Summering tipstävlingen, omg 2.

David fick 4 poäng. Helt okej ändå. Johan fick in 6p, grymt nära en spik till då han hade 6-3 till Älvstranden som vann med 5-3, grabben verkar kunna det här med tippning. Thorbjörn fick in 3p denna omgång, han var nära o sätta krysset på Kalmarsund mot Hovshaga. Ställningen då i tipstävlingen. 1. Johan 8p 2. David 6p 3. Thorbjörn 5p Ingen som läser som har något kul att berätta från någon match de sett i serien? Hade vart kul i alla fall...

Summering div 1 södra omgång 2.

Jahapp då var omgång 2 avklarad då.

En kort summering blir då följande.

Match 1 så var traditionens makt stor och Vänersborg förlorade återigen mot Växjölaget med namnet Vöikers. Enligt lite skvaller (inte från Filipsson) så hade Vänersborg det mesta av spelet men Vöikers kontrade in mål och gör man flest mål så vinner man.

Match 2. Älvstranden slog Olofström programenligt, 5-3 blev det och vi alla hade tippat på bortaseger så inget konstigt där heller.

Match 3. En jämn match blev det mellan Fröjered och Engelholm där gästerna hade bättre utdelning och spelade smart, ska sägas att det blev 3-6 varav de 2 sista i tom kasse.

Match 4. 9-2 blev det mellan Warberg och Kungälv och där kammade Johan rätt, tror han känner sina Kungälvtjejer ruggigt bra. :) Rätt så väntat att Warberg vann stort såklart.

Match 5. 3-2 till Kalmarsund mot Hovshaga, blev hemmaseger och relativt jämn match, även det rätt så väntat.

Match 6. 11-7 till SödraDal mot Pixbo, Göteborgstjejerna har nu släppt in 23 mål på 2 matcher vilket är klart underkänt. Visst de har mött lag 1 och 2 från ifjol.

Ska summera ihop tipstävlingen senare under söndagkvällen, men Johan rycker ifrån oss med sin trepoängare kan jag säga.

Dålig hemmapremiär!

FIF tjejerna gjorde en dålig hemmapremiär mot Engelholm. Gästerna utnyttjade en bjudning i första bytet och smiskade in 1-0 efter 12 sekunder och det är ju ingen bra start direkt för hemmalaget.

Något längre matchreff är jag inte intresserad av att skriva men det håller inte att sumpa så många skottlägen genom att ta i för kung och fosterland och skjuta 3-4 meter över och utanför som hemmalaget gjorde och dessutom aldrig ha någon framför kassen som är där o stör målvakten, bortalaget sköt löst och på mål med folk som högg på returerna och ledde rättvist med 4-1 inför sista.

Fif kom ikapp till 3-4 efter en bra tredjeperiod men när det skulle avgöras så fick de inte in bollen utan släppte in 2 i öppen kasse.

Idag var faktiskt ingen hemmaspelare förutom Amme Svensson i målet, som kom upp i normal standard och även tränartrojkan kan betydligt bättre och borde toppat upp laget mycket tidigare speciellt då förstafemman kändes som ett hot varje gång de var inne. På läktaren satt i alla fall jag och hoppades att de skulle få spela vartannat byte när övriga inte hade någon större dag, de bästa måste få spela så mkt de orkar om man ska vinna matcher som dessa. Det ska även sägas att förstafemman inte heller var på topp idag...

Personligen tycker jag att FIF försöker spela en innebandy som endast några få klarar av, att söka diagonalare i tid o otid så det blir kontringar håller inte mot rutinerade lag. Engelholm spelade smart och basicinnebandy funkar visade det sig och de åkte hem med 3 poäng.
 
Dagens domarpar Hampe och Henrik från Göteborg var riktigt bra tycker jag, 2 killar jag känner lite sedan jag bodde i Göteborg. Jag hoppas förbundet ser hur bra de två är och satsar på dem, välkomna tillbaka till Tidaholm grabbar.

Snart smäller det!

