Fotboll, ibland är det så dåligt!

Syftar på MFF mot Djurgården som fick avbrytas på grund av att några enstaka förstör igen. Är det inte läge att sätta in civilpoliser i klackarna och sätta hårt mot hårt, när ett gäng åkt dit vågar inte resten ta risken, tror inte de inser allvaret i att skjuta skott o skit.

Det är synd om lagen, fansen som vill se en match och ändå betalt en bra slant för det och kanske åkt många mil. Även MFF mot Helsingborg bröts ju för bara någon vecka sedan.

VM kvallottningen drog också och det såg jävligt bra ut tills Tyskland drogs, då blir det att kämpa om andraplatsen för ett Tyskland som gjort en grym generationsväxling och ser bara bättre och bättre ut för varje år.


Hur svårt kan det vara egentligen?

Läste detta idag och hur jävla svårt kan det egentligen vara att göra ärliga övergångar?

http://www.innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?d=108&aid=41690


Får väl hoppas några herrar i södra och västra sverige kan läsa detta och kanske lära sig något.


Silly season börjar närma sig sitt slut.

Snart går vi in i augusti och då börjar träning i hall för de flesta lag, dock har några vart smarta nog o köra hall även i juni och juli, något jag gillar att göra.

Tänkte att göra det klassiska tippningen inför serierna, ska nog köra dam div 1 mellersta och södra där jag har lite koll i alla fall, i norr blir svårt när man inte känner till lagen något vidare. Div 1 västra götaland ska också tippas samt div 2 västergötland en tabell jag tippar idag.

1 IBK Vänersborg (med så mkt rutin från div 1 spel och en Ante som gör runt 160-200 p så blir de svårstoppade dock är akilleshälen som alltid försvarsspelet).

2 Borås IBF ( har värvat ihop en del bra spelare och fått en ny tränare som förhoppningsvis kan få killarna o ta i).
--------------------------​--------------------------​------------

3
Vara (unga killar som växt in i kostymen med några som fått rutin från spel i Lidköping)

4 Sandared (många bra spelare på pappret, dock otroligt svårt att få ihop laget före "jaget")

5 Halna (en förening som var bra förr och nu gått igenom sin generationsväxling och har bra självförtroende)

6 Fristad Goif (ett lag på väg uppåt)

7 Lockerud (långt ifrån så bra som alla tror, känns som de blivit sämre o sämre för varje år som gått)

8 Skara IBK (upp och ner lag)

9 Wårgårda (otroligt dålig inställning på stora delar av truppen ifjol och mininal träningsnärvaro på försäsongen o början av serien, skärpning i år o de kan hamna högre men lag med sådan inställning hoppas man ska åka ur)

10 Rydboholm (imponerade inte ifjol och inget talar för att de är bättre i år när de tappat några bra).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
11 Borås GIF (har inte ens en tränare och tappat flera bra spelare, blir strykgäng)

Tanke till alla mina vänner i Norge!

Det är ofattbart det som hänt i Norge, att alla inkl mig själv trodde på någon terrorgrupp som slaget till var helt fel. Att en ensam norrman själv skulle ha skjutit massa ungdomare och bombat regeringsbyggnaden är rätt så märkligt, att han skulle klara av allt det ensam tror jag inte. Jag undrar om de kan få tag i hans medhjälpare i så fall. Jag hoppas ingen av mina innebandyvänner & vänner i Osloreginonen är skadade. Har hört av en hel del som tur är. Riktigt hemskt är det, var ju inte så många år sedan man själv höll till Oslo (2006-2007).

Får verkligen hoppas sådana här saker inte händer igen.

Bloggtips i semestertider!

Många som bloggar om innebandy har ju lite stiltje och även jag själv skriver ganska lite att skriva om. Kan passa på att tipsa om att läsa Mika Packaléns "sommarprat" där han berättar lite om sitt liv som innebandycoach och människa, det var riktigt bra skrivet och det är inte bara jag som tycker det kan jag lova er. Värt att lägga 5 minuter på.

http://blogg.innebandymagazinet.se/mikapackalen/2011/07/13/mitt-sommarprat/IFK Göteborg, var har ni gjort?

