Så här slutar div 1 södra dam.

Tror jag i alla fall.

Svårtippad serie måste jag först säga, förra året var serien sjukt jämn och ca 8 lag riskerade att åka ur med 3 omgångar kvar och det var ytterst små marginaler som avgjorde. Många matcher gick också till sudden, tror det blir samma även i år.

1. Warberg (Jag var säker på dem ifjol men de darrade och underpresterade klart enligt mig. Jag mötte både Warberg, Jik, Vänersborg och Östra från södra serien och Warberg var överlägset bäst även om JIK spelade tufft och hårt i försvar. Inte kan de sumpa det i år med flera meriterade nyförvärv eller?)

2. Älvstranden (Ifjol trodde jag inte på Älvstranden utan tippade dem att åka ur, de klarade sig även om de var med och slogs för att hänga kvar. I år har de tjänat på att IBF Göteborg valt att dra ur damlaget och då fick de flera meriterade spelare, på pappret har de ett jättebra lag och det hade IBF Gbg ifjol med fast de fick inte till det alls och underpresterade klart. Kan göteborgarna hota Warberg?)

3. IK Södradal (Svårtippade men de brukar vara bra hemma och jag tror skiktet mellan 3e och 7e plats blir jämnt poängmässigt.

4. Olofström (Har tappat flera toppspelare men har ändå vart topplag i många år så kulturen finns i väggarna och vem vet om någon som lämnat kommer tillbaka huxflux.)

5. Pixbo (Känns som de lojade lite och vek ner sig ifjol när kontraktet var klart, det hade inte hänt med Kristina vid rodret kan jag lova, att få storpisk hemma mot bl a Östra håller inte, jag är lite osäker på hur deras trupp ser ut men jag har mött de unga spelarna många gånger o de är riktigt bra innebandyspelare och spelar ett offensivt bra spel men har en defensiv som är riktigt dålig stundtals och det beror på att spelarna vart överlägsna i de flesta matcher under ungdomsåren och inte satts på prov defensivt men lira boll kan dem).

6. Fröjered (Laget var mycket ungt ifjol och 1 år i div 1 har gjort att spelarna växt in i spelet och tempot. Tror laget står sig mycket bra då laget ifjol spelade många jämna matcher med topplag som Hässelby, Telge, Köping mm)

7. Fbc Kalmarsund. (Spännande ny klubb som säkerligen kan hamna några placeringar högre om de får en bra start)

8. Malmhaug (Vet inte så mycket om dem så går på magkänslan här.)
------------------------------------------------------------------------------------
9. Hovshaga (Har hört att de har ett ungt lag, med en bra start kan de klara någon placering till men det är tuffa streck i div 1 damer, åt helvete för tuffa men det har vi ältat förut.)

10. Östra (Tippade dem långt ned ifjol och hade de inte slagit Pixbo hemma så hade de nog åkt ur ifjol för där kom en vändning och sedan vann de några på raken och kom igång, då hade de på pappret ett mycket bra lag men i år har de tappat för många spelare och har inte ens fått ihop en tränarstab, enda orsaken att jag inte tippar dem toksist är att de 2 lagen under är riktigt usla).

11. Ale (Sist jag såg Ale var de riktigt dåliga, att de kom före Lerum ifjol är ändå starkt gjort måste jag säga för jag hade gärna sett Lerums unga garde i div 1, om de har gudarna med sig så kanske de kan få någon övergiven spelare från IBF Göteborg men troligtvis inte, de skulle behövt 1 femma för att klara sig, jag ser ett år som Marstrand hade för några år sedan framför mig med idel förluster för Ale, kanske de kan överbevisa mig och alla andra i år men jag tror knappast det.)

12. Tvååker (Åker ur så det skriker om det, att de vann div 2 Halland säger inte mycket då det distriktet knappt har några a-lag att tala om, vet att Falkenberg satsar men det var väl all konkurrens om man undantar Warbergs u-lag. De och Ale får nog slåss om att inte komma sist, det blir ett hårt år för Tvååker som åker ur).


Någon som har någon annan åsikt?

Vart var killarna?

