Suddenseger mot Skattskärr i Karlstad!

Karlstad är en stad jag gillar skarpt, under mina år som tränare har jag aldrig förlorat där och den känslan finns fortfarande kvar efter en fin suddenseger mot Skattskärr med 5-4.

Vi började riktigt bra och gjorde 1-0 genom Maria Pettersson och när hon ändå höll på så satte hon 2-0 i nästa byte då hade det gått 9 minuter av första perioden, första målet kom i pp och båda var på skott i slottet. För er som inte vet så är Maria back och det var hennes 4e mål på de 2 senaste matcherna. Minuten efter så dunkar backkollegan Rebecka Melkersson in 3-0 och det är nästan för bra för att vara sant när vi har 3-0 efter 10 minuter in i första perioden. Men det går snabbt i innebandy har man ju lärt sig. 1 minut senare reducerar Skattskärr och i bara farten dunkar de in 2-3 6 minuter senare och 3-3i bytet efter och då var det som vi började med oavgjort igen. Vi släpper till alla 3 målen på grund av att vi slappnar av och inte riktigt är på tå utan hamnar lite på hälarna och är för snälla framför eget mål och vi snackar lite taktiskt och ändrar lite i försvarsspelet och det blir avsevärt bättre i andra. Vi går också ner från 3 kedjor till endast 2 femmor. Skott 5 Skattskärr 13 (enligt speakern matchprotokollet säger 6-11) Vänersborg och det speglade perioden vi var klart vassare.

I andra så är det bättre försvarsspel men Skattskärr skjuter snyggt in 4-3 18,34 in och vi bryter ett uppspel och Ida Fälth sätter 4-4 när hon trampar förbi sin försvarare och det var viktigt att kvittera före pausen. Skotten var jämt i andra enligt spekaren 13-13 och en ganska jämn period vi har ett ribbskott och ett friläge i boxplay men får inte in någon mer boll.

Sista perioden blir som de två andra full fart och 2 lag som har en stor vilja och klubbhjärta där ingen vill vika sig vi åker på 2 utvisningar men klarar dem hyggligt utan några jätteproblem farligast var skattskärrs passningar till sin spelare i slottet men vi fick undan bollarna, tycker de inte sköt ett enda skott utifrån när jag tänker efter och undrar lite varför, men de hade väl andra varianter de sökte. Matchen slutar 4-4 och rättvist tja, gör man lika många mål så får man ju en pinne var men vi ville mer i sudden och skapade ett par chanser och när Ida Fälth återigen vann en boll och trampade förbi sin back så hade andra backen gått får att byta så hon fick gågata fram och satte bollen stolpe in och det var gött att få en extrapoäng för vi låg lite mer pyrt till än Skattskärr då det är ett getingbo om att hänga kvar.

Måste säga att det var 2 bra lag som spelade en publikunderhållande innebandy där det gavs och togs bra i närkamperna och domarparet Nicklas Johansson och Jörgen Jönsson berättade efteråt att det var deras bästa dam div 1a i år var riktigt bra där båda lagen var nöjda med "de gula". Härligt med domare som är så engagerade och faktiskt kan ta att man reagerar spontant de höll en fin stämning på planen i en mycket tuff match där samtliga 9 utvisningar kändes klockrena. Jag måste säga att domarnivån de senaste matcherna varit riktigt bra och det är kul när man får köra fysisk innebandy. Det konstiga med denna serien att denna matchen var en kamp om 3e platsen i serien men ändå så kan man råka ut för att hamna på nedflyttning, hur ofta händer det?

Matchens bästa spelare hos oss var Ida Fälth som gör ett bra slitjobb samt är effektiv och gör 2 mål, Maria Pettersson återigen 2 målsskytt och spelar med ett enormt självförtroende samt driver på de andra på ett föredömligt sätt som kapten. Vill även plussa på Jenny Andersson som löper "en mil" för laget.

Avslutningsvis måste jag säga att värmlänningar är riktigt "görtrevliga", tackar för besöket denna gång och önskar Skattskärrs kapten lycka till som mamma i vår/sommar kan säga efter 8 månader snart som pappa att det är helt underbart att bli förälder.

Hur slutar det del 2.

