Ännu ett tränarbyte i elitinnebandyn!

Först Storvreta och nu Faluns damer, ovanligt med tidiga tränarbyten i elitsport men även Alingsås Handbollsklubb gör tränarbyte efter 3 omgångar. Känns ju inte som något optimalt att byta tränarkonstellation när man precis avverkat en försäsong men om man känner att samarbete inte fungerar så måste man ju göra något såklart. Varför Faluns damer byter tränare går de inte ut med men oftast så är det ju så att gruppen eller en stark klick i laget kommer på kant med tränaren. Tyvärr i många fall finns det en liten klick personer som gärna hörs och vill säga sitt osv och om de blir på kant med tränaren så håller ofta den stora skaran tyst även om de kanske inte alls är missnöjd, men ska bli intressant att se hur Falun i dameliten svarar på tränarbytet och även min hemstad Alingsås i handbollens högstaserie.

De 2 tippade topplagen i div 1 mellersta möttes ikväll och Telge tog hem matchen med 5-2 mot Köping. En kul grej är att Köping mörkade att Lindgren systrarna inte skulle spela, i alla fall gick de ut med det på grace floorball, kanske var det så att de inte skulle spela fast de ändrade sig kanske.
Tror faktiskt inte att Telge lade någon större fokus utan körde på sitt eget spel då de verkar vara en klubb som är rätt så trygga i sig själva.

I div 1 södra så vann Södra Dal mot Olofström med 4-3 på bortaplan och det är riktigt starkt gjort. Känns som att det kan bli en intressant serie där i och med att Warberg åkte på stryk i premiären. IBF Göteborg såg ut att ta en säker 3poängare mot Vänersborg på hemmaplan, det stod 3-0 efter 2 perioder men står nu 3-2 med ca 14 minuter kvar att spela av 3:e perioden, vinner Göteborg kommer de i så fall leda Södra serien tillsammans med Jönköping. Telge leder nu mellersta.Det händer saker direkt efter 3-2 tog Göteborg timeout och den gav ingen önskad effekt då Vänersborg gjorde 3-3 ca 1 minut senare, med den "momentum" som man kallar det i USA så tar de säkert och vinner matchen.

Jag fick inte helt rätt visade det sig nu när matchen är slut, mycket riktigt så tog ändå Vänersborg ledningen men Göteborg kvitterade och matchen slutade 4-4 efter full tid och hemmalaget tog extrapinnen i sudden.

Tät och bra match mot Hagfors!

Även om det blev en förlust så med bra match så menar jag att det var en bra innebandymatch och säkert värt enrépengen för de högljudda hemmafansen som verkligen levde med i matchen. En fin inramning och alltid så trevliga värmlänningar är ju något man är bortskämd med när man möter Skatt(s) :) kärr och det var detsamma i Hagfors.

Matchen började i rasande tempo där hemmalaget tryckte på och skapade några farliga chanser första 5 men sedan tog vi över och pressade ner dem i knät på egen målvakt, en målvakt som var som tokig på sina utespelare i första perioden och de fick ordentligt med skäll för då var de verkligen darriga. Vi vinner skotten med hela 17-7 (enligt vår beräkning, sekretariatet hade inte samma beräkning men vi räknade även ramträffar och mål vet att inte alla gör det) i första och Hagfors kan i det läget tacka sin målvakt att de inte låg under med 4-5 mål men ställningen var Fröjeredledning med 2-1, båda målen av Anna Nordmark framspelad båda gångerna av Angelica Högberg.

I andra perioden skapas det chanser åt båda håll och perioden är jämn, Hagfors sätter sina dit sina chanser bättre och får göra ett mål när Karin Johansson var tvungen att tejpa om sin fot och då blev det lite rörigt i backformationerna, olyckligt men sant men vi gör också ett mål även det av Anna Nordmark denna gången framspelad av Mari Von Sivers Furhoff. 3-3 inför sista.

I sista står matchen och väger och båda lagen skapar bra chanser och det avgörande blir tyvärr ett slumpskott som går igenom efter ca 10 minuter in och det är Hagfors som gör det, det är ju aldrig fel att skjuta och 4-3 målet ger laget och hemmapubliken extreenergi och även om vi får ett pp så lyckas vi inte kvittera och istället blir det öppnare bakåt när vi måste trycka på och även 5-3 slinker in för hemmalaget. Vi tar timeout och tar målvakten men vårt gyllene läge att göra 4-5 slinker untaför stolpen sedan blir det ett läge för Hagfors att slå in den i tom kasse och de sätter bollen så vi förlorar med 6-3. Denna matchen kunde lika gärna slutat med Fröjered vinst och det sade flera av hemmalagets ledare också, allt som allt ändå en bra innebandymatch med snygga mål och bra närkamper.

Jag tror att Hagfors och Fröjered är 2 lag som kommer ligga på ungefär samma plats i tabellen och jag personligen hoppas det går bra för Hagfors då det behövs "landsortslag" med lite drag på läktarna och inte bara storstadslag med "närmast sörjande" på läktarna i någon betongbunker.

Måste även berömma det UNGA domarparet som lät spelet flyta på bra och tillät en hel del kropp, kunde inte vara mer nöjd med domarna och det är ju så att även om man förlorar eller vinner så ska man kunna vara objektiv och även i en besvikelse kunna uppskatta "de röda" som gör ett jättebra jobb. Andreas och Henrik Jansson heter domarparet och det kanske till och med är så att de är bröder, skulle kunna tro det, men riktigt roligt med lite för mig "nya" unga domare som är på väg uppåt.

Sådana skulle behövas i vårt distrikt där domarna snart allihop är i pensionsålder (i alla fall en bra bit över 40 år och jag anser att domarna inte borde vara så mycket äldre än spelarna då även domarnas fysiska status är viktig) då vi misslyckats totalt att rekrytera ungdomar som vill vara domare, jag har påpekat det i många år men i VIBF´s domarkommite verkar ingen ta problemet på allvar då vi alltid har samma "gamla" domare.


Har vi turen med oss ikväll?

Idag ska jag till Borgunda och köpa en häftklämma till min tvättmaskin, ska passa på att ta en titt på en sådan här också, det ska ju ge tur sägs det..Förr sade man att en hästsko skulle ge tur, kanske även så ikväll när Fröjered gästar Hagfors?

Kan ju hoppas att Hagfors får ordning på sina "ida" problem då de har problem att få in sina spelare på nätet så man kan se deras laguppställning, de säger själva att det är för de hade alla spelarna registrerade i Hagfors ungdom men när de skrivit dem på seniorlaget borde de ju synas i ida, annars är det ett stort fel i programmet, hoppas i alla fall våra fans kan följa oss på nätet ikväll och att allt funkar.


