Snart säsongens första Warberg resa!

Förra året blev det många Warbergsmatcher som man fick avnjuta och snart är det dags för säsongens första mot inget lag mindre än AIK. Som djurgårdare är man född till att hata just AIK och även om det inte finns något DIF i superligan så känns det extra bra att heja på WIC mot just AIK. AIK är ett bra lag på pappret men har inte visat upp något mästarlir än, men med en del nya spelare så är det nog ett lag som kommer mer och mer ju längre säsongen går. Det bästa är att vi kommer åka en hel busslast från Borås med Goifare och innebandygymnasie elever från Borås.

Hoppas det blir högljutt och bra drag, förra året såg jag detta möte och Warberg vann med 9-4 eller något sådant så det var grymt bra, min statistik är fortfarande 100 % i sparbankshallen, av alla matcher jag sett ca 10 st så har hemmalaget vunnit samtliga och det bådar gott. Matchen går om 3 veckor den 20 oktober en måndag och tvmatch och allt så det kommer bli grym inramning som alltid.Simon Nilsson blir en intressant spelare att följa i årets Warberg som ser ruskigt starkt ut.


Seger i premiären!!

Fristad Goifs premiär i div 4 mot Svenljunga slutade med seger 5-3 (2-1, 2-0,1-2) och i ärlighetens namn kunde det blivit större seger för det klingade i ramen hela 5 gånger och motståndarna hade max en ramträff.
En härlig variant i powerplay gick hem och blev ganska avgörande med 4-1 i slutet av andra perioden. Sista perioden blev det en del utvisningar för båda lagen och gästerna vann perioden med 2-1 och det höll på att bli en del nerv i slutet när gästerna tryckte på. Svenljunga var ett lag som inte hade så mycket lagspel utan levde på några individualister mot vårt lagspel där alla jobbade hårt för varann.

Målskyttar, Andreas Johansen 2, Markus "P" 2 och Daniel Lund 1.


Bäste spelare, Andreas Johansen.

Bra domarinsats av alingsåsarna Kent Olsson och Stefan Johansson som höll en mycket bra nivå.

Lördagskvällen avslutades i klubbstugan med en liten lagfest med div dryck och pizza.

Nästa helg ska vi ta oss an ibk 7hs u-lag och det blir nog deras juniorlag som vi kommer ställas mot i Almåshallen i Borås en tidig lördagsmorgon.

Referat Alingsås-Pixbo div 2

Period 1.
Redan efter 46 sekunder åker Alingsås spelare Mikael Gustafsson ut 2 min för hårt spel. Pixbo har lite problem med den studsande parketten och Alingsås klarar. Någon minut senare får hemmalaget en chans och gästernas målvakt Christoffer Uggla Andersson räddar bollen men den hamnar bakom honom och en back kan rensa, hemmalaget vill ha mål men bollen är inte över linjen och istället för Pixbo ett friläge som de bränner efter ca 5.30. Pixbo känns lite hetare och skapar ett bra frislag. Mattias Andersson i hemmalaget frispelar Joel Andersson som missar bollen i slottet där han fick öppet mål och även hemmalaget lider av parkettstudsar. Alingsås unga kedja med Andersson x 2 Mattias och Joel och Joakim Andréasson ser pigga ut. Mattias går förbi sin spelare och får friläge men skottet går över. 1-0 10.42 av förstafemman, Patrik Sernlid på bortre delen av slottet får sätta dit ett bra direktskott på en fin pass genom slottet bakifrån mål av Christoffer Bergkvist, en pass som Pixbo verkligen inte får släppa igenom. Känns i detta läget inte helt rättvist men det gäller o sätta dit den. 18.45 kommer 1-1, det börjar med en blindpass av Andreas Glännbro i hemmalaget bakom Pixbos mål och gästerna kontrar riktigt bra med en krosspass och direktskott. Skott i kryssribban av backen Oscar Lundin som har ett riktigt bra skott. 1-1 efter första känns rättvist, Pixbo för matchen och Alingsås står i sin 2-2-1 uppställning och väntar på kontringslägen som de får då och då. Skott 8-10 efter första.