Japp nu när jag jobbat klart veckan ska jag tippa resterande tabell. Svårt när man ska ha med sitt eget lag men tippar hellre lite mer ödmjukt än för kaxigt känner jag, (såklart hoppas man ju på idel segrar men känns fel o tippa det).


10:e Marstrand 0
9:e  Surte 21
8e   Linköping 22
------------------------------------
7:e  Nykvarn 24

6:e  Kumla 24  (bättre målskillnad än Nykvarn) De tar två poäng mot Linköping då Linköping tar ut sin målvakt i sudden så lyckas de slå in en i tom kasse, tar en mot Surte och en mot Nykvarn. 3 st oavgjorda med en bonuspoäng ger dem 24p. Men de kan lika gärna kamma 0 om de har lite oflyt och faktiskt åka ur på 20 poäng även om jag inte tror det.

5:e  Skattskärr 27 p De tar en poäng mot Vänersborg, 0 mot Örebro, 1 mot Köping och 1 mot Linköping.

4:e  Vänersborg 28p Vi tar en mot Skattskärr, 3 mot Surte, 3 mot Marstrand och 0 mot formstarka Pixbo.

3:e Köping 31p Vann matchen i veckan mot Kumla så de har 3 kvar och tar 0 mot Nykvarn, 1 mot Skattskärr och 0 mot Surte, anledning är att de kommer sakna flera bra spelare som är ute och reser.

2:a Pixbo, 34p, De vinner sina 4 återstående matcher nu när spelskicligaste laget hittat formen så kommer slå allt och alla och de börjar med ett Örebro som kanske inte riktigt har hungern att ladda maximalt för att möta ett heltaggat Pixbo i Mölnlycke, de slår också Marstrand med 2 siffrigt och Linköping och Vänersborg och nyper andraplatsen.

1:a 47 p Örebro som redan är i princip klara, (grattis grattis) de tar 0 mot Pixbo men vinner resterande och tar 3 mot Skattskärr, 3 mot Nykvarn, 3 mot Marstrand i sista.

Svårtippat men nu har jag gjort ett försök i alla fall, lycka till alla lag och må bästa lagen vinna.

Hur slutar det i div 1 del 1?

Jag ska skriva ner lagens poäng börjar bakifrån hur jag tror det slutar.

10 Marstrand. De möter lag som alla behöver poäng och även om de varit nära flera gånger så blir det inga poäng i årets div 1, lite överraskande för mig faktiskt. 0p

9. Surte. 21p De tar en mot Kumla och en mot Linköping då de brukar kunna ta poäng på hemmaplan, 0 mot Vänersborg borta och 3 mot Köping hemma där Köping kommer sakna flera nyckelspelare som är iväg på resa.

8. Linköping. 22p De vinner mot Surte i sudden, tar en mot Kumla, får stryk mot Pixbo och tar en mot Skattskärr.
-----------------------------------------

Klarar sig kvar.

7. Nykvarn 24p. De vinner mot Marstrand, Köping och tar en mot Kumla och får stryk mot Örebro.


Grymt skön kämpaseger mot Köping!

I en annan del av Köping är det jag först tänker på när jag hör namnet Köping och det goa gänget man sett på tv, en myspysmatch blev det inte kan jag lova, stehårt i varje närkamp och inte något finlir direkt.

Vi gör en riktigt bra första period där vi får en smakstart och innan det gått 1 minut så har Maria Pettersson smackat in 1-0 och vi får en smakstart på matchen. 1-1 gör Köping där de drar in ett bra skott från kanten. 2-1 gör vi när Maria Olsson bryter en felpass och bågar in och Ida Fälth slår in returen ett mål som kommer på sättet vi vill spela innebandy.

I andra perioden händer inte mycket mer än 3 utvisningar 2 för gästerna och en för oss, jag tycker domarna gjorde rätt som började ta utvisningar och inte släppte så mycket slag som i första perioden, för övrigt var dagens domarpar riktigt bra och konsekventa även om gästerna inte verkade så nöjda med de gula efter matchen varför är jag inte säker på då de enligt mig tog för samma sak för båda lagen.

