Superliga match måndagkväll!

Ikväll var det match mellan Pixbo och Färjestaden och det var en underhållande match. Färjestaden som mötte Pixbo för bara några dagar sedan borde veta vad som väntade dem men icke. De hade inte alls gjort läxan och med tanke på att Pixbo spelat på ett sätt i minst 10 år så var det inte direkt någon överraskning att Pixbos 3 första mål i matchen kom efter diagonalpass och en fri gubbe på bortre stolpen. Speciellt i powerplay ställer Färjestaden upp med 1-2-1 och det är rena självmordet att inte ha en back vid varje stolpe.

I alla fall så stod det 4-1 till Pixbo efter första perioden och gästernas backar såg verkligen tveksamma ut när hemmalaget pressade högt och 2 mål bjöd dem på när dem slarvade i mittzon. Färjestaden hade ändå några ljusglimtar under matchen. I andra perioden reducerade dem till 4-2 men 2 mål av Pixbo så var det så gott som avgjort med ställningen 6-2 efter 2 perioder.

7-2 kom i powerplay genom krafpaketet Delborn. Sen gjorde Färjestaden 3 raka mål när Pixbo såg lite loja ut och ett snyggt nummer var när Kim Nilsson i Fibk gjorde en rush och serverade kapten Mårten Palmefors i boxplay. Kim visade gång på gång att han är en storspelare men han är för ensam, visst Simon Nilsson är farlig med sitt tunga skott och kapten Palmefors var bra defensivt men det skillde 2 klasser idag och Färjestaden såg ut att vara nästan lika dåliga som Älvstranden och Landskrona var defensivt när jag såg dem i söndags, men det ska jag inte ens gå in på.

Med cirka 3 minuter kvar och ställning 7-5 så chansar Färjestaden och plockar ut sin målvakt och det är ett horibelt beslut enligt mig för med så lång tid kvar så har dem inte råd med ett misstag och misstag blev det. Skott i täck av Simon Nilsson och i samma veva så gick hans klubba av och han fick sparka bort bollen utan klubba för annars hade Pixbo kommit 2 mot noll och de fick ändå en chans som Bremervik i målet räddade (mycket bra idag). Det blev andra straffen för hemmalaget i matchen och andra missen efter en mycket tam straff av Andreas Johansson. Varför de inte lät Runnestig zorra in en straff i live tv fattar jag inte, snacka om propaganda för sporten och för Pixbo, men men 2 mål till lekte Pixbo in för igen tog gästerna ut sin målvakt och jag kan inte förstå varför, varenda mål kan vara viktigt i en kommande nedflyttningsstrid och tänk vad idiotiskt om det skulle hänga på några få mål i slutet på grund av idiot chansningar i ett omöjligt läge som detta var.

10-5 slutade matchen och Färjestaden hade en chans när det stod 7-5 men slarvade bort den och släppte dessutom onödiga mål. Till nästa gång borde dem lära läxan och inte kolla boll utan hålla markering på bortre stolpen för det var dem riktigt dåliga på och kanske lyste det igenom att det var nästan bara unga killar runt 20 strecket. Backspelet har mycket att jobba på och jag hoppas dem rycker upp sig för det är kul med föreningar som kommer upp och speciellt med många egna talanger.

Matchen i sin helhet får 7 av 10 i betyg, snygga mål och offensivlusta fanns det gott om, däremot var det inte så mycket kamp och spänning för det var i princip avgjort efter första perioden när Pixbo spelade ut Färjestaden efter noter även om de kom upp till 5-7 så kändes det aldrig farligt.

Lagbild på Färjestadens IBK, jag hoppas verkligen laget hänger kvar och tror nog de unga spelarna kommer växa i superligakostymen efter jul, bild från www.innebandy.se.
image71

Seger mot Stenungsund till slut!

