Falköping gjorde det igen!

Nämligen vände underläge och kom igen starkt i 3e perioden, denna gången blev 2-6 seger med 7-6 mot Fristad borta och att åka dit och vinna en torsdagkväll är inte lätt. 3 fina poäng och om det blir som jag tror att Skövde får stryk mot Sandared så kommer det bli en bra fight om andraplatsen i serien, Stöpen som har den kan befästa den just nu men det kommer bli många viktiga matcher vilket gör div 2 så rolig.


Suddenförlust i Odenhallen!

Falköping bjöd Dalängen på matchbilden Dalängen ville ha, de stod lågt i försvar gästerna från Lidköping och kontrade friskt och smart. Tyvärr för hemmalaget så fick gästerna spelet som planen nog var, mycket fysiska närkamper och ett tempo som var på tok för lågt i början. 2-4 efter första där gästerna var mer kliniska även om Falköping hade boll och kanske lite snyggare spel men det är målen som räknas.
Andra perioden tycker jag går klart till gästerna som ökar på till 2-6.

I sista perioden trycker Falköping på mera och höjer tempot och går upp till 5-6 på ca 3 minuter och vi har en kokande hall där klacken oden united trummat på hela matchen och går upp i extas när hemmalaget närmar sig, taket lyfter när 6-6 görs genom Casper Ungh och sedan böljar spelet på där båda lagen har chans att ta ledningen men matchen slutar 6-6 efter 3 perioder och det tycker jag ändå är rättvist, lagen var ganska jämna i 1a perioden, 2a klart till Dalängen och 3e klart till Falköping, i sudden vinner Dalängen på råstyrka när de trycker in bollen framför kassen, de närkamperna vann de idag och det blev matchavgörande, även gjorde gästerna lite fina spelmål.

Ska man kritisera hemmalaget lite så var det för dåligt försvarsspel, backarna var ute och seglade på några mål och även i slottet missades markering helt på ett mål och rutinerade gubbar som Dalängen har med en trio som lirade i allsvenskan för 5-6 år sedan missar inte sådana lägen. Samt att några skott utifrån gick in utan täck från försvar och målvakt.

En kul match att kika på var det i alla fall och en bra domarinsats av Krono och Hjelm som skötte det bra.

Fredagsmatch i Odenhallen!

Falköping gästas ikväll av IBK Dalängen, ett lag som för några år sedan var ett kompisgäng som höll till i div 4 och med lite fd ibk lidköpingare har klättrat upp i div 2 och tagit en hel del poäng, det ska även sägas att årets div 2 serie är en av de svagaste på många år då i flera år lag gått upp i div 1 och inga lag ramlat ur.

Ska i alla fall bli kul att se Dalängen ikväll för senast jag såg de var när jag dömde de mot Vänersborgs U-lag och vi fyllde ett helt matchprotokoll samt några rader på ett andra, det var före den digitala åldern så 2009 eller kanske 2008. De tacklade hej villt vid sargerna och drog på sig sjukt mkt utvisningar, dock var de jävligt bra offensivt så matchen slutade typ 17-11 eller något sådant och straffar och grejer så hoppas på en händelserik match ikväll för den förhoppningsvis stora publiken som Falköping brukar ha.

Serien lever tack Vänersborg!

Då menar jag inte slaget om seriesegern för den fixar Vänersborg men slaget om kvalplatsen slåss många lag om nu, vilket ger en extra boost i många matcher och kommer säkerligen vara så en bra bit in i januari vilket borde ge extra mycket krydda för att hålla uppe bra träningsintensitet och publiktryck, vet ju att om det är lite slentrian i mittens rike att intensiteten kan gå ner något.

Kul med många matcher som gäller något i div 2 i västergötland, misstag och poängtapp kommer kosta, det gäller att förbereda sig perfekt och lämna något åt slumpen spelare som ledare.

Denna är för alla er.....

Som är målvakter i innebandy, ni alla ska hyllas. Har själv stått i mål på dagens innebandyträning då min hälsena inte är så bra så tänkte varför inte ställa upp för laget. Fy fan vad jobbigt och halvont lite här o där när man inte har riktiga skydd men killarna svinade inte utan var snälla på uppvärmningen.

Jag kan rekommendera alla utespelare att någon träning stå i mål, det är inte så jävla lätt och man ser själv hur svårt det är då.

Jag vill härmed hylla alla målvakter jag haft när jag varit tränare hoppas jag inte glömmer någon i så fall ber jag om ursäkt har ju varit tränare sedan 1996 så det är ju några år, tack för ni gjort det jävla skitjobbet och fått gå hem med kläder som stinker i hela huset mm, tack för allt målvakter, ni är mina hjältar.

Försöker börja från början och jobba mig framåt i tiden, kanske inte har koll på alla efternamn.

