Referat Alingsås-Pixbo div 2

Period 1.
Redan efter 46 sekunder åker Alingsås spelare Mikael Gustafsson ut 2 min för hårt spel. Pixbo har lite problem med den studsande parketten och Alingsås klarar. Någon minut senare får hemmalaget en chans och gästernas målvakt Christoffer Uggla Andersson räddar bollen men den hamnar bakom honom och en back kan rensa, hemmalaget vill ha mål men bollen är inte över linjen och istället för Pixbo ett friläge som de bränner efter ca 5.30. Pixbo känns lite hetare och skapar ett bra frislag. Mattias Andersson i hemmalaget frispelar Joel Andersson som missar bollen i slottet där han fick öppet mål och även hemmalaget lider av parkettstudsar. Alingsås unga kedja med Andersson x 2 Mattias och Joel och Joakim Andréasson ser pigga ut. Mattias går förbi sin spelare och får friläge men skottet går över. 1-0 10.42 av förstafemman, Patrik Sernlid på bortre delen av slottet får sätta dit ett bra direktskott på en fin pass genom slottet bakifrån mål av Christoffer Bergkvist, en pass som Pixbo verkligen inte får släppa igenom. Känns i detta läget inte helt rättvist men det gäller o sätta dit den. 18.45 kommer 1-1, det börjar med en blindpass av Andreas Glännbro i hemmalaget bakom Pixbos mål och gästerna kontrar riktigt bra med en krosspass och direktskott. Skott i kryssribban av backen Oscar Lundin som har ett riktigt bra skott. 1-1 efter första känns rättvist, Pixbo för matchen och Alingsås står i sin 2-2-1 uppställning och väntar på kontringslägen som de får då och då. Skott 8-10 efter första.

Period 2.
Alingsås tar ledningen och det är den unga linan som tillsammans pressar gästerna, Joel Andersson pressar och Mattias Andersson tar bollen och går bakom mål och serverar Joakim Andréasson bollen i slottet och han dunkar upp den i nättaket mycket snyggt redan efter 42 sekunder, ett riktigt lagmål, mycket snyggt. 1.41 kvitterar Pixbo på ett riktigt skitmål långt utifrån och hemmakeeper Kristian Kjell såg skymd ut när David Ringhage slängde iväg en boll på kassen som slank in, Reichenberg störde bra framför mål. Alingsås vill ha det till hög klubba och det såg inte direkt ut som en hög klubba från läktarhåll. Någon minut senare ännu ett farligt långskott från Pixbo. Öppet läge på bortre stolpen för gästerna men skottet går utanför efter 2 st krosspassar. Pixbo har problem med parketten helt klart. Jättechans senare för Andreas Glännbro i Alingsås som får bollen helt fri på bortre av Patrik Sernlid, bra av Sernlid. Efter 5.17 bryter gästerna och får friläge men Kjell i hemmamålet räddar. Lite hawaiispel och det är kul att se, lagen byter lite chanser med varann. Alingsås sätter in en avlastfemma efter ca 6 minuter.
2 min utv på Johan Jihde 6.57 in i perioden för slag, när han kom lite sent efter ett växelspel av hemmalaget. Bra prestation av nummer 33 i boxplay Andreas Esmyr som höll i bollen mycket bra och gästerna klarar boxplayet. Alingsås powerplay var inte jätteimponernade heller. Bra prestation igen av juniorlinan som ser mycket pigga ut. Johan Jihde avslutar en snygg upprullning från gästerna med ett skott över, skottet var riktigt hårt. Avvaktande 2a för slag på gästerna och sedan en träningning mot sarg och spel 5 mot 3 för Alingsås som får ett jätteläge att rycka åt sig en ledning.
Hemmalaget får 2 bra lägen och det är John Axelberg som får båda lägena men skotten går utanför och det är inte lätt att bara ha spelat ett byte eller två och gå in i powerplay och skjuta direktskott på parketten i Nolhaga. Johan Jihde i Pixbo gör ett grymt bra boxplay och går förbi sin motståndare och drar på ett riktigt bra skott som Kjell i hemmakassen är på. Axelberg för tredje gången utanför. Sernlid får en halvchans på bortre stolpen men har för dålig vinkel och gästerna klarar sitt 3 mot 5 boxplay. Hemmalagets facit 5 avslut 4 utanför kan dem inte vara nöjda med, dessutom en jättechans för gästerna. Detta ser ut att ha stärkt gästerna och hemmaspelarna drar klubba i sargen och skriker svordommar när dem byter, med all rätta.
Frislag för Pixbo 16.51 på gulstreckade handbollslinjen rakt framför mål och där satt den, en pet mellan benen på första killen och andra killen drar in den, målskytt Andreas Esmyr, assist av Adam Gustavsson och det hängde lite i luften efter gästerna klarat sitt 3 mot 5 tidigare för dem såg riktigt stärkta ut av det. Ställningen nu 2-3. Joakim Glaerum sköt ett riktigt bra skott som hemmakeeper Kjell fick ut handen på med fri sikt, ett riktigt bra skott i slutminuterna av andra perioden. Bra chans av Alingsås förstafemma när Glännbro avslutar i ett 2 mot 1 läge på första stolpen men målvakten räddar.
Skottstatistik period 2. 5-11 och det speglar faktiskt perioden, Pixbo kändes hetare och Alingsås tog en del skott som gick utanför.

