Påskhelg i New York!

Då var man hemma trött och sliten efter nästan ett dygn på resande fot om man inkluderar alla väntetider. Så vad ska man berätta om då, tja personligen så blev jag inte så imponerad av allt som de flesta tycks verka vara. Jag menar vi snackar om en jäkla massa skyskrapor på några öar. Måste ändå säga att åka runt i Milano och se de
gamla fina byggnaderna där imponerade lite mer än de stora skraporna i NY även om utsikten från Empire state
building där Lisa tog denna bilden var mäktig.

Bild från Empire state building, så såg det ut när man åkt 108 våningar hiss och kom ut på en balkong runt huset.

image100.Hotellet vi bodde på heter Pennsylvania hotell och jag tror det är 3 stjärningt låg perfekt och det var därför vi valde det så vi skulle kunna gå mycket. Det låg mitt emot Madison Square Garden där NY Ragers och NY Knicks bl a spelar sina hemmamatcher och vi försökte få biljetter till Knicks men det var slutsålt, en stor Svart man erbjöd mig att köpa biljetter men det kändes som att risken att bli blåst och få falska biljetter var ca 90 % och det ville jag inte chansa för ca 1000 kr.
2 min gångväg var det till Macys som är ett av världens största varuhus. Imponerande tänker man nog, men om jag ska vara ärlig så var det 9 våningar av Åhlens. Njae kanske inte helt men ändå, det kan jämföras lite med finska Stockmann som finns i Helsinki med ganska dyra märken (CK, Hillfiger, mm), det enda jag köpte där var lakan och kudde. Men de hade en grymt mäktig blomsteraffär i alla fall, om man nu gillar blommor men det är ju inte det man köper när man är på semester direkt.

Bild från Macys flowershop ihop med avdelningen för kosmetika

image102.


Nere på stan längs det långa gatan Broadway fanns det däremot massor med bra shopping och det tog aldrig slut, vi började med att gå till Niketown som är en 5 våningar stor affär med bara Nike. Det blev ett par sköna jogging/street skor till det ringa priset av 85 dollar ca 500 kr och jag skulle tippa på att det var halva priset mot i Sverige. Jag kan summera min shopping ungfär så här. 2 par skor, 13 tröjor/t-shirts, 1 bäddsett, 1 kudde, 1 par solbrillor, 3p boxershorts, 3 par jeans, 1 mössa och 1 par shorts. Det blev väl i runda slängar runt 7000 kr för rubbet och på flera varor hade jag grymt flyt att de var nedsänkta och även vissa saker var sänkta fast det fick man först reda på när man skulle betala dem, vet inte om det funkar så i USA men det hände Lisa med, men det är ju gött när det är åt det hållet och inte tvärt om.

Köpte Armanibrillor men var lite sugen på att köpa ett par av Hovemyrs? märke. :)

image101

Ska skriva lite mer om en del incidenter med puckade amerikanare men det kommer senare.

Kommentarer
Postat av: lundell

Skön påsktrip. Själv fick jag nervösa sammanbrott när jag var uppe på Empire och tittade ut över staden. Men det är ju skillnad på folk och folk. Kul att handla när man tydligen kan göra riktiga fynd, speciellt när dollarn är låg. vi ses i hallen

2008-03-26 @ 00:39:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0