Magiskt Barcelona!

En halvlek hängde Manchester United med sedan tog Barcelona över och dominerade andra halvleken och vann med 3-1. Riktigt kul att det var en bra domarinsats av en för mig rätt okänd domare från Ungern, han lär ju gjort ett antal internationella matcher osv men för mig var namnet obekant. Riktigt bra insats utan några konstigheter.

Grattis Barcelona, kul att ett av mina favoritlag tog hem den fina bucklan i alla fall. De andra rosade inte markande i år då Chelsea och Inter blev 2a i sina ligor, inget fiasko kanske men ändå. I Allsvenskan är det nedflyttning just nu då Djurgården har kanske seriens sämsta offensiv, de får svälja stoltheten och försöka värva någon som kan göra mål, kanske från någon lägre division eller ändra sitt spel.

Trubbel i dubbel bemärkelse för Örebro SK Innebandy!

På damsidan så slutar lagets enligt mig bästa spelare Sofia Atterfors, hon är en stor stark spelare som gör mkt mål och är en viktig kugge för laget. Bristande motivation och kanske kommer hon spela i höst vem vet. Man brukar ju sakna doften av plast på hösten, men i ärlighetens namn så är det nog många spelare som inte har någon jättemotivation just nu när solen lyser och det som bjuds är att löpa i skogen.

Jag tycker man ska varva med spel i hall en gång i veckan även på försäsongen, det är perfekt att nöta lite uppspel så de nya spelarna kommer in i laget och lär sig spelidén mm samt en hel del 2 målsspel så man ger tillbaka lite till spelarna som sliter hårt i spåret övriga träningar i veckan, men det är ju min tanke, alla tycker ju inte så.

På herrsidan åkte laget ur Allsvenskan och före serien så snackades det mkt om ÖSK och även Skoghall som även dem blev bottenlag men klarade sig på slutet ändå. Ösk har nu börjat tappa en efter en av sina spelare och jag är osäker på om de ens har en tränare då Johan Kökeritz hoppade in men han lämnade dem nu för att åter göra inträde i damlaget Rönnby i dameliten. Får höra mig för lite med Henric Rudin som jag känner sen damlagstiden när jag tränade Vänersborg då vi snackade lite då o då hur det går för klubben.

Mycket att göra i vardagen!

Har inte skrivit på några dagar då jag haft mkt att stå i. Idag så målades det på vårt nya staket så mina barn i alla fall min stora tjej ska kunna springa ut och in som hon vill utan att försvinna iväg från oss. Var iväg och dömde en fotbollsmatch sedan som slutade 6-3, riktigt bra fotboll och det finns många talanger i Tidaholm (IFK denna gången) som spelade riktigt fin fotboll och hade en bra attityd på planen. Imorgon blir det div 6 match och på Lördag Fröjereds reservlag, kan säga att det är full fart med dömning och det betyder mkt löpning då jag brukar löpa mellan 8 km till 1 mil per match så det är precis den träningen jag saknat på 1.5 år då jag haft uppehåll från dömningen, konditionen känns tio gånger bättre än före dömningen började och då var den rätt kass då jag bara lirat lite korpinnebandy en gång i veckan.

Vad händer i höst då, tja jag är grymt sugen på att spela lite igen men det finns inte mkt att välja på i Tidaholmsregionen, hade ju vart skitkul om Fröjered haft ett b-lag men vet inte om de ska ha ett, kanske det blir någon reunion i Alingsås med Östadkulle/Noltorp men det var nog bara en tanke och något som inte kommer hända, tja vi får se, korpen finns ju alltid men hade vart kul o lira där det är lite mer regler och lir även om korpen är kul.

Silly season rullar på, Sara Kristoffersson är tillbaka i Falun som ser riktigt starka ut på damsidan nu efter ett tufft år ifjol. Kommer uppdatera mer om någon dag eller två.

Poängdrottning från div 1 södra till eliten!

På tal om poängdrottningar så har Olofströms målfarliga forward Louise Wickström som vart jagad av bl a Pixbo i några år tagit klivet upp i eliten och självklart så ska de bästa spela i eliten. Täby blir ny klubbadress där även Sara Attermo från div 1 laget Täby gått. Nu har de 2 nya poängdrottningar från div 1 i laget och kommer kunna hota på allvar, på köpet fick de också Lina Örkner även hon från Olofström som hakade på Wickström till Stockholm.

