kikat lite tr match

Såg igår lite av matchen mellan Fröjered och Fagerhult (9-2).
 
Om jag ska va ärlig ingen höjdare, lågt tempo och riktigt dåligt spel, jag blev otroligt besviken på Fagerhult som ändå fått 2 spelare från SSL laget Jönköping. Svagt, mycket svagt Fagerhult, trodde mycket mer om er än att torska med 9-2 mot ett Fröjered med en hel drös med flickspelare på ca 14-15 bast.
 
Nä Fagerhult ni måste höja er om ni ska ha skuggan av en chans mot Vänersborg, Lidköping mm i dam 2an. Jag som gått och sagt att Fagerhult blir farliga i år, men men försäsong är en sak det vet vi ju, hoppas de höjer sig, jag vill ju ha fler jämna bra toppmatcher i dam 2an för tyvärr är serien ruggigt ojämn och nivån generellt usel.

2 x Förlust i helgen!

Jahapp, resultatmässigt blev det 0 i helgen men man får lära och förbättra, tur det inte var seriematcher kan man väl bara säga. Ett reservbetonat Falköping med mig själv inräknad ledde med 7-5 inför sista perioden men förlorar med 7-9, enkel analys, vi är för dåligt tränade, mig själv inräknat utan tvekan. Övrigt många fina spelsekvenser och snygga mål.
 
Match 2 med vår lite mer normala förstauppställning spelar vi bra mot FBC Lerums lag blandat med u & jas där några av killarna lär vara med och slåss om en div 1 plats i år. De spelade bättre än oss totalt sett och vann med 9-4, visst 3 mål för mycket men vi åkte på ett i tom kasse när vi körde 6-4 spel men det viktigaste är inte resultatet utan vad vi kan lära av matchen. Kan säga att de spelade i högt tempo med bra aggressivitet och de hade garanterat vart topp 6 i vår div 2 annars hade jag varit mycket förvånad så en bra match för oss att spela.
 
Vi är nöjda med många detaljer, försvarsspelet även om vi nu släpper 9 mål, svårt att förklara men ska inte bjuda på några taktiskt inslag här om någon motståndare läser vilket det säkert gör. Dock är man aldrig nöjd med att förlora såklart, man ska va missnöjd o lite förbannad men när man smälter lite och analyserar hittar jag ändå många bra detaljer och vet om vad vi måste höja till serien, vi går in i serien som ett av lagen som kommer tippas åka ur sett till fjolårssäsongen och det ska vi inte göra för vi ska ta flera kliv mot föregående år men vi har fortfarande ett stort kliv att ta för att bli ett topplag i serien vilket man såklart hade önskat, men ett steg i taget, det är 4 veckor kvar till vi ska möta Sandared. Inget topplag ifjol men de har förberett sig på ett bra sätt och tränar och spelar en del träningsmatcher och det kommer säkerligen bli en jämn match, i de jämna matcherna är de små detaljerna viktiga och det är de vi jobbar med just nu
 
 
Vi hade även en föreläsning om målsättning vad det gäller individ och lag med Micael Svensson som är föreläsare och arbetar mycket med olika idrottare. Där kan vi lära mycket om hur man måste jobba för att nå absoluta toppen, det finns inga genvägar, alla kan bli hyggliga innebandyspelare, men vill du bli bäst så får du jobba jävligt hårt för det. Tack Micael för att du engagerar dig och gav oss bra tips.
 
 
En bra helg med fokus på lagsammanhållning, mental förberedelse, taktik, matchspel och lite till. Jag är nöjd, fick ut det vi ville i teorin, hade önskat få ett bättre resultat mot Lerum men så blev det inte idag, bättre få stryk nu än senare. :)
 
Tackar domarna Adam Kruse och Micael Svensson som skötte sig mycket bra och pratade mycket med spelarna i hur de blåste och tänkte, där kan många domarpar se och lära, en liten lätt dialog som "hand i rygg", lyfter klubban", "foten mellan benen" mm så vet alla vad som gäller o då slipper man frustration och spelare som ska ifrågasätta, klockrent gubbar.
 
 

Träningsläger i helgen!

Innebandyförstörarna från Falköping intar Alingsås och har träningsläger på Hjälmareds folkhögskola, ett perfekt ställe att ha träningsläger, fint boende, bra mat, hall 100 m från där man bor i full size och bra sarg mm, dessutom finns sjö om någon dåre vill bada.
 
Även ett kapell om man vill be en bön om seger eller något annat.
 
