Helt fri helg!

Det var länge sedan jag kunde säga att jag har en ledig helg, det har varit innebandy och även jobb varannan lördag men imorgon har jag tagit ledigt så i helgen är jag helt ledig. Ska hitta på något med Kiwi på Lördagen och det blir en premierleague match eller 2, sedan kanske en bio eller något annat kul. Förslag någon kanske? Nästa helg är det sista med innebandyn i Pantern och det ska bli skönt för säsongen har varit lång även om jag hoppade på veckan före seriepremiär så är jag ändå jävligt less på innebandyn just nu.
Säsongen i övrigt när man tänkt igenom den är det vissa saker man inte är nöjd med men i det stora hela känns det ändå hyfsat, man kan alltid i efterhand spekulear om vad som hade hänt om man gjort si och så och tänker man så hela tiden så är det inget kul. Det roligaste är att de unga killarna som fick träna med alaget gått så mycket frammåt.


Vad som händer till hösten står skrivet i stjärnorna, om det blir någon innebandy överhuvudtaget beror på jobb och vart jag kommer bo osv, det kan bli en flytt tillbaka till Alingsås om hon som hyr min lägenhet får en ny, vore inte fel att bo i en trea igen med plats och ett extra rum. Blir i så fall en liten renovering av golven nu när båda köket (2004) och badrummet (2007) är renoverat.

Puckade amerikanare och övrigt löst folk i NY.

Resans första pucko träffade vi på redan på bussen från flygplatsen, vi åkte i en minibuss som vi bokat innan vi åkte och det skulle gå smidigt och vara ett billigt bra alternativ. Till samtliga rekommenderar jag följande, åk taxi så slipper ni alla idioter. Vi hade en dam i 50 års åldern som skulle med och för det första så kunde hon inte lista ut hur man öppnar en skjutdörr på en minibuss så jag fick ta av mig bältet och öppna dörren innifrån åt henne, utan att direkt tacka så satte hon sig närmast dörren och det var inte mycket mer med det. Men sen bad föraren henne att ta på sig bältet men nä det kunde hon inte göra (undra om hon åkt bil förr?) så han fick mer eller mindre stanna och föraren och en person bakom henne fick hjälpa henne på med bältet.
Sedan skulle föraren plocka upp 2 till i en annan terminal och då fick det bli lite ommöbleringar och en person skulle sitta mellan denna dam och en som satt nära fönstret då sätena var plats för 3 st i bredd. Hon kunde då inte flytta in till mittsätet utan satt kvar så det var i princip omöjligt att komma in i mitten och alla typ väntade att hon skulle i alla fall akta på sig och jag kunde inte hålla tyst utan kläckte följande kommentar, "why dont you move into that seat"? Tjejen som satt intill fönstrer skakade på huvudet och smålog åt mig när hon isåg att damen i fråga satt kvar och aktade lite på sig så en annan kvinna fick tränga sig in, ja sicka idioter det finns.
 
En annan incident hände när vi var på JFK flygplatsen och skulle checka in för hemresan. Vi kom i god tid med ca 4h före avgång och det var en kö på ca 15-20 pers som skulle checka in sitt bagage precis som vi. Helt plötsligt så stannar kön upp och man sneglar fram mot disken och undrar vad det är som tar sån tid då en normal incheckning tar ca 2-4 minuter. Då är det 2 st gamla gubbar, tror faktiskt dem är ryssar som ska checka in sitt bagage. De den ene inte fattar är att man får ha 2 väskor + 1 väska som handbagage men han vill checka in en stor kartong och det ser ut som en stol ligger i, paketet är ganska stort ca 70x70 cm och 20 cm djup. De står och dividerar och tiden går upp emot 15-20 minuter innan de går gå iväg och special lämna in det och får förmodligen betala mer för att forsla det till Moskva än vad själva stolen kostar. Sen kommer de tillbaka och står och dividerar lite till men försvinner sedan och kön går sakta frammåt igen.

