Matchreferat Lerum-7-Härad!

Sista matchen man kikar på i serien blev tyvärr den sämsta. 2 lag som inte hade något att spela för, tyvärr så såg det ut som att bortalaget inte hade lust att spela innebandy alls denna fredagskväll. Jag gillar 7-Härad och tycker de spelar en rolig offensiv innebandy men ikväll blev man ruskigt besviken, ingen såg taggad ut, inte ens tränarna som tippat 9-9 i matchprogrammet och sagt mellan raderna att vi (ibk 7-h) kommer gå på offensiven och skita i defensiven, det ger ju inte direkt signaler att matchens utgång spelade någon roll. Lerum gick på mycket folk som vanligt och många unga spelare fick chansen kanske några fler än vanligt och de såg sugna ut att vinna matchen. Att 7-Härad kom i ett rött matchställ är ju riktigt pinsamt, borde man inte ha koll på sådant i div 2 vad motståndarna har?

Sen ska domarna Henrik Johansson och Martin Larsson också ifrågasättas, de kommer 8-9 minuter före matchstart, de ska vara på plats 1 h före matchstart i svenska serierna (div 2 och uppåt), inte direkt en bra uppladdning för dem som gick och kollade målen när lineupen pågick. Sedan så var de som vanligt dåliga och hade en nivå som hör hemma i div 4-5 precis som när de dömde Alingsås mot IBF Göteborg och spelarna blev irriterade och stämningen lite grinig. Jag tycker 8 av 10 domarpar i div 2 är riktigt bra men 2 är riktigt dåliga, förbundet borde klassa ner de 2 som inte håller måttet för det finns många bra par i div 3 som är bra mkt bättre än de 2 paren.

Period 1.
Perioden var ett sömnpiller, de få ljusglimtar stod Hovemyr för i hemmalaget som lade fina passningar, i bortalaget skapade Olausson några chanser på egen hand men 7-Härad var otroligt uddlösa. Tommie Lundgren gav i alla fall Lerum ledningen med 1-0 efter 17,04 på skott från vänsterkanten efter att han och Samson jobbat till sig bollen. 7-Härad har en ful ovana att ofta släppa in snabba mål och 17:20 regiserar Hovemyr målet när han hittar Simpanen på bortre stolpen och Simpanen är iskall och styr bara in bollen i öppet mål. 7-H backarna var helt fel ute i positionerna där och det fanns inte det minsta till markering. Perioden var ett riktigt sömnpiller, det kan inte bli sämre i alla fall.

Period 2.

7:28 åker Kettil i 7-H ut när han vinner en ärlig närkamp på grund av sin starka fysik men domaren ser att en hemmaspelare ramlar vid sargen och tar 2 min på Kettil, helt felaktigt för det var en 50-50 situation när 2 spelare går axel mot axel. pp var ganska idéfattigt och Fredrik Pettersson hade några skott i täck och Lundgren ett bra skott som Finnskog räddade.
Lundgren fick ett jätteläge när Samson fintade att gå köksvägen men istället släppte bollen på samma stolpe som han kom ifrån och Lundgren fick i princip öppet mål men träffade inte mål, markeringen då, jo den var obefintlig av 7-h. 3-0 fick ändå kapten Lundgren göra när han vann en närkamp i sarghörnet och kunde trampa in och lägga in bollen på förstastolpen lite väl enkelt och jag förstår 7-H som protesterade efter den situationen när Kettil tidigare åkt ut för en mycket mindre närkamp. 2 min fick Enhörning för protest och då gör 7-H mål 1-3 genom Måns Bergenzaun som trycker in den framför mål efter att Kettil slitit och jobbat fram bollen från bakom målet. 4-1 kommer återigen genom firma Hovemyr/Simpanen, återigen styrning på bortre stolpen på Hovemyrs fina passning. Till 7-Hs försvar så var de en man mindre och det var snyggt spelat av Lerum.7-H får en utvisning till för upprepade och de är verkligen inte nöjda med domarparet och det är lite förståeligt speciellt i sista sekunderna när ena domaren inte lämnade fördel utan blåste av ett 3 mot 1 läge och mål där för 7-H och det hade blivit en annan matchbild. 

Period 3.

1:17 får Lerum straffslag och det kändes som ett bra domslut i alla fall av domarna som tyvärr kom lite i fokus denna matchen. Simpanen fick chansen att göra sitt 3:e mål. Undertecknad sade till Christer Hallén brevid att kolla nu kommer hans backhand och det hade jag kunant sätta 10 000 på att han skulle göra men Finnskog räddade backhandlyftningen och det blev pp. PP resultatlöst men 3:43 gör de unga kidsen Pontus Persson mål fint framspelad av Johan Wikström, Pontus står omarkerad (såklart) i slottet och drar in bollen i mål. Någon minut senare så tycker de flesta att Lerum gör en solklar tillbaka passning, har inte sett en så klar hela säsongen men domarna friar och 7-H blir inte direkt gladare, de har inte fått mycket med sig känns det som och de är mycket frustrerade och deras spel är inte alls bra för de ser inte ut att trivas i en mindre hall än deras egen Almås. 7:21 får 7-H spela pp men inget mål, bästa chansen hade Proofh som sköt i stolpen, hyfsat bra pp ändå faktiskt. 11:36 så gör Peter Larsson ett billigt mål utifrån från sin backposition, Lundgren drog med sin forward och droppade bollen till Larsson som alltid tar skott när läge kommer och normalt har ett riktigt bra skott men detta var väl det lösaste mål han gjort på många år skulle jag tro, men mål blev det och nu 6-1 efter 11:36.
12:48 så drar normalt sett duktige Kettil på sig en 5 min utvisning och man ser att det är i ren frustration för att 7-Härad har en riktigt pissdålig dag, en klockren 5 min som kan beskrivas som en crosschecking för ni som ser på hockey. Lerum gör inga mål och matchen slutar 6-1 och det var många hårda dueller i slutet men som tur var inget allvarligt. 7-Härad håller nog med om att detta var deras sämsta match denna säsong, Lerum gjorde heller ingen jättematch och det är som vanligt alldeles för få som går in och producerar.

skottstatistik 34-8

Matchbetyg.

+++ Lerum Ricard Hovemyr, 7-Härad ingen som ens kommer i närheten
++ Lerum Tommie Lundgren, 7-Härad ingen där heller
+  Jani Simpanen, 7-Härad, ingen där heller de kan mycket bättre. §


Intervju med nr # 7 Jani Simpanen i Lerum.

David:  Grattis 2 strutar idag och nära 3 om straffen gått in. :)

Jani: Ja han läste mig där. :)

David: Det var väl kanske ingen höjdarmatch men nu slutade ni 7a i tabellen, hur känns det?

Jani: Jag tycker vi har kapacitet att spela bättre och ligga högre men vi har varit för ojämna i år.

David: Ni har ju vunnit mot Lidköping borta som förra året och den är ju svår såklart men sen har ni förlorat mot Warberg och det är inte så imponerande heller så det förstår jag. Ni byter ofta i kedjorna har det påverkat dig något?

JaniVi i vår kedja har fått behålla vår intakt men de andra har inte funkat jättebra så de har bytt runt lite mer och fått prova sig fram.

David: Hur känner du för fortsättning, jag tycker du gjort en mycket bättre säsong det jag sett i år jämfört med förra året, hur känner du själv?

Jani: Jag får känna på det. :) Ifjolj så var jag borta mycket på grund av jobb och  i år har jag kunnat träna hårdare.

David: Det blir ju derby nästa år också när Floda kommit upp, det är väl något att se fram emot?

Jani: Absolut, det lockar mycket.

David: Tycker du serien är bättre eller sämre i år jämfört med ifjol?

Jani: Bättre helt klart, det finns inga dåliga lag i år och framförallt har serien varit så jämn och det har varit mer kul att spela matcher som gällt mycket hela tiden.

David: Okej bra spelat idag och tack så mycket!

Jani: Tack själv! 

Bilder från matchen!7-H i Lerums reservtröjor.Simpanens straffslag.


Lerums tränare blev avtackade efter säsongen med blommor, en fin gest av FBC Lerum!Avslutar med en bild på mig själv som säger tack så mycket för denna säsongen.


Kvar har vi i och för sig kvalet som jag ska försöka liveblogga om jag inte har dömning då, tid är inte spikat i dagsläget men återkommer om det, kommer försöka bevaka silly season också så kommentera gärna rykten om övergångar när ni hör något. Hoppas det varit kul att läsa om matcherna i serien i år, jag vill också tacka de som hjälpt mig med bloggen som gästbloggare mm, ni vet vilka ni är, stort tack, kanske kan bli något extra också med lite hedersutnämningar från serien i veckan som kommer osv så håll utkik.

Matchreff!

Ändrade planer gör att jag kommer köra matchreferat från Lerum mot 7-Härad ikväll i rydsberg. Hinner inte ta mig till Stenungsund men kommer få en liten matchrapport därifrån som kommer lägga upp här också senare i helgen.

Final destination!

Ber om ursäkt om jag inte uppdaterat förrän kl 21 men jag har jobbat och sedan åkt o tränat så hela dagen har flytit på i ett men sista kraftansträningen nu då.

Omgång 22 och sista.
2009-02-27

IBK Lidköping - IBK Alingsås
IBK Tygriket 99 - Warberg IBF
IBF Göteborg - Marstrands IBK
FBC Lerum - IBK 7-härad
Lindome IBK - Pixbo Wallenstam IBF
Stenungsunds IBK - IBK Vänersborg

2 matcher är det som gäller att hålla ögonen på och det är de med fet text. Stenungsund är i förarsätet om kvalplatsen men de har Vänersborg och i förra mötet var Vänersborg det bättre laget i 50 minuter för att sedan falla ihop helt sista tio, har de lärt sig läxan nu kan de mycket väl snyta en poäng eller kanske alla 3. Förhoppningsvis får vi ett nytt publikrekord i årets serie i Sundahallen imorgon Fredag.

Tygriket ska lätt slå Warberg enligt alla. Håller inte alls med, om Warberg kommer med samma lag de hade mot Alingsås kommer de garanterat ställa till problem för TT killarna. TT kan inte bara ställa ut skorna och tro de ska vinna lätt för då kan de få en obehaglig överraskning.

Tippar sista omgången.

Lidköping mot Alingsås är lite extra hatmöte och har varit så genom åren, tror också mästarna vill avsluta snyggt med en seger och gästernas motivation är nog inte så hög. Tips 9-4

Tygriket-Warberg. Tror TT kommer ligga under i början men sedan vinna på kondisen med 7-5.

Göteborg-Marstrand 5-5 Tätt och lagen kommer nog följas åt hela vägen.

Lerum - 7-Härad, hugget som stucket men gästerna har en klart vassare offensiv normalt sett, senast gjorde Lerum 11 mål och det är imponerande av laget som före det hade gjort minst mål i serien. 5-5 tippar jag även i den matchen. Förra mötet slutade 3-3.

Lindome - Pixbo Gästernas kvicka tekniska spela passar Lindome riktigt dåligt och jag tippar där 3-10 Sedan är nog inte hemmalagets motivation den bästa heller.

Stenungsund - Vänersborg 6-6 (7-6 SD)
 
Lycka till alla lag må bästa lagen vinna!!! Kommer själv inte ha möjlighet att se något lag men hoppas på någon gästbloggare på någon av matcherna.

Onsdagens Champions League!

Ikväll spelas dessa matcher.

Real Madrid-Liverpoolvideo Preview »10/03 »
Chelsea-Juventusvideo Preview »10/03 »
Villarreal-Panathinaikosvideo Preview »10/03 »
Sporting-Bayernvideo Preview »10/03 »


(För lite mer info från UEFA.com klicka på preview)

Känns svårare att tippa idag än igår men får göra ett försök i alla fall.

Real Madrid - Liverpool. 3-2 Torres har aldrig gjort mål på S. Bernabeu och ikväll är det dags, Gerrard skulle visst vara med i truppen men frågan är om han ska spela eller om det är ett spel för gallerian, i alla fall behöver Liverpool honom.

