Bra avslutning hemma!

Matchen mot Fritsla blev en bra kämpafight, i ärlighetens namn kanske inte så mkt finlir utan mkt närkamper vilket jag gillar och några fina kontringsmål av båda lagen där båda målvakterna stundtals fick briljera.
 
Vi börjar trögt och är gnälliga vilket aldrig kan medföra något bra och ligger under 1-4 efter första och när lagkapten Borg ryter till i pausen (mkt behövligt) så höjer vi oss rejält och vinner andra med 4-1 så det är 5-5 inför sista, vi reder direkt ut ett boxplay och lyckas ta ledningen 6-5, tyvärr kvitterar Fritsla och det blir sudden, rättvist tycker jag men vi åker på en utvisning för slag och de kan göra 7-6 och få med sig extrapoängen och det var ett mycket glatt orange lag som hoppade i en ring för sina 2p. 
 
Jag tycker vi gör en grym match totalt sett vi kämpar och sliter på ett helt annat sätt än vi gjorde förra matchen mot Wårgårda och alla gjorde en bra match vilket var kul. Nils 14 år går in o visar vägen med 2 mål och bra spel samt Emil jobbar otroligt mkt i defensiven utan boll som jag också tycker förtjänar lite extra credd samt Fritzsson som går in som center och gör en klockren defensiv insats, kändes grymt stabilt i vår hopplockade femma där vi inte spelat ihop direkt och på lite nya positioner.
 
Bra domarinsats också av Krono och Hjelm även om de visade ut mig för vad jag tycker var en bra axeltackling men jag är ju rätt färgad i den situationen. :) Kul att få spela och använda kropp, önska fler domare hade deras nivå där de tillåter närkamper men plockar det som är fult. 

Sista hemmamatchen!

Sista hemmamatchen för säsongen går mot Fritsla, senast jag mötte dem var när jag spelade i Fristad och då blev det en tät match, Fritsla var bra tycke jag, i år ligger de i mittens rike och är osäker på hur taggade de kommer vara. Vi ligger där vi ligger och kan åka ner på sista plats om Nossebro tar poäng och vi själva förlorar så det hade varit riktigt bra att få en 3poängare men även få visa vad vi kan.
 
Matchen spelas 17:30 på lördag (sicken jävla matchtid), välkommen Fritsla att lägga er lördagkväll i Hjo. :)

Pisk mot Wårgårda!

Behöver väl egentligen inte skriva mer än en rubrik, detta var vårt absoluta bottennapp sedan jag varit med efter serien vände. Ingen bra uppvärmning (brukar ju va lite halvlojt i och för sig), vi är inte med i närkamperna i första perioden och Wårgårda rullar boll riktigt fint och ger oss en gratis lektion i hur innebandy ska spelas, snabba pass och fina kombinationer. Vi får ta timeout efter att ha släppt in en 5 bollar eller om det var 6 och höjer oss lite granna och gör ett mål innan pausen.
 
Vi pratar om moral vilket vi haft i alla andra matcher och att inte skämma ut klubbens märke för man har ett ansvar när man spelar i ett lag och alla tog tag i det, blir "bara" 3-1 i andra till Wibk och vi spelar 2-2 i sista vilket ändå är helt okej på bortaplan en fredagkväll, första perioden var riktigt usel och där blev vi totalt avklädda vilket inte får hända. Matchen slutade 11-4.
 
Det måste ändå sägas att Wibk var det bästa laget vi mött sedan jag var med och då har vi ju förstås serieledarna Alingsås "Ragazzi" kvar att möta och de borde väl vara lite vassare kan jag tro men för mig är det lite förvånande att inte Wårgårda är 2a och slåss om att spela i div 2, men deras tur kommer kanske nästa säsong. Beröm till dem för sitt fina spel måste jag säga.
 
Tyvärr drog vi på oss mkt onödiga utvisningar, visst kan man ibland diskutera om vissa domslut kanske men totalt sett så är ändå de flesta av våra utvisningar klockrena och jävligt korkade och handlar mkt om att vi var efter i situationerna, dock undantaget Olas då han faktiskt var först men domarna har inte alltid den perfekta vinkeln. 
 
Fredrik Fronth blev utsedd till matchens bästa spelare hos oss efter ett bra ihopp då han hoppade in efter Benis fått nog i målet efter 4 insläppta bollar på 7-8 minuter. Fredrik gjorde många bra räddningar på bl a frilägen och mkt hemmaavslut.
 
