Förlust i svängig match!

Pixbomatcherna brukar bli målgalda och offensiva och publiken kunde inte vara besviken på det idag i alla fall.

En första period där gästerna gör 2 mål och vi 0 men vi har 2 stolpträffar, straffslag och minst lika mycket chanser. I andra så blir det en urladdning där vi får retroaktiv utdelning genom 5 raka mål på mindre än tio minuter. 1-2 Maria P efter bara sekunder av perioden så ett skott utifrån. 2-2 genom Mathilda Bodin där Marre pressat och vunnit en närkamp så kunde Bodin snyggt runda målvakten och lägga in bollen i öppet mål. 3-2 gjorde Jenny Andersson när hon bågade in efter en fin pass från Ximena. Pixbo tog då timeout men det gick bara 40 sekunder så kom 4-2 genom Emma Grahn som satte ett fint direktskott på en fin pass av Marre. Bara sekunder senare så gör Jenny återigen en inbågning och sätter 5-2. Gästerna åker sedan på en utvisning men lite miss i kommunikationen så lyckas Pixbo skaffa sig ett friläge och tyvärr för oss är det deras klart bästa spelare Alicia Fylke (fint namn får mig att tänka på sagan om ringen) och hon sätter bollen i mål till 5-3. Pixbo får reducera en gång till och det står 5-4 inför sista perioden. Andra periodens första halva klart till oss men gästerna spelade upp sig sista delen.

En spännande sistaperiod som vanligt och än en gång åker vi på ett baklängesmål i powerplay där vi är för slappa och Pixbo utnyttjar det till 5-5. Gästerna tänds av målet och gör också 5-6 och tar ledningen men vi ger inte upp utan Rebecka Melkersson gör en offensiv löpning och väggspelar med bl a Frida Gran och smeker fint upp bollen i målet mycket kontrollerat, ett fint klapp klapp mål. Med 3 minuter kvar skapar vi en jättechans där Jennys skott sniker stolpen och i samma anfall vänder Pixbo och gör 6-7 och drar hem med alla 3 poängen.

Detta var en kul match att se på från sidan kan jag tro, offensivlusta och många bra anfall från båda lagen, i ärlighetens namn så tror jag ingen protersterat om matchen slutat oavgjort då lagen var jämna och båda skapade ungefär lika mycket. Idag faller vi en hel del på att vi fått ändra om vårt powerplay som inte alls fungerade och facit blev faktiskt 0-2 på 4 pp. Nu återstår det att se vart vi hamnar i serien, 2a platsen tappade vi nu när Skattskärr slog Linköping och troligtvis slår Pixbo också Linköping så vi slutar 4a i en jämn serie undantaget Örebro som varit mest stabila och inte tappat onödiga poäng mot de andra mittenlagen.

Ska ta och räkna lite men spontant känner man ändå sig rätt nöjd med säsongen, hade vi vunnit idag hade jag varit riktigt nöjd för då hade vi kommit tvåa, även om placering inte var något vi satte som mål utan poäng och gjorda mål så känns det rätt okej men tanke på vår usla start i serien samt att vi ändå spelmässigt gått framåt. Vore kul om samtliga tjejer satsar på att göra en ännu bättre säsong nästa år där de yngre fått växa ett år till.


Det var tydligen inget skämt!

Lasse Lagerbäck och Roland Andersson kommer leda Nigeria i VM i Sydafrika i sommar. Hade något spelbolag gett odds på det efter sista landskampen med Sverige så tror jag det stått i flera tusen gånger pengarna, lika troligt som att jag skulle leda Nigerias landslag i innebandy ungefär. Fick dock en förfrågan om att leda Polens herrlandslag för något år sedan men det kändes lika hett som att vara F 12 tränare i Kalix.

Hoppas det går bra för de svenska coacherna i alla fall.

Kort referat Marstrand-Vänersborg!

Mitt i veckan match är ju inte direkt någon höjdare men bättre det än att trotsa ett snöoväder.

Vi komm till Mimers hus (trodde den hette Miners) och möttes av lukten av nytt och fräscht. Fasen vilka förutsättningar Kungälvborna har, en dubbelhall centralt, kan det bli bättre, behöver jag säga att jag är avundsjuk. Vad då vi har ju en bandyarena som 95 % av staden hatar som taket rasat in på....(say no more)

Dagens blunder tar jag på mig, när serielottningen lades så kollade jag upp alla lagen och såg att inget lag mer än vi körde i rött, dock har Marstrand (som alltid kört i svartvitt) bytt till rött och där fick man en smärre chock men vad gör väl det för när uppladdningen går knas vinner vi alltid (Linköping borta med matchkläder som inte varit tvättade och en annan match där strumporna var dåliga och lite sådant men alla gånger det varit knas har det blivit seger, var detta en slump eller har coachen medvetet gjort en blunder? :)

Matchen då ja vi får en bra start med 5-0 efter första perioden och matchen dör ju lite där, flera mål med fina kombinationer och något lite billigare mål när någon skymde målvakten. Orkar inte skriva så mycket då klockan är sen men jag är nöjd med matchen vi vinenr andra perioden med 3-1 och sista med 1-0.

Jag lyfter på hatten för tjejerna och ledarna i Marstrand som kör på och kämpar, vet att många lämnade skeppet och vek ner sig istället för att bidra med sitt kunnande och engagemang men till de som är kvar och kör på all heder till er. Bara att bygga nytt och träna hårt och komma tillbaka starkare för det som inte dödar det härdar.

Tack till domarna, Marstrand för ett mycket trevligt bemötande, vår tillresta bortaklack på ca 15 pers som en onsdag tog tiden att följa oss, hoppas ni blev nöjda och kommer söndag när vi möter Pixbo.

Det är också stadskamp mellan damfotbollslagen i Vänersborg och Trollhättan vilka som kan få ihop bäst och mest klack och peppa våra tjejer, kan vi slå publikrekord tro??