Chelsea - Juventus. Juventus har smygit lite som en underdog och det passar nog dem helt perfekt, men ett nyfött Chelsea med Hiddink som tränare tror jag är för starka, tips 2-0.

Villarreal - Panathinaikos. Lätt etta tänker nog de flesta men grekerna är inte dåliga, jag tror det blir 1-1.

Sporting mot Bayern M. Sporting har ett tekniskt bra lag som kan göra en del mål men den Tyska lagmaskinen är svårstoppad, tippar 1-1 idag och att Bayern tar sig vidare.Får Gerrard och Torres jubla ikväll?

Fotbollsgodis ikväll tisdag!

Tidag och Champions League kväll, kan det bli bättre, nej inte mycket. Ikväll är 2 av mina favoritlag igång, Barcelona möter Lyon med min favoritspelare (Kim Källström ex Djurgården) och Inter möter Manchester United. Sen möter Arsenal italienska Roma och den matchen kan ju även den bli bra trots att jag inte gillar något av lagen. Ska försöka tippa kvällens matcher, så kom ihåg ni som vill vinna pengar, spela tvärt emot vad jag tippar. :)

Lyon-Barcelona. 2-2

Inter-Man Utd. 2-1

Arsenal-Roma 1-0

Motivering, Barcelona vet att de är grymt hemmastarka och sedan har de inte alltid så mycket folk hemmåt när de anfaller och Lyon har Benzema som jag har som skyttekung i turneringen som nu är i delad ledning på 4 mål och honom får de problem med. Även Juninhos frisparkar är livsfarliga så 2-2 känns motiverat.

Inter är ett bra hemmalag och Man Utd. har många backar borta och kan då släppa in ett par mål, 2-1 kan engelsmännen lätt vända hemma med full styrka igen och 2-1 kan nog båda lagen vara ganska nöjda med.

Arsenal är starka och släpper inte in så mycket mål, 1-0 är ett bra resultat för dem att ha på bortaplan, Roma är nog riktigt nervösa för att få storpisk som de fått flera gånger mot Engelska lag och kommer nog vara extremt defensiva och till och med Roma är nog nöjda med att bara få stryk med ett mål.Får Zlatan jubla i superduellen mot Christiano Ronaldo? Själv tror jag de gör var sitt mål.


Sista matchen At Madrid mot Porto avstår jag att tippa, den kan sluta hur som helst.

Kvalkampen lever, bottenkampen avgjord!

Jag börjar med det roliga och det är ju kvalkampen som fortfarande lever. Stenungsund är i förarsätet med en poäng tillgodo på Tygriket, himla synd tycker jag att Stenungsund fick en poäng det hade varit mer kul om båda laget stått på samma och det blivit ett målrasie a la Vimmerby mot Älvstranden för ett antal år sedan när lagen var i princip i dödläge inför sista matchen. Men Stenungsund har Vänersborg hemma, ett Vänersborg som inte har något annat än äran att spela för men som ändå vill visa att de är bättre än tabellen visar och vill avsluta snyggt. Tygriket har bottengänget Warberg och kan säkert vinna ganska stort i den matchen och de kommer troligtvis ha järnkoll på vad som händer i Sundahallen. Frågan är om vi får seriens bästa publiksiffra i Sundahallen nästa helg, vore kul med över 500.

Bottenkampen avgjordes i helgen, Vänersborg var favoriter att slå Lindome och det gjorde de också med ganska klara 7-3 och tog en tidig ledning och höll hela vägen in i kaklet. Alingsås hade chansen mot Göteborg när de gjort en heroisk upphämtning men de gjorde tyvärr som många gånger tidigare tappade boll på mittplan och Göteborg avgjorde med 1 minut kvar. Alingsås är för första gången i en distrikts serie, frågan är nu vad som händer i klubben. Före säsongen gick de ut i dagspressen och lovade många förstärkningar, i princip alla uteblev och målsättning om topp 3 var ju orealistisk utan något nyförvärv av klass. Frågan är nu om de kan behålla sina spelare och denna gången inte bara snacka om satsning osv utan också göra det, man kan inte rulla tummarna och tro att allt fixar sig för det är dubbelt så svårt att gå upp till div 2 än vad det är att hålla sig kvar. Speciellt i och med att man får kvala om man kommer etta eller tvåa i div 3 västergötland. Blir avgörande om Skövde eller Sandared går upp, tillsammans med Lockerud är de 3 lagen i en klass för sig. Vad som händer i Lindome har jag dålig koll på, jag tror de kommer köra på med ungefär samma lag för de är ju i grund och botten ett kompisgäng som kommer vara topplag nästa år, men även där är det svårare att gå upp än att hänga kvar. Warberg lär vinna sin div 3 lätt nästa år, konkurrensen finns inte och jag tycker Warberg spelar en bra innebandy, hade de haft samma lag de flesta matcherna hade de inte åkt ut men u-lag osv hör inte hemma i a-lags serier de påverkar för mycket och borde spela i en elitreservserie eller något annat.


Melodifestival igen!

Suck, suck ,suck.........Varför blir man så besviken......

Bwo, har dominerat med riktit bra låtar som "Lay your love on me" som borde vunnit men kom 3a och "Tempe of love som kom 2a efter Carola. 2 vinnarlåtar enligt mig men ikväll en ballad suck stön vad tråkigt.

Lyssna själva om ni inte kommer ihåg.

http://www.youtube.com/watch?v=lk-Pr3slSUc

http://www.youtube.com/watch?v=h1XwM_XN1ys&translated=1

EMD, tja jo de levererade en helt okay låt.

Molly, jo en fin ballad men chanslös i den internationella och har hon en engelsk version hon kommer köra i så fall om hon skulle vinna, tja och sen klänningen, hon ser ju gravid ut ju...

Rickfors, en kass version av "vingar".

Hip hoparna då, pinsamt dåliga, say no more.

Velvet, såg ut som fan vet vad i en jätteklänning och korsettliknande outfit,låten var ändå okay men inte mer.

Här för mig själv" med Maja Gullstrand, ännu en kass låt men snygga tjejer.

"Alla" med Sofia. bra låt men hör inte hemma i den svenska melodifestivalen.

Nog med sågning nu. Hoppas Alcazar vinner, de är mina favoriter följt av Måns Zelmelöv.

http://www.youtube.com/watch?v=1z4xOpUBxL8&translated=1Alcazar med Emilia som vinnare i deltävling 1 i Göteborg håller fortfarande som mina favoriter.

Liveblogg Alingsås-Göteborg period 3.

Nu så kör vi period 3. Förutsättningarna nu är enkla ingen alingsåspoäng ikväll så blir det div 3 för nu leder både Vänersborg och Lerum sina matcher.

Styrning direkt av nr 3 Stefan Andersson i Göteborg.

2:16 och fortfarande hafsigt spel.

Micke: Alingsås utnyttjar ju fortfarande inte ytorna på ett snabbt och genomtänkt sätt. Spelarna krånglar till det och löser inte situationerna.

Bra skott av Sernelid efter Johan Andersson löpt upp men skottet gick återigen utanför, Sernelids skott måste gå på mål för han är en av få som skapar lägen.

Alingsås är fortfarande 2a på de flesta bollar och Göteborg känns mycket starkare fysiskt.

Micke: Alingsås gå ner på folk nu!!!!!

2 mot 1 läge för Göteborg och Alexandersson avslutar med backhand precis utanför stolpen, riktigt nära mål där.

MÅÅÅÅL: 2-4 nu gör Alingsås äntligen som de ska göra, grisspelar och drar in bollen på kassen, Järrebring lyfter in och Håkan Pettersson slår in returen, tänk vad enkel innebandy kan vara ibland, mer sådant.

6 min spelat nu.

Utvisning för Göteborg 2 min träningning. 7:28 o pp för alingsås nu.

Linus Sagré kommer in för första gången imatchen och spelar i pp på vänsterkanten för alingsås.

1 min spelat och alingsås rullar boll men inget jätteläge skapas.

inget mål i pp, inte en chans faktiskt bara rull runt runt.

Bra skott av Johan Andersson från mittplan men skottet räddades av Larsson.

MÅÅÅÅL: 3-4 Frislagsvariant från vänster kryss, Alingsås startar med rörelse och Johan Andersson går från sin backplats in i slottet och får lättningen som han slår in på volley, mycket snyggt.

2 jättechanser för Alfredsson i Alingsås som fick 2 jättechanser mitt framför målvakten men brännde båda.

Skott ufanför av Jakobsson i Göteborg på ett snabbt taget frislag.
Alingsås har gått ner på folk för några minuter sedan och nu ser vi resultatet, frågan är om det var försent men 7 min kvar att spela nu.

Utvisning för Göteborg. 13.33 Otillåten trängning. Stefan Johansson var sedan på planen och gav instruktioner till Sernelid, där får han inte vara och det kunde lätt blivit utvisning på honom men domarna sade till honom, inga protester från göteborg.

Frislag för alingsås framför mål.
MÅÅÅL!!! Alingsås gör 4-4. Äntligen ett frislagsmål.

Micke berättar om frislaget: Alingsås en man mer, sätter en framför kassen flyttar ut 2 till kanterna sedan flyttar håkan upp och screenar murer och Sagré klipper till direkt i mål, snyggt. 14:04 spelat.

14:24 Superräddning av Ingemarsson i alingsås, som glider i sidled och räddar när göteborg får ett jätteläge.


Ingemarsson igen superräddning för Alingsås 15:25.


Göteborg tog sin timeout i samband med 4-4 målet glömde jag säga.

Bra brytning av Anders Friborg i alingsås som passar Håkan men hans dragning går vid sidan av målet.

17:11 spelat nu.

Micke: Nu kom alingsås timeout i rätt läge för göteborg har haft trycket i ca 1,30.Ska bli intressant att se hur de formerar laget nu.

Herregud nu peter domarna igen en kockren axel mot axel och de tar frislag.

18:18 Sernelid däckad av en misstänkt armbåge, frislag för alingsås på offensiva krysset

MÅÅÅL! 4-5 Alexandersson på bortre stolpen när alingsås tappat bollen på mittplan och göteborg vänt spelet.

Alingsås får en 2 min utvisning för snack i samma veva 19.02 otroligt onödigt även om domarna var dåliga så påverkade dem inte målet utan det är alingsås själva som tabbade sig.

Micke: Jag undrar vad alingsås talar om på sin timeout, känns inte som man kommer in med några förändringar eller med någon ny tanke i spelet. Känns inte heller som att man väljer att toppa upp det på de bästa 5-6 spelarna med så få sekunder kvar.

Alingsås utan målvakt 19:30 spel 5 mot 5 nu.

Grymme brytning av Järrebring med sekunder kvar där han räddar ett öppet mål.Matchen slutar 4-5


I detta så är alingsås i div 3 om inte Vänersborg skulle tappa 7-3 ledning mot Lindome eller Lerum tappa sin 9-5 ledning och det känns inte troligt. Vi alla här ifrån Nolhagahallen är riktigt besvikna.


Summering överflödig egentligen men Göteborg kändes mer tränade och var snabbare och starkare i närkamperna.


Liveblog Alingsås-Göteborg period 2.

Första gången på länge Alingsås spelar go musik, riktigt gött, vi laddar inför andra perioden och ser att Vänerborg har kopplat greppet om Lindome med 3-1 och det betyder att Alingsås kommer vara i div 3 om båda resultaten står sig. Ska i och för sig inte räkna bort Lerum som har 27 men då måste Alingsås ta igen en jädrans massa mål så 100 % ute är de faktiskt inte. Tar Lerum 1 poäng,  i dagsläget 3-3 i periodpausen mellar Pixbo och Lerum.

Johan, asgarv åt din kommentar. :)

Bergström, Alexandersson och Ziegler börjar andra för Göteborg.

Nu börjar period 2.

Frislag för Alingsås 1.06 i bra läge. De slarvar bort det o det blir istället kontring.

