Summering tipstävlingen, omg 6.

Ja omgången var ju inte full men vi tippade de som spelades.

David satte en fin rad. Bomma Fröjeredsmatchen, satte x på Olofström mot Vänersborg (hade även vbg o vinna i sudden), tyvärr hade jag 3-3 och det blev 4-4. Fick även in Älvstrandens bortaseger och Engelholms hemmaseger.

3 av 4 då med andra ord.
Totalt 19 poäng.

Johan fick 1 poäng på Älvstrandens seger.
Totalt 17poäng

Thorbjörn fick in 1p även han då Älvstranden.

Totalt 12p.

2 matcher spelas på söndag och jag slänger in mitt tips nu.

2012-11-04
Warberg IC - Hovshaga AIF Se matchinfo
IBK Vänersborg - IK SödraDal Se matchinfo

Match 1. Självfallet är allt annat än Warbergsseger en stor skräll men jag tror Hovshaga bjuder på motstånd. De har ju inget att förlora så de kan bara gå ut och "kötta". Tips 7-4

Match 2. Premiärmatchen som blev flyttad. Hade de spelat i premiäromgången hade jag tippat bortaseger men det gör jag inte nu. Jag tror Vänersborg vinner matchen då de är ett starkt hemmalag och det är en lång resa för gästerna. Tips 7-3

Thorbjörntippar följande.

Warberg - Hovshaga 5-5
Vänersborg - SödraDal 4-6

 

Johan tippar följande.

Match 1 8-2
Match 2 4-6

 


Summering helgens matcher i div 1s dam.

Helgens resultat av följande:
2012-10-25
Fröjereds IF - Pixbo Wallenstam IBF 5-4 SD
2012-10-27
Olofströms IBK - IBK Vänersborg 4-5 SD
IBK Vöikers - IBF Älvstranden 1-6
FBC Engelholm - IK SödraDal 5-2

Ganska så väntade resultat överlag. Återigen tappar Fröjered en ledning i slutminuterna och det har kostat mycket poängtapp, sedan att Pixbo förtjänade en poäng är en annan sak.

Kul att Vänersborg vann i sudden precis som jag tippat, känner mig mycket nöjd där. :)

Älvstranden vann större än jag trott, starkt att bara släppa in 1 mål på bortaplan.

Engelholm vann söderderbyt om man nu får kalla det så, rätt så stabilt.


Trender runt om i innebandyn!

Det är alltid kul att sitta och kolla lite på resultat från olika serier. Jag brukar följa div 1 västra götaland där Lerum, Alingsås med flera spelar.
 
Har sett en tydlig trend där och det är att Lidköping har problem i 3e perioden, ledning 2-1 inför sista blir stryk 4-2 idag och senast fick de smisk med hela 6-1 i sista perioden mot Stenungsund hemma, i premiären mot Pixbo 5-2 i sista, mot Sjöstad 3-2, dock 1-1 mot Skattkärr men de har förlorar 5 av 6 3e perioder. Slump eller? Det tror inte jag i alla fall, jag tror de är dåligt tränade grabbarna.
 
Tittade även lite på damernas SSL, oj oj oj Linköping, jag tror faktiskt ni önskar ni var i div 1 och inte i SSL. Totala nedvikningar gång på gång. 6 matcher spelade 11 gjorda mål och hela 56 insläppta. ca 9 i snitt lätt uträknat och 1.5 gjort. Den statistiken säger en sak. De lär stanna på 0 poäng när serien är slut, hand upp ni som tror något annat på fullaste allvar.
 
Grattis Dalen ni måste ändå skrattat hela vägen till banken, sålde er hemmamatch till Endre och vann dubbelmötet förra helgen, snopet för Endre som säkert kallt räknat in 6p där. Borta bra för Dalen i år??? På tal om damernas SSL så trodde jag mer på Jönköping i år men de har många matcher kvar och jag tror laget kommer växa lite, kanske får jag tokfel när jag tippade dem på slutspel. 2-4 mot IKSU är ju inga siffror som man ska skämmas över.
 
I herrarnas SSL är det kul att Granlo går bra, en klubb som lockar mycket folk och spelar rolig innebandy. Däremot trodde jag grannarna från skogen (Mullsjö) skulle gå bättre, jag tycker de har mycket kvalite i laget.1 seger på 7 matcher är riktigt dåligt, varför vann de på försäsongen och inte i serien?

Tipstävlingen omgång 6.

Förutom torsdagens match där det blev x efter full tid (4-4) mellan Fröjered och Pixbo ska ju resterande 3 matcher i helgen tippas.

