Seger!!!

Vi åkte iväg 9 utespelare och 2 målvakter och mötte Grästorp och vann med 8-5, fan vad skönt att få vinna, var ett bra tag sedan nu.

Jobbigt läge var det ett tag när vi hade 3 man på utvisningsbänken och bara 6 pers kvar på bänken men väl kämpat så lyckades vi ändå vinna ett 5 min boxplay och spel 3 mot 5 med 2-1.


Kvällens match slutade såhär!

Läs på länken nedan om matchen.
 
http://www.falkopingstidning.se/nyhet/45175/storforlust-fibk-i-hemmapremiaren
 
Tack till den lilla men otroligt sköna "klacken" med trummor som höll igång trots att vi fick storstryk.
 
 

Fredagsmatch mot stöpen!

Hemmapremiär mot Stöpen ikväll. Har själv varit på kurs i Stockholms skärgård, närmare bestämt Skarpö som ligger utanför Vaxholm i en riktigt fin miljö måndag till torsdag så har inte varit på någon innebadyplan.
 
Hoppas vi kan prestera bra i minst 60 minuter ikväll (finns ju även 5 min sudden). Stöpen spelade ut oss efter noter i DM så vi vet mycket väl att vi måste prestera bra ikväll för att vinna matchen.
 
Hoppas folket i Falköping kommer och kollar.
 
 

Oavgjort på söndageftermiddagen!

Det blev en jämn historia mellan Fröjered och Göteborg. 3-3 slutade matchen och inget mål i sudden. Rättvist, tja varför inte, inget av lagen var i alla fall värda att vinna. Kanske borde Fröjered avgjort i sudden, de hade bäst lägen men skotten gick inte bra idag.
 
Min reflektion är att det ser ut som ifjol i Fröjered, spelarna lägger hellre en svår pass än att ta ett lätt skott, självförtroende som sviktar eller vad handlar det om, taktiska direktiv?
 
Jag (och flera på läktaren) har svårt att se fördelen med att lägga så mkt svåra pass hela tiden.
 
Göteborg då, tja det är sämre än Älvstranden men bättre än typ Kungälv o sådana lag så jag tror allt de fixar en lagom bra placering i serien. Som jag sade till Christian i GBGs ledarstab,så stundtals spelade GBG riktigt bra o snabbt spel på bollen med få touch och då skapade de farliga lägen men sen var det stundtals lite halvsegt, tror de växer in i spelet efter hand och laget kommer ta sina poäng det är jag säker på.
 
Lite osäker är jag om Fröjered kan komma 4a som jag tippade dem.
Jag tycker många spelare inte ser så tränade ut i år, några som såg bra ut i matchen var backarna, de va snabba och följdsamma och jag hade gärna sett att Matilda Gustavsson fått testa o spela mitt i andralinan och de haft kvar Mikaela Svensson på toppen, Matilda med sin snabbhet och bollvinnande spel skulle göra mkt nytta där i den linan framåt, det är min spontana känsla i alla fall.
 
 Bra publiksiffra på 173, då kan de omöjligt räknat de 30-40 småbarnen som var överallt. Hade de räknats in hade det vart över 200 vilket är bra.

Hemmapremiär för Fröjereds damer!

Båda mina döttrar har på sig sina Fröjeredströjor och är taggade för innebandy. Bara ca 3 timmar kvar till matchstart. Hoppas på 3 poäng i hemmapremiären mot Göteborg.
 
Mer om matchen senare ikväll.
Matchstart 16,00 Sparbankshallen i Tidaholm, hoppas på minst 200 som tar sig dit och hejar.
 

SSL dam, såhär tror jag det slutar!

Borde tippat före serien börjat men har haft så mkt annat så varför inte dra iväg ett tips även om det spelats en omgång.
 