Det var lite ovisst inför matchstarten om Andreas Lundell och Johan Rydén skulle vara disponibla och med tejpning så gick det och det skulle visa sig mycket viktigt för båda gick in och gjorde en kanonmatch.
Till denna match valde vi att starta på 6 forwards istället för 2 femmor som vi kört de senaste 2 matcherna och tanken var att ha fler spelare igång och vara starka i slutet.
Matchbilden blir som förväntad att vi för spelet och gästerna backar hem och prioriterar sitt försvar. Gästerna tar ledningen på en retur där vi inte var heta och då smäller det i vår serie inget snack om det. Vi skapar en del chanser och efter fint spel mellan Andreas Lundell och Tommie Lundgren så skapas det en lucka och Tommie kan bryta in från kanten och skjuta in 1-1 via stolpe in.

I andra perioden så gör Stenungsund perioden enda mål efter dem haft ett tryck i sitt powerplay och i samma stund som vi blir fulltaliga så gör dem 2-1 på bortre stolpen där vi missar i markeringen och vi har underläge inför sista 20 min.

Vi kände att vi skapade en del chanser och att vi skulle vara starkare i slutet när gästerna gått på tio man och vi kört på 12 spelare. Vi vaskade om och Jonas Neldren fick göra års debut i serien och Manne Jarlenius fick komma in, Andreas Lundell och Tommie Lundgren fick fortsätta för dem hade skapat mycket och brukar hitta varann i bra lägen. Vi sade att vi skulle tro på vårt spel samt ta snabbare avslut.Vi vet också att vi är starka och målet var att gå upp och vända på steken till 4-2 seger och det var inte långt ifrån att det blev så.
2-2 gör Hampus Wedlin från kanten fint assisterasd av Lundell bakom mål.  Vid det målet sade jag till Hovemyr att det var dags för han att göra sitt sedvanliga mål från kanten och Hoven  gjorde precis det i nästa byte där han från en ganska dålig vinken drog ett skott som satt gött i mål och vi hade vänt på steken, kanske man ska säga till spelare att dem ska gå in och göra mål oftare? :) Någon minut senare gör måltjuven Tommie Lundgren sitt andra mål och igen har Lundell assisten. Gästerna chansar tidigt med att ta ut sin målvakt men vi bryter och inhoppare Neldren slog en långboll på halvvolley i ett tomt mål och där var saken klar. David Ricklund fick avsluta målskyttet när han snappade upp en boll på mittplan när en Stenungsundspelare olyckligt föll och matchen slutade 6-2 ett mycket fint resultat och vi visar styrka som vinner sista perioden med hela 5-0.

Matchens spelare denna gång var vår målvakt Mikael Andersson, Andreas Lundell gör också en fin insats med rörlighet och fina passningar, speciellt när han var osäker på spel överhuvud taget.


Matchfakta:

Period 1
08.37    Mål    0-1        Stenungsunds IBK 18.54    Mål    1-1     Tommie Lundgren (Andreas Lundell)    IBK Pantern

Period 2
16.26    Utvisning    U2     David Ricklund (Otillåtet slag)    IBK Pantern
18.29    Mål    1-2        Stenungsunds IBK

Period 3
05.03    Mål    2-2     Hampus Wedlin (Andreas Lundell)    IBK Pantern
07.04    Mål    3-2     Richard Hovemyr (Hampus Wedlin)    IBK Pantern
08.27    Time out           Stenungsunds IBK
08.27    Mål    4-2     Tommie Lundgren (Andreas Lundell)    IBK Pantern
12.30    Utvisning    U2     (Otillåtet slag)    Stenungsunds IBK
12.30    Time out           IBK Pantern
18.22 Mål    5-2     Jonas Neldrén (Henrik Djurvall)    IBK Pantern
19.26    Mål    6-2     David Ricklund    IBK Pantern

