Allstar team div 1 mellersta!

Att ta ut en femma + mv är inte lätt, men jag gör ett försök ändå..:)

Målvakt; Cecilia Fredriksson i Täby.
Kommentar. Att hon bara släppt in 87 mål i ett lag som spelar offensivt är helt okej, i båda matcherna mot oss tycker jag hon var grymt stabil, speciellt borta. Att sedan fler tränarkollegor rosat henne gör saken ännu lättare, det fanns såklart fler som vart bra men någon måste ju vinna. :)

Back: Mikaela Strömberg, Hässelby
Kommentar. En passningssäker back som läser spelet bra och en back man kan bygga en femma runt.

Center. Hanna Lindgren i Köping
Kommentar. Hanna var sjukt bra mot oss i vår hemmamatch och gjorde omöjliga mål (4 st) och sprang i åttor runt våra spelare stundtals, hon är också en riktigt fighter och smäller på bra, vilket jag gillar. Snälla flickor får aldrig kyssa bucklorna....

Forward. Sara Attermo i Täby
Kommentar: Sara är en jobbig forward att möta med ett antal finter i sig och har även ett bra skott vilket gör henne väldigt farlig, att hon även har en bra speluppfattning gör att hon kanske inte alltid behöver springa så mycket utan kan välja sina lägen vilket är en styrka.


Hemmadomare i SSL slutspel, rätt eller fel?

Förbundet tog ut ett göteborgsdomarpar, Daniel Skoog och Ola Pettersson (vilka är helt okej som domare) att döma Dalen mot Pixbo som jag tyckte verkade märkligt för varför gör man så när man har många domarpar att välja på men bara ett från Göteborg? Då får ju Pixbo "hemmadomare" och även i semin när Pixbo ska möta Storvreta så blir det ovan nämnda domarpar i första matchen och återigen får Pixbo "hemmadomare". Klart de bästa domarparen ska döma men kunde man inte bara låtit göteborgarna döma någon annan match?

I Aik mot Falun dömdes matchserien av Stockholmsdomare i Glenn Boström och Sven Hammerin då är min tanke, kunde de inte bara bytt domarpar?

Jag kan i alla fall säga att om jag varit Dalentränare hade jag inte gillat läget jättemycket och om jag vart domare hade jag ju hellre dömt den andra semin mellan Warberg och Falun just för att inte behöva bjuda motståndarna och bortapubliken på hemmadomardiskussionen.

Märkligt i alla fall tycker jag när man kunde löst det hela mycket smidigare för alla parter förutom just att de slipper resa på Pixbos hemmamatcher men det är ju en bagatell i sammanhanget. Sedan kan man också diskutera fram och tillbaka om det är bra eller dåligt om samma par dömer hela matchserien, det viktigaste med det är ju att domarna går in i nästa match med "blankt papper" och inte bedömmer någon spelare extra hårt om han nu kommit i bråk med dem i föregående match vilket man som domare såklart aldrig ska göra men lätt ändå kan hända i ett slutspel där det kan hetta till.

Vad tycker ni som läser är det helt okej att hemmadomare dömer lagen i SSL, har för mig att förr försökte de väl undvika detta då Warbergsdomarna som var mycket duktiga inte dömde Warberg i slutspel osv.

Har frågat några tränare och innebandyfantaster runt om i landet om vad de tycker om detta.

---------------------------------------------------------------------------------
Innebandyns okrönta bloggdrottning Ingrid i Umeå (www.innebandyenligtmig.blogg.se) svarar så här.

1. Tycker du att det är okej att Pixbo får Göteborgsdomare i slutspelet som mot Dalen och även nu mot Vreta?

- Generellt tycker jag man bör undvika att döma lag som man har koppling till på ett eller annat sätt. Både för lagen och domarnas skull. Så svaret är nej.
Samtidigt bör de bästa domarna få döma de viktigaste matcherna.

En domare på den här nivån skall kunna vara objektiv, men även om domarna klarar detta så är det inte säkert att inblandade lag klarar det...

De bästa domarna får inte döma VM-final. Synd men sportsligt rättvist?

2. Är det bra att samma domarpar dömer en hel matchserie?

-Både ja och nej... :)

---------------------------------------------------------------------
Thommy Edberg, distriktslagskapten i F 17 i Västergötland samt tränare i Mullsjö AIS dam.

1. Tycker du att det är okej att Pixbo får Göteborgsdomare i slutspelet som mot Dalen och även nu mot Vreta?

-Jag tycker inte det är okej att domare dömer lag från samma stad.

2. Är det bra att samma domarpar dömer en hel matchserie?

-Jag tycker att man skall alternera med 2 olika domarpar i samma serie.

---------------------------------------------------------------------

Magnus Forsberg, tränare Forsby FF och mångårig tränare bl a danska Elitserien.

1. Tycker du att det är okej att Pixbo får Göteborgsdomare i slutspelet som mot Dalen och även nu mot Vreta?

-Ja de tycker jag. Dagens innebandyklubbar badar inte i pengar direkt så kan man spara in en del slantar på domarna så är det okey.

2. Är det bra att samma domarpar dömer en hel matchserie?

-Absolut, då vet man vad man får och vilken nivå dömandet kommer o ligga på.

----------------------------------------------------------------------


Rune Engström coach i Allsvenska Partille och före detta elitserietränare i bl a Pixbo och bloggare på www.capello.nu.