Hoppas vi kan tända till i sista hemmamatchen och visa publiken att vi kan spela bra för vår bästa nivå är ganska hög tycker jag efter bl a bra insatser mot Tibro och Varnhem mm.
 
Sedan kan väl domarna vara så snälla att maila mig deras hemliga dokument som inte finns där det står att en målvakt inte får spela med samma färg på tröjan som sitt egna lags utespelare för regeln finns inte, fanns på Gerhards tid då vi alla gick vår domarkurs men finns inte kvar då många lag har just detta, men fan skriv ihop lite egna tolkningar på ett papper så får ni visa mig det nästa gång hehe. :) Kul ändå att ni stod på er om detta trots att ni inte hade en susning även om ni inte tvingade vår mv att byta, det var ju snällt i alla fall, kanske hade kunnat kräva omspel då? Fast åka till Vårgårda igen och få stryk hade väl inte varit så kul kanske. :)
 

Bortamatch mot Wårgårda!

Imorgon fredag möter vi Wårgårda, ett lag jag älskat att möta genom åren och haft lite derby och rivalmöten mot när jag var tränare i Östadkulle ibk. Tror idag att jag inte känner igen en enda spelare sedan den tiden förutom tränarduon som då spelade.

Blir kul med match i alla fall, kommer inte spela då jag inte tränat i veckan pga jobb men planerar att vara med och coacha laget.

Seger i bottenmötet!

Vi gör en rätt okej match och vinner med 6-3, gör en okej första period som slutar 1-1 och bränner sjukt mkt chanser.

I andra perioden kommer utdelningen och vi vinner den med 4-0 och har 5-1 inför sista och pratar om att göra jobbet fullt ut och vara ödmjuka då vi inte är vana att vara i ledning, det går okej även om vi tyvärr förlorar sista perioden med 1-2 men tar ändå 6-3 och vinner matchen och lämnar över sista platsen i serien till Nossebro då de har mkt sämre målskillnad än oss. Vi siktar ändå på att vinna minst en match till och verkligen säkra näst sista platsen, om den kommer ge nytt kontrakt eller inte återstår att se men skönt att inte bli sist i alla fall.

I våra bästa stunder spelar vi jämnt med både Rydboholm, Tibro, Horsby, Svenljunga och Varnhem men tyvärr har vi ändå förlorat alla de matcherna vilket är mkt bittert såklart, men det känns ju ändå bättre att spela jämnt än att bli utklassad varje match även om det är bittert med mkt förluster.

Nästa fredag blir det bortamatch mot Vårgårda, ett lag jag gillat att möta genom åren.

Grattis Red Stars!

Vänersborg är klara för kval upp till div 1 och jag tror aldrig något lag från västergötlands div 2 har varit så starkt som årets upplaga av Vänersborg är och då menar jag inte bara spelarna utan ledarstaben verkar ytterst kompetent vilket är minst lika viktigt, fixar de inte kvalet nu lär de aldrig göra det kan jag säga. Stort lycka till, hoppas jag själv kan komma loss och se hemmamatchen.

Sist eller näst sist det är frågan?

Match i helgen mot Nossebro, vilket lag har mest förstående fruar/flickvänner är ju frågan då matchen spelas på alla hjärtans dag. Men i ärlighetens namn, spelar det någon roll egentligen, är man ett par kan man ju lika gärna "fira" de dagen före eller efter.
 
Ska bli intressant att se hur Nossebro är, de har vikit ner sig ordentligt sista matcherna se själva.
 
Kan det vara så att de gett upp hoppet totalt? Jag hoppas vi kan göra en bra match i 60 minuter, något vi inte gjort utan varit bra i stora delar av matcherna men inte kunnat knyta åt och ta med oss poängen.
 
 
 
2015-01-30 19:00 201201070 Nossebro IBK - Tibro IBK
 
 
 
2015-01-25 16:00 201201065 Varnhems IF - Nossebro IBK 20 - 3
 
 
Samt 2 målrika matcher före det.
 
2015-01-16 19:00 201201057 Nossebro IBK - Svenljunga IBK
 

Transfer deadline day!

Sista dagen för silly season i de stora ligorna.

Som chelseafan får man vara nöjd och lite missnöjd, vi säljer Schurrle som vann vm i somras men får in Cuadrado som var vass med Colombia, så det går väl på ett ut ungefär.

Annars väldigt lugnt.

RSS 2.0