Då pratar jag om Göteborgs div 2 för damer, kampen för en plats i finrummet, kommer Ale tillbaka, ska äntligen Lerum komma upp där de var i många år, kommer Pixbo sätta käppar i hjulen för de övriga? Gamla anrika IBK Göteborg, hur står sig dem idag efter att de lade ner sitt damlag i div 1 (IBF) för bara 1 år sedan lite drygt?

Kolla in Christian i Lerums video, en liten trigger inför seriepremiären mot Pixbo, mer sådant här önskas, kul med folk som lägger tid på innebandyn. På lerums hemsida kan man också läsa lite om serien mm.

Må bästa laget vinna!!

Ni får markera texten och kopiera den (ctrl + c) och sedan lägga in den i webbläsaren, min blogg har ändrats så jag kan inte lägga in länkar längre.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=h0N9-EM_dAA


Tipset div 1 södra omgång 2. (uppdaterat)

Jag går ut först och kör mitt tips så de andra vet hur de inte ska tippa. :)
 
Sedan undrar jag varför förbundet inte tagit ut domare till flera av matcherna idag onsdag då man ska kalla domare före match minst 3 dagar före, är det domarbrist i år eller? Såg även att ett domarpar dömde 3 matcher i premiäromgången (fre, lör och sönd), går det inte att sprida ut det mera eller vad har hänt då damspåret ska vara ett specifikt för daminnebandyn och ett gäng domarpar ska döma de matcherna, dock gillar jag när herrdomare från t ex Div 1 och uppåt dömer damer, för då får spelarna använda kroppen. De flesta ledare man pratat med vill ju att det ska tillåtas närkamper och inte blåsas så fort någon ramlar, hoppas domarna i div 1 dam låter spelarna kämpa utan att vara i fokus i år för sista åren har det varit väldigt varierande men det har gått åt rätt håll ska jag också säga.

Följande matcher spelas.

2012-09-29

IBK Vöikers - IBK Vänersborg Se matchinfo

Olofströms IBK - IBF Älvstranden Se matchinfo

Fröjereds IF - FBC Engelholm Se matchinfo

Warberg IC - Sportlife Kungälvs IBK Se matchinfo

2012-09-30
FBC Kalmarsund - Hovshaga AIF Se matchinfo

IK SödraDal - Pixbo Wallenstam IBF Se matchinfo

Match 1.
Vänersborg förlorade båda matcherna mot Inglestad/Växjö när de möttes för 2 år sedan, det gjorde att Vänersborg åkte ur serien när de blev nollade mot seriens jumbolag. Jag tror de har lärt sig läxan i år och kommer va riktigt taggade och fokuserade hela vägen in i mål och vinna.
Tips 3-6

Match 2.
Olofström har jag tippat att åka ur i år och efter premiären ser allt ut som om jag kommer få rätt även om en match inte säger så mycket. Tror piraterna vinner på rutin och bättre spelarmaterial.
Tips 2-6

Match 3.
Svårtippad match som jag ska se live tänkte jag. I Båstad piskade Engelholm upp Fröjered lätt enligt uppgifter, serie är något annat men jag tror på en jämn match, kan lätt bli sudden här också.
Tips 5-4

Match 4.
Att möta Warberg när man är ny i div 1 fick jag själv reda på när vi mötte dem med Fröjered för 2 år sedan i en träningsmatch, vi orkade i en period (1-0) sedan rasslade målen in och blev 14-4, tror på något liknande här faktiskt.
Tips 13-1

Match 5.
2 lag som vann i premiären, tror hemmalaget Kalmarsund vinner matchen då de har hemmaplan och jag tyckte de hade ett bättre spel ifjol än hårt kämpande Hovshaga som dock är tuffa att möta.
Tips 6-4

Match 6.
SödraDals premiär och då får vi se hur de står sig i år, ryktas ju om att de tappat några bra spelare och är Pixbo verkligen så dåliga eller är Warberg så bra då det blev 12-0 förlust i deras premiär, ja det får vi allt se.
Tips 7-2
 
Johan Fredbergs rad ser ut så här, inte så olik min faktiskt. :)
 
Match 1 4-6

Match 2 3-6

Match 3 4-2

Match 4 9-2

Match 5 5-3

Match 6 7-3
 
Sist men inte minst, Thorbjörns tips.
 