Roadtrip onsdag!

Lång resa till Hagfors, ska bli kul med ett revanschmöte, tjejerna i laget är grymt taggade och har pratat om denna matchen sedan i somras. Hagfors säger hur de utvecklats och hur mkt bättre de är nu än i våras, återstår att se hur mycket vi gått framåt då om vi kan rå på dem eller inte, känslan i laget är riktigt bra och vi har allt att vinna, pressen är helt på dem vi ska bara gå ut o köra på och följa vår gameplan, funkar inte den kör vi plan b, haha...

Rönnby tog sin första seger ikväll mot Farsta och laget som fick en sen div 1 plats har 2 raka förluster, kanske inte vad de räknat med då de satte övre halvan som målsättning enligt gracefloorball, men 20 matcher kvar tror de kommer in i det ju längre serien går.

Tipstävlingen blogg mot blogg!

När man ser på omgång 2 så blir det lite svårt att tippa den då vissa matcher är flyttade till november, så det lättaste är nog att tippa omgång 3, får höra med mina bloggkollegor hur de tycker om saken.

Rosth lekte hem första omgångens tips!

Men jag tror Nille körde med samma taktik som jag, låt Rosth lukta lite på segern och sen rycka ifrån på slutet så det svider som mest.

Ställningen: Rosth 7p riktigt bra, Nille 3p, David 3p.

Vad ska man säga, först till 21 p?


Div 1 reflektion mellersta och södra omg 1.

Jaha storfavoriten Warberg föll men det var med uddamålet hemma mot Olofström som ändå vann serien ifjol så kanske inte direkt skam för det. Såg att Warberg hade 10-4 i skott i sista men spelade ändå 1-1 i perioden, och ibland så vill bollen inte in. 352 personer hade hittat till hallen och det är toppnoteringen i helgen.

När vi talat publik måste endast 160 i Göteborgs derbyt vara ett bottennapp, att klubbarna kanske inte har så mkt publik i vanliga fall kan man ju förstå då det bjuds på mkt idrott i Göteborg men ett derby är ett derby och då borde ju de innebandyintresserade dyka upp, kanske klubbarna skulle jobba tillsammans istället och dela på entrepengen och på så sätt öka intresset. Nåväl, ändå när man ser div 1 lagens publiksiffror så matchar de många elitserielag och det är positivt att div 1 drar folk. Även Skånederbyt (Södra dal mot Engelholm) var skralt värre 103 personer är inget att skryta med.

I mellersta var det inga direkta skrällar, de förmodade seriefavoriterna Köping och Telge visade direkt att de är att räkna med.

I södra så var det heller inga konstiga resultat direkt, känns ändå som det kommer bli många täta matcher, en spännande säsong att vänta alltså.

Bäst i Mellersta var: Köping (som vanligt mkt folk) 241, Fröjered 221 och Hagfors 215, kul med 2 nykomlingar som kan dra publik i mellersta.

Bäst i södra var: Warberg 352, Vänersborg 165, Älvstranden 160

Känns som om Jönköpingsderbyt kan locka fullt hus när JIK och Östra möts då båda lagen vann i premiären, hade själv gärna kikat den men vi ska till Hagfors och spela, smart på förbundet att lägga en match mellan 2 lag det skiljer ca 30 mil på en vardag, där har verkligen någon tänkt till på lagens bästa.....

Ska kolla igenom tipstävlingen ikväll mellan mig, Rosth och Nille, känns som jag just nu ligger sist, men men måste ju ge grabbarna ett försprång om vi ska köra de första tre omgångarna eller något sådant, inget bestämt får se hur vi gör.


Premiärseger, en underbar känsla!

Säga vad man vill men det är extra skönt att vinna en premiär, var 3 år sedan senast och då mot Skattskärr faktiskt precis som idag. Den gången hette matchvinnaren Fredrik Artursson som klev in och levererade tillsammans med Hovemyr o gubbarna i IBK Pantern, ett härligt gäng.

Idag (Lördag) var det också Skattskärr som stod för motståndet. På anslagstavlan stod det "Välkommen Skattskär", jag undrar om de glömt det sista "r" eller helt enkelt inte hade koll på hur de stavar sitt klubbnamn. Nåväl en fin gest ändå såklart. Värmlänningarna är alltid lika trevliga och matchen blev en tuff kamp där vi var hetare i avsluten.

För att inte skriva en bok om matchen så kan jag säga så här att, första perioden var ganska jämn spelmässigt och gästerna gör 1-0 på skott utifrån bakom en något skymd Nettan i målet. Jennifer kvitterar i sista minuten på första perioden när hon drar sin spelare och sätter 1-1 efter 19.24.


Vi går igenom lite smågrejer och kör egentligen på efter vår matchplan och får en urladdning i period 2. 3.29 gör Jennifer 2-1 och sitt andra mål, efter ett fint förarbete med Märta Svensson i ett 2 mot 1 läge där Märta snodde bollen i förstaläget. I bytet efter så gör Anna mål efter att Angelica gjort ett fint förarbete. Gästerna tar timeout och det kände jag faktiskt på mig för då hade de slarvat lite i egen zon och blivit straffade så det var nog ett bra läge för dem att lugna ner laget så det inte rasade fullständigt. Ett par utvisningar till vardera laget och sedan kommer 4-1 till oss och även det är i sista minuten av en period då Anna Nordmark chippar iskallt in bollen när passen inte kunde slås in direkt, återigen bra förarbete av Angelica.

Sista perioden så börjar vi återigen bra och redan efter några sekunder gör vi 5-1 av Johanna som bombar in ett distansskott, hade peppat henne hela dagen på jobbet (då vi är arbetskollegor) att hon skulle komma i fart och dra på kanonen så den satt perfekt. Hade gästerna istället gjort 4-2 hade det blivit en tuff period för oss. Före det gått 4 minuter har Jennifer satt 3:e målet för dagen och återigen är det i ett 2 mot 1 läge i sammarbete med radarkompisen Linn. I detta läget tänkte jag att fortsätter vi så här kan det bli serieledning då Telge slagit Farsta med 7-1 tidigare på dagen. Men istället kämpar sig laget från Värmland och tar vara på en retur och ett friläge och går upp till 6-3 med 13 minuter kvar att spela så det är inte säkert längre för i innebandy går det ruskigt fort. Vi pratar ihop oss och byter lite strategi och spelar av matchen och kan vinna rättvist. Skattskärr är ett lag som jobbar hårt och det var en bra innebandymatch, vi gjorde denna matchen de "psykologiska" målen i slutet av period 1 och 2 och det gav oss energin och självförtroendet som är så viktigt.