Nu har vi nått andra plats i serien och hade inte Örebro vart så himla duktiga så hade vi kanske kunnat ha en serieseger att spela om på söndag men bara att njuta av vår resa från botten till toppen som vi ändå gjort efter en mycket svag säsongsinledning. Vi alla har tagit ett bra kliv framåt och det har varit riktigt kul att vara med på resan, ska skriva en mer sammanfattning efter sista matchen.

Jag önskar alla lagen i serien som slåss för att hänga kvar lycka till och tänk på att man måste våga misslyckas för att kunna lyckas.

Seger mot Marstrand!

Den uppskjutna matchen mot Marstrand vanns med 9-1 i en mycket fin ny Mimers hus i Kungälv, mer imorgonkväll efter kl 21,30.

Matchfakta:

Matchinfo: Marstrands IBKIBK Vänersborg

Serie: Damer Division 1 Västra
Matchnummer: 09-58-026-83
Datum: 2010-02-24
Spelplats: Mimershus A-hallen
Publik: 68
Matchstart: 20.15
Matchen startade: 20.30
Matchen slutade: 22.16
Matchstatus: Matchen färdigspelad
Resultat: 1-9 (0-5, 1-3, 0-1)
Skott på mål: 24-27 (6-13, 7-8, 11-6)
Domare:
Mikael Olsson
0707-88 92 00
Per Pettersson
0707-20 76 93

MatchhändelserPeriod 1
01.34 Mål 0-1 IBK Vänersborg
05.19 Mål 0-2 IBK Vänersborg
15.10 Mål 0-3 IBK Vänersborg
15.27 Mål 0-4 IBK Vänersborg
18.01 Mål 0-5 IBK Vänersborg
19.46 Utvisning U2
(Otillåten trängning)
IBK Vänersborg
Period 2
01.46 Utvisning U2
(Otillåtet slag)
IBK Vänersborg
09.04 Utvisning U2
(Otillåtet slag)
Marstrands IBK
11.42 Mål 0-6 IBK Vänersborg
12.44 Mål 0-7 IBK Vänersborg
13.50 Mål 1-7 Marstrands IBK
15.59 Mål 1-8 IBK Vänersborg
Period 3
10.22 Utvisning U2
(Hårt spel)
Marstrands IBK
16.43 Mål 1-9 IBK Vänersborg


En haltande tabell ser ut så här just nu.

Aktuell tabell


SM V O F GM
IM P SDV
1. Örebro SK IBK 16 14 1 1 113 - 49 44 (1)
2. IBK Vänersborg 17 8 5 4 85 - 67 30 (1)
3. Köpings IBF 17 9 1 7 95 - 84 29 (1)
4. Skattkärrs IK 17 6 7 4 69 - 56 28 (3)
5. Pixbo Wallenstam IBF 15 7 3 5 98 - 62 25 (1)
6. Nykvarns IF 17 6 5 6 63 - 70 23 (0)
7. Surte IS IBK 17 6 4 7 70 - 79 22 (0)
8. Linköping IBK 16 6 2 8 65 - 71 21 (1)
9. IFK Kumla IBK 17 5 4 8 74 - 75 20 (1)
10. Marstrands IBK 17 0 0 17 25 - 144 0 (0)

Sista omgången är inte sista helt?

Har hört av bloggkollegan "Rosten" att den uppskjutna matchen mellan Pixbo och Linköping ska spelas 6 mars, det är då en vecka efter att serien skulle vara slut. Vad kan man säga om det då, sportslig skandal är det första alla tänker på men...... (som Tony Irving i lets dance skulle säga) så ställde jag just denna frågan till en på Värmlands innebandyförbund när vi bestämde datum för vår uppskjutna match mot Marstrand. Jag frågade hur Pixbo skulle kunna fixa 3 matchen på mindre än en vecka och han sade då att om de inte kunde spela matchen mot Linköping före serieslut så skulle alla lagen som slåss om div 1 platsen bli erbjudna att senarelägga sina sista datum. Kanske inte helt optimalt med tanke på att det kan vara spelare som kanske planerat resor osv men ändå bättre än att ge Linköping en enorm fördel då de kanske ver att 1 poäng räcker eller t ex 3 poäng måste tas osv.

Att ha alla matcher på samma tid i en sista omgång är underbart, dramatiken, spekulationerna osv. Kommer själv ihåg för några år sedan då Älvstranden och Vimmerby stod på samma poäng inför sista matchen och där jag tror att Piraterna från Göteborg hade 3 plusmål mer och båda lagen bombade på i sista omgången där seriesegrarna pendlade omvartannat. Det slutade med att Göteborgarna vann serien med minsta möjliga marginal (rätta mig gärna om jag kommer ihåg fel) och de fixade även kvalet senare och tog en plats i elitserien.

Det är ju såklart ingen som kan göra något åt vädret men jag har ändå en fråga att ställa mig, varför ska serien vara slut redan sista februari? Varför inte ha en spelledig helg under februari då man kan spela uppskjutna matcher och kanske börja hellre serien en vecka senare även om det är dam VM och sluta i mitten på mars.

Då kanske snacket börjar om fotbollen osv att den börjar, men på vår nivå måste ändå innebandy gå före fotbollen och de spelar ju faktiskt serie 19 september också. Nej lägg seriepremiären första helgen i oktober och låt den hålla på lite längre speciellt nästa år då div 1 har 12 lag och snälla gör det så att den som vinner div 1 går rätt upp, ner med de 3 sämsta i elitserien, vinner man en serie ska man få chansen uppåt inget jävla fegande med "stängda serier". Jag är helt säker på att alla div 1 segrarna hade sopat banan med Karlstad IB som ligger näst sist i eliten, jag kan till och med sätta tusen spänn på att vi tar dem hemma med ett skadefritt lag.


Veckomatch mot Marstrand förhoppningsvis!