1. Tycker du att det är okej att Pixbo får Göteborgsdomare i slutspelet som mot Dalen och även nu mot Vreta?

-Okey är det eftersom det inte går efter geografin, men det är inte optimalt, eftersom det kan göra att man kan hamna i situationer där man blir ifrågasatt.

2. Är det bra att samma domarpar dömer en hel matchserie?

-Det finns både för och nackdelar.
-Fördelar att man är inne i den och man har koll på vad som har hänt och varför läget är som det är, vilket gör att man lättare kan hantera situationer.

Nackdelar: -Har man kommit lite snett in i matchserien så kan det påverka hela matchserien. Kan också göra att allt som man gör påverkar fortsättningen och att lag och spelare försöker påverka domare på olika sätt ex via media
.

------------------------------------------------------------------------
Lars Ahlström, överledare för distriktslagen i västergötland sedan många år samt ledare i Lockerud.

1. Tycker du att det är okej att Pixbo får Göteborgsdomare i slutspelet som mot Dalen och även nu mot Vreta?

-Nej, det är inte bra.

2. Är det bra att samma domarpar dömer en hel matchserie?

-Fördelen är väl att de kan sätta en nivå och sedan hålla den (om de kan)
Fast kommer de fel in i det från första matchen så kan det ju bli kaos

Senare under kvällen kommer det kanske kommer några fler röster om detta, kommentera om ni själva vill men vårda ert språk..:)

Hejdå AIK!

Som Djurgårdare så måste jag ändå skriva lite om att AIK åkte ur, rättvist tja inte direkt om man ser till antalet ramträffar osv men sen när är idrotten verkligen rättvis? Falun satte snygga straffar medans AIK bommade 3 av 5 det håller inte, det kostar att inte ha gamla rävar som Jihde och Conny.

Falun jobbar på bra och kämpar verkligen och de blir inte lätta att slå ut i en semi där de går in med allt att vinna.


Även Jönköping vann med uddamålet!

2-3 till Jik slutade matchen där det måste blivit lite nervdaller sista 2 minuterna. Såg att Jik tog timeout med ca 2 min kvar och det spekuleras ju alltid att man inte ska ta timeout när man leder osv och låta motståndarna organisera sig, jag tycker att man ska ta sin timeout när man själv känner att man behöver den och fullständigt skita i vad motståndarna gör i så fall, det var säkert en mycket välbehövlig timeout så bra coachat av Jik (för det gick ju hem)..:)

Telge mot Jik nästa match, må bästa laget vinna och gå upp till elitserien!

Kvalseger för Alingsås mot Frölunda!

2 klubbar jag känner väl till, Alingsås (min hemstad) var ju ett div 1 lag (gamla div 1 under SSL) för några år sedan men rasade sedan ner 2 divisioner men vann i år div 2 och tog via 7-3 borta mot Frölunda ett stort kliv på väg tillbaka till finrummet. Finrummet som min förra bostadsort Vänersborg herrar ramlade ur och även damlaget i Vänersborg ramlade ju ur finrummet (div1) så man kan väl säga att den klubben haft ett hårt år. Den stora frågan inför nästa säsong är denna, kommer Andreas "Ante" Johansson att slå sitt gamla poängrekord på 183 p eller var det nu var? Ja jag tror faktiskt det då div 2 i Västergötland är riktigt kass.

Grattis Alingsås och Micke Svensson (coachen) till er seger och lycka till på hemmaplan.

Sala vann återigen med uddamålet!

Återigen vann Sala med uddamålet mot Telge och med 12 poäng är de klara för elitserien nästa år. Grattis till Sala, får se hur långt de räcker nästa år.

Det kommer i alla fall bli en nyckelmatch mellan Telge och Jönköping, vinst där för Telge så är nog Jik borta även om de teoretiskt kan få 9 poäng vid vinst hemma mot Sala samtidigt som Telge förlorar mot Ö-vik. Men först så ska de slå Ö-vik vilket inte är gjort utan att ta i.

Dock tror jag Jik vinner med 6-3 mot Ö-vik.

Pallar domarna för trycket?

Hörde av Göte Rosth att Salas tränare varit inne i domarrummet i pausen i kvalmatchen, är det verkligen okej att en tränare går in i domarrummet under matchen och diskuterar saker med domarna. Nej tycker jag, det ska tas ute på planen i så fall före lagen går in i omklädningsrummen så båda lagen har rätt att höra vad som sägs, ibland är det något man vill påpeka (väldigt sällan men ibland händer det) och då ska båda lagen ha rätt att höra vad som sägs.

Riktigt osportsligt av Jocke i Sala i alla fall, men jag är ju inte något förvånad när det gäller honom efter mitt intryck jag fick av honom när han försökte värva vår spelare mitt under säsongen för något år sedan då han fått någon spelare skadad i Västerås.

Mer om Sala vs Telge på.

http://blogg.innebandymagazinet.se/rosten/

Cupsilver!

Lördagen var det den årliga turneringen på småmål (4 spelare på planen) i Vårgårda. Vårt gamla Noltorpsgäng hade dammat av de gamla lila tröjorna och spelet flöt på ganska bra, vi gjorde överlägset mest mål i gruppspelet och gick direkt till kvart där vi vann på straffar där vi spelat rätt uselt. Semin vann vi med 3-2 och där spelade vi riktigt bra men i finalen så låste sig spelet och vi torskade med 3-7, laget vi mötte var fysiskt tuffa och vi hamnade direkt i underläge och fördelen med att få ledning är ju soklart att då kan man bara avvakta och kontra på som de gjorde på oss.

