ett bra tryck och vi har några trogna fans med oss men klacken har nog svårt att hinna då det är fredag och tidig match.
 
Mer om matchen på Lördagkväll då jag jobbar lördag på dagen och inte hinner uppdatera troligtvis.

Heroisk ulagsmatch mot Halna borta!

Oddsen på oss var väl inte de bästa när vi skulle möta Halna borta. Vi hade 9 utespelare och Fronth i mål som inte vaktat kasse på över 1 år och man ser Halna med 2 målvakter och 13 utespelare så känner man att det blir en jobbig dag i Töreboda. Dock får man bara vara 5 man på planen samt 1 målvak.
 
Ett långt och roligt matchreferat som speglar matchen från vår hemsida kan läsas här.
 

Matchreferat: BK Halna (U) - FIBK (U)

2014-02-02 18:45

U-laget tog sin fjärde raka seger borta i Töreboda när BK Halna besegrades med 10-9 efter sudden death.

Falköpings IBK U går som tåget i division Herrar 4 Norra. Efter 2 målrika matcher mot Tibro och Stöpen så var det dags för bortamatch i Töreboda för möte mot BK Halna. 
Många kom ihåg fjolårets match där vi kvitterade till 7-7 när klockan stod på 20.00 som domarna dömde mål. För senare döma bort det när man frågade sekretariatet som var givetvis på deras sida. Men den här gången skulle det inte behövas få ett sådant adrapt slut.
FIBK åkte till Töreboda med 9 utespelare då Fredrik Fronth fick vikariera i kassen då Adam Lugn var (Sjuk). Men vi har en bra känsla och bra form så inget verkar stoppa FIBK just nu.
Det börjar bra redan efter 01.04 så tar FIBK ledningen genom Emil Martinsson som får bollen av Stefan Särnefält som krigar sig in på kassen och hoppar framför målvakten som inte ser när Emil enkelt kan placera in 0-1. 
Men tyvärr vart repliken ganska omgående exakt 1 minut efter det 02.04 så kvitterar hemmalaget till 1-1. Men i bytet efter det så återtar FIBK ledningen efter 03.05 genom Dennis Vallin – Lans som på egen hand tryckte in 1-2.
 
När Peter Neuman dundrade in 1-3 30 sekunder senare 03.35 så kändes det som vi hade kontroll på matchen. Men tyvärr är FIBK seriens nästsämsta lag på att försvara oss tyvärr. Vi gör enkla misstag och bjuder in motståndaren i det här fallet BK Halna in i matchen igen som vänder på matchen från 1-3 till 4-3 på 4 minuter. FIBK var nu tvungna att få momentum och komma in i matchen igen och försöka hitta vårat fina spel.
Vi skapar mängder med målchanser. Michael Gustafsson, Jonathan Svensson har flera chanser att trycka in ett par bollar men målvakten i BK Halna Joel Schultz gjorde några fina räddningar. Bakåt började vi komma i fas med försvaret och Fredrik Fronth gjorde även han flertalet räddningar som höll kvar oss i matchen.
Men FIBK skulle göra psykologiska 4-4 19.01 genom Stefan Särnefält som satte sitt 26:e mål för säsongen framspelad så klart av sin radarpartner Emil Martinsson som gjorde sin försvarare på kanten och hittade in snyggt till Stefan som klippte till direkt in i mål. 4-4 efter 20 minuter.
FIBK hade verkligen inte domsluten med sig i första perioden. Många tveksamma avblåsningar och felaktiga beslut gjorde att man koncentrerade sig på fel saker emellanåt. Domarna tog ett snack med kaptenerna Rickard Karlsson och Stefan Särnefält för att förmedla till sina lag att det får vara slut på både gnäll och slag för att skippa blåsa sönder matchen.
FIBK fick även en bra start i andra perioden efter 01.50 så sätter Emil Martinsson 4-5 efter fint pass av Peter Neuman.
Det skulle dröja till 06.38 tills nästa mål föll. Det var FIBK som skulle göra detta genom Stefan Särnefält framspelade av ja Emil Martinsson förstås till 4-6.
När David Karlsson drog på sig en 2:a efter 07.42 fick FIBK spela boxplay. Ett boxplay som var riktigt bra då vi inte blev störda alls. Halna drog ner på bolltempot och hade inte så mycket mer än ett långskott som tog i masken på Fredrik Fronth som bjöd på sig själv när han hoppade till lite extra som gjorde att publiken i idrottshallen vakna till lite extra på.
När David kommer in från bänken så ställer FIBK om och efter 09.52 så spelar Michael Gustafsson Dennis Vallin – Lans. Som drar iväg ett skott som ser ut att gå utanför mål men. Målvakten Joel Schultz drog ut sin fot och bollen får en märklig båge som går över målvakten in i mål till 4-7. Ett mål som fick Joel att kasta in handduken till Elie Akoury. Ett målvaktsbyte som senare skulle visa att FIBK hade en vägg att försöka överlista.
För FIBK försökte flera gånger om att trycka in fina chanser. Först hade Stefan Särnefält ett skott som gick via axeln i burgaveln. Emil Martinsson fann Peter Neuman på andra kanten som drog till som Elie Akoury fick en hand på.
 