Förhoppningsvis kommer det inte mera snö som ställer till det så vi kan spela onsdagens match mot Marstrand. Sista bortamatchen för säsongen och den ska spelas i deras nya fina hall, något vi ser mycket fram emot att få se. Träningarna före matchen har varit lite sådär då det vart en del borta på grund av skador och sjukdomar men vi ställer alltid upp med det bästa för dagen så hemmalaget kan räkna med att vi kommer med ett slagkraftigt lag.

Söndag spelas sista matchen mot Pixbo på hemmaplan i borgen, skönt då vi såg ut att vara tvungna att spela den i Trollhättan då idrottshuset var upptaget men det ändrade sig så vi kan starta kl 13.00, välkomna då.


THANKS USA OCH CANADA!

What a game!!!!


Snökaos och haltande tabell!

Det är sådant som händer men nu har t ex Pixbo 3 matcher kvar att spela och sista matchen ska gå på söndag, det betyder att de måste spela 3 matcher på 7 dagar om de spelar matchen mot Linköping imorgon måndag. Vi själva ska spela mot Marstrand onsdag kväll och har sedan söndagsmatchen mot Pixbo kvar.

I bottenstriden var Surte helgens vinnare då de vaknade till liv när det såg mörkast ut, Kumla gjorde 1-3 i bortamötet med Surte i första minuten i 3e perioden men sen så tryckte surte in 4 raka och vann med 5-3. Efter att själv ha mött båda lagen så väntade jag mig en jämn match, det förvånar mig inte att Surte gjorde flera mål ganska snabbt, samt att Kumla var piggare i början av matchen då Surte är ett lag som jobbar sig in i matcherna och är tunga när de trycker på. De fick med sig "rätt" resultat när Örebro slog Nykvarn med uddamålet. Tabellen enligt följande.

1. Örebro SK IBK 16 14 1 1 113 - 49 44 (1)
2. Köpings IBF 17 9 1 7 95 - 84 29 (1)
3. Skattkärrs IK 17 6 7 4 69 - 56 28 (3)
4. IBK Vänersborg 16 7 5 4 76 - 66 27 (1)
5. Pixbo Wallenstam IBF 15 7 3 5 98 - 62 25 (1)
6. Nykvarns IF 17 6 5 6 63 - 70 23 (0)
7. Surte IS IBK 17 6 4 7 70 - 79 22 (0)
8. Linköping IBK 16 6 2 8 65 - 71 21 (1)
9. IFK Kumla IBK 17 5 4 8 74 - 75 20 (1)
10. Marstrands IBK 16 0 0 16 24 - 135 0 (0)


Sista omgången spelas enligt följande.


2010-02-28


IFK Kumla IBK - Nykvarns IF Se matchinfo
Surte IS IBK - Köpings IBF Se matchinfo
Linköping IBK - Skattkärrs IK Se matchinfo
IBK Vänersborg - Pixbo Wallenstam IBF Se matchinfo
Örebro SK IBK - Marstrands IBK Se matchinfo


Återstår gör också

Pixbo - Linköping

Pixbo-Örebro

Marstrand-Vänersborg.

4 lag slåss om 2 platser i div 1 således. Hur kommer det sluta?

Toppen då, jo efter Örebro gör Köping, Vänersborg, Skattskärr och Pixbo upp om andraplatsen, en liten fjäder i hatten är det ändå att knipa den, vem tar den?

Marstrandmatchen inställd!

Vårt bussbolag har ställt in alla turer så det var logiskt att vi också ställer in matchen. Swebus kör inga bussar till Göteborg heller och det är ju innebandy vi håller på med och inte någon livsviktigt så man offrar liv och lem för att spela match. Matchen kommer troligtvis spelas onsdag runt 20,15.

Mer info kommer.

Insnöad och inte i huvudet alltså. :)

Helt sjukt idag fick jag putta upp ytterdörren med full kraft för att försöka ta mig ut och möttes av ca 1 m snö. Har aldrig sett något liknande.

Jag undrar hur många butiker som kommer öppna i tid idag i överby köpcenter och ärligt talat hur många kunder kommer vara där, inte någon normal i alla fall.

Snöoväder, ska matcher ändå spelas?

Det är alltid samma sak, hörde att vårt herrjuniorlag samt herr u-lag ska till Halna imorgon Lördag. Hoppas verkligen de kan ställa in matchen för att åka så långt på mellanstora vägar är ingen höjdare i detta snöoväder.

Vi själva ska som tur är bara till Kungälv och förhoppningsvis ska vi kunna åka dit, får ta ett snack med busschauffören imorgon. Jag ser då ingen rolig resa för Linköping och Kumla som ska åka till Göteborg med omnejd. Hoppas alla innebandylag kommer fram och hem säkert, säkerheten går alltid först. Lite synd att innebandy.se inte går ut med en officiell uppmaning utan har en gammal pdf fil där det står lite om smhis varningar, jag önskar de kunde vara mer specifika för varje område i landet, de har ju ändå trots allt flera anställda och ett ansvar för många licencierade spelare och även domare.

så här står det på smhi.se

Ett nytt och mer omfattande snöfallsområde är på väg in
Snöfallsområdet som under natten har berört de norra delarna av Götaland samt Svealand rör sig nu sakta norrut men försvagas under dagen. Söder om detta har mildare luft kommit in och i södra Götaland kan det komma upp mot någon plusgrad idag.

Samtidigt rör sig ett nytt och mer omfattande snöfallsområde in västerifrån över Götaland och sprids i kväll och i natt norrut. Fram till och med lördag kväll kan det på sina håll komma upp mot 20-30 cm nysnö, lokalt 40 cm, och tillsammans med frisk vind finns det risk för drivbildning.

Längre norrut fortsatt kallt och lokalt lätt snöfall.

Fortsatt snöfall
Ett lågtryck berör södra halvan av landet med snöfall som fram på dagen upphör över Götaland. I norra Norrland blir det till en början delvis klart och kallt men under senare delen på dagen rör sig ett område med snöfall upp söderifrån. Temperatur från ca 10 minus i söder till omkring 20 minus i norr.