Domarna blåser mycket, lite väl mycket tycker vi.

Bra avslut av Mårtensson i göteborg, i slottet efter marken men Ingemarsson fick ut benet. 2:25 spelat.

Bra avslut från vänsterkanten av nr 44 Ziegler.

Micke: Alingsås tar inte tillvara sina spelvändingar speciellt i 2 mot 1 lägena så gör dem det svårt och långsamt.

Nu blåser domarna för precis allt, div 5 nivå börjar det lukta.

Riktigt bra utkast av Ingemarsson i Alingsås men det blev inget av det hela. Nu hör man coacherna också kul att det börjar tända till.

6 min spelat nu.

Utvisning och vansinnig publik, pp för göteborg. En göteborgs spelare snubblade och nivån domarparet håller så är det utvisning, de flesta hade nog inte gett frislag. Jag vill inte såga dem men tyvärr så måste jag säga att i en sån här viktig match är det otroligt illa att de har en så här låg nivå.

Alingsås försvarar sig bra i boxen med Håkan Pettersson och Sernelid på topp och Järrebring och Sandro Johansson på backen.

MÅÅÅL: Rickard Alexandersson missar en pass som rullar in på benet på Ingemarsson och upp i krysset. Ett turmål helt klart, men de räknas också. 0-2 8:00

Micke: Det är synd att Göteborg får göra mål på en felaktig utvisning. Det är nu Alingsås måste hitta på något, de kan inte vänta längre.


MÅÅÅÅL: 0-3 Köksvägen, inte alls bra att släppa ett sådant lätt mål, målskytt för Göteborg, nr 5 Mikael Johansson.

Micke: Är det inte läge för Alingsås och ta en timeout och skapa lite förändringar i matchbilden, det känns lite för viktigt för att bara låta matchen rulla på. T ex gå ner på folk och ta ut dem som inte har en bra dag. 


12:12 och hawaiispel och alingsås känns för långsamma de är 2a på varje boll, det märks att göteborg kört fys före varje träning.

Nu blåser domarna inte för något, låsningar och slag och hej o hå. Nu kom ett jätteläge för Alingsås på gula streckade.Frislaget gick i muren, otroligt dåliga frislag idag från båda lagen.

Alingsås skapar lite mer nu men halvchanser mest.

15:04 jätteskott av Sernelid i Alingsås men skottet tar i burgaveln.

Micke: Spelmässig innebandy existerar knappt, bara kamp och hawaii.

2 mot 1 läge 15:45 Mattias Andersson tar skottet över.

MÅÅÅL_ 1-3 Alingsås gör ett viktigt mål, skott av Johan Andersson från mittplan och Mattias Andersson petar in returen över duktige Larsson i bortakassen. 17:07

17:25 Sernelid tätt utanför och nu är Alingsås på gång.

Jättefrilsag för alingsås mitt framför mål

Skott på mål men Larsson räddar.

MÅÅL: 1-4 otroligt billigt skott utifrån av nr 17 Joakim Örneflo, inget fel i skottet men Sandro Johansson i Alingsås gick inte på och Ingemarsson verkade inte alls beredd på det. Typiskt för nu har Alingsås haft några bra minuter och skapat mycket chanser.

Summering: Micke: i 14 minuter så är det ren hawaii, Alingsås vaknar till live sista 5 minuterna och sätter lite press och har flera bra möjligheter. Tyvärr gör de sedan en markeringsmiss och gästerna kan göra ett psykologiskt viktigt mål, något som inte alingsås har råd med. Alingsås måste ta tillvara sina frislag, de har haft 3 st i bra läge som de borde gjort mål på i alla fall ett av dem.


till Anonym kommentar, kul att du kikar in här. Vi hoppas på en målexplosion i sista så serien lever i sista omgången, sen är vi ju alingsåsare så vi hoppas ju lite på dem.


Liveblogg: Alingsås-Göteborg period 1.

Lagen är på vä ut för lineup, först Göteborg och snart Alingsås som gick in lite senare.

Micke: 5 min före kom Göteborg ut och halvjoggar runt lite, Alingsås är kvar och det kanske är ett teckan på att matchen betyder mer för Alingsås.

Alingsås startar med Jonathan Ingemarsson starta i målet. Anmärkningsvärt är att supersub Kevin Keijsner startar, något han sade efter förra matchen att han gärna inte gör, men inte fan tackar man nej till att börja en match va. Nu kör vi period 1.

Bra start av Keijsner som jobbar bra defensivt o vinner boll.

Micke: Alingsås backar hem och tätar, smart helt klart. Göteborg för spelet som väntat.

Alingsås matchar Axelberg som forward, ska bli intressant att se hur de utnyttjar hans fysiksa styrka.

Järrebring fick ett bra läge men valde tyvärr passning.  Bra skott av Keijsner 3.00 spelat nu. Bra också av Daniel Larsson i Göteborgs mål.

Alfredsson avslutar direkt för Alingsås efter att Sernelid jobbat till sig ett 3 mot 2 läge.

Micke: Bra byte av Sernelid, vann bollen bra och fick lagt upp sin kedjekamrat som avslutade bra.

3-2 läge för Göteborg och bra räddning av Ingemarsson.

Micke: Dito Andersson kul att se dig med (till kommentaren från legenden).

6:29 bra läge för Göteborg, i täck ingen höjdare med ett bågningsförsök som skulle dra med alingsåsarna men det lyckades inte.

Micke: Lite väl mycket slag för en div 2 match, inte så hårda närkamper. Alexandersson i Göteborg  ser pigg ut.

Bra skott av Johan Andersson 8:15, bra räddning av Larsson i bortakassen.

INte så händelserik match om jag jämför med 7-h mot Pixbo i söndags. :)

Mååål!! 0-1. Gästerna bryter och Friborg stöter och blir bortgjord och Göteborg kommer 2 mot 0 och kan lätt lägga in bollen i mål.

Micke: Alingsås behöver vända spelet snabbare för det går lite väl trögt ibland.

Micke: Alingsås ger bort för mycket boll i de centrala delarna, spelar för svårt och bjuder in till kontringar.

Micke: Precis den matchbild jag väntade mig, mkt hawaii och göteborg styr matchen.

2 mot 1 läge men bra räddning av Ingemarsson.


Nu så börjar det bli lite närkamper, på tiden.


Micke: Domarna kommer nog få det tufft.

Stolpen lågt av Göteborg. 14.26 spelat nu.

Micke: Spelmässigt är gästerna bättre, inte orättvis ledning.

15:45 2 bra chanser av Victor Ingemarsson


16:36 spelvändning 2 mot 1 och stolpskott igen av gästerna som hade i princip öppet mål.
oj oj

Tungt skott av Axelberg tätt tätt över.

Keijsner 19:09 skott i hjälmen.

Ännu ett avslut i stolpen, i och för sig utsidan men ändå för göteborg denna gången av Örneflo.


Bark friläge för göteborg men skottet gick över..

Slut period 1.

Summering Micke: Förväntad matchbild, Göteborg är det bättre laget, Alingsås är för långsamma i spelvändningarna och de tappar fortfarande för mycket boll centrerat.

Johan, till din kommentar så är jag inte 100 % säker på vilka som var i lineupen, vilket lag tänker du på.


Försnack Alingsås - Göteborg

Lagen håller som bäst på att värma upp och båda lagen ser laddad ut. Vi har bra hög musik i högtalarna och det börjar dra ihop sig så smått.


Gästerna känner på parketten.Alingsås tog ett lagsnack före uppvärmningen och man kan känna av allvaret för dem nu.


Dags att presentera min c/obloggare och expert idag, Micael Svensson 35 år boendes i Alingsås.
Jobbar som idrottsföreläsare, innebandyutvecklare samt huvudinstruktör på innebandygymnasiet i Borås. Han är också förbundskapten för Tysklands landslag i innebandy samt distriktslagskapten för p 15 & p 17.

Några frågor till Micke inför matchen idag.

David: Vad tror du om matchbilden ikväll?

Micke: Mycket hawaiispel, öppet bakåt, en del mål att se fram emot. Göteborg kommer nog spelmässigt föra matchen och Alingsås mycket spelvändningar och skott utifrån från backar och från kanterna, det blir nog tight i slottet.

David: Hur skulle du lägga upp taktiken om du vore coach för Alingsås i det läget de är nu?

Micke: Jag hade startat ganska defensivt, låtit Göteborg göra misstagen och framförallt läsa av var de har sina svaga punkter.

David: Hur hade du agerat som coach för Alingsås om det stått oavgjort med ca 3 min kvar av matchen och matchen vägt chansmässigt.

Micke: Jag hoppas Alingsås vet om hur det går i de andra matcherna för de är beroende av andra resultat ikväll. Skulle det vara pp med några minuter kvar hade jag nog spelat 1 min och sedan plockat keepern oavsett tiden kvar för att avgöra och ta 3 poäng. Är det sedan så att det är spel 5 mot 5 och man känner att laget har övertaget spelmässigt så hade jag också chansat med att ta ut målvakten men det beror ju på resultaten i Vänersborg och även Lerum i viss mån. Laget måste ju gå för 3 poäng något annat finns ju inte.

David:
Är det några överraskningar i serien i år, eller är det ungefär som du väntat dig?

Micke: Det är en överraskning att Alingsås riskerar åka ur, jag tycker att förra ledarstaben kanske har jobbat på fel sätt och inte fått ut det bästa av varje individ. 

David: Då så, tippa resultatet, jag tror 7-5 till Alingsås.

Micke: Jag brukar inte tippa men jag tror 6-5.

Tack Micke och välkommen som gästbloggare.


Liveblogg i Alingsås ikväll fredag!!

Jag kommer köra liveblogg ikväll med bisittare som vanligt och inte vem som helst utan Västergötlands största innebandynörd, hehe gissa ni vem..:)

Vi kommer köra från 19.45 ca. skicka kommentarer som vanligt så ska vi försöka fixa svar på det ni undrar, kan bli en riktigt bra match ikväll det känns så.

Ödesmatcherna 1 och 2!

Har ringt upp de 4 tränarna som är inblandade i bottenstriden i största grad och ställt några frågor inför helgens matcher.Blir det Alingsås som får jubla efter kvällens match?


Stefan Johansson i Alingsås.

Hur har ni laddat för matchen i veckan? Vi har kört extra ute och kört på bra inne. vi har varit mycket folk på träningen. 

Har ni alla tillgängliga? Alla utom Joel Pettersson som har varit långtidsskadad som fortfarande inte kan spela.

Är du nöjd med säsongen
Vi hade gärna haft ett lite bättre utgångsläge men nu är det som det är så det är bara o köra på om vi klarar oss kvar är jag nöjd.

Ordet är fritt. Det är ruskitgt kul med matcher som gäller så mycket.Göteborg har en mikroskopisk chans till kval, går allt deras väg?


Jacob Saleem i IBF Göteborg.

Hur har ni laddat för matchen i veckan? Vi har kört på som vanligt 3 träningar denna veckan, spela avslappnat och vi är revanchsugna efter matchen mot TT. Dem hade vi koll på efter första perioden men sen så tappade vi allt och blev långa i laget och tappade hela rytmen i spelet. Vår målvakt Daniel Larsson gjorde en stormatch som tur var. Träningen igårkväll såg riktigt bra ut så nu ser det bra ut igen.

Har ni alla tillgängliga? Alla tillgängliga.

Är du nöjd med säsongen? Ja absolut det är min första hela säsong som div 2 tränare och jag är nöjd med alla killarna. Vi kör 45 min fys inför varje träning med fystränare som håller i det, det har varit mycket uppskattat. 

Övrigt
: Parketten är ju svårspelad men i grund och botten är våra spelare vana vid parkett från Valhalla så vi ska greja det, sen är det ju trångt i båset så vi har förberett hur vi ledare ska stå så vi kan kommunicera bäst med spelarna. Mattias Boström som var segerskytt mot Alingsås är borta resten av säsongen pga bristning i baksida lår.