Ikväll hade vi klubbkväll med Fröjereds IF på sportringen, det var en hel del innebandytjejer där men vart var alla killar? Inte en enda från herrarnas a-lag och inga killar från 15 år och uppåt. Jag trodde faktiskt att herrarna var intresserade att kolla in nya klubbor och kunna testa dem men icke. Även på ungdomssidan var det ca 90 % flickor som var och kollade in klubbor och skor mm, kanske ingen slump att det är tjejsidan som är bäst i fröjered, de verkar helt enkelt brinna mer för innebandy än killarna.

sportringen tackar alla som kom och hoppas ni blir nöjda med era klubbor och skor.

Varför vara så giriga?

Har bara läst ena delen av storyn men om Tyresö Trollbäcken sålda Ferraresi till Mullsjö för 70 000 och erbjuder Mullsjö samma pengar tillbaka så varför ska Mullsjö tjafsa om det? De fick ju nytta av honom 1 ett år och det är ju inte de som fostrat honom i alla år, att de fått ha honom "gratis" då i ett år måste ju vara hur bra som helst. Istället ska det grinas och gnällas och begäras 120 000 enligt innebandymagazinet, horibelt enligt mig, de ska vara glada att de fick ha honom 1 år och sedan fick tillbaka sina pengar. Håller man på sådär så undrar jag hur många klubbar som vill göra affärer med Mullsjö.

Det verkar vara lite samma story i Warberg, sälj tillbaka Patrik istället till Hammarby/Handen och lägg på lite utlägg osv så är alla nöjda och glada, att vissa klubbar ska vara så jävla giriga är idiotiskt då spelarna får stå över 1 år och sedan får ju klubbarna inte en spänn, det tyder på väldigt dålig affärsmannaskap tycker jag.


Tippningen uppskjuten 24h!

Efter min dömning blev det lite tidsnöd med pokern som spelas varje söndag mm så jag lägger in tipset imorgon kväll. Förlåt om ni sett fram emot det ikväll.

Såg att Östra i södra ettan spelat 3 matcher och förlorat alla 3.

2-5 mot Malmö, 0-9 mot Kalmarsund (spännande lag där) och förlust mot Engelholm med 2-4.

Tufft matchande med en så tunn trupp som de har, så mkt matcher hade jag nog inte vågat ta som tränare, men de ser nog så att de vill ha mycket matchande då många inte har div 1 rutin.

Linköping (div 1 m) hade vunnit mot KFUM Malmhaug (div 1 s) med 7-3. Som vanligt så borde Linköping vunnit med mer enligt "Nille". :)

Piraterna vann i Tidaholm!

Hela 9-2 fick Älvstranden med sig hem från mötet med Fröjered, lite väl stor seger kanske men Göteborgslaget vann klart rättvist enligt rapporterna.

Lockerud hade slagit Karlstad med 5-1, imponerande siffror där.

Söndag kväll!

Tippas div 1 södra damer, avvaktar ett intressant möte mellan Fröjered och Älvstranden, där får man nog en fingervisning var de båda lagen står någonstans. Tyvärr ska jag döma fotboll och kommer missa matchen, trist men sådant är livet man kan inte vara med o se allt.

Har tyvärr åkt på förkylning och feber så det slukas Brämhults juice, dricker ungefär 1 flaska per dag, det hjälper det att gå över lite fortare. Var tvungen att lämna min match imorgon jag skulle gått AD, tråkigt när det är ont om domare men att döma när man är sjuk funkar inte.

Otroligt att över 350 unika har besökt bloggen men ingen har kommenterat tippningen, måste vara så att alla håller med antar jag, eller? Det är tillåtet att skriva sin åsikt så länge man inte går till personangrepp mot någon, för sådant pinsamt får man hålla på med någon annanstans. Någon som har några tankar om div 1 södra damer då, vilka vinner, vilka åker ur?

Så här slutar div 1 dam mellersta 2011/2012!

Tror jag i alla fall:


1. Hagfors. (Deras tränare Johan säger att de är bäst, ja men sluta snacka då och upp till bevis, ni har den klart bredaste spelartruppen och ett bra publikstöd, visa det på planen nu i höst, ni får tipset i alla fall.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2. Telge  (Ni var ifjol det bästa laget och även om ni tappat nyckelspelare så hade ni ett bolltempo och ett lagspel inget lag i serien var i närheten av, det sitter i ryggmärgen och truppen var väldigt jämn där många levererade bra insatser.

