Here we go again!

Kan man väl säga, än en gång en tappad ledning, denna gången mot Horsby som är ett gäng bollspelare med bra kondis, sjukt som fan att tappa 7-6 ledning till 7-8 inom loppet av någon minut med 4 minuter kvar av matchen, sen kom 7-9  öppen kasse spelar ju mindre roll. Tog även en timeout då vi gick på knäna av trötthet efter ett mkt långt byte, ja det kanske var det som gjorde att det sket sig men jag tror knappast det för vi hade nog inte rett ut det pga trötthet, men det är inte så konstigt när vi är få som tränar och att ladda upp med 3 mot 3 spel dagen före match är väl kanske inte vad man vill göra heller. 
 
Man kan aldrig fuska sig till segrar så är det bara, det krävs hårt arbete och förberedelser, bara kämpa på och träna på i 2 veckor sen möter vi Nossebro, förlust där så kan vi i princip dra något gammalt över oss och säga hej div 4. Skulle vi vinna finns en bra chans att kunna hänga kvar om lagen som kvalar från div 2 når div 1 och inget div 1 västgöta lag åker ur, ser ut som de klarar sig nu. Men det hänger väl också på om förbundet vill flytta ner 2 lag från div 3 eller om de vill flytta upp 2 div 4 lag, hade vart kul med ett kval där näst bästa div 4 lag fick kvala mot lag som kommer näst sist i div 3, en 3 lagsserie för att få bästa lag o spela i div 3, brukar dock aldrig bli sådana grejer men sportsligt kul hade det blivit i alla fall.
 
Horsby tyckte jävligt synd om oss i alla fall och försökte säga några positiva ord efter matchen, jobbigt när man precis förlorat en match men snällt av er killar ni vet vilka ni är.
 
Bra domarinsats av Arto och Daniel, strongt att hålla samma nivå och plocka 3 solklara straffar, en bra insats helt klar av domarna.

Match på "mammas gata"!

Ja inte riktigt men nästan. Morsan bor faktiskt i Herrljunga och har gjort i över 20 år så där är jag ju en del och hälsar på. Nu blir det match mot Horsby på fredag och det blir otroligt viktigt att vinna då vi ligger där vi ligger, vi har spelat bättre och bättre men saknat det lilla extra när matcherna ska avgöras. 

Vi måste också förbättra våra "special teams" för vår statistik där är mindre smickrande, vi vann ju faktiskt matchen i spel 5 mot 5 mot Tibro med 4-3 men tyvärr så hjälper ju inte det, men ändå en tröst att vi i spel 5 mot 5 kan spela jämnt med de bästa lagen i serien, var liknande även mot Rydboholm då vi spelade 7-7 i spel 5 mot 5 men förlorade med 7-11 och mot Varnhem förlorade vi med uddamålet då vi klarade av ett boxplay så jämna matcher rakt igenom även om vi ligger på sista plats.
 
Blev lite hånad av en innebandykompis som tyckte att fan det går bra för er lite ironiskt, men jag säger såhär, det triggar mig mer att spela (och coacha då jag hjälper till med träningar och coaching) jämna matcher i div 3 även om vi förlorar (jag har en hel del segrar genom åren så jag kan allt ta lite förluster utan att gräva ner mig), än att vinna med 10 bollar i div 4 (med Fröjered) alla dagar i veckan.
 
Har man varit med så länge som jag varit så är det de nervkittlande matcherna man lever för och jag tror många i min ålder delar den åsikten. Det var det som var så kul i Falköping då vi spelade sjukt många jämna matcher med sena avgöranden då glädjen efter en uddamålsvinst är dubbel mot en vinst med 10 bollar samt i de jämna matcherna man som coach blir lite utmanad, alla kan ju stå som coach och vinna när man har ett lag som är överlägset men när du har ett på pappret sämre lag och vinner på grund av taktiskt list och disciplin och spelare som spelare exakt efter en matchplan och litar på dig som coach, det är det verkligen inte alla tränare som fixar, vi var sjukt nära att göra just detta i helgen mot Tibro men nästa gång kanske vi orkar hela vägen in i kaklet.
 
