Ny förening!

Då är det klart att vi startar en ny innebandyförening då.
 
FBC Hjälmared blir namnet och det är fd Hemsjö som lägger ner sin innebandy helt och det är 10 ggr mer kul att ha en egen innebandyklubb än att vara en sektion i en fotbollsförening tycker jag personligen i alla fall.
 
För mer info
 
www.fbchjalmared.se
 
Vi kommer spela i div 4 S och ha 2 ungdomslag i seriespel samt kanske ev något mer lag i träning.

Södras förbannelse och Hot Shots unika silverrad.

Div 1 södra dams seriesegrare har om jag inte har fel bara klarat att nå SSL dam eller Elitserien 1 enda gång sista åren och det var när Jönköping gick upp. Malmö hade matchboll efter att ha vunnit borta i Linköping så behövde de bara vinna en hemmamatch, men icke de torskade bägge sina hemmamatcher i helgen och får vara kvar i div 1 nästa år också, hur kunde det hända tro?

Det måste vara förbannelsen, Warberg hade åtskilliga straffsparkar och brännde samtliga med div 1 bästa trupp någonsin om man kikar på pappret och en f d "guldcoach" i Curre men inte ens det gick då ett skitsvagt Sala åkte ner och slog dem, och i år har Malmö gått obesegrade genom serien och kval men ändå 2 raka torsk hemma när de väl skulle avgöras, ja södra spöket måste man nog ta på allvar eller?

Sedan kan man bara skratta eller gråta åt Brönderslev Hot Shots makalösa silverrad, säkerligen 10 finalförluster i rad, på min tid när jag va coach i Danmark 2005 tog de silver och de har väl i princip varje år tagit sig till final vilket är grymt bra men otroligt nog torskat varje final, helt sjukt egentligen om du frågar mig men det måste satt sig i skallen på grabbarna.

Hade fan velat träna Brönderslev en säsong bara för att överbevisa mig själv om att det bara är mentalt.

Kvalförluster på nästan alla håll!

Förutom för Skövde som lyckas ta sig upp i div 1 och med facit i hand så var tränarbytet en succé.

Att ibk Vänersborg förlorar över två matcher mot Mölndal ser jag som en ren taktisk förlust, jag såg Mölndal i näst sista omgången och jag kan omöjligt se att de skulle slå ut Vänersborg. Att ha Sveriges bästa div 2 forward som back är vi många som kliar oss i huvudet över, hur tänkte ni där Vänersborg. Bara att se historiskt vad han (Ante Johansson) och Mats Johansson kan göra ihop, ösa in mål som helvete med en 3e länk som tar en bra defensiv, att det räckte att vinna västgöta div 2 är en sak men i ett kval måste man höja sig och inte lämna något åt slumpen.

Det känns otroligt onödigt att de inte gick upp, jag såg det själv som 80-20 i Vänersborgs favör och visst saknade väl Mölndal några spelare i den matchen jag såg men ändå... Allt beröm till Koppen och ledarstaben i Mölndal som taktiskt lyckades vinna sitt kval.

Att Fagerhults damer åkte på pisk var väntat, bara att se vem som är tränare i Arboga, Stefan Lindgren som vart SSL tränare och han hade säkerligen full koll och både en plan A och B. Fagerhults damer har öst på bra men div 2 västgöta dam är ingen höjdarserie med 3 lag som är okej, resten riktigt dåliga. Bara att se ifjol när Vänersborg med hur mkt rutin som helst från kval och div 1 spel blev avklädda i sitt kval.

Fröjereds damer lyckades inte i kvalet till SSL, där var det heller ingen som förväntade sig att de skulle gå upp, de har gjort en kanonsäsong helt klart och de nya tränarna har lyft laget bra men historisk har inte Fröjereds damer vunnit när det väl gällt, laget missade att gå upp till div 1 men fick när Surte lade ner en friplats och på så sett gick de upp, de hade även missat kvalet året före mot Warberg. De förlorade även de sista avgörande 2 matcherna i serien men hade flytet att även jagande Kalmarsund förlorade de 2 sista, vilket jag då anser att Fröjereds damer bör ha någon form av mental träning så de kan va bättre mentalt förberedda för varje gång det börjar bli allvar så förlorar dem, att skylla på att spelarna är unga går inte för samma spelare har spelat många säsonger i div 1 nu så där ska det inte darras tycker jag. Bortse inte från de mentala delarna när ni utvärderar säsongen för där måste ni jobba lite om ni vill ta nästa kliv.

Fagerhult herr trodde jag lite på faktiskt, de har haft ett magiskt flyt och vänt många matcher och öst på som fan och bland annat bortaslagit självaste seriesegrarna Karlstad men i kvalet åkte de ut i 2 raka matcher mot Karlstad.

Lidköping åkte också i 2 raka matcher, kändes lite tamt tycker jag, jag hade förväntat mig lite mer i kvalet där av dem, mycket rutin med många spelare som varit med i många år.

Men grattis Skövde herr, ni gjorde det inget annat västgötalag gjorde, ni vann ert kval, jag är dock inte alls förvånad om Skövde spelar i div 2 efter nästa div 1 säsong, de har verkligen inte alls imponerat på mig men de kanske går ut och värvar på bra, de skulle behöva 5 nya spelare som går in på 2 femmor tycker jag,Mycket jobb och lite innebandy

Det har inte blivit mycket innebandy alls det sista, var uppe och spelade lite på en träning med Hemsjö och det var kul med lite nygammalt, några gamla ansikten man kände igen men mestadels nya spelare.

Har bytt jobb och kommer flytta inom kort till Alingsås, innebandymässigt lutar det åt spel i Hemsjö, tror inte det blir någon form av coachning men man vet ju aldrig.

Kul att Micael Svenssons IBF Göteborg har chans på SSL, har inte sett dem spela någon match utan bara kikat lite på en träning, men det vore ju intressant med 2 SSL lag i Göteborg och det behövs om intresset ska upp för det var lite pinsamt att Mölndal i div 2 drog mer publik i sin seriefinal än vad Pixbo gjorde i sin första slutspelsmatch.

Mullsjö är i semi och tyvärr drog de nitlotten och fick Falun, i andra semin möts Helsingborg och Linköping, inget av de två lagen tror jag har någon chans mot Falun i alla fall men kanske har fel.

RSS 2.0