Helgens översikt i div 1 dam!

Mellersta topplagen vann och där är inget förändrat, i bottenstriden vann Rönnby ungdom måstematchen mot oss med uddamålet, 3 mycket viktiga poäng för dem och streckstriden blir spännande att följa såväl som toppstriden.

Seriefinalen nalkas mellan Telge och Hässelby. Vinner inte Hässelby som sämst i sudden är Telge klara.


I södra ettan så tappade oväntat Vänersborg 3p mot jumbon I/V på hemmaplan, jumbon har vunnit 2 matcher i serien och båda mot Vänersborg som måste åka ner till Olofström och ta poäng känns det som då de har Jik i sista omgången hemma. Deras förutsättningar hade jag inte bytt själv kan jag säga men i skarpa lägen måste män skiljas från pojkar och i detta fallet kvinnor från flickor kanske man kan säga..

Annars inget jätteoväntat i södra ändå. Det skiljer 3p mellan 5e o 9e plats i den serien, snacka om getingbo.

Lustigt värre är att Jik leder serien med hela 20 poäng, de var ett bra lag men så jäkla bra tyckte jag inte att de var när vi mötte dem i september (1-5 förlust), de spelade jäkligt tufft men jag anser ändå att Warberg var mycket rappare och ändå är de 20 poäng efteråt. Måste såklart gratulera Jik som fått ihop det bra och mina planer är att se deras kvalmatcher om det inte krockar med något annat.

Mullsjö skrällde mot Caperio/Täby!

Mais tog ett stort kliv mot nytt kontrakt när de vann i sudden mot Täby och går upp på 15 poäng. Balrog är närmast under strecket med 11 p och har 3 matcher kvar att spela så nu ser det ljust ut att ha ett lag från Västergötland i SSL nästa år också.


Skräll i södra!

Hörde när vi var ute och käkade att Vänersborg förlorat mot Inglestad/Växjö, trodde nog min kompis sett fel och kanske menade Vänersborgs herrar och var tvungen att kika när jag kom hem och såg 1-6, det betyder att "Red Stars" förlorat båda matcherna mot bottengänget och det kan faktiskt kosta div 1 platsen. Av rapporterna man fått lite via Facebook säger att hemmalaget sköt mycket skott utanför och nu blir det nog att vinna de två sista matcherna för tjejerna om de inte har lite flax med resultaten.

Östra tog 2p när de hemmaslog Olofström, det var ganska väntat då lagen som har något att spela för brukar vinna mot lagen i mittens rike. Lilly Djurberg (som tyvärr lämnade Fröjereds IF för Östra i höstas) blev lite av hjältinna när hon satte segerbollen i sudden.

Förlust mot Rönnby Ungdom!

En bra första period sedan två mindre bra perioder slutade med en snöplig 4-5 förlust och som vanligt i våra uddamålsförluster så kommer sista målet med ett par minuter kvar.

Rönnby spelar smart och utnyttjar 4 misstag till mål och det kostar oss matchen. Det var inte så svårt idag att erkänna att gästerna var det bättre laget faktiskt även om kanske oavgjort låg nära till hands som matchen utvecklade sig, men skulle något lag vinna så var det dem.

Nya tag i veckan och ladda inför nästa match som är mot Hammarby.

Målskyttar var Anna Nordmark 2 samt Karin Johansson och Johanna Johansson.

Bästa spelare idag var Anna Nordmark och Karin Johansson som båda spelade bra och vann mycket på sin starka fysik.

Även en bra domarinsats av Mikael Magnusson och Patrik Limé som höll samma nivå matchen igenom och den kändes lagom då man fick använda kroppen vilket man ska i div 1.

Får tacka arrangemanskommitén som gjorde ett bra arrangemang med cheerleaders, trummor och clowner som höll igång publiken, som natt och dag jämfört med en del bortamatcher med närmast sörjande, tror nog att Rönnby uppskattade lite drag på läktarna som de ca 225 drog igång.

Helgens matcher i div 1 mellersta och div 1 södra dam!

Ja Johnny vann tipstävlingen, grattis all respekt, men jag kör ändå min sedvanliga tippning.

2011-02-26


Fröjereds IF - Rönnby IBK Ungdom Se matchinfo
Farsta IBK - Täby FC Se matchinfo
Köpings IBF - Hammarby IF IBF Se matchinfo
Hässelby SK IBK - Hagfors IF Se matchinfo
2011-02-27


Linköping IBK - Telge SIBK Se matchinfo
Råsunda IS - Skattkärrs IK Se matchinfo

Match 1. Vår egen match, blir nog mycket känslor i årets viktigaste match för båda lagen.

Match 2. Farsta får det svårt mot Täby, tips 2-9

Match 3. Köping går in heltaggat mot ett Hammarby som åkt ur serien, tippar 12-2

Match 4. Hässelby är piskat att vinna och Hagfors sitter säkert så tippar Hässelby seger med 6-4

Match 5. Tror Telge vinner matchen men det blir tight, tips 6-7

Match 6. Skattkärr har pressen på sig här och de fixar en seger med 4-2.

Södra getingbot då för ett getingbo är det.

2011-02-26


IBK Vänersborg - Ingelstad/Växjö 08 IBF Se matchinfo
Östra SK Jönköping - Olofströms IBK Se matchinfo
2011-02-27


CL98IC - FBC Engelholm Se matchinfo
Warberg IC - Pixbo Wallenstam IBF Se matchinfo
IK SödraDal - IBF Göteborg Se matchinfo
IBF Älvstranden - Jönköpings IK Se matchinfo

Match 1. Mitt förra lag jag tränade Vänersborg måste bara ta 3p och gärna bättra på sin målskillnad med, laget har många spelare som kan avgöra och mitt tips blir 10-2, islossningen kommer om de kör på hårt från start och slläpper de defensiva spärrarna.