Tredje perioden så gör gästerna 2-2 på en kontring och direktskott även det snyggt spelat. Men vi reser oss och när först vi får en utvisning och efter någon minut gästerna får en så trycker vi in dagens powerplay mål och det är återigen Maria Petterssom som är målskytt, riktigt bra spel kom före målet. Backkollegan Rebecka Melkersson kände trycket på sig då hon är skytteligaledare i laget och följde med upp och i en snygg kombination med Ida Fälth smäcker hon upp 4-2 i klykan hur snyggt som helst. 12,50 tar gästerna timeout och vi väntar oss tom bur men det kommer inte men de skapar ändå chanser och trycker ner oss och reducerar 18,24 till 4-3. Återigen ingen tom bur utan gästerna kör på spel 5 mot 5 och att ta ut målvakten kanske helt enkelt inte funkar för dem och vi lyckas hålla tätt utan någon jättechans.

Bäst på planen idag Maria Petterssom 2 mål och ett enormt slit även Melkersson var bra idag. Malin Karlsson i målet var tveksam på grund av skada men kunde stå och satt rätt och fick mycket bollar på sig tack vare god placeringsförmåga och gjorde fina räddningar varav en grym sidledsräddning. Sen gör resterande spelare en grym defensiv insats där alla ska nämnas ingen glömd.

Riktigt viktigt att ta 3 poäng och inte vara inblandad i det kritiska nedflyttningsdramat i så hög grad, troligtvis krävs minst 25 poäng för att hänga kvar och det gäller att inte få en formsvacka i slutet för nu kommer bottenlagen säkerligen ta poäng av topplagen på ren inspiration.

Helgens matcher!

Helgens matcher är följande!


2010-01-23


Örebro SK IBK - IFK Kumla IBK Se matchinfo
Marstrands IBK - Surte IS IBK Se matchinfo
Linköping IBK - Nykvarns IF Se matchinfo
2010-01-24


IBK Vänersborg - Köpings IBF Se matchinfo
Pixbo Wallenstam IBF - Skattkärrs IK Se matchinfo"Måstematcherna" börjar så smått börja komma och nu kommer vi nog få se en del matcher där motivation slår klass. Ska försöka tippa matcherna också, hinner inte med att analysera omgångarna fram till serien är slut på grund av att jag jobbat borta hela veckan men ska försöka inom kort.

Match 1 Derbyt i Nerike kan bara sluta på ett sätt och det är oavgjort, tips 4-4. Blir det sudden avgörande så drar ÖSK längsta stråt för de har fler matchvinnare i sitt lag.

Match 2 Derby även där och är det någon gång Mastrand ska tagga upp så är det nu, jag tror de fixar oavgjort och även avgör i sudden på ren vilja, jag tror de gärna vill visa att de kan ta poäng och tror verkligen inte de gett upp.

Match 3. Matchen många kallar "ödesmatchen" det behöver absolut inte betyda att förloraren åker ur men det är en ruskigt viktig match, alla som håller på Linköping/Berg borde gå man ur huse för att stötta sitt lag och ser jag att det endast varit en 60-70 tal åskådare då antar jag att publiken inte vill ha kvar sitt lag i div 1, nej när herrlaget kan ha fullt hus allt som oftast så är det dags att de stöttar sitt damlag, vore ren skandal om inte det är folk från styrelse osv där och stöttar Göte och tjejerna även om de spelar sin matcher i Bergs hemmahall. Tips 5-5 och att Ladstedt avgör i sudden för Nykvarn.

Match 4, vi mot Köping, ja en lurig match förra mötet missade jag då vann Köping med 10-6 i en målkavalkad, tror inte på en sådan match på söndag men i innebandy kan allt hända, vi är enormt taggade efter vår skrala insats mot ett bra Kumla. Vill inte tippa men tror det blir stentight.

Match 5, Pixbo som äntligen börjat att ta poäng och inte bara spela fin innebandy kommer köra över Skattskärr med hela 9-3.

Ska bli intressant att se vilket derby som lockar flest publik av Nerike derbyt mot Kungälv/Ale derbyt. Tror det första utan tvekan men får se.


Arbetsvecka i Göteborg!