2012-10-27
FBC Engelholm - IK SödraDal Se matchinfo
Olofströms IBK - IBK Vänersborg Se matchinfo
IBK Vöikers - IBF Älvstranden Se matchinfo

Match 1. Jag tror på Engelholm faktiskt, hemmaplan är alltid hemmaplan men jag tror det blir rätt tight. Tips 4-3

Match 2. Lång resa för Vänersborg och de brukar inte rosa marknaden med bortasegrar även om denna är en match de har stor chans att vinna. Dock tror jag de fixar med sig en suddenseger här. Tips 3-3 (sudden räknas ändå inte i tipset)

Match 3. Vöikers mot Piraterna, känns som mycket mål i alla fall. Tips 5-7

Johans tips.

Match 1 4-4

Match 2 4-3

Match 3 3-6

Thorbjörns tips.

Match 1: Tips 3-5 Lurigt derby, tror dock att SödraDal knyter ihop näven och levererar en seger efter stor torsken mot Hovshaga.

Match 2: Tips 5-4 Omgångens skräll, Olofström skickar hem Filipsson & Co med 0 poäng till Vänersborg

Match 3: 4-7 Vöikers har imponerat, Älvstranden bra senast mot WIC, tror att dom rutinerade piraterna kan plocka bort Stina Svensson och då är mycket vunnit... Känn ingen sorg denna matchen vinner laget från Göteborg.

Fröjered vann i sudden efter rysare!

Men ska det behöva bli så här spännande egentligen? Njae det vet jag inte riktigt. Fif började klart bäst men Pixbo IBF krigade och LÖPTE sig in i matchen och tog vara på en hel del bjudningar.
 
Jag blev imponerad av nr 55 i pixbo Mimmi Olsson tror jag hon heter, riktigt snabb och duktig spelare men i övrigt har Pixbo inte i närheten av så bra spelare som de som de hade när jag mötte dem med Vänersborg 2009/2010.

Men de krigade och kämpade och sprang och de fick nästan med sig en seger, 2 ribbskott hade de faktiskt så nära var dem. Ibland kan ett kämpande kollektiv slå ett mera spelskickligt lag och det var nära idag kan jag säga.

Jag själv ser ofta tyvärr lite väl kritiskt på lag jag tränat då jag vet att spelarna kan så mycket mera men jag måste vara ärlig och säga att förstafemman var riktigt bra offensivt,medans andrakejdan de offensiva spelarna var riktigt dåliga, tappade bollar, sprang hela tiden med en hand på klubban och mycket märkliga grejer, nej ni kan 10 ggr bättre för det var ursäkta mig det sämsta jag sett på länge från Fröjered. Laget har en bra bit kvar till fjolårets nivå, jag saknar mycket Lisa Jansson idag, en spelare som krigar i alla närkamper 60 minuter och gör ett jobb i det tysta, Lisa din roll uppskattades som fan av mig ska du veta, otroligt viktigt med sådana spelare.

Jag ska såklart inte bara klaga utan vill lyfta fram Anna Nordmark på backen, hon gör mycket som ni yngre spelare behöver lära er. Att gå in med kropp och ha foten bakom klubban när bollen kommer studsande, ATT BARA SPELA EN ENKEL PASSNING IBLAND.
Det var ingen slump att hon var kapten när jag va tränare för hon går in rejält i alla närkamper och där behöver många yngre lära sig för det petas för mycket med klubban, både i Fröjered och Pixbo.

Anna var enligt mig en av de bästa på banan idag. Jag hoppas hon fortsätter hela säsongen ut för hon är lagets viktigaste spelare på backsidan alla dagar i veckan.

Kämpa på Fif och slit på så kommer det trepoängare också.
 
Skönt med domare som tar utvisning när motståndarna slår bort bollen när ens lag får frislag, domarna i div 4 bara ignorerar detta som är otroligt spelförstörande och irriterande när man vill sätta igång spelet snabbt, se och lär div 4 domare det SKA vara utvisning när någon slår bort bollen när de får frislag emot sig, finns ingen jävla gråzon där. Martin och Jonas var helt okej i matchen som vanligt.
 
Matchfakta nedan.
 