Period 2.
Alingsås tar ledningen och det är den unga linan som tillsammans pressar gästerna, Joel Andersson pressar och Mattias Andersson tar bollen och går bakom mål och serverar Joakim Andréasson bollen i slottet och han dunkar upp den i nättaket mycket snyggt redan efter 42 sekunder, ett riktigt lagmål, mycket snyggt. 1.41 kvitterar Pixbo på ett riktigt skitmål långt utifrån och hemmakeeper Kristian Kjell såg skymd ut när David Ringhage slängde iväg en boll på kassen som slank in, Reichenberg störde bra framför mål. Alingsås vill ha det till hög klubba och det såg inte direkt ut som en hög klubba från läktarhåll. Någon minut senare ännu ett farligt långskott från Pixbo. Öppet läge på bortre stolpen för gästerna men skottet går utanför efter 2 st krosspassar. Pixbo har problem med parketten helt klart. Jättechans senare för Andreas Glännbro i Alingsås som får bollen helt fri på bortre av Patrik Sernlid, bra av Sernlid. Efter 5.17 bryter gästerna och får friläge men Kjell i hemmamålet räddar. Lite hawaiispel och det är kul att se, lagen byter lite chanser med varann. Alingsås sätter in en avlastfemma efter ca 6 minuter.
2 min utv på Johan Jihde 6.57 in i perioden för slag, när han kom lite sent efter ett växelspel av hemmalaget. Bra prestation av nummer 33 i boxplay Andreas Esmyr som höll i bollen mycket bra och gästerna klarar boxplayet. Alingsås powerplay var inte jätteimponernade heller. Bra prestation igen av juniorlinan som ser mycket pigga ut. Johan Jihde avslutar en snygg upprullning från gästerna med ett skott över, skottet var riktigt hårt. Avvaktande 2a för slag på gästerna och sedan en träningning mot sarg och spel 5 mot 3 för Alingsås som får ett jätteläge att rycka åt sig en ledning.
Hemmalaget får 2 bra lägen och det är John Axelberg som får båda lägena men skotten går utanför och det är inte lätt att bara ha spelat ett byte eller två och gå in i powerplay och skjuta direktskott på parketten i Nolhaga. Johan Jihde i Pixbo gör ett grymt bra boxplay och går förbi sin motståndare och drar på ett riktigt bra skott som Kjell i hemmakassen är på. Axelberg för tredje gången utanför. Sernlid får en halvchans på bortre stolpen men har för dålig vinkel och gästerna klarar sitt 3 mot 5 boxplay. Hemmalagets facit 5 avslut 4 utanför kan dem inte vara nöjda med, dessutom en jättechans för gästerna. Detta ser ut att ha stärkt gästerna och hemmaspelarna drar klubba i sargen och skriker svordommar när dem byter, med all rätta.
Frislag för Pixbo 16.51 på gulstreckade handbollslinjen rakt framför mål och där satt den, en pet mellan benen på första killen och andra killen drar in den, målskytt Andreas Esmyr, assist av Adam Gustavsson och det hängde lite i luften efter gästerna klarat sitt 3 mot 5 tidigare för dem såg riktigt stärkta ut av det. Ställningen nu 2-3. Joakim Glaerum sköt ett riktigt bra skott som hemmakeeper Kjell fick ut handen på med fri sikt, ett riktigt bra skott i slutminuterna av andra perioden. Bra chans av Alingsås förstafemma när Glännbro avslutar i ett 2 mot 1 läge på första stolpen men målvakten räddar.
Skottstatistik period 2. 5-11 och det speglar faktiskt perioden, Pixbo kändes hetare och Alingsås tog en del skott som gick utanför.

Period 3. Jättechans för Pixbo efter 2 minuter, skott touch och över. Snygg soloraid av Esmyr i Pixbo som drar 2 spelare och lägger en diagonalare men Alingsås han täcka skottet. Pixbo rullar och efter 4 minuter har Pixbo haft 4-5 skott och Alingsås inget då Andreas Glännbro efter 5.29 får en fin pass av Patrik Sernlid från hörnet och samtliga i Pixbo kollar boll och glömmer av markering på Glännbro som sätter dit bollen vid bortre stolpen. 3-3. 6.37 tar Mikael Gustafsson ett bra avslut utifrån men gästernas målvakt kan rädda han också även om han inte haft så mycket att göra i början på tredje.
10 minuter spelat och gästerna missar ett uppspel och Johan Alm som kommit in istället för Joel Andersson i unga linan skjuter på en klubba och över. 11.07 får gästerna en dubbelchans, utkast från målvakt och 2 mot 1 läge, krosspass skott returen rätt ut i mitten och ännu en räddning av Alingsås målvakt.

Sandro Johansson räddade ett mål när han stod ivägen för ett riktigt bra skott och det kändes såg man på Sandro, men det tar han gärna med tanke på att den bollen hade suttit gött annars. Pixbo får ett frislag i bra position i slottet, tar det snabbt men det blir inget med det. Skott igen av Pixbos back Andreas Lundin några få centimeter över, ett mycket hårt skott. 13.40 vill Alingsås ha fotpass och stannar upp, gästerna kör på och får en bra chans men den rann ut i sanden. Ännu ett 3 mot 2 läge för gästerna, 6 eller 7 e i matchen och 2 krosspass och Kjell räddar med en snabb sidledsförflyttning.

Alm får en bra chans med en backhand på en fin pass från Sagré men målvakten räddar.
Jätteräddning av Kjell, efter 3 diagonalpass så räddar han med en grym sideldsförflyttning och returen ut 2 meter rakt till en Pixbospelare som dunkar på ett bra direktskott och Kjell får upp huvudet och räddar med hjälmen och sådana räddningar ska man inte kunna göra, konstigt att speakern inte säger hans namn efter en sådan monsterräddning.
18.21 frislag rätt framför mål till Pixbo, de gör som förra gången slår den mellan benen på förste spelaren och andre spelaren skjuter, denna gången är hemmalaget med och kan lätt täcka skottet. I det läget tycker jag gästerna skulle tagit en timeout för Jihdes lina hade varit inne ett tag och den andra linan verkade inte ha någon variant klar när Jihde frågade så är det någon gång man som coach kan påverka en målchans så är det i sådana lägen, fram med tavlan o kör en variant.
4-3 till Alingsås istället i samma byte, 18.42 genom duktige Joakim Andréasson som lobbskjuter in bollen mycket snyggt i krysset, det luktar matchvinnare på Andréasson. Nu tar gästerna timeout och vinner tekningen och tar målvakten direkt. Gästerna styr bakom kassen, Alingsås back Johan Andersson täcker bollen och vinner den och får fram den till Sernlid som har domaren ivägen, får i alla fall till en chipp som går över. 19.12 Pixboboll. Troligtvis hade Sernlid gjort mål om inte domaren hamnat ivägen, ska inte skylla något på domaren, han kunde inte bara försvinna heller. 19.37 Frislag från kanten till Pixbo, skott och 2 Pixbospelare slår allt vad de kan på Kjell i målet och Alingsås får frislag. Alingsås slår bollen rakt på pixbo och Mikael Gustafsson är tvungen att ta en utvisning, och i det läget var det nog ett bra val för Pixbo hade fått en ba chans annars. 6 mot 4 och 5 sekunder kvar av matchen. Oscar Nordin och Johan Jihde står som backar och är skottsugna. Alingsås klarar av det och vinner matchen, kanske inte rättvist om man ser till chanserna men det gäller o vara effektiva och hatten av till Alingsås som vinner matchen.