Ostadigt väder
Inledningen på nästa vecka fortsätter med ostadigt väder, och nya lågtryck med snöfall väntas röra sig in från sydväst. I sydligaste Sverige kan det vara inslag av regn. Det blir alltså tidvis mildare längst i söder men i övrigt fortsatt kallt vinterväder.

internet i ett nötskal

Jaha då har man en tvilling då eller i alla fall en till person som heter David och är tränare i vänersborg. I alla fall hade han skrivit en kommentar i en tjejs blogg. Tycker det är trist att någon som har åsikter inte kan ta sitt namn eller Kalle Anka om de nu vill vara anonyma.
Det var ju inte så taskigt skrivet eller så men jag orkar inte kommentera hennes blogg som jag inte visste fanns förrän för några dagar sedan, vem hon är och vad hon skriver är orelevant men hon är innebandyspelare och en cool tjej tycker jag som vågar stå för sina åsikter.

Det hon skriver har hon delvis rätt i bl a att vänersborgs omklädningsrum är slitna och allt annat än fräscha. Vi trycker på för att få renoverat tro mig. Jag har faktiskt ingen anledning att kommentera det hon skrev alls faktiskt, har inte sett hennes blogg men förstod att hon blev upprörd på det jag skrev om vår match i mina matchreferat och alla ser vi ju saker från vårt eget håll och hur kul vore det om alla tyckte likadant?
Jag beundrar de som vågar skriva och stå för det och inte de som fegar ur och skriver något taskigt anonymt, de är de människorna som aldrig skulle våga säga det till personen öga mot öga.

Jag försöker skriva mina matchreff objektivt men ser ändå matchen från mitt egets lag perspektiv och om någon person träffar mig en enda gång och får en uppfattning ja då har de ju den precis som jag har om deras lag, sedan behöver det ju inte vara så att den uppfattningen stämmer överhuvud taget eller hur?

I alla fall så har jag inget mer att säga om det, hade lätt kunnat skriva en komment så hade hon kunnat jämföra ip nummer men det är inte så viktigt.

Fel fokus eller?

Vet inte hur många av er som läser bloggen som var och såg på Pixbo mot Västerås igår men jag och en hel del Vänersborgare var det, vi åkte runt 5 och var hemma runt 23 så det blev en helkväll.

Matchen bjöd på allt från hårda närkamper till snygga mål. Lite om matchen då.

Västerås kom till spel med 2 femmor och endast 1 avbytare samt reservkeeper, har de mkt skador tro eller en helsikes tunn trupp? Pixbo ställde upp 3 formationer samt en hel bänk med spelare. Det man då tror är att nu kommer hemmalaget trycka på med press och trötta ut Västerås men icke. Västerås däremot fick matchen precis dit de ville. Alla som gjort hemläxan mot Pixbo vet att de kör med en helsikes massa diagonalare och Västerås bröt och ställde om med 1 touch på bollen och direktskott och vips så ledde dem med 4-1. Visste hade Pixbo chanser och lite otur också då de hade 2 i stolpen och både gångerna kontrar gästerna in mål. 2-4 fick Pixbo in före pausen.

Okej i andra då jävlar tänker man men pressen är sporadisk och hemmalaget ser enormt lojt ut stundtals, för mycket enkla missar precis som i första perioden. 2-5 och 2-6 får Västerås göra de flesta målen gör de på kontringar och de är duktiga på det troligtvis precis enligt planerna, hatten av till Västerås tränare, det motsatta till hemmalagets måste jag ändå säga då de blivit fullständigt sönderlästa och ingen direkt förändring skedde. När Pixbo får in 3-6 så vaknar laget och gör 4-6 och 5-6 de 2 sista med bara 20 sekunders mellanrum och nu såg hemmalaget ändå heta ut.

6-6 kommer programenligt då Skoglund i Pixbo fintar en krosspass och istället använder sin backhand, riktigt bra gjort av bäste hemmaspelare. Pixbo åker på en utvisning då kapten Berntsson tar en nödvändig utvisning då Västerås annars hade fått friläge i alla fall såg det ut att det borde blivit så och han tar också 2an utan något tjat. Isac Rosén lyckas rycka ifrån sin back och sätta 7-6 i boxplay för Pixbo och det är riktigt bra gjort. Jag sade till några kompisar att kolla på Christian Mattsson i Västerås pp för han är deras bästa skytt och drog en liten historia om när han bombade sönder Helsingborg i en tv match när Henke var med (och satte sitt mål i tom kasse i sd), det tog ca en minut sen fick Mattson bollen och gjorde mål. Dramatik och riktigt kul med 1,09 kvar av matchen.
19:21 åker Henrik Quist på en utvisning som enligt mig såg klar ut, det blir stor dramatik och Skoglund visas ut 2 + 10 för osportsligt uppträdande, kanske inte så jättesmart då Pixbo behöver poäng för att gå upp på slutspelsplats. 5 mot 3 spel för Västerås då med andra ord och långa 39 sekunder kvar av matchen. 10 sekunder tar det sedan gör såklart Västerås 8-7 och Pixbo får in Quist. De får tag i bollen och tar självklart ut målvakten men gästerna håller undan och vinner 8-7.

Varför förlorar då Pixbo matchen som är ett mycket bättre innebandylag om du jämför spelare för spelare.

JAG TYCKER SÅ HÄR!
De hade inte 100 fokus från start i försvarsspelet, man måste alltid göra skitjobbet och inte bara det offensiva finliret. Tycker Skoglund var den som slet mest och lite synd att han drog på sig den onödiga utvisningen i slutet som blev kostsam. Västerås tränare vann coachkampen överlägset.

Matchen var riktigt underhållande och man ska dra lärdom av det hela och speciellt vi själva som möter Marstrand i helgen att har du inte rätt fokus så kan vilket lag som helst förlora mot vilket lag som helst då motivation slår klass i många fall, i detta fallet var det glasklart.