 
 
 
1. Djurgården, grym trupp och fina nyförvärv, bör sopa hem allt i år.
2. Kais Mora, bra spelare men jag personligen tycker de felcoachas varje år i TV-matcherna eller är det en slump att IKSU alltid hämtar ikapp när Mora "toppar"?
3. Falun, spännande lag, ett lag jag själv gärna hade tränat, finns mkt o plocka ut där är jag säker på.
4. Rönnby, vinnarskallar har dem, och visst de har tappat lite folk men va fan de fixar det.
5. IKSU, ja de brukar vara med och har bra grund, men känns lite svagare i år ändå.
6. Endre, ja de borde hamna här, tycker laget blivit lite sämre varje säsong faktiskt, vet inte vems felet är...
7. Dalen, de har gått bättre och bättre varje år, tappar ju tyvärr för deras del alltid någon bra till IKSU.
8. Pixbo, visst de grejar slutspelet, men tycker även de har blivit sämre varje år faktiskt, ända sedan "Koppen" var med o coachade har de tappat, vet inte om det är för han slutade men något är det i alla fall som gjort att de tappat.
9. Huddinge, ja de är väl inte så mkt bättre än såhär?
10. Jönköping, många bra spelare, men fan vet om de får ihop det bra, ändå ett spännande lag tycker jag, ifjol tippade jag dem som 8a men oj vad fel jag fick då de höll på att få kvala sig kvar.
11. Karlstad, kanske de kan nå lite högre, jag tycker de vart bedrövliga varje gång jag sett dem, men ifjol såg jag dem inte o då var de lite bättre, men det är lite pinsamt att de inte kan få distriktets spelare utan de går till Mora, Rönnby mm. Kanske gav för dåliga kontrakt och inte kunde fixa jobb, men det borde de jobbat på då hade de kunnat bli slutspelslag.
12. Uppsala, ja de kanske är lite bättre ändå men nykomlingar brukar få det tufft men de kommer hänga kvar.
13. Täby, med Rune och hans RMA mentala peppning kommer de klara sig kvar via kval men de har för tunn trupp och där har sportchefen/sportgrupp misslyckats med rekryteringen av spelare, inte alls bra.
14. Sala, blir inget roligt år i år heller för Sala, jag såg dem ifjol o de var bedrövliga, enda som var positivt var Linnhart/Rösnäs och ingen av dem är kvar nu...
 
 
 
 
 
 

Stjärnsmäll trots bra spel!

Seriepremiären slutade med förlust, Sandared vinner med 9-3, kan väl inte säga att siffrorna speglade matchbilden men de gjorde mål o vi bomma lägena vi hade och det var många lägen. Det får man ta lärdom av.
 
Vi hade många unga killar som gjorde A-lagsdebut och det ger positiva signaler då de lär bli bättre och bättre för varje match. Spelmässigt är jag rätt så nöjd med första halvan av matchen, tyvärr har vi lite för stora dippar emellanåt men det ska vi jobba upp.
 
matchfakta på www.vibf.se resultat och spelprogram div 2.
 
Tack sibs för en trevlig match.

Seriepremiär!!!!

Då är vi här nu då, vi började vår resa i maj och tog över Falköping, jag, Mats (ass tränare) och Peter (lagledare) och vi har tillsammans med laget jobbat hårt och tagit stora kliv framåt och ibland några kliv bakåt för att jobba på, tror de flesta lagen kommer få se ett nytt Falköping och tror inte många kommer känna igen oss mot hur laget spelade ifjol men vi får väl se om det är bättre eller sämre, det ska först spelas 22 matcher innan man kan summera det.
 
Sandared möter vi imorgon på neutral plan då de inte får spela i Sandared och det tackar vi gud för, att lira innebandy i den hallen är inte kul, man får byta i hörnen på planen och ytan är mycket mindre än i en normal hall. Har inga mått men den är för liten, samt att man har betongväggar några centimeter ifrån sargen och förr i tiden har jag för mig att de även hade ribbstolar, som gjort för att folk ska mosas sönder totalt. Vet att de kör ungdomslagen där men att se en tuff div 2 match där hade inte vart kul. Har vart där själv som domare många gånger och det är även svårt o va domare då det verkligen inte finns en chans o gå över sargen utan man får verkligen ligga lite längre ifrån spelet men men.
 
Nu ska vi spela i Almåshallen, en skön plan faktiskt och om jag inte minns helt fel så är det enorma ytor bakom målen och stor plats där man har bänkarna så man som coach kan röra sig fritt, en stor läktare på långsidan som är perfekt för publiken att sitta och kika. Blir kul att åka till Almåshallen imorgon, har både spelat och coachat där förut, matchen då, ska inte bjuda på någon tändvätska men jag ser det som en stor utmaning och har respekt för alla lagen i vår serie, det perfekta är att vi kommer inte vara favorit i någon match i år utan vi åker till Borås och har allt att vinna och inget att förlora. Hoppas på en trevlig match, tufft men schysst och med 2 sportsliga lag och 2 glada domare med glimten i ögat. :)
 
GAME ON!!!!
 