Allt som allt en rolig dag, det roligaste var att det inte var någon slaktarbandy som i Lerum där det tillåts att mörda folk i ryggen i princip mot sarg utan någon som helst ingripande från domarna i vissa matcher.

Div 1 mellersta All star team.

Börjar med Tränarstab.

Årets tränarstab baseras på resultat (givetvis) samt hur laget har spelat, samt attityd mot domare och motståndare, det var ganska enkelt val tycker jag ändå.

Motiveringen är följande.

Laget har spelat en bra tuff innebandy genom att rulla boll och spela fin innebandy som är effektiv och svår att stoppa, de har prioriterat en offensiv idé och gjort det bra. Med en bra spelartrupp med några spetsspelare samt en vad jag tycker verkar vara en homogen grupp som har roligt tillsammans så lyckades laget komma på en fin 4e plats som nykomling. Ledarna har också vart ödmjuka och varit trevliga att lära känna.

Jag utser Täbys ledarstab till årets bästa där ingår. Göran Hagberg, Hans Filipsson, Mikael Olsson, Cenneth Stålhult samt Anne-Christine Karlkvist.

Grattis till ett riktigt bra jobb med ert lag.

Mer kommer om någon dag, den som väntar.....

Kvällens matcher!

Telge mot Sala, tippar 5-3.

Jik mot Ö-vik 9-3. (sen tippning då matchens första period var spelad).

Mer senare under kvällen.

Telge och Sala blev en målsnål historia där gästerna tog en 2-1 seger och kopplade ett grepp om kvalgruppen.

Jik vann sin match med 7-2 och det var väl ganska programenligt.

Har försökt få tag i folk som sett matcherna utan att lyckas men ska försöka uppdatera under lördagkvällen.

Paus från tränarsysslan!

Ja för alla som inte är från Tidaholm eller känner mig privat så ska jag inte vara coach för Fröjereds IFs damlag nästa år. Finns många orsaker men en stor är ju all tid man lägger ner som tränare och för att man ska lägga all tid måste man ha 100 % motivation och det har jag inte just nu så jag hoppas de hittar någon annan som har den motivationen.

Om och ev när jag kommer vara tränare igen står skrivet i stjärnorna, en sak är säker när mina 2 döttrar Oliva och Freja blir äldre kommer jag träna dem. :)

Får tacka alla ledare, spelare, motspelare, motståndarledare och publik för detta året.

Snart kvalhelg nummer två!

Det blir dubbelmöten mellan Sala och Telge och även mellan Jönköping och Örnsköldsvik.

Inget snack om att Jönköping vinner båda och det är något de måste göra känns det som. Sala och Telge tror jag vinner sina hemmamatcher.

5 min utvisning är hårt men det SKA vara HÅRT straff också!

Folk har pratat om att 5 min utvisning ska bort från innebandyn och syftar till Hyvärinens 5a i måndagens SSL match. Jag anser att det är skitbra att domare tar de utvisningarna (5 min) för gör dem inte det får vi se rövatacklingar a la Danien Dahl och Henrik Qvist mm som vi såg varje år på domarkursen och fega domare som bara tog 2 or när det skulle vara minst 5 tom matchstraff.

Nej vill vi gå tillbaka till förstörar innebandyns tid med bentacklingar, hakningar och sargtryckare? Då bör varje lag ha 40 spelare i truppen i alla fall. Spela schysst eller sitt av tiden och håll käften helt enkelt. Det är min åsikt.

Gnällspikar stå upp, det kunde gått så här!!!

Det ska lipas hela tiden i vår moderna fotboll, speciellt i de sydländska ligorna och jag tänker visa några klassiska smällar som dagens spelare aldrig har vart i närheten av, vet inte om jag glömt någon men listar en topp 5 på fula smällar på den gamla goda tiden. Spara nr 1 till sist...:)


1. Den galne men duktige målvakten Harald Schumacher mosade franske Battiston i vm 1982 och fick inget för det, bra domarna.. :)

http://www.youtube.com/watch?v=tGq7VcaHoqo

2. Roy Keane i Man utd mot Alf-Inge Haaland i Man City, är det derby så är det eller men det var payback sedan deras förra möte, lärdomen av detta, mucka inte med Keane. Haaland spelade inte efter det, ganska förståeligt.

http://www.youtube.com/watch?v=p_st29mlQwU&feature=related

3. Eric Cantonas kungfuspark mot ett fan som hånat honom en gång för mycket.

http://www.youtube.com/watch?v=HNkp0vobj-4&feature=related

4. En ganska skön kick på Jari Litmanen ser det ut som vem som sparkar är jag osäker på.

http://www.youtube.com/watch?v=Pr2Ts5CEktA

5. Joey Barton en pajas inom fotbollen som har gjort flera idiotgrejer.

http://www.youtube.com/watch?v=tGq7VcaHoqo&feature=related

Storsmisk för Ö-vik!

Att damma av några gamla fd elitspelare verkar inte hjälpt alls, storpisk och jag hoppas alla på förbundet nu inser att bottenskrapet i Elitserien inte ska få några extra fördelar utan de 3 sista ska direkt ur så vinnarna av div 1 ska gå uppå. Nu blir det ju så att minst 1 lag som vann div 1 inte går upp och i skrivande stund ser det ut att bli Jönköping men det är absolut inte avgjort än, men lite löjligt är det ju om man kan spela en serie i div 1 utan att förlora en match och ändå inte gå upp, hoppas alla föreningar lägger in en motion på sibfs mötet om just detta och inte bara är tysta och tar att elitserieklubbarna har lyckats få en i princip stängd serie.