Denna veckan blir det arbete i vår butik i Göteborg då jag vikarierar som butikschef där så det blir bloggtid på torsdag efter vår träning. Blev lite skraj på måndagens träning när en spelare fick åka ambulans efter en otäck krock med 2 spelare, men det verkar ha gått bra som tur är. Det visar också att på våra träningar är det ingen som viker sig och det brukar smälla bra i duellerna vilket är bra även om denna gången blev lite olyckligt dock var det ingen hård smäll utan en olycklig omständighet. Vi hoppas kunna få tillbaka några skadade/sjuka spelare så vi kan köra på fullt mannskap igen på träningarna för kvaliten sjunker avsevärt när inte alla är igång. Match hemma söndag mot Köping, ska bli kul för de är det enda laget jag inte sett än då jag arbetade och inte hade möjligthet att åka med på deras hemmamatch, men kul ska det bli att återigen ha match i vår "Vänersborg" och hoppas på över 200 som vi hade senast mot Nykvarn då ingen kan ha blivit besviken.

Snacka om att vår serie har blivit ett "getingbo" runt det nedre strecket, kul för i princip alla matcher kommer att gälla något. 5 omgångar kvar, ska försöka tippa på fredag vilka som kommer hänga kvar och åka ur, blir inte lätt o tippa det. Någon som har något förslag, skriv en kommentar.

Uppkäkade av hundarna från Kumla!

Riktigt så illa var det väl inte men vi kom inte igång förrän in tredje perioden och då hade hundarna en 5-2 ledning och vår reducering kom inte förrän efter ca 12 minuter och hemmalaget kunde reda ut vår forcering.

En ganska jämn första period där Belinda gör 1-0 och sitt första a-lagsmål på en spelvändning där hon skjuter på en back och in. Sen missar vi 2 gånger om i slottet och går till pausvila med 1-2. Andra perioden är nog vår sämsta på riktigt länge och även om Melkersson gör 2-2 efter mindre än 1 minut så missar vi gång på gång i försvaret och Kumla kan göra 3 raka mål vara ett var riktigt snyggt, skott i bortre från kanten de andra var återigen markeringmissar i vårt försvar.

Bodin reducerar i mitten på tredje men närmare än 3-5 kom vi inte utan Kumla får sätta 6-3 i tom kasse i slutsekunderna, snöpligt men sant vi fick åka hem med en förlust.

Kumla kämpade och slet och gav inte mycket gratis defensivt och det var nyckeln till deras seger. Synd att det inte var mer än 43 åskådare när matchen skulle dra igång, i slutet hördes de tappra dock väldigt mycket och hellre en liten skara som hörs än många som är tysta skulle jag ändå säga. Återigen bra domare som tillät kamp.

Vill också tacka Kumlas ledning för fikat före matchen, trevligt att snacka lite "skit" med trevligt folk.

Filmsekvenser samt intervjuer efter matchen.

http://www.kumlanytt.se/nyheter.php?subaction=showfull&id=1263660477&archive=&start_from=&ucat=2&

Laddningsmusik inför Kumlamatchen!

Följande låtar blev det laddning till idag.

Obs måste spelas på hög volym!


http://www.youtube.com/watch?v=W5FAlofydgg&feature=related

Darin feat 50 cent, Step up!

http://www.youtube.com/watch?v=_6zypxMpO4c&feature=related

Justin Timberlake feat Britney Spears, Sexy back.

http://www.youtube.com/watch?v=4yG0QE9ce3U

Clawfinger, Biggest and best


Helgens matcher!

Dessa matcher spelas till helgen och hur kommer det att gå, jo lite mer svårtippat denna omgången än förra.

2010-01-16


Köpings IBF - Pixbo Wallenstam IBF Se matchinfo
Surte IS IBK - Örebro SK IBK Se matchinfo
IFK Kumla IBK - IBK Vänersborg Se matchinfo
2010-01-17


Köpings IBF - Linköping IBK Se matchinfo
Skattkärrs IK - Marstrands IBK Se matchinfo
Nykvarns IF - Pixbo Wallenstam IBF Se matchinfo


Match 1. Riktig rysare men gästerna har inte med flera riktigt bra spelare denna match och får nog stryk av Köping. Tips 6-4.

Match 2. Surte har ändå tagit nästan alla sina poäng hemma så de kanske kan stå emot lite men i långa loppet så kommer Örebro vara starkare, tror det blir tight halva matchen för att sen gästernas tre linor kommer trycka ner Surtes 2 som helt enkelt inte kommer orka. Tips 2-7.

