OS har vi någon chans?

Förr om åren har ju OS vart kul att kolla på men har vi någon chans i någon rolig sport i år? Handbollen, njae kanske med lite flyt men folk är magsjuka o skadade och allt möjligt så tveksamt där. Hade vart kul med innebandy i OS, dock i vinter OS då det är en sport som spelas på vinterhalvåret i europa. Vi hoppas på det om några år.

Abstinensen börjar komma!

För första gången på länge började sugen komma för o bli tränare igen, har ju vart "pensionerad" i över 1 år nu men jävlar vad sugen jag blev nu på att dra igång något spännande projekt. Kan ha göra med att jag träffade Kent Svensson idag som är en engagerad person i Fröjereds IF och en man jag träffat på till och från under 20 års tid inom västgöta innebandyn. Dock snackade vi inte om innebandy så tror inte det var för att jag sprang på honom hehe.

Faktiskt är detta första "silly season" någonsin som jag inte fått någon tränarförfrågan alls, sista jag fick var i vintras då ett lag i div 3 hörde av sig mitt i säsongen men då var det inte aktuellt, dock ett spännande projekt även om det då inte fungerade tidsmässigt då tjejen jobbade varannan helg.

Men hon har sökt lite nya jobb där det inte innefattar varannan helg osv så kanske man får tid för innebandy i höst.

Den som lever får se, vem vet om någon tränare hoppar av eller något annat händer så man står i ett bås någonstans i vinter. Annars är man ju alltid "läktarcoach" och expert på alla matcher man ser hehe, det är också kul att se matcher och känna pulsen från den andra sidan även om "hettan i båset" är speciellt.

Lycka till alla lag som tränar hårt, hoppas alla har roligt med sin sommarträning.

Nu börjas det igen!

Damlag i ekonomisk kris, tack och hej till Örebros damer, och kris i Djurgården, är vi förvånade? Nej inte alls, det är inte bara i innebandy man hör om det, Dalsjöfors damer åkte ur ifjol från damallsvenskan om jag inte har fel och leder i år div 1 och har gått i konkurs. Då erbjuds spelarna pröjsa för allt om de ska få spela kvar året ut, annars blir det ner i div 3, om de spelar klart året åker de bara ner en serie stod det i Borås tidning. Jag kan ha läst lite fel så jag är inte 100 på det, men summan är ändå detta. Varför har så många damlag ekonomiska problem? Jo de lyckas inte göra sitt lag tillräckligt attraktivt, ska vi vara ärliga lite? Japp jag är alltid ärlig på min blogg och vissa tycker inte om det för jag säger saker rätt ut (rättare sagt skriver) men ÖSK hade ett pinsamt jävla publiksnitt, de hade lika lite folk på läktarna som div 3 lag, inte fan konstigt att de inte har råd o va i Elitserien och ska vi vara ärliga lite igen? De hör inte hemma där heller om de inte kan locka publik, det är pinsamt dåligt måste jag säga, visst de hade en sportsligt dålig säsong och folk är medgångssupporters det vet vi alla.
Men det är inte bara resultaten det handlar om, se på Sala som gjorde en rätt så dålig säsong de hade ändå riktigt bra publiksnitt, hur lyckas dem år efter år? Många lag i dameliten jobbar på tok för dåligt för publiken och inte konstigt att de har risig ekonomi heller.

Sedan tycker jag det är märkligt hur man kan anmäla ett lag för seriespel och gå i konkurs mitt i säsongen eller som i Gävles fall ställa upp i kval (som kostar pengar med resor och allt) och sen inse någon månad senare att oj vi har inte råd. Är vi inom innebandyn på tok för dåliga att göra skitjobbet i styrelsen, jag syftar på att dra in pengar och se till kostnaderna? Mitt svar är ja många klubbar har nog helt klart fel folk på fel positioner, man har folk som är engagerade eldsjälvar o kan innebandy men man bör ha folk som kan driva företag istället som vet hur man får + och minus att gå ihop.

Sommar och lugn

Lugn från innebandy men träffade idag en gammal tränarkollega Mikael Sjöqvist som tittade in på jobbet (systembolaget) i Hjo och vi började prata gamla minnen från när jag va tränare i norska Elitserien och han i div 1 Norge. Han berättade att han slutat nu efter 4-5 år som tränare i sitt Nor 92 efter att de åkt ur serien. De har åkt upp och ner några gånger och deras filosofi att inte värva över svenska spelare straffar ju sig när alla andra lagen gör så.

Var i alla fall mycket kul att träffa honom vi har möts som tränare för många år sedan i seriespel när han tränade Fagerhults damlag och jag Elfhögs, vem vann den matchen då, hehe ja mitt lag vann serien och hans lag kom 2a och jag tog 4 av 6 poäng. :)

Måste erkänna att man börjar bli sugen på innebandy nu...

Och även värvning 2 klar!

För nu verkar det som om Tiitu äntligen blivit klar, bara ca 1 månad efter att han skulle bestämt sig, vet inte vad som har tagit tid men troligtvis att fixa en lösning med jobb/arvode. Det är ju inte så många spelare som är heltidsanställda och jag skulle tippa på att han får jobba och inte bara kunna glida runt och vara innebandyproffs men vad vet jag? ...

Warberg är ett lag jag gillar och har följt i många år så jag hoppas de kan få till 2 bra femmor och kunna hota på allvar i år, ifjol var de sämre än någonsin när jag såg dem spela.

Värvning 1 klar!

Rasmus Sundstedt skriver på Twitter att det är klart nu och tackar alla inblandade. Någon övergångssumma har jag inte hört om än, fortsättning följer.

Spökövergångarna, verklighet eller bara "spöken"?

Jag pratar ju om Tiitu och Sundstedt, 2 övergångar som snackats mycket om, får se om det är bara snack eller även "verkstad" det får vi snart se. Jag tror det är mkt snack faktiskt.

RSS 2.0