Toppmatch i Vänersborg på Lördag, missa inte det!

Har fjäskat och mutat min kära sambo med shopping i Trollhättan så hon sade okay till att hänga med och se toppmatchen mellan Vänersborg och Stenungsund i kampen om den så viktiga andraplatsen och kval till div 1.
Matchen spelas kl 16:00 i idrottshuset i Vänersborg.
Ska göra lite seriös research före tänkte jag och har jag tur så svarar någon i varje lag på lite frågor för att "hetta" upp stämningen. Vänersborg har jag sett 2 matcher i år (alingsås och lidköping stod för motståndet då) och ska väl säga att deras styrka är offensiven där de har en del matchvinnare, defensiven däremot kan helt klart förbättras och de har nog inte råd att bjuda på några mål på lördag. Stenungsund då, tjaa de verkar ha kört järnet i år för förra året var det mest ett tjockt försvar och kontringar när det bjöds men rapporterna från olika håll säger att i år så spelar de riktigt bra innebandy och de hade inte legat 2a i serien om de inte spelat bra det säger sig självt, dessutom har de flera i poängtoppen så ett gäng matchvinnare har dem också. Jag listar 3 punkter som kommer bli avgörande för denna toppmatch.

* Powerplayspelet, kanske man ska säga så här, hålla sig borta från botbänken så man inte bjuder motståndarna på något onödigt mål.
* Tändning och fokus, att inte vara övertänd men på samma gång på tå direkt och inte låta motståndarna få en ledning.
* Våga gå på offensiv och vinna matchen, anfall är bästa försvar men inte huvudlöst så klart.

Kan låta som 3 klyschor och det är det också men ack så viktigt, tänker på matchen mellan Ljungskile och Brommapojkarna där utvisningarna avgjorde och tyvärr så åkte de gröna ur Allsvenskan och vi fick en farmarklubb till Djurgården i finrummet igen.


Intervju med Niclas Andersson i IBK Vänersborg, sportkommitens herransvarig

David: Hur ser det ut inför Lördagens match? Niclas: Allt är okay, vi kommer med starkast möjliga lag.

David: Vad har ni för målsättning i år? Niclas: Första målsättningen sportkommiten hade satt upp var en kvalplats vid juluppehållet. Sedan får vi se.

David: Vad är ert lags största styrka? Niclas: Anfallsspelet måste man säga, vi har även bra backar och målvakt men vet inte varför vi släpper så mycket.

David: Har ni någon ung lovande spelare man ska hålla ögonen på? Niclas: Rickard Högberd född -90 en riktigt bra back som blommat ut ordentligt. 

David: Ja tack så mycket vi ses i hallen på lördag. Niclas Ja det gör vi tack ska du ha.

Intervju med Pontus Roos, headcoach i Stenungsund.

David: Hur ser det ut inför Lördagens match? Pontus: Vi kommer med fullt mannskap.

David: Det var väl många år sedan ni mötte Vänersborg, vad vet ni dem, har ni sett dem i år? Pontus: VI har inte sett dem men har bra koll på dem, de är ett bra lag.

David: Förra året var jag inte imponerad av ert lag men i år verkar ni verkligen fått igång laget, har ni fått många nya spelare eller har det hänt något annat som gjort att ni ligger så bra till? Pontus: Vi har fått spelare ifrån Myggenäs, det var en tanke på ett sammarbete mellan lagen, jag tränade dem ifjol och några ville följa med. Vi tappade några rutinerade spelare också men vi har en bra mix i laget. Vi spelar ett bättre försvarsspel i år också. Vi har också skolat om några spelare som fallit bra ut.

David: Har ni någon ung lovande spelare man ska hålla ögonen på? Pontus: Vi har en kille som heter Henrik Areskoug, rightad forward från Myggenäs.

David: Tack så mycket vi ses i hallen på lördag. Pontus: Ja det gör vi tack själv. 

Kommentarer
Postat av: Westman

Kommer du till Nolhaga ikväll eller ? :P

2008-11-28 @ 15:21:09
Postat av: David

Hinner nog bara se sista perioden men hoppas det är lika då så man får se lite spänning. :)

2008-11-28 @ 18:19:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0