Match 2. Motivation har slagit klass många gånger i denna serien, förra årets seriesegrare Olofström får stryk här om de inte har rätt inställning. Tips 5-4.

Match 3. 2 lag som är ute ur serien, tips 5-5.

Match 4. 2 klassiska lag som på herrsidan brukar bjuda på bra västkust derbyn. Tips 6-5.

Match 5. Svårtippat men hemmalaget ligger mest pyrt till och fixar 2p tror jag Tips 5-4 i SD

Match 6. Piraterna möter ett Jik som har bestämt sig att inte slappna av utan köra hela vägen in i kaklet gör att jag tippar följande, 5-8.

Hur det går, ja det får vi se på söndagkväll, må de som har roligast vinna!

Domargranskning i Västergötland!

Min gamla domarkollega och vän Micael Svensson har i flera år varit kritisk till att vissa domarpar tar ut för höga ersättningar och framförallt att det är skillnad i arvodena i likadana matcher mellan olika domarpar. På hans egen blogg kan ni själva läsa en text från en undersökning i oktober månad där han skrivit ner när domare kommer och lämnar samt jämfört arvode de tagit i år och jag tror till 100 % på vad han skriver.

www.amazingfloorball.blogg.se


Problem ett. Nyrekrytering.

Vi har flera problem tycker jag, ett är att vi inte lyckas rekrytera yngre förmågor något bra direkt. Någon enstaka domare har tillkommit men i princip är det samma gamla garde som alltid varit med. När jag började döma var jag 22 år gammal och det var jag och bl a David Persson (runt 20 då) från Sandared som började då kommer jag ihåg, på den tiden var vi såklart bland de yngre domarna och jag kan säga att min namne Persson (vilken är en riktigt bra domare) fortfarande är en av de yngre om man kikar på de som dömer i div 2 och div 3. Han är väl runt 35 år nu skulle jag tro.

Nej om man tittar lite på i Göteborgs distrikt där jag också vart domare en säsong när jag bodde där var det helt andra förutsättningar, visst var det lite äldre domare där också men det var en stor konkurrans om att döma i högsta serien, dels fick alla löpa beep test och fixade dem inte det så fick de inte döma den serien, enkelt men helrätt.

Problem två. Fysiska statusen.

Klarar inte domarna av att hänga med i spelarnas tempo så ska de inte döma i den serien, soklart tycker nog alla spelare tror jag. Förr om åren i Västergötland hade vi löptester, det bestod av en 2.4 km runda samt några starter och det var helt okej. Nu förtiden har de lagt det på is och troligtvis är det nog det enda av Sveriges distrikt som inte har löptester och kanske beror det på att för många av paren inte hade fixat testerna och om de inte fixar dem så blir det domarbrist.

Problem tre. Medelåldern.

Där har distriktet skjutit sig själva lite i foten tyvärr då de inte satsat mer på de yngre domarna som börjat utan istället haft alla i gamla gardet kvar i de högre divisionerna, inte konstigt att de yngre tröttnat då.

Problem fyra. Domarkomittén.

Sen borde man ju ha en domarkomitté som är "opartisk" och inte en bestående av domare som själva ska bedöma sina kollegor och klassa dem upp och ner osv. Nej en opartisk kommitté med fd domare kanske eller styrelsefolk och gärna även gamla spelare som kan vara ute och titta och bedömma utan eget intresse. I Göteborg har de dessutom börjat att ge kort feedback på domarna som skickas in till förbundet. Visst kan det bli lite fel om något lag förlorat osv men, om man låter t ex en ordförande kryssa i omdömena så blir de inte lika färgade som om t ex tränaren hade gjort det.

Som domare måste man ju kunna ta kritiken och kunna lära av den. Eventuellt förbundsdomare eller före detta som har koll på vad som krävs osv, utnyttja att vi har ett mycket bra domarpar i Martin Jonsson och Jonas Gustavsson som är med på förbundsnivå och gått de kurserna och ser man på dem som ett domarpar så har de utvecklats enormt när de fick chansen att komma upp i förbundsnivån eller Peter Jaeger som dömer med Måns Löfgren i Göteborg där Måns är ordf i domarkommiten och gör enligt mig ett bra jobb.

Det var några år sedan jag själv dömde i distriktet men vet att många av minda domarkollegor då efterlyste flera av sakerna jag själv tagit upp nu. Hoppas att vi kan få igång en bättre domarstruktur än tidigare och att inte bara allt flyter på som det alltid gjort för då tycker jag synd om alla föreningar som jobbar så hårt där ute i distriktet.

Sedan när jag läser Micaels text om att i princip alla domarpar kommit kvarten före match i div 3 blir man lite mörkrädd, visst alla kan vara sena någon gång av olika orsaker det är ju helt okej. Hos oss i Fröjered (dam div 1) är domarna på plats 1 timma före och det är skönt att kunna ta en fika med domarna och snacka lite skit sedan ska de ju kolla spelplanen, målen samt byta om, allt på en kvart går ju inte det säger sig självt. Där upplever man ju att domarna har ett genuint intresse för sporten och inte tänker på att de tjänar pengar på att döma.

Kommande dagar ska jag försöka få en kommentar från någon i domarkommitten om hur de själva upplever det jag skrivit om.

