Toppmatch i Vänersborg!

Mycket folk (276) hade begett sig ut i regnet och in i värmen till idrottshuset i Vänersborg för att se toppmatchen mellan Vänersborg 3:e plats i tabellen och Stenungsund på 2:a. Träffade en ovanligt nöjd Lidköpingstränare och bytte några ord med Lars Selander som var nöjd efter storsegern mot Alingsås som de piskat upp med hela 11-3 och brytit en statistik som inte varit så trevlig för serieledarna Lidköping. 

Hemmalaget löpte in till ett schysst intro på hög volym men det var så mörkt i hallen att det var i princip omöjligt att se spelarena förrän de tände ljuset, kan bara tänka mig vilken seriekrock det hade blivit om första gubben snavat på sina skosnören, de andra lär inte haft en chans att se det, ett tips skaffa en spotlight och följ spelarnas löpning, självklart ska hemmalaget ha credit till ett bra arrangemang och en speaker i världsklass som försökte dra igång den otroligt tysta hemmapubliken, önskar fler lag haft lite inlöp, varken Lerum eller Alingsås är i närheten av det som Vänersborg och Lidköping har och de har ändå publik nog göra det.Matchens första tekning!

Period 1.
Både Vänersborg och Stenungsund spelade på 2 femmor, hemmalaget ställer upp 2-2-1 och gästerna 2-1-2 . Direkt hände det saker när Vänersborg genom Tobias Fjällstål gör 1-0 efter 5:27, mycket tveksamt om bollen var inne för gästernas målvakt Pauli Kobalej blir vansinnig och får 2 min utv för protest och från läktaren är det omöjligt att se om bollen var inne men domaren stod bra placerad så han hade säkert rätt. PP för hemmalaget då och bara 12 sekunder senare 2-0 av av skarpskytten Lars Loodh som smygit in på bortre stolpen och passen från Ante Johansson.
Lite kul kuriosa är att det var Loodhs 200 mål (eller poäng, speakern sade mål och programmet poäng) och Antes 500e poäng i klubben, kul att just de två fick göra den milstolpen tillsammans. 

Otrolig tung uppförsbacke för gästerna så här snabbt. Christoffer Axelsson drar på sig en klumpig utvisning när han bara löper ner en spelare bakifrån och gästerna får spela PP. Jättemiss av Niclas Hjelm i pp, han blev helt fri på bortre stolpen men missade öppet mål. Fjällstål åker på en 2 min för fördröjande av spelet när han backar undan från gästernas frislag och bollen ligger bakom honom. Hårt domslut kan många tycka men jag kan misstänka att domarna tar den utvisningen för en situation någon minut tidigare när en Vänersborgs spelare slog bort bollen och kunde åkt ut tidigare. Spel 5 mot 3 nu för gästerna i 58 sekunder. 
Tobias Andersson i Vänersborg gör en riktigt bra individuell prestation och drar sin back som tvingas dra på sig en obstruktion och det var viktigt för nu blir det bara 4 mot 3. 40 Niclas Larsson utvisas. Hemmalaget klarar av boxplayet och får en chans i spel 5 mot 4 när Loodh igen kommer fri på bortre stolpen och Ante hittar honom igen men Kobalej är med på noterna i bortakassen.

Niclas Larsson skjuter flera skott för Stenungsund, övriga bortaspelare verkar rätt uddlösa. Loodh skjuter i stolpen efter ett inslag, pass igen från Ante.Axelsson har inte mycket rätt och drar återigen på sig en utvisning, denna gången för lyftning av klubba och powerplay för Stenungsund.Gästerna gör mål nr 21 Westgärds ass 3 Hjelm efter 14:10.
Niclas Larsson skjuter igen bra skott för gästerna. Tobias Andersson gör 3-1 på ett riktigt klassanfall som börjar med att backen Lindbom slår en diagonalare till Niklas Johansson som drar en diagonalare till Andersson som smiskar in den direkt under Kobaljev. Hemmalget leder välförtjänt efter första och skapar mycket, gästerna är relativt uddlösa.

Period 2.
Fredrik Lindqvist har ersatt Niklas Johansson i andralinan som enligt rapporter varit sjuk i veckan. Gästerna tar över i andra perioden och skapar några skott. Daniel Kopp i hemmalaget lägger några fina passningar och spelar mycket bra. Loodh och Ante skapar en bra chans. Tobbe Andersson lyfter in en boll på Kopp som får bollen över efter 9:18. Larsson igen i Stenungsund får en bra chans men Nilsson  i hemmakassen räddar, mycket tätare i andra perioden och inte alls samma gladbandy. Unge Aureskog i bortalaget tar emot en passning och kroppsfintar bort sin back och slår en backhand som Nilsson räddar efter 13.10. Kopp återigen med en fin pass hittar Tobbe Andersson i VBG som skjuter över. Bra skott av Thilander hos gästerna men Nilsson räddar med en hand. Gästerna skapar lite mer i denna perioden. 3-2 reducering för Stenungsund på ett frislag som tar otroligt lång tid, Mattias Karlsson skjuter och returen slår Jonas Carlsson in den 16:08. Johan Land gör en bra brytning när han hinner ikapp en försvarare och bryter med foten när bollen studsade upp. Vänersborg ställer till det för sig och Ante bågar in och skottet tar i täck och kontring när det bara återstår 17 sekunder av perioden och gästerna kvitterar genom Niclas Larsson på pass av Henrik Areskoug. Anmärkningsvärt är att Vänersborg förstalina varit inne på båda målen bakåt i perioden och de ser lite halvslöa ut defensivt.