Match 1 3-5

Match 2 2-10

Match 3 6-3

Match 4 12-0

Match 5 4-4

Match 6 11-0

Summering tipstävlingen, omg 1?

Försöker att göra det så smidigt som möjligt hoppas ni har överseende om jag skulle skriva något fel då jag jobbat hela helgen och är helt slut kan jag säga.
 
David 2p, (Rätt resultat på Älvstranden mot Fröjered men tyvärr var det ju suddenseger, lite knäckt över det för en go 3p direkt hade satt nivån för de andra boysen. 2av 5 inte nöjd alls.
 
Thorbjörn. 2p, Fick rätt i att Warberg skulle hålla nollan mot Pixbo men det fattade 3mål där för att nå spiken.
 
Johan. 2p, Ende av oss som fick in Sportlife Kungälv, inte så konstigt då han är ledare i den föreningen och fd damtränare om jag inte har fel? Alla står på 2p, inte svårt o haka på nästa omgång och gå förbi oss då vi inte direkt imponerat men första omgången är alltid svårast ska sägas. Kul med tävlingen. Någon som vill sponsra med ett pris annars kör vi om äran. :)

Summering div 1 södra omgång 1.

Oj oj, lite småskrällar direkt vilket är kul måste jag säga. Några misstolkningar hade jag gjort och jag var inte ensam kan jag säga.

Helgens matcher slutade såhär. Vänersborg mot SödraDal spelas 4 november pga hallbokningsstrul i Vänersborg.

2012-09-21
Pixbo Wallenstam IBF - Warberg IC 0-12
2012-09-22
Hovshaga AIF - Olofströms IBK 8-2
IBF Älvstranden - Fröjereds IF 5-6 SD
FBC Engelholm - FBC Kalmarsund 3-5
2012-09-23
Sportlife Kungälvs IBK - IBK Vöikers 8-4

Kort reflektion då.

Pixbo får storpisk, mycket väntat.
Hovshaga vinner större än väntat, kan de vara topplag i år?
Fröjered vinner för andra året i sudden mot Piraterna i Göteborg, mycket väntat att det skulle bli jämnt där.

Engelholm trodde jag skulle vara lite vassare men det är ju bara premiäromgången nu, Kalmarsund är bra också det vet ju de flesta.

S. Kungälv stänker in 8 mål i premiären mot Vöikers som enligt deras tränare hade fokuserat på försvarsspelet, mitt tips till er i Vöikers, ni bör fokusera lite till på det.......:) Starkt jobbat S.K.

Ska summera ihop tipsen, kommer i nästa inlägg. Kul att vara igång igen eller vad säger ni?

Internetstrul

Bredbandsbolaget har inte vart mina bästa vänner sista dygnet men, Johan Fredberg hann lämna in sitt tips också så vi är 3 som kör från omgång 1 i tipstävlingen. Warberg höll förväntningarna och krossade Pixbo med 12-0. Idag blir det säkerligen några jämna matcher. Återkommer söndagkväll med reflektioner mm.

Tipset div 1 södra omgång 1

Dessa matcher spelas premiäromgången:
 
2012-09-21
 
Pixbo Wallenstam IBF - Warberg IC Se matchinfo
 
2012-09-22
 
IBF Älvstranden - Fröjereds IF Se matchinfo
Hovshaga AIF - Olofströms IBK Se matchinfo
FBC Engelholm - FBC Kalmarsund Se matchinfo
 
2012-09-23
 
Sportlife Kungälvs IBK - IBK Vöikers Se matchinfo
 
 
Match 1: 1-9 Smisk, smisk, smisk, kan inte bli annat.
Match 2: 5-6 Tight match ifjol där FIF vann i sudden, tight i år med.
Match 3: 3-2 Tror det blir 2 lag som prioriterar defensiven.
Match 4: 5-4 Engelholm vinner tight tror jag.
Match 5: 4-6 Bortalagets poängdrottningar avgör.
 