Matchhändelser

      
Period 1
04.58 Mål 1-0 Fröjereds IF
07.43 Mål 2-0 Fröjereds IF
15.16 Utvisning U2
(Hårt spel 2 min)
Pixbo Wallenstam IBF
17.34 Utvisning U2
(Slag)
Fröjereds IF
18.44 Mål 2-1 Pixbo Wallenstam IBF
19.23 Utvisning U2
(Upprepade förseelser)
Fröjereds IF
Period 2
05.26 Utvisning U2
(Fördröjande av spelet)
Pixbo Wallenstam IBF
06.40 Mål 3-1 Fröjereds IF
14.17 Mål 4-1 Fröjereds IF
18.26 Mål 4-2 Pixbo Wallenstam IBF
Period 3
03.09 Mål 4-3 Pixbo Wallenstam IBF
18.24 Time out     Pixbo Wallenstam IBF
19.07 Mål 4-4 Pixbo Wallenstam IBF
19.07 Time out     Fröjereds IF
Sudden death
03.13 Mål 5-4 Fröjereds IF

Summering tipstävlingen omgång 5

David fick 2 rätt.

Johan fick 3 rätt.

Thorbjörn fick 1 rätt.

Totalt: David 16, Johan 16, Thorbjörn 11.
 
 

Tipstävlingen!

Har inte hört något från Thorbjörn så vet inte varför han inte tippade förra omgången.

Imorgon torsdag så spelar Fröjered mot Pixbo, en match jag tänkte se live. Matcherna dem emellan brukar bli jämna och slänger iväg mitt tips nu trots att Pixbo inte lämnat in sin laguppställning på ida, kanske de mörkar något? :)
Hemmalaget måste bara ha 3p här, det sade jag senast också men förlust mot Pixbo och man är riktigt illa ute, dags att alla tar ansvar och vinner nu.
Tips 6-5
 
Thorbjörn tips nedan, förra omgångens tips hade han skrivit men tyvärr hade jag inte fått det, kan ju bli så ibland, men han hade endast haft 1 rätt och det på Warberg skrev han så han får 1 poäng för förra omgången, rätt ska va rätt och jag tror självklart på hans ord.
 
Match 1: Tips 6-3 Dax för Fröjered att ta första 3 poängaren här och det fixar dom om det inte dyker upp några elitspelare i laguppställningen.

Match 2: Tips 3-5 Lurigt derby, tror dock att SödraDal knyter ihop näven och levererar en seger efter stor torsken mot Hovshaga.

Match 3: Tips 5-4 Omgångens skräll, Olofström skickar hem Filipsson & Co med 0 poäng till Vänersborg

Match 4: 4-7 Vöikers har imponerat Älvstranden bra senast mot WIC, tror att dom rutinerade piraterna kan plocka bort Stina Svensson och då är mycket vunnit... Känn ingen sorg denna matchen vinner laget från Göteborg.
 
Johans Tips nedan.
 
Match 1 5-2

Match 2 4-4

Match 3 4-3

Match 4 3-6

Summering div 1 södra omgång 5.

Då var helgens matcher färdigspelade och en del väntade resultat och en del mindre väntade.

Älvstranden mot Warberg. Drömstart för piraterna med 2-0 ledning men Warberg vände och tog 3 poäng, slut 3-4.

Vänersborg mot Kalmarsund. Jämn match att vänta och "Red Stars" vann hemma med 6-5, 3 mycket tunga poäng för hemmalaget.

Hovshaga mot SödraDal. Jag trodde på en jämn fight, det blev 7-0, hur många hade trott det, hand upp? 3p till Hovshaga.

Engeholm mot Vöikers. 8-4 till hemmalaget, ganska väntat ändå tycker jag.

Kungälv mot Fröjered, här var det en jämn och svängig match där segermålet för Kungälv kom med bara sekunder kvar att spela efter att Fröjered kvitterat till 5-5 med bara någon minut kvar. Total glädje för de orangea (om de nu inte bytt färg) och total sorg för de blåa. 3 mycket tunga poäng för Kungälv, starkt jobbat SKIBK.

Pixbo mot Olofström i vad jag kallade det seriens viktigaste match blev så tight som man kunde förvänta sig. 6-5 efter Sudden death blev siffrorna och 2 viktiga poäng för "rävarna" och 1 p för Olofström som kan vara viktig när serien summeras.

Som tidigare sagt så från lag 2 till 12 så känns det som alla kan slå alla. Får se om serien "sätter" sig efter 2-3 omgångar till.

Efter 7 omgångar blir det att utse första tredjedelens flipp och flopp mm.

Tipset div 1 södra omgång 5.

Kul att besökarantalet fördubblats i veckan, kanske har att göra med det jag skrev om hån på timeout, har ni inte läst det så scrolla ner, ganska intressant debatt om det och kul med många åsikter, tack ni som skrivit er åsikt och ni som läst, det motiverar att skriva mera.
 