Fredrik "Räka" Söderblom i Vänersborg

Hur har ni laddat för matchen i veckan? Vi har väl anpassat träningen efter hur de spelar, men inga stora skillnader, men en del detaljer.

Har ni alla tillgängliga?
Ja det har vi även om några inte tränat i veckan.

Är du nöjd med säsongen? 
Vi hade givetvis velat vara högre upp men i och med att vi haft så mycket folk borta (6-7 man) och inte kunnat köra fullt på träningarna. Men vi har allt i egna händer och det är ju bra.

Övrigt: Jag tror det blir mycket publik för vi har haft reportage i lokaltidning så vi hoppas på ett bra stöd i matchen. 


Tar de gröna "Ankorna" sista livlinan mot Vänersborg?

Mikael "Koppen" Lindqvist i Lindome.

Hur har ni laddat för matchen i veckan? VI har tränat en hel del försvarsspel och powerplay, igår var det bra träning med högt tempo men det är bättre än när det är för lungt, alla var taggade inför helgens match.

Har ni alla tillgängliga? Ja för första gången på hela säsongen.

Är du nöjd med säsongen? Nej det kan man väl inte vara när vi ligger där vi ligger. Vi hade som målsättning att hålla oss kvar. Vinner vi dem 2 sista matcherna och åker ur på 28 p så får vi i så fall leva med. Vi måste nog ta minst 5 av 6 p på de två sista matcherna.

Övrigt: Vi ser fram emot matchen, vi kommer ha många fans med oss och Vänersborg kan räkna med en busslast "dårar" som kommer höras i hela stan. Vi ska tacka Challengers som tog Andreas Johansson och gav oss chansen att vinna.

Tygriket starkast på slutet!

Torsdagsmatch mellan formstarka Marstrand mot kvaljagande Tygriket. Hemmalaget med ett starkt självförtroende efter förra helgens seger mot seriesegrarna på bortaplan hade 3-2 ledning efter första perioden. 4-2 & 5-2 gör de sedan i boxplay!!! Tygriket reducerar 2 gånger och har hämtat upp till 5-4 inför sista.
I sista perioden gör gästerna 2 mål och vinner matchen med 6-5 och tar alla 3 poängen och sätter press på Stenungsund inför deras match i helgen mot 7-Härad. Vi alla vet ju hur mycket 7-Härad och TT älskar varann så jag undrar hur motiverade 7-H är att hjälpa upp sin granne TT, inte så värst tror jag i alla fall. Tygriket har i och med bättre målskillnad nu tagit över 2a platsen men Stenungsund har allt i egna händer, men att åka till Borås och hämta poäng är inte lätt. Spännande helg kommer. Mer om helgens matcher under fredagen. 

Matchfakta:

Period 1
00.24Mål0-1Per Tommy Gunnarsson (Jesper Sunnerås)IBK Tygriket 99
07.53Mål1-1Peter Kristensson (Joel Rauswall)Marstrands IBK
09.32Mål1-2Daniel EliassonIBK Tygriket 99
14.35Mål2-2Peter Kristensson (Joel Rauswall)Marstrands IBK
14.46Mål3-2Daniel Björklund (Jim Ekstrand)Marstrands IBK
Period 2
06.36UtvisningU2Joakim Torrino (Obstruktion)Marstrands IBK
07.51Mål4-2Martin Fagerlind (Joel Rauswall)Marstrands IBK
08.01Mål5-2Jim Ekstrand (Joel Rauswall)Marstrands IBK
09.48Mål5-3Per Tommy GunnarssonIBK Tygriket 99
13.09Mål5-4Viktor Nydén (Kristoffer Arvidsson)IBK Tygriket 99
Period 3
07.50Mål5-5Daniel Eliasson (Björn Andersson)IBK Tygriket 99
15.27Mål5-6IBK Tygriket 99


Foppa avbryter sin comeback!

En av mina stora idoler Peter "Foppa" Forsberg har haft några jobbiga säsonger med sin fotskada. Det har varit operationer och specialskridskor hit och dit men nu gjorde han Elitseriecomeback i Modo och då såg allt lovande ut igen. Jag började drömma om en OS turnering igen med Foppa, Sudden, Alfredsson mm, att vi en sista gång kan ställa Sveriges bästa lag på planen utan massa avhopp hit och dit. Men nu höll det i 2 matcher bara sen fick han för ont i sin fot igen. Himla tråkigt för en sådan bra spelare som Forsberg kommer kanske en gång var tredja generation. Jag håller tummarna nu för att han ska kunna komma tillbaka en sista gång och avsluta sin karriär på ett fint sätt. Idag hyllar jag Foppa på min blogg med lite bilder som jag hittat på diverse sidor och håller tummarna för en comeback för Sveriges bäste genom tiderna, Salming du får ursäka där. Jag säger bara tack Foppa för allt du gjort och kom tillbaka en sista gång och led oss mot guld med landslaget.

Några meriter:

Olympiska medaljer:

GuldLillehammer 1994Ishockey
GuldTurin 2006Ishockey
VM-medaljer
GuldTjeckoslovakien 1992Ishockey
SilverTyskland 1993Ishockey
GuldSchweiz 1998Ishockey
SilverFinland 2003Ishockey
SilverTjeckien 2004Ishockey

MeritÅr
Art Ross Memorial Trophy2003
Hart Memorial Trophy2003
Stanley Cup-vinst1996, 2001
Calder Memorial Trophy1995 (årets rookie)

Guldpucken
Peter Forsberg

1993 - 1994

Proffsig hemsida!

Jimmy efter din kommentar tidigare har jag kikat igenom Sportlife Kungälvs hemsida http://www.skibk.se/ och kan bara säga ett ord, "världsklass". Ni som är webmaster mm, kika på den och "copy with pride". Riktigt snyggt Jimmy och ni som jobbar i klubben, riktigt kul att ni lägger ner så mycket tid på den, måste vara lätt att få sponsorer att hänga på när man kan presentera sin klubb så proffsigt. Vad tycker ni andra om den, håller ni med?

Summering omgång 20!

Jahapp då var det bara 2 omgångar kvar då.

I helgen så blev det som väntat i några matcher. Alingsås slog Warberg men det var tight in i det sista. 7-4 blev det mitt tips var 8-5 så rätt nära där.


Värre blev det...

Tygriket mot Göteborg tippade jag 4-5 e SD det blev istället 4-3 så inte så långt borta men fel lag vann.

Stenungsund - Lindome blev 8-3 jag tippade 5-4 rätt lag men större siffror.
Fick ett kort snack med "Koppen" i Lindomes ledarstab och han sade rätt ut att Stenungsund var klart bättre inget snack om saken, men han är ändå positiv till de 2 resterande matcherna Vänersborg borta och Pixbo hemma.

Lerum förlorade mot Vänersborg hemma i Rydsberg och är i och med den förlusten nu indraget i bottenstriden, måste vara en stor besvikelse för de förra Pantern och 0302 spelarna. Jag hade tippat 4-3 men det blev 4-6. Starkt av VBG o vinna.

Lidköping går visst på sparlåga sen seriesegern blev klar och om de nu gör det så kan alla lag vinna mot dem, motivation slår ofta klass som sagt och Marstrand vann med 6-4 borta och det var seriesegrarnas 4e hemmaförlust, inte alls imponerande faktiskt, lite taskigt för de andra bottenlagen i serien. Jag hade tippat 10.5 med en liten varning för just att motivationen kunde slå klass.

7-H mot Pixbo som jag såg hade jag tippat 8-7 seger i sudden till Pixbo, det blev 9-8 till Pixbo så där var jag ruskigt nära i alla fall. :) 7-H är nu borta från kvalet som står mellan Stenungsund och Tygriket med fördel Stenungsund men i ärlighetens namn har inget av lagen något att hämta i div 1. Laget jag tror skulle ha bäst chans är Pixbo för de har framtidens spelare och kanske kan få någon mer rutinerad spelare som Jerker Lundgren som de skulle haft i år men som var "för bra" i SSL.


Pixbos unga kids i uppvärmning följande kapten Jihde som får vara den som står för rutinen i gänget.


Eftersnack 7-Härad - Pixbo!Intervju med Roger Axelsson, headcoach i Pixbo.

David: Vad tycker du om matchen?

Roger: De flesta målen idag görs ju på misstag som utnyttjas, både våra och deras lite för mkt misstag kan man säga.
Vi hade problem i första perioden och var inte säkra på hur vi skulle stoppa dem när de kom fram på kanterna.

David: Reichenberg och Julkunen såg riktigt heta ut framåt för er, spelar de ihop i juniorallsvenskan också?

Roger: Nej detta var faktiskt första gången de spelade ihop. Men de hade övertaget mot deras backar som var lite tröga.

David: Det blev otroligt mycket chanser och öppet spel, vi tackar för en mycket rolig match.

Roger: Ja verkligen det kunde blivit fler mål åt båda håll, tack själv.Intervju med 7-Härads bästa spelare Patrik Kettil.

David: Grattis till en bra match men det klart det känns surt när ni inte fick 3 poäng. Vad tycker du om matchen?

Patrik: Tack, vi fokuserar inte på rätt saker. Vi gör för mycket misstag och är nonchalanta och stänger inte matchen när vi får en så bra start.

David: Ja ni bjuder på otroligt mycket kontringar och spelar farligt i mittzon bl a, varför blir det så?

Patrik: Ja tyvärr men vi hamnar i någon sorts falsk trygghet när vi får en så bra start.

David: Du bytte ju kedja, jag tycker det funkar riktigt bra med Jörgner o Olausson eller Gunnarsson som idag, hur tycker du det funkar?

Patrik: Det är lite olika från match till match, mot Vänersborg spelade jag med Kuusela och Proohf, det är lite svårare att lira med Olausson o dem, man vet inte riktigt vad som kommer hända ibland.

David: Jag tycker du behövs mer med din snabbhet i kedjan med Olausson o Jörgner för de är inte alltid så defensiva direkt. :)

PatrikDet är nog det Jocke har tänkt också när han bytte mig.

David: Jag får tacka för underhållningen det var en riktigt rolig match att se på, men ni kanske borde jobba lite mer och blir rörligare i defensiven för de såg riktigt tröga ut där bak, håller du med?

Patrik: Det är absolut defensiven vi ska jobba på. Det kanske är en och en annan bra spelare på gång in men inget som är klart än. (ler mycket)

David: Några gamla polare från RSK?

Patrik. Det kan det kanske bli. (stort leende).

David: Okay vi ska inte gå in på det mer nu, tack så mycket och bra insats.

Patrik: Tack själv.


Det var det avlsutar med lite bilder från matchen, ska också passa på att berömma domarparet Nicklas Johansson & Jörgen Jönsson från Hagfors som var riktigt bra, hade faktiskt dem själv i år när vi i Fristad var på träningsläger i Hagfors o dem är riktigt bra och tydliga i sitt snack, ett av seriens bästa domarpar helt klart.7-Härad har just kvitterat till 8-8 i slutminuterna.Men med 8-8 så chansade 7-H och Pixbo gjorde mål i tom bur och fick segern.

Liveblogg 7-Härad - Pixbo IBF

Så då var vi klara för period 3.

Kuriosa är att Thomas Andersson i Marstrand har gjort 1 assist. Hans statistik före var ju 16 + 0 på 6 matcher. Måste ha varit en retur eller hur Thomas. :)

Nu börjar 3:e perioden och Jörgner kommer nog spela i andralinan och Lukacevic har bytts ut mot Petter Ullman.

Bra skott av Krister Gunnarsson, skottet tog i Hjälmen.
Lukacevic spelar med Koski i andra linan. Patrik Kristensson har bytts ut. Jörgner har tagit Proohfs plats.

Jörgner passar på att proppa Jihde i sitt första byte och Jihde åkte på ändan.

Kettil är otroligt löpstark och en av 7-Hs bästa spelare, bra chans för 7-H men returen på Olausson skott gick utanför.

Christer: Julkunen han känns överlägsen på planen, grym teknik, iskall i avsluten.