SPORTSLIGT BETENDE ÄVEN I MOTGÅNG!

Att Pixbo förlorade matchen kan de bara skylla sig själva på tycker jag. Jag anser att om man spelar i svenska superligan då är man som spelare och ledare skyldig att vara ett föredöme för ungdomar som sitter på läktarna. Det jag såg efter matchen var att de flesta i hemmalagets ledarstab varav en av de huvudansvariga gick bort och skrek ut sin ilska på domarna och det var inga snälla ord jag hörde då jag stod 2 meter från sargen och domarna en eller två meter innanför den. Att sedan domarna inte kunde stå kvar och tacka spelarna var också tråkigt då även spelarna i hemmalaget skrek fula ord och som jag uppfattade det även könsord mot domarna. Jag tycker det är himla trist, visst var det en viktig match men som domare i ca 12 år själv så tycker jag inte att det var en domarskandal på något sätt, domarna blundade t ex då en Pixbospelare slängde iväg klubban på en västeråsspelare ner i hörnet, något de lätt kunde tagit för. Vet också att flera andra domare såg matchen och när jag pratade med dem tyckte de inte heller det var några konstigheter.

Jag tycker inte heller det är kul att höra av domarkollegor att folk i Pixbos styrelse på läktaren skriker mot domarna, det ser inte heller bra ut.

Har själv fått kritik för att man klagat på domare men aldrig varit i närheten av detta i mina dagar. Himla trist nu tycker jag, självklart ska man kunna framföra kritik men då ska det ändå vara konstruktivt. Jag hoppas Pixbo har lite självkritik och går ut och ber domarparet om ursäkt på deras hemsida för jag tycker inte sådant betende är okej alls.

Appropå timeout!

Såg matchen Pixbo mot Västerås och ska skriva lite mer imorgon om den men roade mig med att ta tid när Pixbo tog timeout i slutet av matchen och domarna gav dem exakt 45 sekunder från de blåste av tills de blåste på. Är det alltid så i SSL? Grävande journalistik känns detta som. :)

En grym match var det i alla fall mer om det imorgon, nu sova.

Timeout!

Ja just det, timeout är en sak jag tänkt på det sista när det gäller den vi har i innebandy. Tänkte faktiskt på det redan sista matchen när det blev en timeout som motståndarna tog. 30 sekunder är otroligt kort tid, hann i princip bara samla spelarna och ta fram tavlan och rita som hastigast. 30 sekunder är på tok för lite, i ett pressat läge där man ligger under med ett mål och kanske det är 2 minuter kvar vill man ju gärna hinna rita upp en variant där man vill ha avslut eller kanske 2 olika om den första inte skulle fungera och då tycker jag 30 sekunder är för lite då vi inom innebandyn bara har 1 per match, det kan jämföras med basketen som har ett antal speciellt i sista Quartern där man som coach kan påverka mer, det jag menar är inte att vi ska ha massa timeouter i innebandyn utan kanske ha i alla fall 45 sekunder eller varför inte 60 sekunder.

Jag tror att publiken kan ta en minut i en jämn och spännande match och jag tror att fler tränare än mig skulle vilja ha lite längre timeout att ta. En grej jag sett mycket på tv i ssl matcherna så är det lite av en oskriven regel att domarna låter det gå några sekunder före de gör timeout till sekretariatet, de snackar gärna lite före med varann vilket såklart är bra och ger lagen kanske 10 sekunder mera samt att de låter lagen få 5 sekunder extra när de väl blåst igång eller tutan i hallen gjort det, kan vara så att det är en grej man kommit överrens om på föreningsträffen där tränarna, förbundsfolk och representanter för domarna träffas. Vem vet om vi får en längre timeout i framtiden vi har ju gått framåt med effektiv speltid och att inslag får gå i mål samt bort med bakåtpassen vilket alla är riktigt bra ändringar, kanske någon läsare har en annan syn på saken och vill ha kortare eller ingen timeout alls, ja alla behöver ju inte tycka lika vilket är bra eller hur? Vad tycker du?

Angående sista hemmamatchen!

Sista hemmamatchen mot Pixbo blir inte av i nya Älvhögsborg utan kommer spelas hemma i "Vänersborgen" och det är riktigt skönt då vi där endast har en förlust (mot serieledarna Örebro), känns riktigt bra för Pixbo är ett riktigt bra spelande lag som blir en hård nöt att knäcka.

Appropå Pixbo så åker hela klubben ner imorgon onsdag ör att se på deras herrlag när de möter Västrerås, kan inte säga att jag någonsin varit en Pixbosupporter (håller på blåa Warberg) men imorgon ska jag hålla på dem när de fått med vår egen "Ante" i laget.

Hyllningsvecka, Måndag Charlotte Kalla!

Denna veckan ska jag hylla svenska idrottare som jag gillar och idag stod det mellan Surtes innebandydamer och Charlotte Kalla, där den senare vann mycket knappt. :)

Jag har 2 kvinliga favoriter när det gäller idrott, den ena är Susanna Kallur och den andra är Charlotte Kalla. Varför är det just dem jo de har en härlig inställning, utstrålning, charm och är grymt duktiga idrottskvinnor och förebilder. Det känns just extra bra att läsa att Kalla fick vinna en OS-guldmedalj redan idag och hon har flera chanser kvar till mera.  10 km fristil i längdskidåkningen var det hon vann. Bara 22 år gammal är hon så det lovar ju gott för framtiden.
Charlotte Kalla på idrottsgalan.Charlotte Kalla som vinnare.

IBK i media i TT/ELA.

Publicerad 12 februari 2010 Uppdaterad 13 februari 2010
Textstorlek 1 2 3
Tipsa Skriv ut
MÅLGLÄDJE.   Matilda Bodin (till höger) var lyckosam tvåmålsskytt i första perioden, först att gratulera till fullträffen är Emma Gran som spelade fram.