Match 3. Kumla och Vänersborg, vi  kryssade senast och det blir nog tight o tufft igen, dagsformen avgör men vi har en plan för ett "prisonbreak" :) .

Match 4. Köping dagen efter Pixbo mot Linköping som vilat sig i form blir nog tight 4-4 tror jag.

Match 5. Skattskärr mot Marstrand som verkar ha gett upp på nätet, synd för Marstrandsbloggen var en av de bästa tycker jag, kom igen och skriv mer på den, jag tror på skräll denna gång. Tips 4-4, 5-4 SD

Match 6 Nykvarn mot Pixbo. Ja Nykvarn ni borde ju käkat taggtråd i veckan efter utskopningen sist och förhoppningsvist läst på hur Pixbo lirar för stoppar man inte deras "pixbolir" så kan det gå riktigt illa för Pixbo är seriens bollskickligaste lag och de kan man inte "lira" mot, där måste man kriga och "ta lite smällar" annars kan man lika gärna kasta in handduken direkt. Tips 5-5.

Återstår att se om man fick något rätt, hoppas på bra matcher och att det kommer mycket publik för innebandy ska upplevas live. :)

Omgång 12 så gick det!

Tänkte jämföra lite med mina tips och se hur bra koll jag hade och jo inte så dålig faktiskt.

Surte mot Nykvarn, jag tippade 3-5, rätt var 4-1 (jag visste inte att Nykvarn saknade poängdrottningen och de har få spelare som producerar poäng)

Kumla mot Skattskärr, jag tippade 2-2 fick rätt med x då det blev 5-6 i sudden.

Linköping mot Marstrand, jag tippade 8-2 och fick helt rätt där. :)

Pixbo mot Nykvarn, jag tippade 9-3 och skrev storpisk för Nykvarn jag fick rätt men det blev hela 15-2 och det hade jag inte kunnat tro, stod 9-1 efter en period och det är för mig förvånande hur Nykvarn kunde vika ned sig så för de har jag fått ett intryck av att de är ett gäng som aldrig ger sig men det är idiotiskt att lägga dubbelmöten och det har de nog lärt sig nu av 4 matcher i GBG har de endast vunnit med uddamålet mot Marstrand och där rapporterna säger att de hade enrom tur den matchen då Marstrand var det bättre laget. Nej Nykvarn er taktik att spara pengar och tid genom att spela dubbelmatcher var inte så smart och vill det sig illa kan det kosta er div 1 platsen.
Frågan är om de kan övertala Minna Heponiemi att göra comeback så de kan hänga kvar för nu är de ett jagat byte av formstarka Pixbo som går som tåget och för mig hör hemma på topp 4.

Vår match mot Örebro slutade 3-3 efter ordinarie tid och ett lag med det lilla extra flytet som Örebro ändå har vann i sudden när de satte en i powerplay, det var en bra toppmatch mellan två bra lag.

Vill passa på att berömma Örebro för deras arrangemang och mottagning och hoppas de får fixat bubblan i golvet så ingen trampar snett och skadar sig där.
Personligen tror jag att de hade haft dubbelt så mycket publik om de fått spela inne i stan istället för i förorten men det var visst omöjligt att få tider där, lite synd för när det går så bra som det gör så brukar publiken komma, det var ändå 120 personer och det är ju ändå bättre än vad svenska mästarna Balrogs damer har så det var inte alls dumt så sett. Det var i alla fall kul att de två unga killarna som skötte musiken och ljuset skapade en sådan bra stämning, de kommer säkert köra SM-finalen om 4-5 år. :)

Efter nästa omgång ska jag tippa hur tabellen slutar, vilka som åker ur osv, gjorde så förra året i div 2 och kan säga att jag inte hade många rätt där men ändå en kul grej för nu börjar måste matcherna komma så smått i den stenhårda bottenstriden om att hänga kvar.

Oavgjort i örebro!

Inför matchen så var det bara att köra som vanligt och jobba hårt, inga konstigheter bara göra vår grej och det började bra.