Som totalledare går jag ut starkt med mina tips inför helgens div 1 s dammatcher.

Matcherna i helgen är dessa.

2012-10-20
Hovshaga AIF - IK SödraDal Se matchinfo

IBK Vänersborg - FBC Kalmarsund Se matchinfo

IBF Älvstranden - Warberg IC Se matchinfo

FBC Engelholm - IBK Vöikers Se matchinfo

2012-10-21
Sportlife Kungälvs IBK - Fröjereds IF Se matchinfo

Pixbo Wallenstam IBF - Olofströms IBK Se matchinfo

Match 1.
Tror att det blir en jämn match, lång resa för SödraDal som möter ett svårslaget Hovshaga. Tips 5-5.

Match 2.
Hjärtat säger hemmaseger men hjärnan säger jämn match. Tips 4-4

Match 3.
Älvstranden brukar faktiskt ha lätt mot Warberg i seriematcher, tror det handlar om att de har rutin och inte går bort sig så lätt. I år har de inte lika vass trupp så jag tror ändå Warberg vinner men är det någon match Wic ska förlora så är det denna. Tips 3-6

Match 4.

Engelholm mot Vöikers, känns lite svårtippad faktiskt, tror på jämn match även här i denna jämna serie. Tips 6-5

Match 5.

Kungälv som öppnat serien bra möter Fröjered som börjar med 4 matcher utan seger och kollar man på tabellen är hemmalaget favorit. Dock tror jag ändå att Fröjered kan plocka fram vinnarskallen och spela en smart innebandy för nu handlar det om att ta poäng och inte spela snyggt (tycker jag). Tips 3-7

Match 6.

Pixbo mot Olofström, en av seriens viktigaste matcher för båda lagen, tror på Pixbo här. Tips 5-3

Förra omgången satte jag 5 av 6 matcher men denna omgång känns det som jag kan bomma 5 av 6, mycket svårtippat och det är det roliga med årets serie.

Jag fyller på med de andras tips när de bestämt sig.
 
Johans tips nedan.
 
Match 1 3-6
 
Match 2 3-5
 
Match 3 3-7
 
Match 4 4-4
 
Match 5 5-4
 
Match 6 3-3

Miraklet i Berlin!

4-0 underläge till 4-4, totalt galet men det visar att i sport kan allt hända, kom ihåg det där ute ni som lirar innebandy att ge aldrig upp man kan alltid komma tillbaka. Hoppas svenska fotbollslandslaget får bragdguldet nu för att hämta in 4 mål på Tyskland i Tyskland har nog aldrig tidigare hänt. Hörde att på 77 hemmamatcher i kval hade de förlorat 2 matcher varav en mot Sven-Göran Erikssons England med 5-1 om jag inte minns fel i en av hans första matcher som förbundskapten.

Summering tipstävlingen, omg 4.

David fick ihop 5 av 6 rätt, bara Fröjereds sena poängtapp i slutminuterna som sumpade min perfekta rad, men ändå mkt nöjd.

Thorbjörn fick ihop 3 poäng.

Johan fick ihop 4 rätt, starkt att sätta x på Fröjered mot Hovshaga.

Totalt just nu i tipstävlingen.

David 14p

Johan 13p

Thorbjörn 10p

Kul med lite diskussion angående förra inlägget om att det snackats om hån för att ett lag tog timeout, alltid kul med olika åsikter och tankar.

Hånar man verkligen en motståndare om man tar timeout?

Har hört lite kritik mot ett lag på damsidan som i helgen vann sin match rätt så stort. Vilka lagen är spelar mindre roll. Hemmalaget leder med 8-2 och tar en timeout med ca 2 minuter kvar att spela.

Enligt tränarna så vill de peppa på sina tjejer att köra sista in i kaklet och sätta en sista boll och säkerligen har de några tankar om hur de ska göra målet. Sagt och gjort, de gör mål och vinner med 9-2, detta är en seniormatch.

Ska man då som bortalag bli förbannad och ta det som ett hån när motståndarna tar en timeout då?

Jag tycker det är ett ypperligt tillfälle att ta en timeout då och testa någon variant, eventuellt till och med ta ut målvakten och spela 6 mot 5 för att ha med sig det till en match där man ligger under med 4-5 och måste sätta en boll och detta har jag själv gjort i seriespel och i cuper någon gång då och då, men mest i träningsmatcher.