MÅLGLÄDJE. Matilda Bodin (till höger) var lyckosam tvåmålsskytt i första perioden, först att gratulera till fullträffen är Emma Gran som spelade fram.

Kontraktet för IBK klart

VÄNERSBORG

Strax efter 22-tiden i går kväll var saken klar.
IBK Vänersborgs damer lirar i ettan även nästa säsong.
Matchavgörande blev hemmalagets stundtals strålande första period.

Relaterat

Fakta

Division 1 Västra dam

IBK Vänersborg-Surte 6-4 (5-2, 0-1, 1-1)

Vänersborgs målskyttar: Matilda Bodin 2, Jenny Andersson 2, Rebecka Melkersson, Frida Gran.

Baklängesmål redan efter 19 sekunder var en kalldusch som tjejerna i Red Stars ganska omgående skakade av sig.

Matilda Bodins kvittering kom exakt minuten senare och sedan var det ren uppvisning fram till Bodins andra mål för 5-1 (13.54).

Femettan så långt var mer i under- än överkant trots att bara lite mer än första perioden avverkats.

Och efter den målexplosionen fanns det inget som talade för något annat än en ganska behaglig resa till tre poäng för Vänersborg.

Då tog Surte time out, bytte målvakt och fick stopp på det så långt så framgångsrika hemmalaget.

Tvärstopp.

Gästerna hann med att reducera en gång innan första pausvilan, och en gång till (5-3 efter 1.52) alldeles i upptakten av mittenakten samtidigt som Red Stars plötsligt inte fick något alls att fungera.

Ida fick utgå

Och inte blev uppförsbacken mindre när Ida Fält, lagets bästa spelare så länge hon medverkade, tvingades utgå redan efter 5.06 med en befarad knäskada.

Dubbelt olyckligt med tanke på att ordinarie lagkaptenen Negjimije Beka saknades redan från start och har spelat färdigt för säsongen.

Carolina Björkners mål (5-3) blev dock periodens enda, och efter Jenny Anderssons 6-3 redan efter 36 sekunder i tredje perioden kunde Vänersborg spela på resultatet.

Surte reducerade visserligen en gång till, men lyckades aldrig skapa någon riktig nerv på slutet.

Siktar mot stjärnorna

I Vänersborg är Ida Fält redan nämnd, andra plusvarianter nu var främst backen Maria Olsson och energiknippet Matilda Bodin.

Och nu när division 1-kontraktet är klart kan Red Stars sikta mot – stjärnorna:

– Ett par förstärkningar till det här laget så ska vi vara med och nosa på en elitserieplats, sa till exempel sportchefen Patrik Thulin.

Ulf Thuresson 0521 - 57 59 42 [email protected]

3 lag tror jag gör upp om div 1 platsen!

Tabellen ser ut enligt följande:

1. Örebro SK IBK 15 13 1 1 108 - 45 41 (1)
2. Köpings IBF 16 9 1 6 92 - 78 29 (1)
3. IBK Vänersborg 16 7 5 4 76 - 66 27 (1)
4. Skattkärrs IK 16 5 7 4 63 - 53 25 (3)
5. Nykvarns IF 16 6 5 5 59 - 65 23 (0)
6. Pixbo Wallenstam IBF 14 6 3 5 88 - 61 22 (1)
7. Linköping IBK 16 6 2 8 65 - 71 21 (1)
8. IFK Kumla IBK 16 5 4 7 71 - 70 20 (1)
9. Surte IS IBK 16 5 4 7 65 - 76 19 (0)
10. Marstrands IBK 15 0 0 15 23 - 125 0 (0)


Pixbo spelar i eftermiddag kl 17.00 mot Marstrand och jag antar att de får med sig poäng där och då har de ändå 1 match mindre spelad än övriga lag. Att det är hängmatcher kvar så här sent in på serien är inte alls bra och något som förbundet kanske skulle tagit tag i tidigare, Pixbo spelar faktiskt sin hängmatch mot Örebro dagen före sista omgången mot oss och hade Pixbo haft något att göra med toppen/botten så hade det inte alls varit bra för övriga lag.

Som jag tidigare sagt så tror jag att Martrand, Surte och Linköping åker ur och får hålla fast vid det. Fick nyss reda på via en kommentar att Surte har hemmamatchmot Kumla kl 11.00 nästa helg och det är ju inte det mest optimala för Kumlatjejerna som måste åka riktigt tidigt då de bör vara i Surte runt 10 tiden senast. Det tar säkert minst 3,5 h att åka så man kan ju själv räkna ut att det inte blir en rolig resa om de inte väljer att åka dagen före och sova på hotell, det blir ju såklart en kostnadsfråga men personligen hade jag lagt ut pengarna själv än att åka så tidigt och tror säkert Kumlaspelarna tycker så också. Livsviktig blir matchen i alla fall.

Linköping ska åka till Mölnlycke och möte Pixbo, det blir inte heller en lätt uppgift och det ska nog till mer än en ny coach för att Linköping ska få med sig några poäng, en toppinsats av samtliga tjejer lär behövas, dock varierar Pixbos uppställning en del och har de bara de unga tjejerna utan några äldre stöttespelare kan mycket väl Linköping få med sig poäng men har de ungefär samma lag som mot oss så är det inget snack om att det blir hemmaseger.

Skulle Pixbo slå Linköping vilket jag tror och Surte och Kumla spela oavgjort vilket jag också tror så kommer Kumla gå förbi Linköping på målskillnad inför sista omgången. Frågan är bara om det slutar oavgjort efter 3 perioder mellan Surte och Kumla vilken coach som vågar mest, kanske läge att träna lite 6 mot 5 i veckan för båda lagen?

Nykvarn möter Örebro och där kan mycket väl Nykvarn säkra div 1 platsen då det är ett hemmastarkt lag och har fått in ett par bra nyförvärv där Minna gjorde 3 poäng mot Köping senast och troligtvis blir nyckeln till att de hänger kvar i serien vilket jag personligen hoppas då de har en organisation och ett spel som hör hemma i div 1. Örebro vann knappt hemma mot Skattskärr och har redan druckit segerchampagnen och frågan är hur motiverade de är borta mot Nykvarn?

