Tack för allt Falköpings ibk!

Blir ingen fortsättning på något sätt i Falköpings IBK för mig. Tiden för att fortsätta lägga 5 dagar i veckan finns inte just nu när vi precis fått 3e barnet och jag på samma gång tagit över sportaffären i stan, Tänkte göra en kanon och kalkon över säsongen som varit med FIBK, som vanligt är det lite med glimten i ögat så ta det för vad det är.
 
Kalkon 1
 
Serieinledningen, 4 raka torsk var allt annat än bra även om de 2 första matcherna var katastrofdåliga och sedan blev det bättre och bättre.
 
Kanon 1
 
Derbysegern mot Skövde borta med 9-5, totalt galen match med utvisningar, känslor och snygga mål. Årets höjdpunkt om ni frågar mig.

Kalkon 2
 
Att ha ett Juniorallsvenska lag på en spelartrupp där 7 av 10 spelare i de två första femmorna spelar i båda lagen, slitna spelare som tyvärr drabbade A-lagets prestationer en del, märkte stor skillnad efter jul mot före jul.
 
Kanon 2

Vänder lite på det då att Jas laget var riktigt bra för de spelarna som inte var ordinarie i A-laget och fick bra matchning.
 
Kalkon 3
 
Skadorna, Korsband på Robert Fahlqivst som sabbade hela säsongen och korsbandet på Emil Martinsson som höll honom från spel från seriestart tills jul, fotskadorna x2 på Albin Kalen och även fotskadan på Linus Martinsson som dock ändå kunde spela, viktige Fredrik Forsberg som missade en 4-6 matcher i början av serien pga ett knä som var tungt avbräck för oss samt Casper Unghs ständiga stortå som hämnade honom. Det var lite väl mycket ett tag.
 
Kanon 3
 
När alla skadefria var tillbaka (förutom Robban då) och vi avslutade serier med 6 av 7 segrar på de sista 7 matcherna.
 
Kalkon 4
 
Generationsväxlingen på våra domarpar, utan att räknat säger jag att det finns max 1 domarpar med snittålder under 40 år (David Persson är under 40 och Harri Tjäder är lite över så kanske dem) som dömer ca 20 åriga spelare, VAKNA UPP NU VIBF, jag har påpekat detta i 10 års tid, det kommer bli en domarkris inom några år om inget händer, utbilda, coacha, rekrytera gör något nu för fan!!!
 
Kanon 4
 
Domarnas insatser var mycket bättre än jag väntat mig, av 22 matcher som jag coachade var jag endast missnöjd i 2 matcher, halvnöjd i nåra stycken men nöjd i kanske 15 av dem vilket är riktigt bra. Ni gör det bra där ute, men vi måste föryngra och det tror jag ni alla håller med om också.
 
Kalkon 5
 
U-lagsdomarna då om jag ska va ärlig, det är ljusår i nivåskillnad på div 2 domarna och div 4 domarna men det är inte domarnas fel, det är brist på coaching och stöttning och även kanske egen ambition, ni måste ju också vilja utvecklas. 
 
Kanon 5
 
U-lagets inställning och fightervilja med Stefan Särnefeldt i spetsen som ville vinna matcherna och inte bara sket i det osv som man sett genom åren, bra jobb ulaget.
 
Kalkon 6
 
Falköpings ibk är nog enda laget jag någonsin tränat som inte haft en årsfest, det är riktigt dåligt men i det hela säger jag att där borde kanske fler ta ansvar att ordna upp något och inte en styrelse på några få som redan har mycket att planera, en kul grej efter en säsong är ju att dela ut priser tillspelarna mm men då får jag göra det på bloggen istället ni får ta det som en ära eller vad ni vill.
 
Årets poängkung, Patrik Malmström 76 p, grymt bra.
 
Årets mål. Albin Kalèn, omöjligt att välja ut något för i princip alla hans mål är snygga men jag gillar målet mot Tygriket borta där han drar in den i bortre samt målet mot Vänersborg från dålig vinkel sätter han upp den till 3-0 tror jag. Jag själv gick lite bananas när han gjorde det. Skulle jag plocka ut topp 3 skulle han ta alla 3 platserna kan jag säga.
 
Årets rookie
 
Finns många som fick sin första säsong i A-laget men vill ge priset till vår yngsta spelare Albin Frölin som född 97 gick in och krigade till sig en startplats i de flesta matcherna och lyssnade och ville lära sig mer, att ha rätt "skalle" och tänka innebandy är en mycket bra egenskap som ofta tar en mycket längre än de mer tekniska talangerna.
 