Inte nog med det, i den andra kön står en familj med 2 barn (troligtvis amerikaner) och de har en jäkla massa väskor och barnvagn som de ska checka in. De verkar inte ha koll på biljetter eller någonting för de var före ryssarna men hade inte ens vägt väskorna utan de stod och pratade med personen i incheckningen och man såg hur många personer i kön började titta på dem och se lite små irriterade ut. Det kommer en kille från Delta airlines och lägger upp deras grejer och säger att dem måste skynda sig annars kommer de missa planet. De står där i ca 1h tid innan de fått klart allt och jag undrar om de verkligen hann med flyget. Jag föreslog för Lisa att vi skulle dra igång en applåd när de var klara men hon ville inte skämmas men de förtjänade att få höra lite missnöje när de segat som fan.

Det värsta jag hört var nog ändå idioterna som hade checkat in sitt bagage och skulle med vårt plan men ändå lyckades med att inte hinna till gaten. Det var inte en stor terminal utan mindre än Landvetter så det var i princip omöjligt att inte hitta och dessutom ropar dem alltid upp i högtalarna och det fanns massor med folk att fråga om man nu skulle vara vilse. Det slutar med att vårt plan blir 10 minuter sent för att de 2 passagerarna missat flyget och dem måste hitta deras väskor och slänga av dem. Sicka idioter säger jag bara.

Måste bara säga att i princip i varje affär stod det en säkerhetsvakt och hade koll och i många affärer fick man lämna in sina påsar i en typ garderob o fick ett lapp med numret i facket där de hängde påsarna, himla smidigt faktiskt. Snackade med flera av dem killarna och fick reda på varför de har kassan längst inne i varje butik, jo för att de inte ska bli rånade så lätt som om kassan varit vid in och utgången. Jag nämnde att vi inte har de problemen i Sverige och då garvade han bara, himla sköna typer som jobbade där.
En anna kille jag snackade med hade tidigare jobbat på Victoria Secret och han sade att lönen var kass men det var helt okay att ge tjejerna tips på hur deras BH satt. :)

Påskhelg i New York!

Då var man hemma trött och sliten efter nästan ett dygn på resande fot om man inkluderar alla väntetider. Så vad ska man berätta om då, tja personligen så blev jag inte så imponerad av allt som de flesta tycks verka vara. Jag menar vi snackar om en jäkla massa skyskrapor på några öar. Måste ändå säga att åka runt i Milano och se de
gamla fina byggnaderna där imponerade lite mer än de stora skraporna i NY även om utsikten från Empire state
building där Lisa tog denna bilden var mäktig.

Bild från Empire state building, så såg det ut när man åkt 108 våningar hiss och kom ut på en balkong runt huset.

image100.Hotellet vi bodde på heter Pennsylvania hotell och jag tror det är 3 stjärningt låg perfekt och det var därför vi valde det så vi skulle kunna gå mycket. Det låg mitt emot Madison Square Garden där NY Ragers och NY Knicks bl a spelar sina hemmamatcher och vi försökte få biljetter till Knicks men det var slutsålt, en stor Svart man erbjöd mig att köpa biljetter men det kändes som att risken att bli blåst och få falska biljetter var ca 90 % och det ville jag inte chansa för ca 1000 kr.
2 min gångväg var det till Macys som är ett av världens största varuhus. Imponerande tänker man nog, men om jag ska vara ärlig så var det 9 våningar av Åhlens. Njae kanske inte helt men ändå, det kan jämföras lite med finska Stockmann som finns i Helsinki med ganska dyra märken (CK, Hillfiger, mm), det enda jag köpte där var lakan och kudde. Men de hade en grymt mäktig blomsteraffär i alla fall, om man nu gillar blommor men det är ju inte det man köper när man är på semester direkt.

Bild från Macys flowershop ihop med avdelningen för kosmetika

image102.


Nere på stan längs det långa gatan Broadway fanns det däremot massor med bra shopping och det tog aldrig slut, vi började med att gå till Niketown som är en 5 våningar stor affär med bara Nike. Det blev ett par sköna jogging/street skor till det ringa priset av 85 dollar ca 500 kr och jag skulle tippa på att det var halva priset mot i Sverige. Jag kan summera min shopping ungfär så här. 2 par skor, 13 tröjor/t-shirts, 1 bäddsett, 1 kudde, 1 par solbrillor, 3p boxershorts, 3 par jeans, 1 mössa och 1 par shorts. Det blev väl i runda slängar runt 7000 kr för rubbet och på flera varor hade jag grymt flyt att de var nedsänkta och även vissa saker var sänkta fast det fick man först reda på när man skulle betala dem, vet inte om det funkar så i USA men det hände Lisa med, men det är ju gött när det är åt det hållet och inte tvärt om.