1-8 för Ö-vik mot Sala och varje mål kan kanske vara mkt värt i sista änden, nästa match mellan Telge och Sala som båda står på 6p kan verkligen göra att ett lag mer eller mindre står med en fot i elitserien, skulle nog tro att matchen kan sluta oavgjort faktiskt. Jik kommer att behöva ösa på för fullt för att stänka in massa mål mot ö-vik.

Aktuell tabell


SM V O F GM
IM P SDV
1. Sala Silverstaden IBK 2 2 0 0 13 - 3 6 (0)
2. Telge SIBK 2 2 0 0 10 - 6 6 (0)
3. Jönköpings IK 2 0 0 2 6 - 10 0 (0)
4. Örnsköldsvik IBK 2 0 0 2 3 - 13 0 (0)

Sjuk vändning av Jiks herrar!

Smaka på detta i seriefinalen inför 1200 pers i Växjö!

19.30 Mål 6-6 Jönköpings IK
19.30 Time out

Växjö IBK
19.55 Mål 6-7 Jönköpings IK
19.55 Utvisning U2+10
(Osportsligt uppträdande)
Jönköpings IK

Det är ju inte första gången i årets södra allsvenska som ett lag vänder och vinner i slutsekunderna, jag tänker såklart på matchen mellan Lidköping och Landskrona för några veckor sedan, kika på den slutdramatiken nedan.

18.05 Time out

IBK Landskrona
18.05 Utvisning U2
(Obstruktion)
IBK Lidköping
18.43 Straff Miss IBK Landskrona
18.43 Utvisning U2
(Straff pga betr av målvaktsområde)
IBK Lidköping
19.01 Mål 9-8 IBK Landskrona
19.55 Mål 9-9 IBK Landskrona
19.59 Mål 9-10 IBK Landskrona

Där kan man se att Lidköping hade 9-7 tills det var 59 sekunder kvar så Landskrona gör 8-9 reduceringen. Att sedan Lidköping tappar in 9-10 målet på 4 sekunder är otroligt men därför älskar vi alla innebandyn, det är inte över förrän det är över eller som de säger i staterna "it aint over until the fat lady sings"...

Man kan i alla fall sammanfatta det hela med att Jik ändå blev en stor vinnare denna söndagkväll för när det såg som mörkast ut så vågade de vinna matchen mot Växjö som vek ner sig när de hade "straffsparken" (den stora ledningen).

2:a raka för Telge!

Är det något som är nyckeln att bli topp 2 så är det att ta poäng på bortaplan, i en match där gästerna Telge var effektiva så hade de ändå problem med parkettgolvet men lyckades ändå vinna matchen.

Från Telgehåll var man inte helt nöjda med domarparets insats då de ansåg sig bli bestulna på en solklar straff (och 2min om de missat den såklart) när de kom fri med målvakt och fick slag bakifrån i sitt eget boxplay. Så som de beskrev situationen kan jag bara hålla med att det lät som en solklar straff men alla har ju olika åsikter.

Jik började matchen klart bättre men Telge var effektivare och de pressade på för en kvittering men ingen poäng denna gången och i nästa möte med Ö-vik måste Jik ta 3 poäng om det ska bli någon elitseriedröm för div 1 södra laget.

Ikväll spelar Ö-vik mot Sala där Sala kan rycka tillsammans med Telge om de fixar att vinna där vilket jag tror.

På tal om Jönköping så låg deras herrlag pyrt till med 0-4 mot Växjö men har jobbat sig upp i skrivande stund till 3-4 så det blir en härlig fight om seriesergern i södra allsvenskan. Jag känner Landskronas tränare sen vi var i Danmark 2005 och han hälsade att han hoppas Jik tar det och inte ett defensivt tråkigt lag som Växjö.

Mer om den matchen senare.

Kvalomgång 2!

Övik tar emot Sala och där tippar jag bortaseger. 3-7

Jönköping mot Telge tror jag går till sudden och 4-3 för JIk.

Mer om matcherna kommer under kvällen.


På Götes blogg www.rosten.blogg.se    kan man läsa att Sala tycker precis som jag skrev tidigare om Jiks otroligt lättlästa spel. Helena Lundqvist i Sala (med bla sm-guld med rönnby) sade samma jag hävdat hela tiden "De har någon som bara står stilla och försöker passa (Sara Anteryd) och två rightare som försöker skjuta (Didriksson bl a). Det är liksom det dom har ungefär"

Klart de har mera än så men det är faktiskt så de spelar väldigt mycket o är man förberedd på det så kan man ta bort deras förstafemma ganska mycket lättare än om man bara kör på som vanligt är i alla fall min åsikt. Så Ville som tyckte jag hade lite konstiga åsikter om Jik, så är det kanske så att många fler håller med mig, i alla fall de som kan något om taktik till skillnad från Ville antar jag eller??

Stryk för Jönköping mot Sala!

5-2 seger för Sala inför 500 pers som säkert betyder lapp på luckan. När man ser att de lockar så mycket publik hoppas man ju verkligen att de får gå upp då varken Jik, Telge eller Ö-vik varit i närheten av att locka så mycket publik.