3. Linköping (Imponerade inte på mig ifjol, men de har matchvinnarna samt fått bra nyförvärv samt kunnat jobba ihop sig ett år i ledarstaben, dock gäller det att sluta laborera hela tiden i femmorna och hitta ett flyt i spelet).

4. Lockerud (Borde vara högst upp egentligen men det märks direkt när de saknar några få spelare det märktes direkt i träningsmatcherna där de gjort riktigt usla resultat. På 10 spelare har de kanske bästa laget men de kommer känna av när några av de bättre är borta och i långa loppet får de några förluster här o där, samt att de inte är vana att föra spelet och kommer få föra många matcher vilket jag inte tror de klarar av mot kontringsstarka lag).

5. Hässelby (Tappade precis som Telge några nyckelspelare och har en väldigt jämn trupp även de, är osäker på deras nyförvärv men de har en bra spelidé och bjuder inte på många målchanser, att slå Hawks är inte lätt).

6. Täby (Hade seriens roligaste spel ifjol med full fart och bra passningstempo och flera matchvinnare, det kommer kännas att flera spetsspelare lämnat laget och kanske får Göran prata försvarsspel då det inte kommer hålla att släppa in 5-6 mål i år då de inte kommer göra så många).

7. Tyresö Trollbäcken (Ärligt talat vet jag lite om detta lag men de har gjort bra resultat på försäsongen och nykomlingsentusiasmen gör att jag sätter de som bästa nykomling från div 2).

8. Skattkärr (Denna klubb jag gillar mkt fixar det även om de tappat till Karlstad så har de ett betongförsvar som man inte forcerar så enkelt, de är hemmastarka och kommer nypa en poäng här o där från topplagen men på samma gång åka på någon plump här o var när de ska föra matcherna eller inte tar en ledning från start).

------------------------------------------

9. Köping (Ledsen Anders Lindgren, men ni har tappat för mycket spets då det är individuell skicklighet ni i Köping levt på länge, spelet har stundtals vart lite stökigt och dunka på bollar på kassespel håller inte när man tappat flera av de skickligaste offensiva spelarna i serien, det gäller att bygga lagspel nu om det ska hålla i div 1 i år).

10. Södertälje (De har gjort några fina resultat på försäsongen men jag såg dem ifjol och det var ungefär så här det såg ut. "spring som fan i full fart spel", håller inte mot bra lag i hela matcher, de kommer säkert att kunna trycka till några lag här o där men åka på torsk i sista perioden om de inte fått några rutinerade spelare som kan hålla i och lugna ner laget, de har talang i massor men måste hitta balansen, gör dem det kan de lätt komma högre men jag tror de åker ur. Har Södertälje som stad material för 2 lag i div 1?)

11. Kristinehamn (En förening som vart uppe i div 1 förr men jag tror de får det svårt, det är alltid tufft för mindre orter att klara sig kvar och jag har inte hört så mycket om dem, men de har allt att vinna så kanske de kan skrälla och göra det riktigt bra, men jag tror inte det).

12. Örebro SK Ungdom (Ungdomslag skulle aldrig ens få vara i div 1, pinsamt och jag hoppas i alla fall ÖSK ser det som utveckling för sina unga spelare och inte missbrukar det som Rönnby och Pixbo gjort genom åren och stärkt upp här o där för de kännt att de velat vinna med elitseriespelare, det var skönt att Rönnby åkte ifjol måste jag säga inte för att de spelade dålig innebandy utan att de "fuskade med elitspelare" för Rönnbys unga tjejer hade ett spel som lätt höll för div 1, frågan är om Örebro har det, jag tror inte det då deras div 2 är precis kass).

Får jag skämmas eller har jag rätt i det mesta, tja i mitten av mars vet vi svaret.

Lycka till alla lagen.

Gräset är inte alltid grönare på andra sidan......

Vad syftar jag på nu då undrar kanske några av rubriken då jo det ska jag berätta.

Genom åren har jag tränat ett antal duktiga spelare allt från div 6 till eliten på herrsidan, flertalet har blivit landslagsspelare både i u-19 och i a-landslag och på damsidan från div 4 till div 1 och i nästan alla föreningar jag vart så har det lockats till några spelare från andra klubbar om att de vill värva och locka med det ena och det andra, allt ifrån jobb till gratis boende till klubbor och vissa har blivit lovade att enklare komma med i distriktslag, landslag osv.