Aktuell tabell       

Matchen Lidköping-Gs 86 spelas söndag kl 16:00

                        SM    V    O    F    GM       IM    P    SDV
1.    Lindås IBK    7    6    1    0    47    -    28    19    (0)
2.    IBK Pantern    7    5    1    1    43    -    24    17    (1)
3.    Pixbo Wallenstam IBF    7    5    0    2    47    -    29    15    (0)
4.    Lesjöfors/Filipstad IBK    7    4    1    2    49    -    29    14    (1)
5.    IBK Lidköping    6    4    1    1    43    -    25    13    (0)
6.    IBK Alingsås    7    3    1    3    28    -    31    11    (1)
7.    0302 Innebandy    7    3    0    4    35    -    49    9    (0)
8.    GS 86 AIF    6    1    2    3    26    -    31    6    (1)
9.    IBF Göteborg    7    2    0    5    37    -    44    6    (0)
10.    Skattkärrs IK    7    1    2    4    36    -    48    6    (1)
11.    Stenungsunds IBK    7    2    0    5    19    -    36    6    (0)
12.    Sjöstads IF    7    0    1    6    26    -    62    1    (0)

Matchdag mot Stenungsund.

Idag kl 16 är det hemmamatch igen, denna gången är det Stenungsund som kommer på besök. De ligger och fightas runt det undre strecket och kommer säkerligen sälja sig dyrt. I båda lagen finns det spelare som spelat tillsammans i både Älvstranden och Robertshöjd så det kommer nog bli flera "matcher" i matchen mellan gamla lagpolare.

Själv så har jag varit i Stockholm på utbildning mm med mitt jobb så bloggen har inte uppdaterats men det kommer mer ikväll och på Måndag med lite nyheter och en och annan överraskning. :)


Igår blev man en vinnare!

På Göteborgs innebandyförbunds hemsida (www.gibf.se) så kan man tävla om 4 st biljetter (2 vuxna och 2 barn) till matchen mellan Pixbo och Färjestaden och igår fick jag ett mail att jag var en av vinnarna.

Jag ser mycket fram emot att gå och se den matchen och få se Kim Nilsson live in action, han kommer säkert att bli nästa storstjärna inom svensk innebandy och han verkar dessutom vara en grymt trevlig kille. Vore kul om jag fick chansen att snacka med honom efter matchen och kanske få honom att ställa upp på en kort intervju till bloggen, men får se hur det verkar i alla fall.

Det får bli att ta på sig något svart och vitt och sätta sig med klubb zebra anhängarna i alla fall så det blir lite drag. Tränade också själv igår med Torslanda och det var kul att röra på sig men jag kan inte säga att jag var nöjd med mitt eget spel, det var konstant Hawaii spel och det är ju kul men inte så givande om man tänker på ett framtida lagspel. Tyvärr så var det också lite folk och det var visst några som hade åkt till Sthlm för att se AIK-IFK och i guldstriden i Allsvenskan är det ju oförändrat.


Sudden seger mot Lindås!

Seriefinalen mot Lindås var lite upp och ner. Vi fick ändra om när Arthursson gick sönder på uppvärmingen och fick en bristning i vaden. Första 10 minuterna var vi inte alls med och hamnade i ett 0-3 underläge och gästerna fick 3 billiga mål där vi gjort enkla misstag. Peter Larsen gjorde ett snyggt volleymål när han kom i slottet och gjorde 1-3. 2-3 kom i powerplay där Tommie Lundgren satte en retur.
Paus och nya tag i andra perioden där vi har ett klart spelövertag och Hovemyr kvitterar till 3-3. 3-4 är väl ett självmål när Micke räddar men David halkar och skuver in både Micke och bollen i mål och det var 4 billiga målet vi släpper in och det känns mycket illa att bjuda på så många mål i en och samma match. Richard Hovemyr hade en bra dag och satte dit 4-4 upp i nättaket från kanten. 5-4 kom i powerplay och det var Lundgrens andra mål och vi var i ledning för första gången och den andra perioden var till ända.

Sista 20 går Lindås ner på folk och skapar ett tryck mot oss och vi försvarar vår ledning på ett mycket bra sätt och med ca 1.5 minut kvar tar Lindås sin målvakt och tyvärr så får dem in en kvittering med ca 1 minut kvar och det blir 5-5 efter 60 minuters spel. I sudden kör vi på och skapar fina chanser och Andreas Lundell fick sätta segerbollen i mål och det var extra gött för honom efter att ha haft en del chanser innan och även i fredagens derby som inte blev mål på så vi får en extra poäng och 6-5 slutar matchen.