Match 6: Vänersborg mot SödraDal är flyttad och spelas 4 november. Match 6:
 
Thorbjörn Fred har anmält sig till tipstävlingen och hans tips ser ni nedan:
 
Match 1: 0-15 Kattens lek med en rörelseförhindrad mus!
Match 2: 6-4 Två förväntade topplag, här tror jag att hemmaplan fäller avgörande.
Match 3: 5-2 Denna matchen borde Hovshaga vinna mot detta annonyma OIBK.
Match 4: 6-3 Engelholm känns väldigt stabila i år, spelar hem 3 pinnar direkt. 
Match 5: 2-4 Bottenfinal i första omgången? Kungälv det nya Marstrand? Nää bortalaget är starkare!
 
Johan Fredberg i Kungälvs tips nedan.
 
Match 1. 2-12

Match 2 3-4

Match 3. 2-2

Match 4. 8-4

Match 5. 4-3
 

Div 1 Mellersta tabell tipset!

Lägger även in ett tips på div 1 mellersta dam. Tippade ifjol Hagfors som seriesegrare men det var inte ens nära så där gick jag bet, har för mig att jag tippade Linköping 2a eller 3a och de vann ju ganska klart till slut före Hässelby. I år blir det följande tips.

1. Hässelby (Bästa truppen i serien överlägset)
2. Telge (Fått in bl a Bergman fd mv i DIF som kan höja laget)
3. Köping (Tufft spelande lag som är bra offensivt)
4. Rönnby U (Kan nog överraska och spetsas kanske av elitspelare ibland när de kan, det gjorde de ju för 2 år sedan)
5. Tyresö Trollbäcken (Kan säkert fixa topp 5)
6. Hagfors (blir nog mittenlag på sin spring innebandy)
7. Lockerud (Svajig defensiv men några rätt bra offensiva spelare)
8. Solfjäderstaden (Klarar sig nog tack vare en erfaren coach i Heda, annars hade jag tippat de längre ner)
--------------------
9 Fbi Tullinge (Vet nada om laget faktiskt)
10 Bele Barkaby (Vet nada om laget faktiskt)
11 Sjöstad (fick storpisk av Vänersborg i kvalet med totalt 9-1 men är ändå i div 1 otroligt nog, undrar hur det kommer sig?)
12 Täby (tappat otroligt mkt bra spelare och ledare sista 2 åren och nu blir det inget mer div 1 för dem)

Det får bli mitt tips i år.

Tipstävlingen vilka ska vara med?

Enkel tipstävling där man tippar resultat i varje match i div 1 södra, man får 1poäng för rätt teckan efter 60 minuter 1, X eller 2 helt enkelt. Sätter man även rätt resultat så får man 3p suddenresultat räknas inte för att göra det enkelt, endast resultat efter 60 minuter som sagt.

Vill man vara med så skicka ett mail till [email protected]

Inga anonyma får vara med, här står man för vem man är.

Regerande mästare är jag själv som slog Christian Filipsson (tränare i vbg dam) förra säsongen med några få poäng.

Jag sätter deadline ikväll torsdag kl 23:00 för hela helgen har jag massor att göra och jobbar hela helgen. Ni måste även tippa omgång 1 i mailet om ni ska vara med.

Damernas SSL så här tror jag det slutar!

Jag lägger ut mitt tips här, har inte tiden att skriva några kommentarer utan går på känsla, sluttabell endast får återkomma med svenska mästare.

1. Iksu
2. Mora
3. Endre
4. Rönnby
5. Djurgården
6. Pixbo
7. Jönköping
8. Falun
9. Dalen
10. Linköping
11. Täby
12. Huddinge
13. Karlstad
14. Sala

Känns som botten 5 kan sluta lite hur som helst men kör på detta, undra hur Göte Rosh skulle tippa?