Min gamla klubbkamrat från Sveiva i Norge Linnea Lexe kan bli historisk nu när hon gått till Djurgården om hon vinner sm-guld då hon vann guld när vi var i Norge samt att hon vann guld i Schweiz och nu då ska hon spela i Djurgården, 3 klubbar och 3 guld vore inte fel, jag som Djurgårdare håller alla tummar för Linnea som är en duktig målvakt med en aggressiv och modern stil. Även hon en före detta Olofströmstjej. Kommer bli en match i matchen om hon får stå mot Täby där hon får möta sina gamla lagkamrater.

Det känns i alla fall som om Olofström kommer känna av ovan nämnda spelarförluster.

Enligt Köpings hemsida ska den hårdskjutande rightaren Lina Ekermalm spela med Warberg nästa år, får se hur hon hanterar Curt Söderströms 5 dagar i veckan träningsschema, inte alla som fixar det. Fixar hon det så kommer hon nog få upp sin fysiska status och det kan göra henne gott då jag tyckte hon var ganska orörlig i år mot året före. En sak är säker, Warberg ser mycket starka ut och är fortfarande min favorit till att ta div 1 södra i övrigt känns serien mycket öppen.

Uppdatering silly season!

Fröjered tappar Angelica Högberg som gjorde flest poäng i laget till ett Jönköpingslag, självklart hade man inte höjt vidare på ögonbrynen om hon valt att gå till JIK i Elitserien men det märkliga är att hon går till Östra som redan tappat 2 toppspelare och sin tränare från ifjol och i det läget kändes som ett mycket sämre lag än Fröjered. Jag kan i alla fall inte förstå den övergången även om Östra skulle lagt upp lite pengar eller ordnat lägenhet så vad är det egentligen jämfört med att spela mot de bästa i Sverige och utvecklas än att ta ett steg tillbaka? Ett riktigt märkligt beslut i alla fall som inte alls känns vidare genomtänkt anser jag.

Östra som lever på värvade spelare och jag undrar hur många egna produkter de har bland sina 10 bästa spelare på damsidan? Inte många tror jag, det är ett luftslott som förr eller senare kommer sprängas frågan är bara när.

I Fröjered kommer någon annan göra de poängen, troligtvis fördelas det bara ut på flera spelare och laget kommer ändå kunna hävda sig bra då de unga fått ett år i div 1 och en Mikaela Spaak som förhoppningsvis kommer komma tillbaka skadefri och mer vältränad än på många år, där får Fröjered ett nyförvärv av hög rang då det är få spelare som har ett bättre skott. Det gäller bara att hela laget tränar hårdare än någonsin och att alla andra höjer sig 5 % så blir det riktigt bra. Man såg ju redan ifjol i många matcher att det var små marginaler och en tunn trupp som gjorde att topplagen vann med uddamålet i matcher där vi likagärna kunde vunnit med lite tur.

Telge blir även dem av med spelare och det är 2 spelare som ska spela med Sala, i Telge var det ju ett jämnt lag där inte jättemånga stack ut så att just de två lämnar laget för att testa elitserien har jag ingen större kommentar på, tror inte Telge som lag kommer få någon kris för att Sandra Seth och Christelle Niva lämnar laget. Däremot svider det nog lite mer att deras målvakt Elin Jonsson går till Djurgården.

Karlstad IB har värvat Gävles poängkung som gjorde 75 poäng och hela 56 mål i div 2, hon hade visst tidigare spelat i Kais Mora och den offensiva kraften är precis vad de behöver. Kan de knyta till sig Hagfors duktiga Linnea Nilsson också så har de fått en imponerande trupp på pappret. För hur många bra spelare individuellt du än har så måste de fungera som ett lag. Laget slår alltid jaget, alltså teamwork slår ett gäng individualister varje gång.

20 e a-lagssäsongen, imponerande som 31 åring!

Så här skriver Innebandymagazinet, känns inte så trovärdigt måste väl vara ett tryckfel antar jag, inte var de A-lagsspelare som 11-12 åringar om du nu inte spelade i ett farmarlag i div 3 det är ju såklart inte omöjligt?2011-05-15
20:e säsongen för systrarna Tuominen

Tvillingarna Tuominen som var med och spelade VM i Sverige redan 1999 har bestämt sig för att förlänga karriären ytterligare en säsong.

Korsbandsskadorna har duggat tätt i Rönnby och till kommande säsong hoppas klubben att de flesta spelarna ska vara tillbaka. Två 31-åringar kommer säsongen 2011/12 gå in på sin 20:e A-lagssäsong i Rönnby.

