3 lag tror jag gör upp om div 1 platsen!

Tabellen ser ut enligt följande:

1. Örebro SK IBK 15 13 1 1 108 - 45 41 (1)
2. Köpings IBF 16 9 1 6 92 - 78 29 (1)
3. IBK Vänersborg 16 7 5 4 76 - 66 27 (1)
4. Skattkärrs IK 16 5 7 4 63 - 53 25 (3)
5. Nykvarns IF 16 6 5 5 59 - 65 23 (0)
6. Pixbo Wallenstam IBF 14 6 3 5 88 - 61 22 (1)
7. Linköping IBK 16 6 2 8 65 - 71 21 (1)
8. IFK Kumla IBK 16 5 4 7 71 - 70 20 (1)
9. Surte IS IBK 16 5 4 7 65 - 76 19 (0)
10. Marstrands IBK 15 0 0 15 23 - 125 0 (0)


Pixbo spelar i eftermiddag kl 17.00 mot Marstrand och jag antar att de får med sig poäng där och då har de ändå 1 match mindre spelad än övriga lag. Att det är hängmatcher kvar så här sent in på serien är inte alls bra och något som förbundet kanske skulle tagit tag i tidigare, Pixbo spelar faktiskt sin hängmatch mot Örebro dagen före sista omgången mot oss och hade Pixbo haft något att göra med toppen/botten så hade det inte alls varit bra för övriga lag.

Som jag tidigare sagt så tror jag att Martrand, Surte och Linköping åker ur och får hålla fast vid det. Fick nyss reda på via en kommentar att Surte har hemmamatchmot Kumla kl 11.00 nästa helg och det är ju inte det mest optimala för Kumlatjejerna som måste åka riktigt tidigt då de bör vara i Surte runt 10 tiden senast. Det tar säkert minst 3,5 h att åka så man kan ju själv räkna ut att det inte blir en rolig resa om de inte väljer att åka dagen före och sova på hotell, det blir ju såklart en kostnadsfråga men personligen hade jag lagt ut pengarna själv än att åka så tidigt och tror säkert Kumlaspelarna tycker så också. Livsviktig blir matchen i alla fall.

Linköping ska åka till Mölnlycke och möte Pixbo, det blir inte heller en lätt uppgift och det ska nog till mer än en ny coach för att Linköping ska få med sig några poäng, en toppinsats av samtliga tjejer lär behövas, dock varierar Pixbos uppställning en del och har de bara de unga tjejerna utan några äldre stöttespelare kan mycket väl Linköping få med sig poäng men har de ungefär samma lag som mot oss så är det inget snack om att det blir hemmaseger.

Skulle Pixbo slå Linköping vilket jag tror och Surte och Kumla spela oavgjort vilket jag också tror så kommer Kumla gå förbi Linköping på målskillnad inför sista omgången. Frågan är bara om det slutar oavgjort efter 3 perioder mellan Surte och Kumla vilken coach som vågar mest, kanske läge att träna lite 6 mot 5 i veckan för båda lagen?

Nykvarn möter Örebro och där kan mycket väl Nykvarn säkra div 1 platsen då det är ett hemmastarkt lag och har fått in ett par bra nyförvärv där Minna gjorde 3 poäng mot Köping senast och troligtvis blir nyckeln till att de hänger kvar i serien vilket jag personligen hoppas då de har en organisation och ett spel som hör hemma i div 1. Örebro vann knappt hemma mot Skattskärr och har redan druckit segerchampagnen och frågan är hur motiverade de är borta mot Nykvarn?

I sista omgången har Kumla just Nykvarn och skulle då Nykvarn vara klara så kommer nog Kumlas motivation att kunna ge dem segern men man har ju sett genom åren att lag som spelar utan någon press kan spela ut och vara riktigt bra, men en tuff match blir det helt säkert.

Linköping har då Skattskärr hemma och det är lite samma sak då att motivation kan slå klass även om jag vet att Skattskärr gärna vill tvåla dit Linköping och kommer sälja sig dyrt för Skattskärr har en härlig inställning.

Surte möter Köping som gjorde bra ifrån sig utan sina spelare som lämnat då de endast förlorade med 5-4 mot Nykvarn så det är inte några säkra 3 poäng för Surte även om de har klar fördel av hemmaplan, de har också tappat sin spelare som de fick från Örnsköldsvik Maria Lundblad, dock hittade de en ersättare kommer inte ihåg namnet nu.

Jag hoppas på heta matcher och mycket publik som kommer och stöttar sina lag då det verkligen gäller, att spela div 1 är en jäkla skillnad mot div 2 där nivån är avsevärt sämre och en helt annan innebandy.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0