Div 1 södra tabell tipset!

1. Warberg
 
Ja de har jag ju tippat 1a i 3 år irad och visst vann de ifjol men de missade även straffsparken de hade i sista omgången mot Linköping när de tappade 4-1 till 4-4 där borde ju de utan problem grejat en elitserieplats men det är ju bara o bryta ihop och komma igen och göra det i år istället. De har fortfarande ett mycket starkt lag och jag är övertygad att de kommit före Linköping i damelitserien numera kallas SSL. Sedan om de fixar ett kval i vår det blir en annan femma men denna serien ska de vinna med en hyfsad marginal det tycker jag allt.
 
Måste säga att serien är mycket mer svårtippad i år än ifjol och det kan nog faktiskt sluta lite hur som helst vilket är otroligt kul. Någon annan som har en bättre tipstabell än mig?

Div 1 södra tabell tipset!

2 SödraDal
 
Laget spelade seriens bästa defensiv enligt mig i alla fall. De bjöd inte på mycket men kanske inte spelade så megaoffensivt heller när jag såg dem, men ett bra grundspel är viktigt. Vad man blir lite orolig om är att på deras hemsida kan man läsa massor från herrlaget men inte den minsta notis om damlaget, finns det ingen som bryr sig om damerna? Tyvärr ser det ut så på flera föreningar, tjejer ni måste höja era röster för att höras sjöng Magnus Uggla, jag tycker i princip samtliga damlag behöver lyssna på det. Vad som hänt under silly season hos SödraDal har jag ingen aning om så laget kanske har tappat folk och lika gärna slutar på 7e plats men jag utgår ifrån att de har kvar samma som ifjol. Deras tränare tog över herrlaget om jag inte minns fel så vem som basar för laget är jag osäker på nu.

Div 1 södra tabell tipset!

3. Fröjered
 
Laget var bra med ifjol fram till jul, men tappade när det skulle avgöras, spelet var lite upp och ner men i år har de unga blivit ett år äldre vilket man tydligt kunnat se på försäsongsmatcherna. De kan lika gärna sluta några placeringar lägre i denna jämna serie och det gäller att hitta tryggheten i formationerna, något som kanske var lagets minus ifjol då det byttes runt otroligt mycket. Det som ser bättre ut i år än ifjol är att fler spelare gör mål och laget känns bättre offensivt och kan hota på flera håll.

Div 1 södra tabell tipset!

4. Engelholm Laget krossade allt ifjol i div 2 och gjorde mycket mål, de har flera spelare som var med för några år sedan när de var i elitserien och har mycket rutin, något jag tror kommer vara avgörande i många täta matcher. De kan lika gärna sluta några platser högre upp och även några lägre i denna troligtvis täta serie och skulle de sluta på en pallplats är jag inte förvånad alls.

Div 1 södra tabell tipset!

5 Älvstranden Här har jag också ändrat mig, tänkte tippa dem som nummer 4 men jag kör dem som nummer 5 istället, mycket svårtippat är det. Laget var ifjol med bra i serien men hängde inte på tåget när det skulle avgöras. Ny tränarstab också tror jag gör att de kanske inte blir ett topp 3 lag i år helt enkelt utan blir ett stabilt lag som varken förlorar eller vinner med så stora siffror. Fått in några bra spelare men även tappat lite sen ifjol.

Div 1 södra tabell tipset!

6. Kalmarsund
 
Laget växte mycket under serien ifjol och har en mycket vass förstafemma om alla är kvar. De kan lika gärna komman några placeringar högre upp men efter mycket noga övervägning så sätter jag dem på en mittenplacering, mycket beroende på att lagen jag tippar över har imponerat lite mer på mig.

Div 1 södra tabell tipset!

7. Vöikers
 
Detta är 3e laget jag satt på sjunde plats men efter mycket om och men så har jag ändrat mig flera gånger nu och det får bli Vöikers. De kan säkerligen hamna några placeringar högre upp också. Jag har inte sett laget spela men de har gjort bra matcher på försäsongen och har en del spelare som spelat i div 1 förut. Som sagt mellan 4e och 9e är det svårtippat.