5 av 6 poäng när "Hellweek" är avslutad får ses som mycket bra, det är så klart surt att inte vinna när man leder tills slutet men så är innebandy och det är det som är härligt. Vi visar stark lagmoral som hämtar in den dåliga starten och 0-3 underläget och i andra perioden visar vi varför vi är topplag precis som Lindås visar det i sista då dem var riktigt bra. Idag så klev Richard Hovemyr fram lite extra tillsammans med Fredrik Pettersson och Tommie Lundgren.

Dags för seriefinal mot Lindås!

Idag kl 16.00 (söndag 21/10) i Rydsbergshallen kommer Lindås och gästar Lerum för en match mot dem svarta pantrarna. Vi kan mönstra ett mycket starkt lag och allt känns väldigt bra inför matchen. Tommie Lundgren är tillbaka från sin Danmarksresa och blir enda ändringen jämfört med laget mot 0302 där han ersätter Mikael Ericsson som inte får plats i truppen denna gång,
Manne som varit sjuk i veckan kommer inte heller denna match vara ombytt utan han sparas till nästa vecka. Saknas sedan preimären gör också Bergman som fick en knäskada och endast gjort 1 byte i serien i år, där kan man snacka om otur.

Jag har sett Lindås spela 1 match i år och de var ett bra lag men de mötte ett ganska mediokert motstånd den matchen jag såg så detta blir en värdemätare för dem.

Statusen i tabellen är följande, Lindås 5 raka segrar och serieledare, Pantern 4 segrar 1 förlust. Lindås har 2 +mål bättre så vid Panternseger med 1 mål så står lagen helt lika efter 6 omgångar men vid Lindås seger kan laget rycka lite i toppen, hur mkt beror på om Lidköping tar 3 poäng i sin match. Hoppas de flesta Panternsupportrar från i fredags kommer och ser till att vi får en bra stämning på läktaren.

Panterns första Derbyseger!

Så var det fredagkväll och dammet har lagt sig och den stora publiken har gått hem (nästan 300)och säsongens första Lerum derby har gått till historien. 0302 hade gjort ett mycket bra jobb med arrangemanget och där har vi i Pantern en del att lära av våra grannar.
Denna gång stod de svarta som segrare efter en otroligt bra kämpainsats av samtliga. Vi fick en fin start med 0-1 (vi var bortalag på pappret) redan efter ca 4 min när Fredrik Arthursson sköt ett bra skott från kanten. 0-2 kom några minuter senare genom Johan Rydén som har ett grymt bra skott men skjuter för sällan enligt min mening som dunkade in ett backskott från halva plan. Unge Rikard Grube ger 0302 hopp genom att slå in en retur och ger ställningen 1-2. Någon minut senare får 0302 en utvisning och vi får spela powerplay som vi fått att funka mer och mer för varje match. Jani Simpanen gör mål efter bara 7 sekunders powerplay, målet görs framför målet och jag hann inte se exakt hur det gick till. 1-5 målet är riktigt snyggt Hampus Wedlin (enligt matchrapporten fick Jani målet) avslutar med sin dunerkanon från sin backposition och en fin pass av Henrik Djurvall ger oss en grym start i derbyt efter de första 20 min.

I andra perioden gick snacket mest om att hålla sig till planen och spela vårt spel och inte bjuda 0302 in i matchen och försöka vinna perioden med 1-0. Perioden slutar också 1-0 efter ett fint tekniskt nummer av Richard Hovemyr som tog sig förbi sin back och avslutade snyggt.

I sista gällde det att inte chansa utan ta hem dem 3 poängen utan att fegspela och släppa in 0302 och vi fick en tuff start när dem gjorde 2-6 och 3-6 redan efter 4.02 och 3 mål med 16 minuter är ingenting i innebandy och vi pushade varann och alla reserverna var mycket lojala och peppade dem som spelade när det verkligen behövdes. 0302s kapten gav igen i en situation och fick 5 min för slag mot kropp och vi fick göra 3-7 genom Arthursson i PP på en halvvolley i slottet där han var iskall på en fin lobb av Simpanen bakom mål. Hampus Wedlin fick avsluta panterns målskytte denna fredagkväll genom att väggspela sig igenom med Victor Sampson där han avslutade snyggt och gjorde 3-8. 0302 fick sista ordet genom ett snyggt långskott av deras back Alexander Karlsson och slutresultatet blev då 4-8.