Köpte Armanibrillor men var lite sugen på att köpa ett par av Hovemyrs? märke. :)

image101

Ska skriva lite mer om en del incidenter med puckade amerikanare men det kommer senare.

Dags for New York!

Onsdag morgon bär det av till "the big apple". Kommer skriva och lägga in bilder efter påsken. Glad påsk till er alla.

Melofestivalanalys!

Ja vad ska man säga jag fick ju inte rätt om man kollar hur jag rankade låtarna. Är ändå rätt nöjd med att Perelli vann för hennes låt är bra. Bwo tycker jag ju var bäst men den kankse inte går hem hos alla. Rongedal var den stora skrällen precis som jag trodde. De är lite folkkära som Herreys tycker jag. Att Sanna skulla komma bra till är jag inte chockad över, hon har klart bäst röst av dem alla utan tvekan. Amy Diamond trodde jag skulle komma bättre till men hon har ju många år på sig att få till det.

Tur bara att inte Nordman eller Björkman vann. Får hoppas att det inte blir lika mycket svågerröstning som vanligt men det är väl för bra för att vara sant.

Snyggt singelfodral har i alla fall hennes vinnarlåt.

image99

Tv-match AIK-Falun!

Taktiskt, genialt eller rent av destruktigt tråkigt så kan man sammanfatta den första perioden mellan lagen och i det läget ledde Falun med 3-0 bort mot AIK. Falun kom till spel med endast 2 femmor och någon halvsjuk avbytare och AIK backar hem och låter Falun rulla boll i hela 3 minuter !!! Ja du ser rätt, kan inte fatta den taktiken, varför inte köra på för fullt och trötta ut dem istället när AIK hade 3 kedjor att ställa på banan samt urdålige Skogström som borde klippa håret för han ser ut som en grottmänniska.

Jag har tidigare sågat AIK efter de blev utspelade av Warberg och sade och säger det nu igen dem är för tunga och sega mot riktigt bra lag så kommer AIK inte ha något att hämta. De var tvåa på bollarna och Falun var klart bättre i första och satte dit några riktigt fina pärlor. I andra perioden blir det mycket gruff och AIK börjar komma igång mer. Sedan blir det 2 st dubbelutvisningar och i det läget säger Daniel Schmidt något mindre bra och får ett Matchstraff 3 (minst 2 matchers avstängning) och visar att han är en riktigt smart kille. Falun kan då döda matchen med ett eller 2 mål. AIK visar då stort hjärta och dödar utvisningen och några sekunder efter det så får AIK spela pp och då gör Henrik Lorendahl 1-3 som står sig efter 2 perioder och 12-2 i skott trots underläge i 5 minuter.
 
I sista perioden får AIK spela pp och igen är det Lorendahl som gör målet redan efter dryga 3 minuter. Falun visar stort hjärta och sliter och försvarar sig på ett grymt uppoffrande sätt och får mycket frislag emot sig men biter ihop bra men i en kontring så slarvar dem och Örjan Skogström (caveman himself) gör en bra grej i alla fall och bryter och spelar bollen till Patrik Edgren som sätter dit 3-3 på ett bra skott bakom Faluns unge målvakt som fick hoppa in när deras förstamålvakt var borta. Med 5 minuter kvar så gör Niklas Jihde 4-3 och det var på tiden efter alla lägen han brännt innan bl a öppna mål lägen och givna målchanser.

Jag tycker ändå att AIK är ruskigt överskattade, de är ett gäng bufflar som spelar fult och oslipat och är rätt tröga i benen. Det finns ju undantag så klart. Jag hoppas Kristoffer Kranberg får ett matchstraff för knytnävslaget i magen på en Falunspelare som hände efter slutsignalen och han blir avstängd i minst 2 matcher för det, så jävla fegt gjort så man blir riktigt förbannad. Värt att notera var också att Pixbo vann med hela 7-2 mot Dalen, ett Dalen som på pappret har ett lag som borde kunna vinna SM-guld och som jag själv tippade som serie etta och smfinalist.