Visst kan man träna på sådant på veckans träning men det är inte alls samma sak, nej jag tycker att alla har rätt att ta sin timeout oavsett vad det står och jag ser det verkligen inte som ett hån.

Om man nu tycker motståndarna hånar för en sådan sak så låter man faktiskt bara bitter och som en dålig förlorare, det är min åsikt.

Ska man utveckla sig som tränare och spelare ska man ta alla chanser att pröva nya saker för kör man på i gamla spår blir man omsprungen av många och förlorar när det väl gäller för man inte har testat sina varianter i skarpt läge.

Inte var det väl någon som kallade Vidar Jonsson i Helsingborg för öknamn då han alltid tog ut sin målvakt i powerplay, han utvecklade och vågade misslyckas och lyckades en hel del gånger. Sen kanske man ska värdera sina lägen men om man inte vågar vinner man oftast inte.

Detta var bara lite av mina funderingar.

Hån däremot har jag sett massor av, eller vad kallar man det när motståndartränaren löper in på planen några meter från vårt bås när de gör mål och jublar för att nämna ett av alla exempel man vart med om. Samma tränare som gjorde det tog även en timeout efter bara 30-40 sekunder in i en period, varför undrar man då, troligtvis för att få vårt lag ur balans och göra något oväntat, ja han hade sina hyss för sig.

Jag säger ändå bra gjort av tränaren/tränarna som tog timeouten i matchen jag skrev om och fick med sig spelarna och satte 9-2 målet, till de som tycker det var ett hån säger jag bara bit ihop och kom in i matchen, ni har mycket att lära om ledarskap.

Summering div 1 södra omgång 4.

Helgens matcher slutade såhär.

IK SödraDal - Sportlife Kungälvs IBK 9-4

Ganska väntat faktiskt, här ska Kungälv inte ha så mycket att hämta.

Olofströms IBK - FBC Engelholm 3-7

Även här rätt så väntat, kanske lite större siffror än jag trott men Engelholm har en bättre trupp.

IBK Vöikers - Pixbo Wallenstam IBF 6-4

Denna matchen kändes lite öppen på förhand även om jag tippat Vöikers.

FBC Kalmarsund - IBF Älvstranden 7-4

Här var väl egentligen piraterna från Göteborg favoriter men jag trodde på Kalmarsund för jag vet hur bra de kan spela så för mig var det ingen överraskning att de vann. De har ett lag för framtiden medans älvstranden, tippar jag har seriens klart äldsta lag och inte så mycket till framtid i det laget, blir tufft om flera lägger av nästa år. Inte för att spelarna är lastgamla på något sätt men i daminnebandy lägger ju tyvärr många spelare av redan före 25 års ålder. Men kanske trenden är annan i Göteborg och de spelar tills de är över 30 i så fall är det ju ingen fara på något sätt. Svårt o tolka vad jag skrev kanske, inte jättetydligt men kl är 22.39 så.. :) Älvstranden har i alla fall inte en enda spelare under 20 år i sin A trupp det är fakta i alla fall om man läser på innebandy.se

Warberg IC - IBK Vänersborg 11-2

Lite större siffror än jag trott, Filipsson brukar hylla sitt lags försvarsspel men det kan han inte göra med 11 mål i baken. De ledde dock med 1-0. :)

Fröjereds IF - Hovshaga AIF 4-4

Fröjered har 4-2 ledning tills 2 min kvar av matchen och måste vara helt knäckta att bara få med sig 1 poäng från denna matchen som det utvecklade sig. Om det ändå var rättvist är en annan sak men 4 matcher och inte en enda seger för Fröjered måste de vara otroligt missnöjda med. Just nu förankrat i bottenstriden vilket inte jag trodde före seriestart.

Uppdatering av tipstävlingen kommer tisdag eftermiddag.

Linköpings damer, vad sysslar ni med?

Nyuppflyttade Linköping har inte haft det lätt, 4 matcher spelade med dagens match mot IKSU och 0 poäng. Jag trodde faktiskt de skulle hänga med, men med facit i hand gör de inte det. Totalkross idag mot IKSU borta med hela 14-2 och 7-1 förlust mot Täby som inte är något lag som ger skrämselhicka direkt. 2-9 mot Kais Mora och 1-4 i premiären mot Jönköping imponerar inte heller, bara 6 gjorda mål på 4 matcher betyder 1.5 i snitt och på det vinner man inte en enda match i damernas SSL. Nej de får nog inse att det inte håller att köra som de gör nu och komma på något nytt om de inte ska göra comeback i div 1, jag är överraskad för jag trodde med de spelarna de har att de kunde höja sig och hänga med. Visst det är många matcher kvar och de kanske kommer igång men som det ser ut så behöver något drastiskt göras.