MÅÅÅÅL: 7-7 Olausson slår av en Pixbospelares klubba och Pixbo är inte glada om det var frislag eller inte tjaa 50-50 bollen går till Kettil som skjuter in den lågt bra placerad.


Christer: 7-H har spelat upp sig och det mer fysika spelet som är nu passar de klart bättre. Mycket hårdare på planen nu.

Vi har spelat 5 min nu.

Jätteläge när Pixbo missar ett uppspel men Jörgners skott går högt över.

Publiksiffran är 157.

Christer: Slarv igen av Pixbo som ser stressade ut, har missat flera uppspel.

Weppa. Om IBK Alingsås åker ur eller inte avgörs de 2 nästkommande matcherna, jag säger att det är 50-50 att de klarar sig.


Julkunen show igen och avslutet sitter i kryssribban, kan inte komma närmare än så, före det hade Reichenberg ett jätteläge.

9 min spelat.

Christer: 7-Härad har slagit bort massa passningar på mittplan och det straffar sig.

Bra pass av Kettil till Bergensaun som sköt tätt utanför i slottet och sedan ett skott till utanför i samma anfall.

Bra anfall av 7-H med Kettil och Olausson som trycker på.

Skott över av Enhörning, mycket 7-H nu men Julkunen är livsfarlig för Pixbo.

Ribbskott av Jörgner på frislag, underkanten oj vad nära.

Christer: Kul att se Julkunen leka, 7-Hs backar hänger inte med för fem öre.

Skott i hjälmen av Andreas Lundin fint framspelad av Jihde.13:00 spelat nu.

Märklig coaching av 7-H att byta ut den enda backen som var snabb och nu ha 4 sega backar.

Spel 4 mot 4 nu Olausson och Henriksson visas båda ut för hårt spel, efter lite fasthållning och snack.

Christer: Nu kommer Julkunen få stora ytor och troligtvis göra mål.

MÅÅÅL 7-8 Joakim Glaerum skott från kanten i ett 2 mot 1 läge och upp i krysset. Bra avslut men 7-Hs målvakt är inte jättebra direkt.

Nu är båda lagen fulltaliga 15:40 spelat.

Timeout 7-H efter 16:45


7-H utan målvakt direkt

Skapar en jättechans och nu är Proohf inne.

Vad vi trodde att matchen skulle sluta sade vi före matchen. Christer tippade 9-7 till 7H och David 8-7 Tipp Pixbo i sudden.

Båda har fel för nu blev det...

MÅÅL: Proohf som varit bänkad slår in bollen stolpe in. 8-8 med 18:05 spelat.

7-H utan målvakt igen och de går för 3 p. Jörgner missar bollen när han får jätteläget.

19:00 7h med boll utan målvakt

Olausson dropp bakom rygg till Kuusela men skottet tar i hjälmen. 19:28

Frislag 7-H i bra läge. 19:41 men ingent mål istället
MÅÅÅL 8-9 i tom kasse 19:49 på en lobb av Johan Henriksson

Sista chansen för 7-H men skottet tar i ramen och studsar ut.

Summering:

Christer: Bästa spelare i Pixbo +++ Julkunen ++ Esmyr + Reichenberg.

David: Bästa spelare 7H +++ Kettil ++ Olausson + Bergensaun

Intervjuer och bilder kommer komma under kvällen. Vi tackar för oss och hoppas ni var nöjda. Ni skulla ha varit här för det var underhållning och offensivt spel i 60 min. Det man kan klaga på var ju å andra sidan defensiven som stundtals var under all kritik, men kul att se på. 


Liveblogg 7-H - Pixbo

Challengers FBC Göteborg leder seriefinalen mot Växjö med 1-0 och det är Vänersborgaren Andreas Johansson som gjort målet.

Period 2 startar nu: Pixbo spelarna tog 3-4 minuter extra, riktigt dåligt att alla får vänta på dem.

MÅÅÅL: 7-H börar och stressar högt men istället kontring och 4-4 för Pixbo, tid 0:47. Målskytt 8 Reichenberg assisterad av Julkunen, speakern sade tvärt om och honom litar vi inte på alls.

Utvisning på Enhörning 2 min låsning av klubba.
Christer: Bra prestation före av Esmyr som gjorde sin gubbe.

Jättechans för Kettil som löpte när Finnskog räddade och fick ett bra utkast men Rhodin räddade friläget bra.

7-Härad klarar av sitt boxplay riktigt bra.

MÅÅÅL 5-4 Enhörning, skott i slottet på pass från Kuusela på spelvänding ett oväntat läge faktiskt ingen jättechans. Tid 4:53

Christer: 7-Härad är rikgit effektiva när lägena kommer.

Christer: Esmyr i Pixbo har varit riktigt bra, sedan linan med Julkunen och Reichenberg.

Kanonräddning av Rhodin när Gunnarsson i 7-H bröstade fram en långboll till Olausson som sköt men. Bergensaun gjorde en fin ride längs kanten och sköt men Rhodin räddar igen.

Knak där gick Proohfs klubba av och han såg inte direkt glad ut, det var hans andra klubba som gick i denna matchen och nu letar de efter en extra klubba, det kommer garanterat att hämna hans spel.

Jörgner kommer troligtvis gå in istället för Proohf nu. 9:00 spelat av andra perioden.

Christer: Allesandra Agus har kommit in för Pixbo.

MÅÅÅÅL: 6-4 Måns Bergensaun 9:59 assist Enhörning, passade bakom målet och Måns dunkade in bollen framför kassen.

Proohf inne igen i 7-H med Enhörning och Kuusela med en ny klubba.

Nu är junislinan inne igen i 7-H.

MÅÅÅL: 6-5 Emil Julkunen leker på plan och drar lätt in bollen förbi Finnskog, uppspel från högerkanten från Jihde och sen trampar förbi sin back och rundade målvakten.


STRAFF för PIXBO!!!

Emil Julkunen!

Mååål: 6-6. Lätt en dragning och Finnskog är chanslös. Straffen i sig var tveksam för det kändes som en brytning i sista sekunden men domaren dömde för slag och i friläge så blev det ju straff.

Christer: Pixbo är det mycket hetare laget just nu.

Jätteläge för Proohf som väggspelar med Enhörning men skottet går över, sedan 2 mot 1 för Pixbo men de missar skottet i ett helt öppet läge.


MÅÅÅL: 6-7 och det hände i luften. Prickskott i krysset av Oskar Henriksson, mycket snyggt.

Folk skrattar åt speakern som säger mål för Tygriket för andra gången i matchen, undra om det är mardrömmar från när TT krossade 7-H som spökar. :)

Slut 6-7 period 2.

Christers summering: Pixbo är klart bättre laget, ju längre matchen går ju mer tar de över på kondition och snabbhet. 7-H lever på individuella prestationer av Olausson och kontringar.


Till Weppa 2 sekunder räkna själv, tek fram och skjuta ett hårt handledsskott, hade jag lätt fixat. :)


Liveblogg 7-Härad - Pixbo IBF

Då kör vi period 1: Båda lagen är ute på planen och vi väntar på lineupen, det är inte jättemycket publik men det kommer fortfarande in folk.

Pixbo börjar med: mv 30 Jonas Rhodin, 86 David Fredriksson, 38, David Ringhelt, c 10 Oscar Henriksson, 8 Christian Reichenberg och 16 Emil Julkunen.

7-HäradMv 36 Mikael Finnskog 5 Kristian Lukacevic, 11 Måns Bergensaun , 7 Patrik Kettil, 44 Olausson och 10 Krister Gunnarsson


MÅÅL 1-0 Christian Olausson snor bollen och drar upp den i nättaket efter Pixboslarv. Målet kom efter 18 sekunder.

Båda lagen får några chanser men 7-Här stekheta och var mkt nära 2-0.

Båda lagen kör på 3 offensiva linor och 2 backpar.


Jättechans först för Pixbo som får en trippelchans och sedan går Kettil i 7-H fram och går förbi men Nordin i Pixboräddar.

Stolpskott från Enhörning i 7-H från dålig vinkel

Oj ribbskott av Olausson som vänder bort en Pixbospelare och det var stenhårt.

Bra chans för Johan Jihde i Pixbo som avslutar med en backhand.

Jätteläge för 7-H frislag mitt framför men skottet går utanför.

Bra skott av nr 10 Oscar Henriksson men Finnskog räddar bra efter 7:30.

MÅÅÅL nr 10 Krister Gunnarsson upp i krysset, efter fint förarbete av Olausson som tog ner en långboll och chippade till Krister på volley. 10:00 spelat.

Slarv på tekningen av Enhörning som gjorde att Pixbo fick fritt läge men skottet gick över.

Andreas Lundin sköt direktskott i stolpen efter upprullning av den fina skolan men inget Pixbomål.

Utvisning på Kettil för trängning i ryggen. 12:07Hårt spel blev det. nähä obstruktion jaja 2 min i alla fall.

Mål för Pixbo, skott och returen går ut till Reichenberg som slår in den i öppen kasse.

Vi har ändrat målvakt i Pixbo, speakern sade fel namn tack för kommentaren nu är det rätt.  JonasRhodin heter Pixbos målvakt inget annat.


MÅÅL igen 3-1 Peter Enhörning på direktavslut i slottet, fin pass från högerkanten av Henrik Kuusela.

Vi har spelat 14:22, Pixbo för spelet men 7-Härad är effektiva i sina kontringar.

MÅÅL, Carl Norling ett bra skott utifrån stolpe in. Proohf i 7-H tog precis innan ett skott som gick i täck och Pixbo kontrade in målet.

MÅÅÅL igen regiserat av #44 Christian Olausson som lägger bollen till Kettil som löpte upp och väggade med Olausson som smackade in den.4-2

MÅÅÅL bara sekunder senare reducerar Pixbo till 4-3 och jag hinner knappt skriva. Målskytt på kontring 33 Andreas Esmyr. 15:43 spelat.

Bra ride av Jihde som serverar Julkunen som inte får till skottet.

Pixbo skapar chanser i varje byte och 7-H får leva på kontringar och individuella prestationer.


Christer: Jäkla kul match, med 7 mål på en kvarts spel och 3 mål inom 1 minut.

7-H kör på 2 femmor sedan 10 minuten.

SLUT PERIOD 1.

Christer. Sammanfattning. 2 anfallsglada lag, 9-14 i skott visar att 7-H var jäkligt effektiva. Hyfsat snäll match med bra domare som snackar mycket med spelarna och håller en bra stämning på planen.


Försnack!

Fick en kort pratstund med bortalagets headcoach Roger Axelson.
Han berättar att de saknar Oscar Nordin och Axel Barlid som är på skidresa, samt någon spelare som är tveksam. Han var nöjd med förra helgens upphämtning mot Stenungsund men tyckte att Stenungsund var värda 2p sett till hela matchen. Har sade också att de har revansch mot 7-Härad att utkräva och var mycket laddade.

Joakim Appelqvist i 7-Härad är optimistisk. Han har fullt lag, endast Jörgner som börjar på bänken för han har varit skadad men kan spela idag och kommer troligtvis få hoppa in. Senaste mötet lagen emellan gjorde 7-H 5 mål i powerplay berättar Joakim och det var en nyckelfaktor till den segern. De kommer också gå upp och pressa lite på Pixbos backar.

Jag tackar båda tränarna och vi laddar för match nu.Emil Julkunen är med resten av säsongen för Pixbo efter att ha spelat några matcher i SSL.Christian Olausson såg laddad ut på uppvärmningen.Nu väntar vi på matchstart om 4 minuter.


Redo för liveblogg i Borås!

Nu har vi kopplat upp oss och allt verkar funka bra, har fått en fin plats överst på läktaren i Almåshallen. Tackar IBK 7 Härad för fri entré. På väg in såg vi hemmalaget ta sin sedvanliga promenad i minusgraderna var det möss på bland annat. Bortalaget var och kände på golvet men har gått in och bytt om.

Dagens bisittare är Christer Hallén, innebandyspelare från Sollebrunn med förflutet även i Östadkulle IBK (div 3).