Nära jätteskräll i första omgången!

Så här gick helgens matcher, i nästa vecka lirar Göteborg mot Warberg för att göra omgång 1 komplett.
 
Senaste resultaten
 
 
Var väl inte så mycket att skriva hem om direkt, väntade resultat överallt faktiskt men det var nära att Piraterna från Älvstranden gick på en mina direkt i premiären mot bottentippade Huskvarna. Matchen avgjordes inte förrän ca 3 minuter före ord tids slut. Kan nog vara så att piraterna kom undan med blotta förskräckelsen idag, men som alltid så vinner laget med mest rutin och spets när det väl ska avgöras. Kanske blev det så lite mål för att Älvstranden körde ett 5-0-0 system, i alla fall om man ska tro "ida" då de endast anmält backar och inga centrar eller forwards och Huskvarna är ju inte kända för att spela offensivt heller. :)
 
 
Var lite samma sak mellan Täby dam och Pixbo dam i SSL, Pixbo avgjorde matchen när den skulle avgöras och tog 3p med sig hem.
 
I övrigt så starka bortasegrar för Hovshaga, Malmö och Kalmarsund, men alla var väntade faktiskt. Fröjered förlorade åter mot SödraDal och det var också väntat även om jag trodde de skulle kunna ha chans o nypa 1 poäng.

Tipset div 1 s dam.

Ska lägga sista tipset nu.
 
12 Sist i serien blir ändå Sävsjö tror jag.
11 Huskvarna, snäppet bättre men inte tillräckligt bra för div 1 i år.
10 Olofström, har rutin i mängder men saknar spetsen.
9  Engelholm, tappat för många spetsspelare.
8  Göteborg, fått lite mer under silly season och även någon mer på gång.
7  SödraDal, fått rapporter om att de inte sett så vassa ut på försäsongen, dock vann de Björnslaget.
6  Älvstranden, har rutinen, kommer nog blanda och ge en del
5  Malmö, ungdomlig entusiasm, kan bli årets överraskning, gjort en bra försäsong, får se hur långt det håller.
4  Fröjered, för tunn trupp för att kunna bli topp 3, finns mkt spets i laget men för lite bredd tyvärr.
3  Hovshaga, får tipset före Fröjered pga bredden och att de jobbar mkt hårdare i matcherna.
2  Kalmarsund, de har haft en långsiktig satsning nu och det är deras år att utmana på allvar nu tror jag.
1  Warberg, vinner nog serien men faller i kvalet som vanligt.

Mycket om damettan!

Kan ni läsa på Christians blogg, klicka på länken nedan för att läsa om Mats-Ola, mina och Åsa Walls tankar inför premiäromgången. Vi kommer ha ett inslag där varje fredag (utom när det är seriefri helg).
 
http://blogg.innebandymagazinet.se/dam2an/2013/09/13/varldspremiar-pa-dam1ans-fredagsmys/
 
Hoppas ni gillar det,  jag tycker det är ett kul inslag och mer fokus på tjejerna som krigar i div 1 södra.

Besöksrekord på bloggen!

Igår torsdag slog 2013 års besöksrekord på bloggen ordentligt. Det är dock inte i närheten av det jag hade när jag skrev om gamla div 2 (nuvarande ettan) och åkte runt en hel del och körde liveblogg mm, det var en kul tid måste jag säga att följa en serie, tyvärr blev det lite mer lokalt förankrat runt Alingsås, Borås, Lerum då det låg närmast geografiskt men fick ändå kikat på några andra lag också på deras hemmaplaner. Tack ni som kikat in här.

Vad är framgång?

Kom att tänka på en sak när en anonym person slängde lite skit mot mig på christians blogg, ja de som alltid slänger skit är ju alltid anonyma för att när man är ute i hallarna är det aldrig någon som vågar säga något direkt, kanske är så det fungerar, det roliga är att innebandyvärlden är så liten så börjar man prata med lite folk och lägger ihop 2 o 2 så fattar man ändå oftast vem det är som har skrivit grejerna och så är det i detta fallet.......
 
Hur mäter man framgång i innebandy? Måste man ha lyckats vinna något sm-guld? Mitt svar är nej, jag tycker personligen att man kan nå stor framgång med att tex vara ungdomstränare och utveckla unga talanger och att framgång inte alltid ska mätas i hur många medaljer man har runt halsen utan vad man fått ut.
 