Bra domarinsats av domarparet Kyrö & Aspholm från Göteborg som inte ville synas utan lät spelarna köra på men tog det som gick över gränsen.

Intervju med Joakim Andréassoni Alingsås, matchvinnare med sitt 4-3 mål och 2 målskytt i matchen (bild saknas).


David. Hur kändes det när du satte bollen i mål, Det var ett jävla snyggt mål jag skulle beskriva det ett lobbskott i bortre?
Joakim. -Jag vet inte vad som hände, det var en överskruv på den och det var gött och se att den gick in i bortre.
Sjukt gött att vi vinner denna matchen, när det är jämt och vi är stundtals nertryckta ganska länge.
David - Jag tycker som opartisk att Pixbo faktiskt var det något bättre laget och skapade riktigt mycket och ni hade ju en vägg i kassen, det måste kännas riktigt tryggt?
Joakim. - Jo, Pixbo var nog det vassaste laget idag men Kjelle är som vanligt väldigt bra.
David. Stort grattis, det är ju väldigt gött med en 3 poängare för att hänga med i början av serien.
Joakim. Det är ju antingen eller om vi ska kunna hänga med i toppen av serien framöver.
David. Det var en riktigt rolig match att se från läktaren, tack
Joakim. Tack.

Det var alltså 2 målskytten Joakim Andreasson som spelade i en bra lina med Mattias Andersson och Joel Andersson, där Johan Alm kom in i slutet av matchen.


Intervju med Johan Jihde i Pixbo.

David. Jag tycker ni var det lite bättre laget och de har sin målvakt att tacka för segern, vad tycker du?
Johan. Jag tycker det var en jämn match, ungefär som förra året och tycker den kunde slutat oavgjort men mycket ställningskrig, kanske att vi skulle fått in en boll sista 10.
David. Det kändes som att ni fick en otrolig mental styrka när ni klarade av 3 mot 5 i 2 minuter i mitten av matchen, vad tycker du?
Johan. Jag håller med dig om det var en liten vändning för vår del, efter det tog vi över lite mer tycker jag. Det kändes lite snopet när sista baljan trillade in och vi förlorade.
David. Ni hade många bra unga spelare som nummer 33 Andreas Esmyr och nummer 3 Oscar Nordin och 92 Andreas Lundin, hur känns det att vara med som lite mentor till de unga spelarna?
Johan. Det är lite därför jag är med här, jag ska ge lite erfarenhet till de unga i laget, de flesta i laget är ju inte torra bakom öronen, men jag kan inte lägga så mycket tid nu men ändå vara med på en ganska hög nivå och hjälpa till med lite rutin och det känns helt okay.
David. Kommer Jerker Lundgren vara med i år i laget?
Johan. Jag tror det, vi har ju ett avtal med Pixbo IBK i Superligan om att ge och ta, men nu får vi nog vara utan Jerker för de har en del skador just nu.
David. Okay, tack så mycket bra spelat.
Johan. Tack själv.

Summering av kvällen, en bra match med mycket chanser, bästa betygen idag går till.

+++ Kristian Kjell, målvakt i Alingsås
++  Joakim Andréasson, Forward i Alingsås
+   Andreas Esmyr, Forward i Pixbo

Övrigt kring arrangemang. Matchprogram som var helt okay, relativ högljudd publik (ingen publiksiffra men runt 175 st om jag får uppskatta), slår lätt de 418 som såg Challengers förra helgen. Speaker och DJ helt okay, kanske lite mer inlevelse på speakern även om han ska vara neutral men det är ju oftast inte fallet. Får se vilken match det blir nästa vecka som specialbevakas om det passar med mitt eget spel och domarschema, kommentera gärna om önskemål finnes.


Veckans match IBK Alingsås mot Pixbo Wallenstam IBF

Matchen som kommer bevakas denna helg i div 2 vg blir Alingsås mot Pixbo. Matchen spelas ikväll fredag den 26 september och referat kommer komma ut efter matchen. Kommer försöka få intervjuer efter matchen också. Alla referat i denna serie kommer skrivas från en helt objektiv sida eftersom jag inte tillhör något lag i serien och det är mina egna åsikter som kommer speglas, hoppas ni läsare uppskattar det och har något att jämföra med lagens egna hemsidor som ofta kan vara lite "färgade" åt den egna föreningen. Målet är att se en match per vecka och kunna följa div 2 under säsongen.

Jag passade på att tippa serien före seriestart och det är alltid lika svårt men detta var mitt tips och det står jag fast vid. Lag 1 uppflyttning, lag 2 till kval, lag 10-12 till div 3 om inget oväntat händer.

David Karlsson tippar div 2 västra götaland 2008/2009:
 

1. Lidköping

2. Lerum

3. Pixbo Wallenstam
4. Tygriket
5. Vänersborg
6. Warberg
7. Alingsås
8. 7-Härad
9. Lindome

10. IBF Göteborg
11. Marstrand
12. Stenungsund

Lite oddstips till helgen!

På nordicbet finns följade godbitar för den som vågar:

IBF Göteborg - FBC Lerum2.85 6.60  1.50

Hyfsat säker match:Lerumslaget Pantern vann förra året båda matcherna och ska vinna tycker jag.


26.09 20:00 IBK Alingås - Pixbo Wallenstam IBF4.25 7.45 1.23


Chans för den som vågar på krysset. Fina pengar och kan nog bli en jämn match, Alingsås är bra hemma på parketten och båda lagen har bra defensiv, skulle tro på ett 3-3 resultat.

26.09 20:45 Hørsholm FK - Hafnia FC6.35  7.001.20   


Hafnia 2an är stensäker, de kommer vinna med minst 4 mål och 1.20 är fint, satte själv på dem till 1.25 men Nordicbet har sänkt oddset till 1.20.