Pinsamt dålig publiksiffra, Solnahallen såg tom ut med bara 752 st men Pixbo-Dalen kan man inte tro när man ser siffran på innebandy.se 444 stycken och hur många av dem var inte från deras egen klubb och sponsorer osv, detta borde vara mycket oroväckande för Pixbo att de inte har några fans i Sveriges näst största stad där dem är ensamma om att vara elitserielag.

Nu är slutspelet igång vilka får bucklan?
image98

Födelsedag idag!!!!

Måste passa på att säga att min födelsedag idag den 13/3 började på bästa sätt. Satt uppe igår och lirade lite poker på nätet och det har väl inte rosat marknaden på vinster det senaste 2 åren utan lite småvinster men i det sora hela har det klart gått back. Men igår så högg det till, en fin 5e plats av 353 st gav fina semesterpengar lagom till New York resan som bär av nästa onsdag. Handen jag åkte ur på var följande, sitter med AK och höjer ca 3x bb, får syn av chipleadern (jag har ca 200 000 i marken han har ca 1 mille). Floppen visar A 10 2, jag går all in han synar på den hemska A 10 och ingen träff på dem 2 sista och man får nöja sig med 5e platsen. Det känns alltid surt men är grymt nöjd för jag låg pyrt till med ca 35 kvar när det precis var in the money. Dubblade upp på KK mot QQ och då vände det. Fick inte en AA på över 4 timmars spel var lite konstigt för den handen brukar dyka upp väldigt ofta känns det som. Får hoppas detta inte var sista finalbordet i år.

Poker är ruggigt kul speciellt när man vinner och detta vill man ju helst se när man kollar på sina kort:

image97

Var i tisdags på Warberg-Balrog och den matchen var riktigt bra, jag fattar inte varför Warberg valde Balrog ett lag som har bra form in i slutspelet och en hel del matchvinnare bl a Mikael Karlsson som jag snackade lite med efter matchern och passade på att fråga om hans autograf också, måste säga att han var en riktigt sympatisk kille i ett läge när de losat en tuff match med minsta möjliga marginal.

Passade också på att ringa upp Stefan Augustsson som var domare den matchen och är instruktör på Göteborgs innebandyförbund. Vi snackade lite om matchen och jag berättade att jag tyckte dem var bra, de hade några svåra situationer där det gäller att ta en hundradels sekunds bedömning som alltid kan diskuteras men summa summarum så ser de mycket engagerade ut och har bra dialog med spelarna och inger förtroende.

Tippar att Balrog vinner matchen uppe i Stockholm med 4-3.

Det blir sammanslagning i 0302 området.

Ett enhäldigt resultat blev det i gårdagens omröstning om en sammanslagning av Lerums 2 klubbar 0302 och Pantern. Jag hoppas då att den nya styrelsen jobbar fram en bra lösning så det finns enagerat folk på posterna i styrelsen och fler folk som jobbar runt representationslagens matcher. Vi i Pantern har haft jättedåliga matcharrangemang och där måste det bli bättre, när inte ens uppvärmingsmusik funnits i vissa av matcherna. Jag hoppas det kommer bli en kommite med 2-3 st som kan göra fina arrangemang så storpublik kan lockas både till herr och dam matcherna nästa år.

Jag hoppas också att alla spelarna som vill satsa på innebandy stannar i den nya klubben och inte lämnar och därtill hoppas jag på någon eller några hemvändare som vill ge det nya en chans. Från att ha varit en del på Warbergs matcher så har jag lärt mig att det handlar mycket om att bygga upp en status i klubben med proffsighet runt om så spelare vill komma och spela i klubben för det är ju helt klart roligare att spela inför 300 personer i rydsberg än inför närmast sörjande som t ex Älvstranden, Partille, Lindås, Stenungsund, IBF och andra Göteborgslag. Nu finns det ett gyllene läge att locka Lerumborna till Rydsberg när de bara har ett lag att hålla på och då kommer de bästa spelarna också att vilja stanna i Lerum.
Både 0302 och Pantern har haft bra lagkänsla och det är en viktig grundsten att bygga det nya storklubben på, det är nog det första och viktigaste som nya herrlaget bör satsa på.