Jag kan säga att 90 % av alla lockelser varit BULLSHIT!!!!

Det finns många unga spelare som tror på allt som lovas och det finns så många exempel men självklart går jag inte ut med namn utan kan istället visa några exempel under senaste tiden istället. Vi har Mullsjö som enligt flertalet spelare lovat guld och gröna skogar till Mora trion som enligt de själva blev "blåsta" och flyttade hem. Vi har även Ferraresi från Mullsjö som flyttat hem till Stockholm, var det kanske så att vår kära grannklubb i skogen fick lite hybris (övermod) och trodde de kunde locka med mer än de kunde stå för eller ljuger samtliga av de spelarna? Jag tror knappast det i alla fall.

Sen har vi en av mina favoritklubbar Warberg IC som enligt länken nedan lovat Patrik Andersson som var allsvenskans skyttekung och samtliga superligaklubbar var ute efter.

http://www.innebandysajten.se/andersson-fick-det-inte-att-ga-runt-dar-nere/

När man läser detta förstår man Patrik helt. Jag som själv blev värvad till Danmark som tränare och klubben fixade ett jobb åt mig. Ett jobb från helvetet kan sägas, bära skittung vattenmätningsutrustning och mäta vattennivå och sådant. Var ett jäkla tungt jobb och arbeta från 7-19 varje dag i några dagar i rad och sova borta. Ett riktigt skitjobb, det klart värsta jag gjort. Jobbade 1.5 dag sen gav jag upp, det var inte värt det helt enkelt att vara helt slut och inte ha något socialt liv samt inte kunna vara med på alla innebandyträningar. Efter det så var det tufft att hitta jobb men jag hittade lite olika jobb inom telemarketing tillsammans med mina svenska spelare så vi fick det att gå runt även om man inte blev rik på det.

Jag vet hur många danska klubbar som helst som lovade svenska spelare jobb mm och svenskarna åkte hem fortare än kvickt och sumpade mkt tid och energi pga danskarnas skitsnack. Det ska sägas att det även fanns klubbar som ordnade jobb och bostad som de lovat.

Så mitt råd till er alla lovande ungdomar som blir kontaktade av andra föreningar, nr 1. Prata med er moderklubb, det är för många klubbar som inte gör rätt för sig och först kontaktar föreningen utan går bakom ryggen och försöker locka spelaren med det ena och det andra. Skriv in i kontraktet att om de inte håller vad de lovar så har ni rätt att bryta kontraktet och gå tillbaka till er moderförening, detta för er egen säkerhet så ni inte blir lurade för väldigt många spelare blir lurade, varje år tyvärr.

Nr 2. Prata med någon äldre med erfarenhet, även om ni är 19-20 år och jättebra innebandyspelare så har ni troligtvis inte så mycket koll på läget utan prata med någon som vart med, kanske er tränare, sportchef, ordförande. Nr 3. Välj rätt klubb, ta inte första bästa utan tänk över om den klubben är rätt, varför vill de värva er, är det för just ni har något som de söker eller vill de värva er för att de läst att ni öst in poäng eller bara för att ingen annan ska värva er. Nr 4. Ska ni gå uppåt i seriesystemet, var redo för att det krävs mer än talang för att kunna hävda sig där, talang är inget undantag för hård träning är ett av mina favoritcitat och sist men inte minst nr 5, om ni vart stjärna i er moderklubb var ödmjuk och acceptera att ni kanske inte blir stjärna i nya klubben direkt.

Sist men inte minst, glöm inte av er moderklubb som ställt upp för er i alla år, låt de få en slant för er, för vad hade ni varit utan er klubb som fostrat er? Ett lysande exempel på det är bröderna Farnerud från Landskrona, de krävde att moderklubben Landskrona skulle få pengar för dem för de ville ge tillbaka till klubben som gjort dem till etablerade spelare.

Lycka till där ute alla unga talanger, tro inte på allt skitsnack och vad folk lovar er, det är mer bullshit än vad ni kan tro, se till att ha allt på papper som sagt.Mera resultat från helgen!

Östra (div 1 s) spelade hemma mot Solfjäderstaden (div 2 ,kvalade till div 1 i våras) och matchen slutade 4-4.

