Snart kommer serieindelningen till nästa säsong!

Just nu orkar jag inte spekulera hur de lägger serierna utan väntar att se hur de har tänkt till i år helt enkelt. Kommer att komma med funderingar när jag sett det.

Bloggstiltje överallt!

Ja i dessa dagar finns det inte så mycket roligt att skriva om, tyvärr så är det så överallt men snart så kommer serieindelningarna, det ska bli intressant att se om något lag dragit sig ur osv. När det händer lite saker ska jag skriva mera.


Landskamper i innebandy nu..... gäsp!

Det är ungefär lika hett just nu med träningslandskamper som en fotbollslandskamp i oktober/november där ingen är motiverad och där publiken lyser med sin frånvaro kan jag tro, jag kunde inte se några publiksiffror någonstans men när det är 20 grader varmt ute och solsken så tror jag de flesta var ute och gjorde något än att kika på avslagen innebandy.

Nostalgiska dokusåpor, nr 1 Baren!

Det har ju vart en del dokusåper de senaste åren och i början följde jag de flesta av dem, tänkte dela med mig av några roliga klipp jag hittat från några år tillbaka då det var lite bättre, numera känns det som om alla försöker vara någon annan för att bli kända, förr var det lite mer "ärligt" kändes det som, första blir Baren som jag gillade mkt.

http://www.youtube.com/watch?v=jfmDTgUYSos&feature=player_embedded#at=293


Några klipp med många roliga tjafs och min favorit "Kanin" Sandra, har tyvärr inte hittat mer än ett kort klipp där hon härmar en kanin, det är världsklass. Om någon vet vart det finns så länka gärna i en kommentar.

Denna är inte så dålig heller också från baren. Intelligensen är på hög nivå nedan.

http://www.youtube.com/watch?v=SU-LLPBnD14&feature=related

Det sista nedan så måste ni kika på på Kanin Sandra ungefär 5:00 när hon gör kaninen, världsklass.

http://www.youtube.com/watch?v=jfmDTgUYSos&feature=related
Grattis Storvreta ni var verkligen bäst!

Hatten av för båda finallagen som bjöd upp till den bästa finalen som någonsin spelats. Vi såg spelskickliga klapp klapp spelade Storvreta mot löpande krigande Warberg där det bästa laget (enligt mig för det är ju jag som skriver) vann.

Men vilken otroligt dålig taktiskt förberedelse av Warberg, hur många tv-matcher har vi sett Storvreta i år, hur många gånger har vi sett Hannes Öhman bomba in sina skott från vänsterkanten och hur många gånger släppte Warberg honom ensam idag? Ja ni som såg matchen vet, riktigt dåligt Warberg att inte göra läxan eller så otroligt huvudlöst att glömma av det ett antal gånger varav 4 mål kostade det. Deras pp variant såg vi mot Caperio/Täby ändå sitter 4 wicare i knät på Sjögren och Öhman kan tacka så mycket och omarkerad panga in ett lätt mål.

Sedan gör Vretaledningen årets miss taktiskt, de skickar in sin gamla industriback Örjan Skogsström som är bra i närkamper men har 0 känsla att lägga en avgörande straff. Holtz som är en skyttekung och gjorde ett snyggt mål i slutet av matchen kändes given, varför fick inte han lägga? Ville han inte själv, knappast han om någon älskar att avgöra och hade troligtvis gjort det. Nä Örjan som straffskytt, ett dåligt aprilskämt.

Synd att domarparet som var klockrena "blundade" när Kohonen fick en tryckare i sudden, även Conny Westerlund säger den tar 9 av 10 domare och han brukar inte direkt vilja ha utvisningar, regler är regler och den såg helt solklar ut faktiskt men det är tufft o döma såklart, bra insats ändå.

Bra publiktryck som Warberg vann även om Storvretas fans bjöd till bra.

Tack så mycket för innebandysäsongen, vila nu alla innebandyspelare för snart så börjar försäsongen, den roligaste säsongen eller? Fuskar man så märks det i höst och kom ihåg att köra knäträning, det känns som vi sett för många knäskador under säsongen, bara i Fröjered åkte vi på 2 st, inget roligt så träna bra tjejer och killar.

Grattis Djurgården och tack för showen!

Tack även IKSU som kämpade på bra men när det skulle avgöras var ni ändå långt ifrån lika vassa, Djurgården var bäst när det gällde, man kan snacka om mkt men rutin är mycket värt och vinnarskallar. Har man en gång vunnit så vill man vinna igen så är det bara.