Div 1 södra tabell tipset!

8 Vänersborg
 
Detta är precis som Hovshaga ett lag som lika gärna kan hamna allt från 4e till 9e men tippar de som nummer 8. De har väl inte imponerat sådär jättemycket på försäsongen, personligen vet jag hur bra de kan spela när de är på topp men då de ändå åkte ur för 2 år sedan så undrar jag om de kan komma upp i den nivån laget hade för 3-4 år sedan. Nummer 8 och nytt kontrakt tror jag på men det kommer bli ett getingbo i denna serien det är jag säker på.

Div 1 södra tabell tipset!

9 Hovshaga
 
Det svåraste var att tippa platserna som kommer nu, de sista 3 var jag relativt säker på men här kan det kastas om lite hur som helst men jag måste helt enkelt ta ut ett tips och stå för det så jag tippar Hovshaga. Laget kommer säkert ta mer än 21 poäng i serien men jag tror de hamnar under det tuffa strecket och blir 9a i serien. De har väl inte gjort några supermatcher på försäsongen och inte vunnit en enda vad jag kan se än så länge. Dock tyckte jag de kämpade på bra ifjol men det andra året kan ibland va lite tuffare. Men som sagt jag tror det blir mkt jämnt mellan lag 4 och 9 så med lite flyt kan lika gärna Hovshaga bli på övre halvan.

Div 1 södra tabell tipset!

10 Pixbo Wallenstam IBF
 
Ja vad ska man säga här, laget behövde "fuska" för att hänga kvar ifjol och ha med 3e kedjan från elitserielaget och då sänder det ut signaler till mig i alla fall att de har misslyckats med sin damjuniorverksamhet. Förr så var de ett topplag med sin kull av unga tjejer på tidigt 90-tal men varför de inte lyckas med de som är runt 94-96 och kan hänga med i div 1 toppen längre. Någonstans har de misslyckats i alla fall. Jag tror de åker ur i år helt enkelt även om de flyttar spelare hit eller dit, jag hoppas ändå de kör fullt ut på sin U-trupp och ger de förtroende för i långa loppet tror jag inte på att flytta upp och ner spelare hela tiden då tappar man rytmen och förstör lagmoralen helt.

Div 1 södra tabell tipset!

11. Olofström.
 
Om jag skulle lita på deras hemsida skulle de tippas stensist utan en enda poäng då de enligt den har klart med hela 7 spelare, men de har väl glömt att uppdatera den. En hemsida där man inte kan finna mycket information om laget och bara det kanske speglar ambitionsnivån på en förening som inte så många år sedan kvalade till Elitserien på damsidan. De tappade sin bästa spelare till Warberg i Felicia Tiri som var poängbäst ifjol, jag tror laget kommer näst sist för de saknar offensiva spetsspelare.

Div 1 södra tabell tipset!

Börjar från botten. Plats nr 12.

Sist i tabellen tippar jag Sportlife Kungälv, har själv dömt laget för några år sedan och då hade de flera talangfulla unga spelare som säkert kan blomma ut i div 1 men årets serie är mycket bättre än fjolårets och jag tror inte de klarar sig kvar, någon placering högre upp kan de säkert ordna däremot. De har presenterat 2 nyförvärv på hemsidan, båda från ibk Göteborg, en 30 årig målvakt och en center.

Fortsättning följer under dagen.

Warberg utspelat i premiären!

Ja vi som såg matchen på stream, (tack för att ni fixade det så bra) blev nog inte så imponerade av Warberg. Jag tycker de spelade ungefär som när jag såg dem ifjol, ganska långsamt och inte alls bra som de alltid gjorde förr.

Storvreta kändes igen, mycket snabbt spel samt tuffa i försvaret och kanske över gränsen både en och två gånger. Warberg har nog allt lite att jobba på skulle jag allt säga om de ska få en fin säsong.