Det roliga är att fler tänker som jag, i alla fall när de utsett årets tränare sista åren i SSL ifjol om jag inte minns fel så fick Dalens finske tränare priset, mycket välförtjänt då laget nådde SM-final med en trupp som inte var i närheten av lika vass som Storvretas och Faluns, men de fick ihop det bra ändå. Har för mig om jag inte har helt fel att året före gick det till Tyresö Trollbäckens tränare då de överraskade mycket som nykomling.
 
Jag kan tycka att en framgångsrik tränare inte ska bedömas i antal sm guld, varför det då? Jo för det handlar mycket om att komma till rätt klubb också och få rätt förutsättningar.
 
Tar några exempel nedan från ifjol.
 
Dalens tränare tog laget till sm final och var enligt alla experter knappt ett slutspelslag. Det räknar jag som en grymt bra insats.
Storvretas tränare fick ett dukat smörgåsbord men fick inte ut något imponerande alls trots 500 000 kr guldklimpen så hade de problem mot ett Granlo med i princip bara en stark förstafemma och resten av spelarna som inte hade gått in på 3 femmor i Storvreta. Mitt betyg, dålig insats.
 
Helsingborgs tränare då, Kent Göransson, hade fått ett bra lag på pappret som de investerat mycket pengar i, de missade slutspelet och enligt mig en dålig insats.
 
Pixbo med David Jansson, åkte ut mot Falun i semin, såg sista semin live o tycker han gjorde det bra även om han inte vann något, enligt mig en bra insats.
 
Sist men inte minst, Faluns tränare Lundmark gjorde det bra som vann absolut, men var han bästa tränare för det sett under hela säsongen och sett till förutsättningar, nej men guldet kan ingen ta ifrån honom. :)
 
Kan själv räkna lite på mina egna tränarprestationer, visst blandad nivå allt från Elit i Danmark o Norge till div 6 herr. Har 2 bronsmedaljer 1 från vardera land och det var fina säsonger men har flera andra säsonger som tex med Fröjereds damlag för 3 år sedan, vi var nykomlingar i div 1 med ett ungt lag som i princip bara 3-4 spelare varit på den nivån förut, vi hängde kvar på en 8e plats av 12 lag, riktigt bra ändå anser jag då vi tappade 2 ordinarie spelare på försäsongen pga korsbandsskador. Tycker den prestationen är bättre än när jag kom 3a med Vänersborgs damlag året före faktiskt då vi i Vänersborg hade en rätt bra trupp, kanske var 3-5e bästa truppen i serien skulle jag gissa på.
 
En annan prestationen jag gjort som tränare som jag är mycket nöjd med är när jag tog över en nykomling som precis gått upp i nuvarande div 2 och vi kom på en andraplats trots att vi av flera experter tippats att åka ur. Det jag vill komma till att även om en tränare vinner någon medalj eller liknande så behöver han/hon inte vara en bra tränare för det utan det är en bättre prestation när man lyckas med den lilla klubben utan de stora resurserna, men tyvärr ser folk bara till resultat oftast. Är samma sak inom fotbollen där finns det också många exempel ett ganska klart är ändå att Manchester City vann ligan för 2 år sedan, jag personligen tycker inte det var någon jätteprestation då de köpt toppspelare i flera år och hade den klart starkaste truppen. Detsamma med Juventus i Italien, överlägset bästa truppen och de vann ligan lätt, och även med PSG i Frankrike.
 
Nej jag anser att de bästa tränarna är de som lyfter mediokra lag på pappret o gör dem till bra lag, 10 gånger svårare att göra det. Om det är på elitnivå eller div 2 spelare inte någon roll alls, det handlar om utvecklingen man gör med sitt lag.
 
 
 
 
 
 

Nu startar div 1 södra dam, häng med från start.

Omgång 1 tror jag slutar såhär.
 