På klubbens hemsida skriver Rönnby att Sanna Tuominen och Katarina Tuominen bestämt sig för en fortsättning./Innebandymagazinet

Lindgrens till Falun, grymt bra värvningar!

Enligt http://www.ibkkoping.se/

Om ni scrollar neråt så kan ni själva läsa artikeln. Kul att de tar chansen och i Falun känns det som att det blir bra då de troligtvis får viktiga roller och kan utvecklas mycket. Lycka till återstår bara för mig att säga. :)

Zorromål i hockeyn!

Är inte jättevanligt men vi har sett det förr, i alla fall kommer jag ihåg att Robert Nilsson gjorde något liknande för något år sedan, men i en vm-semi mot Ryssarna att göra det som 19 åring det är stort, målskytten heter Mikael Granlund (kanske finlandssvensk). I innebandyn ser vi zorromål allt som oftast och killen kanske även har lirat lite innebandy kan det vara så mr Granlund?

Jag kommer ihåg en vm-final mellan Sverige och Finland som jag såg i Danmark 2006, vet att vi hade precis spelat oldboys dm (och vunnit brons) så vann Sverige med 3-2, en repris vore inte fel. Det blir säkert målsnålt då det är vms 2 bästa målvakter.

Spännande eurovision-semi!

Då menar jag när man skulle få reda på vilka finalisterna var, en efter en så visade dem länderna och med ett land kvar så trodde vi nog alla på svenskt fiasko och det hade inte alls vart underligt i så fall då Saades framträdande och sång lät klasser bättre i den svenska finalen. Det känns som om tekniken inte är helt 100 i Tyskland, himla konstigt egentligen.

Han behöver nog allt snäppa upp timingen med kamrorna ett hack och de bör kolla ljudet för sången kändes inte alls så bra, men de har ju ett par dagar att jobba på det för med en sådan bra låt så vore det ju kul om allt klaffade tekniskt.

Man börjar höra om lag som börjar sin försäsong med träningar och träningsvärk och allt vad det innebär, själv så dömer jag fotboll och får en riktigt bra konditionsträning via det, 90 minuter löpning brukar bli runt 9 km-1.1 mil någonstans i en normalmatch och det brukar vara ca 3 matcher i veckan.

Ställde mig en fråga för någon dag sedan. Hur är suget att köra igång en försäsongsträning och ladda för att vara tränare nästa säsong efter att ha pratat med lite tränarkollegor osv??

Mitt svar blev noll, det känns riktigt bra att inte ha en massa måsten hit och dit och vara uppbokad på massa saker, i höst ska jag spela själv och ha roligt om det blir i korpen eller i Fröjered herr eller något annat lag det märker vi. Innebandy är fortfarande för roligt för att sluta med.

Just det semetern är bokad, en minisemester i min hemstad Alingsås, det kan inte bli bättre än så, folk skriver på facebook om resor till thailand, england, spanien, danmark mm och det lockar inte mig så mycket måste jag säga. Visst det var kul förr men att knö på ett trångt flyg med 2 småbarn, nej tack ifjol åkte vi med Olivia då hon fyllde 1 år och det var väl okej på Mallorca men att semestra i Sverige är oslagbart och speciellt Alingsås som är så vackert, man saknar det verkligen nu när man flyttat därifrån. Även Tidaholm är en vacker stad så det blir att ta det lugnt hemma också och inviga altantaket som ska byggas, det blir ett lyft för huset.

Lycka till i spåren alla innebandyspelare som kämpar där och till Boråsarna ha det trevligt vid grillen. :)

Lite silly season nyheter!

Såg att Karlstad lyckats att värva Filippa Rosdal från Skattkärr, jag har för mig att jag läste någonstans att Karlstad inte skulle värva spelare varje år från Skattkärr utan låta Skattkärr bygga upp sitt lag utan att behöva tappa sina toppspelare varje år, kanske jag läste fel det var ett tag sedan i alla fall. De har också värvat Katrin Sjöberg från Hagfors, det är två bra nyförvärv som gjorde 25 resp 19 mål i div 1 och är det något Karlstad behöver så är det spelare som kan göra mål då de knappt haft något anfallsspel alls de matcher jag sett dem de senaste åren. Att de försöker värva hem Lockeruds lagkapten Lina Segerblom vore nog drömmen för dem och Lina är för bra för att harva i Lockerud som knappast kommer komma tillbaka till Elitserien direkt även om de värvat Mikael Hill och det är ju en avsevärd förstärkning då jag och flera jag pratat med ställt oss många frågor hur Lockeruds taktiska tänk varit.