Vad ska nya klubben heta då, tjaa det finns ju klassiska namn som IBK Lerum, 0302/Pantern är en enkel lösning men kanske inte så kul, vågar man tänka helt nytt så IBK Rydsberg eller varför inte hitta en storsponsor och heta t ex Schenker Lerum IBK? Eller Kungshus IBK Lerum 08 eller kanske ibk Lerumsdalen men de 2 sista  känns lite för långa. Sedan ska man ju också ha en klubbfärg, både blått och svart är ju ganska klassiskt, våga bryta mönstret samma färger som kommunvapnet nedan med samma logga och heta Lerum Bulls kanske eller vad det nu är för djur på bilden. :)

Lerums kommunvapensköld.

image96

Ja det finns mycket tankar om detta men det räcker för nu men en kul grej hade varit att ha en tävling där bästa namnförslag premieras med en innebandyklubba eller något kul. Om någon har ett kul namn så lägg in det som kommentar, ska själv försöka klura ut något. Men något som har med historia och kommunen borde det ju kunna vara.

Slutspel.....nu kör vi!!!!

Ikväll börjar slutspelet i världens bästa liga SSL och mina favoritlag möts både på gott och ont. Balrog har jag hållt på sedan urminnes tider med Hellström, Kohonen o gubbarna som dominerade förr och laget finns kvar i mitt hjärta medans jag började hålla på Warberg när jag var där och såg dem spela för 5-6 år sedan och de spelar en rolig innebandy.
Stockholm ligger ju långt bort så det har blivit att man mer följt Warberg de sista åren, men nu när de sänt mycket på tv så har jag faktiskt sett Balrog i 2 matcher och jag mötte också dem med mitt förra lag Sveiva i en cup i Norge, där fick vi tyvärr stryk me 5-1 men vi losa bara me 2-1 om man tar bort deras powerplay och det var helt okay. Vi fick en 5 min utv och en 2 min så där small det kan jag säga, men Balrog har lyft sig grymt mycket sedan dess.

Ikväll känns ju Warberg som mega favoriter men det är ju inte konstigt för dem vann serien lekande lätt medans demonerna från Botkyrka fick fightas för att ta sig till slutspel men vi vet ju hur Caperio Täby gjorde förra året, de smiskade upp AIK och Pixbo och var bara någon minut ifrån SM-guld så allt kan hända i sportens värld.

Det blir jag och Micael Svensson som åker och kollar och det är extra kul att åka med en lika stor om inte ännu störra innebandynörd än mig själv, jag vill nog säga att Micke är stråt vassare eftersom han jobbar med innebandy 24 timmar om dagen känns det som :).. Det blir mycket analyser och sågningar och hyllningar mellan varven. Ska jag våga lämna ett tips här också, ja jag bjuder på det 8-5 till Warberg. Blir nog mega tight upp i Sthlm med mindre mål men ikväll blir det fullt ös.

Hallen kommer vara fullsatt och det betyder över 2000 påhejande Warbergfans, det blir till att klä sig i blått ikväll.
För mer info se: www.warbergic.se/

image95

Melodifestivalfinal nalkas!

Ja nu är det snart final och ingen Carola, visst det har tjatats en del om henne osv men vi ska inte glömma att hon är en grym artist och har gjort stora framgångar innan med Främling, Fångad av en stormvind och Evighet. Nu gick hon inte till final med Andreas och då ska hon sågas vid fotknölarna det tycker jag inte är speciellt fair. Jag menar det förtjänar hon inte, show the lady some respect tycker jag helt klart och buga istället för det hon gjort tidigare och vem vet det kommer ju fler chanser i många år framöver. Nog om det.

Schlagerfantast som jag är, ja jag står för det jag gillar eurovision song contest och har gjort sedan jag var liten måste ju ändå lista mina favoriter. Har lyssnat på alla låtarna i finalen nu några gånger och jag tänker ranka dem i den ordningen jag tycker ska vara i finalen. Måste säga att jag gillar verkligen att många fortfarande kör låtar på svenska, skulle gärna se en vinnarlåt igen på svenska även i europeiska finalen det var mer känsla då även om alla har mer chans nu, jag är lite kluven där.