Målvakten Jeanette Johansson blev matchens lirare och gjorde sin vana trogen några räddningar som inte finns och hade lite oflyt på friläget då hon räddade men bollen ändå på något skumt sätt gled in. Men en dag som denna får alla beröm, några smågrejer som vi ska tänka på men ikväll ska vi njuta av vår comeback i div 1 och 3 poäng i serien.Glada FIF spelare och ledare tackar publiken för det fina stödet i premiären.

Vi tackar publiken som kom och tror vi kan få ännu fler nästa helg när Täby kommer på besök. Redan på onsdag är det roadtrip till mörka skogarna i Värmland då vi gästar Hagfors, ett lag FIF slogs mot i kvalet och då det slutade i en "sudden" förlust. Ska bli intressant att se om det bli en lika tight match på onsdag, mycket talar för det.

Måste även berömma domarparet Mikael Olsson och Per Pettersson, de syntes aldrig och man tänkte inte på det förrän efter matchen att domarna hade ju röda tröjor på sig och inte de vanliga gula. När man inte ser dem så är det ju faktiskt ett riktigt bra betyg, domare ska inte synas utan få spelet att flyta på och det var exakt vad det gjorde, tror även Skattskärr håller med mig i det.

Nu gäller det o ha lite flyt!

Serien börjar idag kl 15.00. Jag hittade denna fyrklöver i somras närjag lekte med min dotter och idag så kikade jag på gamla mobilbilder och såg just denna, kan det vara ett gott omen?
Fyrklöver ska ju inbringa tur så jag hoppas att vi har lite flax i eftermiddag i premiären.

Välkomna till sparbankshallen i tidaholm kl 15.00.

Omskolad forward från back avgjorde i PP.

Vänersborg premiärslog Pixbo IBF i en tät match som slutade 2-1 och matchvinnare blev Matilda Larsson. Ingen skräll för mig för hon var riktigt bra i genrepet mot oss men hade lite oflyt i avsluten.

I den andra matchen i södra vann ibf Göteborg programenligt derbyt mot Älvstranden med 6-2.

Imorgon spelas fler matcher i div 1.

3:e Gången gillt för Rydboholm?

2 år irad har Rydboholms SK släppt in ett mål i sista sekunden av sina premiärer och förlorat just med uddamålet, ska det gå vägen i år tro, lyckas de med samma sak 3 år i sträck måste det ju vara någon form av förbannelse. Spännande att se hur det slutar ikväll mot Borås IBF.


Nu är matchen slut och Rydboholm åkte ännu en gång på stryk i seriepremiären. Denna gången fick de stryk av Borås IBF med 6-4 och den store matchvinnaren är Christian Olausson som dunkade in 5-4 efter 18.35 och sen kom även 6-4 målet 19.15 troligtvis i tom kasse.


Sista träningen gjord nu nalkas premiär!

Ska inte gå in så mycket på detaljer men sista träningen flöt på riktigt bra, högt tempo och bra spel, nu är vi laddade inför premiären. Hoppas publiken hittar fram till hallen, ett tips kom i god tid om det blir som vi trott så kan det ta lite tid i kön. Köp också säsongskort så blir det billigare och ni får rabatt hos mig på sportringen, 10 % på alla ordinarie priser på obegränsat antal köp, så man kan lätt få tillbaka sin 300 ganska enkelt på ett år. Även 10 % vid ett köptillfälle på streetwize som har fina märkeskläder.

Glöm inte trummorna och halstabletter så ni orkar hela matchen, FIF´s hejaklack är något extra, måste upplevas på plats. Publikligan ska vi vinna i år.

Förlust mot Mais med u-laget i tight match!

Det började inte så bra idag med 2 avbräck då Evelina fick jobba och Mikaela som fått ont i halsen. Fick ringt in Lisa som center (då hon även spelat forward o back så klart hon ska testa center). Klara Karlsson född (96) från u-laget och Mikaela Svenssons lillasyster Karolina (född 99!) från 99 laget. Matchen börjar med att vi inte är ihopspelade och vi blir lite utspelade kan man väl ärligt säga men vår lovande målvakt som är aktuell för 95 västgötalaget, Moa Melin Andersson spelar bra i målet och Mais är ruskigt ineffektiva i sina avslut. De påminde lite om FIF A i dm mot Halna för er som såg den matchen. Vi får ändå gjort 1-0 och det är unga Karolina Svensson som gör mål direkt i sin seniordebut, frågan är om inte det är rekord i Fröjered att näta som 11 åring i en seniormatch, tror det är ett svårslaget rekord, grymt bra o sätta en balja direkt helt respektlöst. 0-1 efter första perioden och Mais är nog mindre nöjda men vi går igenom försvarsspelet igen och i andra perioden har vi minst lika mycket chanser och gör 2-0 genom Sanna Lundgren på ett fint väggspel med Sandra Falk, de unga 95orna har spelat mycket ihop i vår 3:e lina i a-truppen och har stundtals jättebra samspel. I perioden var vi också ett klockrent stolpskott ifrån att smiska in 3an bl a. Vår bästa period helt klart.

I sista så blir vi lite trötta de tio tappra i för dagen röda dräkter och Mais får göra 1-2 när Linnea Blomberg lätt kunde fått ett frislag i läget då hon fick en tryckare och föll men den utmärkte domaren (som var ensam) kunde ju såklart inte se allt och Mais får ett bra avslut som går in. Mais toppar laget o går ner på folk och när vi börjar tröttna lite så pumpar de på för allt de har och de fick energi efter målet för så länge vi höll nollan så såg de lite uppgivna ut i vissa situationer, men ett mål kan ju absolut tända ett lag. Vi håller ledningen tills några få minuter kvar då Mais kvitterar på ett skott utifrån och Moa var lite skymd tyvärr så det blev 2-2. Någon minut senare så kommer Mais ledningsmål också och då återstår det bara 1 minut av matchen ca, vi tar ut keepern och trycker på och skapar 2 chanser men Mais utmärkta målvakt håller rent och de blå tar segern. Mycket snopet då vi lett hela matchen och de vänder på några få minuter i slutet men det är ju det som är det roligaste med vår snabba sport, det går alltid att vända.

Alla som var med gjorde en riktigt bra kämpamatch och bortser vi från den första darriga perioden så är vi jättenöjda med matchen, tackar Mais, domaren för matchen som gav oss mycket, tror även det gav våra motståndare en hel del.

laget vi ställde upp med var, samt lite feedback efter matchen.