Nyckeln till segern idag var att vi hade förberett oss bra på träningarna där onsdagens träning som Henrik Djurvall höll i inehöll mycket kampsituationer så vi var förberedda på hemmalagets fysiska spel. Skarpheten i första perioden var också såklart viktig där vi lade en fin grund med 5-1 ledning men det viktigaste var att ALLA gick in och kämpade och slet hårt för LAGET i 60 minuter. Alla gjorde en fin insats men jag vill ge Victor Sampson extra beröm efter alla närkamper han vann och alla meter han löpte för att stenhårt jobba defensivt förlaget. Vill också berömma alla våra reserver som satt hela matchen som har bidragit mycket på träningarna med att alltid ge allt, med bra träningar spelar man bra på matcherna och det ska man aldrig glömma.

Vill också berömma 0302 för sin sportslighet där flera av spelarna tog i hand med mig efter matchen i deras största besvikelse, sådant imponerar på mig mycket. Även ledarna var mycket sportsliga ska också sägas, man har ju varit med om en del genom åren efter heta derbymatcher men det kändes bra att när matchen var slut tog alla i hand och visade gott humör o det är så det ska vara.

Domarna Kim och Måns från Göteborg, höll derbyt i en mycket bra nivå och lät spelarna kämpa men tog det som gick över gränsen och man ska nämna det för det näms alltid när domarna inte är bra därför känns det viktigt att skriva när dem är bra tycker jag.

Blev ett långt referat men det är lätt att skriva mycket när man vinner och spelar bra, nu blir det seriefinal på Söndag kl 16 mot Lindås IBK, välkomna dit.

Hell week har börjat!

Årets tuffast vecka har just börjat.

Denna veckan har vi träning måndag och onsdag och match fredag mot 0302 i slaget om Lerum. På Söndag kommer serieledande Lindås på besök och de har bevisat sig mycket starka genom att bl a slå hemmastarka ibk Lidköping och Pixbo ibf på bortaplan, frågan är om vi kan störa dem eller om de ska ta 6e raka segern då om de slår stenungsund på torsdagen då förstås, men de är favoriter mot Stenungsund som börjat serien svagt.

På söndag ca kl 18 så får vi reda på om vi kommer tillhöra toppen eller mittenskiktet i serien, en sak är säker kul ska det bli, vi har allt att vinna.

Storseger mot Alingsås!

Matchen mot Alingsås blev en ensidig historia och slutade 10-2 (2-0,6-1,2-1) och avgjordes i andra perioden när vi gjorde 3 mål på 3 byten då vi gick från 2-0 till 5-0.

Matchen började med att båda lagen avvaktade lite och kände på motståndet, gästernas coach ville spela deras första femma mot vår andra och bytte snabbt efter lineupen och tanken var säkert att deras andra femma skulle spela 0-0 mot vår första. Vi fick initiativet när Alingsås stod passiva på egen planhalva och lät oss ha bollen och deras taktik var att försöka vända spelet och utnyttja våra misstag och det var vi förberedda på och spelade enkelt och bjöd inte på många chanser för gästerna, de hade en riktigt het när vi slarvade i ett uppspel men deras toppforward sköt utanför. Vi satte 2 mål i första perioden båda två var avslut framför målet där vi snackat om att vara mer heta än sist mot Lesjöfors/Filipstad. Vi gick också upp högre och pressade Alingsås högre upp i banan så dem inte fick tid på sig att hitta fina uppspel och vi bröt en hel del i mittzonen så dem inte fick igång sitt spel.