27.09 14:00 Skillingaryds IK - Palmstaden IK1.70 6.40 2.35


Chansning på Palmstaden som är ett lag jag tror mycket på i år och jag satte dem i premiären, så jag kör på med dem.

26.09 19:00 IBF Falun - Västerås IBF1.40 6.504.25

Ganska säker hemmaseger, Falun är ett av Superligans mest underskattade lag, 1,40 är fin ränta på pengarna.

 Umeå City - AIK4.25 6.501.40

Aik mot nykomlingarna Umeå känns given men City är inte dåliga och AIK har inlett lite sådär. 1.40 på ett av sverigest bästa lag är ändå bra tycker jag, varför inte dem i en dubbel med Falun, skulle då få 1,96 gånger pengarna.

Lycka till och ge gärna lite feedback på hur det gick, obs spel sker på egen risk. :)

28.09 19:00 Storvreta IBK - Hide-a-lite Mullsjö1.45  5.95  4.15

Mullsjö lyckades bara losa med ett mål mot Warberg, men då hade Wic brännt massor, tror Vreta verkligen kommer köra järnet för de behöver en seger och Mais ska nog inte räkna med att ta poäng där. Mais kommer kunna ta poäng av de sämre lagen. 1a på 1.45 känns mycket spelbart.

Pokerkväll Tisdag!

Satt och lirade lite poker på nätet och fick drömhanden AA. Låg på ca 60 e plats och hade ca 11 000 i chips efter ca 1.5 h, kvar var ca 220 st. Blir lite höjningar och jag synar på 1100 (bb 150). Floppen kommer 9 J (båda klöver) och en 3. Jag pratar först och tänker länge och går all in, får syn av 2 stycken och nu är det ca 25 000 i potten. spelare ett visar upp K J och spelare 2 QJ.
Perfekt ingen har ett set. då kommer den härliga runner runner stegen såklart. först en 10 och sedan en 8 så man blir utdragen såklart. Sjukt värre men vad säger man, you cant beat luck. 25 000 i potten hade tagit mig till ca 15-17 e plats och en fin chans på förstapriset på 7500 dollar, men det får bli en annan gång.

None

Ibland är det inte kul att se ner på denna handen efter bordets fem kort.

Förlust i genrepet mot Falköping!

Sista träningsmatchen var hemma mot Falköping för de gröna i Fristad Goif. Matchen var jämn och laget följdes åt tills slutet då gästerna hade 8-7 ledning. Timeout med 2 minuter kvar och ett sista försök att ta målvakten och trycka in en kvittering gick åt pipan och gästerna gjorde 9-7 i tom kasse och direkt på tekning efter att vi satt in målvakten igen 10-7 lite onödigt men ändå stundtals bra spelmässigt. Tyvärr blir vi hårt straffade när vi gör misstag och gästerna bjöds på en 3-4 mål kändes det som. Det blir revanch i serien det sätter jag gärna en slant på. Till dagens träning kom 20 spelare och det var grymt taggat på 2målsspelen och jag hoppas på en minst lika bra träning på torsdag så ska Svenljunga få en tuff match helt klart, det kommer säkert bli jämt och hårt som det ska vara i en premiär. Jag undrar hur många lag i div 4 som kör ute uppvärmning denna veckan, troligtvis inte så många, men det var riktigt gött efteråt att ha löpt lite mer än bara några varv runt planen.

Matchen spelas lördag kl 15:00 i Fristadhallen, välkomna!!!

Klubbpremiär x 2!!!

Både FCB Göteborg "Challengers" och FBC Lerum "Panthers" hade båda premiär i herrarnas div 1 södra respektive div2 västra götaland. Har synat de båda klubbarna och ska nedan ge ett referat om hur premiärerna såg ut, jag börjar med div 1 laget Challengers.

Challengers-Fagerhult

Kom när det gått några minuter av första perioden (var tvungen att fixa nya batterier till bandspelaren som jag använder för att komma ihåg allt som händer så jag kan ge så bra referat som möjligt) och då stod det 2-1 till Fagerhult. Målskyttar var Johan Nyth för hemmalaget och Kristoffer Sköld och Samuel Rosén i bortalaget. Det som resterande av perioden såg fagerhult mycket rörligare och piggare ut och skapade många chanser bl a hade unge Samuel Rosen ett bra skott i stolpen och var helt klart gästernas bästa spelare i första perioden. Skottstatistik 3-10 i första.

418 på läktaren är imponerande men att så många kan vara så tysta är svårt att tro. En kul grej var att i första perioden så räknade matchklockan neråt men i de två andra perioderna räknade den uppåt.

I andra perioden så slarvar Challengers en del men Ola Karlsson städade upp mycket och vinner många andrabollar. 4 mot 2 läge för Fagerhult och skott i hjälmen på Peter Moreno som spelat mkt bra. Challengers 3:e lina kvitterar, Håkan Pettersson stressar och Johan Nyth lägger in den framför mål på volley till Fredrik Nyth, inte alls rättvist i det läget men det gäller att sätta chanserna. bara sekunder senare gör Jonny Nilsson ett solomål, han vänder och vrider och ser ut att ha tappat bollen men får in en isare vid stolpen kl 6.03 i andra perioden och nu vaknade faktiskt publiken till liv. Bra chans av Fagerhult någon minut sernare som får avsluta i slottet men skottet gick tätt över. Stenbäcken bjuder på en snygg dragning men får inte ut så mkt mer av det. Mycket protester från Challengers, som vanligt om man ser till gamla Älvstranden speciellt.

Mål, 4-2 bra stressat av L-G Nilsson, Jonny Nilsson och Ola Karlsson. L-G Nilsson målskytt och Ola Karlsson assisten. Challengers första lina med Henrik Larsen, Daniel Karlander och Petteri Loukkanen har sett riktigt bleka ut och inte skapat något alls, de kan man kräva mer av helt klart. 4-2 inför sista perioden. Skott 5-5 och 3-0 i mål i andra perioden, effektivt av hemmalaget.