Period 3. Jättechans för Pixbo efter 2 minuter, skott touch och över. Snygg soloraid av Esmyr i Pixbo som drar 2 spelare och lägger en diagonalare men Alingsås han täcka skottet. Pixbo rullar och efter 4 minuter har Pixbo haft 4-5 skott och Alingsås inget då Andreas Glännbro efter 5.29 får en fin pass av Patrik Sernlid från hörnet och samtliga i Pixbo kollar boll och glömmer av markering på Glännbro som sätter dit bollen vid bortre stolpen. 3-3. 6.37 tar Mikael Gustafsson ett bra avslut utifrån men gästernas målvakt kan rädda han också även om han inte haft så mycket att göra i början på tredje.
10 minuter spelat och gästerna missar ett uppspel och Johan Alm som kommit in istället för Joel Andersson i unga linan skjuter på en klubba och över. 11.07 får gästerna en dubbelchans, utkast från målvakt och 2 mot 1 läge, krosspass skott returen rätt ut i mitten och ännu en räddning av Alingsås målvakt.

Sandro Johansson räddade ett mål när han stod ivägen för ett riktigt bra skott och det kändes såg man på Sandro, men det tar han gärna med tanke på att den bollen hade suttit gött annars. Pixbo får ett frislag i bra position i slottet, tar det snabbt men det blir inget med det. Skott igen av Pixbos back Andreas Lundin några få centimeter över, ett mycket hårt skott. 13.40 vill Alingsås ha fotpass och stannar upp, gästerna kör på och får en bra chans men den rann ut i sanden. Ännu ett 3 mot 2 läge för gästerna, 6 eller 7 e i matchen och 2 krosspass och Kjell räddar med en snabb sidledsförflyttning.