Man kan faktiskt se sådana mönster på vissa tränarkollegor som bara "lyckas" resultatmässigt när de har en vass trupp att jobba med och i minsta motgång med några skadade spelare eller några borta så klappar deras lag alltid ihop och förlorar när det gäller trots att de borde fixa det, ingen nämnd och ingen glömd men det är inte så svårt att lista ut om man börjar tänka lite. Det är också de tränarna som brukar påpeka före matcherna att vi saknade den o den o den, vilket är pajas tycker jag, man har alltid sitt bästa lag för dagen och under mina år som tränare kan jag säga att max 2 ggr per år har man samtliga tillgängliga, alltid är det någon skada, sjukdom mm. Börjar man snacka om att man saknar folk före en match anser jag att man redan vikt ner sig för att börja hitta på eventuella ursäkter till en förlust  och det suckar jag bara åt.
 
Missförstå mig inte, klart man är glad när man vinner stort men det är dramatiken som är grejen tycker jag, innebandy är ju en otroligt kul sport då man i princip alltid kan hämta ikapp och det på en tredjeperiod inte är avgjort om man ligger under med 5 bollar. 
 
 
Ja nu blev det ett långt inlägg men så blir det ibland, hoppas ni orkade läsa ända hit, godnatt.
 

Spännande derby.

Vi gör en grymt bra match, följer spelplanen till punkt och pricka men tyvärr är Tibro lite effektivare och utnyttjar våra svagheter när de bland annat gör 2 mål i sina 2 pp samt vinner vår 5 min pp med 1-0, inte bra alls.
 
Totalt 6-4 till tibro efter att de vänt vår 3-2 ledning inför sista perioden. Publiken borde vara nöjd i alla fall för det blev dramatik, vi hade bland annat ett skott i kryssribban ifrån kvittering med bara några få minuter kvar men istället för 5-5 gjorde de 6-4 när det blev lite hawaii på slutet.
 
Allt som allt en bra match från vår sida, var bästa insatsen jag sett i år som jag varit med (4 sista matcherna). 
 
Kul att även domarna höll bra klass och höll derbyt på en bra nivå, bra gjort Magnusson och Toverland.
 
 

Derbyvecka!

Dags för derby mot Tibro borta, var väl kanske inte historiens bästa träning ikväll torsdag med en hel del spelare borta men det gäller att vara på tå på söndag och vara med från början då Tibro är ett av seriens formstarkaste lag. Vår form har varit på uppåtgående också även om vi inte fått med oss resultaten så har vi ändå spelmässigt gått framåt och oavsett tabellposition så är alltid derbyn öppna, i alla fall historiskt brukar det vara så.
 
Hoppas vi kan göra en bra match och få med oss poäng hem samt bjuda publiken på bra innebandy.
 
Ses i tibro sporthall söndag kl 18,00
 
 

Bitter förlust mot Varnhem.

En av karriärens bittraste förluster kom idag mot Varnhem, efter att ha legat under 5-7 hämtar vi ikapp till 7-7 och klarar av ett boxplay och får frilägen och några heta chanser men tyvärr så lyckas Varnhem få iväg ett skott som tyvärr tar på en av våra försvarare och ändrar riktning och går in med 2 sekunder kvar av matchen.
 
Sjukt bitter förlust måste jag säga, alla kämpar och vi gör spelmässigt en helt okej match, några smågrejer bara men i det stora hela bra.
 
Riktigt bra domarinsats av Krono och Hjelm, de syntes knappt i matchen och skötte det mycket bra.
 
 

Linus lämnar Falköping för Lockerud!

Linus Martinsson blir först av Falköpings förstakedja att lämna klubben, valet föll på Lockerud, det som är lite synd är att Falköping slarvade bort 2 matcher i början av serien, jag pratar om Tygriket och Halna, hade de tagit minst 4p där så hade de varit bra med om kvalplatsen, men om vi ska vara ärliga behöver Falköping som förening jobba upp sig innan man är med o spelar i div 1, något som tyvärr inte kommer hända närmsta tiden för jag är rädd för att fler spelare kommer lämna och testa vingarna i högre divisioner, i alla fall de som har någon form av ambition med sin innebandy.
 
Se nedan på länken en intervju med Linus. Utan tvekan är Linus den spelaren från Falköping som kommer nå längst då han utan tvekan är den som vill mest med sin innebandy.
Stort lycka till Linus.


http://www.falkopingstidning.se/artikel/219629/linus-martinsson-lamnar-fibk
 

draken lyfter i motvind!

Efter att ha rensat ur förra matchen går vi ut och gör en kanonbra träning där vi är 23 man som bidrar med fart, energi och vilja, bästa måndagsträningen på ett tag närvaromässigt men då saknar vi ändå 4-5 man som jobbade mm. 