Telge leker med Ö-vik, smaka på hela 12-2 i skott i första perioden, när man ser det så undrar man ju om Ö-vik ens hade kommit topp 4 i någon div 1, tveksamt faktiskt kan man nog tro. Just nu står det 4-0 och det lutar ju åt 2 siffrigt och varenda mål kan faktiskt betyda mycket i detta kval. Sen är det ju så att tar man poäng på bortaplan är det en bonus då hemmalagen brukar vinna så vi ska inte dra för stora växlar av första omgången utan mer se efter 2 matcher då alla spelat både en hemma och en borta.

Något tvåsiffrigt blev det aldrig då Ö-viks målvakt måste storspelat i alla fall om man sett till skotten hela 19-4 i andra perioden.

Enligt rapporter från Södertälje var det spel mot ett mål (öviks mål) långa stunder.
Matchen slutade i alla fall 5-2 till Telge och skotten 41-20 (vilket ibland kan vara lite glädjesiffror för hemmalagen) som tog en bra seger. Båda hemmalagen vann då med 5-2, mitt tips på Telge seger med 5-3 kändes ruggigt nära i alla fall. :) Ca 300 såg matchen vilket var en bra publiksiffra.

2011-03-18


Telge SIBK - Örnsköldsvik IBK 5-2
Sala Silverstaden IBK - Jönköpings IK 5-2
Aktuell tabell


SM V O F GM
IM P SDV
1. Sala Silverstaden IBK 1 1 0 0 5 - 2 3 (0)
2. Telge SIBK 1 1 0 0 5 - 2 3 (0)
3. Jönköpings IK 1 0 0 1 2 - 5 0 (0)
4. Örnsköldsvik IBK 1 0 0 1 2 - 5 0 (0)


Kvalet har börjat!

Sala har rivstartat hemma och leder med 3-0 mot Jönköping. Nu får vi se om laget än en gång kan resa sig efter en dålig start och visa lagmoralen när det som mest gäller. Kanske har det varit en nackdel att JIK inte fått spela matcher som gäller något på ett bra tag nu, det tror jag ändå kan ha en betydelse, sen får vi också se om Sala kan orka hela matchen, spännande med kval, må bästa laget vinna!

Telge tar snart emot Övik. Slänger in ett tips där. 5-3 till Telge. Målsnålt fram till sista perioden.

Summering och all star team mm!

Kommer att tas ut i veckan samt lite andra reflektioner på div 1 mellersta och även några kommentarer om södra. Sedan kommer bloggen även att följa kvalet till elitserien och jag passar på att tippa utgången av kvalet nu.

1. Telge   Jag tror de kommer ha stor nytta av en bred trupp och att de inte är beroende av en speciell femma, de är också ruskigt samspelta och har ett antal dödliga frislagsvarianter, bredden kommer avgöra till deras fördel.

2. Jönköping  De vinner mycket på att de är tuffa i försvaret, dock krävs det att fler än förstafemman producerar när det väl gäller, det är inte så svårt att styra bort deras förstafemma om man är lite taktiskt, vi själva klarade det i två perioder innan vi fick 3 som klev av skadade och vi blev ändå 8a i div 1 men har man inte gjort läxan kan Jik bomba sönder en ordentligt.
------
3. Sala Silverstaden  Jag tror de kommer börja bra i kvalet men vad jag hört så har de lite tunn trupp och tror inte de kommer klara sig när det kommer bli en del smällar och småskador som det lätt blir när det är täta matcher, de lever på några få toppspelare och lagen de möter är inte dummare än att de kommer matcha sina bästa defensiva spelare mot deras förstalina, mot Sten Sture kom de inte alls till och förlorade med 1-4, kanske det var en fingervisning, dock tror jag de kommer vinna några matcher och va nära en elitserieplats.

4. Örnsköldsvik  Även om de fått igång ett par fd toppspelare som Stina Näktergal (fd landslagsspelare) så tror jag det inte kommer räcka till, de går in i kvalet utan glädje och positiv känsla och det är viktigt att ha med sig samt en vinnande trend.

Vad tror ni själva som läser, blir tabellen omvänd?

Sista matchreferatet då!

Förlust mot Telge och som vanligt så leder vi i 3e perioden (3-1)men orkar inte ända fram i mål och det är faktiskt inte så konstigt när vi har en tunn trupp. Matchen slutar 3-5 sista i tom kasse men Telge kom ändå undan med blotta förskräckelsen då vi hade gyllene lägen att kvittera i slutminuten.

Båda lagen hade folk borta av olika anledningar och det är inget att snacka om tycker jag men vissa lag vill gärna påpeka hur många de har hemma, helt ointressant tycker jag (dock inte Telges heacoach). Man har de man har, i vårt lag vill jag hylla de som fick chansen när några var borta för de gick in och gjorde det bra så jag vill ge extra ros till Lisa Jansson, och 14 åringarna Moa Schönning & Matilda Schyberg och till Freja Lindh (13 år) som visar att de är sugna på att nästa år på allvar slåss om att få speltid.

Målskyttar var Angelica Högberg och Anna Nordmark som satte var sitt friläge och Sofia Häll som satte ett långskott.

Jag är jättenöjd med vår prestation och får vi ihop en riktigt bra tredjekedja nästa år så kommer vi inte tappa våra tredjeperioder och vi har 7 förluster (flesta med uddamålet) där vi haft ledning i tredje perioden (21p) med 21 p till så hade vi vart topplag så enkelt är det, vi måste bredda vår trupp och jag hoppas det finns några duktiga spelare som vill komma och spela i vårt lag nästa år och vara med på resan. Sen har alla unga fått ett års rutin från div 1 och förhoppningsvis lagt på sig lite muskler mm vilket också är viktigt.