Karlstad kommer nog att se bättre ut om de ror Lina i hamn nästa säsong än de någonsin gjorts och man kan säkert sikta mot ett slutspel utan tvekan. Sätter de bara sitt styrspel och inte står och avvaktar i sitt 2-2-1 spel så man med enkelhet kan rulla in i slottet så blir det nog bra.

Lite om lagen i mellersta från ifjol.

Hagfors klarar sig nog utmärkt ändå även om de tappar ovan nämnda spelare, i alla fall så berömmer deras tränare dem väldigt mycket på sin blogg och rosar och hyllar alla till skyarna, förstår att det är ett spel för att bygga självförtroende på spelarna men lagom är ändå bäst för man spyr nästan ibland av alla superlativer. Nåja de har jätteduktiga spelare men tyvärr inget spel utan mer "spring som fan o kör slut på motståndarna" taktik, nåja de lyckades ändå rätt bra med den taktiken dock tror jag de hade kunnat nå mycket högre med ett mer strukturerat spel då de har individuellt skickliga spelare, kanske det kommer nästa år?

Skattkärr vill jag säga är motsatsen, ett organiserat lag med tanke, kanske inte alltid lika kul att se som Hagfors men ett lag som i längden kommer klara sig riktigt bra om de inte tappar för många spelare till Karlstad. De har haft smarta ledare som lagt en fin grund för laget så de klarar att tappa någon toppspelare då o då.

Täby har tappat Attermo till elitserielaget Täby, ingen jätteskräll då poängmaskiner alltid drar ögon till sig, laget kommer ändå klara sig bra om de inte tappar de andra toppspelarna då de har ett stabilt grundspel och en bra tränartrojka.

Telge och Hässelby har jag inte hört något om faktiskt, enligt Göte i Telge har några spelare provtränat.

Linköping tappar sin rutinerade Ros-Marie Nilsson, det kommer nog kännas för dem och rykten om att Sara Bergström vill spela i Elitserien igen kan göra så de får problem, tappar de Bergström ligger de riktigt pyrt till att åka ur för en sådan spetsspelare går inte att ersätta speciellt inte då de tappar "Rosa" också.

Köping som förening slås ihop med Forsby och de har också damlag så det borde bli positivt, att de förra året fick värvat en kanonmålvakt från Västerås när de gick i konkurs var viktigt då Köpings akilleshäl är defensiven, skulle laget välja att börja nöta uppspel och struktur redan nu fram till seriestart skulle de säkert vinna serien, de är ett lag som när de får upp en "momentum" kan slå allt och alla men när de inte har medflyt så kan de istället vara lite sådär, alltså de har för låg lägstanivå tycker jag. Köping är ett lag som jag gärna hade tränat för de har så jäkla mycket talang och vilja, nu ska jag inte vara tränare nästa säsong så det är inte så att jag är ute efter att fiska jobb på något sätt och Köping har säkert tränare klara men den typen av lag syftade jag på skulle vara mycket intressant att träna. Som sagt de kan vinna serien om de får ihop grundspelet och inte bara dunkar upp bollar på chans så mycket.

Fröjered får tillbaka sin före detta tränare Patric Löfborg som vann div 2 med laget 2 år i rad och det är en klar fördel att få någon som känner laget och de flesta av spelarna då det alltid tar tid att lära sig hur spelare funkar och vart och vilka de funkar bäst ihop med. På spelarfronten inte ett nytt faktiskt, några har provspelat men inget är klart i dagsläget. Ibland undrar jag dock om div 2 spelare som får ett erbjudande är rädda för att ta chansen för det ska tvekas och hittas problem att "jag kan inte komma till träningen" för jag bor 2 mil bort, vad är problemet då, skaffa moppe. Vet själv när jag var 15 år, åkte moppe vart jag än skulle om man är 15-17 år och får chans att spela div 1 så borde man fan springa 2 mil för att man får chansen, tror knappast folk skulle tacka nej till att spela div 1 fotboll för sådana små "problem", mitt motto har alltid varit, "vill man så kan man". Kan det vara så att dagens ungdomar är vana att få allt serverat på silverfat?

Alla som vill bli något inom innebandy borde ta chansen om de får den att gå från div 2 till div 1 för det är ett jättekliv inom innebandy, från flicknivå till elitnivå med det mesta som närkamper, träningar och träningsnivå och utveckling. Vet i alla fall att någa riktigt bra spelare även funderar och vad de funderar på vet jag faktiskt inte då jag inte är med i ledarstaben längre utan mer finns till för att hjälpa sportchefen med saker han behöver hjälp med samt vara bollplank. Fröjered är en attraktiv förening att vara med i, mycket publik, bra organisation och många små bra saker som inte alla andra föreningar har.