Värvningar ibland blir det fel...

Så verkar det vara för Endre som i våras stolt presenterade 2 Schweiziska stjärnor och tyvärr för dem har den ena ångrat sig och åkt hem och den andra som hade problem med skador har inte blivit bra och inte gjort 1 minut. De målades upp till favoriter mm men de ser mycket märkligt ut som ett bottenlag när man ser på tabellen, vilket förvånar mig då jag tyckte de var riktigt bra ifjol i de matcher jag såg på tv.

Gotlanslagen (Endre och Visby) är ju kända för att värva stjärnor och oftast blir detta ju kortsiktiga lösningar på max 1 säsong. Det jag vet är att det är svårt att hitta arbete till spelare utifrån och det jag också vet är att många klubbar snackar så jävla mycket skit (säger inte att gotlandsklubbarna gjort det) och lovar spelare att vi löser jobb osv men sedan efter ett par tre månader så står spelarna där utan jobb och hyran ska betalas osv och då får de åka hem till morsan och farsan igen.

Har själv sett en hel del misslyckade värvningar här på nära håll i Mullsjö, vad som gjorde att det inte funkade och att killarna försvann kan jag inte säga med säkerhet.

Vad man ofta hör när det inte fungerar är att föreningarna lovat saker och inte hållit det. Jag har också hört historier som säger tvärt om med spelare som inte orkar ta sig iväg till jobbet och skitit i det och sedan velat dra hem för det vart så jobbigt med allt.

Ja det är inte lätt att värva rätt spelare.......


Tipset div 1 södra omgång 4.

Nu kommer mitt tips med lite motiveringar, har haft mycket att stå i och igår var det innebandy som gällde men nu ska jag lägga in mitt tips inför helgens matcher.
 
Match 1. Vöikers mot Pixbo. Svårtippat men Vöikers vann ju stort i derbyt och om de kan rida på trenden så borde de vinna nu, kan även bli en reaktion av mätthet så de slappnar av och slarvar så Pixbo istället snor med sig 3poäng, ja mkt svårtippat. Blir ändå hemmaseger i mitt tips. 5-3
 
Match 2. Olofström mot Engelholm. Söderderby eller vad man kan kalla detta så har jag för mig att matcher mellan dessa båda lag är lite av "hatmatch" i alla fall var det så förr om åren och jag tror det sitter i väggarna. Blir nog tufft och hårt och jämnt. Dock tror jag Engelholm är ett bättre lag i år och vinner matchen. Tips 2-4
 
Match 3. SödraDal mot Kungälv. SödraDal känns som en given favorit och det är inte de här matcherna Kungälv måste plocka poäng i så de kan spela utan press här. Tips 7-3
 
Match 4. Fröjered mot Hovshaga. Ifjol såg jag detta mötet och det var en jämn match som Fröjered vann med uddamålet har jag för mig och i ärlighetens namn hade de lite flyt men det ska också sägas att skärpan fanns när lägena kom, något som inte alls fanns i sista hemmamatchen mot Engelholm. Nu måste nyckelspelarna leverera mål helt klart för detta blir en tuff match och laget ligger just nu sist!!! Tips 6-4
 
Match 5. Warberg mot Vänersborg. En match där gästerna inte måste ta några poäng och säkerligen inte heller räknar med det, dock blev det inga jättesiffror för 2 år sedan när lagen möttes och Vänersborg har många spelare med rutin som inte går bort sig så lätt, dock hänger de inte med i tempot som Wic har. Tips 6-3
 
Match 6. Kalmarsund mot Älvstranden. Gästerna har börjat bra och inte förlorat än men här tror jag de förlorar. Kalmarsund är nog ruggigt taggade efter förra helgens debackel. Tips 5-4.

Tipset div 1 södra omgång 4.

Johan går ut först denna omgång och det tyder på självförtroende. Jag lägger ut mitt imorgon för har fullt upp idag.
 
Johans tips.
 
Vöikers - Pixbo 7-2

Olofström- Engelholm 3-6

Södra Dal- Sportlife 4-4

Fröjered - Hovshaga 3-3

WIC - Vänersborg 8-3

Kalmarsund - Gnällstranden 4-6
 
Thorbjörns tips nedan.
 
Match 1: 4-4
 
Match 2: 3-5
 
Match 3: 8-3
 
Match 4: 6-2
 
Match 5: 9-3
 
Match 6: 2-7

Det mest intressanta med denna omgången är varför Johan kallar Älvstranden för Gnällstranden?
 
