Ska Fröjereds damer åka med tåget?

Då gäller det att vinna kvällens match mot Hovshaga.

Efter 2 perioder var det underläge med 0-2 vilket är mycket ovanligt att hemmatjejerna är nollade i 40 minuter hemma då laget gjort mycket mål sista åren men akilleshälen har varit för mycket insläppta.

Men det går fort i innebandy och smack smack så var det vänt på steken och en fin 3-2 ledning med mindre än halva 3e perioden spelat. Har själv inte varit och kikat men vet ju av erfarenhet att matcherna alltid avgörs i 3:e perioden och oftast görs ju även flest mål i den perioden.

Johanna Johansson satte 4-2 med mindre än 4 minuter kvar kändes som spiken i kistan, men det är ändå aldrig avgjort när det lätt kan smälla 2 mål på 30 sekunder i innebandyn.

Fröjered höll undan och tog sina 3 poäng vilket gör att de åker med tåget i toppen, Malmö känns som en klar favorit men i övrig tror jag det kommer bli en hård fight om 2a platsen vilket ger kval mot seriettan som i dagsläget är Malmö.

Läs mer om matchen på:

http://www.vastgotabladet.se/artikel/161110/revanschen-satt-langt-inne
 
 

Vila i frid Klas Ingesson

Tragisk men kanske lite väntat tog Cancer Klas Ingesson. Himla trist måste jag säga, hoppas han får det bra i himlen.

Var själv och såg på fotboll i helgen, såg mitt kära Chelsea möta Manchester United, träffade på flera jag kände b l a Wårgårda IBKs talföre speaker Kenneth Olsson som var mycket självsäker och sade att vi kommer nolla ditt Chelsea lätt, kom ihåg vem som sade det först, men som vanligt fick Kenneth fel. :)

Träffade även Robban Johansson som jag lirat innebandy med i Noltorps IBK och vi har vunnit serien 2 gånger på 3 säsonger och hade några sköna innebandyår ihop, han bodde även på samma hotell. :)

1-1 slutade matchen och det var väl ganska rättvist men jag tycker vi i Chelsea fick väldigt många varningar för skitsaker men men, vi är ändå obesegrade, dock bittert att ha kryssat mot båda Manchesterlagen och mot City blivit "målade" av vår egen legend Frank Lampard samt mot United i helgen släppt in 1-1 målet på Fergietime i 93e men en rolig resa med 3 goa gubbar.

Fotboll i helgen!

På söndag blir det toppfotboll på plats. Man utd vs Chelsea blir det med ett gäng kompisar, som Chelseafan hoppas jag ju självklart på en bortaseger och en bra match, ska bli grymt kul i alla fall.


100 % Segrar denna säsongen för FIF!

Representationslagen för Fröjereds dam och herr har gått rent totalt. 7 segrar av 7 möjliga, för damlaget (4st) och (3st) för herrlaget. Får hoppas det håller i sig några veckor till, en bra start är viktig.
 
Damlaget slog Warberg som de haft svårt för i många år med 7-6 och herrlaget vann mot Götene med 9-4 ett Götene jag mött i många omgångar, mitt första möte med Götene var när jag spelade i Grästorp 1999, alltså 15 år sedan, som alltid är matcherna mot Götene ganska tuffa och roliga att spela, var en skön seger i alla fall.
 
Måste säga att domarna Alen och Isabelle var årets bästa vi haft på de 3 matcherna i serien, man fick faktiskt gå in i närkamper men de tog fula grejer och gjorde det riktigt bra, tummen upp där.

Åk till Vänersborg på söndag den 19 okt.

För då har de SSL match i idrottshuset i Vänersborg kl 16:00 Pixbo mot Växjö
 
Läs mer på www.ibkvanersborg.se
 
 
 
 
 
 

Seger mot Stöpen U.

Match 2 i serien gick mot Stöpens U-lag, de hade Elofsson med och han gick bara på halvfart, vet ju vilken vass spelare han kan vara om han känner för det men han spelade ju mot Vänersborg i lördags så benen var kanske inte så pigga och motivationen att spela en ulagsmatch lite sådär.

Domarna vann i alla fall matchen för helvete vilken tid det tog, ingen kroppskontakt alls fick man ha precis som vanligt i div 4 och jag bara undrar om domarna i div 4 någon gång har sett på SSL innebandy och ser att man dör inte om man går in axel mot axel, nivån är lika pinsamt låg tyvärr och så lär det väl se ut varje match antar jag. Nu var domarinsatsen i sig jättebra förutom att nivån är så låg men det verkar ju vara så generellt överlag med div 4 domarna men som sagt ingen dålig insats för övrigt, svårt att förklara hur jag menar kanske men tror ni fattar. Kompisen som spelar i div 1 uttryckte det såhär. "fy fan vad tråkigt med så mkt avblåsningar", ni fattar nog själva när det går max 10 sek sedan är det frislag i parti och minut, det blev en lång match kan jag säga.

I övrigt så slutade matchen 3-8 och Fröjered fick 3p till och står på maximala 6p efter 2 matcher och bara 5 insläppta mål.

FIF damerna vann igen!

Borta mot IBF Göteborg en onsdagkväll är inte det lättaste men damlaget visade moral och krigade hem en skön 3-2 seger och har 3 av 3. En smakstart men det är nu det är ännu viktigare att träna på bra och jobba hårt och inte börja tro att man är bättre än man är, visst är laget bra men som alltid i div 1 är det många jämna lag och efter storfavoriten Malmö tror jag en 4-5 kan fightas om den andra kvalmatchen och i ett kval kan allt hända.


Sereipremiär mm

Har ingen direkt blogglust nu känner jag men lite kort om helgens matcher. Fröjereds damer krossade Malmhaug med 11-2, väntat tycker jag då damlaget känns heta i år och har utvecklat sitt spel mkt, beröm till de nya unga tränarna.

Fröjereds herrar där jag själv var med vann premiären mot vänersborg u med 8-2, vänersborg var bättre än siffrorna tycker jag.

Hjo förlorade mot Svenljunga med 5-7 eller 6-8 kommer inte ihåg vilket men nära men inte riktigt där för Hjos del.

 
Sen en kul grej i helgen var att jag fick hoppa in lite som gästcoach i ett pojklag i ibk Hjo när min kompis som är tränare hade A-lagsmatch och vi lyckasdes slå Lockerud med 8-5 vilket gladde grabbarna och mig själv mkt, kul att de lyssnade och verkligen tog till sig tipsen och de gjorde en grym match.

RSS 2.0