Nästa år så blir det div 1 södra och det blir nog bra för Fröjered att slippa åka 6 gånger till Stockholm och istället få korta resor som Göteborg x3 och Jönköping mm. Sportsligt blir det nog ingen större skillnad det såg man ju i kvalet då det var jämna matcher mellan de 3 div 1 segrarna. Warberg känns även i år tokstora favoriter i div 1 södra, får se om de pallar för trycket i år, återkommer mer i att tippa serierna i augusti, mycket kan hända på en sommar.

Preliminär serieindelning!

Om man kikar på dig 1 damer som jag följt de senaste 2 åren när jag vart damtränare i div 1 så måste jag säga att geografisk logisk serieindelning, inget att klaga på där.

Men........................

Man ser att FBC Uppsala har ett lag med i norra och även FBC Uppsala Ungdom i samma serie. Jag hoppas VERKLIGEN att de två lagen inte kan skicka spelare mellan varandra hej villt som samarbetsföreningar. Jag ska ta noga reda på exakt hur det fungerar för det är alltid massa skumma regler och finstilt.

Personligen skickar jag gärna alla JÄVLA U-LAG ner i en Elitreservserie som innebär att de bästa lagen kan matcha sina duktiga juniorer osv mot varandra. U-lagen förstör för alla andra föreningar och gör hela bredden sämre.

Jag har ett praktexempel på det i Göteborg, säg vad ni vill men att Pixbo har ett lag i div 1 har förstört mycket för IBF Göteborg, Älvstranden och även Surte och Marstrand som låg i div 1 och samtliga av de 4 klubbarna kunde fått spelare som kunde spelat hos dem eller inte lämnat dem för Pixbo IBF. Göteborgsinnebandyn har på damsidan backat rejält i bredd då de var flera lag i toppen och Älvstranden var uppe i eliten några gånger, nu är de mil ifrån att nå elitserien (med all respekt för Älvstrandens lag som jag absolut inte har något emot).

För att få till en förändring som är till det bättre för de flesta klubbar utom några få storklubbar som missköter det med u-lag varje år, ja jag går gärna ut med namn, jag säger alltid vad jag tycker även om det blir obekvämt men Rönnby u, Pixbo U har toppat upp med givna A-lagsspelare i vissa matcher och även om de kommer med undanflykter som att hon behövde matchträning osv så är det ändå fel. Nu finns det några som kommer säga att den bästa utvecklingen för unga spelare är att spela i u-lag o träna med elitlag osv, jag säger ändå bullshit, det är ju bara att ha ett avtal att göra någon träning i veckan med ett elitlag då och göra en övergång den dagen det är aktuellt men att hålla på i landets näst högsta serie på damsidan tycker jag är helt fel.

Jag undrar hur herrarna skulle reagera på detta i allsvenskan, säg att Aik har ett U-lag med och Kim Nilsson och K-J Nilsson går ner o kör lite i Allsvenskan på en spelledig helg, säkert jätteuppskattat och jag kan se tidningsrubrikerna framför mig. Dessutom skulle nog grabbarna ge landslagsspelarna en och annan propp så de kanske inte kunde lira på någon vecka.

Jag kan bara se i vårt lilla distrikt på damsidan, för några år sedan fanns det inga u-lag i seriespel utan de spelade i en reservserie. Då hade vi div2, div 3 och div 4 på damsidan i västergötland. Nu har vi en div 2 samt 2 lag i div 3 ca hälften av lagen vi hade då om inte ännu mindre. U-lagens fel? Ja till en viss del då småklubbarna blev av med spelare som ändå inte gick in i alagen utan fick nöta bänk och lira ulag och istället kunde de spelat i sin moderklubb.

Jag tippar på att det ser ut exakt likadant i många andra distrikt, berätta gärna ni som vet. Eller är det kanske bara jag som tycker så här? Jag vet att många jag pratat med tycker som jag men vore ändå intressant att läsa era reflektioner om ni orkar skriva en komment, skriv gärna vart ifrån ni kommer.


Serieindelningen ser ni på www.innebandy.seFörbundet driver med oss!

De lovade att lägga ut serieindelningen förra veckan men var är den då? Hur svårt kan det vara??

RSS 2.0