Hur slutar div 1 mellersta? Jag tror så här!

Aktuell tabell om ni scrollar neråt lite.

Det är alltid lika svårt varje år att se in i framtiden och förra året hade jag väl lite rätt men inte någon spik direkt.

Föregående inlägg visar tabellen, nu ska jag kika hur det slutar. Tar det intressanta topp och bottenstrid, ni i mittens rike får ursäkta men ni är ointressanta i dagsläget.

1. Telge 56 poäng, de tar 3p mot Linköping och Fröjered och spelar oavgjort mot Hässelby och där slutar sudden mållös då Telge inte vill riskera något. Telge är för mig seriens bästa lag och spelar en riktigt bra innebandy och är värda att vinna inget snack om det.

2. Hässelby 53p, de tar Hagfors och Skattkärr och 1poäng mot Telge som sagt. Hässelby är ett starkt kollektiv och har gjort det bra men Telge känns som ett vassare lag ändå, Hawks har också det lilla extra flytet som behövs och har vunnit många jämna matcher.

3. Köping 51p, de vinner sina avslutande matcher men kan inget göra åt de två topplagen, ändå en helt okej säsong för Köping tycker jag, de är riktigt bra framåt men måste bli bättre bakåt och få igång passningsspelet bättre för att vinna serien, att dunka bollar på kasse och pressa högt räcker inte ändå fram även om de har många bra spelare.

Nu lämnar jag toppen, måste bara säga att Täby spelar en riktigt fin innebandy och behåller de laget så är de min favoritkandidat nästa år. Man får ändå inte glömma att de är nykomlingar från div 2 men ändå har de många med meriter från ettan och eliten i laget. Jag tycker Göran och company har gjort ett mycket bra jobb med Täby.

Linköping och Hagfors fixar kontraktet utan problem, rätt okej jobbat får jag väl säga, Linköping hade nog siktat högre men jag tycker ändå de känns som de ligger där de ska ligga. Hagfors fixar kontraktet och de hade jag lite som årets överraskning före säsongen, de har många bra spelare och de har grymma förutsättningar som kan spela ihop så mkt på skoltid och många i laget har spelat ihop hela livet. Frågan är hur många bra spelare som försvinner inför nästa år och om de precis som vi i Fröjered måste börja om varje år med yngre och yngre.

Skräckkampen om div 1 kontraktet då.

Vi själva har just nu 7e platsen och har kvar Rönnby, Hammarby och Telge. Vi tar 6p tror jag då vi åker på däng mot Telge men klarar Rönnby och Hammarby och får 30 poäng, blir så fallet är jag grymt nöjd, mer om det senare i så fall.

Rönnby tar 3p mot Råsunda och 3p mot Linköping och snuvar Skattkärr som har svårare program och Rönnby fixar kontraktet på målskillnad och slutar på 26p.

Skattkärr hamnar under strecket via 3p mot Råsunda men förluster mot Köping och Hässelby och får då ge sig mot Rönnbys målskillnad.

Hammarby, Råsunda och Farsta åker ur vilket i princip redan är 100 %. Kanske har det varit för många div 1 lag i Stockholm och spelarantalet som vill satsa minskat de sista åren, eller också är spelarna mer lojala mot sina div 2 klubbar. När man ser dessa 3 stockholmsklubbar verkar de heller inte satsa på sina damklubbar, publiken lyser med sin frånvaro och arrangemangen har inte ens alltid line up speaker eller dj mm, då är det inte konstigt publiken gör något annat. Lär av lagen som drar publik och gör de dem gör. Jag tycker tränarna gör ett bra jobb men verkar inte få den uppbackning de behöver av styrelse osv då samtliga lagen har herrlag som kanske är prio 1, trist för damlagen tycker jag.

Rätt eller fel, mycket kan hända, vad tror ni, har jag rätt eller fel?

Hur slutar div 1 mellersta, aktuell tabell!

Tabellen ser just nu ut såhär.
Aktuell tabell


SM V O F GM
IM P SDV
1. Telge SIBK 19 15 2 2 120 - 59 49 (2)
2. Hässelby SK IBK 19 14 4 1 97 - 56 46 (0)
3. Köpings IBF 19 12 3 4 118 - 83 42 (3)
4. Täby FC 19 12 4 3 134 - 75 41 (1)
5. Linköping IBK 19 11 1 7 99 - 84 34 (0)
6. Hagfors IF 19 8 2 9 102 - 100 27 (1)
7. Fröjereds IF 19 8 0 11 81 - 106 24 (0)
8. Skattkärrs IK 19 7 1 11 68 - 88 23 (1)
9. Rönnby IBK Ungdom 19 4 5 10 76 - 88 20 (3)
10. Hammarby IF IBF 19 4 0 15 55 - 129 12 (0)
11. Farsta IBK 19 2 5 12 72 - 110 11 (0)
12. Råsunda IS 19 3 1 15 72 - 116 10 (0)Tipstävlingen avslutad!

Johnny ledde på 19 p inför omgången och han fick följande rätt. 1p för seger för Fröjered, 1p för seger för Linköping samt 1p för seger för Hagfors.

totalt 22 poäng!

Rosten stod inför omgången på 16 p. Han spikade faktiskt Farsta mot Fröjered 3-6 och tog direkt in 3p på Johnny, 1p för Linköpings seger, sen tippade Rosth täby mot rönnby 4-5 matchen slutade faktiskt 4-5 i sudden och den är ju lite tveksam faktiskt. Personligen så skulle jag tycka att Johnny och Rosten får avgöra i nästa runda i en sudden death, ska höra vad de andra tycker och jag tror faktiskt Johnny skulle anta utmaningen att avgöra i nästa runda. Rosten hamnar i alla fall på 21 p om man inte räknar med Täby mot Rönnby.