Vi kommer lira 2 matcher, först mot lokala Hemsjö som är ett div 4 lag med många fd lagkamrater till mig, tar ut mig själv till den matchen kan jag säga. :)
 
Match 2 möter vi FBC Lerums andralag som spelar i div3 nu, de har vart i div 2 i många år och de har många som fortfarande skulle kunna lira div 1 om de ville, bl a Tommie Lundgren som är en god vän sedan jag tränade Pantern som laget hette innan sammanslagningen.
 
Fröjereds damer slog Lockerud med 6-4 borta i Torsdags, inte så mkt att säga om det, Fröjered har om jag kommer ihåg rätt inte förlorat på ett bra tag nu mot Lockerud, får se om lagen spelar DM final om drygt en vecka, kan bli så.

och så var de bara 10 kvar...

Skriver om stackarn i div 1 norra damer. Skellefteå drog sig ur för 2 månadar sedan, Umeå City för 1.5 ungefär och idag Ersboda, stackars spelarna säger jag bara.
 
Kanske på tiden att förbundet gör 4 damettor igen, att de gick från 4 till 3 har inte gett ett jävla skit förutom längre resor och svårare att etablera sig.
 
 

Jik-Fröjered

Slutade 4-0 (0-0, 0-0, 4-0)
 
Tog 52 minuter före Jik kunde spräcka Fröjereds nolla, starkt försvarsspel från Fröjered och kanske inte det bästa spelet av JIK enligt rapporter, som vanligt när det är träningsmatch så saknar lag spelare osv, personligen tycker jag inte det är något att gnälla över, man ställe alltid upp med det bästa man kan,
 

Träningsmatcher igång!

Mitt lag Falköping blev hastigt och lustigt inbjudna till en 4-lagsturnering i Trollhättan. Då Sandö hade dragit sig ur med ett par dagar kvar så fick vi ringt runt och dragit ihop ett lag på kort varsel. Vi fick möta Billingsfors som ska spela i div 1, och där var ni nära att vinna, blev 5-5 sedan de kvitterat i pp med ca 1.5 min kvar.

Match 2 blev storstryk mot Landvetter, ett lag som inte passade oss alls och de bombade oss med 14-3. Som tur är har vi inte dem i serien, de blir nog topplag i div 2 Göteborg. Det jag inte fattar är att de orkade tjata och gnälla på varenda domslut som gick emot dem och även i stor ledning. Kanske de borde lära sig ordet ödmjukhet också.....

Sista matchen mot Elfhög blev en svängig historia, ledning med hela 6-0 efter första och 8-1 efter andra blev totalt 10-7 seger, en fin seger och bra att ha med sig när vi möter Elfhög i serien.Fröjereds damer hade spelat mot Warberg och fått stryk med 7-2. Imorgon tisdag möter de Jönköping.

Nytt i Fröjered!

Läs mer på länken, www.frojeredsif.se
 
Läste på magget att Engelholm tappat 13 spelare ur sin trupp. Det är det jobbiga med tjejer, faller en ifrån så faller oftast bästa kompisarna ifrån också, varför gör tjejer allt i grupp? Ja det är nog något man inte får svar på här i alla fall, jag tycker synd om Engelholm men det finns oftast en förklaring, var det för dålig satsning på damlaget med träningstider mm, eller fanns det annat som lockade med jobb osv i andra städer. Just småstäder i dagens Sverige har ju det svårt när det är ont om arbete, högskolor mm.
 
Tyvärr kommer vi nog inte ha många småstadslag kvar i de högre serierna på sikt då spelarna flyr till storstäderna. Jag tycker det är synd för det är en enorm charm i småstäderna, publiken är mer trogen för ärligt talat hur kul var det att spela mot vissa stockholmslag i div 1 dam med 30 på läktarna o då hade vi själva med 10 från vår egen buss. Alla ska vi inte säga nu såklart, men se på Djurgården som har världens kanske bästa damlag, i alla fall ett av de 4 bästa, kan knappt få dit 200 pers i en storstad.
 
Nej mer lag som Sala och även Lockerud när de var uppe på damsidan hade mycket publik trots att det gick dåligt var det 400 där o heja på sitt lag. Såg ju Visbys fall och när Endres pengar tar slut blir det säkert samma sak där, hur många spelare från Gotland har de kvar? Hur länge till kan Mora locka spelare när det kommer fler gymnasier, inte så länge till tror jag då Mora som by inte är den mest attraktiva med jobb mm ( jag har vart där),
 
Jag hoppas småstadsklubbarna finns kvar.
 
 

RSS 2.0