Nu går Challengers på 2 femmor och det märks tydligt. Ola Karlsson på centern med Loukkanen och Fredrik Nyth. andra linan med Karlander, Nilsson, Nilsson.

Jättechans för Fagerhult i början av 3:e. En misstänkt lyftning av en klubba på och det kunde lätt blivit straff för Fagerhult. Mål igen för hemmalaget. Jonny Nilsson ass från bror Lars-Göran Nilsson sätter 5-2 i ett bra 3 mot 2 läge där L-G lägger ut den till Jonny som drar in den i hooken och sprätter upp den i taket. Tobias Mentzer smyger upp i ett fint växelspel men Fagerhults målvakt räddar, grym speed på Mentzer som varit mycket bra.
6-2 kommer genom Karlander som får båga ohotad och drar iväg ett bra skott i bortre burgaveln, första bra han gjort på hela matchen och man ska kunna kräva mer av honom med den kapaciteten han har. 7-2 bara sekunder senare genom Petteri Luokkanen och det var mycket snyggt när han kommer i dålig vinkel och drar in den i hooken och sprätter upp den i nättaket, så gör en riktig målskytt. Där ser man hur resultatet av kedjebyten kan ge. Läge för timeout i Fagerhult annars kan detta rasa ordentligt. I och med matchen var avgjord åkte jag med ca 11 minuter kvar till nästa match i Lerum. Luokkanen satte 8-2 på straff och  Gustaf Ihrman putsade siffrorna till 8-3.

Matchen slutade 8-3 och bortser man fråm första perioden så ska Challengers vara nöjda med sin premiär. Det märktes att de saknade centern Joel Pettersson för första femman de startade med skapade på tok för lite. Oscar Lundin kommer också stärka upp laget ordentligt när han är 100 % igång.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FBC Lerum mot IBK Lidköping.

Toppmatch på pappret och fulla läktare när Lerums sammanslagning hade premiär.
Efter 7.54 åker hemmalegenden Mattias Olofsson ut för slag på målvaktens fingrar 2 min och Lidköping behöver ca 1 minut för att spräcka nollan. 0-1 och målskytt Daniel Johansson ass från Mattias Olausson, målet blev efter en tilltrasslad situation en isare som slank in vid stolpen, inte så snyggt men alla mål räknas. 0-2 efter slarv i hemmalagets backpar Pettersson & Rydén och en bortaspelare dunkar upp den i krysset. Andreas Granberg målskytt. 0-3 ett distansskott Mattias Olausson pang upp i nättaket från nästan halva planen. 0-4 kommer 13,36 , hemmalaget tappar bollen på mittplanen och Lidköping kontrar in målet snyggt. Bortalget åker ut på liggande spel, men hemmalgets chanser i pp resulterar inte i något mål utan 0-4 efter första perioden, ett riktigt svagt hemmalag som bjöd på mycket och inte alls såg samspelta ut. Andreas Lundell kom in med ca 2 min kvar av perioden och ska matchas med Tommie Lundgren och det tycker jag är rätt för de var riktigt bra ihop förra året.

Andra perioden då Lidköping för 2 jättechanser att göra både 5-0 och 6-0 när Lerums backar missar markering och där Lidköping bränner friläge. 1-4 efter 3.50 en långboll från Peter Larsson till Andreas Lundell som står in bollen framför målvakten och detta behövde hemmalaget. Inte alls rättvist men alla mål räknas. Mycket bra chans för Lerum med kedjan Simpanen, Hovemyr och Olofsson. 11,43 igen pp för Lerum men där händer inte mkt alls. 18.40 och hemmalaget får straff. Andreas Lundell gör som han gjorde i sista seriematchen förra året, dvs mål på straff. Lidköping sätter in en stor målvakt från bänken för duktige Holm fick en smäll i samband med straffen och såg lite groggy ut och ville säkert ha lite paus. Lundell går höger, vänster, höger och sätter bollen lätt bakom den orörliga målvakten såg ut som köpte korv i kiosken med ketchup på. 2-4 inför sista och andra perioden går helt klart till hemmalaget där ändringarna de gjort helt klart gett resultat sammtidigt som Lidköping blev ängsliga och såg mer ut att vilja höra slutsignalen än att fortsätta trycka på. Matchbilden var att Lidköping stod hemma och satsade på kontringar och Lerum förde spelet.

i 3.e perioden gör Hovemyr ett slumpmål framför kassen och Lerum får kontakt efter en tilltrasslad situation vinner Johan Wikström bollen bakom mål och Hovemyr slår in den och nu är det spänning i hallen och pubilken på 155 kändes som mer när båda läktarna var fulla men de räknade bara betalande och då var det minst 50 ungdommar som gått in gratis och medlemmar dessutom så snarare 100 till hördes mycket mer än i Partillebohallen. Utvisning på Victor Samson som såg mycket hårt dömd ut för det såg ut som han stod still 4,59 hårt spel 2 min.
3-5 efter 10 minuter, slarv på mittplan genom en diagonalare som inte gick fram mål av  Kim Thorsell. 16,55 åker Fredrik Pettersson ut på 2 min för liggande spel, en 50 -50 situation där domarna lika gärna kunde friat men domarna körde på en linje där de tog för alla tveksamheter och även denna.
18.22 avgör Lidköping, 3-6 skott från vänsterkanten i pp från dålig vinkel, jävligt bra skott.
3-7 18.40, slarv på mittplan, återigen slarv på mittplan av Fredrik Pettersson och kontring och mål. 19,01 får gästerna en 5min utv för tackling utanför spelet. Ytterligare 2 min utv på Lidköping med 1 sekund kvar lite frustration för han fick nog en liten smäll i läget innan av en hemmaspelare men gästerna tar med sig poängen hem och även om gästernas tränare var grinig efter matchen så är dem nog nöjda att ha tagit 3 poäng i premiären borta mot Lerum. 