3-3 är du ställningen inför sista perioden och allt känns vidöppet, gästerna spelar denfensivt och tight och närapå tråkbandy men det handlar om att spela smart och efter sina resurser och det gör dem. 

Period 3.
Niklas Johansson går in igen i andralinan i Vänersborg nu med Tobbe och Linkan.
Direkt så skapar denna lina ett mål genom att Tobbe bågar in och istället för att skjuta som hela publiken skriker lägga en väl avvägd macka till Niklas som bara kan smeka in bollen helt omarkerad på bortre stolpen och det står nu 4-3. Tobias Andersson är matchens gigant, jag har sett honom 2 matcher tidigare och då har han varit bra men idag är han helt grym, vinner närkamper, utmanar, skjuter och slår passningar helt outstanding.
PP för vänersborg när Ante kommer i bra läge och när han ska skjuta lyfter gästernas spelare klubban och från där jag sitter tycker jag det verkligen luktade straff men det är inte jag som dömmer som tur är. Domarna gör det bra inget snack om det. Det blir istället 4-4 mycket olyckligt för hemmalaget, Jonas Westgärds hos gästerna får bollen i bröstet och både han själv och hemmalagets spelare ser inte vart bollen tar vägen men Jonas får tag i den och lägger in den från 9m linjen ungefär, ett onödigt baklänges mål för Vänersborg.

Vänersborg skapar ett bra läge i sitt pp där Niklas träffar ribban på pass från brorsan Ante på ett fint inspel i slottet. Stenungsund skapar ett par farliga chansar men Nilsson räddar. Ett par halvchanser men skott utanför för båda lagen, mer öppen innebandy nu än i andra. 7,30 spelat när gästerna rullar upp hemmalaget men skottet går utanför även Loodh i hemmalaget har ett bra direktavslut men utanför även det. Vänersborg skapar flera chanser, Fjällstål och Lindqvist har var sitt avslut men Koblajev räddar bra båda gångerna. Lindqvist får även en chans till men Kobalej räddar, ett riktigt bra skott och ett piggt inhopp av "Linkan" efter ca 11 min..
5-4 kommer genom Daniel Kopp i sammarbete med Niklas Johansson och Tobias Andersson som slutar med att "Koppen" hur kyligt som helst rundar Kobalej och lyfter upp bollen i krysset med backhand, matchens snyggaste mål hittills 13:56. 
5-5 14:39 av Thilander framspelav av Areskoug när de kontrade. Westgärds ger bara 1 och en halv minut senare Stenungsund ledningen med 6-5 när han får stå relativt omarkerad och Larsson kan pass bollen bakifrån mål också helt ohotad, dåligt försvarsspel av hemmalaget, så enkelt får det inte gå, andralinan i vbg denna gång som var inne som tidigare spelat bra försvarsspel. 16,02.
Oj, pang säger det bara 4 sekunder senare så vinner gästerna tekningen och smäller in 5-7 och Nilsson i hemmakassen såg inte helt fokuserad ut före det målet han stod och drack länge och var nog fly förbannad med all rätta på försvaret som släppt det förra målet men han måste kunna ruska av sig det när tekningen väl går för denna bollen slank in lite väl lätt målskytt Johan Carlsson.
17,01 Vänersborg utan målvakt, bra läge för Niklas som skjuter ett bra skott, Kobalej räddar och Loodh är sånär att få returen i mål. Thilander bryter Antes pass till Fjällstål och kan göra 5-8 i öppen kasse. Vänersborg kör på utan målvakt och sekunder senare drar Ante in ett kanonskott från några meter över mittplan och 6-8 nu med en dryg minut kvar och i innebandy går det fort så chansen finns fortfarande för hemmalaget. Heta känslor efter målet och lite gruff och så ska det vara men inget direkt fult händer för domarna är bra med. Vänersborg spelar hela sin toppning utan stekhete Tobbe Andersson, mycket märkligt tycker jag. Mål igen och Thilander täcker bra av Antes skott och lägger fram bollen till Westgärds som lobbar in den i öppen kasse och spikar resultatet 6-9.