David hade 14p inför sista rundan. 1p för Telges seger mot Skattkärr, 1p för Linköping seger samt 1p för Hagfors seger. Totalt 17 poäng. Jag är riktigt missnöjd måste jag säga men hade ju riktigt bra motstånd. :)

Nille hade även han 14p inför sista rundan. Han var 1 mål ifrån spik på både Telges seger och Fröjereds seger, 2 spikar där och han hade gjort en imponerande avslutning. 1p för Hagfors också gjorde att han också får 17p, det ska sägas att han missade att tippa i en runda.

I veckan (onsdag & torsdag) så ska jag försöka tippa hur div 1 södra och mellersta kommer sluta, det blir inte lätt,
men vem har sagt att det ska vara lätt.

Skön seger mot Sharks!

6-3 seger mot Sharks från Farsta men matchen gick i Högdalen. Mer om matchen finns på www.frojeredsif.se

Kommer följa upp tippning osv på tisdag kväll då jag är borta på inköpsmässa några dagar i borås och kommer ha fullt upp där.

Karlstad tog 3 poäng och nu är det div1 för Lockerud igen.

Jag hade tippat 5-3 men fick fel då matchen slutade 3-5. Kikar man på den oficiella skottstatistiken (som ibland verkar vara från en helt annan match om man jämför med sina egna anteckningar) så hade Lockerud klart flest skott på mål.

Officiell skott statistik från innebandy.se

Skott på mål: 39-23 (10-9, 16-5, 13-9)

Resultat: 3-5 (0-2, 0-1, 3-2)

Man kan då se att hemmalaget har 16!!! skott i andra o inte gör ett enda sådant är tufft, vi hade även 16 skott mot på mål mot Köping och gjorde bara ett enda och där förlorar man matcher om man inte kan få utdelning, det blir ju även så att motståndarna får enkla kontringar och brukar ju då sätta någon.

Nu är det kört för Lockerud att hänga kvar, de har Örebro kvar hemma, sedan Rönnby borta och Djurgården och Huddinge hemma. Att de tar mer än 6 p finns inte på världskartan. Klarar de sig kvar är det en heroisk insats utöver det vanliga och enligt sed så lovar jag en sargvaktsplats i mariestad nästa år om de fixar det, har ju lovat det många gånger här på bloggen men än så länge har jag inte behövt åka och snickra sarg, hade vart kul faktiskt om det hänt.

För hundrade gången måste jag ändå säga hur patetiskt det är att bara 1 lag åker ur dameliten då vi har 3 kanonbra div 1 lag som vinner var sin div 1, som då ska kvala med ett lag som t ex övik som tar 10 poäng på 23 matcher, pinsamt är bara förnamnet. Samt att man kan helt klara sig utan kval som Karlstad i dagsläget som bara tagit 12 poäng på 23 matcher.


Tipsdags omgång 6 och sista.

Nu får jag skärpa mig och tippa lite bättre, det blir till att chansa lite nu och för att jag ska vinna måste jag sätta 2 spikar, inte det lättaste men det är absolut inte omöjligt.

2011-02-19


Telge SIBK - Skattkärrs IK Se matchinfo
Farsta IBK - Fröjereds IF Se matchinfo
Hässelby SK IBK - Köpings IBF Se matchinfo
2011-02-20


Linköping IBK - Råsunda IS Se matchinfo
Täby FC - Rönnby IBK Ungdom Se matchinfo
Hagfors IF - Hammarby IF IBF Se matchinfo

Match 1. 2-5 i första mötet och går Telge återigen i fällan, nej jag tror de är förberedda och de är ändå ett hemmastarkt lag där de inte förlorar i årets serie. Tips 5-3.

Match 2. Vår match, blir nog tight.

Match 3. Tror faktiskt att matchen börjar med att Hässelby tar komandot men Köping vänder i sista perioden och vänder till 3-4 seger.

Match 4. Linköping mot Råsunda, jag tror mycket mål och full fart framåt från båda hållen, tips 8-4.

Match 5. Täby och Rönnby är två lag som spelar bra innebandy men tror hemmalaget vinner matchen med 6-4.

Match 6. Hagfors vann första mötet med stora siffror men jag tror det är mycket nerver nu för om Hagfors vinner är de i princip klara för div 1 nästa år och Hammarby är helt borta om de förlorar och jag tror inte "Bajen" kommer ge upp div 1 platsen utan en rejäl fight. Tips 4-3 efter nervdaller sista minuterna.

Torsdagsmatch för Lockerud mot Karlstad!

Tydligen har jag sett fel på dag då det är fredagsmatch men men....

En match som avgör om Lockerud har chansen att klara sig, vad gör Karlstad då, jo de mörkar laguppställningen, det ska ju vara inlagt ca 48 h före match, att det inte alltid är möjligt ser ju alla emellan men nu är kl över 20.00 på torsdagen så nu borde de troligtvis lämna in laguppställningen i alla fall om de nu haft träning ikväll. Dock är det ju som tidigare sagt en 48 h regel.....

Är det medvetet för att mörka något eller har de kanske bara glömt av det, tja jag har sett mycket roligt genom åren av tränare som försökt att psyka motståndarna på många konstiga sätt.