I andra perioden så kom den välkända ketchupeffekten som är typisk i innebandy, från 6:e minuten till 14:e minuten hade vi gått från 2-0 till 8-0 och då matchade vi in fler spelare, vi använda alla våra spelare utom Henrik Djurvall som fortfarande känner av sin skada och reservmålvakten Victor Wedlin som stod en full match i fredags och gjorde toppinsats där och det hade inte varit rättvist att hoppa in utan uppvärmning heller. Alingsås spräcker nollan när vi slarvar och dem utnyttjar det och lagkaptenen Håkan Pettersson sätter dit bollen säkert.

I tredje perioden ändrar vi om och byter in fler spelare och går upp på 3 kedjor och vilar 2 av backarna som startade matchen kapten Larsson och giganten från i fredags (3 mål) Johan Rydén. Anders och Tobbe kom in och gjorde det bra och visar att vi har bredd även på backpositionerna. Kul att Mikael Harrysson född -91 fick göra en fin assist till sista målet där han frispelar Fredrik Arthursson till 10-2.

Matchens kommentar mellan Fredrik Arthursson (Pantern) och Linus Sagre (Alingsås).

Sagré: Fan vilken tjockis du är!
Arthursson: Vi får se efter matchen vem som är kaxig när jag stänkt 3 baljor!
Sagré: Gör du 3 mål på oss så slutar jag spela innebandy!

Arthursson gjorde sitt, 3 strutar blev det och även en assist så frågan är om vi får se Alingsås back Linus Sagré mer på en innebandyplan efter detta, jag hoppas han fortsätter för han är en bra spelare med många år kvar på sin karriär, men han fick troligtvis en tankeställare att man ska tänka på att inte underskatta en motståndare oavsett kroppshydda. :)

(Enligt Ibk Alingsås gästbok så dementerar Sagré detta uttalande och säger att det är helt fel, men enligt min källa så var det ungefär ovanstående som sades, men om det är helt sant eller inte så kan man ju bara garva lite åt det, istället för att vara sur , det är det som var meningen i alla fall. Får hoppas att någon har humor i alla fall. Sagré får gärna skicka ett mail så ska jag lägga upp det som sades enligt honom om han känner sig orättvist behandlad, det var absolut inte meningen.)

Efter matchen var det lagfest hos Putte och matchen var en perfekt uppladdning så kvällen blev säkert en succé, får säkert höra mer om det på måndag. Nästa vecka blir en mycket viktig vecka då vi spelar både Fredag (19:00) mot lokalkonkurrenten 0302 och Söndag (16:00) mot serieledarna Lindås, båda matcherna spelas i Rydsbergshallen.

Matchfakta följer nedan:

04.49 Mål 1-0 Andreas Lundell (Fredrik Petersson) IBK Pantern
08.03 Mål 2-0 Tommie Lundgren (Richard Hovemyr) IBK Pantern
17.36 Utvisning U2 David Ricklund (Otillåtet slag) IBK Pantern

Period 2 04.20 Utvisning U2 Mikael Gustafsson (Hårt spel) IBK Alingsås
06.11 Mål 3-0 Tommie Lundgren (Richard Hovemyr) IBK Pantern spel 5 mot 4
07.54 Mål 4-0 Fredrik Artursson (Tvrdek Victor Samson) IBK Pantern
08.06 Time out IBK Alingsås
08.06 Mål 5-0 David Ricklund (Fredrik Artursson) IBK Pantern
09.35 Mål 6-0 Andreas Lundell (Richard Hovemyr) IBK Pantern
11.37 Mål 7-0 Tommie Lundgren IBK Pantern
13.59 Mål 8-0 Fredrik Artursson (Richard Hovemyr) IBK Pantern
18.14 Mål 8-1 Håkan Petersson (Mikael Gustafsson) IBK Alingsås

Period 3 07.10 Time out IBK Pantern
10.03 Mål 8-2 Joakim Andreasson IBK Alingsås
15.14 Utvisning U2 Richard Westman (Otillåtet slag) IBK Pantern
16.32 Mål 9-2 Tommie Lundgren (Fredrik Petersson) IBK Pantern Spel 4 mot 5
18.12 Mål 10-2 Fredrik Artursson (Mikael Harrysson) IBK Pantern

Mika Packalen, lämnar Visby Ibk!