I sista omgången har Kumla just Nykvarn och skulle då Nykvarn vara klara så kommer nog Kumlas motivation att kunna ge dem segern men man har ju sett genom åren att lag som spelar utan någon press kan spela ut och vara riktigt bra, men en tuff match blir det helt säkert.

Linköping har då Skattskärr hemma och det är lite samma sak då att motivation kan slå klass även om jag vet att Skattskärr gärna vill tvåla dit Linköping och kommer sälja sig dyrt för Skattskärr har en härlig inställning.

Surte möter Köping som gjorde bra ifrån sig utan sina spelare som lämnat då de endast förlorade med 5-4 mot Nykvarn så det är inte några säkra 3 poäng för Surte även om de har klar fördel av hemmaplan, de har också tappat sin spelare som de fick från Örnsköldsvik Maria Lundblad, dock hittade de en ersättare kommer inte ihåg namnet nu.

Jag hoppas på heta matcher och mycket publik som kommer och stöttar sina lag då det verkligen gäller, att spela div 1 är en jäkla skillnad mot div 2 där nivån är avsevärt sämre och en helt annan innebandy.

Vänersborg mot Surte matchreferat!

Matchen startar med en chans direkt i första bytet men i samma så vänder spelet och Surte får frislag och slår in en boll på mål som tog på någon på vägen och ställde Malin och rullade sakta in, då hade det bara gått 19 sekunder. 1 minut senare så vänder vi spelet och Mathilda Bodin kommer fri och halvmissar bollen men den rullar in och det är 1-1 i matchen och i "skitmål" även om framspelningen var fin av Marina Hoppe. Ida Fälth vänder och vrider och får fram en pass till Jenny Andersson som gör 2-1 efter 4 minuter och det verkar bli en målrik match.
Efter en dubbelutvisning så får Ida Fälth lite mer utrymme och när hon är en mot en så blir det ofta farligt och hon serverar Frida Gran en passning som hon sätter till 3-1.
Sedan åker vi på en utvisning och i vårt boxplay så drar Surte på sig en utvisning och återigen blir det spel 4 mot 4 och när vi får spela pp så får Melkersson ett skottläge och bombar in 4-1.Vi skapar målchanser i varje byte och jag ser Surtecoachen göra timeout till domaren när vi har som värst tryck och i samma byte gör vi också 5-1 när Mathilda Bodin får på ett riktigt pangskott från kanten upp i nättaket efter 13.54 av perioden.
Matchbilden är den att vi har mer fart i benen och får farliga spelvändingar gång på gång med många 3 mot 2 och 2 mot 1 lägen. Surte byter målvakt för att få till en förändring och vill mest "väcka" spelarna skulle jag tro då deras målvakt inte varit dålig utan mer inte fått så bra hjälp av försvaret. 17:31 får gästerna en viktig reducering när Sofie Lindberg (fd Elfhögspelare från Trollhättan) som är en duktig teknisk spelare med näsa för att göra mål omarkerad slår in en retur. 5-2 efter första perioden och vi är mycket nöjda med vårt spel där vi spelar på få touch och skapade enormt mycket chanser.

I andra perioden kommer Surte ut och är mer på tå, de följer sin plan med mycket bollar in på mål och de skapar en del farliga chanser och får också utdelning till 5-3 efter 1.52 när Carolina Björkner skjuter ett snyggt mål utifrån som seglar in under ribban. Andra perioden går till gästerna som hade trycket och när vi dessutom fick en av våra bästa spelare Ida Fälth skadad så rörde det till mycket i hennes femma. Vi hade flera bra chanser på spelvändningar men inte det rätta flytet i avsluten så ställnigen var 5-3 inför sista.

Vi får en bra start när vi spelar upp bollen på Frida Gran som släpper på ett tillslag till inhoppande Ximena Pettersson som släpper vidare till en fri Jenny Andersson som får sätta sitt andra mål för dagen och då hade det bara gått 36 sekunder när det blev 6-3. Kanske tog målet lite musten ur Surte för deras press sjönk avsevärt från andra perioden men Sofie Lindberg fick sista ordet i matchen när hon slog in Surtes fjärde mål när hon backhandlyfte in en boll upp i krysset mycket snyggt mål faktiskt. Matchen slutar 6-4 och vi vinner rättvist för vi är myckte bättre i första samt bättre i sista, Surtes andraperiod var riktigt bra och jag tycker denna matchen var en mycket bättre innebandymatch än i förra mötet.

En tuff match med lite heta känslor precis som det ska vara och domarparet, Martin Larsson och Sven Persson tog det som gick över gränsen och var bra. Nästa helg har vi Surtes grannar Marstrand på bortaplan och hoppas vi fyller supporterbussen som är bokad så vi kan göra en bra insats där.

Bästa spelare i ett bra hemmalag var. Jenny Andersson, Mathilda Bodin och Ida Fälth.

I bortalaget tycker jag Sofie Lindberg och Carolina Björkner var de som skapade mest farligheter mot oss och de man lade mest märke till.

Även om Surte förlorade har de allt en bra chans att hänga kvar då de har Kumla och Köping kvar att möta, de kan hamna på 25 p och det kan räcka men man vet aldrig i detta getingbo till serie.


Seger mot Surte efter urladdning i period 1

Mera kommer senare......

Sista matchen "hemma" i borgen!

Sista matchen för denna säsongen i "Vänersborgen" spelas fredag kl 20 mot Surte. När vi möttes borta spelade vi oavgjort 5-5 efter att vi snöpligt tappat 5-3 ledning till 5-5. I sudden hade vi flera chanser bl a ett stolpskott men fick dela på poängen. Hemma är vi mycket starka och siktar såklart på seger, bortalaget spelar med kniven mot strupen och kommer garanterat vara mycket laddade, ska bli kul att se om de får med sig några supporters.