Moa Melin Andersson (många fina räddningar)

Klara Karlsson (riktigt bra defensiv och säkra uppspel)
Hannah Hedendal (bra skott och en hårsmån från mål samt fina passningar)
Linda Lantz (stark pådrivare och bollvinnare)
Linnea Blomberg (defensiv bollvinnare och lugn med bollen)

Lisa Jansson (otrolig arbetskapacitet och spelsinne)
Mari Von Sivers Furhoff (spelfördelare och defensiv general)

My Larsson (offensiv kämpe och ett stolpskott från ett snyggt mål samt assist)
Karolina Svensson (målskytt och ständigt ett offensivt hot)
Sanna Lundgren (teknisk med hemmagjorda finter som snurrade upp backarna gång på gång och målskytt)
Sandra Falk (löpvillig med fina framspelningar och en bra pressande mot maisbackarna)

Coacherna Magnus, Jocke och David som peppade och hade jättekul.

Thats all folks!

Och Tommy coach i mais, ta en vicks blue, det lät som du behövde det. :) Lycka till i serien, från grannarna!

Match ikväll mot Mais!

Ikväll delar vi upp truppen något, första o andrafemman har träning där det nöts lite på "special" team mm och övriga kör träningsmatch mot Mullsjö AIS som kom 2a i div 2 förra året. En tuff match väntas men vi åker ner med en enda inställning och det är att vinna matchen. Detta är chansen för de som inte fått lika mkt speltid att visa att de ska ha den i framtiden så jag räknar med ett supertaggat lag. Även någon ung talang kan få chansen att visa upp sig då vi har något återbud.


Tips omgång 1 div 1 mellersta!

3-kampen mellan mig och Göte Rosth (www.rosten.blogg.se) och Nille (http://nillelana.blogspot.com/) då vi ska testa våra kunskaper och tippa seriens matcher.

Omgång 1 ser ut så här.

2010-09-25   
Fröjereds IF - Skattkärrs IK Se matchinfo
Hässelby SK IBK - Täby FC Se matchinfo
Farsta IBK - Telge SIBK Se matchinfo
2010-09-26   
Köpings IBF - Rönnby IBK Ungdom Se matchinfo
Råsunda IS - Hammarby IF IBF Se matchinfo
Hagfors IF - Linköping IBK Se matchinfo

Tippar inte vår egen match och de andra tippar inte sina egna lag, (Telge och Linköping)

Match 1. x-x
Match 2. 5-5 (2 lag jag tror är riktigt bra och blir en hård fight)
Match 3. 2-11 ( Inte lätt för Farsta att med några veckor kvar fick besked om att spela div 1 mot ett Telge som byggt för att gå upp i elitserien, tror det blir en ordentlig seger för Telge, men det är aldrig lätt att möta en nykomlingi en premiär.
Match 4. 8-4 Köping är bra offensivt och kommer nog göra flest mål i serien, ska de vinna den måste de vara tightare bakåt.
Match 5. 6-1 Råsunda var bra ifjol och jag vet för lite om Hammarby, men man måste ju tippa.
Match 6. 6-5 e SD Nykomling i hemmapremiär där egentligen Linköping skulle haft hemmamatch men på någon grund så bytte lagen hemma, resp bortamatch. Tror Hagfors blir bästa nykomling i år och kommer ta många poäng på sin hemmaplan som är lite mindre än en normal plan.

1p för rätt teckan i tipsen, 3p för rätt resultat. Flerst poäng vinner, lycka till boys ni får slåss om andraplatsen. :)

Så här tror JAG div 1 södra slutar!

Aktuell tabell


SM V O F GM
IM P SDV
1. CL98IC 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)
2. FBC Engelholm 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)
3. IBF Göteborg 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)
4. IBF Älvstranden 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)
5. IBK Vänersborg 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)
6. IK Södra Dal 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)
7. Ingelstad/Växjö 08 IBF 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)
8. Jönköpings IK 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)
9. Olofströms IBK 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)
10. Pixbo Wallenstam IBF 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)
11. Warberg IC 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)
12. Östra SK Jönköping 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)Jag ser endast 1 lag som kan vinna serien och det är:

1. Warberg IC.
De spelar med högt tempo och har ett ruskigt bra passningsspel och mycket bra målvakt, enda minus är kanske lite tunn trupp.

2. IBF Göteborg som troligtvis vunnit "Silly season" och fått många bra nya spelare, kan kanske på allvar hota Warberg även om de inte spelar en lika vacker innebandy så kommer de troligtvis kunna ställa 3 bra linor och kanske i långa loppet kommer den breda truppen göra att de kan snuva Wic på segern även om jag inte tror det.
Är inte helt säker på hur väl deras målvakter står sig dock, men många namnkunniga spelare (flera jag sett många gånger som vart bra) som varit med i många år. Tror de har en nackdel med 2 derbylag som kommer ge allt för att slå dem, däremot kan de se många rivaler på nära håll då de kommer till stan. En stor nackdel är att om de får kvala håller inte deras lilla gympasal till hall där det är horibelt för publiken att knö ihop sig om det kommer mer än 75 st. Ska de bli ett elitlag måste de få en bättre hall så de får både träna och spela matcher i samma hall.

3. Olofström. Har inte sett laget spela men resultaten från ifjol talar ändå sitt tydliga språk, ja de har tappat en del men de vann serien ifjol och har många bra spelare kvar, har också hört från spelare som mötte dem ifjol att de var riktigt bra så de är nog ett lag som kan hänga med bra i toppen.

4. Jönköping. De är ett ruskigt fysiskt lag som det gör mkt ont att möta, sedan är de också spelskickliga men kanske lite för lättlästa ibland då de gärna spelar extremt mkt på samma sätt, men de flera spetsspelare som kan avgöra och känns som ett stabilt div 1 lag. Har också en svårspelad hemmaplan där många lag kommer åka på pumpen.

5. Pixbo W. IBF: Ett lag jag gillar skarpt, unga duktiga talanger som fick uppbackning av några äldre rutinerade blev en mycket bra mix, de spelar med mycket fart och offensivlusta och är roliga att se på. Dock spelar de kanske lite väl vågat ibland och det kan straffa sig mot lag som kryper hem och kontrar, de har också inte några jättebra målvakter tycker jag, kan bero på att under de unga åren har de varit dominanta så målvakterna varit sysslolösa. De har fått en dansk målvakt och det ska bli spännande, själv har jag inte hört talas om henne men jag vet att det finns duktiga dam målvakter i Danmark.

6. Södra Dal. Ett lag jag vet väldigt lite om, men de gjorde ett riktigt bra resultat ifjol och vann många matcher på slutet av serien så troligtvis är de bra även i år. Bor ju mkt fel geografisk för att kunna se detta lag men kanske kan man få se dem i höst i jönköping när de ska möta något av 036 lagen.