Efter 11.48 så åker Dennis Vallin – Lans ut på en 2:a som känns väldigt billig. En utvisning som BK Halna reducerar till 5-7 efter 13.15 då Fredrik Fronth i kassen ligger ner och inte ser skottet som sitter högt i mål.
Halna får även in 6-7 efter 15.52. Då var det verkligen match igen och då fick FIBK vakna till och försöka spela lite smartare. Men FIBK höll 6-7 perioden ut.
I början av tredje perioden får vi en trist händelse. Då Michael Gustafsson fick frislag emot sig och protesterade mot detta och åkte på en 2:a efter blott 17 Sekunder det. Men det räckte inte med det. I samband med domarna höjer sin hand i luften för utvisning så vaknar hemmapubliken till och hånar Michael som varit lite het på gröten under matchen. Så het att han ger hemmapubliken fingret vilket innebar rött kort och förmodligen det sista som Michael Gustafsson gjorde den här säsongen då det bara återstår 4 matcher kvar av säsongen.
FIBK fick alltså spela i boxplay i hela 7 minuter. Stefan Särnefält gick å satte av Michaels straff. FIBK spelade en mycket bra boxplay och täcker många skott. Och försökte att kontra genom Dennis Vallin-Lans och Philip Fernström. 
 
Men tyvärr så rinner det in hela 3 mål på 18 sekunder. 6-7 hade nu blivit 9-7. Då kändes det som att jaha där försvann den matchen. Men efter att vi blivit fulltagliga efter 07.17 så var det bara fullfart framåt.
Efter 07.42. Så hittar Philip Fernström Peter Neuman på högerkanten som från snävvinkel får in bollen mellan målvaktens vänsterarm och stolpe till viktiga 9-8. Då var det liv i luckan igen.
När Halna åker på en 2:a efter 09.52 så har vi ett gyllen tillfälle att kvittera matchen. Men målvakten Elie Akoury gör återigen flera otrolig räddningar på bland annat Peter Neumans skott. Samt Stefan Särnefält som försökte att trycka in en retur från avslutet från Philip Fernström.
När det återstår 30 sekunder av powerplay så skadar sig Stefan Särnefält i en duell när Halna försökte kontra. Det eländiga högerknät vek sig då Stefan spelar utan avslitet korsband. Då såg det tungt ut på FIBK bänken när vi redan var nere på 8 innan Michaels M3:a å nu Stefans skada. Men Stefan vilade sig ett par minuter och fick dra på sig sitt knäskydd och stred vidare. Vilket skulle betyda mycket för FIBK.
Tiden höll på och rinna iväg. Vi skött och skött men boll uslingen ville inte in. Jonathan Svensson har ett skott som sitter rakt i hjälmen på Elie Akoury. När vi trycker på så får Halna kontringschanser. Men Fredrik Fronth gjorde vad han kunde i kassen och tog viktiga skott.
Efter 17.13 så kommer det förlösande målet för FIBK och bland annat för målskytten. Tränaren David Karlsson har vecka efter vecka sagt att ha en gubbe framför kassen och slå långbollar på denna. I detta faller Stefan Särnefält. Det har inte gett många utdelningar under säsongen. Men det sker nu när vi ligger under och är pressade. Det var verkligen skönt att se bollen gå in i mål till 9-9. David lyfter en långboll från egen planhalva som går väldigt högt upp mot Stefan Särnefält som ser bollen länge å väl, och bollen får en perfekt båge. När bollen väl kommer mot Stefan så duckar han och bollen går in över målvakten Elie Akoury vänsteraxel. Ett vilt målfriande från David som äntligen får bort sin mål nolla.
Det ser ut som att matchen verkar gå mot Sudden. Men det var väldigt nära att BK Halna avgjorde efter 19.12. Då Fredrik Fronth tvekar i en utrustning och bollen stannar till och Halna kaptenen Rickard Karlsson rundar Fronth och skall lägga in den i tombur med en backhand. Men bollen går precis utanför stolpen och ett rungande NEEEEJ!! Sägs på läktarplats. Efter det läget så får Fronth lite känningar i ljumsken och det blev lite paus. Men Fronth stred vidare och matchen skulle gå till sudden death.
 
