Vad ska man skriva om tro?

Har inte så mycket inspiration att skriva om innebandy just nu, vet inte om jag ska fortsätta att skriva på bloggen, har hållt på ganska många år nu och de åren som det varit flest besökare är ju när jag följt en serie och skrivit ganska ofta såklart. Tror bästa året var när jag skrev om gamla div 2 med lag som Alingsås, Borås, Lidköping, Vänersborg mm huserade, var lätt att följa många lag då det inte var så långa resor att åka och kika och det blev lite spelarintervjuer osv.
 
Får se vad som händer, har inte lika mycket fritid nu heller med 3 barn och företag och även lite spel själv.

Innebandyn har börjat!

Har börjat träna lite nu och förhoppningsvis ökar antalet och kvalitén på träningarna. Det är ju alltid lite ringrostigt när allt drar igång igen.
 
Saknar den gamla goa tiden när det inte var massa U-lag i seriespel utan man mötte goa gäng som spelade i div 4-6 och serierna avgjordes på lika villkor. Idag är det alltid U-lagen som avgör på något sätt då de oftast har olika lag i olika matcher vilket beror på om de har A-lagsmatch samma dag osv. Varför inte göra en div 4 A och en div 4 U också när man gjort det i div 3. Åker hellre 3 mil längre och möter Sollebrunn än åker till Vara och möter deras U-lag, dåligt exempel kanske då Vara ska spela i div3 u men ändå.
 
 

Träna på allt i era träningsmatcher!

Tror jag har skrivit lite om detta förut men tänkte ta upp det igen då det är aktuellt i tiden med innebandyträningsmatcher. Varför har man just träninsmatcher och för vem?
 
Jo för att slipa på detaljer och få laget redo för serien såklart skulle nog de flesta säga samt att man vill se hur olika spelare presterar i olika situationer, men glöm inte bort er själva tränare och coacher säger jag.
 
För en gammal tränarräv som mig själv så ser jag träningsmatcher som ett sätt att lära mig själv något och att prova nya saker så man har testat det när det är skarpt läge. Att stå som tränare och bara rulla på när ens lag ligger under med ett par mål i slutet utan att försöka toppa och spela 6 mot 5 eller göra något tycker jag är slöseri, har man träningsmatch så måste man ju även som tränare ta sitt ansvar och träna på sådana situationer som säkerligen lär hända i en serie. Även testa frislagsvarianter mm.
 
Personligen brukar jag vilja träna både powerplay och boxplay i träningsmatcher och om det är en lugn match så brukar jag komma överrens med motståndarnas tränare att vi tar var sin (för t ex felaktigt byte mm, det är ju bara att vara 6 spelare på planen en stund :) ) 
 
Det är ju en sak att nöta PP på träningarna men man måste testa det på match, ju mer desto bättre.
 
Ja det var lite kort om detta ämnet, kör hårt därute. :)
 

DM i västergötland, snart ett minne blott.

8 herrlag och 4 damlag anmälda, säger bara fiasko för hela DM, det skulle ju få en nytändning när de flyttade det till Mariestad och lade det en helg tidigare än ifjol så det inte korsade med Björnslaget mm. 
 
Jag ifrågasatte detta i våras att förbundet beslutade detta utan att fråga klubbarna på årsmötet och självklart om man kritiserar förbundet så får man alltid svar på tal om att ingen annan sökte och man måste ha rätt förutsättning med hallar osv och absolut, köper det men.......ingen visste att det gick att söka i alla fall ingen jag pratat med. Av lagen som är anmälda har vi 1 lag söderifrån och det är svenljunga, vilket jag påpekade att geografiskt är Mariestad kanske inte helt rätt.
 
Sedan kan jag också tycka att 2500 kr för att lira några matcher 2 x 15 som det var snack om från början, nä fan då gör vi själva att vi kör en miniturnering med 2 x 20 och möter varandra lite och splittar en domarkostnad för ca 1000 kr per lag om vi blir 4 lag som det ser ut som nu och drar ihop jämna motståndare vilket också är kul. Nej DM blev ett lyft när de ändrade från att ha möten under seriespelet (som var värdelöst) till en cup före seriestart men det är för dyrt och det ligger fel geografiskt. 
 
Jag tycker också man kan spetsa till det lite som i växjös cup förr i tiden, med en handikappstraff per division, säg att Fröjered (div 4) möter Lidköping (div 1) 3 straffmål där och det blir mkt intressant måste jag säga. Då säger herr Selander att det går ju inte för DM är en officiell tävling, jaha och vem fan bryr sig då vi ändå inte får spela någon regionfinal om vi vinner dm, det ska handla om en sak tycker jag, glädje och utveckling, för det handlar om att utveckla laget och förbereda det för seriestart och självfallet att ha kul då vi på vår gräsrotsnivå inte får några stora pengar för att hålla på med innebandy utan vi offrar vår fritid hemma i soffan med nära o kära för att lira lite plast på kvällarna så vi måste ha skoj annars kan det kvitta. Man kan döpa om det till "bäst i västergötland cup" och ha speciella regler.
 
Sedan lite priser mer än en billig pokal, presentkort på stadium eller något annat kul är något jag efterfrågat också.
 
Att åka på DM och få stryk med 8-0 är kanske inte jätteskoj men att kanske få slå in en straff och börja med 1-0 och i alla fall hänga med målmässigt halva matchen hade varit jätteskoj. Finns säkerligen fler saker man kan göra men ibland måste man nog dra tummen ur röven och inse att det som är inte är någon hit överhuvud taget.
 
 
Kanske därför inga av lagen från de lägsta serierna (div 4) varit med i dm sista åren för de inte känner att de har någon chans, kanske även kan göra ett dm för div 3 och div 4 lik gamla goa cup 56 som var riktigt bra förr i tiden.
 
Hur kul hade det inte varit om alla lagen varit med??
 
 
 
VI själva i Fröjered kommer i alla fall ordna "lilla dm" ihop med 3 andra klubbar och ha en kul lördag i år, nästa år kanske vi kör med 8 lag om intresse finns för div 3 och div 4 lag.
 
 
 
 

RSS 2.0