Kort analys av matchen. Stenungsund följde sin plan att stå hemma och kontra och ta chanserna som bjöds och minimera sina misstag, panen lyckades helt måste jag säga. Starkt att jobba sig tillbaka från den bleka första perioden. Hemmalget blev lite för ivriga och höll inte defensiv fokus och det straffade sig, ska också säga att gästernas målvakt denna gången var bättre än hemmalagets och det avgör ofta jämna fighter. Gästernas duktige målvakt Pauli Kobalej!

Matchbetyg    Vänersborg ,  Stenungsund
+ + + Tobias Andersson,  Pauli Kobalej
+ +     Daniel Kopp ,  Niclas Larsson
+        Niklas Johansson, Martin Johnsson
  

Intervju med Pontus Roos, headcoach i Stenungsund.


David: Ni fick ju den taktik ni ville ha som vi pratade om i torsdags med tight försvarsspel och kontringar när det bjuds men ni kom inte igång förrän i andra.
Pontus: De fick matchen dit vi ville ha den i första och vi fick inte våra kontringar utan de fick det istället, i andra är det ombytta roller och i tredje tycker jag vi visade att vi verkligen ville vinna, vi hade ju en del skott i andra också men i tredje fick vi utdelning.
David: Hur viktigt var ert 3-3 mål bara sekunder före andra pausen?
Pontus: Det målet ger ju oss klart energi inför tredje så mycket viktigt.
David: Jag tycker er nr 40 Niclas Larsson var den som visade sig och ville he boll i de första två perioderna framförallt, de andra tycker jag vi borde kunna kräva mer av, vad tycker du?
Pontus: Jag håller med dig, Niclas är vår bäste spelare match efter match. 
David: Någon annan spelare som du vill berömma.
Pontus: Martin Jonsson som defensivt tar ett stort ansvar och håller ett öga på Andreas Johansson och även Westgärds som gör viktiga mål i slutet. 
David: Tack så mycket vi kanske ses någon annan match:
Pontus: Tack David.

Hoppas ni orkade läsa hela texten och gillade matchreffet!
//David

 

  


Toppmatch i Vänersborg på Lördag, missa inte det!

Har fjäskat och mutat min kära sambo med shopping i Trollhättan så hon sade okay till att hänga med och se toppmatchen mellan Vänersborg och Stenungsund i kampen om den så viktiga andraplatsen och kval till div 1.
Matchen spelas kl 16:00 i idrottshuset i Vänersborg.
Ska göra lite seriös research före tänkte jag och har jag tur så svarar någon i varje lag på lite frågor för att "hetta" upp stämningen. Vänersborg har jag sett 2 matcher i år (alingsås och lidköping stod för motståndet då) och ska väl säga att deras styrka är offensiven där de har en del matchvinnare, defensiven däremot kan helt klart förbättras och de har nog inte råd att bjuda på några mål på lördag. Stenungsund då, tjaa de verkar ha kört järnet i år för förra året var det mest ett tjockt försvar och kontringar när det bjöds men rapporterna från olika håll säger att i år så spelar de riktigt bra innebandy och de hade inte legat 2a i serien om de inte spelat bra det säger sig självt, dessutom har de flera i poängtoppen så ett gäng matchvinnare har dem också. Jag listar 3 punkter som kommer bli avgörande för denna toppmatch.

* Powerplayspelet, kanske man ska säga så här, hålla sig borta från botbänken så man inte bjuder motståndarna på något onödigt mål.
* Tändning och fokus, att inte vara övertänd men på samma gång på tå direkt och inte låta motståndarna få en ledning.
* Våga gå på offensiv och vinna matchen, anfall är bästa försvar men inte huvudlöst så klart.

Kan låta som 3 klyschor och det är det också men ack så viktigt, tänker på matchen mellan Ljungskile och Brommapojkarna där utvisningarna avgjorde och tyvärr så åkte de gröna ur Allsvenskan och vi fick en farmarklubb till Djurgården i finrummet igen.


Intervju med Niclas Andersson i IBK Vänersborg, sportkommitens herransvarig

David: Hur ser det ut inför Lördagens match? Niclas: Allt är okay, vi kommer med starkast möjliga lag.

David: Vad har ni för målsättning i år? Niclas: Första målsättningen sportkommiten hade satt upp var en kvalplats vid juluppehållet. Sedan får vi se.

David: Vad är ert lags största styrka? Niclas: Anfallsspelet måste man säga, vi har även bra backar och målvakt men vet inte varför vi släpper så mycket.

David: Har ni någon ung lovande spelare man ska hålla ögonen på? Niclas: Rickard Högberd född -90 en riktigt bra back som blommat ut ordentligt. 

David: Ja tack så mycket vi ses i hallen på lördag. Niclas Ja det gör vi tack ska du ha.

Intervju med Pontus Roos, headcoach i Stenungsund.

David: Hur ser det ut inför Lördagens match? Pontus: Vi kommer med fullt mannskap.