Fröjered kan mycket väl komma topp 3 nästa år men det krävs ett hårt arbete, resan från träningsmatchen i juni mot Lerum har betytt att många spelare lyft sig enormt och lagmässigt är vi på en helt annan nivå.

Det är över nu!

Grundserien är slut i div 1 och vi har följande sluttabeller!

Aktuell tabell


SM V O F GM
IM P SDV
1. Telge SIBK 22 18 2 2 138 - 66 58 (2)
2. Hässelby SK IBK 22 16 4 2 114 - 66 52 (0)
3. Köpings IBF 22 14 3 5 139 - 95 48 (3)
4. Täby FC 22 13 5 4 146 - 87 45 (1)
5. Linköping IBK 22 12 2 8 108 - 97 38 (0)
6. Hagfors IF 22 9 2 11 118 - 120 30 (1)
7. Skattkärrs IK 22 9 1 12 80 - 100 29 (1)
8. Fröjereds IF 22 9 0 13 93 - 119 27 (0)
9. Rönnby IBK Ungdom 22 5 5 12 88 - 104 23 (3)
10. Råsunda IS 22 5 1 16 91 - 128 16 (0)
11. Farsta IBK 22 3 5 14 86 - 127 14 (0)
12. Hammarby IF IBF 22 4 0 18 62 - 154 12 (0)

Summering: För mig känns faktiskt det som en ganska väntad tabell, inga direkta överraskningar.

Div 1 södra då.

1. Jönköpings IK 22 19 3 0 143 - 76 63 (3)
2. Warberg IC 22 14 1 7 109 - 73 43 (0)
3. Olofströms IBK 22 12 5 5 110 - 91 41 (0)
4. Pixbo Wallenstam IBF 22 11 4 7 97 - 115 37 (0)
5. Östra SK Jönköping 22 10 4 8 111 - 113 35 (1)
6. IBF Göteborg 22 9 5 8 98 - 83 33 (1)
7. IBF Älvstranden 22 7 6 9 124 - 117 31 (4)
8. IK SödraDal 22 8 4 10 94 - 93 30 (2)
9. IBK Vänersborg 22 7 5 10 98 - 112 27 (1)
10. FBC Engelholm 22 6 3 13 96 - 112 21 (0)
11. CL98IC 22 5 3 14 92 - 118 19 (1)
12. Ingelstad/Växjö 08 IBF 22 2 1 19 83 - 152 7 (0)


Div 1 södra då. Förväntat med CL och I/V att åka ur, sedan borde ju Vänersborg presterat bättre och så trodde jag att Östra skulle vara lägre ner även om de har ett bra lag på pappret men de vände sin dåliga trend mot Pixbo hemma och sen rullade det på. Warberg kommer 2a men att de är 20 p efter Jik är ändå riktigt dåligt då de är ett grymt bra lag. Engelholm åker ur igen, det var bara något år sedan de åkte ur eliten och frågan är om de någonsin kommer komma tillbaka till förbundsserierna.

Samma fråga kan man ställa sig om Vänersborg då det ser klent ut på ungdomssidan där, det blir säkert en hel del spelare som kommer lämna laget då de har många individuellt duktiga som är attraktiva för många klubbar.

Melodifestivalen nalkas, ska vi skicka sämsta låten som vanligt?

Jag har i alla fall mina favoriter och som vanligt så är det låtarna med fart och fläkt i. Lyssna och avgör själva vad ni tycker!
1. Eric Saade - Popular    http://www.youtube.com/watch?v=Nfx0OMM2u0A&feature=related
Riktigt bra låt och en enkel text som fastnar lätt och en kille med ett utseende som går hem hos europas tonårstjejer vilket ger röster så denna kan Sverige vinna med.

2. Love Generation - Dance alone    http://www.youtube.com/watch?v=NV1L0aqX02M

Denna var också bra men tyvärr håller inte alla tjejerna samma klass på rösten som hon som börjar sjunga, tyvärr åkte denna ut i andra chansen så denna blir det inte som vinner, bra låt ändå.

3. Linda Bengtzing - E det fel på mig    http://www.youtube.com/watch?v=71IxwhRzUlw&feature=related
En klassisk schlaget på svenska vilket jag gillar då jag gillar låtar på svenska som är lite som förr i tiden på det gamla goda 80-talet. Jag undrar hur den är på Engelska för inte vågar hon köra helsvenskt i en final såklart!

4. Swingfly - Me and my drum.    http://www.youtube.com/watch?v=lIq5WvNxKvo&feature=related
Egentligen ingen "davidlåt" men jag gillar den för den är så jäkla skön ju, speciellt att den sticker ut lite och på så vis kan vinna en europeisk final. Kunde monsterrockande finnar så varför inte??

5. Danny - In the club.    http://www.youtube.com/watch?v=d_iz6e3ETPg&feature=related
Han är ju en grymt bra sångare men låten är inte riktigt lika bra som de ovan men ändå en riktigt go partylåt, kanske kunde han haft en lite bättre text men refrängen fastnar och det är ju viktigt i eurovision, hoppas han och dansarna kör lite snyggare outfits bara.

Så här ser min topp 5 lista ut i år. Kan det bli någon av mina favoriter i år tro? Har ju misslyckats varje år med Bwo, Alcazar, Eric Saade mm.

Säsongens sista match!