Vad har detta med min innebandyblogg att göra kan folk tro, en hel del ska jag säga. Jag hade konakt med Visby Ibk om att träna dem innan Packalen anlände som tränare för dem och vi hade ett bra snack men när Packalen var intresserad så var det ju inget snack om att dem ville ha honom, han har ju de bästa meriterna man kan ha som innebandy coach.

Vi har däremot något gemensamt förutom att vi båda brinner för innebandyn och att vi båda blivit utbrända av att vara tränare för det är det som hänt Packalen nu. Jag kände så förra säsongen i Oslo, efter att ha varit ensam med ett elitlag som tränar 3 gånger i veckan och fått fixa det mesta själv speciellt när vår materialare drog till Australien och sportchefen hade för mycket med sitt jobb och familj o så, det slutade med att jag inte hade någon ork överhuvudtaget men jag fortsatte ändå och körde på men efter jul så skulle vi få in en ass tränare, det visade sig vara en kille som var gapig till stilen och hyfsat innebandykunnig men inte direkt sugen på att göra "skitgörat" utan dök i princip inte upp på träningarna så han var inte till någon hjälp direkt utan blev istället en belastning för han tog mer energi av mig än han gav mig. Det slutade istället att jag mådde sämre och kom överrens med sportchefen att det var bäst att jag slutade i slutet av februari och jag ville egentligen inte hoppa av men spelarna hade ju också märkt att jag var trött och sliten och de förstod nog att jag inte mådde så bra och jag kände ingen glädje när vi vann matcherna på slutet.

Av det har jag lärt mig en läxa att man inte fixar allt ensam, ingen gör det, vare sig man är en av världens bästa tränare som Mika Packalen eller bara en eldsjäl som tycker innebandy är kul som jag själv. Jag kan nämna fler tränare inom innebandyn som slutat på grund av utbrändhet men det blir för lång text denna gång.

Något alla sportchefer och styrelser borde tänka på i vår unga sport att man fixar inte allt ensam, jag känner fler som tröttnat helt på allt vad innebandy heter efter att ha fått göra alldeles för mycket ensam. Tyvärr var det nog detta som slog ut min gamla klubb Östadkulle/Noltorps IBK där folk inte orkade engagera sig och jobba som ett team utan väntade sig att någon skulle fixa allt, men när alla eldsjälar tröttnat (Brobergs, Cunow, Stevan, Linnerborg, Hultqvist, Anders Johansson med flera) så föll klubben i spillror, trist men så kan det säkert gå i många klubbar om inte folk inser att det krävs en hel del att hålla igång en innebandyklubb, vara sig man är tränare eller med i en styrelse.
Även min bloggkollega Jimmy "Limmet" Lundin har uppmärksammat denna nyhet på sin blogg, en kul blogg som jag helt klart rekommenderar. http://www.ornskoldsvikib.se/blogg.aspx?bloggId=1

Bild på Mika Packalen (th) när han presenterades som headcoach för Visby Ibk (16 mån sen) som är en av Sveriges bästa klubbar när det gäller hemmapubliksnitt i div. 2 med siktet inställt mot Elitserien, i laget finns alingsåskillen Mikael Andersson som gjort succe i år med ett gäng poäng.
image70

Bild från www.visbyibk.com

Förlust i 3:e seriematchen!

Efter en mycket bra start med 2 raka segrar kom första förlusten. Återigen var det roadtrip till Värmland och denna gång till Filipstad, en liten håla som vilken som helst i Sverige med ett litet centrum med torg och diverse småaffärer. Själv så besökte jag konsum och köpte lite frukt till grabbarna.

Matchen då, jo i första perioden skapade vi en del chanser men missade allt för mycket och dagens motståndare Lesjöfors/Filipstad tog ledningen på ett grymt backskott av Robin Nilsson. Den killen kommer helt klart göra en del mål i årets serie kan jag lova, skulle tippa på att han gör en 20 strutar från sin backplats. 1-0 står sig perioden ut.