7. Vänersborg. Ett lag som borde legat högre upp om de haft hela truppen skadefri. Då jag rankar de 2 bästa offensiva spelarna i laget i Ida Fälth och Michelle Linnhart och båda kommer troligtvis vara borta på grund av skador ett tag till och det är stor skillnad om de två spelar eller inte. Sedan har de inte lyckats ersätta de två duktiga backarna Melkersson och Pettersson som bildade ett starkt backpar som gjorde mkt poäng offensivt också. Även målvaktsproblem har de då en slutat och Malin Karlsson är knäskadad, blir det fler skador kan det sluta riktigt illa för Vänersborg. Det blir viktigt att de yngre tar ett stort ansvar.

8. Engelholm. Ett lag som för några år sedan åkte ur Elitserien och har gått utför men någon gång måste fallet stoppas, om de får ihop det så kan de hänga kvar men fortsätter fallet åker de ur i år. De har i många år haft tunn trupp men i alla fall i genrepet så smiskade de in 15 mål och nu borde ju de flesta gå in i serien med ett stort självförtroende när de piskat fd div 1 laget Stanstad.

------------------------------------------------------------

9. Älvstranden: Det blir svårt för dem tror jag när IBF Göteborg drog till sig topparna i Silly season, men de är ett lag som lika gärna kan komma några placeringar högre upp och det är en mycket svårtippad serie som alla div 1 serierna i år. Informationen på hemsidan är i det närmsta obefintlig och bara det gör ju inte direkt att man tror på laget. Frågan är hur många som orkar satsa efter det misslyckadet som "Challegers" ändå var på damsidan då man hade det bästa från både Partille och Älvstranden som var och en var 2 bra damlag. vill passa på att säga att efter lite hjälp av en spelare så hittade lite mer info om spelartruppen ändå även om den inte var komplett och fick lite info, med den infon hade jag tippat laget högre upp men ska inte ändra nu.

10. Östra: De kommer också att ta en hel del poäng och är absolut inget dåligt lag, grejen är bara att lagen ovan känns aningen bättre. Östra har flera toppspelare men de känns ändå svårt att de ska komma före något av de etablerade lagen ovan men bollen är rund och som sagt serien är mycket svårtippad.

11. CL 98: Ett lag som jag såg förra hösten när vi mötte dem i Björnslaget, då tyckte jag de var uddlösa framåt och troligtvis har de ju utvecklats något sedan dess men jag tror ändå inte de kan klara att hänga kvar i serien när strecken är så ofantligt tuffa som de ändå är.

12. Inglestad/Växjö: Fick inget jätteimponerande intryck när de inte kunde ta en träningsmatch på grund av att många studerade, inte kan man väl helt bygga ett lag på några högskolestudenter som inte hade börjar träna den 15 augusti. Är man inte igång då i full träning får man problem enligt mig. Stensist tror jag de kommer och får återigen börja om i div 2 om de inte hittar några riktiga superspelare på sin högskola.Japp då var detta gjort, må bästa laget vinna och ha så roligt ni kan innebandy är ruskigt kul.

Seger i genrepet i Vänersborg och där bröts en mörk trend för FIF!

5e mötet lagen emellan på ca 1 år och för första gången så vann inte de röda. Matchen böljade fram och tillbaka i första perioden och ställningen var 1-1 rätt så rättvist då hemmalget var bättre första tio o vi bättre sista tio, vårt mål gjordes av kapten Nordmark på en retur.

I andra perioden så ändra vi om lite och Märta Svensson som gjort blixtcomeback i Mikaela Spaaks frånvaro smällde in 2-1 i krysset på en stenhård backhand, dagens snyggaste mål helt klart. Vänersborg bröt ett uppspel och kvitterade till 2-2 med även det en snyggt skott.Vi gör 3-2 genom Angelica Högberg på ett skott utifrån bakom en skymd målvakt. Paus och ledning 3-2 inför sista och nu var det bara gå in o köra på i sista o kriga tills slutsignalen går.

Dagens 3:e lina gör 2-4 till oss när Mikaela Svensson vinner en närkamp och droppar snyggt till Marie von Sivers Furhoff som sätter bollen enkelt när målvakten följt med Svensson i en sidledsförflyttning och blev då helt chanslös. 2-5 gör vi i boxplay och det är måltjuven Angelica Högberg som gör ett snyggt mål på halvvolley när hemmalagets 2 backar tvekar lite. Vänersborg reduserar 2 gånger om till 3-5 framför mål och sedan utnyttjar ett missat uppspel och där blev vi straffade hårt (som vanligt) och Rebecka Lööf i Vänersborg hade följt med upp och kunde lätt raka in 4-5 helt vidöppet, en snygg spelkombination av hemmalaget. Sista ordet får ändå Märta Svensson som återigen är het framför kassen och lägger in 4-6 med ca 4-5 minuter kvar av matchen, Vänersborg tar aldrig keepern utan spelar av matchen och vi vinner med 6-4 rättvist tycker ändå jag även om det var en jämn match, båda lagen saknade några spelare även om hemmalaget hade drabbats hårdast av manfall denna gången.

Vi tackar Vänersborg för matchen och önskar de lycka till i serien en serie jag kommer tippa senare under kvällen. Ska bara fiska lite mer resultat först för det är en ruskigt svårtippad serie det är både jag och Filipsson i Vänersborg överrens om.

Extra + idag till Jeanette Johansson i målet som räddade flera frilägen och var bra med på noterna samt comebackande Märta Svensson som visar en härlig fightervilja och Angelica Högberg som var respektlös och fick till många avslut. Hela laget gör en enorm krigamatch och visar att vi verkligen ville ha en seger före serien mot ett div 1 lag.


Genrep mot Vänersborg "Red stars" borta!

Då blir det en tripp till min gamla hemmaplan "Vänersborgen" söndag kl 14.00, känns ändå inte något känslosamt då det inte är en seriematch, hade nog varit ganska stor skillnad om det varit en seriepremiär. Vi har fortfarande spelarna som klev av mot JIK skadade och kanske kan Johanna Johansson spela, det blir o testa på uppvärmingen.

Har några nya spelare som testade i veckan som vi kommer namnge senare så konkurrensen i truppen spetsas.

Vi hoppas kunna hålla en bra defensiv i 3 perioder, senast var det bra i två, detta är sista chansen för spelarna att visa att de ska spela i div 1 premiären och jag tror samtliga i truppen som är uttagna kommer leverera bra. (14+2)

Tipstävlingen blogg mot blogg!