Alm får en bra chans med en backhand på en fin pass från Sagré men målvakten räddar.
Jätteräddning av Kjell, efter 3 diagonalpass så räddar han med en grym sideldsförflyttning och returen ut 2 meter rakt till en Pixbospelare som dunkar på ett bra direktskott och Kjell får upp huvudet och räddar med hjälmen och sådana räddningar ska man inte kunna göra, konstigt att speakern inte säger hans namn efter en sådan monsterräddning.
18.21 frislag rätt framför mål till Pixbo, de gör som förra gången slår den mellan benen på förste spelaren och andre spelaren skjuter, denna gången är hemmalaget med och kan lätt täcka skottet. I det läget tycker jag gästerna skulle tagit en timeout för Jihdes lina hade varit inne ett tag och den andra linan verkade inte ha någon variant klar när Jihde frågade så är det någon gång man som coach kan påverka en målchans så är det i sådana lägen, fram med tavlan o kör en variant.
4-3 till Alingsås istället i samma byte, 18.42 genom duktige Joakim Andréasson som lobbskjuter in bollen mycket snyggt i krysset, det luktar matchvinnare på Andréasson. Nu tar gästerna timeout och vinner tekningen och tar målvakten direkt. Gästerna styr bakom kassen, Alingsås back Johan Andersson täcker bollen och vinner den och får fram den till Sernlid som har domaren ivägen, får i alla fall till en chipp som går över. 19.12 Pixboboll. Troligtvis hade Sernlid gjort mål om inte domaren hamnat ivägen, ska inte skylla något på domaren, han kunde inte bara försvinna heller. 19.37 Frislag från kanten till Pixbo, skott och 2 Pixbospelare slår allt vad de kan på Kjell i målet och Alingsås får frislag. Alingsås slår bollen rakt på pixbo och Mikael Gustafsson är tvungen att ta en utvisning, och i det läget var det nog ett bra val för Pixbo hade fått en ba chans annars. 6 mot 4 och 5 sekunder kvar av matchen. Oscar Nordin och Johan Jihde står som backar och är skottsugna. Alingsås klarar av det och vinner matchen, kanske inte rättvist om man ser till chanserna men det gäller o vara effektiva och hatten av till Alingsås som vinner matchen.

Bra domarinsats av domarparet Kyrö & Aspholm från Göteborg som inte ville synas utan lät spelarna köra på men tog det som gick över gränsen.

Intervju med Joakim Andréassoni Alingsås, matchvinnare med sitt 4-3 mål och 2 målskytt i matchen (bild saknas).


David. Hur kändes det när du satte bollen i mål, Det var ett jävla snyggt mål jag skulle beskriva det ett lobbskott i bortre?
Joakim. -Jag vet inte vad som hände, det var en överskruv på den och det var gött och se att den gick in i bortre.
Sjukt gött att vi vinner denna matchen, när det är jämt och vi är stundtals nertryckta ganska länge.
David - Jag tycker som opartisk att Pixbo faktiskt var det något bättre laget och skapade riktigt mycket och ni hade ju en vägg i kassen, det måste kännas riktigt tryggt?
Joakim. - Jo, Pixbo var nog det vassaste laget idag men Kjelle är som vanligt väldigt bra.
David. Stort grattis, det är ju väldigt gött med en 3 poängare för att hänga med i början av serien.
Joakim. Det är ju antingen eller om vi ska kunna hänga med i toppen av serien framöver.
David. Det var en riktigt rolig match att se från läktaren, tack
Joakim. Tack.

Det var alltså 2 målskytten Joakim Andreasson som spelade i en bra lina med Mattias Andersson och Joel Andersson, där Johan Alm kom in i slutet av matchen.


Intervju med Johan Jihde i Pixbo.

David. Jag tycker ni var det lite bättre laget och de har sin målvakt att tacka för segern, vad tycker du?
Johan. Jag tycker det var en jämn match, ungefär som förra året och tycker den kunde slutat oavgjort men mycket ställningskrig, kanske att vi skulle fått in en boll sista 10.
David. Det kändes som att ni fick en otrolig mental styrka när ni klarade av 3 mot 5 i 2 minuter i mitten av matchen, vad tycker du?
Johan. Jag håller med dig om det var en liten vändning för vår del, efter det tog vi över lite mer tycker jag. Det kändes lite snopet när sista baljan trillade in och vi förlorade.
David. Ni hade många bra unga spelare som nummer 33 Andreas Esmyr och nummer 3 Oscar Nordin och 92 Andreas Lundin, hur känns det att vara med som lite mentor till de unga spelarna?
Johan. Det är lite därför jag är med här, jag ska ge lite erfarenhet till de unga i laget, de flesta i laget är ju inte torra bakom öronen, men jag kan inte lägga så mycket tid nu men ändå vara med på en ganska hög nivå och hjälpa till med lite rutin och det känns helt okay.
David. Kommer Jerker Lundgren vara med i år i laget?
Johan. Jag tror det, vi har ju ett avtal med Pixbo IBK i Superligan om att ge och ta, men nu får vi nog vara utan Jerker för de har en del skador just nu.
David. Okay, tack så mycket bra spelat.
Johan. Tack själv.