Ett trevligt referat finns på nedanstående hemsida.

http://www.solfjadern.nu/


Endre (elit) krossade Södertälje Rockets (div 1m) 12-0

Info enligt innebandymagazinet nedan.

21/8 Karlstad IB (E) - IBF Falun (E) 4-4
21/8 Jönköpings IK (E) - Djurgårdens IF (E) 2-6

Hagfors (div 1 m) mötte Norges landslag i ett returmöte och förlorade med 3-4. Det var Hagforstjejernas 3e match på få dagar så de var nog lite tunga ben även om de har en stor trupp.

Onsdag smäller det, då ska det tippas div 1 mellersta. Några förslag kanske vilka som tar serien? Jag kommer nog inte tippa det många förväntar sig kan jag säga i alla fall.

Fler matcher som spelats (Uppdaterad)!

Har via Täbys duktiga (och mycket söta ;) ) målvakt fått lite info om deras matcher.

Täby-Bele 3-2 (straffar 2-3)
Täby-Täby Junior 7-1 (straffar 3-0)
Täby-Hässelby 2-3 (straffar 2-0)


Skattkärr har haft det tufft och fått stryk mot GS 86 (div 2 tror jag) 1-2 De plågas också av en del skador osv, men som tur är så är det ju några veckor kvar till serien börjar på allvar. Hoppas de snart är tillbaka i spel.

Hagfors har lagt läger i Norge, det kan man ju säga en del om då motståndet är lite sisådär i vårt kära grannland men de slog i alla fall Norges landslag med 5-2 och det är ju fantastiskt bra måste jag säga.

Att de slog ett av topplagen Mållös/Grei (ja de heter så) med hela 11-4 visar klassen på norsk daminnebandy, jag själv som var tränare på herrsidan i norska elitserien såg ju ett antal dammatcher och det fanns ju några spelare i topplagen som var bra, men klassen var under all kritik så att Hagfors ville möta norska lag fattar jag faktiskt inte, kanske för att boosta självförtroendet, i så fall smart drag.

Jag vill berömma Hagfors som kör liveuppdatering på sin hemsida, riktigt bra service för alla deras fans, bra jobbat!!!

Östra spelar imorgon mot Solfjäderstaden (div 2 Östergötland).

Angelica Högbergs närvaro blev kort i Östra för nu spelade hon i helgen med Fröjered och är med på deras träningsläger i Varberg, ett smart val enligt mig då FIF blir klasser bättre än Östra i höst.


Lockerud har haft 2 matcher mot Engelholm (div 2 åkte ur ettan ifjol) de förlorade med hela 6-1, siffror som man hade blivit oroad över om man vart tränare i Lockerud och sedan mötte de även Södra Dal (div 1 s) och fick stryk med hela 9-3, känns lite märkliga siffror men det är tidigt på försäsongen och laget kan vara slitet av massa träning osv, jag tror ändå Lockerud är bättre än siffrorna visade.
Storseger för Fröjereds damer!

I matchen Tvååker-Fröjered så blev det stora siffror hela 0-9 efter 2 perioder och till slut 3-11.

Vet inte om hemmalaget saknade många men jag tycker ändå att det var väldigt stora siffror, jag var inte direkt imponerad av Tvååker ifjol, då hade de endast 1 spelare som kunde gått in i Fif laget och jag var mycket överraskad att se dem i div 1. Men att vinna med 11-3 borta är ett bra styrkebesked av Fröjered. Det märks nog ganska mycket att de unga fått ett år i div 1 och blivit 1 år äldre. Målskyttar okänt.

Warberg från samma serie (div 1 s) slog Engelholm (div 2) med 6-0 enligt innebandymagazinet, får tro det stämmer.

Mera träningsmatcher!

Göteborgsderbyt slutade med att Älvstranden slog IBK Göteborg (div2) med 7-1.

Älvstranden har ju i princip fått det bästa från IBF Göteborg så de har nog div 1 största trupp, bra eller dåligt får man utvärdera för konkurrens i all ära men blir det för mkt blir det en jävla massa missnöjda spelare o det är heller inte bra.

Målsnålt i sparbankshallen!