2013-09-13   
Olofströms IBK - Hovshaga AIF Se matchinfo
2013-09-14   
IK SödraDal - Fröjereds IF Se matchinfo
Sävsjö IBK - Malmö FBC Se matchinfo
2013-09-15   
FBC Engelholm - FBC Kalmarsund Se matchinfo
Husqvarna IK - IBF Älvstranden Se matchinfo
2013-09-18   
IBK Göteborg - Warberg IC Se matchinfo
 
Match 1. Olofström får det svårt, åkte på pisk mot Fagerhult från vår div 2 serie här som har fått bra spelare men ändå inte alls imponerade när jag såg Fagerhult spela. Åker inte Olofström ur serien i år är kommer jag få ta på mig dumstruten i alla fall. Hovshaga spelar en tight bra energisk innebandy. Tips 2-5
 
Match 2. Fröjered har fått stryk mot SödraDal varje gång under tränare Löfborgs ledning, nu är han bortrest och kanske Magnus Fagerberg kan skapa en bättre statistik då han får ta ansvaret som matchcoach. Personligen vet jag att SödraDals spel inte passar Fröjered och även om nu SödraDal skulle tappat nåra spelare så har de säkert kvar sitt trygga stabila försvar. Tätt och relativt målsnålt tror jag. Tips 3-3
 
Match 3. Nykomlingsmöte, men det bör vara lite klasskillnad ändå här. Malmö har gjort en fin försäsong och slog Engelholm i genrepet och själva tror Malmö på sig som lag. Jag gillar det, även om man är nykomling ska man inte be om ursäkt utan bara in o "kötta på". Tips 3-7
 
Match 4. Hade det varit ifjol hade det varit en grym fight, om alla rykten om spelarförluster stämmer luktar det säker bortaseger, men Engelholm har säkert fått igång flera spelare som varit osäkra i somras för inte vill man väl sluta spela innebandy? Det som är så kul. Tror ändå på Kalmarsund som är ett bra lag. Tips 3-6
 
Match 5. Huskvarna har fått in några nya spelare på slutet och det behöver dem, jag känner Christian som har kämpat i många år med damlaget och gjort ett riktigt värdefullt jobb i föreningen och unnar honom framgång, men det jag såg av Huskvarna imponerade tyvärr inte alls på mig. Känner även coach Thommy och han är en skön profil men jag tror inte ens Thommy kommer fixa nytt kontrakt med Huskvarna. Stryk i premiären mot rutinerade Älvstranden lär det bli även om det är någon gång Huskvarna ska lyckas ta poäng av "piraterna" är det väl i så fall i en premiär men det känns som att denna matchen vinner Älvstranden 9 matcher av 10. Tips 2-8
 
Match 6. Göteborg med min vän Christian som tränare får egentligen den perfekta premiären, de har inget att förlora och skulle man åka på storpisk så är det inget mer än det alla förväntar sig. Med andra ord allt att vinna här och även här så känns det som att är det någon gång Göteborg ska slå eller ta poäng på Warberg är det i en seriepremiär före alla lag får reda på hur bra Göteborg är. Finns mkt bra innebandyspelare i staden Göteborg och tränarkollegorna Svensson/Siverup har vart med i många år runt daminnebandyn och har säkert både en och 2 kaniner i hatten att plocka fram. Liten skrällvarning ändå här. Tips 3-7
 
På fredag (imorgon) tippar jag serien, kan säga att tipset från i somras lär ändras en del.

SSL genrep i skogen!

Var med laget och studerade mullsjö vs pixbo ikväll tisdag, målet var att se hur de löser olika situationer och kika på spelare som spelar på samma position som en själv.
 
Matchen var rätt kul att se på men jag förstår inte hur Pixbo resonerade, de hade merparten av nyckelspelarna på bänken, om det går sjukdomar eller skador vet jag inte men de blev totalt utspelade av Mullsjö. En spelare tycker jag ändå kom undan med hedern i behåll och det var den nya killen från Schweiziska ligan, vågar knappt skriva hans namn, Kaspar Smocker? Jag vet inte hur han stavar men han gjorde 2 mål och spelade bra, övriga i Pixbo kan betydligt bättre och merparten av dem lär inte få 1 minuts speltid i serien gissar jag på. Vad syftet var med matchen från Pixbos sida förstår jag inte, kunde de inte istället mött Lindås eller något annat allsvenskt lag om de ändå skulle mönstra ett b-lag eller var oturen framme och gjorde att de inte kunde ställa upp med bättre lag och de inte ville göra Mullsjö besvikna med att lämna wo?
 
Jag antar att jag inte får några svar som är vettiga här på bloggen i alla fall men jag har mina funderingar.
 