Efter en riktigt bra förstaperiod där vi vinner skotten med 13-5, går vi till paus med 1-1 och i det läget så var vi klart vassare än ett lite "segt" hemmalag som hade skapat 2 chanser vara ett i mål och ett i stolpen och det vittnar om serieledarnas styrka att vara effektiva när de får lägen. Örebros nya målvaktslån Emma Widar fick göra flera svettiga räddningar oftast med ganska bra sikt men en räddning hon inte borde gjort var sidledsförflyttningen på Melkerssons direktskott, hur hann hon med där? Mathilda Bodin styrde in Melkerssons skott till 1-1 någon minut efter att Örebro hade styrt in en diagonalare mycket snyggt.

I andra så går vi in med ett riktigt bra självförtroende efter vår grymma förstaperiod och gör ledningsmålet redan efter dryga 3 minuter när Bodin återigen styr in ett mål efter fint förarbete av Belinda Johansson. ÖSK Kvitterar till 2-2 på ett inbåg där vi hamnade lite efter. 16.20 gör Emma Grahn 3-2 till oss när vi gör en misslyckad ? frislagsvariant och skottet går in vid bortre stolpen.

I tredje får vi 2 powerplay och guldläge att utöka ledningen men vi rullar lite för sakta och ÖSK klarar ut dem och skyttedrottningen Atterfors kan kvittera med 5 minuter kvar med en styrning (såg ut att vara med foten men ingen spark) Det slutar 3-3 och jag tror faktiskt hemmalaget kände sig riktigt nöjda då de nog inte väntade sig så bra motstånd då vi växt mycket under serien och är mycket bättre nu än i höstas och det tyckte även bortaledningen. Tror samtliga i publiken kan vara nöjda med entrepengen då det var en match som var tät och bra tempo i, bra domare och 2 bra lag som ville spela innebandy.

I sudden death får vi Maria Olsson utvisad för fasthållning, lite tufft kanske då det såg ut som de höll i varann men en utvisning hade vi ändå skrapat ihop sett till hela matchen så det vara bara o kriga men ÖSK sätter dit den och tar 2poäng mot oss, vi åker hem med en poäng och är väl sådär nöjda då vi kände att vi var det bättre laget under 60 min räknat men vi känner ändå att spelet sitter och att vi gjort en bra match och har nu 7 raka utan förlust och hoppas kunna dryga ut det nästa helg då vi möter Örebros granne Kumla.

Andra kejdan var idag hetast och stod för alla 3 målen och får extra beröm utöver en bra kollektiv insats så beröms, Matilda Bodin, Belinda Johansson & Emma Grahn

Seriesummeringen för omgången kommer under måndagen.

Lyssna på radioväst intervju på länken nedan.

http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=2145349&BroadcastDate=&IsBlock=

Matchfakta på länken nedan.

http://www.innebandy.se/templates/IDA/MatchInfo.aspx?id=8811&MatchID=349414&epslanguage=SV

Helgens matcher i div 1 västra!

Jaha då är det upp till bevis vilka som ätit för mycket och slarvat med träningen kontra de som kört hårt.

Ska som vanligt försöka mig på att tippa och brukar ha fler rätt än fel så kör väl på.

Match 1, tror Nykvarn kniper segern och hoppas framförallt det då de spelar en bättre innebandy. 3-5

Match 2, 2 st lag som är bra defensivt men inte så imponerande offensivt så tippar 2-2 helt enkelt.

Match 3, Linköping som dragit med i bottenstriden bara måste vinna denna matchen och de gör det mot ett Marstrand som enligt "bloggen" bara tränat måndagar, är fallet så då blir man orolig att de redan gett upp för är det något lag som borde kört minst 3 gånger i veckan så är det ju dem. Tips 8-2

Match 4, Vi mot Örebro, vet att Henric i ÖSK vill ha lite tändvätska så varsågod, de är favoriter så enkelt är det men om något lag i serien ska slå dem på deras hemmaplan så är det vi, klipp ut det o sätt upp den raden i omkländningsummet om ni vill. :)
Känns dock som matchen kan sluta hur som helst, senast var det en stenhård match som domarna tappade kontrollen på, hoppas på bra domare som vi haft senaste matcherna då de tillåtit kamp och tagit bort slag och efterslängar.