Övriga matcher i helgen är.

2010-02-12


Linköping IBK - IFK Kumla IBK Se matchinfo
IBK Vänersborg - Surte IS IBK Se matchinfo
2010-02-13


Köpings IBF - Nykvarns IF Se matchinfo
Örebro SK IBK - Skattkärrs IK Se matchinfo
2010-02-14


Marstrands IBK - Pixbo Wallenstam IBF Se matchinfo


Tippar matcherna.

Match 1. 4-4
Match 2. ?-?
Match 3. 3-5
Match 4. 7-3
Match 5 1-9

Bollen är rund kanske något lag överraskar?


Eurovision närmar sig!

För er som läst bloggen i några år nu (snart 3 års jubileum :) ) så vet ni att jag är ett stort fan av schlagermusik och gillar eurovision även om jag hatar all jävla svågerröstning.

Efter att ha hört alla så gillar jag 2 st, Ola och Linda det är typiska Davidlåtar. Förra året hade jag ju Alcazar som min stora favorit och året före BWO med Lay your love on me och jag kan ju tydligt se att det lär ju inte förändras i år, men som vanligt så vinner aldrig "min" låt och som vanligt vinner inte Sverige men man kan ju ändå hoppas.

En spelledig helg i innebandyn och det är riktigt gött faktiskt, har varit lite mer plojträningar och en del borta på skidresor bl a men nu är det full fokus på matchen mot Surte där vi kan säkra div 1 platsen, en match där jag hoppas på mycket publik och en bättre match än senast när vi mötte Surte då vi gjorde en mycket medioker insats även om vi hade bra kombinationer på flera av målen, ska bli intressant att se om Surte har några nerver då de har kniven mot strupen men de imponerade när de slog Linköping senast så vi får se upp.

Youtubeklipp med innebandy i fokus!

Denna är så kul speciellt att "hemmapubliken?" protesterar på utvisningen, och spelaren fattar ingenting, haha, 5 min borde det blivit.

http://www.youtube.com/watch?v=ftPxRAhQm2g&feature=related

Måste ta en till, livsfarlig med tanke på handbollsmålet, solkart en M3.

http://www.youtube.com/watch?v=GXPC6ECm-Ko&feature=related

Jihdes klassiska straff som han alltid gör, riktigt bra dock.

http://www.youtube.com/watch?v=FtKWDprzE50&feature=related

2 till som är riktigt snygga och som troligtvis alla redan sett men kan ses igen, kung Mika och Nede.

http://www.youtube.com/watch?v=2nEZV3DtTtQ&feature=related


Linköping sparkar tränare Rosth med 3 matcher kvar.

Visst har Linköping underpresterat i år inget snack om det och om någon är missnöjd så är det ju Göte Rosth som är en man med ambitioner och vinnarvilja. Med 3 matcher kvar att spela så väljer styrelsen att meddela Göte att han blir uppsagd som headcoach för damlaget i div 1.

Att Göte och tränarkollegor haft en enorm spelaromsättning vet nog de flesta, Berg och Linköping slog ihop sina trupper samt att en hel drös nya spelare dök upp, duktiga spelare med fina meriter. Ett lag som på pappret borde ligga högre i tabellen men man kan inte bygga Rom på en dag.

Nyckeln som jag ser det att laget inte gått så bra är följande.

* Endast 2 träningar med laget ( 1 egenträning), med så mycket nya spelare ska man minst träna 3 enligt mig.

* En förening som har i princip 99 % fokus på sitt herrlag (vilka är jättebra osv men ändå), jag undrar hur många i styrelsen/sportgrupp som besökt damlagets hemmamatcher och peppat dem före eller efter matcherna?

* För lite folk som jobbat för att göra damlagets matcher till en fin inramning samt vart är alla knattelag som borde stötta laget, en bra hemmapublik ger en extrakick för spelarna.

* Naturliga ledare i laget som visat vägen, dock en riktigt bra målvakt men övriga kan bättre.

Så frågan jag ställer mig är kommer Linköping få en ny effekt av detta, jag tror inte det personligen för enda skillnaden är att de får mindre folk som engagerar sig för laget, hade varit bättre enligt mig att kanske i så fall om de behöver lite mera kraft i ledarstaben att ta in någon till för att stötta och peppa mentalt. Att komma in och förändra en spelidé på 4 veckor är i princip omöjligt. Frågan är nu vem/vilka ska leda laget, har de inte en ny ledarstab klar så är de nog illa ute för om 3 träningar så har de ödesmatch mot Kumla.Vad jag förstår så var detta en överraskning för ledarna och även för spelarna då styrelsen hade tagit beslutet, tycker det är mycket konstigt i alla fall att inte ha kontinueliga samtal och inte prata med samtliga spelare först, mycket konstigt.

Sen en övrig reflektion från mina egna erfarenheter, jag kan berätta hur man som tränare känner sig när det går tungt. Man sover mindre, tappar glädje och när det går som tyngst det är då man behöver mest stöd, jag vet att publik och övrigt folk gärna kommer fram och snackar efter matcher osv när det går bra men när det går dåligt så är man otroligt ensam. Tyvärr så är det ju då man behöver lite uppmuntran men spelare/publik/styrelsefolk missar ofta det och det är något alla som är involverade inom innebandyn borde tänka på.

Hos oss i Vänersborg kände jag också lite så i början när det gick tungt hos oss, men när vi började vinna så ville alla komma och snacka osv och jag tror det är så överallt. Vi har dock en bra styrelse/sportgrupp som hjälpte till och stöttade oss och det gav oss kraft att tillsammans vända.

Jag vill önska Göte lycka till i framtiden och hoppas någon ny klubb med ambitioner drar nytta av hans stora rutin och kunskap och hoppas vi ses i framtiden på en innebandyplan igen.RSS 2.0