På måndag kommer jag och Göte Rosth www.rosten.blogg.se köra en tipstävling, om någon mer bloggare är sugen på att tävla mot oss så får ni höra av er. Tävlingen är enkel det går ut på att tippa rätt resultat (och vinnare såklart) i div 1 mellersta. Vi ska i alla fall köra premiäromgången i 5 av de 6 matcherna. Vi tippar helt enkelt inte vårt egna lag, på måndag läggs våra tips ut. Man kommer att få 1 poäng för rätt tecken (1, x , 2) samt 3p för rätt resultat. Vi körde ju lite tips ifjol och jag känner nog att jag hade något bättre tips ifjol, i år har jag dock väldigt dålig koll på stockholmslagen så där är det en klar fördel för Rosten, men klart jag tror på seger ändå.

På söndag ska jag också tippa hur div 1 södra slutar, en mycket intressant serie som börjar med ett hat/kärleks derby direkt mellan IBF Göteborg och IBF Älvstranden, merparten av spelarna i de båda lagen har varit lagkamrater så en tät match är ju ingen skräll, kommer ihåg för några år sedan då just de 2 lagen möttes i Torpahallen och man såg direkt att lagen tog ut varandra, matchen slutade lite trist 0-0 den gången, en repris nu?

Lugnet före stormen!

Det känns som om det är väldigt lugnt nu på innebandyfronten om vi pratar i div 1 dam. Jik har en bra hemsidan där det skrivs vad de gör osv. http://www.jik.se/

Men annars så ser det rätt så lugnt ut även om jag inte kollat alla lagen. Måste erkänna att jag sneglat lite på Skattskärrs hemsida men där står inte så mkt mer än att de förlorade mot Hagfors i dm-semin med uddamålet. Ganska väntat resultat då det brukar vara jämna matcher i grannderbyn även om det är några mil mellan Hagfors och Karlstad, men i serien måste det ju räknas som derby.

Min känsla säger att Hagfors blir en obehaglig överraskning för många lag, vi har faktiskt just båda värmlandslagen att möta i premiäromgångarna. Lördagen den 25/9 möter vi Skattskärr hemma och onsdagen den 29/9 Hagfors borta. Skrämmande att man ska åka så långt en vardag, tycker att förbundet kunde tagit hänsyn till avståndet och lagt matchen en helg istället. Blir till att höra med övriga i ledarstaben samt förra årets coach Patric Löfborg om info om just Hagfors men Skattskärr har jag järnkoll på så den planen är redan klar hur vi ska spela mot dem, en sak är säker det finns bara tuffa matcher i årets div 1. Jag ska passa på att inom några dagar tippa div 1 södra, känns ofarligt att göra det då jag ändå inte kommer möta något lag därifrån i serien och har sett flera av lagen spela så kan i alla fall göra ett försök.

Allsvensk seriefinal!

Malmö mot Helsningborg i en seriefinal, spännande även om mitt Djurgården inte är inblandat, hoppas på att det blir en bra match och att lagen vågar bjuda upp till dans. Tips 2-2, derby och en viktig match där inget lag har råd att förlora, vad tror ni själva?


Idag spelar också Linköping i vår serie mot Jönköping, en liten fingervisning kanske hur vi står i jämförelse mot Linköping om man jämför våra resultat, senast vann JIK med 5-2 mot Linköping rättvist och jag tror JIK vinner även ikväll med liknande siffror.

Förlust i ännu en tight match!

Efter 2 perioder var ställningen 1-1 och i första hade Jik mest chanser men i andra var vi det klart bättre laget och skapade mkt chanser men tyvärr rullade inte bollen in mer än en gång då kapten Nordmark dunkade in bollen i ett 2 mot 1 läge.

I sista perioden tappar vi lite av fokusen i försvaret och Jik kan göra ett par lätta mål då vi missar markering och sen när vi klev på kom ett par till. Sett till föregående matcher så är det ändå en bra insats, vår andra period var riktigt bra och flera spelare var riktigt bra, den som mest imponerade idag var Mikaela Svensson, 15 år gammal men spelade som om hon var 20 år och vann allt defensivt idag, riktigt kul att se, blir inte hon given i distriktslaget så är jag mycket förvånad då de borde ta hela vår 3e lina med Svensson, Falk och Lundgren då de får en samspelt bra kejda.

Det mest negativa med matchen var 3 skador, då Mikaela Spaak tvingades åka till akuten med en ordentlig knäskada, förhoppningsvis är inget brutet men det såg inte bra ut. Johanna Johansson har återigen brutit näsan efter en armbåge som hittade hennes näsa. Karin Johansson kände av sin gamla skada och tvingades också utgå.

I och med dessa skador har vi lämnat återbud till Östra och kommer inte spela mot dem på onsdag då vi har en tunn trupp och helt enkelt inte vill riskera mera skador, vi kommer spela sista träningsmatchen nästa söndag mot Vänersborg om inget oförutsett händer.

Såg att Lockeruds damer fick storpisk hemma av Warbergs damer med hela 2-8 så vår förlust med 4-14 på bortaplan mot Warberg inte var så konstig ändå... Vinner inte Warbergs damer div 1 södra är jag förvånad, av de lag jag sett i år i div 1 är inte något i klass med WIC....

Matchdags mot Jönköpings IK.

Ikväll kl 18 ska vi spela vår sista träningsmatch på hemmaplan, motståndare är JIK, ett lag som gjort bra resultat på försäsongen, har själv sett dem och ska göra upp en plan hur vi ska få dem så dåliga som möjligt utan att för den sakens skull ändra för mycket i vårt eget spel. Viktigaste med matchen är att få till bra avslut och få upp närkamperna igen för det har saknats lite i veckan, att vi har domare som tillåter kropp gör det extra roligt (Jonsson & Gustavsson från Lidköping).

Som sagt en tuff match att vänta då Jik har 3 bra kedjor varav en vass förstafemma med bl a  Anteryd, Didriksson som poänggörare. Till denna match saknas endast Mari som fick en lättare sträckning i vaden i veckan så någon chansning där är onödigt. Johanna Johansson är åter efter utlandsresa.

Övergångar, oskrivna regler eller hur är det nu igen?

Med övergångar har det ju varit en del strul genom åren, oftast då det inte gått helt rätt till från början. I innebandyn är det en ganska glasklar regel gällande övergångar, om den är bra är en helt annan femma. Från1 maj till och med 15 augusti något som inte alla föreningar verkar ha koll på.

Även om spelarna inte har kontrakt så måste gamla klubben säga okej att spelaren lämnar för en ny förening efter 15 augusti, ett datum jag personligen tycker är ganska tidigt då många klubbar precis gått in i hall, kan tänka mig att många spelare vill känna lite om de ska vara kvar ett gå till en ny klubb då det kanske blivit ny tränare mm och man vill få chansen att testa med en ny klubb och det är inte lätt att bestämma sig på 3-4 träningar. Lite mer acceptabelt datum hade varit sista augusti istället, men nog om det.