Då blir det serieavslutning på min födelsedag då, det är skönt att man slipper en degradering på födelsedagen, något man oroat sig en del för när det vart som kärvast men jag tycker vi förtjänar o vara kvar då vi hela tiden strävat efter att spela en fin utvecklande innebandy o inte bara lägga bollar på kasse och kötta, något som ibland är effektivt men inte direkt utvecklar bättre innebandyspelare.

Telge på hemmaplan blir en tuff nöt att knäcka men vi ska göra vårt bästa, jag tycker att vi i bortamötet skapade väldigt mycket chanser men bakåt läckte vi väldigt mycket och förlorade med de mindre smickrande siffrorna 5-12. Det gäller att sätta försvarsspelet och vara effektiva när chanser bjuds om vi ska ha en chans att vinna. Ska bli intressant att se om det är några Jik folk på läktaren med penna och papper för att scouta Telge, något annat vore ju tjänstefel.

Trevlig läsning på Kimmos blogg!

Brukar kika in ibland på förre Warberg spelaren Kimmo Eskelinens blogg, jag säger bara läs den och se klippen, innebandymagi när den är som bäst! Hoppas Kimmo kommer tillbaka till Wic snarast.

http://blogg.svenskaspel.se/kimmo/2011/03/vad-hande-sen-mikael-holmer/comment-page-1/#comment-378

kopiera och klistra in.

Genomgång av södra ettan!

Getingboet har krymt till 3 lag som slåss och nu blir fokusen på det.

Tabellen ser ut så här där kampen är.

7. IBF Älvstranden 21 6 6 9 118 - 114 28 (4)
8. IK SödraDal 21 7 4 10 84 - 92 27 (2)
9. IBK Vänersborg 21 7 5 9 93 - 104 27 (1)


Lag 9 åker ner till helvetet (div 2).

I sista omgången möts följande.

2011-03-13


IBF Älvstranden - Ingelstad/Växjö 08 IBF Se matchinfo

IBK Vänersborg - Jönköpings IK Se matchinfo

IK SödraDal - Pixbo Wallenstam IBF Se matchinfo


Matchutgången tror jag blir så här.

Älvstranden bör inte missa ännu en straffspark som de gjorde när de förlorade mot Engelholm. Piraterna vinner.

Vänersborg har förlorat alla gånger jag tippat att de ska vinna så nu tippar jag förlust mot seriesegrarna Jik, då vinner de säkert.

SödraDal hade jag inte trott skulle få stryk av Pixbo normalt sett men efter att Pixbo förlorat stort hemma mot Östra så har troligtvis inställningen och viljan helt försvunnit, jag vet hur tuffa Pixbo brukar vara hemma i "rävlyan" men nu verkar det som om rävarna gått i idé som björnarna och de förlorar säkert stort här om det inte kämpar och sliter.

Summan av detta blir i så fall att Vänersborg åker ur div 1 efter 5 säsonger och de 3 senaste före denna topp 3 placeringar, jag som fd tränare kan inte förklara detta alls, speciellt då de runt jul och framåt haft de flesta toppspelarna att tillgå. Kanske någon kan förklara det för mig?

Även Skattkärr tog chansen!

De besegrade Köping hemma med 4-3 och nu gäller bara äran i samtliga matcher då serien är avgjord om vilka som vinner och åker ur.

Rönnby ungdom får lämna serien med, Hammarby, Råsunda och Farsta.

Telge vinner serien och kvalar till eliten.

Kontraktet klart!!!

Min egen uppladdning inför Hammarbymatchen började väl inte bäst. Min stora dotter åker på någon form av magsjuka och kräks all over the place och även över sin pappa så det blir att torka spyor hela kvällen. Blir även en tripp till K S S i Skövde (sjukhus) för att se att hon inte fått hjärnskakning då hon fallit bakåt på sin bobbycar men det var lugnt så det var nog bara vanlig magsjuka. För att inte smitta ner hela laget så var det bara o stanna hemma och försöka hålla sig lugn vid datorn och följa Rönnby ungdom mot Råsunda. Det blev en rolig start på den för Råsunda visade moral och tog lednignen med 3-1 efter första. Efter 2 perioder stod det 4-4 och mina fingrar var korsade för Zunda och det visade sig hålla då de vann med 6-4. Mitt bragdguld går till Råsundas damer som fightar till sig en seger mot ett lag som måste vinna när de själva redan åkt ur div 1, sådant kan ni ta med er för resten av er innebandykarriär för det är inte många lag som gjort det ni gjort idag tjejer(och tränare). All respekt får ni av mig för det.

Vi själva hade fått en drömstart där laget spelat riktigt bra och ledde med 3-0 efter första och även haft 3 skott i stolpe/ribba så det kunde vart ännu större siffror. Hammarby kom ut som ett nytt lag i andra och spelade upp sig men perioden slutade 1-1 och i sista så reducerade Hammarby men FIF gjorde viktiga 2-5 och höll undan och vann med 3-5. Detta betyder nytt div 1 kontrakt och det är man mycket nöjd med, något jag på förhand nästan inte vågade hoppas på när vi drog igång i augusti med ett mkt ungt oruttinerat gäng.

Men de unga har växt och blommat ut och gjort det riktigt bra och de äldre har tagit ett bra ansvar.

Känns i alla fall som att hänga kvar i denna tuffa serie då hela 4 lag av 12 åker ur är riktigt bra, speciellt då vi blev av med flera ordinarie spelare som kapten Linn Bergström, Lilly Djurberg och Märta Svensson alla 3 riktigt bra spelare samt några till som lade av. Det blev heller inte lättare när skarpskytten Mikaela Spaak gick sönder och missade hela säsongen när korsbandet gick av i september.