Klassikern som många kört med är ju att sitta 15 minuter i omkl rummet och låta motståndarna vänta, vet inte hur många gånger jag sett det när jag vart tränare, domare eller publik. Då står domarparet där och kan inte göra något åt det mer än att göra en skrivelse, riktigt uselt.
Syftar nu inte på incidenten med Surte från ifjol då de fick ett omkl rum som var en extra trappa upp och 10 meter in i en korridor som kanske tog ca 45 sekunder extra att gå gentemot vårt eget omkl rum, utan vissa tränare som kört en grej av det när de legat under.

Personligen tippar jag att Lockerud vinner matchen med 5-3, kanske det sista kommer i tom kasse. Jag tror båda lagen vill försöka att inte släppa in mål och defensiven blir enormt viktig. Hittar Lockerud Karstads akilleshäl mellan deras 2 mittfältare så kommer det smälla mycket i slottet om inte Karstad ändrat på det sen senast jag såg dem för då var det ihåligt i slottet. Om någon ser matchen kan ni väl kommentera om det var så som jag skrev, kanske har jag helt fel vem vet? Kanske istället Karlstad hittar Lockeruds akilleshäl som vart bolltittande i slottet och kan göra enkla mål där som ö-vik gjorde när de gästade Mariestad samt spelvändningar?

Lite komiskt att fredag kl 9 är ännu inte Karlstads laguppställning ute, tänker de inte dyka upp eller?? Man tycker i alla fall att i elitserien borde sådant fungera....

Varför Foppa, du kommer alltid var störst!

Se länken.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/


Himla tråkigt att Foppas fot inte höll. Nu blir det ingen rolig hockeysäsong.

Lockerud fick äntligen poäng!

Det var väl för skönt för hur pinsamt hade det inte vart och blivit nollade i elitserien när man har den historian de ändå har. Men det blir ändå väldigt tufft att nå kvalplatsen och om jag ska vara ärlig så känns Sala, Telge och Jik mycket starkare än de 3 sista lagen i Elitserien. Jik som redan är klara behöver ju inte spela på småskadade spelare och tejpa osv utan kan träna på rätt sätt för att toppa formen i kvalet, de kan också mixa lite olika uppställningar inför olika matchutgångar, kanske till och med spela 6 mot 5 i slutet av matcherna just för att träna på det i matchsituationer, något i alla fall jag hade utnyttjat då det är guld värt att vara förberedd för det i ett kval. Om Sala slår StenSture så kan de göra samma sak och troligtvis kan Telge också testa lite om Köping slår Hässelby om de själva vinner så gör de ett ryck då. Synd i alla att inte alla div 1 vinnarna går direkt upp nu när de gjorde om div 1 till 12 lags serier, tänk om nästa år och VÅGA plocka ner de 3 sästa i dameliten så det blir lite fight om det, bästa vore om de lät 4e sista i damelit gå till kval mot de 3 tvåorna i en mycket intressant kvalgrupp, jag ser framför mig fyllda läktare, dramatiska matcher och ett jäkla drag.


Seriespel, nä jag ska på semester nu!

Har pratat med flera av mina vänner som är tränare och när man sysslat med innebandy så länge som jag har så lär man känna många som är involverade i många lag och man tjötar ibland lite skit och får höra lite hur det är i deras föreningar osv, det är bra att byta erfarenheter och liknande.

Får faktiskt höra att det är väldigt vanligt att spelare drar iväg på semester mitt i säsongen, hur tänker man då? Okej om du är ung eller har familj och det inte ordnar sig så man måste åka iväg just denna tid, men är man vuxen och bokar en skidresa/solresa mitt i serien så förstår jag inte grejen. Man har ca 6 månaders seriespel, samt någon eller några spellediga veckor måste man ändå åka iväg när man har seriematch? Nu snackar vi inte om div 5 direkt heller utan div 2 och högre på både dam och herrsidan. Är det helt okej att dra iväg på semester mitt i serien, vad tycker ni som själva spelare eller är ledare, jag tycker inte det är okej, jag menar vad händer om hela laget drar iväg, varför ska vissa alltid ställa upp och spela medans några andra kan dra iväg på semester osv?

Vet ju själva i SSL slutspelet för några år sedan när Caperio Täbys skicklige spelare försvann (Måve har jag för mig det var) för han "trodde" de skulla åka ut men hade redan bokat resan och missade några matcher. Är det bara i innebandy detta händer eller är det så även i hockeyn och handbollen?

Jag tycker det är svintråkigt i alla fall, hade jag vart sportchef hade jag skrivit in det i spelarkontrakten att man får inte dra iväg under serien, en för alla och alla för en ska det vara. Det är kanske klubbarnas fel för att de ställer för låga krav på innebandyspelarna. För i ärlighetens namn är innebandyspelare rätt så bekväma och har väldigt låga krav på sig och kanske även tvärt om, klubbarna kanske också ska ha högre krav så vi kan göra sporten mer seriös.

Min åsikt är i alla fall att det INTE ÄR OKEJ ATT DRA IVÄG PÅ SEMESTER MITT I SERIEN, sen är det olika omständigheter att vissa har planerat det i ett år före osv, men då kan man säga det före serien börjar, som bl a en spelare i Vänersborg gjorde ifjol, hon sade att efter jul ska jag ut och resa, då var det liksom inget snack, hon fick kontrakt på det villkoret att hon körde hundra fram tills jul och alla visste om det och hon gjorde allt för laget så länge hon var kvar, dock var hon kvar längre än avtalat men ändå. Kanske är det så att vissa spelare inte tänker att det spelar ju ingen roll att jag är borta vi har ju 3 femmor till men det är spelar ändå roll. Alla spelare spelar roll, tänk på det, även de som kanske inte spelar på två femmor.