I andra perioden så gör "Stjärnbröderna" (Stjernberg) 2-0 Magnus assisterad av brodern Henrik och de 2 bröderna tillsammans med den hårdskjutande backen Robin var deras toppspelare. Det skulle visa bli en klassisk ketchupeffekt när vi väl kom igång våra mål kom enligt följande.

17.20 Mål 2-1 Richard Westman (Andreas Lundberg) IBK Pantern
18.02 Mål 2-2 Richard Hovemyr (Henrik Djurvall)IBK Pantern
19.27 Mål 2-3 Victor Samson-Tverdek (Jani Simpanen) IBK Pantern

Det stod alltså 3-2 till oss med en period kvar att spela och trots att vi inte spelmässigt gjort någon bra match så ledde vi och det kändes skönt. Sen skulle det visa sig att 2 pissmål skulle förstöra denna långresa, 3-3 målet kom på att en motståndare skickade in bollen framför mål och den styrs på en fot på motståndarnas forward och in och 4-3 kom efter studs och tumult framför vårt mål. Efter det fick vi forcerat riktigt bra och med ca 2 min kvar plockade vi ut målvakt Micke men utan något resultat även om vi fick några heta chanser så blev det förlust och det kändes surt. Detta var en match som inte var någon höjdare för de dryga 200 personerna på läktaren att njuta av utan präglades mest av försvarsspel och kämpa, jag hade väntat mig mycket mer av ett lag som lirade div. 1 förra säsongen, de hade sina 3 toppspelare men det var allt. Vi själva krigar för dåligt och därför vinner vi inte så enkelt är det, är vi inte 100 % med så vinner vi inte för så jämn är serien, hittills har lagen vi mött hållit ungefär samma nivå så jag tror på en jämn serie där alla slår alla med kanske 2-3 lag som kan rycka i toppen, vilka får vi se.

På Lördag spelar vi hemma kl 16 mot Ibk Alingsås, kom gärna till Rydsberg och se matchen, sist jag mötte Alingsås som coach blev det seger med 6-4 med mitt norska Sveiva, kan det bli en upprepning tro? Jag skulle i och för sig tro att det blir en målsnål historia men att dem Svarta pantrarna från Lerum får mumsa på dem blåa tranorna från Alingsås.

Hockey på hovet!

I Torsdags så passade jag på att gå på elitseriehockey och se Djurgården mot Frölunda på Hovet i Stockholm när jag ändå var där på kurs. Jag bodde på Quality Hotel som ligger vägg i vägg med Globen och i restaurangen kunde man sitta och se in i Globen det var lite coolt. Matchen var grymt bra sett med mina Djurgårdsfärgade ögon om man säger så, 6-0 seger blev det mot ett mycket tamt Frölunda.

Brevid mig så satt en urdjurgårdare som gått på hockey sen 70-talet, han var runt 40 år gammal och kunde allt om gamla Djurgården spelare och det var kul att sitta och snacka lite hockey me en äkta Stockholmare som följt laget i många år.

Har varit mycket upptagen sista dagarna ska skriva mer så fort tiden räcker till.

Shopping och restaurangbesök!

Har varit ledig idag och haft en kanondag. Var ute på stan och shoppade med Lisa och det var i och för sig hon som shoppade men ändå. :) Sedan gick vi ut och åt middag på kvällen på Hard Rock Cafe som ligger på Kungsportsavenyn, det var första gången vi båda var där och åt.Det var riktigt snyggt, har besökt Hard Rock Cafe på andra ställen runt om i Europa och stilen är ju sig lik. Det blev en maffig go cheeseburger och läsk, man blev så proppmätt så dessert fick vi vara utan denna gång.

Ska åka till Stockholm imorgon på utbildning på mitt nya jobb och när jag hämtade ut min tågbiljett blev jag impad, 1a klassbiljett för ca 1500 kr var det som jag fått, snacka om schysst värre. Får också min nya tjänstebil på fredag när jag ska åka hem så nu ska jag sälja min nästan nya volvo S40 som jag köpte i juni, den har gått 800 mil och är en flexifuel om någon är sugen.

Så här ser bilen ut, visst är den snygg? :) För spekulanter maila på [email protected]

image69

RSS 2.0