Årets träningspris
 
Det får bröderna Martinsson dela på, de har nog inte missat mer än någon enstaka träning, med träning når man framgång, fortsätt så grabbar.
 
Lite kul ang träningsligan...
 
På 30e och sista plats hittar vi poängkungen Malmström, som kom precis efter Oscars Flickvän Sara som skrapade ihop 2 pluppar mer på närvarolistan, så snacka om att vila sig i form, en Patrik som har 90 % närvaro kan man bara fundera på hur bra han blir....
 
 
Årets kompis
 
Kapten Joel är en snäll och positiv bra kille som vill alla väl och är en bra lagkamrat, mycket bra och viktig egenskap.
 
Årets spelare
 
Svårt då många varit riktigt bra men med många avgörande insatser ger jag priset till målvakten Erik Stenholm som höll en hög nivå och hade några sjuka toppmatcher där han stängde igen totalt.
 
Sist men inte minst sista och största kanonen, nr 6 går till.
 
ODEN UNITED, bästa hejaklacken i hela div 2 och kan säkert växa lite mer nästa år, hör av er om ni vill ha bra pris på halsdukar eller kepsar eller något annat så ska jag hjälpa er med det så ni kan sälja på matcherna och ha på er.
 
Vill tack Mats Svensson och Peter Varis som vart med i ledarstaben under året och bidragit.
 
 
 

Silly season herr ssl.

Flertalet spelare lämnar SSL för spel i Schweiz.

Kim Nilsson skulle ju lira där men såg inte att hans övergång var klar än.

Pixbo tappar nyttige och stabile Kaspar Smocker, en back som jag blev imponerad över, bara 1 år räckte tydligen i Sverige för honom.

Pixbo tappar även Florian Kuchen (kaka på tyska om jag inte minns fel, härligt namn).

Luca Graaf lämnar Växjö och vem det är har jag ingen aning om faktiskt, men har inte sett Växjö så många gånger i år.

Lindås målvakt drar hem även han, nu är vi o rotar i allsvenskan men kan lika gärna ta med den.

Henrik Olofsson lämnar Warberg (som tappar många spelare) och han har skrivit på för Wiler-Ersigen.

Samuel Scheitner lämnar Caperio/Täby (Djurgården) och går till Köniz.

Det ryktas om Tiitu från Warberg till Falun, låter som en spännande värvning, Warberg tappar mkt spets om det blir så att han lämnar.

Höllöviken som jag hoppas bli en frisk fläkt har värvat en grym center.

Storvreta har ju sedan tidigare klart med Alexander Rudd från Falun, en grym värvning.

De tappar också Hannes Öhman som jag tror hamnar i storsatsande Djurgården ihop med Kristoffer Svensson som också lämnade Storvreta där de inte gav honom så mycket förtroende, han är en av mina favoritspelare då han löper kopiöst och är en grym lagspelare.

Får fylla på mera nyheter undan för undan.silly season i dam ssl.

Såg att Pixbos norrrlänningar Wibron & Marklund går tillbaka till Iksu. Jag undrar vad Pixbo gör. Förr var de en förening man kunde räkna med och ville de ha någon spelare löste dem det oftast. Numera är min känsla att det är rätt så segt och även om ambitionerna säkert finns i någon snygg powerpoint presentation så är det en helt annan verklighet.

Läste på Rune Engströms blogg om Faluns damlags sönderfall, synd tycker jag, men ska vi vara ärliga har ju det krämats för fullt på herrlaget och då får nog damlaget lida en del för det skulle jag tro. Synd verkligen då jag gillar Faluns damer och de är ett lag jag gärna hade tränat själv, dock knappas nu när de tappat och fallit sönder så mkt.

Hoppas det fixar sig. Tycker det är kul att läsa att FBC Uppsala förlänger med sin "succetränare", var det inte han som sade på pressträffen inför säsongen att i år kommer det gå fort och syftade på sitt eget lag. Efter 10 omgångar hade de väl inte vunnit en match om jag inte minns fel och de hängde kvar mycket på grund av att Sala var sämre än många div 1 lag och Jik som hade 11 spelare kvar när deras redan tunna trupp fått en del skador så prestationen med att hänga kvar, njae medioker om du frågar mig...


RSS 2.0