David: Det var väl många år sedan ni mötte Vänersborg, vad vet ni dem, har ni sett dem i år? Pontus: VI har inte sett dem men har bra koll på dem, de är ett bra lag.

David: Förra året var jag inte imponerad av ert lag men i år verkar ni verkligen fått igång laget, har ni fått många nya spelare eller har det hänt något annat som gjort att ni ligger så bra till? Pontus: Vi har fått spelare ifrån Myggenäs, det var en tanke på ett sammarbete mellan lagen, jag tränade dem ifjol och några ville följa med. Vi tappade några rutinerade spelare också men vi har en bra mix i laget. Vi spelar ett bättre försvarsspel i år också. Vi har också skolat om några spelare som fallit bra ut.

David: Har ni någon ung lovande spelare man ska hålla ögonen på? Pontus: Vi har en kille som heter Henrik Areskoug, rightad forward från Myggenäs.

David: Tack så mycket vi ses i hallen på lördag. Pontus: Ja det gör vi tack själv. 

New York Freeroll på pokerstars!

I Aftonbladet kunde man läsa om en freeroll på pokerstars där du kunde vinna en shoppingtripp se länk nedan, så jag tänkte att vilken perfekt julklapp till mig o sambon Lisa.

http://www.aftonbladet.se/sofismode/article3806599.ab

1724 shoppingsugna pokerspelare satte sig tillrätta kl 20:00 och började lira till klockan var ca 23:00. För mig då, ja en okay start lite upp och ner men sedan gick det bra tog ut en efter en och nådde finalbordet topp 9. Var väl i det läget rankad ca 6-7 och lyckades köra på och dubbla upp en gång och ta några blinds som var sjukt höga för det var en turboturnering med snabbt stigande blinds. med 4 kvar satt jag med ca 230 000 i chips och tittar ner på 2 2 och chipleadern höjer, jag går all in för jag hoppas jag i alla fall har 50% chans o kan inte folda ner mig för 50 000 låg redan i bb. floppen kommer 4 2 2 och han viser det sig ha J 9 och då känns det ganska roligt att ta hem en 523 000 pott av 19 miljoner chips som fanns i turneringen, jag låg i det läget 2a och kände att kanske kan man ta hem resan och turneringen. 4 potter senare kollar jag på AJ på sb och knappen "Jtbfxcm" som han har som nick höjer och jag går all in och hoppas jag inte är dominerad av ett A för han har utnyttjat sina markerövertag hela tiden, han visar upp JJ och det ser inte alls bra ut, potten är en 894 000. Floppen kommer 7 K 2 turn 4 river 8 och jag åker ut på 3e plats. Ändå ett helt okay sätt att åka på, vore tragiskt om han haft 2 7 eller något sådant så man fått värsta bad beaten. Det blev ingen New York resa denna gången men i alla fall 200 dollar som jag ska spela sunday million för, en turnering som jag faktiskt har gått + på i det hela sammanlagda men ända inte nått topp 100 på den än av de cirka 7500 spelare som brukar vara med i den.
Man tänker bara så nära så nära men får ju vara nöjd ändå, turneringen var ju ändå gratis och 200 dollar är inte fyskam.

Avgörande handen slutade så här,
Finalbordet slutade enligt nedan. Flopp 9 6 5 (båda höjer på) turn 9 (båda höjer igen) river 6 båda går all in och cfc ranger har kåk 6 or över 9or och jtbfxcm har kåk 9or över 6or, headsupen varade i bara 4 händer så fort gick det.

1.jtbfxcm från Tomelilla
2. cfcranger från Ludvika
3. SvenskiNorge från Alingsås
4. SISU 8510 från Hestra (utanför Borås kanske om det inte finns något annat)
5. dagabt från Borås)
6. Sundin91 från Hallsberg
7. Henry100 från Örebro
8. IndianaXXX från Göteborg
9. MarcoGM från Hultsfred

Bloggkoll i Torpahallen!!

Var iväg och dömde 2 matcher i Sollebrunn mot Horsby där hemmalaget vann båda matcherna i 2 målrika historier 10-9 och 11-8 och sedan blev det åkfärd med domarkollegan "Siffran" och kompisen Micke Svensson med son till Torpahallen där vi 3 innebandynördar :) hoppades få se lika roliga matcher som de 2 matcherna i Sollebrunn men ack vad fel vi hade. Matchen i Torpahallen mellan IBF Göteborg (Robertshöjd som de flesta av oss gamlingar fortfrande kallar dem) mot IBK Alingsås blev ingen rolig historia. Kom när några minuter återstod av första och den slutade 0-0 och fick av några kompisar på läktaren höra att det inte skapats så mycket och att jag inte missat något direkt. Skott bara 6-8 efter första perioden säger nog det mesta.
I andra perioden sammanfattar jag enligt följande:

Båda lagen spelade på 3 kedjor och 2 backpar. Alingsås tar ledningen på ett äkta "skitmål" från Johan Alm som får bollen till vänster om målet av Sagré och slår en backhand pass? som går in efter marken, men alla mål räknas. Minuten senare får Göteborg ett stolpskott när 1 bortaspelare gör ett byte när hemmalaget är i anfall och det blir rent i slottet, sådana misstag får man inte göra i div 2. Göteborg skapar många kontringar och kommer 3 mot 2 och 2  mot 1 men Kjell i Alingsåsmålet räddar flera gånger, hemmalaget kontrar smart och riktigt bra. 7:51 blir Sandro Johansson nedknuffad vid sargen och där borde det nog blivit en 2a för obstruktion men man ser betydligt bättre från läktaren än på planen, såg ut att göra ont i alla fall. Ännu en bra dubbelchans för hemmalaget men de missar det avgörande läget, göteborg spelar riktigt bra och skapar mycket. Alingsås skapar en jättechans för Sernelid på en pass från Håkan Pettersson efter 8:50.

Gött att höra DJ spela Samantha Fox gamla 80-tals hit "Touch me" från den tiden man var ung och på skoldans på mellanstadietiden, bring back menories, åter till matchen.

Tumult framför Alingsås mål där det ligger en hög spelare över Kjell i målet men bollen är inte i mål, men den var nog på mållinjen. Göteborg kvitterar genom duktige Jonathan Bark (uppvuxen i Fristad), i slottet, skottet går lågt och den fina passningen från kanten in i slottet kom från nyförvärvet från Lindås Joakim Örneflo. Hemmalaget radar upp chanser och ännu ett stolpskott denna gången av Alexander Munzig. Skott av 6 Persson mellan benen på Kjell som håller foten bakom så han tar skottet. Ännu en kontring och bra skott av 71 Bergström i hemmalaget som trycker på för fullt och skapar chanser i varenda byte. Alingsås har i princip ingenting. Ett par skott av Glännbro men de går utanför. 2-1 kommer genom backen Jan Persson som går lätt förbi 2 Alingsåsare och skjuter in ett bra skott och de flesta Alingsåsarna på läktaren inkl mig själv tycker att det gick lite väl lätt, lite tuffare med kroppen krävs i sådana situationer, snygg prestation dock av Persson som ska ha credit för det. 2-1 efter andra och skotten 14-8 där hemmalaget hade klart farligare avslut och sett till heta chanser borde varit ca 10-3 och inte så jämt som skotten visar.

Period 3.
Alingsås går ner på folk och spelar på 2 femmor nu.  Redan i första bytet gör Göteborg ett snyggt mål när Alingsås försvar inte är med. Max Ziegler skjuter ett hårt skott som Kjell tar men returen går ut till Mikael Johansson som klipper till den på volley i knähöjd stenhårt i mål, otagbart för Kjell men backarna borde vara lite mer på tå där, 3-1 nu.
3-2 reducering av Alingsås kommer när Håkan Pettersson lobbar bollen snyggt över Göteborgs målvakt, fint förarbete av Sernelid och Joel Andersson. Axelberg blir ännu en klubba fattigare i år, tror det är 3e i år som jag sett, blir dyrt för honom om han inte är sponsrad. :) Mattias Andersson i Alingsås skjuter i ribban, ett riktigt bra skott.
 (Alingsås blandar och byter folk i varje byte, funderar på vad coacherna vill ha ut av alla byten.)
Kontring och 3 mot 2, klapp klapp spel och ett snyggt avslut av nyförvärvet från Fagerhult Rikard Alexandersson på pass av Mora bördige Christoffer Bogg, målet kom 11.03.
18,26 skapar Alingsås en dubbelchans där Alm, Sernlid och Håkan P. är inblandade. 18,40 Alingsås utan målvakt, bollen i mål men hög klubba dömt och det såg helt rätt ut och inga direkt protester heller. Slarv av Alingås på mittplan sedan och 5-2 genom Örneflo. Matchen slutar 5-2. Skott i 3:e 14-8 även om Alingsås hade mer än i andra så vann Göteborg rättvist i en ganska trist match.