Summeringen av matchen är att Lerum slarvade bort matchen, Lidköping spelar inte till sig ett enda av målen, antingen är det slarv och kontring eller också är det i powerplay. Inget av lagen hade så många fina spelsekvenser direkt. Hemmalget såg mest ut att vilja slå in långbollar in framför motståndarnas mål och det funkade på 1-4 målet men i övrigt så blev det mer kontringar emot sig. Jag tycker helt klart man kan begära mer av Lerumslaget med så många bra spelare att kunna spela innebandy och inte tjonga hela tiden.

+++ går till Andreas Lundell som var pigg och rörlig och var ende hemmaspelare som såg ut att ha roligt.
++ går till Johan Wikström som gör ett bra inhopp och visade upp fin teknik och rörlighet.
+ går till Micael Andersson i målet som idag inte fick mycket hjälp av sina backar utan fick rädda upp mycket, det kunde lätt ha blivit 2 siffrigt i baken om han inte varit på alerten.

Bästa bortaspelare var målvakten Mikael Holm som spelade mycket bra speciellt i andra och tredje perioden när hemmalaget hade tryck.

Alingsåskollen!!

Seriepremiärerna nalkas och de lokala lagen runt Alingsås drar igång denna veckan. I Torsdags starade ibk Alingsås borta mot ärkerivalen (brukar kastas en del skit mellan lagen och vara jämna matcher) och det blev lika jämt som väntat. 4-4 efter ordinarie tid och 7hs Rydboholmskedja (lirade där förra året) avgjorde i sudden och 7h fick extrapinnen. Man kan ju fråga sig hur bra/dåligt 7h varit om de inte haft RSK linan med Proof, Keetil & Kuusela, då denna trion stod för 4 av 5 mål. IBK 7h tog inte en enda seger på hela förra säsongen i div 1 och många säger att de var tidernas sämsta div 1 lag, till och med Östra som tappade över halva laget för några år sedan tog fler poäng. I AT stod det att ibk Alingsås satsar på att vara med i toppen, det snackades om topp 3 och liknande.

Okay de tog sig bra förra säsongen och kom till slut 6a om jag inte minns fel, med nyförvärv som Sernelid (åter i alingsås från älvstranden), Bergqvist (från Wårgårda), och Kenäänen som lirade i finska ligan ser jag inte att de helt plötsligt kommer vara med i topp 3. Själv tippade jag dem på en 7e plats, varför inte högre? Jo för Alingsås saknar en målskytt av hög rang, de har ingen Joel Pettersson, Amir Tavakol, Peter Lidén osv som tidigare gjort mycket poäng och tappade sin bäste poängmaskin Håkan Pettersson till FBC Göteborg. Håkan är också en spelare som alltid visade stort hjärta och slet hårt för laget och visst är Sernelid den perfekte ersättaren men fölusten av Håkan kommer nog kännas för Alingsås. På målvakt och backsidan ser alingsås mycket bra ut, stabila backar som Axelberg, Andersson, Gustavsson mfl kommer säkert att se till att ibk inte släpper in så mycket mål men som sagt det är frammåt det kommer fattas det lilla extra mot de riktigt bra lagen.

Smedjan då, detta oldies lag som har 9 liv vad det gäller att överleva år efter år och fightas vid det undre strecket hängde med ett nödrop kvar i div 3 förra året. Ryktesvägen i år säger att de inte spelat en enda träningsmatch, helt horibelt på den nivån, mitt eget div 4 lag Fristad har kört 5 matcher + en cup och ska ha en match till på Söndag. Det har också varit enligt rykterna tunnt med folk på träningarna och sådant visar sig direkt.
Efter fredagens premiär (förlust 1-16) går det bara att konstatera att om de inte kommer igång på allvar så blir det div 4 nästa år för det gamla gardet i Smedjan. Det har straffat sig att år efter år inte ha några ungdomslag utan hoppas på att det kommer spelare från andra klubbar och det sammarbete som togs med ibk alingsås för många år sedan verkar inte ha gett någon effekt alls, för visst hade det varit bra att slussa in ibk alingsås unga spelare i div 3 via Smedjan, en tanke som bara blev en tanke tyvärr.

Wårgårda då,  ja efter förra säsongen med några spelande tränare (som i princip aldrig funkar) så ska det satsas och de har tagit in nygamle tränare Erlandsson som tog laget till serieseger när de lokala lagen dominerade i div 3. 2004/2005 var div 3 toppen enligt följande .1 Wårgårda, 2Östadkulle, 3Horsby och jag tror nog att Wårgårda förlorat mycket på att deras grannklubbar försvunnit från finrummet (horsby i i div 5 och Östadkulle nedlagt). När grannfejderna var igång så var sporthallen i Vårgårda näst intill fullsatt och det snackades innebandy i det lilla samhället som aldrig förr men i och med att derbyna försvann så har intresset också minskat. Premiären för WIBK slutade med pinsamma 12-4 mot nykomlingen Sandared som förra året vann div 4. Så en rejäl uppryckning krävs om wibk ska kunna vara med i toppen i år vilket jag starkt tvivlar på utan ser dem mer som ett mediokert lag runt 6-7e platsen.

Det tråkiga är ju att när man tittar tillbaka på vilka spelare som faktiskt fanns i regionen några bara 3-4 år sedan så skulle man lätt kunna få ihop ett grymt bra lag igen men tyvärr så har många talanger försvunnit av olika anledningar såsom fotboll i div 3-5, arbetsförhållanden, motivationsbrist osv. trist men sant är att för bara några år sedan hade vi 3 topplag i div 3 som jag ovan skrev om och även Smedjan i div 3 och ibk Alingsås i div 1 och kvartersklubbarna, Noltorp och Gif Alingsås i div 5,6.
Återstår och se om Alingsås innebandyn återigen kan blomstra, i dagsläget är jag mycket tveksam...