Var i alla fall kul att se en helt okej innebandymatch, Mullsjö vann med 7-2 om jag inte såg fel på tavlan. Var speciellt kul att se Daniel Gidske som var med lite på träningarna när jag var tränare i Norge i Sveiva, att se hur bra han blivit och han kommer bli en tillgång för Mullsjö, kul när unga killar som ger det lilla extra och är seriösa når hela vägen. Jag har tränat många unga talanger genom åren som inte nått hela vägen och i många fall beror det på att de inte "orkat" köra på i motgång eller velat träna och göra det hårda jobb som krävs.
 
Tack till Mullsjö som fixade så vi i Falköping fick se matchen och till coach Hill som berättade lite före om hans tankar osv.

Hur fel kan folk ha?

Christian som har bloggen på innebandymagazinet "dam2an" har bjudit in 3 pers att vara en "expertpanel" och vi ska tycka till om lite saker osv en gång i veckan, en kul grej för att få lite mer intresse i div 1 dam.
 
Då skriver en person i kommentarerna att jag och Åsa Wall (snurrfinten bloggerska) hatar Älvstranden, om hon gör det får hon stå för men jag har aldrig ens mött Älvstranden någonsin. Hur kan man hata en förening man aldrig råkat på? Det jag kan minnas är att jag sågade Surte och deras sätt att ta emot oss som lag när vi mötte dem en gång med Vänersborg, men hata, ärligt talat kom in i matchen, lät som en riktigt ursäkta mig när jag säger det, bitterfitta som blev sur för att han/hon inte blivit tillfrågad.
 
Nej jag hatar inte Älvstranden, gillar till och med en spelare där, Pernilla Wikström som är syster till en fd spelare som jag varit tränare för, Johan Wikström som är en riktigt bra kille och hans syrra är skittrevlig tycker jag och jag känner även deras pappa mycket bra som vart min tränarkollega i föreningen Pantern en gång i tiden.
 
Grejen att ha blogg är ju att skriva saker man tycker och att kunna stå för både positiv och negativ kritik, minns att jag hyllat älvstranden och Fröjered när de lirade en av de mest underhållande dammatcherna jag någonsin sett. Har också för mig att jag ifjol lyfte fram älvstrandens damers sätt att spela smart och effektivt, ja gå tillbaka själva och leta i min blogg, jag har inte raderat ett enda inlägg sedan jag började blogga, allt finns kvar. Däremot kan jag ha någon gång skrivit att jag tycker älvstranden kan ha några negativa saker också, men jag tycker man ska vara objektiv och även om jag tränat både Fröjered och Vänersborg har de fått stor motorsågen ibland de också när det har varit befogat.
 
Nu släpper jag detta. God natt. Seriepremiär snart. Jag pallar inte o köra en tipstävling i år, det tar för mycket tid nu när jag är tränare o kör 3 pass i veckan + match mm. Har också fru (gifte mig i somras) och 2 döttrar som jag också vill umgås med. Men jag kommer hjälpa Christian att göra hans blogg så bra jag kan med mina tankar där. Kommer även skriva lite här på min egen blogg om innebandy i olika serier, lite dam div 1 s och lite div 2 herr  Västergötland där jag är tränare nu för Falköpings ibk.
 
Lycka till alla innebandyfans.

DM slutade såhär!

Fröjered vann över Lockerud, exakt hur de slutade har jag inte koll på men hörde att det stod 13-8 eller något sådant, kanske inte direkt målvakterna som blev matchens lirare om jag får tippa, men kul för publiken.
 
Herrklassens semifinaler blev jämna, Stöpen som jag tycker imponerade hade 3-1 ledning men tappade den och föll med 4-3 mot Fagerhult.
 
Halna slot ut Skövde på straffar och i finalen vann Halna mot Fagerhult. Ska sägas att Fagerhult inte kom med sitt allsvenska lag utan ett u(jas) lag.
 
 

DM över efter gruppspelet!

Vi fick inte resultaten vi ville ha och åkte ur dm efter 7-0 seger mot Tibro och en 0-7 förlust mot Stöpen. Samt 2-6 mot Skövde och 1-2 mot Lockerud (jas).
Stöpen vann gruppen och Skövde kom 2a. Stöpen slog Skövde med 3-2 och jag tror de vinner DM.
 

Vi får åka hem och inse att vi måste upp i högre nivå om vi ska få en rolig säsong med segrar, detta var inte bra nog tyvärr även om vi var bra i perioder så räcker vi inte till tyvärr.

Nu måste vi alla höja oss minst 20 % på 1.5 vecka då vi möter Sandared i premiären borta.

DM nalkas

Sista träningen ikväll torsdag och sedan blir det DM hela lördagen och om vi når topp 2 i gruppen även semi och ev final på söndagen.