Tipstävlingen summering efter 5 omgångar!

Då ska vi se om någon hade tagit med skrällarna, tror inte det men så här tippade vi.

Jonny som var i förarsätet fick nästan storslam då han trodde på mitt lag o en 4-2 seger mot Linköping men icke det slutade 4-1 men nära ändå mr J och 1 poäng. Han tog även en poäng på Råsunda mot Hässelby en match där alla hade rätt tecken. Även Hammarby mot Täby hade alla satt så 1 till där. Vi alla kammade noll på Rönnby mot Telge och Köping mot Farsta som båda slutade med x.
Johnny får 3 poäng och behåller ledningen och går upp på hela 19 poäng.

Rosten var 2 poäng bakom inför denna omgången. Rosten fick ihop 2 poäng då han hade favoriterna Hässelby och Täby som höll måttet denna omgången.

Rosten har totalt 16 poäng.

David jag själv alltså hade 12 poäng inför denna omgången och tippade galet och fick bara ihop 2 poäng, såg dessutom att jag skrivit Täby istället för Telge men tror alla ändå fattade vad jag menade, var nog trött när jag tippade men kan ju glädjas att de andra tippade ungefär lika uselt som mig.

David har totalt 14p

Nille tippade så här. Rätt på Hässelby och Täby, hade x i derbyt i värmland så även han får 2 poäng.

Nille har totalt 14 p.

Nästa omgång kan det avgöras om inte Johnny drabbas av "serieledardarren" som vi sett både Hässelby och Telge åka på nu två omgångar i rad. Skräller Skattkärr nästa gång kanske och återigen slår Telge, hmm inte alls omöjligt.

Även Farsta skrällde denna omgången och hur slutar södra, så här tror jag!

Att Köping skulle tappa poäng hemma mot Farsta hade ingen vågat tippa, den skrällen känns till och med större än att Rönnby Ungdom tog poäng av Telge. Köping fixade ändå en extrapoäng i sudden men borde känna sig enormt besvikna. För Farstas del hade de behövt alla 3 poängen för 11 poäng och 4 matcher kvar blir med lätt matematik endast 23 poäng och det kommer inte räcka för div 1 spel nästa år, men ändå en stor eloge till "hajarna".

IBF Göteborg tog 3 poäng och klev över strecket där nu Vänersborg återfinns, något som båda lagen måste vara grymt besvikna över att lega och kriga då båda lagen har mycket kompetenta spelartrupper. Södra ettan är ett getingbo och kommer nog inte avgöras förrän sista omgången, varje poäng kan vara enormt värdefull i fortsättningen där. Bara o kika själva på tabellens getingbo. Lag 4 till 7 skiljer ju bara 4 poäng. Det kommer i alla fall betyda att de 27 poängen som troligtvis räcker i mellersta inte kommer räcka i södra, troligtvis måste man ta 30 poäng där och kanske ha hygglig målskillnad.

Vänersborg har 3 av 4 matcher kvar på hemmaplan, dock är en av dem serieledarna JIK fast det kan vara en vinstlott när de ändå redan vunnit serien. De ska ta 3p mot IV hemma sen tror jag de även måste slå Södradal för de har kvar Olofström borta o den är riktigt svår samt JIK hemma o med mkt motivation kanske de kan skrälla där då de spelade en tight match borta. Säg att de tar 7p på resterande matcher då får de ihop 31p, troligtvis kommer de behöva nypa poäng av Jönköping om de ska klara sig kvar i detta getingbo, ja denna serie blir rolig att följa.

IBF Göteborg har både I/V och CL kvar att möta och där ska de ju ta 6p, de har också SödraDal hemma som känns 50-50, sen har de även Warberg borta i sista och den blir ju tuff även om Wic säkert inte har något mer än äran att spela för. De borde minst ta 32 och ska klara sig, säkert någon pinne även mot SödraDal så säg 33 p.

Älvstranen möter Östra borta och där kammar de nog 0 nu när Östra kommit i bra form, de åker sedan på stryk mot Jik för att sedan vinna mot Engelholm och ta 3p där och avslutar med att vinna mot IV så de får ihop 6p och hamnar på 31 p.

Östra vinner nog mot Älvstranden och tar en 3p där, de har sedan Olofström hemma o förlorar nog den samt förlorar mot Pixbo  och en seger mot Engelholm så totalt 6p på de 4 matcherna och slutar på 32p.

1. Jönköpings IK 18 15 3 0 114 - 56 51 (3)
2. Olofströms IBK 18 11 3 4 94 - 77 36 (0)
3. Pixbo Wallenstam IBF 17 9 4 4 80 - 78 31 (0)
4. Warberg IC 17 9 1 7 77 - 59 28 (0)
5. IBF Göteborg 18 7 4 7 80 - 69 26 (1)
6. IK SödraDal 17 7 3 7 74 - 75 26 (2)
7. Östra SK Jönköping 17 8 2 7 81 - 92 26 (0)
8. IBF Älvstranden 18 5 6 7 100 - 92 25 (4)
9. IBK Vänersborg 18 6 5 7 88 - 90 24 (1)
10. CL98IC 17 5 2 10 74 - 92 17 (0)
11. FBC Engelholm 17 4 2 11 66 - 83 14 (0)
12. Ingelstad/Växjö 08 IBF 18 1 1 16 67 - 132 4 (0)

Fullt ös i div 1!