Summering av kvällen, en bra match med mycket chanser, bästa betygen idag går till.

+++ Kristian Kjell, målvakt i Alingsås
++  Joakim Andréasson, Forward i Alingsås
+   Andreas Esmyr, Forward i Pixbo

Övrigt kring arrangemang. Matchprogram som var helt okay, relativ högljudd publik (ingen publiksiffra men runt 175 st om jag får uppskatta), slår lätt de 418 som såg Challengers förra helgen. Speaker och DJ helt okay, kanske lite mer inlevelse på speakern även om han ska vara neutral men det är ju oftast inte fallet. Får se vilken match det blir nästa vecka som specialbevakas om det passar med mitt eget spel och domarschema, kommentera gärna om önskemål finnes.


Kommentarer
Postat av: Westman

Riktigt bra reff och kul att du fick tag i lite intervjuer. Dock kan du summera själva matchen väldigt mycket mindre. Man hoppar gärna över ett par delar för att komma till slutet. Och mitt namn skulle vara med juuu :D haha, men annars riktigt kul läsning!

2008-09-27 @ 00:42:16
Postat av: David K

Jag vet, det blev riktigt långt, men va fan det är bara o läsa på. :)

2008-09-27 @ 09:01:09
Postat av: En som såg.

kul med dina matchref, vill bara korrigera den höga "klubban" vi tyckte den va en kille i målgården vid 2-2 målet.

2008-09-27 @ 12:20:48
Postat av: Frank Pihlström

Hej!

Inte lätt att tippa denna serie innan 1 omg.

men att ha oss på sjunde plats kommer jag ha som en morot åt våra killar.

Sedan tycker jag det är roligt att du lägger ner tid på din blogg som gynnar oss innebandynördar.

Tror också på lidköping som etta.

Hoppas vi kan överraska och komma bättre än sjua då..lerVarma hälsninga Frank2008-09-27 @ 19:33:25
Postat av: David

Till en som såg: Okay då vet jag, tyckte jag hörde att någon i ert bås ropade hög klubba men det var kanske så att pixbokillen var i målgården, omöjligt att avgöra från läktaren, höga klubbor är lättare att se. Frank, tack för din uppskattning, klart ni ska ha det som en morot :)...Lycka till tror att serien blir ett getingbo med många lag som tar poäng av varann, man ser ju redan ganska många oavgjorda matcher.

2008-09-27 @ 23:31:01
Postat av: Oscar Nordin

Riktigt bra matchreferat, väldigt kul att läsa trots denna förlust vi drog på oss.

Roligt att någon skriver om Div.2 i alla fall, är ju där allt händer ;-)/ Nordin

2008-09-29 @ 21:45:43
URL: http://www.pixbo.se
Postat av: Petig

"Skott i kryssribban av backen Oscar Lundin som har ett riktigt bra skott."Det finns Oscar Nordin och Andreas Lundin, var bara tvungen o påpeka detta lilla misstag.

2008-09-29 @ 21:50:39
Postat av: David

Backen jag syftade på var den ljushårige nummer 3 Oscar Nordin. Blir lätt något fel på en megalång text, men tack för du rättade mig. :)

2008-09-29 @ 23:44:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0