Pratar vi vinnarkultur så är det svårt att räkna bort Warberg även om jag tidigare trodde på Storvreta men där har vi ju även ett par finnar som vunnit några gånger tidigare i sitt liv mm.

Får hoppas att herrmatchen blir lika bra som dammatchen för dammatchens sista period var grymt kul att se på-

Sm-finaler nalkas!

Snart är det Lördagen den 16e april och en hel del är i malmö kan man se via facebook men icke jag. Tycker inte det är värt att lägga så mycket tid när man kan se matcherna på tv. Förra året var damfinalen klart bättre än en sömnig herrfinal. Hoppas verkligen herrarna vågar spela ut och inte står och stampar krampaktigt på var sin sida mittplanen hela matchen.

Ska passa på att försöka tippa då..

Iksu mot Djurgården 3-6 Djurgården känns bättre på alla positioner och de är självklart mitt favoritlag.

Warberg mot Storvreta 4-6 Formmässigt känns det som om Storvreta har fler folk i bra form även om jag håller på Warberg ska sägas.

Grattis då Färjestad!

Ni vann guldet men denna finalserien kändes faktiskt som den mest avslagna på många år, rätta mig gärna om jag har fel men förra årets mellan HV 71 och mitt Djurgården kändes tio gånger hetare då det var täta matcher och galet spännande. Men för alla Färjestadare där ute, grattis.

På silly season lite nytt, lite uppdaterad!

Det har varit extremt lugnt på silly season i år, i alla fall har jag inte hört några smaskiga nyheter alls faktiskt förutom att det nu är bekräftat att fröken Hadelund ska testa eliten med Jik och lämnar Östra. Det märks att man bor längre bort från Göteborg nu då det brukar surras mycket i den regionen, tror nog jag ska fiska lite bland kompisar och höra efter vilka som provtränar med vilka.

Vet också att Fröjereds damer haft några intressanta på provträning och några till ska komma, får se hur det slutar, Fröjered som är en attraktiv klubb att spela i på flera sätt, ett är ju att man får spela inför en stor hemmapublik och det är ju mycket mer inspirerande att spela inför 200 än närmast sörjande på 50 pers, bara det är ju värt en del. Vi höll faktiskt jämna steg med Pixbo i publikligan när de ledde dameliten, vet inte om det var vi som var jättebra eller om Pixbo var dåliga, kanske en kombination....

Vet någon mera om silly season så skriv gärna en komment.

Från Göteborgshållet var det väldigt lugnt, även i Vänersborg såg det relativt lugnt ut, några spelare som provtränat och någon som inte bestämt sig vilket är naturligt då man rasat ner en division men det ser ändå ut som om förvånandsvärt många stannar kvar i div 2, mycket överraskande enligt mig då många har ambition att spela på en hög nivå men får de behålla laget har de stora chanser att gå upp igen.

Från Stockholmshållen är det cirkus som vanligt och tyvärr fattar inte alla klubbar (på hög nivå) att man ska ringa eller maila spelarnas förening utan de ringer hej villt till spelare, när ska innebandy bli en seriös sport, att sitta och förhandla kontrakt med spelare utan att ta kontakt med spelarens förening är respektlöst tycker jag även om de har utgående kontrakt. En sak är att kika läget t ex skulle du vara intresserad av att prata med vår förening i så fall tar vi kontakt med din nuvarande osv, men att mer eller mindre få spelare att skriva kontrakt är surt som fan. Hoppas alla ni spelare inser att det är fel och bojkottar de föreningarna som jobbar så. Detsamma med att låta spelare provträna utan att meddela deras förening, värsta var ifjol då en grannklubb hade en av våra fd spelare som skulle lira träningsmatch utan att de talat med oss, det roliga var att hon skulle spela mot oss, pajasnivå säger jag bara, men sådant straffar sig alltid i längden.

Lite tur ändå att man har tagit semester på obestämd tid som coach så man inte behöver bli upprörd på alla jävla tomtar som håller på, men de som går bakom ryggen och svinar brukar ALLTID FÅ TILLBAKA MED SAMMA MYNT, jag säger bara Karma.

Djurgården slog ut Mora!

Som jag tidigare skrev så är jag inte något förvånad, Mora har bra individuella spelare men så mycket mer vet de fan om jag ska vara ärlig. Kanske dags att tränarstaben sätter sig ner och funderar på varför det gick som det gick när de har ett på pappret kanonlag som åkte ur med hemmafördel och allt.

Djurgården är nog toktaggade att ta ett historisk sm-guld i klubbens första elitseriesäsong som just Djurgården även om Balrog har ett antal.

Jag tror det blir som vanligt, gråtande norrlänningar med silvermedaljer.