10. Christer Sjögren "I love europe" (lite klatchig men inte min stil direkt får nog en del röster av de äldre)
9 Nordman "I lågornas sken" (Nordman ja ingen överraskning här direkt, visst den är okay men har vi inte hört denna låten 10 gånger förr av dem, njae kanske läge att överraska med något nytt nästa gång, en helt okay låt men uttjatat tyvärr)
8, Sanna Nielsen "Empty room" (En jättefin ballad som man får rysningar av, men jag är mer för snabba låtar när det gäller schlager men jag kom och tänka på en klassisk vinnare "hold me now" som är en av historiens bästa vinnare och en grym ballad så varför inte egentligen men ändå inte mer på min lista.
7,  Linda Bengtzing "Hur svårt kan det va" (ja en klatcig låt men det känns som jag har hört denna förut, låter mycket som "jag ljuger så bra" men en helt okay låt i sann schlageranda)

6. Frida & Headline "Upp o hoppa" (Ja suck blandade känslor nu men förutom att skånska är en svinful dialekt så måste jag ändå ge denna låt lite credit, den ger energi och en ganska kul text när man lyssnar några gånger på den, jag undrar om det finns en version på engelska, det borde väl göra det antar jag men tänk skånsk dialekt på engelska huuu ingen höjdare. Kul för de unga artisterna att få en liten kick av detta, jag tror denna låten kan vinna hela skiten i Sverige för det finns många unga med mobiltelefon och det fasar jag för. Kan vara värt att slänga in en hundring på denna som vinnare, kom ihåg vart du läste det först. 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5. Sibel "That is where Ill go" (Sockersöta 20 åriga Sibel, ja vad ska man säga en ny Celine Dion eller något sådant, en underbar röst har tjejen och hon kommer vi nog få höra mycket av. Måste säga att när jag hörde henne sjunga "hard rock halleluja" på rixfm morgonzoo i en akustisk balladversion blev jag grymt imponerad, det var det bästa jag hört på länge. Jag håller tummarna för henne lite extra, vore kul om hon vann.

4, Charlotte Perelli " Hero" (låter lite som Bananaramas gamla "cruel summer" i början eller är det bara jag som tycker det? I alla fall en grym låt med gött gung, ja denna kan helt klart utmana toppen ordentligt men det lilla extra saknas nog när det väl drar ihop sig, men en riktigt bra refräng med klassisk text.

3, Amy Diamond " Thank you" (den lilla tjejen börjar växa till sig och även hennes musik som bara blir bättre och bättre. Denna låten har mycket men det saknas ändå lite för att vara högre på min lista men jag gillar hennes låtar och jag tror hon kan hota topp 2 helt klart).

2, Rongedal "Just a minute" (Festivalens outsider helt klart, underbart med någon okänd som bara dundrar in och rör om i grytan av alla gamla klassiska artister som varit med år för år. De här bröderna har allt men framför allt en underbar karisma, vem kan inte gilla dem. Låten är skön och enkel men den funkar helt klart. Lite likt gamla Bee gees stundtals men varför inte. Verkligen kul att dem är med så här långt.

1, BWO "Lay your love on me"
(Tycker dem skulle vunnit när Carola vann sist men i år är det allt deras tur, som vanligt en snabb discolåt med lite abbainspirerad titel. Det är dags att BWO visar att schlagerdisco kommer slå europa med storm, läge att åka till Globen nästa vår och se den internationella i så fall.

Men vem vet om det slutar så här, snart så vet vi. Om någon bloggare där ute har en egen lista så hoppas jag ni kan länka i kommentarsfältet så ska jag kolla in den.

Söker man i bloggen så kan man hitta en gammal lista jag gjorde på alla tiders schlagerhits.

Avslutar med en bild på Sibel, sötaste tjejen i detta års melodifestival.

image94

Bild från www.sibel.se

Pantern straffade Sjöstad!

7-2 seger blev det mot bottenlaget Sjöstad och dagens delikatess stod Andreas Lundell för när han chippade in en straff.

Målskyttar mer än Andreas (2st) var Tommie Lundgren, Victor Samson-Tvrdek, Johan Rydén, Hampus Wedlin, Richard Hovemyr.

Pantern Slutade på en 5:e plats och det är klubbens högsta placering någonsin och med lite distans så känns det ungefär vad vi var värda efter en tyvärr mycket svag vår. Nästa äventyr blir Kungshus cup som spelas på hemmaplan i Rydsbergshallen i början av april.

RSS 2.0