En dag på Göteborg Masters!

Vi snackar alltså GOLF!!! Hur kul är det då? Tja inte vet jag, för jag har aldrig spelat, men idag har jag varit och demat våra espressomaskiner för den kvinnliga världseliten på Lycke Golfklubb utanför Kungälv. Tävlingen ingår både på Ladies European Tour och SAS Masters Tour. Spelare från mer än 25 länder kommer vara på plats i tävlingen.


Pratade lite med bl a Sanna Johansson direkt efter att hon gått första rundan, då i ledning. Pratade lite senare med den finska tjejen Ursula Wikström som vid lunchtid ledde tävlingen på -7 slag och var på ett strålande humör och riktigt kaffesugen (håller tummarna för henne lite extra) .
Många engelskor ville också ha kaffe (trodde bara dem drack the där) och även en tjej från Sydafrika som gjorde bra reklam för att åka dit och vem vet det är ju vm i fotboll där 2010, vore inte fel att åka om Sverige tar sig dit.Bild på den mycket trevliga Ursula Wikström som uppskattade vårt Nespresso kaffe mycket och hoppas hon spelar ännu bättre resten av helgen med vårt kaffe i magen.

ROCK IS BACK!!!!!!!!!

Har lyssnat mycket på Bandit Rock på radion 104,8 och nu ska jag lista min topp 20 favoritlåtar under kategorin hårdrock/heavy metal, och då räknar jag verkligen inte band som Kent och U2 som många håller som rockband, nej här ska det bara vara hårdrock, inga ballader får vara med, de får komma på en speciell lista senare.


Reglerna är klara med enkla, endast 1 låt från varje grupp/artist, annars skulle några få grupper dominera listan, börjar från nummer 20 och går nedåt. 

20. Scorpions  Rock you like a hurricane    Love at first sting   1984
19. Poison       Talk dirty to me  Look what the cat dragged in  1986
18. Rainbow    I Surrender         Difficult to cure            1981

17. Van Halen    Jump              1984                1984

16. AC/DC          Thunderstruck        The Razors Edge      1990

15. Metallica       Enter Sandman     Metallica(Black album)   1991

14.Deff Leppard   Rocket      Hysteria          1987

13. Wasp            I wanna be sombody    W.A.S.P.      1984

12. Dio             Holy diver       Holy Diver           1983

11. Judas Priest       Breaking the law       British Steel    1980

10. Iron Maiden     Number of the beast        Number of the beast   1982

9. Guns and Roses      Paradise City                Apetite for destruction               1987
Skivan hade även de stora hitsen Welcome To The Jungle och Sweet Child O' Mine och blev en megasucce med över 15 miljoner sålda ex i USA.
8. Skid Row                     Youth gone wild                    Skid Row                                 1989
Såde multiplatina på sin första skiva Skid Row där låten 18 and life blev en stor hit och bär ett bra budskap.
7.  Kiss                              Heavens on fire                   Animalize                                 1985
Ett osmikat Kiss dök upp och denna låten var den stora hiten på en annars ganska medioker skiva. Andra bra låtar är "I love it loud", "I was made for loveing you", "Detroit Rock City"
med många många fler.
6.  Europe                         The Final Countdown         The final countdown               1986
Singeln "The final countdown" låg 1a i hela 25 länder och skivad sålde tripple platinum i USA och i princip alla låtar är riktigt bra med Rock the night, Cherokee, On the loose och Carrie

som mina favoriter.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5.  Alice Cooper                Poison                   Trash                       1989
Var en otrligt bra skiva där vi har stora hits som Beds of Nail som den stora konkurrenten och min speciella mycket underskattade Spark in the dark.Skivomslaget till Keeper of the seven keys!

4.  Helloween                  Future World                   Keeper of the seven keys part 1 (2 skivor) 1987
Båda skivorna är grymt bra och om jag ska vara ärlig så är part 2 den bättre av dem men min absoluta favorit är just denna låten, andra bra är Dr Stein och I want out.

3.  Mötley Crew               Kickstart My Heart       Dr Feelgood                                              1989
Grymt bra skiva, låten  skrevs av Nikke Sixx. Den handlar om när han dödförklarades efter en överdos innan han återupplivades av två adrenalinsprutor i hjärtat.

Se och hör den på länken http://uk.youtube.com/watch?v=QOApFs494CA&feature=related

2.  Twisted Sister           I Wanna Rock                Stay Hungry                                               1984
unde lika gärna tagit med Where Not Gonna Take It för den är lika bra den, de har otaliga hits och även en del lugna goa låtar, grymt bra videor också som man diggade när man gick i högstadiet.

Se och hör den på länken http://uk.youtube.com/watch?v=cPgE4FAXKIM&feature=related

1.  Bon Jovi                      Living On A Prayer        Slippery When Wet.                                 1986
Från skivan slippery when wet, där i princip alla låtar är skitbra, även You give love a bad name är en grym låt som hade hamnat på topp 10 lätt, enligt de själva har de sålt över 250 miljoner
skivor.

Se och hör den på länken http://uk.youtube.com/watch?v=nE11Zrrp24I


Bon Jovi på det glada 80-talet.

Hoppas alla gillade listan, en grymt svår lista och skulle jag göra om den om 1 år skulle den se lite olik ut är jag säker på. Risken finns att jag glömt någon riktigt bra grupp men så är det, skriv gärna om ni saknar någon låt eller grupp, jag kan säga att jag fått ändra både en och två gånger men nu får den stå.


Genomklappning mot Rydboholm!