Full fokus på nästa match nu, det är dags att börja vinna och nu finns det inga ursäkter, alla förutsättningar finns, nu kör vi!

Ny vecka nya möjligheter!

Tur det är ny vecka och nya grejer som händer så man inte behöver älta skiten som var i helgen.
 
Varnhem härnest, ett lag jag själv gillat att möta, de spelar tufft och bra så det blir en hård kamp garanterat.
 
Hoppas vi får tillbaka lite sjuka spelare så vi kan öka på lite och slippa flytta runt på folk så alla kan få spela på sina bästa positioner.
 
 

Match utan närkampsspel.

Ja så kan man sammanfatta matchen mot Rydboholm som var en bra innebandymatch med snygga mål och 2 kämpande lag.
 
Synd att 2 herrar i gråa tröjor bestämde sig för att hitta på en egen regelbok där man inte ens fick kämpa axel mot axel. Ärligt talat ni borde gå och kolla på någon match i div 1 eller div 2 och kolla på domarna där, se vad de tillåter och inte tillåter för ni kan omöjligt ha koll på hur man bedömer det och div 3 nivå ska ni inte döma på, ni fixar det inte.
 
Men man får väl kanske vara glad att man får några domare då det är domarbrist antar jag, men att gå från Ola och Trygg förra matchen till dessa två herrar hemmahörande i skaratrakten ja herregud säger jag, förra matchen flöt på bra och spelarna hade roligt, nu var det fan bara en jävla parodi där 2 nervösa domare letade efter avblåsningar, fy fan alltså detta var det sämsta jag sett på länge och i 7-8 fall på inslag så pekar de åt olika håll och det komiska är att vi får 6 av dessa emot oss, känsla för helvete känsla gubbar, speciellt då den ena domaren rättade den andra i 7 av fallen.
 
Tur säger jag bara att det inte var på grund av deras otroligt osynkade och dåliga nivå som vi förlorade i alla fall utan för att Rydboholm var ett för dagen bättre innebandylag.
 
Vi börjar jättera och leder 2-0 tidigt och har 4-3 efter första perioden.
 
Sedan åker vi på 5 min utv, för vad???? Ja du suck, och sen direkt efter ytterligare en 2 min utv, totalt får vi 4 st 2 minuters utv och 1st 5 minutare. Vi ska ha en tvåa för slag absolut, Rydboholm fick en 2a och det borde vi också stannat på, att leta efter billiga tvåor för att det går fortare än man hänger med samt ta en 5 min utv, herregud alltså, vi har inte haft i närheten av så dålig domarinsats i hela div 4 ifjol .... Jag vill bjuda in er båda domare till att komma nästa lördag när Krono och Hjelm dömer så ni kan se deras nivå för den brukar va riktigt bra, jag ska själv bjuda er på en cola och en kaka om ni dyker upp, se och lär och utvecklas...
 
Tur jag inte är bitter för förlusten i alla fall utan bara bitter för 2 domare som jag redan på förhand var lite orolig över inte skulle hänga med. Vi gör mkt bra i matchen och har en hel del positiva bitar att ta med oss till nästa match, får väl ändå vara nöjd med att vi fick möjlighet att träna boxplay i alla fall, för den träningen blir viktig att ha med oss till våra 3 viktiga matcher på raken nu mot Varnhem, Tibro och Horsby.
 
 

Inga framgångar för distriktslagen.

Västergötland hade skrala resultat i distriktslags sm för 17 åringar och yngre.
 
Damerna lyckades i alla fall slå historiskt svaga Gotland med 4-3 och i alla fall ta en seger och resterande 3 matcher förlorades, de var tyvärr som sämst i slutet när det skulle avgöras i match 1 mot Stockholm där det stod 3-3 inför sista och slutade 4-6
 
Övriga matcher Västergötland mot Värmland 2-4 
 
Västergötland mot Skåne 1-4
 
Västergötland mot Gotland 4-3
.
 
Herrarna föll i slutspelets första match mot Stockholm med 4-3, inge skam direkt men ändå inga framgångar.
 
Det känns som att man kommer troligtvis få vänta många år tills det blir en gyllene kull som när Mullsjökillarna som var med för ett par år sedan som gick till final mm och på tjejsidan finns det ju ingen bredd i distriktet och fler och fler lag läggs ner så där finns nog inte så mkt att hoppas på heller tyvärr även om några få föreninar satsar på tjejsidan så behövs bredden så det blir mer matcher som gäller något i flicklagsserierna mm.
 
 

RSS 2.0