För alla som läser bloggen är det ju ingen nyhet att jag är Djurgårdare och ogillar skarpt IFK Göteborg, men även jag måste ändå undra vad de gör i kamratföreningen. De hade massa unga lovande spelare men i år verkar de inte våga spela fotboll, är pressen så stor och rädslan för att misslyckas densamma? Knepigt i alla fall, däremot så måste jag gratulera GAIS, ett lag som länge vart rätt så rötet (sista tio åren ungefär ska sägas) har blommat ut och visar upp ett bländande passningsspel med fart och fläkt, jag undrar om inte IFK borde svälja stoltheten och kika på hur grannen gör på sina träningar för en fin fotboll spelar dem, jag skulle inte bli förvånad om GAIS hamnar topp 3 i år.

Ännu en spelare lämnar skeppet Östra!

Om det är ett sjunkande skepp eller inte återstår att se men först efter säsongen lämnade tränaren Johan Ivarsson sen försvann de en efter en bl a, Charlotta Hjort (poängdrottning), Caroline Hadelund (vart uttagen i u19), Amanda Gustavsson, Rebecka Sunesson (duktig center) följde med Jönköpingsbon Mikael Hill till Lockerud där han ska träna dem i ett combecackförsök till eliten. Se länk nedan. Har även för mig att minst en av målvakterna lämnat men kommer inte ihåg exakt då de gärna skriver på sin hemsida om nyförvärv men inget eller väldigt lite om spelarna som lämnat föreningen.

Min undran är denna, har de ens en ledarstab, det har inte stått något om det i alla fall. Ja det lär väl visa sig inom kort antar jag. Det blir i alla fall en ganska tuff uppgift för de nya tränarna att bygga helt nytt då så många tongivande spelare försvunnit och det blir nog nyförvärven som får dra ett tungt lass, säkert något de inte trodde på förhand när de skrev på, jag skrev tidigare att Östra var ett luftslott och det verkar mer o mer som jag fick rätt, easy come easy go....http://www.innebandysajten.se/lockerud-forstarker-med-lovande-center/

Nu så lämnar förra Fröjereds spelaren Lilly Djurberg som alltså gjort en kort sejour i Östraklubben då hon går till JIK som är nykomlingar i eliten. Se länk nedan.

http://www.jnytt.se/nyhet/41369/lilly-ar-jiks-senaste-och-sista-nyforvarvSverige, alltid sämst när det gäller!

Genomled ännu en röten match med Sveriges damlandslag i fotboll, jag tycker de saknade ett lagspel, sprang och sprang och försökte själva, kom ingenstans mer än 1-0 målet.

Att kasta all skit på målvakten är fel, även om hon kom fel o var darrig så skapade vi i princip inget framåt och var för veka i närkamperna och låg för långt ifrån i markeringen. Jag tror absolut det blir storpisk mot Frankrike som vart mkt hetare än Sverige det jag sett och då missade jag matchen mot Australien, kanske går det bättre om jag inte kollar??

Nä att se på daminnebandy är tio gånger bättre än att se på damfotboll, uselt som fan var det, även om Japan bjöd på lite bra spel, jag hoppas Japan vinner guld när de heroiskt slog ut Tyskland.

Slut på semestern!

När de flesta börjar sin semester så är min redan slut, trist att ha tidig semester för då är det roliga slut så tidigt men det är bara bita i det sura äpplet o köra på. Christian Qvist är (fd målvakt i Mullsjö) klar som tränare för Fröjered och det är riktigt bra för klubbens herrlag och ännu bättre att han är spelande tränare.

1 rätt av 2 då i wimbledon.

Jag sade det förut och fick rätt på Novak Djokovic, mannen är i sitt livs form och ingen kunde stoppa honom, 3-1 i set mot Nadal och sjukt snygga bolldueller, troligtvis en av de bästa wimbledonfinaler någonsin, har svårt att se någon match toppa denna.

På damsidan höll Petra Kvitova för trycket, något hon inte gjorde i Eastborn för ett tag sedan då hon hade Bartoli i ett grepp men ändå föll på otroligt många egna fel. Nu slog hon Maria Sharapova som har svensk tränare, en fjäder i hatten i alla fall för Sverige.

Blir väl inte så mycket innebandynyheter i juli antar jag. Själv så är jag jävligt sugen på att spela igen.

RSS 2.0