Ja det får Johan allt svara på, men man kan ju alltid gissa varför. :)
 
 

Summering tipstävlingen, omg 3.

Dåså, omgång 3 och tipsen oss emellan var inte så lika denna omgången vilket är mycket mer kul.

David fick ihop 3p på Vänersborg, Warberg och Älvstranden, 1 mål från spik på Warbergs vinst.

Thorbjörn fick ihop 2p på Älvstranden och Olofström.

Johan fick ihop 1p på Älvstranden där han var 1 mål från spik men resten gick han bet på.

Totala ställningen efter 3 omgångar är då följande.

Johan 9p, David 9p och Thorbjörn 7p.

Tävlingen går vidare, spontant så känns det lite mer svårtippat i år än ifjol då man lätt kunde plocka ut 2-3 säkra varje omgång, nu funkar det inte riktigt så i år men det är ju tidigt.


Helgens hoppsan!

Hagfors vs Lockerud, div 1 mellersta, 20-7.... Vad hände? Jag tippar på att Hagfors körde sin totalpress och Lockerud fick svårigheter att hantera den, någon annan som har en bra gissning eller såg matchen?
 
Det kanske inte var optimalt att istället för att träna jobba med nya arenan för tjejerna. :) (läst på deras hemsida).
 
Uppdaterar tipstävlingen imorgon måndag, är för trött nu. :)

Summering div 1 södra omgång 3.

Måste bara säga en sak, kolla på tabellen efter 3 omgångar.

Aktuell tabell
SM V O F GM IM P SDV
1. Warberg IC 3 3 0 0 28 - 5 9 (0)

2. IBF Älvstranden 3 2 1 0 17 - 11 7 (0)
3. IBK Vöikers 3 2 0 1 16 - 12 6 (0)
4. FBC Kalmarsund 3 2 0 1 11 - 10 6 (0)
5. Hovshaga AIF 3 1 0 2 11 - 11 3 (0)
6. IK SödraDal 2 1 0 1 13 - 14 3 (0)
7. IBK Vänersborg 2 1 0 1 9 - 10 3 (0)
8. FBC Engelholm 3 1 0 2 12 - 15 3 (0)

9. Sportlife Kungälvs IBK 3 1 0 2 12 - 17 3 (0)
10. Olofströms IBK 3 1 0 2 9 - 15 3 (0)
11. Pixbo Wallenstam IBF 3 1 0 2 12 - 26 3 (0)
12. Fröjereds IF 3 0 1 2 13 - 17 2 (1)

Ibland blir det konstigt när jag klistrar in text i bloggen men som Filipsson i Vänersborg uttryckte sig till mig i fredags att lag 2 till lag 10 kan alla slå alla, jag skulle nog kanske säga till och med lag 2 till lag 12 som tabellen ser ut just nu.

Warberg kommer springa hem serien och jag ser inget lag som kommer slå dem.

Helgens matcher så visade Älvstranden styrka som slog SödraDal med 7-2 , Vöikers vann derbyt med hela 6-1 och det var oväntat då derbyn brukar vara jämna.

Vänersborg vann mot Fröjered och det var väntat enligt mig då Fröjered brukar ha svårt mot Vänersborg.

Pixbo stod för omgångens skräll när de vann borta mot Kalmarsund, den såg inte jag komma kan jag säga.

Warberg vann sin match mot Engelholm och det var inget snack om saken där.

Sist men inte minst så tog Olofström 3 otroligt tunga poäng och nu har alla lag tagit poäng i årets serie, jag nämnde något om getingbo när jag tippade tabellen, tro mig det kommer bli hårt slag om att undvika de 4 sista platserna, bara synd att inte nr 2 hade fått kvala.

Tipstävlingens resultat kommer senare för nu är det El Classico.

Serieseger!

Ja nu snackar vi ju om fotboll då, för laget som ligger 100 meter från vårt hus, Tidaholms G & IF som kom på uttrycket "öka farta sista kvarta" (inte hammarby som snott det) tog sig tillbaka till div 4 efter 2 säsonger i div 5.

2 mål efter Floby men på samma poäng var de när sista omgången skulle börja, och det började inte jättebra när de missade en straff men när jag och mina barn kom till arenan så blev det precis 1-0 som stod sig i pausen. Floby hade då 1-1. Sedan gjorde Floby 2-1 och "Giffarna" gjorde 2-0 och sista kvarten kom även 3-0 och 4-0 samtidigt som Floby tappade till 2-2 och seriesegern var klar. Stort grattis!!