Södra spelar ikväll och imorgon.

2011-02-09


IBF Älvstranden - IBK Vänersborg Se matchinfo
CL98IC - Östra SK Jönköping Se matchinfo
Jönköpings IK - Ingelstad/Växjö 08 IBF Se matchinfo
FBC Engelholm - Olofströms IBK Se matchinfo
2011-02-10


IBF Göteborg - Pixbo Wallenstam IBF Se matchinfo

Tippar lite snabbt matcherna:

Match 1. 4-6. Hemmalaget har tappat flera till Pixbo o har någon bra skadad så tror inte på dem, piraterna får det svårt i år o klara sig.
Match 2. 5-4 Jag tror Cl tar sista chansen o hänga kvar.
Match 3. 10-4 Öppna svängdörrar.
Match 4. 3-6 Relativt enkel bortaseger.
Match 5. Derby som pixbo vinner för de är lite vassare även om det blir tight. 3-4.

Toppen tappar igen!

Då var det Telges tur att tappa poäng som serieledare när man endast mäktade med 1 enda mål på 60 minuter borta mot Rönnby ungdom, att bara göra 1 enda mål är riktigt svagt faktiskt och kollar man den oficiella skottstatistiken så var Rönnby bra med i matchen.

Självklart så har Hässelby allt i egna händer nu om de vinner resten av matcherna (vet inte vad jag tänkte på först när jag försökte mig på att räkna lite då Hässelbys match inte var klar). Jag kan i princip skriva under på att både Hässelby och Telge kommer tappa poäng i någon mer match än i deras egen för båda lagen verkar börja darra nu när det ska avgöras, det har vi ju sett de senaste omgångarna. Kanske Köping kan tuta på som tåget och köra förbi?

För Rönnbys del var poängen viktig för nu är de endast 3 poäng efter oss i Fröjered, men vi gillar läget då vi har varit som bäst när det har varit som viktigast o vinna matcher. Nästa omgång möter vi Farsta borta och Rönnby ska åka till Täby, efter den omgången möts vi i en match som kan avgöra vilket av lagen som spelar i div 1 nästa år om inte något av Värmlandslagen skulle kamma 0 på de matcherna som är kvar, bollen är rund.

Hässelby ser programenligt ut att vinna mot Råsunda, står efter 2 perioder 6-2 till Hässelby, jag har 8-2 på mitt tips och hoppas lite extra på det. Johnny var rätt nära då han hade tippat 1-3 till Telge och ruskigt nära då han tippat 4-2 mellan Fröjered och Linköping (res 4-1).

Kanske Köping och Täby bjuds in i serien om topp 2 fortsätter och tappa poäng.

Foppa gör comeback i Colorado!

Kan det bli bättre? Foppa är tillbaka där han var när han var som bäst. Nu ska jag sitta uppe någon natt och kolla på nhl igen, det var några år sedan man följde NHL tätt, då hade Colorade även Joe Sakic som numera ingår i organisationen i Colorado om det inte ändrats det senaste.

Drömmen vore ju om Foppa kunde komma tillbaka och spela på en hög nivå och till och med göra ett ljummet hockey vm i april till stekhett.

Skön moralseger mot Linköping!

När lag som har kniven mot strupen spelar mot mittenlag kan man ibland säga att taggningen har betydelse, idag hade den nog det lite granna. Jag menar inte att gästerna inte var taggade för det såg de ut att vara men idag "blödde vi för tröjan" som man säger i Norge om man översätter det. Att göra det lilla extra för att hålla rent framför kassen och att ta en extra smäll för o offra sig för o få in bollarna gjorde vi idag. Vi hade också fru fortuna på vår sida och henne har jag allt saknat då vi ofta haft massor med chanser som gått överallt utom i mål. Idag hade Linköping en sådan dag och de spelade inte dåligt alls utan hade inte flytet i avsluten, de hade en i ribbans underkant, en som gick i stolpen och längs mållinjen och ännu en i stolpen.

Första perioden var vi hetare och gick ifrån till 3-0 med bl a ett mål i pp. Vi vann skotten med 12-8 har jag för mig.

I andra var Liköping etta och tvåa på bollarna första tio och satte en boll i nätet men efterhand minskade deras tryck lite och vi tog över sista 5 och satte psykologiskt 4-1 och dödade lite av deras positiva energi de fick efter sitt mål. Amme i målet storspelade och räddade oss flera gånger samt att gästerna också hade lite "oflyt".

I sista perioden ville vi spela säkert och inte bjuda på enkla mål som man inte ska göra när man leder så vi lyfte långa bollar i hörnen och höll i boll så mkt vi kunde och klarade även av 2 boxplay där Linköping hade chanser men de saknar helt klart en rightare i sitt pp kändes det som för där gick det inte så fort faktiskt på grund av det och vi kunde hålla undan. Nyckeln var att inte låta Sara Bergström ha lekstuga som senast och hon fick heller inte ut så mycket i matchen så där är jag nöjd, matchen i matchen poängdrottningar emellan vann Angelica Högberg då hon gick av planen med 4 poäng (1+3) trots att hon var halvskadad och det kanske även Bergström var, vad vet jag.

Idag tar otroligt många ansvar och de som suttit en del på bänk går in och krigar på för laget när flera spelare drogs med skador och inte kunde köra fullt ut, alla gjorde en bra insats speciellt Amme Svensson i målet som fick visa hur bra hon är.

Målskyttar idag var: Annie Storm, Lisa Jansson, Karin Johansson och ovan nämnda Angelica Högberg.