Christer är född 1985 och brukar se ibk alingsås matcher.

David: Vad tycker du om div 2 i år.

Christer: Med alingsåsögon är man ju besviken på dem, hade trott at de skulle liggar högre upp speciellt när de gick ut med ambitionen att vara topplag.

David: Vad tycker du om att serien är så jämn?

Christer: Det känns väl inte som det är en sån jättebra div 2 i år. Jag upplevde serien bättre ifjol. Att serien är jämn i botten tyder på att det är större bredd i år men att bästa laget vinner serien (Lidköping) är ju inget snack om.

David: Är det något lag som överraskat på dig i år?

Christer: Lidköping, de imponerade på mig, speciellt matchen när de krossade Vänersborg i första derbyt och att de har 3 bra linor som alla producerar.

David: Vad tror du om dagens match?

Christer: Pixbo har jag inte sett i år, 7-Härad är ett roligt lag så jag hoppas de vinner med 2 bollar och att vi får se mycket mål.

David: Tippa slutresultatet?

Christer: 9-7

David: Hmm jag tror Pixbo vinner i sudden med 8-7

Vi är redo och återkommer närmare matchstart. Om ni har frågor till oss så skriv en kommentar så ska vi försöka svara på det.

Lite höjdpunkter från Alingsås - Warberg!

Jag missade första perioden och då stod det 1-0 (Johan Andersson). 2-0 kom precis när jag kom och då hade det gått ca 5 minuter av andra perioden genom Johan Alfredsson vad jag såg på långt håll så var det efter lite tumult framför målet, mer kan jag inte säga. Warbergs reducering var riktigt snyggt, en bågning och avslut i bortre krysset som det ska vara, vem målskytten var har jag ingen aning om förTyvärr har inte Warberg orkat skicka ett mail till Alingsås så de kunde skriva bortaspelarna i sitt matchblad, himla trist för publiken.  

3-1 kom i bytet efter i alla fall  genom Joakim Andreasson som sköt ett skott från kanten som gick in vid bortre stolpen ganska lågt, där målvakten alltid har det svårt. 3-2 målet var ganska likt Jockes mål, ett skott från högerkanten lågt i bortre. Matchen i andra preioden kändes ganska avslagen tyckte vi som satt på läktaren där jag satt och det såg inte helt ut som om det var en match som gällde överlevnad i serien för hemmalaget. Gamlingarna iWarbergs kedja, (Mikael Lindh, Anders Östling om namnen stämmer från föregående match, 3e gubben vet jag inte vem det är) lirar riktigt bra boll och gästerna är det klart bättre laget, de för matchen och rullar boll och avslutar men skotten går ofta utanför ellet så räddar duktige Ingemarsson i Alingsås mål, hemmalaget får kontringar då och då men gästerna som ligger sist spelar verkligen en bra innebandy och jag har sett många lag i serien som jag tycker de borde kunnat slå men de har ju haft olika lag varje match och de lär ju inte träna ihop sig heller så man kan inte vänta sig för mkt då heller.

3:e så kvitterar Warberg redan efter 2 minuter och Alingsås får kämpa på igen för att ta ledningen. Patrik Sernelid gör en bra brytning när han läser spelet och Alingsås får 3 mot 2 läge, han serverar Joel Andersson som gör en dragning och fintar ner gästernas målvakt och lägger bollen högt i nättaket, snygg prestation av både Sernelid och Andersson.Joel Andersson (#99) klappas om efter sitt snygga mål!

Warberg ger sig inte och har lite flyt när Ingemarsson inte får tag i en boll och de kan slå in den i öppen kasse efter den studsat lite på någon spelare.
Bättre spel nu av hemmalaget. Supersub Kevin Keijsner fick spela mer och han tog chansen, killen gör det en målskytt ska göra, klipper till direkt och på de flesta avsluten han gör så sitter bollen, det ser så enkelt ut, bra timing helt enkelt och bra bollkänsla.  10:21 och 15:42 gör Kevin 2 identiska mål i princip, och båda gångerna serveras han av radarpartner Håkan Pettersson som lägger fina passningar. Skotten kommer från vänsterkanten och det är direktskott som är så otacksamt för en målvakt som gör sidledsförflyttningen, ja ni alla vet vad jag pratar om. 6-4 och Warberg tar sin timeout och spelar 6 mot 5 men Alingsås kan hålla undan och Järrebring drar iväg en långboll och Kevin får göra en äkta hattrick med bara sekunder kvar att spela så matchen slutar 7-4.

Det kommer krävas mycket mer av Alingsås mot IBF Göteborg nästa fredag om de ska vinna även den och kunna säkra kontraktet. Topparna i Alingsås tycker jag var, Keijsner som gör det han ska när han får lägen och inte tvekar, Järrebring som har bollen klistrad på sin klubba långa stunder och kan hålla i och lugna ner när det blir lite stressigt. Ingemarsson som tog några riktigt bra avslut speciellt i andra perioden när gästerna var bra. Även gästernas målvakt spelade bra och gjorde fina räddningar han också, sen var gammel linan riktigt bra hos gästerna.


Kevin Keijsner, hattrick hjälte i Alingsås som vann "ödesmatchen" mot Warberg med 7-4.

Jag fick en kort samtal med 3 målskytten Kevin Keijsner där han berättade att han trivs med att göra inhopp och helst inte spelar från start. Han säger också att det är gött att lira med Håkan och att deras samspel funkade bra. Han tror också att det blir en tuff match mot IBF Göteborg där Alingsås statistik inte är den bästa men att stämningen i truppen är bra han ser positivt på slutspurten av serien.

Jag tackar Kevin för det och pratar sedan lite med Stefan och Joel, tränarna i alingsås.
De tycker laget gör en stark slutspurt och var lite oroliga när Warberg kvitterade i början på tredje. De var heller inte helt nöjda defensivt men var såklart glada för segern. Joel själv säger att han inte kan spela fullt än men han hoppas kunna spela mer nästa helg och då kommer också Johan Eriksson vara tillgänglig. Jag tackar också dem och ser fram emot nästa match på söndag när 7-Härad möter Pixbo som kommer liverapporteras på bloggen.
 
Kul var också att se John Axelberg tillbaka för hans fysiska spel behövs i de sista matcherna.

Omgång 20, slutspurten närmar sig!

Helgens matcher är:
2009-02-13
IBK Alingsås -Warberg IBF Se matchinfo
2009-02-14
IBK Tygriket 99 -IBF Göteborg Se matchinfo
Stenungsunds IBK -Lindome IBK Se matchinfo
FBC Lerum -IBK Vänersborg Se matchinfo
2009-02-15
IBK Lidköping -Marstrands IBK Se matchinfo
IBK 7-härad -Pixbo Wallenstam IBF Se matchinfo


Kvällens match måste Alingsås vinna annars är dem jäkligt illa ute. Warberg är i redan i div 3 för Vänersborg och Lindome möts och där kommer något lag ta poäng om inte båda så de kan räkna med att börja om i div 3 nästa år. Tror Alingsås vinner med 8-5.
Tygriket mot Göteborg, 2 mycket jämna lag, som båda har chans på kvalplatsen, tippar 4-5 e SD.
Stenungsund mot Lindome, hemmalaget har hittat formen igen även om de tappade en pinne mot Pixbo senast så tror jag de vinner med 5-4. Lindome kommer sälja sig jävligt dyrt.
Lerum slår Vänersborg, defensiven slår offensiven och hemmaseger med 4-3.

Lidköping borde slå Marstrand, det är klass skillnad men motivation kan slå klass och det gör det ibland men 10-5 tror jag på, en öppen hawaiimatch skulle jag tro.

7-Härad mot Pixbo, blir min veckans match, jag tror på en stentuff match där Pixbo vinner med 8-7 i SD. Tror inte 7-H kommer orka hela matchen för de hade lite folk på träningarna och många sjuka, ryktades också om inställda träningar och sådant FÅR inte ske i en slutspurt på en serie när man har chans på kval. 7-Hs chans är att få en bra start, det tror jag blir avgörande för hammnar de i några måls underläge kommer de nog inte orka ikapp seriens spelskickligaste lag. 

Söndag så kommer jag liveblogga från 7-Härad mot Pixbo så då ska ni kunna klicka in och följa vad som händer, kommer att ha en gäst också, det avslöjas lite närmare matchstart.

Österrike - Sverige 0-2

I vanliga fall när Sverige spelar träningslandskamper så blir det ofta 0-0 eller 1-0, 0-1 men för en gångs skulle så lyckades Sverige göra 2 mål och sicka mål då. Rasmus Elm dunkade på en halvvolley rätt upp i nättaket helt otagbart, det snyggaste mål för landslaget på länge. Sedan fick min favorit Kim Källström slå en en frispark och det var som på gamla dar i Djurgårdströjan, man fick rysningar. Hoppas på fler snygga mål för svenska landslaget i fotboll i vår.

Liveblogg söndag!

söndag så kommer jag köra liveblogg från Almåshallen i Borås och följa matchen mellan 7-Härad och Pixbo. Ska se om jag kan få någon kul person som vill joina mig med livebloggningen. Ber om ursäkt att det varit lite stiltje i några dagar men håller med med föreningskollen och har ett par lag kvar att syna, förhoppningsvis kommer den komma inom en dag eller två.

Melodifestival summering del 1 Göteborg!

Ni som bara vill läsa om innebandy och inte om melodifestival kan sluta läsa nu, det kommer så klart att bli en del melodifestival i år med. Hoppas fler bloggare hänger på, det är alltid kul att diskutera det.

Inte för att vara elak men detta var nog det sämsta jag någonsin sett inom deltävlingarna. Alcazar var överlägset bäst och den låten får gärna vinna den svenska uttagningen då är jag nöjd. Nina Söderquist var riktigt bra med Tick tock som var en go rocklåt, den var mitt andrahandsval.

De 2 snygga tjejerna Emilia och Marie Serneholt var inte så bra, hyfsade låtar men inget extra som krävs för att kunna vinna en europeisk final. Scotts, ja inget speciellt, har redan glömt deras låt och vad den hette.

Sämst då ja unge Fagerlund kommer säkert spelas på radion men han hör inte hemma i melodifestivalen än, kanske om några år. Shirlie Clamp som gjorde "min kärlek" som är en kanonbra schlager hade jag ju hoppats på men nej nej, en kass ballad suck zzzzzzzzzzz. Sist och klart sämst var Caroline af Ugglas, vad gjorde hon där och vem har röstat på henne? Tycker folk det är bra? Vilken typ av folk gillar det? Jaa jag har ingen aning, hon var ju fan sämre än Loa Falkman med "symfonin" och det trodde jag knappt gick.Kvällens vinnare, Alcazar & Emilia. (Bild Svt.se)

Pixbo IBF visade moral mot Stenungsund!

6-1 efter 2 perioder och det verkade vara en stensäker seger för hemmalaget Stenungsund i Sundahallen mot Pixbo IBF. Men alla vi som älskar innebandy vet hur fort det kan gå om man inte är med. Pang pang pang 3 mål på 3 byten  så hade Pixbo ätit sig ikapp till 6-6 och det krävdes sudden för att avgöra och då fick hemmalaget repat mod igen och kunde avgöra genom backen Martin Jonsson. En riktigt imponerande publiksiffra, hela 394 rapporterades och det är nog till och med bästa publiksiffran i årets div 2 tror jag, är inte säker dock men ändå riktigt bra.
Matchfakta följer nedan.

Av någon anledning så står det lite i fel ordning, t ex Stenungsund timeout de tog i 3e perioden står i första osv men ni kan själva se målskyttarna osv.