Mora vek sig inte mot Djurgården!

Själv så kikade jag på tv-matchen en stund, tyckte då att Mora såg helt vilsna ut och att Djurgården ganska lätt borde slå ut dem. Sen missade jag tredje perioden och då var det sudden och Mora avgjorde på en kontring. Mora får då hemmafördel att avgöra men jag känner ändå att Djurgården kommer ta det för Mora har jag sett många gånger förr på tv och nu kändes de sämre än någonsin, dock är det ju en stor styrka att ändå vinna men jag tycker de lever enbart på att någon spelare gör sin "gubbe" och saknar ett skönt klapp klapp lir som Djurgården visat upp lite oftare (kanske de hade det i tredje som jag missade?). Dock är det ju lite mer nerver än vanligt när det är vinna eller försvinna, må bästa laget nå finalen. :)


Förbundet har tagit ett beslut och det kan ej ändras!

Angående kval till förbunds serierna och det som gäller är att flest gjorda mål gäller i ett kval.

Jag pratade lite med Anvar Samuelsson och fick sakliga svar. Han höll med om att jag hade en point i att man kan utnyttja regelverket och komma överrens om att göra massa mål för att få ett bra utgångsläge om det blir en jämn match.

Han förstod också mitt resonemang om att ett lag som förlorar i sudden skulle ha förtur och hänvisade alla oss som tycker så att lägga in en motion om det senast november 2012 då det tidigaste kan ändras är 2013/2014 säsongen.

Sedan angående upp och nerflyttning i dam elit och dam div 1 har tävlingskommiten med Peter Öhman i spetsen tagit ett beslut och det kommer inte ändras kommande säsong utan tidigast 2021/2013 så även nästa år kommer vi ha det pinsamma med att 1 lag åker ur Damelitserien och hela 4 åker ur dam div 1, tragiskt men sant för alla div 1 damlag som kämpar stenhårt. Kontentan blir som jag tidigare sagt att vi får för många lag som åker ur och inte kan arbeta långsiktigt.

Hoppas att det någon gång blir rättvist system på hela förbundsserierna på damsidan och att div 1 klubbarna slipper bli misshandlade med uppflyttningskval och 33 % åker ur.

Tygriket kan få en friplats!

Att Tygrikets damer förlorade sin 4-0 ledning från bortamatchen var surt men de kan faktiskt få en div 1 plats ändå då Sten Sture och Uppsala ska gå ihop. Vet också att Malmö förlorade i sudden mot Tvååker så det borde bli lottning mellan de två lagen eller ett kvalspel vilket hade vart magiskt men tyvärr så får vi aldrig något roligt av innebandyförbundet.

Mer info om detta kommer.

Nu har SIBF lagt upp en vakanslista som är helt fel, hur kan Kalix vara 1a när både Malmö och Tygriket fallit på övertid, det är ju helsjukt och måste vara fel. Då Team Kalix förlorade med 10-2 och vann med 10-3 efter ordinarie tid och både Malmö och Tygriket föll i sudden, om de räknar gjorde mål borde Malmö ligga 1a och Tygriket 2a om det ska finnas någon form av rättvisa i detta landet. Jag tänker själv ringa förbundet och ifrågasätta detta, rätt ska vara rätt eller?

Vakanslista (aktuell om vakant plats uppstår)
1 Team Kalix IBK
2 KFUM Malmö
3 IBK Tygriket 99
4 Endre IF Ungdom
5 Solfjäderstadens IBK
6 Duvbo IK
7 Björklinge BK
8 Hudik/Björkberg IBK

Vinnarkultur något du inte kan träna upp!

Falun hade 2-0 ledning mot Warberg men de blåa vann som vanligt och man kan inte säga mycket annat än att det sitter i väggarna och snart är de återigen i finalen. Ser man spelare för spelare är Falun till och med ett bättre lag just nu när Warberg saknade Magnus Svensson men de unga klev fram och vann matchen.

Storvreta var också i underläge men de vände och vann de också och har sin finalbiljett klar. Känns som en drömfinal om Warberg når dit vilket jag tror de gör.

Jönköping höll för trycket!

De besegrade Sala hemma med 5-3 vilket gjorde klart elitserieplatsen och Telge fick snopet nog efter 6p på 2 matcher i kvalet spela nästa år också i div 1. Har sagt det 100 gångrer att det är sjukt tråkigt att lagen som vinner div 1 och inte går upp får harva på ett år till, speciellt då de gjort 3 12 lagsserier just för att få upp nivån. Hoppas alla tar sitt förnuft till fånga och inser att lagen som vinner div 1 är mkt starkare än bottenlagen i eliten, se själva på tabellen hur det gick för Ö-vik. Man kan INTE leva på gamal meriter, bäst just nu ska upp.