Match 5, en viktig match i bottenstriden om Nykvarn inte skulle slå Surte och att möta ett utvilat Pixbo känns inte så smart även om de spar en resa så blir det storpisk där, 9-3 till Pixbo som får en klar fördel och dessutom kan åka ut till Ale och scouta Nykvarn men fan vet om de tar bilen ut i detta pissväder.

2010-01-09


Surte IS IBK - Nykvarns IF Se matchinfo
IFK Kumla IBK - Skattkärrs IK Se matchinfo
Linköping IBK - Marstrands IBK Se matchinfo
2010-01-10


Örebro SK IBK - IBK Vänersborg Se matchinfo
Pixbo Wallenstam IBF - Nykvarns IF Se matchinfo


Uppladdning innebar målkalas!

2 träningsmatcher spelades för att komma igång efter juluppehållet där vi ändå tränat på bra under uppehållet.

IBK Vänersborg - Fröjereds IF (1a i div 2 vg) 9-3

IBK Vänersborg - IBK Lidköping (4a i div 2 vg) 12-3

Första matchen var en bra värdemätare då Fröjered är ett lag som spelar med högt tempo och intensitet, vi lyckades med vår plan även om vi hade flyt i första perioden när de hade 2 ramträffar och hade övertaget första tio minuterna, att det stod 4-0 på tavlan efter första perioden var väl inte direkt rättvist sett till spelet men det handlar om att förvalta chanserna till mål. Ju längre matchen gick desto mer tog vi över och vinsten var inget att snacka om men däremot var siffrorna lite väl stora.

Lidköping är ett lag som gått tillbaka mycket om man jämför när jag själv mötte dem som tränare för ett antal år sedan, de har mycket att jobba på helt klart och var inte alls i nivå med Fröjered, de saknade säkert några spelare för de kom med 9 utespelare så det hade nog en del med det att göra men i vilken seriematch har man hela truppen att tillgå? Även Fröjered saknade några spelare ska sägas, mot Lidköping mönstrade vi 2 unga talanger från div 3 truppen (var tänkt fler men blev sjukdom) som gjorde det mycket bra och de som inte fått så mycket speltid i div 1, vi hoppas på att de unga fortsätter att utvecklas så vi får upp fler i vårt div 1 lag i framtiden.

Det är ett lag med bra självförtroende som åker upp till Örebro på söndag för att möta serieledarna på deras hemmaplan på söndag, vi ser fram emot det och hoppas serieledarna får ihop mycket publik och ett bra matcharrangemang.

Tack till dagens motståndare samt domarparet Peter Jaeger och Sven Persson som var mycket bra i 2 relativt snälla matcher.

Målskyttar håller vi för oss själva och bjuder inte våra motsåndare på den statistiken. :)

2009 summering som alla bloggare måste ha, :)!

Ett händelserikt år blev det allt.

Olivia vår dotter föds den 10 Juni och ger en glädje man inte kunnat uppskatta förrän man blev förälder.
Får ett nytt jobb i april som blivande butikschef i en skokedja.

Säljer min lägenhet som jag haft sedan 2003.


Blir tränare för IBK Vänserborgs damlag i div 1, det börjar bra och vi vinner DM för damlag i Västergötland och vi vinner även Björnslaget i Göteborg samt kommer 2a i Göteborg cup i april efter finalförlust mot ett FUSKANDE Skellefteå som använde spelare från Engelholm trots att man endast får ha egna spelare. Vid juluppehållet har vi häng på 2a platsen och kan förbättra förra årets 3e plats.
Björnslagetsegern gav 10 000 behövliga klirr i kassan samt gratis anmälning nästa år, välinvesterade pengar för klubben.

Serien började inte så bra poängmässigt men spelmässigt så gjorde vi det riktigt bra i premiären mot Linköping och hade inte deras målvakt storspelat hade vi fått en kanonstart men det blev endast 1 poäng den gången och efter 5 matcher hade vi bara 2 poäng men efter 11 har vi 18 och är formstarkast i serien sett till de sista 5 omgångarna, nästa match den 10 januari möter vi Örebro som leder serien överlägset, det kommer bli en rolig utmaning där vi inte har något att förlora.

Gott nytt år alla innebandyvänner och hoppas på bra matcher under 2010.

RSS 2.0