Hur bör man gå tillväga då om en spelare vill provträna med ens klubb? Jag anser följande, som ansvarig tränare bör man kontakta den gamla föreningens tränare alt ordf eller sportansvarig så det inte kommer ut i efterhand att en spelare varit i en annan klubb och tränat, hur skulle det se ut med spelare som tränar här och där, man skulle inte ha koll på vilka spelare som kan tänkas lämna eller vara kvar.

Om man då vill försöka värva en spelare från en annan klubb, som t ex när vi i Fröjered ville värva Mari Von Sivers, hon hade spelat föregående säsong med Skövde IB. Då gjorde jag så att jag ringde upp Bodh i Skövde som är ordförande och förklarade att vi ville ta kontakt med Mari helt enkelt och sen småpratade vi också vilket var trevligt men när vi sedan fick Mari att provspela och sedan vilja spela med oss så var det ingen överraskning för Skövde.

Detsamma var när jag var tränare i Vänersborg och ville försöka värva 3 spelare från just Fröjered, då väntade vi in att kvalet skulle spelas färdigt av respekt för klubben så spelarna inte skulle störas mentalt och när det var slut så mailade vi klubben (sportchefen gjorde detta) och sedan tog vi kontakt med spelarna om en provträning.

Sedan när vi (jag) väl pratar oskrivna regler så måste jag ju också ta upp det där med att distriktslagsledare även tillhör en förening som gärna värvar över de talangfulla spelarna som de är ledare för, detta är förbjudet men görs ändå gång efter annan och har gjorts en hel del förr om åren också, känns onödigt att gå in på namn osv men detta är riktigt lågt att utnyttja unga spelare och lova dem saker för att de ska byta till ledarens egen klubb.
Faran jag kan se med detta är att föreningarna bojkottar distriktslagen, något jag själv garanterat hade gjort om sådant hänt mina egna spelare.

Sedan har vi tyvärr inte något som heter fostringsbidrag inom innebandyn som fotbollen har, att ungdomsklubbarna får en del från övergångar som görs till spelaren fyller en viss ålder, har för mig att det är ca 25 år. Vet ju att Holmalund fick en hel del när Johan Elmander gjorde övergångar. Det vore ju inte fel om ungdomsklubben som fostrat spelaren från kanske när den började spela tills den var 17 år får en bra slant om spelaren byter från div 1 till elitserien några år senare, låt säga 25 % av övergångssumman. Utan småklubbarnas fostran så får många elitserieklubbar det svårt, bara att se på flera klubbar där de värvar ihop spelare varje år och i princip inte har några egna talanger. talangutveckling av egna spelare är ändå det som gäller i långa loppet för att nå framgång.

Summan av detta kommer ju bli att man som förening blir tvungen att skriva långa kontrakt med alla spelarna för att inte riskera att man blir av med sina talanger utan att få ett rött öre för det och självklart ska man få en peng för sina talanger när de fortsätter sin karriär på högre nivå, inga jättesummor men pengar man kan investera på nytt på nya unga spelare eller om man t ex tappar lagets bästa spelare i låt säga div 1, då kanske man är tvungen att värva en ny toppspelare och det är ju inte gratis, då är en bra slant extra välkommen, så vad är en skälig övergångssumma då för damspelare?

En toppspelare i div 1 tycker jag i alla fall är värd minst 25 000 kr. En bra spelare 15 000, en spelare i truppen runt 5000 kanske, varierar ju från fall till fall såklart. Jag undrar vad t ex Madelene Backlund hade kostat om Västerås funnits kvar och hon velat byta klubb, vilket inte är troligt men om man ändå funderar lite. Skulle tippat på mellan 40 och 50 tusen kronor vad tycker ni andra?

Jag tycker också det hade varit bra om alla övergångssummor varit offentliga på innebandy.se så man kunnat se lite hur det egentligen är, det mesta i sverige är ju offentligt så varför inte, hade vart riktigt bra också att ha som i Danmark en sida där man kan se alla övergångar från lag i de högre serierna (ev bara eliten). Just nu är det vissa klubbar som har en bra information medan vissa inte uppdaterat sina hemsidor sedan sista seriematchen ifjol i princip. Har jag glömt något eller är det inga oskrivna regler inom övergångar, är det okej att köra vilda västern och roffa åt sig alla spelare man kommer över?? Hur skulle det se ut då?

Träningsmatcher, oskrivna regler eller hur är det nu igen?

Vi har spelat några träningsmatcher och ska spela 3 till och hur är det nu egentligen när man ska spela en träningsmatch. Ja är det glasklart att hemmalaget ska betala hallhyra och domare? I t ex Göteborg är det sedvanligt att lagen delare domarna och att hemmalaget tar hallhyran oftast, vilket är relativt okej, i och för sig är hallhyran sjukt hög i Göteborg, det är svinigt mot alla föreningar att de ska betala i flera fall över 300 kr per timma för en halvsunkig hall med en sarg som sett sina bästa dagar som det är i några fall, dock finns det många fina hallar också.

När vi kommer till våra distrikt ute på landet blir läget lite förändrat då vi ofta har en resa för träningsmatchen som nu när vi ska möta Jönköping, först så hade jag dålig koll och trodde det bara var några mil mellan jönköping och tidaholm men det visade sig vara längre än jag trodde ca 5-6 mil ca så när vi tar emot jönköping så känns det mest rätt att vi ska betalad domarna då de har ca 10 mil x 5 bilar ca 1000 kr i kostnad, och nästa gång vi spelar mot dem i Jönköping så pröjsar de domarna, vi kommer säkerligen mötas fler gånger så det går nog bra. Mot Östra så ska vi mötas 2 gånger och senast betalade vi domarna och nu räknar jag med att de såklart gör det vilket inte är några konstigheter.

Sedan har v iett annat lag som vi har råkat på/ska råka på vill inte nämna några namn frågade om vi skulle dela kostnaden av domarna i år när vi skulle/ska träningsspela hos dem, då vi har 5 bilar x ca 25 mil, ca 2500 kr i resekostnader, det kändes väl sådär om jag ska vara ärlig. Har jag fel eller är det inte hemmalaget som ska ta de kostnaderna när klubbarna ligger några mil bort? Hur gör ni i ert lag?

En annan sak som är lite känslig, är det okej att t ex en ledare eller flera som är verksamma i klubben dömer träningsmatcher för representationslagen, jag tycker att det är okej om de är kompetenta domare och kan gå in med 50-50 inställningen, ofta så kanske till och med hemmalaget blir lite missgynnat då domarna/ledarna vet vilka som lätt spelar lite på gränsen och över den. Vad tycker ni?