Frågan är om det kommer bli någon allsvenska på damsidan, jag tycker det är onödigt i dagsläget, skicka istället upp 3 lag till eliten så alla som vinner div 1 får spela elit och skicka ner de 2 sista och låt lag 3 o 4 från slutet kvala mot div 2 lag.

Grattis Sala och Jönköping.


Aktuell tabell


SM V O F GM
IM P SDV
1. Sala Silverstaden IBK 6 5 0 1 29 - 16 15 (0)
2. Jönköpings IK 6 4 0 2 26 - 20 12 (0)
3. Telge SIBK 5 2 0 3 19 - 19 6 (0)
4. Örnsköldsvik IBK 5 0 0 5 9 - 28 0 (0)Lång innebandydag!

Dagen började kl 9 med småmålsmatch mot ett gäng med rosa tröjor. I mitt lag visade det sig att jag var den enda som spelat innebandy och tyvärr räckte inte det då jag bara gjorde 1 mål så vi förlorade med 6-2.

Bättre gick det i skövde korpens årliga cup där alla lagen samt något mer spelade cupspel. Mitt lag kom 3e sist i serien av 14 lag men idag så knöt vi näven och tog i som aldrig förr och kom till semi där seriemästarna som knappt förlorat en match i serien och krossat oss ordentligt blev för svåra, Team Västermalm vann med 5-1 och de var riktigt irriterade och drog inte ifrån förrän det återstod några minuter så vi blev delad 3a tillslut. En stor triumf för oss då vi haft problem med att få ihop folk hela året och jag själv som joinade in i laget ungefär i mitten av serien så fick vi i alla fall avsluta snyggt.

Att dessutom domarparet som sjukt nog dömt hela dagen från 9-19 gav vårt lag ett pris för laget som aldrig slutar kämpa var extra kul. Ja vi har åkt på pisk i många matcher med 1 eller 2 avbytare och ändå kämpat och krigat utan att någon vart grinig på någon lagkamrat eller svinat mot domare eller motståndare så var det kul att vårt fairplay och kämpaanda belönades med en fin pokal.

Avslutningsvis blev det säsongsavslutning med Fröjereds damerna och följande spelare fick ett pris.

Anna Nordmark fick pris för sin inställning och hårda arbete där hon som kapten dragit ett stort lass för laget.

Sofia Häll fick pris för årets genombrott och den spelare som utvecklats mest.

Angelica Högbeg för årets poängdrottning och årets spelare (mvp).

Vill tacka alla spelare i Fröjered för denna säsongen och för den fina korgen med frukt och annat gott samt mina ledarkollegor för att ni är så fantastiska personer att jobba med. Nu blir det INNEBANDYSEMESTER!!!!

Jik tog en viktig seger!

Men än får de inte fira, visst kommer Sala inte vara lika taggade då de redan är klara men å andra sidan är det väl så jobbigt att möta ett lag som kan spela avslappnat. Telge kommer troligtvis göra sitt jobb och vinna mot Ö-vik men om Jik kan ro hem en poäng mot Sala, ja det får vi se på söndag, kanske åker dit själv och kikar om jag orkar. Spännande lär det bli.

April april? Nej skiter i det i år.

I år skippar jag aprilskämt då det kändes som riktigt klockrent ifjol så går det absolut inte att toppa. Lurade istället skiten ur en arbetskollega, han gick på det så mkt så jag vill inte skryta om det här men kul var det.

Kvalet är i full gång och detsamma med slutspelet. Sala vinner programenligt mot Ö-vik som troligtvis blir nollade i kvalet som väntat enligt mig för när jag såg dem var de allt annat än imponerande även om de den matchen vann mot Lockerud som inte direkt heller imponerade heller...

Telge mot Jik blir spännande, Jik rivstartade och gick upp till 0-3 på bortaplan men via pp reducerade Telge till 1-3. Något säger mig att den matchen avgörs sista 3 minuterna....Mer om det senare.

I sm-slutspelet på damsidan spelar Djurgården mot Kais Mora och där ledde stockholmarna med 3-1 efter första perioden men sen vände dalkullorna på steken och gick upp till 4-5 efter andra. Med 7 minuter kvar att spela står det 6-8 men även där känns det inte avgjort ändå, Djurgården har många matchvinnare så allt kan hända.

I tv-matchen leder Storvreta mot Pixbo med 5-3 i Göteborg och även där är det inte avgjort även om Storvreta känns mkt mer stabilt som lag.

RSS 2.0