Fröjered - Lockerud slutade 0-1

Fick höra lite om matchen där gästerna haft mest boll men hemmalaget spelat ett bra försvarsspel och verkade nöjda med det. Man bygger ju oftast på försvaret först och sedan tar man anfallet (undantaget Täby då) och om försvaret verkar sitta bra så är det tid för att bygga anfallsspel nu tills nästa helg då det är träningsläger och match mot seriekollegan Tvååker som vi även mötte ifjol i en ganska dålig innebandymatch om jag ska vara ärlig, har för mig vi vann med 7-5.

Tisdag spelar Fröjered mot Lockerud!

De 2 bästa lagen i Västergötland (ursäkta vänersborg men ni åkte ur div 1) möts imorgon i Tidaholm. Kommer själv missa matchen då jag ska åka och träna innebandy, kanske kan kika lite på sista perioden, jag och polarn ska på innebandyträning och testa med ett lag i närheten, får se hur det utvecklas vidare.

Ska i alla fall bli jävligt roligt att spela innebandy igen, har vart grymt sugen efter 1 år i korpen ifjol, korpen är kul men inte riktigt en innebandy, jag gillar inte då det tillåts mycket fult spel och höga klubbor och skit, har många roliga historier från korpen att berätta vad det gäller spelare o regeltolkningar mm. En kul grej som är lite tragiskt är när vi hade cup så slog jag en straff och gjorde min vanliga gå långt till vänster för att sedan löpa runt målvakten (rightare är jag). Fick dock bollen lite för långt ifrån mig så jag missade bollen men hann upp den och lade in den i öppen kasse då mv låg och simmade, målet dömdes bort för domarna hade ingen aning om att så länge bollen fortfarande gick framåt så var det okej att missa bollen hehe, som tur var vann vi ändå straffläggningen men jag var inte direkt nöjd då, jag såg nog ut som 10 spanjorer som vill ha straff ungefär. Galet var det.

Matchen då: Ja Lockerud ser jag som favoriter och hade jag vart Fröjeredtränare så hade jag matchat de 10 starkaste från start för att inte allt ska rasa ihop direkt. Det är inte lätt att utan div 1 rutin möta ett lag som lirat i Elitserien i 2 säsonger och kommer från ett högre tempo och tuffare spel fysiskt. Det kommer finnas mycket chanser för de unga orutinerade att få spela (bl a hela dm mm) men vi får se hur ledarna resonerar. Att ge mig på ett tips är omöjligt då jag inte vet hur lagen matchar sina spelare alls.

Mera nytt från träningsmatcher! (uppdaterad)

Linköping mot Östra slutade 6-2 med skotten 29-11. Enligt min "källa" hade Linköping full kontroll och Östras tunna trupp bestående av 14 spelare lär gå en tuff höst till mötes. Får se om Jönköpingslaget är bättre nästa gång lagen ska mötas.

Mer info om Hässelby mot Tyresö Trollbäcken kommer senare förhoppningsvis.

Tyresö/Trollbäcken – Hässelby 4-3 läste jag nu på Rostens blogg och även nedanstående resultat.

Täby Fc (står fel på innebandymagazinet) Södertälje (div 1 m) 1-2 (imponerande då jag själv såg södertälje i vintras före vi mötte Telge och då var det ett gäng småtjejer med fart i benen som var okej men inte jätteimponerande. Täby har ju tappat flera nyckelspelare och försvinner även Jennifer Stålhult får dem det svårt, hon blir en nyckelspelare att bygga en förstafemma runt i år.

Lockerud (div 1 m) mot Solfjäderstaden (Div 2) 5-2

Dm i Västergötland snart ett minne blott!

När man börjar med att se på damklassen ser man 5 st lag anmälda, jag tyckte redan för 2 år sedan att det var dåligt och var emot att spela dm ifjol med Fröjered men laget var redan anmält så okej vi körde runt på alla spelare och fick en tuff match mot Vänersborg i finalen, det hade gett mer att åka på någon annan turnering eller att spela 2 träningsmatcher mot bra motstånd, men men gjort är gjort. I år blev både vänersborg och fröjered inbjudna av Lerums damer att spela en försäsongsturnering samma helg som dm. Jag hade kontakt med båda lagen och försökte förklara att det borde väl ge mer att spela den turneringen (4 lag, 3 bra matcher) men Vänersborg var 100 på att spela dm för de ville representera distriktet och visa att man ska göra det, bra tanke men det blir ett värdelöst dm i år med endast 5 lag anmälda.