(Delar inte ut + denna match när jag bara såg drygt 2 perioder.)Intervju med Göteborgs coach Jacob Saleem. (bild saknas och finns ej på deras hemsida)

David: Grattis till segern, det såg ut som om ni ville spela på kontring och utnyttja Alingsås misstag, var det meningen att få den matchbilden?
Jacob: Vi visste att de spelade 2-2-1, så vi skulle locka upp deras topp och hitta inspelen bakom var vår grundtanke.
David: Ni skapade ju hur mycket som helst på era kontringar och de satt verkligen bra för ni kom till vassa avslut.
Jacob: Vi snackade om inför andra att vi skulle släpa med en spelare och inte gå alla på mål på rad så vi inte fick så mycket kontringar emot oss om de bröt.
David:  Är det något annat du är speciellt nöjd med förutom kontringsspelet?
Jacob: Ja det skulle vara vår nya forward Joakim Örneflo från Lindås.
David: Hur känns det inför framtiden då, jag tycker ert lag ser starkare ut i år jämfört med förra året, vad tycker du?
Jacob: Ja absolut, vi har framför allt en mycket bra stämning i laget, för vi har blivit av med några som drog ner moralen förra året.
David: Jag tycker verkligen ni spelar som ett lag och har 3 jämna kedjor som alla spelade bra och hade en mycket hög lägstanivå.
Jacob: Dessutom hade vi 2 backar på läktaren idag så det ser bra ut. 
David: Hur ser det ut i nästa omgång då?
Jacob: Vi har Marstrand och där har vi några före detta spelare bl a Rausvall så det kommer bli en hatmatch men det kommer bli kul (stort leende).
David: Okay grattis till segern och tack så mycket för pratstunden:
Jacob:  Tack själv:

Ryan Giggs på besök i Oslo!

Norska Manchester United supporterklubb hade ett tioårsjubileum för deras heders president Ryan Giggs som blev vald till det för tio år sedan alltså. Han fick stående ovationer när han bar in Premier League pokalen som var grymt stor, med sig hade han också Champions league pokalen som var ofantligt stor även den. Det ska sägas att det var en hel del security runt pokalerna och Giggs med flickvän. Min polare Robert jobbar på hotell Radison i Oslo och tipsade mig detta och var snäll och skickade ett privat foto till mig, tack Robert.

Giggs hade med sig diverse souvenirer som auktionerades ut och pengarna gick till norska unicef och det blev runt 100 000 kr, bl a hans egen matchtröja som han haft i år i serien.Giggs med premierleaguebucklan från vårens ligaseger.

Presstrycket var grymt stort men Giggs själv sade att detta besöket för för supportrarna i den skandinaviska supporterklubben och tackade nej till press. Giggs är den spelare i permierleague som har flest medaljer från ligan och de inhemska cuperna.Ryan Giggs i köket på Radison hotell i Oslo, foto Robert Kalnak.

Helgens summering!

Omgångens skräll i div 2 VG stod IBK 7-Härad för när dem utklassade Pixbo IBF på bortaplan med hela 11-3,  undra om vändningen har kommit nu för Boråslaget eller om det var en engångsföreteelse. Sedan var det väntade resultat i övrigt, Alingsås gjorde hela 11 mål (vinst11-8) och det är dubbelt mot va de brukar mäkta med, hemvändare Håkan Pettersson gjorde några poäng direkt och visar att han blir en bra försträrkning, undra om Joel Pettersson också blir hemvändare före säsongens slut, vore grymt för Alingsås i så fall. Tippade oavgjort på IBF Gbg och Tygriket och en uddamålsvinst för Jacobs grabbar i IBF var ju så nära man kan komma utan att pricka rätt och tog dem upp på säker mark. Att Lindome vek ned sig och förlorade med hela 10-3 mot Stenugnsund var lite överraskande, trodde på bortaseger men inte med så stora siffror.
Lidköping spelar som de brukar göra, jättebra i perioder och sedan lite sämre, tänk om de kan ha en högre lägstanivå, hur grymma kommer dem bli då?? Storseger ändå (10-6) mot Marstrand som ändå har visat att de mycket väl hänger med bra i serien. Vänersborg hemmaslog Lerum och det var inte så överraskande det heller 9-6 blev det.
I nuläget har Lidköping och Stenungsund ett litet försprång men om 3e platsen känner det vidöppet och det skiljer bara 6poäng ned till Lindome som just nu ligger under strecket på 10e plats.  Känns nog som om det kan bli en 5-6 lag som slåss om att hänga kvar precis som förra året när det var öppet med 3 omgångar kvar och det var 0302, Skattskärr, Gs86, Stenungsund, IBF Gbg inblandade i bottenstriden.
Med desto mer kul med viktiga matcher, hoppas bara pubilken inser detta och inte sviker lagen som går lite sämre för den bästa innebandyn kan man många gånger se på lagen som spelar med kniven mot strupen, de ger det lilla extra i varje närkamp. Har inte haft tid att se någon match denna vecka men ska se om jag får mer tid nästa och kan skriva något mer referat, det är inte mycket till referat på hemsidorna förutom Vänersborg som har riktigt bra och de kommer alltid snabbt ut, flera andra är riktig sega eller också skriver de inget alls eller bara när de vinner.

Panikvärvningarna har börjat!

Och först ut är FBC Göteborg "Challengers" som har värvat Pekka Jalava från Kärra i div 4.