Då fick jag rätt ändå!

Det är ju inte ofta som jag slår huvudet på spiken under silly season men nu jäklar satt den gött. För bara några  dagar sedan skrev jag att Brottman från Storvreta borde vara en huvudkandidat för Warberg (läs själva inlägget på bloggen) och idag blev han klar. Inte för att vara på något sätt lite väl misstänksam men gick det inte lite för fort det där?

Ja döm själva, men jag misstänker lite för mig själv att det kanske hade tagits någon kontakt före Warberg sparkade Smedberg, hmmm jaja lite intriger i innebandyn har det ju vart ganska mycket av under 2012.

Jag tycker ändå att Warberg har en hel del att bevisa, pisk mot Mullsjö hemma i genrepet var ju ingen höjdare men ett dåligt genrep blir en succépremiär är ju ett gammalt talesätt, och jag älskar talesätt det vet ju alla som jag någon gång vart tränare för. Helst amerikanska talesätt och klyschor för de stämmer så jävla bra t ex Wayne Gretzkys klassiska "du missar alla skott du inte skjuter", så in i helvete sant är det. Nog om det.

SSL kom igen bara nu kör vi!!!!!!!!!!!!

Att tippa någon SSL tabell är jag för dåligt insatt för att göra men kan säga så här att det hade vart kul om det blivit Storvreta mot Warberg i finalen, fast ännu roligare om det blivit t ex Granlo eller Mullsjö som skrällt och bara respektlöst piskat upp det ena och det andra på "pappret" bättre laget.


bara 11 lag i div 1.

Så här står det på innebandy.se, så nu kan vi sluta spekulera i en eventuell div 1 plats för Lockerud eller Sandared och ska vi vara ärliga så förtjänade ju inget av lagen platsen då de fick stryk i båda matcherna i kvalet så lika bra det.

Avanmälan i Herrarnas div 1

Tvååkers IBK har meddelat att man drar sig ur serien Herrar division 1 Västra Götaland. SIBF:s tävlingsutskott har beslutat att inte tillsätta den uppkomna vakansen då avanmälan kommer alltför sent inpå seriestart.


Kontaktperson: Michael Leimer
Författare: Daniel Karlsson

Warbergs herrar sparkar sin tränare före seriepremiär!

Detta måste jag säga var jävligt märkligt, de har haft honom hela förra säsongen och nu blir det bråttom att hitta en ny huvudansvarig om de inte redan har ett hett namn på gång..

Heta kandidater på silly season som ny tränare då.....

Isac Carlsson, fd tränare och en stor vinnare i klubben efter flera sm-guld. Vet inte om han är kvar i Malmö men hur kul är det om man jämför med o träna Warberg...

Curt Söderström, bor väl kvar i Varberg antar jag och hade säkerligen velat vara i SSL med ett herrlag, inget emot o träna damer men det är hästlängder ifrån att träna SSL herrar ingen kan säga annat. Dock tror jag inte han får ta ett klubblag när han är förbundskapten, är väl några tidigare som vart det men det var väl bara i ett övergångsår tror jag....

Tvååkers herrtränare, Wronski tror jag han heter, stackarn som inte fick chansen då Tvååker lade ner sitt lag några veckor före seriestart, hoppas han får lite medflyt och får chansen att komma in i Wic på något sätt.
 
Thomas Brottman, fd SM-vinnare med Storvreta, tänker på det gamla ordspråket på engelska, keep you friends close and your ememies closer, vem har bättre koll på Storvretas svagheter än just han? Precis, det kan vara något det.

Nytt från helgen i div 1 s dam.

Kalmarsund slog precis Olofström med 4-2 i en match där Twitterrapporterna de gett var att det lätt kunde blivit en större seger och tydligen så var skottstatistiken 16-2 i andra perioden. Det är lite typiskt för försäsongsmatcher att lagen är ineffektiva. Ändå inga stora siffror, får se om det blir andra bullar av när de möts i serien.