Ida Carlsson Östadkulle
Elisabeth Sandberg, Östadkulle
Heidi Heikkinen (numera Abrahamsson) Elfhög
Maria Gunnarsson Elfhög
Camilla Svensson Elfhög
Henna Strandén Elfhög
Emma Karlsson Elfhög
Tyrone Zell Sollebrunns AIK
Joakim Åkesson Sollebrunns AIK
Kurt Strandén Sollebrunns AIK
Frida Andreasson Noltorps IBK
Robert Linnerborg Östadkulle IBK
Roger "Bamse" Johansson Östadkulle IBK
Mattias Hansson Östadkulle IBK
Daniel Sundell Elfhög
Mikael Holgersson Elfhög
Torbjörn Wall Elfhög
Morten Fryland Team Århus Floorball
Anders Christensen Team Århus Floorball
Terrick Ben Lafkih Sveiva Innebandy Oslo
Marius Knudsen Sveiva Innebandy Oslo
Martin Morgan Sveiva Innebandy Oslo
Victor Wedlin IBK Pantern (FBC Lerum)
Mikael Andersson IBK Pantern (FBC Lerum)
3e keeper som var med ibland kommer jag inte ihåg namnet på nu.
Malin Karlsson IBK Vänersborg
Sofie Karlsson IBK Vänersborg
Victoria Hummerhielm IBK Vänersborg
Amme Svensson Fröjereds IF
Jeanette Johansson Fröjereds IF
Freja Lindh Fröjereds IF
Moa Melin Andersson Fröjereds IF
Erik Stenholm Falköpings IBK
Oscar Fernström Falköpings IBK
Niclas Holmgren Falköpings IBK
Adam Lugn Falköpings IBK

Hoppas jag fick med alla målvakter, ni är alla fantastiska. :)

Dubbla Fröjeredssegrar i helgen!

Damlaget studsade tillbaka och vann med fina 8-2 mot Pixbo IBF.

Herrlaget vann borta mot Varnhem U med hela 20-4 vilket är ett skrämmande resultat men det blir så ibland när man möter U-lag det är ju en stor skillnad då vissa spelare kan skita i det när man ligger under mm, nästa år borde det bli div 3 med många jämna roliga matcher om inte laget klappar ihop helt vilket jag inte ser som någon risk.

Derbyseger för Falköping!

Blev som ifjol att gästande Falköping slog Skövde i Arenan i Skövde och en stor bortapublik hördes klart mest (som vanligt) och fick klappa hem segern med 7-5 där Sebastian Bhiladvala varit tongivande med 3 mål, hela andrakedjan spelade som i trans och var fruktansvärt bra måste jag säga, hoppas de kan fortsätta så.

Skövde tycker jag stundtals spelade bra men jag ser inte de som något lag som har något att göra i ett kval till div 1, på tok för många spelare som inte håller måttet och saknar matchvinnarna som försvunnit. Huruvida det var rättvist eller inte kan man ju alltid spekulera i men laget som gjorde flest mål vann i alla fall. :)


Jobbig förlust för FIF damerna

Hemma mot Kalmarsund blev det förlust och av det jag såg var det inget snack. Gästerna spelade otroligt rutinerat och disciplinerat och bjöd inte på något. Sedan tycker jag hemmalaget borde kört mkt hårdare press med underläge inför sista perioden, det väntades 10 minuter före en forcering kom men på tok för sent samt att 2 pp var totalt uddlösa när de fick chans att spela 5 mot 4, där behövs det någon plan b kändes det som när man kör fast, men Kalmarsund gjorde det också bra i sin box.

Långt kvar att spela på serien och med lite flax kan FIF tjejerna knipa en av de 2 platserna men det kommer bli tufft såklart. Kanske kan det bli någon joker som kan komma in när det gäller som mest....

Herrlaget slog Tibros ulag, gästerna hade som ifjol när vi mötte dem i falköping och piskade de rejält ett ungt lag och var utan chans i alla fall när man såg siffrorna, själv är man hälseneskadad, hade en vecka då det kändes skitbra men har känt av det mer eller mindre i ett år, ska boka en läkartid nu för nu är de förjävligt och se vad jag kan göra åt det.

Falköping vände och vann!

Sandared ledde i början av matchen men Falköping vände och det var en sådan där magisk kväll av Albin Kalén där han gjorde 4 mål. Han har ju sådana matcher lite då och då när han är på rätt humör och håret ligger sådär perfekt på sne, missade tyvärr själv matchen men hade vart grymt att vara där och kika.

Tyvärr så ser det ut lite som att det blir en fight om 1a platsen mellan Vänersborg och Skövde, men jag hoppas något av dem tappar så det blir kamp om en kvalplats.

För Falköpings del tycker man det nog är jävligt surt att tappat en 3p borta mot TT som ligger stensist med endast den 3p inkasserad.


Damlaget har veckomatch och Falköping möter sibs!

Falköping möter Sandared ikväll onsdag och ifjol blev det torsk båda matcherna.

Kan väl säga att Sandared ser jag som storfavorit även om Falköping är hemmastarka med klacken osv så har gästerna en bredare trupp och många spetsspelare så jag tror det blir bortaseger ikväll men hoppas jag har fel. Tips 5-8

Fröjereds damer spelar den uppskjutna matchen mot Kungälv imorgon Torsdag och för 2 år sedan åkte Kungälv ur men vann ändå mot Fröjered i sin hemmamatch så jag hoppas de blåa inte åker dit och tror de ska hämta 3 lätta poäng för det gör man aldrig i div 1 (nästan aldrig). Dessutom är varje plusmål viktigt i tätstriden så en riktig storseger hade ju varit bra.

Tips 3-7

RSS 2.0