Sen en grej till, vet domarna verkligen om att de inte får ta ut fullt arvode på sina träningsmatcher de dömer före seriestart? Har fått många "Saltade" räkningar genom åren och det roligaste är om man har 4 träningsmatcher och 4 domarpar så får man oftast 4 olika arvoden fast det borde vara samma i varje match, det har blivit bättre med åren men det var lite upp o ner för några år sedan kan jag säga. Ett problem som inte alltid är domarnas eget fel då förbundet inte alltid varit glasklara vad som gäller, vet för några år sedan då jag blev inkallad i sista stund att döma Mais mot Challengers, det var tidigt i Augusti och jag och min kollega hade ingen aning om vad vi skulle ta då det stod en sak på svenskans sida och en annan sak på gibfs (distriktets) Fick ringa flera domare och tror att vi fick tag i Magnus Persson som gav ett bra svar, han har ju alltid koll på allt (det mesta). Nu ska jag faktiskt säga att Västergötlands förbund har vart bra och skrivit att 400 kr ska domarna ta ut på alla träningsmatcher, det är skitbra, önskar de gjort samma för ett antal år sedan så det inte blir några konstigheter.

Nästa gång ska jag ta upp lite oskrivna regler angående övergångar och hur man som förening bör gå till väga, känns som vissa föreningar inte har koll trots att de har rutinerade herrar på de posterna som tror de kan bete sig hur som helst, dags att börja bete sig lite proffsigt kanske?

Lycka till alla lag på försäsongen, om ca 2 veckor börjar serien må det bästa laget vinna....

DM-Bilder!Match mot Borås.
Även denna från Boråsmatchen!Glada miner efter ett av målen.

För fler bilder se vår hemsida www.frojeredsif.se
Mysteriet med de flytande vattenflaskorna!

När IBK Vänersborg vaknade upp på söndagen så flöt deras flaskor i en liten damm, hur kunde det vara så. Ja det kan man fråga sig, idag så dök deras flaskställ upp i Tidaholm, snäll som jag är så ska jag se till att de kommer hem till 0521 den 19 september då vi möts i en träningsmatch så spelarna slipper bära sina egna flaskor, tror Kenth och Mats är glada att slippa bära de tunga flaskorna nu, eller kanske är det Bolan som får bära dem i famnen i helgen i Göteborg?

Ja se hur det kan gå när man bor på camping i Skövde.

Repris från 2009 i DM-finalen!

Även detta året var det final mellan Vänersborg och Fröjered på damsidan och även denna gången vann de röda från 0521 en spelmässigt ganska jämn match. Jag tycker vi i FIF började bäst och hade några bra chanser men avsluten gick inte in och istället fick Vänersborg göra 1-0 i pp, ett klassmål i krysset av Belinda Johansson. 2-0 satte kapten Maria Olsson på rätt ställe då hon lade bollen lågt vid stolpen. 2-1 satte Mikaela Spaak i FIF på ett riktigt hårt skott utifrån och det touchade lätt på Jennifers klubba. I det läget kändes det som vi i FIF var på gång men vi fick inte in bollen och istället fick Ximena chansen och i slottet är hon dödlig som alltid och satte in 3-1. vi ändrade om lite och flyttade ner Spaak för att hon skulle få chansen med sina hårda skott utifrån men vi fick inte till det sista så i ett sista försök tog vi ut målvakten och det resulterade istället i att vänersborg satte 4-1, tror det var Marina Hoppe som satte bollen i nät, kommer faktiskt inte ihåg det, rätta mig gärna om jag har fel.

Kul att vi fick med Lisa Jansson i All star team när hon gjort sina första matcher som back under helgen och från många håll på läktaren så fick hon lovord, riktigt kul för Lisa som var en av våra bästa spelare under helgen. Angelica Högberg kom också med i all star team och hon låg bakom merparten av våra mål, hon gjorde 6 mål och en hel del assist, om jag räknat rätt så 6+7= 13 p.

Vänersborg hade med 2 spelare även de, duktiga kapten Maria Olsson som får dra ett tungt lass på backsidan i år och är det någon spelare Vänersborg inte får ha skadad är det Maria, utan tvekan bästa spelare i Vänersborg. Mathilda Bodin kom också med i all starlaget mycket välförtjänt, hon satte dit ett snyggt mål i semin och var rörlig och visade upp ett bra passningsspel, även Bodin får visa vägen i de röda i år i div 1 södra. En serie där de får mycket tufft motstånd av bl a Warberg och Jönköping.

Silver är inte så kul att vinna som guld men när besvikelsen lagt sig så ska man ändå vara nöjd och ta lärdom av vad turneringen givit oss. Om 2 veckor möter vi Vänersborg i genrepet inför serien och kanske får vi vår revansch då?

Sedan måste jag också nämna att vår medresta publik var grymt bra, bästa publiken man kan ha, med ert stöd i serien blir det en rolig höst/vinter.
Bilder kommer senare under kvällen.

Gruppetta i DM!

Gruppspelet är färdigspelat och matcherna slutade enligt följande:

FIF - Halna 1-0, Mikaela Spaak målskytt

FIF - Lockerud, 4-0 Målskyttar, Mikaela Spaak, Angelica Högberg, Annie Storm och Anna Nordmark

FIF - Borås, 4-2 Målskyttar, Sanna Lundgren 2, Angelica Högberg, Annie Storm

FIF - Mullsjö 3-0, Målskyttar Anna Nordmark, Angelica Högberg, Kajsa Högberg

Ledarstaben är mycket nöjd med dag 1.

Imorgon kl 09,00 spelas kvartsfinalen mot Skövde IB.


Dm till helgen!

En träning kvar imorgon och sedan årets DM för västergötlands damlag. 10 lag gör upp om det, favoriter är förra årets vinnare Vänersborg och nästfavorit är vi i Fröjered förra årets silverlag. Kan kanske någon outsider skrälla som Mais som förra året åker ur i kvarten mot Skövde ib efter vissa efterspel med matchstraff då det var lite kalabalik med domarna, vill inte skriva mer om det för det känns som det är old news. Lockeruds unga talanger är också alltid en outsider då de brukar ha mkt talang och kunna lira bra boll. BK Halna är nya och ingen vet riktigt hur bra de är så där kan man åka på en näsbränna. Vi räknar med samtliga i truppen, dock kommer vi matcha olika uppställningar i gruppspelet för att krydda med de hetaste i slutspelet där 4 av 5 lag går vidare till om de inte ändrat upplägget.

RSS 2.0