Nästa helg planerar jag att tippa serien och komma med lite motiveringar också.

Björnslaget har också spelats i Göteborg, en turnering jag hade äran att få vinna med IBK Vänersborg 2009 och det är en bra turnering med mycket lag. Från div 1 m var Solfjäderstaden med och de vann turneringen och borde ge dem en fin självförtroendekick inför serien där de är nya från div 2. Det var ett div 1 lag till med och det var Pixbo IBF, de gick inte vidare från gruppen men det är ju lite osäkert vad de hade för spelare med, har för mig att de även har ett lag i div 2 och det kanske var dem som var där, lite svårt o ha koll på deras lag.
Får se om jag hittar lite mer info från helgens tr matcher.Rykten i västergötland!

Tvååker drog sig ur div 1 precis och enligt säkra rykten så fick Lockerud chansen att spela div 1, något de haft 3-4 chanser till via kval men bommat samtliga och så skulle de nu enligt ryktena tackat nej. Det förstår inte jag, sportsligt har de ju slitet för just detta i många år men det kanske är av ekonomiska anledningar de tackat nej inte vet jag, hade jag vart spelare i Lockerud hade jag vart enormt besviken om de nu tackat nej.

Ska försöka luska lite mer i detta fallet, om någon vet så får ni gärna skriva en kommentar, helst inte anonymt om man ska tro på det ni skriver......

Enligt ryktena har Sandared fått förfrågan, de borde tacka nej då de tappat många duktiga spelare och hade blivit ett stryklag, men man vet aldrig, undra vem som får frågan sen, kanske Borås IBS? De tror jag har "stake" nog att tacka ja i alla fall. Vad tror ni?

Silly season nyheter dam div 1!

Lite träningsmatchresultat runt om.

Linköping (Elit) - Warberg (d1s) resultat 4-6, en fin skalp för Warberg.

Nykomlingarna i div 1 s Sportlife kungälv spelade en miniturnering mot norska Tunet och seriekollegan Älvstranden som Älvstranden vann klart då de hade 4 raka. Sportlife vann 1 match och kom sist.

Kalmarsund har spelat mot Sävsjö i helgen men hittar inget resultat, Sävsjö som kvalade till div 1. Kalmarsund har tidigare fått stryk mot Jönköping med 5-2 och mot Solfjäderstaden (d1m) med 3-0.

Inga nyheter om SödraDal, hittade en massa resultat från Vöikers men är mkt osäker på om det är Alaget eller hur det ligger till.

Om ni som läser vet något bra så skriv gärna en kommentar.

Det börjar närma sig.Skräll i DM

Lidköpings damer vann DM-finalen mot Vänersborg med 3-1, en jätteskräll måste jag säga. Grattis till Lidköping.


Västgöta DM igång

Tyvärr är det inte så imponerande som det låter, 7 tappra damlag fick de ihop i år och för en gångs skull drog sig inget lag ur i sista minuten i alla fall. Fröjered ställer upp med sina ungdomar i 15års åldern, vilket är helrätt då A-laget matchats ganska mycket det sista och får en ledig helg. Vänersborg är där med sitt A-lag och de borde vinna DM ganska enkelt tycker jag.

Det är också trist att se utvecklingen i västergötland på damsidan, hur många lag som helst har dragit sig ur i år och i div 2 finns det bara 8 tappra lag och i div 3 vet jag inte men fler har dragit sig ur och troligtvis är det bara 6-7 st kvar.

Jag tycker det hade vart bättre att slå ihop serierna till en serie och låta tjejerna få mycket matcher och ha roligt, visst några få matcher kanske det blir lite stora siffror men i långa loppet får lagen mer matcher mot olika motståndare istället för 3 möten mot samma lag.

Jag undrar hur man ska kunna vända trenden i Västergötland då detta inte ser bra ut när så många lag försvinner.

Var för några år sedan 4 damdivisioner samt damreserv och inga ulag i de 4 divisionerna, visst det jag pratar om är ju runt 1999 men ändå.

RSS 2.0