Period 1
05.53Mål0-1Alessandro Agus (Christian Reichenberg)Pixbo Wallenstam IBF
10.42Mål1-1Niclas Larsson (Max Lindgren)Stenungsunds IBK
15.02UtvisningU2David Ringhage (Hårt spel)Pixbo Wallenstam IBF
15.35Mål2-1Andreas Jonsson (Niclas Larsson)Stenungsunds IBK
53.53Time out Stenungsunds IBK
54.53UtvisningU2Reinsén Jimmie Magnusson (Hårt spel)Pixbo Wallenstam IBF
57.17Mål3-1Niclas LarssonStenungsunds IBK
Period 2
24.21Mål4-1Magnus Tillander (Niclas Larsson)Stenungsunds IBK
31.02Mål5-1Magnus Tillander (Niclas Larsson)Stenungsunds IBK
34.35Mål6-1Andreas Kron (Johan Carlsson)Stenungsunds IBK
36.19UtvisningU2Andreas Lundin (Hårt spel)Pixbo Wallenstam IBF
39.52UtvisningU2Alessandro Agus (Hårt spel)Pixbo Wallenstam IBF
Period 3
44.48UtvisningU2Johan Carlsson (Hårt spel)Stenungsunds IBK
50.50UtvisningU2Magnus Tillander (Fasthållning)Stenungsunds IBK
51.52Mål6-2Carl Norling (Johan Jihde)Pixbo Wallenstam IBF
53.53Mål6-3Alessandro Agus (Johan Jihde)Pixbo Wallenstam IBF
57.29Mål6-4Carl Norling (Joakim Glaerum)Pixbo Wallenstam IBF
57.51Mål6-5Joakim Glaerum (Johan Jihde)Pixbo Wallenstam IBF
58.25Mål6-6Johan Jihde (Reinsén Jimmie Magnusson)Pixbo Wallenstam IBF
Sudden death
02.05Mål7-6Martin Johnsson (Magnus Tillander)Stenungsunds IBK

Intervju med Mikael Anderson, Alingsåsaren som lirat i Eliten!

Fick ett samtal med en av Alingsås främsta innebandyexporter som numera lirar i div 1 med Visby ibk och förra säsongen i div 2 med Visby mäktade med hela 88 p och bidrog starkt till att de vann div 2 och tog klivet upp i ettan.
Övriga meriter:
Student VM guld 2006
U 19 VM guld 2001
2 SM Guld med Pixbo

Visby IBK 07/08-
FC Helsingborg 05/05 - 06/07
Jönköpings IK 03/04 - 04/05
Pixbo Wallenstam IBK 00/01 - 02/03
IBK Alingsås 94/95 - 00/01Alingsåsbördige Mikael Anderson i Helsingborgs matchdräckt, numera i den gula visbytröjan!


David: Hur gammal var du när du började spela innebandy?

Mikael: Jag var 9-10 år när det var första året jag kunde vara med, Marcus Järrebring bl a var tränare.

David: Höll du på med någon mer sport när du var yngre, jag har hört att du är bra på golf också, stämmer det?

Mikael: Jag spelade fotboll till jag var ca 14 år i Gerdsken sen så har jag testat många sporter, Handboll, pingis mm. Men sen satsade jag allt på innebandy när jag var runt 15. Jag lirar lite golf på hobbynivå för det tar för mkt tid. Det har varit nyttigt att prova flera idrotter förr man blir mer allsidig och får upp bollkänslan.

David: Vilket är ditt bästa innebandyminne från tiden i Alingsås?

Mikael: Många bra minnen, speciellt när vi tog SM brons med juniorlaget och sedan var det kul att spela med a-laget, med många goa lagkamrater.

David: Hur stor skillnad var det när du gick till Pixbo från Alingsås i div 2?

Mikael: Det var jättestor skillnad, mer fysiskt, tempot man får spela bollen mkt snabbare. På den tiden hade Pixbo en hel drös landslagsspelare så det var stentufft på träningarna, många träningar var bra mycket tuffare än matcherna. Det gick bra stundtals men ruskigt hård konkurrens. Det kanske hade varit bättre nu när man ser i efterhand att gå till en "mindre" klubb där man fått en viktigare roll, även om jag inte ångrar att jag gick dit för jag lärde mig enormt.

David: Var det någon speciell som du lärde dig mycket av under ditt första år i elitserien?

Mikael: Ingen speciell men det fanns flera man blev inspirerad av, Erik Haglund var en bra kompis och sedan så hade vi ju bl a Jihde, Hellgård o co.

David: Då fick du en kvinna som tränare (Kristina Landgren Carnestam) hur var det?

Mikael: Det var inget man tänkte på, hon var som vilken annan tränare som helst.

David: Appropå tränare vem av dina tränare har betytt mest för din utveckling och varför?

Mikael: Mika Packalén som jag hade första året i Visby var riktigt bra, Hallstensson i Pixbo var också bra han och Packalén var de mest taktiskt kunniga. Sen har jag ju haft flera tränare jag tyckt mycket om som det stämt bra personligt med som Mikael "Koppen" Lindqvist som är en skön personlighet. Många har varit bra, Håkan Bergström jag har nu är också bra, sen är "Siffran" en sköt typ också, man hade alltid kul på hans träningar under tiden i Alingsås.

David: Hur var det att spela med distriktslaget och i u19 landslaget där du var med och tog VM guld?

Mikael: Det är sjukt kul att spela med de bästa i distriket och i sin åldersgrupp, då höjer man sig själv när man spelar med de bästa. Man saknar den tiden det är bland det roligaste jag gjort att spela SM tunering och VM.

David
: Hur har det kännts att ha en storebror som är en känd landslagsman inom innebandyn (Johan Andersson, numera proffs i Schweiz)?

Mikael: Det klart det är inspirerande att ha en bror som är så bra. Man vill ju bli lika bra som honom, det är ingen extra press direkt, det är nog andra som jämför oss mera och speciellt när vi var yngre.

David: Har du och brosan snackat om att spela ihop i IBK Alingsås igen?

Mikael: Inte direkt, men det klart man vet aldrig det hade varit kul. Vi gjorde en säsong i div 1 i Alingsås ihop när jag kom upp i A-laget men då gjorde jag lite inopp och spelade då och då sen säsongen efteråt lämnade Johan laget och flyttade till Jönköping.

David: Vilken är den viktigaste egenskapen inom innebandy och vilken är din starkaste sida?

Mikael: Alla egenskaper behövs ju, men att ha bra spelförståelse och passningsspel. Min starkaste sida är nog spelförståelde och teknik.

David: Vad har du för råd till unga killar och tjejer som vill nå elitserien eller SSL?

Mikael: Mycket teknikträning, nöta skott t ex hemma på garageuppfarten, man måste träna hårt. Det är mycket inställningen som avgör.

David: Då önskar jag dig lycka till med fortsättningen av säsongen och tackar så mycket för intervjun och vi Alingsåsare hoppas få se dig i den blåa dräckten igen, tack så mycket för intervjun.

Mikael: Tack själv!

Nytt bloggrekord & finnkamp på gång.

Under Torsdagen så slogs det gamla rekordet på antal unika besökare ordentligt, från 163 till 194, kul att så många kikar in. Mer om föreningskollen i helgen. I helgen är det spelledigt för det är internationell helg och det spelas bland annat finnkampen i västerås. Jag undrar om Finland kan bryta Sveriges fina svit på 9-0 med tanke på att de bröt Sveriges svin på vm matcher utan förlust och raka vm guld.
Så här kommer matcherna att spelas.

FINNKAMPEN 2009

7 februari, Västerås


X-X
efter 0 spelade matcher

2009-02-07 10:00
Sverige u19 (d)-Finland u19 (d)    info

2009-02-07 12:45
Sverige u19 (h)-FInland u19 (h)    info

2009-02-07 15:45
Sverige (d)-Finland (d)    info

2009-02-07 18:30
Sverige (h)-Finland (h)    info

Föreningskollen div 2 vg, del 1 webbsidorna!

Jag och min gästbloggare idag Richard Westman har synat lagens hemsidor och betygsatt dem enligt följande ordningen är från tabellen i dagsläget inte bästa först osv som ni snart ser. Del 2 kommer inom kort med matcharrangemang mm.Dagens gästbloggare Richard Westman som tillsammans med mig har bedömt sidorna i serien.

Lidköping: Betyg 4
Kommentar:

Lidköping har en fin hemsida. typisk "klubben.se" sida med sina matchfärger och ett klubbmärke som syns på "topic" .Bra med info om sitt dam och herrlag. Matchreferat finns, kan ibland komma ut lite sent, dock ingen poängliga. kommande matcher å resultat ser man på förstasidan för de båda represantionlage..Riktigt bra att man kan gå in och läsa info om varje ungdomslag och det är faktiskt uppdaterat med diverse nyheter t ex f 91 osv.

www.ibklidkoping.com

Stenungsund: Betyg 3

Kommentar:
Stenungsunds sida gillar jag. Väldigt enkel. litet namn att komma ihåg (89ers.se) när man kommer in präglas det av färgerna blå å vit.

Några enkla länkar till vänster men precis allt som behövs. dam-herr-ungdom-gästbok-styrelse etc. till höger finns info om "nästa match" för dam å herr... i mitten har vi reffen å lite olika infon... men dock inget extra syns till. Tänker speciellt på sponsorer.

www.89ers.se

IBK 7-Härad: Betyg 5
Kommentar:

7-härad. Jag vad ska man säga. Klubben verkar ha stenkoll på allt som en Hemsida ska innehålla. Riktigt roligt att komma in och se mål på TV!!!

Snygga färger präglas av att man kan se precis vilka sponsorer som hjälper klubben! Egna spelares bloggar kan man läsa och för att inte tala om entrén till hemsidan. Påminner om en gammal skräckfilm, de har också en kul tävling där man kan plocka ut veckans 5a + mv och få poäng lika drömelvan. Det enda är att ibland kommer matchreferaten ut väldigt sent speciellt vid förlust.


www.ibk7h.se

Tygriket: Betyg 2
Kommentar:
TT - Ingen speciell hemsida... Lite hemtrevlig känsla får man när man kommer in med lite fina bilder. "Klubben.se" Sida återigen, den vanliga menyn hägrar till vänster i bilden och lite mer info nyheter-reff etx. finns lite längre ner i bild.

Senaste Resultat samt kommande matcher delen är bra. det håller folk uppdaterade och nyfikna. Dock är det ingen sida som man besöker mer än 1 gång per år när egna laget möter dem!


www.tt99.se


Göteborg: Betyg 4
Kommentar
:
När man besöker IBF Göteborgs hemsida så känner man direkt känslan "trygghet" vet inte varför men det var en riktigt trevlig hemsida Enkelt att hitta överallt. roliga reff med kommentarer från tränare. fina färger och sponsorerna hittar man till höger i bild! Seniorlagens kommande matcher finns i fins små rutor och all info om dom finns att tillgå på startsidan. även ungdomslagen finns att hitta, komplett helt enkelt men ändå inget extra som sticker ut.

http://www.ibkgoteborg.se/

Pixbo IBF: Betyg 5
Kommentar:
Pixbo - Som den storklubb man är så visar man även sin storhet när det gäller sitt "farmalag" mycket välsvarvad hemsida med mängder av sponsorer till höger i bild. Reklam för sin egna innebandycup "bästkustcupen" Här kan man även besöka alla andra klubbar i Div.2 västra götaland genom att trycka på länkar till vänster i bild! Bra info och reff om deras Framgångsrika Juniorlag Som precis nått semifinal i Juniorallsvenskan.

http://www.pixbo.se/ibf/

Lerum: Betyg 3
Kommentar:
Lerum har seriens fulaste logga, Pantern hade en helt okay men det skulle göras ny och nu ser det ut och vara en katt och det skrämmer ju inte direkt någon. Tycker att det är en bra blogg med info om många olika utbildningar. Sponsorer som alltid är ett plus finns på startsidan, ett stort plus till att de finns länkar till alla junior-knattelag som finns i klubben. ett stort minus är dock matchreferaten. Tyvärr så är matchreferaten väldigt korta och endast en liten text om helgens matcher.