Domarparet för dagen i rött höll nivån de satt upp och märktes inte direkt av och det gillar jag, sedan var det trevliga om man frågade något också och det är kul att kunna prata med domarna om det är något man undrar och kunna få ett bra svar tillbaka.

Tipsdags omgång 5.

2011-02-05


Fröjereds IF - Linköping IBK Se matchinfo
2011-02-08


Råsunda IS - Hässelby SK IBK Se matchinfo
Rönnby IBK Ungdom - Telge SIBK Se matchinfo
2011-02-09


Hammarby IF IBF - Täby FC Se matchinfo
Skattkärrs IK - Hagfors IF Se matchinfo
2011-02-10


Köpings IBF - Farsta IBK Se matchinfo
Som vanligt lite halvlurigt på en del håll.

Match 1. X-X Får Nille revansch?
Match 2. 2-8 Endast seger är gott nog för Hawks.
Match 3. 3-6 Rönnby är ett ganska bra lag men Täby är i år seriens bästa lag och ska väl inte klanta till sig här även om bollen är rund.
Match 4. 0-8 Kör klassiska riktnumret, Täby är mkt bättre och jag om någon vet hur jobbiga de är att möta när de börjar rulla boll, Täby är mina favoriter att ta serien nästa år om de har kvar samma lag.
Match 5. 6-5 Derby och tight värre, tror ändå Skattkärr tar även detta derbyt då deras innebandy känns lite smartare och mer organiserad än Hagfors även om gästerna har kanske några fler individuella stjärnor.
Match 6. 11-2 Jag tror Köping kommer med vind i seglen efter storkrossen mot oss och är de hälften så effektiva inför sin fanatiska klack så tror jag Farsta inte kommer orka hänga med länge på "isbanan" i Köping och så är de ibland är lite tunna med folk på bortamatcherna.


Tipstävlingen summering efter 4 omgångar!

Rosten kammade hem endast 2 poäng denna omgången då han prickade in segrar för Rönnby och Täby.

Jonny prickade in 3 poäng för seger på Köping, Rönnby och Telge.

David prickade in 3 poäng för seger på Rönnby, Telge och Täby.

Nille prickade in hela 5 poäng och tog ikapp för att han missade förra omgången, starkt Nille. Ingen lyckades träffa rätt resultat men det var ingen lätt omgång med mycket stora siffror och vi som fick storstryk får skämmas lite och komma igen..:)

Totalställningen nu då är följande, kul att vi andra snackade ihop oss och lät Nille komma ikapp lite :), ska bli spännande att se vem som först når 21 poäng, kanske redan denna omgången.

Jonny 16p
Rosten 14 poäng
David 12 poäng
Nille 12 poäng (1 omgång mindre tippad)

Helgens översikt i div 1 dam!

Lite sent men ändå en snabb genomgång av helgen som var.

I mellersta var den stora skrällen att Linköping slog Hässelby, ingen jätteskräll för mig då laget som är jagat alltid går på en plump förr eller senare. 2-5 vann Linköping med, riktigt bra gjort. Täby slog Skattkärr mycket väntat och Telge Hagfors även det också väntat. Köping slog oss med hela 11-3 och det var starkt av Köping o bomba in så många mål. Rönnby slog även de programenligt Hammarby fast att de skulle vinna med hela 12-3 trodde inte jag men målen ramlar snabbt in när det rinner iväg. Farsta och Råsunda spelade troligtvis bort varandra från div 1 om inte något mirakel händer. Känns även som om Hammarbys tåg också gått. Kampen om div 1 står mellan oss i Fröjered och Rönnby ungdom, må bästa laget va kvar i div 1 av de två. Nyckelmatchen mellan lagen spelas i Tidaholm så Fröjered har hemmafördelen om det nu är någon fördel.

I södra så var det inga jätteskrällar heller.

Den serien är sjukt jämn, kolla på resultaten själva.
2011-01-29


Jönköpings IK - FBC Engelholm 3-2 SD
Olofströms IBK - IBF Göteborg 4-3
Ingelstad/Växjö 08 IBF - Pixbo Wallenstam IBF 4-6
Östra SK Jönköping - IK SödraDal 5-6 SD
IBF Älvstranden - CL98IC 6-5 SD
2011-01-30


Warberg IC - IBK Vänersborg 6-3

Största segern var Warberg 6-3 seger mot Vänersborg och ser man på den serien jämfört med mellersta så är den mycket jämnare förutom Jönköping som är suveräna och I/V och även Engelholm som inte håller måttet.
Tabellen ser ut så här.

1. Jönköpings IK 17 14 3 0 103 - 53 48 (3)
2. Olofströms IBK 16 10 3 3 86 - 68 33 (0)
3. Pixbo Wallenstam IBF 16 9 4 3 78 - 72 31 (0)
4. Warberg IC 17 9 1 7 77 - 59 28 (0)
5. IK SödraDal 17 7 3 7 74 - 75 26 (2)
6. IBF Älvstranden 16 5 5 6 89 - 81 23 (3)
7. IBF Göteborg 17 6 4 7 74 - 67 23 (1)
8. IBK Vänersborg 17 6 4 7 81 - 82 23 (1)
9. Östra SK Jönköping 15 6 2 7 64 - 81 20 (0)
10. CL98IC 16 5 2 9 67 - 82 17 (0)
11. FBC Engelholm 16 3 2 11 60 - 79 11 (0)
12. Ingelstad/Växjö 08 IBF 16 1 1 14 60 - 114 4 (0)RSS 2.0