Fagerhult Habo IBK
IBK Vänersborg
Fröjereds IF
Fristad GOIF
Skövde IB

Lagen vi snackar om är med all respekt riktigt dåliga förutom Fröjered och Vänersborg, då damsidan i vårt distrikt gått sakta neråt i många många år och bredden i princip försvunnit, för 10 år sedan var div 3 mkt starkare än div 2 nu. Det kommer bli ojämna matcher och som jag ser hade det gett mer att spela en träningsmatch mellan FIF och Vänersborg än att slösa bort en dag eller två dagar på detta dm. Hoppas Fröjered skickar sitt u-lag och gör något vettigt med sitt dam div 1 lag.

På herrsidan har dm vart en succe, men nu ser man samma tendens som på damsidan, fler och fler lag skiter i det och nu är det bara 16 lag kvar, skulle tippa på det dubbla för något år sedan. För att rädda dm statusen så är det enda att lägga in medlemskapet i dm i serieanmälningsavgiften och göra dm obligatoriskt, eller slänga in lite prispengar eller presentkort via sponsorer som i andra distrikt, för vem fan lägger ca 2000 kr för att kunna vinna en sketen pokal för några få matcher när man kan åka på björnslaget, kallsta open mm.

Att bara sitta med armarna i kors och se allt rasa fungerar inte för distriktsförbundet, bara att erkänna att man misslyckats, arrangemanget kändes faktiskt ganska dåligt ifjol och riktigt dåligt planerat där de inte ens kunde ordna ett fungerande domarschema då någon domare fick döma sin egen förening och de fick byta och hålla på i sista minuten. Det finns alla förutsättningar att ordna ett bra dm med Arena Skövde som hemort och det är en bra grej för domarna också att träffas och att genomföra domarobservationer, coaching mm så ryck tag i detta eller låt någon med lite nya bra idéer jobba fram något nytt och fräscht.

Träningsmatchkollen!

Har luskat lite på diverse sidor och fått fram följande om träningsmatchern på dam div 1 södra.

Älvstranden mot Pixbo (elit) 2-5 (bra resultat av Pirates som stärkt upp med många från IBF Göteborg.

Olofström mot Craftstaden 5-5 (känns som att Craftstaden blir en stark nykomling)

Sala (elit) förlorade med 2-3 mot Gävle (nykomling i div 1 norra) Ett mkt överraskande resultat, men kanske någon var lite förkyld i Sala, det brukar ju bortförklaras när någon saknas av vissa tränare.

Karlstad (Elit) och Skattkärr (div 1 mellersta) mötte varandra i en derbymatch och Karlstad som stärkt upp mkt på silly season smiskade Skattkärr med hela 8-1. Karlstad känns på gång faktiskt efter 7? svåra år med dödgrävarinnebandy, kanske är det deras år i år? Så bra lag på pappret har de nog inte haft sedan urminnes tider i alla fall.

Imorgon söndag är det Linköping mot Östra på neutral plan, ska försöka luska lite mer om den matchen via några vänner som kommer se den.

Även följande match spelas:

Hässelby möter Tyresö trollbäcken och det kan ge en fingervisning om TT blir en stark nykomling eller om Hawks från Hässelby håller som topplag även i år, som sagt det är också tidigt på försäsongen så alla spelare luftas säkert så man ska ju inte dra för stora växlar.

Skriv gärna om ni har någon intressant match att berätta om. Snart blir det dags att tippa serierna men jag låter Rosten köra sitt tips först så jag inte gör samma misstag som han gjort hehe. :)

Fröjered premiärvann mot Fagerhult!

Siffrorna blev 8-1 och det är ju rätt väntat när ett div 1 lag möter div 2 lag. Undertecknad såg period 1 och det var ju typisk augustimatch, lite studspassar här o där o lite trubbel i bollmottagningarna för båda lagen. Kul att se att Fröjereds ungdomslina skapade mkt tryck och jobbade på hårt och även att nyförvärvet från Tibro (osäker på namnet) visade sig mkt taggad o slet bra. Moa Schönning drog in ett bra skott till 1-0 och hon visade upp en fin teknik och bollkänsla, kanske hon får sitt stora div 1 genombrott i år, jag tror det i alla fall.