Se mer under följande länk från innebandymagazinet efter texten. Tycker det är jättepinsamt att de värvar en spelare som trappat ner och inte vågar ge sina unga spelare förtroende, de har ju lärlingskontrakt med ett gäng lovande spelare och istället värvar de hem en spelare som valt att trappa ned (trots att han bara är född 1979).
De har reggat 23 utespelare i ida systemet och borde väl då ha tillräckligt med folk för att slippa värva en spelare som valt att trappa ned i 5! matcher som det står i artickeln. De som kört stenhård försäsong sedan maj och nötit bänk borde känna detta som ett slag i ansiktet, okay om de värvat honom för resten av säsongen och han gått in och visat på träningarna att han fortfarnde håller måttet är en helt annan sak men nu ska han in och lira 5 matcher och sen tillbaka och harva i div 4.
Har det blivit en viss panik i göteborgsklubben nu när de förlorat 2 matcher, jag tror denna panikvärvning kommer ha tvärtom effekt och kommer göra så laget tappar laganda och motivation på de som blir bänkade och helt plötsligt ska en ny spelare (center dessutom) in i ett system och lära sig hur laget spelar, ok att han lirat med många tidigare men ändå det känns inte helt stabilt enligt mig.
 
Ska i alla fall slänga in en slant på att Challengers förlorar mot Växjö i toppmötet, matchen spelas sönda kl 14:15 i Lundbystrand 1. Jag har absolut inte några som helst funderingar över att Pekka är en bra spelare, såg honom spela förra året när han gjorde comeback i Pixbo och han gjorde bra ifrån sig då, stora skillnaden i år är att han ska in och köra 5 matcher och sen försvinna, det låter så konstigt, men det kanske är mer som ligger bakom än vad som artikeln utvisar. Jag tycker synd om alla lovande juniorer som inte får chansen i klubben och föreningen sänder ju ut ett budskap att här tar vi hellre in en fd elitspelare som valt att trappa ned än ger våra egna unga chansen. Jag tycker det är riktigt dåligt, vad tycker ni? Kommentera gärna.

http://www.innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?d=103&aid=32403

Toppen rycker och bottenträsket börjar tappa mark!

Lidköping och Stenungsund har börjat sitt ryck i tabellen. Fick några rätt om helgens matcher, men Stenungsund överraskade mig pånytt när de bortaslog Pixbo, och det är inte många lag som kommer vinna i Wallenstamhallen i år när de möter Pixbo IBF. Bottenträsket börjar också visa sig, oroväckande för mig som bor i Västergötland är att 3 lag i botten är från just Västergötland, IBK 7-Härad, Alingsås och Tygriket. De första 2 trodde jag skulle hålla till i mitten men jag och många andra undrar vad som hänt med Tygriket som var med i toppen förra året i idv 2 södra. Är södra serien så mycket sämre än västra, ja om man ska se på jämförelsen mellan Lindås och Munka Ljungby som båda vann sina serier så är Lindås med i toppen och Munka lite längre ned även om de tog en fin skalp mot Challengers. Warberg, Lindome och IBF Göteborg (Robertshöjd) är också inblandade i getingboet men det är fortfarande så jämt att det nog kommer ta 2-3 omgångar till innan man ser hur det kommer utvecklas.

Frågan är nu vad som kommer hända med bottenlagen, vilka har tålamod, vilka kommer byta tränare, vilka kommer panikvärva in nya spelare, vilka kommer satsa på att spela sina egna talanger, vilka kommer publiken svika? Ja det är många frågetecken. Vad betyder det för respektive förening att åka ur, kommer det bli deras undergång och spelarflykt till grannklubbar? Med en serieomläggning inom något år så blir det otrloligt viktigt att hänga kvar i år för nästa år kommer det säkert vara många lag som kommer gå upp till div 1 när det ska bli 2 allsvenskor, men det är inte spikat till 100 % än utan det är väl fortfarande på förslag. Jag tycker 2 allsvenskor skulle vara mycket bra för då minskar steget till Superligan och det blir mer status där än i div 1.

Helgens omgång kommer det bli några nyckelmatcher. På Torsdag är det premiär för omgång 9 med Vänersborg mot Lerum, en match som kan sluta hur som helst och som jag inte vågar tippa. När lagen möttes förra året 1 vecka före seriepremiären hade Vänersborg en del spelare borta och då vann Lerum (Pantern) enkelt, tror inte det kommer bli så imorgon torsdag.
På fredag kommer Pixbo köra över ett tamt ibk 7-härad med minst 5 mål. 8-3 tippar jag
På lördag spelar
IBF Göteborg-IBK Tygriket tippar ett fett x och 4-4
Warberg-Alingsås, nyckelmatch för båda lagen, förlorar hemmalaget är de mil från att hänga kvar och gästerna tar chansen att slippa ligga under det hemska strecket. Tippar bortaseger med 3-6
Marstrand-Lidköping, tror det blir rätt jämt men bortaseger i sudden, 5-6 SD.
Lindome-Stenungsund, bortalaget är i fin form och vinner med 4-8

Nya matcher i helgen i div 2 VG.