Ett avgörande som får verkligen ett snabbt avslut. Redan efter 6 sekunder så avgör Falköpings IBK. Ja vad skall man säga om målet? Det man kan säga om Stefan Särnefält i det här läget med halvdålig högerfot. Avslitet korsband i högerknät med enorm smärta som aldrig ger upp. Det är ju bara att kolla i poängligan vilken vinnarskalle han har. Bland annat det här målet är nog ett mål som kommer att var ett av dom snyggaste och märkligaste mål i karriären. Stefan vinner tekningen i kaptensduellen mot Rickard Karlsson. Bollen trycks upp i båda klubbornas hockar. Stefan släpper lite och bollen studsar upp i luften till vänster om Stefan som trycker ifrån Rickard som hamnar på rygg. Stefan springer mot den hoppade bollen och slänger fram sin Chara klubba och lyfter bollen på volley över förste försvararen i Halna. Bollen studars återigen en gång, Stefan får även den här gången träff på bollen som går över andra Halna försvararen. När bollen har kommit in i slottet så väntar Stefan på att bollen skall studsa en extra gång och drar till bollen med en backhand på volley som sitter klockrent över målvakten Elie Akourys högerben vid stolpen. Och 9-10 till FIBK och Stefan Särnefält hade avgjort för andra gången den här säsongen i Sudden death. Götene AIS fick känna på torsk i den förlängningen i Odenhallen. 
 
Ett villt firande vart det efter det prestation av Stefan som då kunde kosta på sig att sätta fingret framför munnen mot hemmapubliken som vart stumma efter avgörande målet. Målvakten Elie Akoury slängde både hjälm och målvaktströja i vred i backen.
 
Den tillresta Falköpingsklacken stod upp och applåderade åt laget som hade vunnit 2 poäng som egentligen borde vart 3 om vi inte hade åkt på den snöpliga M3:an på Michael.
Men alltid skönt med bortasegrar när man får ägna sig en hel helgdag för och spela innebandy när matchstart var 14.30. FIBK tog alltså sin 4:e raka seger och hoppet finns om att nå både första och andra platsen i serien. 
Hela laget gör en grym match, Man strider starkt och ger aldrig upp när vi låg i det underläget laget låg i. + till Dennis Vallin – Lans som verkligen har lagt på en extra växel i benen. Radarparet Emil Martinsson och Stefan Särnefält som nu stått för 14 poäng på 3 matcher märks att dom 2 får man inte dela på. Även 3:e länken i kedjan Peter Neuman var även han bra i matchen.
Nästa match är just mot tabelltvåan Vara hemma i Odenhallen den 15:e Februari klockan 16.00. Direkt efter A-Lagets hemmamatch mot IBK Tygriket som startar 13.00.

RSS 2.0