Bowenius gjorde comback i kassen efter 1 års utlandsresa och hade inte mkt att göra det jag såg. Nytt spelsätt såg jag också, lite väl defensivt mot ett div 2 lag tyckte jag men det blir nog bättre när alla kommit in i det såklart. Får hoppas Lockerudmatchen blir av på Tisdag det blir en värdemätare direkt.

Det var också speciellt kul att se Sanna Lundgren tillbaka efter sin knäskada och hon såg mkt spelsugen ut och bjöd på sina hemmagjorda dragningar och även om det såg lite ringrostigt ut efter så långt uppehåll så är jag ändå imponerad. Sanna kan bli hur bra som helst, bara hon själv sätter gränserna.

Det börjar dra ihop sig!

Innebandyn i de högre divisionerna går in i hall och nu ska det slipas i 8 veckor ca före den efterlängtade seriepremiären. Jag hade gärna sett att serierna börjat 2 veckor senare för det är otroligt kort tid och varför ska det vara slut redan sista helgen i februari alternativt första veckan i mars, då har ju inte ens hockeyns slutspel börjat. Jag menar det är inte många träningar man har på sig som ny tränare för ett lag före det är dags på allvar.

Redan i veckan är det träningsmatch för Fröjereds damlag som på onsdag möter Fagerhult, det skulle varit Lockerud men de fick inte med någon ledare sade dem, lite märkligt att en sådan förening med den historien inte kan fixa en ledare för en träningsmatch, men det är som det är o det var ju bra att Fagerhult ställde upp. Fagerhult som har en del unga lovande spelare, några fick förfrågan att testa med Fröjered men ingen nappade på erbjudandet, ibland känns det som om unga tjejer inte vågar testa sina vingar, visst är det stor skillnad på div 2 o div 1, men om man har rätt "skalle" så kan man utan tvekan fixa det men är man osäker o tvekar så  är mitt råd följande, stanna hemma i div 2.

Uppsala hade slagit Telge i helgen, ja vad kan man dra för växlar av det, inte så mkt faktiskt så här tidigt.

Grattis Malmö FF!

Det blev en märklig match, såg det mesta av den på livestream och jag kan nog säga att domarteamet vann matchen, hela 3 röda varav 2 grova vittnar om en hård dag på jobbet för dem. Rangers back var inte jättesmart när han blivit tacklad och ger igen genom att kasta bollen i huvudet på en malmöspelare, malmöspelaren förstärker ju o fick jätteont såklart men ändå dumt gjort av rangersspelaren som fick en grov utvisning och det redan i första halvleken. Dock tog ändå gästerna från skottland ledningen på ett långt inlägg där deras spelare snyggt bresidade in bollen på volley, men vad gjorde svenska försvararen då? Jo tittade på boll och glömde av att markera, det håller inte på en sådan nivå.

Men i andra så fick ännu en rangersspelare rött kort, tyvärr för mff så blåste domaren av direkt när det blev en duell och en armbåga kom upp från en av gästernas spelare men hade domaren haft is i magen hade han kollat vem som hade bollen och det var Daniel Larsson som hade skottläge men tyvärr blev då avblåst för frispark och rött kort nr 2 för gästerna. 3:e röda kortet åkte mff på när Ricardinho åkte på sitt andra gula kort, kändes helt klockrent och ingen tråkig kompensation. Mff gjorde ändå 1-1 på en snygg dubbelchans där de på hörna först hade en nick som rangers räddar på mållinjen och sedan drog en spelare på en riktigt stänkare utifrån.

När jag menar att domarna vann matchen så är det ju lite skämtsamt, det ska sägas att de var riktigt bra faktiskt men det tråkiga är ju att i sådana här matcher när det gäller så mycket att det kan koka över på spelarna och när det blev mer utvisningar är mål så brukar jag säga att domarna vann matchen lite på skoj.


Vilket lag de får möta i runda 3 är inte avgjort än.

Kom igen nu då Malmö FF!

Ta chansen att gå vidare i jakten på en championsleague gruppspelsplats, just nu underläge 0-1 i hemmamatchen men skam den som ger sig, jobba på nu. Tips 3-2 till MFF ikväll.

RSS 2.0