Mer om innebandy kommer senare ikväll när sista matchen är färdigspelad.

Eftersnack Vänersborg mot Fröjered!

Fick en pratstund med Filipsson i Vänersborg.

Han summerade matchen med att de hade bra kontroll på läget i 2 perioder och gick i sista perioden in med ett defensiv tänk som gjorde att Fröjered fick ta över taktpinnen.

Förstakedjan stod för alla målen framåt (dock 1 i pp där inte hela femman spelar) och bara 1 bakåt och var riktigt bra i hemmalaget vilket var en stor skillnad mot i första matchen mot Vöikers då de var inne på 5 baklängesmål i en match han verkligen inte var nöjd med efter en onödig 3-6 förlust i premiären.

Skottstatistiken var 44-48, vilket betydde ett öppet spel även om det inte var någon direkt "Hawaiispel".

Filipsson var nöjd med allt från inställningen på spelarna till domarna som lät matchen flyta utan att gå in och peta, samt att han tyckte att de vann välförtjänt.Vänersborgs damer vann västgötaderbyt!

Det blev de röda stjärnorna (RedStars) från Vänersborg som vann över de blåa laget Fröjered från Tidaholm på fredagskvällen med 6-4.

Som vanligt när det kommer till idrott så brukar släkten vara värst och även denna gången då en gammal Fröjeredspelare gjorde 2 mål då Elin Gustavsson satte dit 2 st på sina gamla lagkamrater, sägas ska också att hon gjort några år i Lockerud före hon spelade i Fröjered

Rutinerade Beka och Maria Olsson var tongivande och låg bakom flera av målen precis som väntat då rutin alltid är viktigt i tighta matcher.

Undertecknat hade tippat 5-4 och var så när som 1 mål ifrån en spik i tipstävlingen. Ska försöka få till lite mer eftersnack om denna matchen och i så fall uppdaterar jag det senare.

Tipset div 1 södra omgång 3.

Match 1. Västgötaderby och 2 lag jag vart tränare för, har funderat på denna matchen hela veckan och hur jag själv hade tänkt om jag vart tränare för båda lagen. Matchen betyder mycket, förloraren står kvar på perrongen och vinnaren hakar på chansen att hänga med i toppen. Jag tycker att Fröjered spelar kanske ett lite finare spel men lite svårare att få ut effektivitet av, men jag tror Vänersborg vinner för de har vunnit de flesta mötena lagen emellan och när jag tränade Vänersborg vann vi 3 raka mot Fröjered och tvärt om blev det 1-1 i möten. Tips hemmaseger för Vänersborg med 5-4. I höstas vann Vänersborg med 5-1, dock saknade båda lagen spelare men en vinst är ändå en vinst oavsett vilka som är med. Jag blir förvånad om det inte blir en jämn match.
 
Match 2 och även där länsderby. Tippar på en jämn match men tror Hovshaga vinner, tips 6-5
 
Match 3. Piraterna från Göteborg mot SödraDal, tippar på hemmaseger med 6-4, även här en jämn match tror jag.
 
Match 4. Warberg tror jag vinner men inte med gigantiska siffror då jag tyckte Engelholm spelade smart innebandy förra helgen och säkerligen inte går bort sig så mycket i försvaret. Tips 3-6
 
Match 5. Kalmarsund är klart vassare och jag tror de vinner med 8-1 mot Pixbo IBF.
 
Match 6. Kungälv vinner hemma här med 6-3.
 
Thorbjörns tips nedan.
 
Match 1: 3-5

Match 2: 5-3

Match 3: 7-5

Match 4: 6-5

Match 5: 6-3

Match 6: 3-4
 
Johans tips nedan.
 
Match 1 4-4

Match 2 7-4

Match 3 7-3

Match 4 7-3

Match 5 8-3

Match 6 5-4
 

Tipset div 1 södra omgång 3.

Helgens matcher!

2012-10-05
IBK Vänersborg - Fröjereds IF Se matchinfo
2012-10-06

Hovshaga AIF - IBK Vöikers Se matchinfo

IBF Älvstranden - IK SödraDal Se matchinfo

FBC Engelholm - Warberg IC Se matchinfo

FBC Kalmarsund - Pixbo Wallenstam IBF Se matchinfo

2012-10-07
Sportlife Kungälvs IBK - Olofströms IBK Se matchinfo

Tipset i nästa inlägg annars blir det så långt!

RSS 2.0