Vill passa på att tacka alla engagerade i Fröjered samt publiken, den bästa publiken man kan ha.

Nu har även skattkärr chansen när de möter Köping, poäng där o även de säkrar kontraktet, mer om det senare.

Inte många rätt så här långt i helgen!

Mina tips i div 1 södra var riktigt pinsamma måste jag säga, bottenlagen sprattlar till men försent, än så länge är det inte avgjort i serien men älvstranden och vänersborgs chanser minskade avsevärt när båda förlorade.

Vill passa på att gratulera Telge till seriesegern, de vände underläge mot Hässelby och satte 5-3 i öppen kasse. Jag tycker faktiskt de är det bästa laget i serien och är välförtjänta av kvalplatsen, jag hoppas de lyckas väl i kvalet och går upp.

Tar gamla anrika Balrog chansen?

De möter ikväll Caperio Täby i en ödesmatch då de ligger pyrt till. Balrog är ett av de få klassiska lagen vi har kvar men de har slitit med dåliga publiksiffror i många år och då är det svårt att locka de bästa spelarna och de har legat pyrt till i många år, litet undantag ifjol då de gick till slutspel. De sägs ha 9 liv som katten men frågan är om de är förbrukade nu eller om de kan göra ett dödsryck och klara sig kvar.

Personligen har jag alltid gillat Balrog speciellt när Mika Kohonen och Christian Hellström spelade där för då bjöd de på fin innebandy men numera bor man ett långt stenkast från Mullsjö så mina sympatier får gå dit så man kan se SSL även nästa år och besöka det lite mer flitigt än de 2 gångerna jag vart där i år.

Spännande omgång är att vänta!

Div 1 mellersta spelas dessa matcher:

2011-03-05


Telge SIBK - Hässelby SK IBK Se matchinfo
2011-03-06


Rönnby IBK Ungdom - Råsunda IS Se matchinfo
Täby FC - Linköping IBK Se matchinfo
Hammarby IF IBF - Fröjereds IF Se matchinfo
Hagfors IF - Farsta IBK Se matchinfo
Skattkärrs IK - Köpings IBF Se matchinfo

Match 1. Toppmatch och där har Hässelby allt att vinna, jag tycker Telge är ett lite vassare lag men mentalt har Hässelby allt att vinna och jag tror de kniper en suddenseger då jag tror Telge kommer hålla i sin poäng och inte chansa då de har råd med att spela oavgjort. Tips 4-5 efter SD Blir det så lever kampen om serien vidare i sista omgången.

Match 2. Rönnby har allt att spela för men Råsunda har en "Zunda" mentalitet och har inte vikt ner sig det senaste så jag tror det blir stentight. Man ska aldrig underskatta ett lags stolthet jag tror att Rönnby kommer vinna i SD med 4-3.

Match 3. 2 lag i ingenmansland, hörde att Linköping plockat ner Bergström på backen, vansinne enligt mig även om hon kanske själv velat ha mera boll, har man en sådan forward så tycker jag att man pratar ihop i hennes femma hur hon ska få bollarna och det har hon inte fått tillräckligt av tycker jag i alla fall när vi möttes senast, så var hon osynlig på grund av mycket att bollarna inte kom i rätt läge, nä använd er bästa spelare på hennes bästa plats som spets och mata bollar på henne istället så vinner ni mycket mer matcher det kan jag garantera (hade inte sagt det om vi inte redan möts :)..) Tips: 7-2 (om Bergström lirar back, annars 7-6)

Match 4. Vår match, blir tufft som vanligt på bortais.

Match 5. Hagfors mot Farsta, återigen handlar det mycket om inställning, tror nog på en bra match där hemmalaget vinner med 6-3 (om inte de har någon sjuk förstås som senast)

Match 6. Skattkärr behöver vinna mest men Köpings spelare kan inte gå på 50 % de kör alltid fullt ös, samt att de har en bra chans att ta hem poängligan som är en bra fjäder i hatten,  samt ta en pall placering. Tips 5-7  

I div 1 södra då med getingboet.

2011-03-05


IBF Göteborg - CL98IC Se matchinfo
Olofströms IBK - IBK Vänersborg Se matchinfo
FBC Engelholm - IBF Älvstranden Se matchinfo
Ingelstad/Växjö 08 IBF - Warberg IC Se matchinfo
2011-03-06


Jönköpings IK - IK SödraDal Se matchinfo
Pixbo Wallenstam IBF - Östra SK Jönköping Se matchinfo


Match 1. Göteborg ska ta denna och gör också så med hela 8-3-

Match 2. Känslig match att tippa, Olofström är ett av div 1 bästa hemmalag och har inte förlorat många matcher där de senaste åren, dock tror jag motivation avgör då Vänersborg måste ha poäng och helst 3 st. Tips 6-7 ett nervdaller till match.

Match 3. Piraterna vinner mot avsågade Engelholmare med 5-8

Match 4. IV mot Warberg slutar med kross, 3-11.

Match 5. Jik vill avsluta snyggt och bli hyllade på hemmaplan som mästare innan de ska kvala och kommer nog börja lite lugnt och sen dra ifrån till 8-5, dock förvånar det mig inte om de ligger under efter första perioden.

Match 6. Pixbo mot Östra, tror att Pixbo tar en seger men matchen blir ganska jämn, tips 6-5.

RSS 2.0