DM i västergötland, snart ett minne blott.

8 herrlag och 4 damlag anmälda, säger bara fiasko för hela DM, det skulle ju få en nytändning när de flyttade det till Mariestad och lade det en helg tidigare än ifjol så det inte korsade med Björnslaget mm. 
 
Jag ifrågasatte detta i våras att förbundet beslutade detta utan att fråga klubbarna på årsmötet och självklart om man kritiserar förbundet så får man alltid svar på tal om att ingen annan sökte och man måste ha rätt förutsättning med hallar osv och absolut, köper det men.......ingen visste att det gick att söka i alla fall ingen jag pratat med. Av lagen som är anmälda har vi 1 lag söderifrån och det är svenljunga, vilket jag påpekade att geografiskt är Mariestad kanske inte helt rätt.
 
Sedan kan jag också tycka att 2500 kr för att lira några matcher 2 x 15 som det var snack om från början, nä fan då gör vi själva att vi kör en miniturnering med 2 x 20 och möter varandra lite och splittar en domarkostnad för ca 1000 kr per lag om vi blir 4 lag som det ser ut som nu och drar ihop jämna motståndare vilket också är kul. Nej DM blev ett lyft när de ändrade från att ha möten under seriespelet (som var värdelöst) till en cup före seriestart men det är för dyrt och det ligger fel geografiskt. 
 
Jag tycker också man kan spetsa till det lite som i växjös cup förr i tiden, med en handikappstraff per division, säg att Fröjered (div 4) möter Lidköping (div 1) 3 straffmål där och det blir mkt intressant måste jag säga. Då säger herr Selander att det går ju inte för DM är en officiell tävling, jaha och vem fan bryr sig då vi ändå inte får spela någon regionfinal om vi vinner dm, det ska handla om en sak tycker jag, glädje och utveckling, för det handlar om att utveckla laget och förbereda det för seriestart och självfallet att ha kul då vi på vår gräsrotsnivå inte får några stora pengar för att hålla på med innebandy utan vi offrar vår fritid hemma i soffan med nära o kära för att lira lite plast på kvällarna så vi måste ha skoj annars kan det kvitta. Man kan döpa om det till "bäst i västergötland cup" och ha speciella regler.
 
Sedan lite priser mer än en billig pokal, presentkort på stadium eller något annat kul är något jag efterfrågat också.
 
Att åka på DM och få stryk med 8-0 är kanske inte jätteskoj men att kanske få slå in en straff och börja med 1-0 och i alla fall hänga med målmässigt halva matchen hade varit jätteskoj. Finns säkerligen fler saker man kan göra men ibland måste man nog dra tummen ur röven och inse att det som är inte är någon hit överhuvud taget.
 
 
Kanske därför inga av lagen från de lägsta serierna (div 4) varit med i dm sista åren för de inte känner att de har någon chans, kanske även kan göra ett dm för div 3 och div 4 lik gamla goa cup 56 som var riktigt bra förr i tiden.
 
Hur kul hade det inte varit om alla lagen varit med??
 
 
 
VI själva i Fröjered kommer i alla fall ordna "lilla dm" ihop med 3 andra klubbar och ha en kul lördag i år, nästa år kanske vi kör med 8 lag om intresse finns för div 3 och div 4 lag.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Innebandyvästgöten

Håller faktiskt med dig i allt du skriver. Ofattbart att man hela tiden slickar röv på Mariestad. Kolla distriktslaget genom åren, bara massa Mariestadsfilk också nästan hela tiden. Vad har egentligen Lockerud som inte andra har. Sjukt.

Svar: en Historia från forntiden? :)
David Karlsson

2014-08-04 @ 11:24:29
Postat av: Albin

Frågan är väl egentligen varför inga av våra "stora" föreningar ställer upp? När ställde tex Mullsjö och Fagerhult upp senast med sina A-lag? Tror problematiken är att de inte vågar göra det. Att möta benknäckargäng från div.3 och 4 ger absolut ingenting och är förmodligen inte värt risken.
Det skulle höja DM till en ny nivå om dessa var med, tänk vad många föreningar skulle tycka det var kul att se de bästa i regionen i action!

Spelar ingen roll vilken helg på försäsongen man lägger det, snarare bättre att lägga det i slutet av april.

Det är dags för Västergötland att vara "rädda" om sina stora föreningar som man kan använda som "pr" i många syften om man istället väljer att samarbeta.

Svar: Mycket tänkvärt där Albin. Dock tror jag inga div 3 lag hade haft något fysiskt att sätta emot de stora lagen utan tvärt om de hade blivit mosade. :)
David Karlsson

2014-08-05 @ 18:56:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0