Kommande matcher finns i en stor svart ruta på startsidan som håller folk uppdaterade.Inga bilder på spelarna i truppen, det var sådant som fanns både i 0302 och i Pantern men nu finns det inget alls ett klart fall bakåt tyvärr.
Fina färger och en trevlig TOPIC och en gästbok gör att att Hemsidan får en svag 3a men kan klart förbättras, tyvärr inget extra som sticker ut med tanke på att FBC Lerum är en av Sveriges största klubbar så kan man kräva mer.


http://www.fbclerum.com

Vänersborg: Betyg 5
Kommentar:
"Red stars" har en riktigt snygg sida som uppdaterar hyfsat fort och skriver långa bra referat, även när de förlorar och det ska dem ha credit för, inte många lag som gör det, de är också kända för att kunna ge en dänga eller två till domarna och det kan vara lite skoj ibland att läsa, det ska också sägas att de också berömmer domarna men de är alltid konstruktiva då det känns ändå på en bra nivå.
Foton på i princip alla spelare i truppen och det är lätt att hitta vad man söker efter. Sponsorlänkarna syns bra och på andra sidan affiliates som gör att klubben kan tjäna lite extra. Tydlig info om nästa match för representationslagen, en toppensida som man gärna besöker ofta. Man får en känsla av att Vänersborg är en mycket proffsig klubb och där en fin klubbkänsla gäller, tyvärr ingen gästbok.

www.ibkvanersborg.se

Marstrand: Betyg 2

Kommentar:
Väldigt snygg design men helt usel med uppdateringen jättefin topic som visar upp den allra finaste bilden av "Marstrand" under sommartid. Sponsorerna finns snyggt inlaggt till höger. Det enda om truppen är namnen och om de är nya vartifrån de kommer. Lita gammal historik är i alla fall bra. De har varit smarta och länkat både tabell och poängliga till innebandy.se så de slipper uppdatera och varför inte? På sin egen "laget" sida har de 2 ligor en med humrar och en med katter som är i princip snarlika, förstår inte vitsen med 2 ligor. Där kan man också läsa lite nyheter även om vissa nyhter inte läggs ut som tränarbyte som jag tidigare skrev om. Gästbok i alla fall. 
Hade vart kul om dom arbetat lite mer på spelartruppen så man kunnat läsa lite info om "gubbarna" vad ska man säga.
En fin Topic och design räcker ju tyvärr inte för mer än en stark 2a.


http://www.mkibk.se/

Lindome: Betyg 4
Kommentar:
Det första jag tänker när jag ser hemsidan är fan vad jobbigt med all text som är ihopklämd med alla nyheter som visas, det är ju ändå positivt att de skriver så mycket på sin sida dock. Under laginfo om herrlaget finns inget alls. En poängliga hittar jag och dessutom lite kul statistik med mål i flest macher i rad osv, dessutom stats på borta resp hemma för varje spelare, en kul grej helt klart. Du kan också se historia där man kan se lagets resultat de senaste säsongerna och det är också en mycket bra grej. Jag personligen gillar Lindomes logotype, den gröna innebandyspelande ankan, seriens snyggaste logga och spöar Lerums så kallade panter överlägset som mer ser ut som en katt. Hälften av spelarna hittar man bilder på och där kan de bättra sig lite om de ska ha högre betyg men annars en toppensida, som dessutom har en gästbok.

http://www.lindomeibk.nu

Alingsås: Betyg 2
Kommentar:
Hyfsat snygg sida men inte så jättebra uppdatering, de publicerar nyheter om nyförvärv osv men inga matchereferat, förr skrev de i alla fall när de vann i år har de inte skrivit ett enda. Nästa match står fortfarande kvar från Tygriket matchen och den var för över en vecka sedan. Ingen info om spelarna i A-laget såsom bilder och presentationer, helt dött. Info om tränare mm fanns i alla fall på kontakt sidan. De får betyg 2 men det är en ruskigt svag tvåa för de har i alla fall en gästbok som visar att det finns liv i laget men i ärlighetens namn så behöver hemsidan förbättras avsevärt.

www.ibkalingsas.com

Warberg: Betyg 1
Kommentar:
Det är ju så att det är ett farmarlag och A-laget i SSL har ju en toppsida men sensate nyheten från div 2 laget är ifrån november och det är under all kritik. Visst annars snygg design och de har uppdaterad tabell och nästa match men det blir ändå en etta i betyg, känns som Warberg inte direkt bryr sig om sitt div 2 lag, rätta mig gärna om jag har fel, inte ens en gästbok kan man hitta.

http://www.warbergic.se/

Lägger in lite tips till Lerum så de kan ändra logga, de har 3 hade varit bättre enligt mig.
Föreningskollen kommer inom kort!

I dagarna kommer jag tillsammans med en eller två andra göra en liten koll om vilka föreningar i serien som gör vissa saker bra och vissa saker mindre bra. Det handlar om matcharrangemang, hemsideuppdatering mm och vi kommer kora den "proffsigaste" klubben om man ser till allt runt omkring och inte går på det sportsliga. Det kan ta en dag eller två men det kommer inom kort. I helgen är det ju uppehåll förutom hängmatchen mellan Stenungsund och Pixbo, så det kanske inte finns så jättemycket att skriva om men men ska ändå försöka få ut lite nyheter.

Pokergodis!

http://www.youtube.com/watch?v=8e-qypvOb1E&feature=rec-HM-r2

En kul hand att kika på.

Marstrand bryter med Nordlycke!Marstrand kör säsongen ut, utan Johan Nordlycke 2 fr höger i rad 2.

Som en anonym person skrev igår i kommentar så har Marstrand valt att bryta med Johan Nordlycke som huvudansvarig tränare. Enligt uppgifter så var de inte missnöjda med Johan utan ville ha till en förändring för att bryta den negativa trenden och då är det ju alltid lättast att byta headcoach.

Peter Hugosson och Joakim Torrino som har tagit över ansvaret tillsvidare. Vi har oss själva att skylla bara men tyvärr måste ju något göras  sägs det från Marstrands håll.

De nya tränarna har i alla fall fått en smakstart med 2 raka segrar mot Warberg och Alingsås. Det brukar oftast bli en kortsiktig effekt när ett lag byter tränare, vad det kommer göra i långa loppet återstår att se, det är ju bara 3 matcher kvar nu och om Hugosson och Torrino blir kvar nästa år återstår också att se.

Det märkliga är att det inte står något om det på Marstrands hemsida, brukar man inte gå ut offentligt när man byter tränare på denna nivån, så publik spelareo övriga medlemmar får reda på vad som hänt så det inte blir massa skvaller hit och dit, dålig info av Marstrand, riktigt oproffsigt om jag ska vara ärlig på den biten.

Andersson knäckte Alingsås!

Alingsås hade 4-0 mot Marstrand efter halva matchen och skulle bara spela hem den o kliva över strecket för första gången på flera månader men då tog det stopp. En av seriens äldsta, Thomas Andersson (40) som gått in i Marstrand i januari för att hjälpa laget klara sig kvar gjorde 5 mål för andra matchen i rad och har en sjukt bra statistik. 16 mål på 6 matcher, grymt imponerande måste jag säga och ruskigt viktigt för Marstrand som hade legat pyrt till om de målen inte kommit.

Ringde upp Thomas för att få en liten kort pratstund med den förre 0302 spelaren.
Thomas Andersson i Marstrand. (Arkivbild)

David: När började du spela innebandy och vart?

Thomas: IBK Alba i Sandviken, 1985. Har faktiskt ett JVM guld i bandy med Sandviken så några kompisar frågade om jag ville hänga med på innebandy, sen när jag flyttade till västkusten så var vädret inte bandyvänligt så det blev innomhus bandy med Guldheden men sedan slogs de och Pixbo ihop så sedan spelade jag i Pixbo, och efter det många år i 0302 i Lerum.

David: Vilket är ditt bästa innebandyminne?

Thomas: När vi mötte Alingsås i Rydsberg i ett fullsatt hall med 0302 och vi ledde och sedan vände dem och vi vände tillbaka i boxplay. Vi kvitterade runt 19:30 och vi får ett frislag med bara sekunder kvar och Karlander avgjorde 19:52 och villt jubel utbröt. Det var ytterst viktiga poäng för vi kvalade till div 1 den säsongen. Många roliga derbyn mot Alingsås är inte fel,  jag trivs att spela mot dem speciellt för mig som spelat mycket i Lerum.

David: Hur känns det i kroppen efter matcherr o träningar nu och hur länge tänker du spela på a-lagsnivå?

Thomas: Nu har ju min fru sagt de sista 7 åren att jag ska sluta, men nu har hon sagt kör så länge du tycker det är kul. :) Jag har hjälpt Marstrand lite runt omkring med träningar och arbete med sponsorer osv. Jag har tränat med Marstrand hela säsongen 1 gång i veckan. Man är lite stel dagen efter men i övrigt känns det helt okay. Har inte den jobbigaste spelstilen men man måste ju tillbaka till mittlinjen när det blivit mål. :)

David: Det har gått riktigt bra med 16 mål på 6 matcher, kan du förklara varför?

Thomas: Jag har fått en annan roll i år för normalt har jag lika många ass som mål men nu har det blivit jag som ska avsluta.

David: Standarden du mötte nu jämfört med 5 år sedan, har något förändrats?

Thomas: Jag tror nog att det är rätt likvärdigt, ingen större skillnad. Elitserien har förändrats mest med mer taktik mm men div 1 och 2 finns det lirare kvar som kan göra det oväntade. De dåliga lagen försvinner och nu är serierna jämnare än tidigare när man kunde vinna lätt mot de sämre lagen.

David: Hur ser framtiden ut, har Challengers hört av sig även till dig för brorsan var ju där?

Thomas: Nej de har inte hört av sig. Det känns lagom med div 2 men man ska aldrig säga aldrig, det är kul att möta gamla ansikten som man känner igen.

David: Det pratas ju mycket om ungdomssatsningar osv i klubbarna men ändå går ni gamla in och levererar och vissa ifrågasätter det, hur ställer du dig till det, tvekade du nån gång på att ställa upp för Marstrand?

Thomas: Ja jag tvekade, speciellt när jag hjälpt till att värva spelare till klubben, så de första 2 gångerna de frågade så sade jag nej. Laget ville ha med mig så därför tackade jag ja. 2 forwards försvann också, spontant känns det som om ungdomar  ger upp lite lätt i motgång tyvärr, men i Marstrand känns det bra med satsning på egna talanger. 

David: Kör du säsongen ut nu när det gått så bra?

Thomas: Klubben ville ha kvar mig och Sportlife Kungälv gick med på det och fick 2 damspelare för mig, snacka om en kul trade. Inte riktigt samma pengar som när Beckham byter klubb. :)

David: Tack så mycket och lycka till resten av serien.

Thomas: Tack själv.

Summering helgens matcher!

Jag tror nog inte jag tippat en omgång så här dåligt någonsin på bloggen men alltid kul med rekord. Lindome föll mot Lerum med 1-5 bra av Lerum men överraskande mot formstarka Lindome.

Marstrand mot Alingsås, där trodde jag på bortaseger och efter halva matchen stod det 0-4 vad som hände sen kan man ju fråga sig, 7-6 till Marstrand som tog ett jättekliv mot nytt kontrakt.

Göteborg vann lätt mot Warberg och där hade jag faktiskt rätt.

Jag är däremot stolt över att jag i prinic spikade Vänersborg mot 7-Härad, 6-8 slutade matchen och jag hade tippat 7-9 så nära i alla fall. :)

Lidköping hade firat segern för hårt och föll mot Tygriket som absolut är ett bra lag och inte ska underskattas. Värt att notera att seriesegrarna har förlorat 3 matcher på hemmaplan och inte en enda borta, på bortaplan har de bara tappat en poäng och det var mot 7-Härad där de vann i sudden.

Stenungsund mot Pixbo är uppskjuten troligtvis för Pixbo är kvar i juniorallsvenskan.

Hoppas kunna bjuda på en intervju med en bra spelare i veckan. Ber om ursäkt för en skral blogg i helgen men tiden har inte funnits att se någon match.

RSS 2.0