Till helgen så återstår det att se vilka lag som tränat bra under uppehållet och kan bibehålla sin form, alternativt förbättra den. Helgen matcher är.

Kommande matcher

2008-11-07
IBK Alingsås -Marstrands IBK Se matchinfo
Pixbo Wallenstam IBF -Stenungsunds IBK Se matchinfo
2008-11-08
FBC Lerum -Lindome IBK Se matchinfo
Warberg IBF -IBF Göteborg Se matchinfo
IBK Tygriket 99 -IBK Lidköping Se matchinfo
2008-11-09
IBK 7-härad -IBK Vänersborg Se matchinfo


Ganska öppna matcher på förhand och det blir svårt att tippa dem, i denna täta serien så kan vilket lag som helst i princip slå vilket annat lag. Tror ändå Lidköping med sitt kollektiv kan slå Tygriket och sen tror jag Pixbo vinner om de inte tappat spelare till SSL laget. Lerum mot Lindome känns som ett spännande halvderby. Kanske blir det o kika på den matchen, har sett Lerum några gånger i år (3) men har inte sett Lindome denna säsongen, såg de i sista seriematchen då de losa mot Frölunda och de hade massa undanflykter (som alltid koppen eller? :) ) efter den matchen men Frölunda var klart bättre i alla fall enligt mig. Alingsås får det nog tufft mor Marstrand, gästerna har överraskat mycket och Alingsås fd tränare finns numera hos gästerna och han borde kunna dra nytta av det mot Alingsås som spelar ungefär som förra året, hemmalaget har dessutom lite problem med några backar borta. IBK 7Härad mot IBK Vänersborg där tror jag på gästerna för de har en mycket bättre målvakt, en annars ganska jämn match på pappret.

Lägger in mitt tips i alla fall

Alingsås-Marstrand 3-5
Pixbo-Stenungsund 6-4
Lerum-Lindome 5-4 e. SD
Warberg-IBF Göteborg 4-6
Tygriket-Lidköping 2-7
7-Härad-Vänersborg 5-8

Har inte haft så många rätt innan men vem vet kan det gå in nu? Odds finns på nordicbet för den som vågar.


Lugn hemmahelg framför tvn och wo för reservlaget!

Denna helgen var det inte någon innebandy förutom vårt reservlag (Fristad) som skulle spela mot Tygrikets reservlag, men våra motsåndare kom på ca 2 h före match att de inte ville åka och spela mot oss så de ringde och lämnade wo. tycker det är otroligt respektlöst att inte i alla fall kunna ringa dagen före, för det finns ingen som kan övertyga mig att de hade ett lag dagen före och helt plötsligt fick massavhopp samma dag när alaget dessutom var spelledigt. Min respekt för Tygriket har försvunnit och jag kategoriserar dem i gruppen korpförening nu utan tvekan. Det var dessutom andra gången i år som Tygriket lämnade wo så nu har 2 lag dragit sig ur vår reservlags serie, först Smedjan före seriestarten så nu har vi endast 4 lag kvar i serien, hur kul är det?

Ännu mindre kul var att Tranemo som skulle möta vårt pojklag före oss inte heller dök upp, vad händer i västergötland egentligen?

Helgens tv blev som vanligt Idol och Stjärnor på is. I båda programmen var det schlager som stod på temat och jag är en av de som kan erkänna att jag älskar schlager. Så idol blev först en riktig succe, besviken på söta Anna som valde sämsta låten som vunnit för Sverige någonsin, Stad i ljus och inte hellerhon gjorde den bra, en skitlåt helt enkelt. Det var också första gången i år som jag röstade och otippad på den unge coole rockjunioren Johan. Han gjorde Ugglas "Jonny rocker" på ett helt grymt sätt. Kul uppträdande också av Lars som fick mycket skit, låt han köra sin grej för fan, hugg inte på honom. Robin E med Björn Skifs "Michangelo" sjöng väl kanske allra bäst av alla. Agnes körde en lugn version av en av mina schlagerfavoriter "Min kärlek" och jag tycker inte alls hon kom upp i sin nivå.
Robin B "När vindarna viskar mitt namn" var också helt okay. Sepideh var rikgit dålig och förtjänade att åka, och att försöka sig på "främling" är nog det svåraste man kan göra, Carolas låt är ju en legend inom schlager . Kevin ja detta var kanske inte hans grej att sjunga på svenska "Lyssna till ditt hjärta" men ändå helt okay, för han räddar allt med en grym energi och stor utstrålning.

Sjärnor på is då, jo där tycker jag Jesper Blomqvit med partner var bäst tätt följd av Markus Fagervall med partner.Johan som är min favorit i årets idol tillsammans med idolerna Alice och Anna. Vilken är er favorit??

RSS 2.0