Ska bli kul, jag har varit med i DM 2 gånger som coach och har ett guld och ett silver, dock i damklassen där det är mindre lag med, men ändå ett bra facit. :)


Bra insats mot Lidköping!

Vi åkte till Lidköping ikväll med Falköping och mötte deras herrlag som spelar i div 1.
 
Det blev en tuff match där vi fick känna på hur det är när det går fort i innebandy. Vi får stryk med 11-8 (sista i tom kasse med 1 sekund kvar) och är med i matchen hela vägen in i kaklet ändå. Matchavgörande är när vi har en jättechans som deras målvakt räddar med en fotparad vid ställningen 9-7 och istället kontrar de in 10-7. Hade vi satt 9-8 där hade vi fått en riktigt energikick och de blivit lite ställda, men de vinner ändå rättvist, de har Ante Johansson som gör 3+4 och han blir viktigt för dem, tror det blivit omvända siffror om han lirat med oss istället, vi får väl skramla lite tills nästa säsong och komma med ett kontraktsförslag. :)
 
Skämt o sido, en lärorik match för våra unga killar som troligtvis aldrig mött ett så bra lag förut men våra unga 95/96 killar går in och vi har flera målskyttar från vårt JAS lag.
 
Blir som alltid bortskämd av domarparet Martin Jonsson och Jonas Gustavsson, stabilt som vanligt, överlägset bästa paret i Västergötland, hoppas de får lite "högriskmatcher" i div 2 också.
 
Nu laddar vi för DM i helgen.
 
Vi är i grupp 1 med
 
Skövde
Stöpen
Tibro
Lockerud u/Jas
(Falköping)
 
 
 
 

Oavgjort i Skara

Vi åkte med Falköping upp till Skara på söndag eftermiddag och spelade en ganska trevlig match. Vi började bra och hade 2-1 ledning efter 1 period och inför sista ledde vi med 3-2. Snabbt och olustigt vände Skara på steken och vi fick ta ut målvakten och forcera in 4-4 på ett snyggt skott av dagens kapten Mats Svensson.

I sudden gjorde Skara 5-4 och fick jubla medan vi fick bittert ta i hand och gratulera Skaras trevlige coach till en bra match. Vi har nu mött både Skara och Wårgårda som är div 3 lag, de båda känns rätt jämna, tror Skara kan vinna lite på att de är lite tyngre som lag men båda lagen finns nog med på övre halvan.

Imorgon åker vi till Lidköping för sista träningsmatchen före seriestart, vi har även DM i Västergötland nästa helg 7-8 sept.
 
Vill också berömma domarna som dömde Skara-Falköping, Toveland och Magnusson, kul med domare med leende på läpparna, hoppas vi ses i serien.

Storsmisk i sparbankshallen när Linköping kom till byn.

Jämnt spel i 2 perioder mellan Fröjered och Linköping sen höjde gästerna tempot och drog ifrån rejält. 1-3 inför sista blev 1-10 och 3 i öppen kasse kom när hemmalaget ville testa lite, vilket är helt okej men det blev lite förnedrande att se 3 mål falla i öppen kasse.
 
Linköping var riktigt bra och även hemmalaget spelade bra och hade många chanser, men målvakten i bortalaget Linnea Edstrand var omutlig och räddade hon inte med skallen (hjälmen) så hade hon armar och ben i vägen, se och lär ni unga målvakter i Fröjered så ska en målvakt spela, matchens bästa spelare helt klart.
 
Sedan hade Linköping en vass kedja med bl a lagkapten Anna Wiman som var korsbandsskadad ifjol men såg riktigt het ut idag och var en riktigt vass playmaker och löpte enormt även i defensiven men hade riktigt bra offensiv ihop med högerforwarden Julia Sidklev Persson.
 
Det man saknar lite i hemmalaget var löpvilligheten, det syntes vilka hemmaspelare som kört försäsong och vilka som fuskat för när gästerna ställde om hann inte hemmalaget med i hemjobbet en del gånger, speciellt i 3e när tröttheten började smyga på.
 
I hemmalaget var det ingen spelare som var kanonbra, en del gjorde en okej match men många har mycket mer att ge. Linköping var bra och kommer tillhöra topp 3 i mellersta, om Fröjered ska göra det krävs bättre ork på vissa spelare.
 
 
 
 

RSS 2.0