Jaha då var det gjort, årets bottennapp och det är gött att det kom nu. Losa me 1-8 mot ett mediokert div 3 gäng som RSK ska bara inte finnas på kartan, men så blir det när ca 20 spelare går in och underpresterar på samma gång. Ett sånt här ras kommer ALLTID någon gång och det är bara att hoppas det inte kommer igen. Kan också vara bra för oss i Fristad Goif och komma ner lite på jorden efter en riktigt bra försäsong. Gött var det i alla fall att 12 st orkade ta sig till hallen på torsdagens träning, man kan undra bara var resten av den 25 mannatruppen höll hus för är det något som är viktigt om man vill vara topplag så är det att ha en hög träningsuppslutning och ha bra träningar, något vi haft mycket av tidigare.

I helgen är det domarkus i Göteborg och man får mycket info och det blir otroligt segt att hela helgen går och det är måndag och ännu en jobbvecka börjar. Men det måste göras och i Göteborgs distrikt brukar domarkurserna vara mycket seriösa och mycket välplanerade med bra instruktörer, där ligger västergötland långt efter om jag jämför mina 2 tidigare kurseri göteborg kontra 7-8 st i västergötland är som att jämföra div 4 med div 1 om man snackar innebandyspråk.

Helg med cup!

Tänker tillbaka på förra årets Björnslag när halva laget som lovat vara med bangade ur i sista minuten och vi fick plocka in flera spelare dagen före cupen och stod där med 7 utespelare och en målvakt första kvällen mot Bräckan (2-3 förlust). Det var ändå jäkligt kul att spela och vi gjorde 2 bra matcher och stupade hårt den sista, blev vinst mot Akerselva tror det var 3-2 och sen förlust mot ett lag vars namn jag glöm och förträngt med något runt 6, 7 eller 8-1.

I helgen med Fristad var det ombytta roller, det var en stor och stark trupp som åkte ner till Göteborg och även flera bra spelare som inte åkte med på grund av diverse olika saker. Första matchen mot Frölunda som kom 3a i div 3 Göteborg och som jag åkt på däng mot i en träningsmatch förra året med Pantern när jag var tränare där blev lika tufft som förväntat. Vi började inte bra och från bänken fick jag se vår förstafemma som brukar vara heta släppa in ett mål redan efter ca 15 sekunder. Ett Frölunda i medgång är inte roligt att möta så det var bara att försöka sätta stopp för det så fort som möjligt, och vi lyckades i matchens andra byte att kvittera på ett mycket enkelt men effetktivt sätt, jag slår en pass upp via sargen och Marcus får gå och gå och skjuta ohotat in bollen vid bortre stolpen till 1-1 och kl står på 00:45. Det var riktigt gött att få in en boll direkt, matchen rullar på och efter 2-2 i paus rycker Frölunda och vinner med 4-2. Spelmässigt en helt okay match men vi tappade för många bollar i mittzon och Frölunda är ett grymt bra kontringslag vilket de visade och vann väl ändå rättvist.

Match 2 var mot Fredrkshavn Outlaws, ett lag som förr dominerade dansk innebandy men efter 2005 så tappade de många av sina landslagsspelare och fick bygga ungt och var mestadels 18-20 åringar när jag var i Danmark och vi mötte dem med mitt Århus. Nu tyckte jag de var klart sämre och helt uddlösa, vi gick upp till 4-0 men slarvade lite och de fick ta över sista 10 minuterna och reducerade till 4-2, vi missade en del klara lägen så vi borde nog vunnit med mer, Outlaws var riktigt dåliga.

Sista matchen i gruppen var mot halläningarna Tvååker som håller till i div 3 och vanns med 3-0, motståndarna var rätt rörliga med det hände inte jättemycket när de anföll utan löpte mest runt sargerna, Moberg i målet tog de chanser som de fick och agerade med stor pondus i matcherna speciellt runt kassen och hjälpte backarna mycket bra.

8-delsfinal eller var det nu kallas efter gruppspelet var mot småländska div 3 laget Huskvarna. Jönköpingsregionen är ju stor vad det gäller innebandy och det märktes, de hade många unga rappa spelare som var riktigt bra och de vann rättvist men siffrorna 1-4 speglar inte matchen då vi hade en boll inne enligt mina lagkamrater men domarna kunde inte avgöra om bollen var inne eller inte och så borde vi i alla fall haft minst 1 straff för det var 2 situationer som var 50/50 och då är jag mycket objektiv. Ska inte skylla på domarna för de var annars mycket bra i hela turneringen och vet själv hur svårt det är med t ex låsningar av klubba framför mål när det är en del folk runt om spelarna.

Summeringen av turneringen blir då. 2 segrar mot ett div 3 lag och ett Danskt elitlag. 2 förluster mot 2 div 3 lag. Vi som är nykomligar i div 4 (vann 5an förra året) så är insatsen helt okay. Efter sista matchen var man ju grymt besviken men det är ju spelet som räknas och jag tror nog att många spelare kände som jag att det givit mycket att spela ihop laget och komma igång ordentligt med matcträning. I veckan (onsdag) blir det returmatch mot Rydboholm (div 3) och det är en match vi borde vinna om vi spelar som vi gjorde i helgen för RSK var inte imponerande sist vi mötte dem (2-2).

En mycket rolig grej med helgen var alla innebandyvänner man träffade på bl a Jonas från Vimmerby som var coach i Norska Kverneland när jag var i Sveiva så vi snackade lite Norgeminnen, Martin "Röde" Rasmusen från Århus FS vår grannklubb som umgicks med oss i TÅF istället och sen gick till TÅF året efter, en riktigt trevlig kille. Patrik Håkansson med familj som alltid finns med när det vankas innebandy, Mattias Wennbring förbundskapten för Danmark, hann inte prata så mycket med mer än hej men en trevlig kille som ska enligt rykterna även vara tränare för Elitlaget Brönderslev Hot shots, snacka om drama och skitsnack nu i Danmark, lycka till Mattias med att få lugn på galningarna i Hot shots :).. En hel drös andra roliga innebandyfolk som man någon gång träffat.


RSS 2.0