Superliga match måndagkväll!

Ikväll var det match mellan Pixbo och Färjestaden och det var en underhållande match. Färjestaden som mötte Pixbo för bara några dagar sedan borde veta vad som väntade dem men icke. De hade inte alls gjort läxan och med tanke på att Pixbo spelat på ett sätt i minst 10 år så var det inte direkt någon överraskning att Pixbos 3 första mål i matchen kom efter diagonalpass och en fri gubbe på bortre stolpen. Speciellt i powerplay ställer Färjestaden upp med 1-2-1 och det är rena självmordet att inte ha en back vid varje stolpe.

I alla fall så stod det 4-1 till Pixbo efter första perioden och gästernas backar såg verkligen tveksamma ut när hemmalaget pressade högt och 2 mål bjöd dem på när dem slarvade i mittzon. Färjestaden hade ändå några ljusglimtar under matchen. I andra perioden reducerade dem till 4-2 men 2 mål av Pixbo så var det så gott som avgjort med ställningen 6-2 efter 2 perioder.

7-2 kom i powerplay genom krafpaketet Delborn. Sen gjorde Färjestaden 3 raka mål när Pixbo såg lite loja ut och ett snyggt nummer var när Kim Nilsson i Fibk gjorde en rush och serverade kapten Mårten Palmefors i boxplay. Kim visade gång på gång att han är en storspelare men han är för ensam, visst Simon Nilsson är farlig med sitt tunga skott och kapten Palmefors var bra defensivt men det skillde 2 klasser idag och Färjestaden såg ut att vara nästan lika dåliga som Älvstranden och Landskrona var defensivt när jag såg dem i söndags, men det ska jag inte ens gå in på.

Med cirka 3 minuter kvar och ställning 7-5 så chansar Färjestaden och plockar ut sin målvakt och det är ett horibelt beslut enligt mig för med så lång tid kvar så har dem inte råd med ett misstag och misstag blev det. Skott i täck av Simon Nilsson och i samma veva så gick hans klubba av och han fick sparka bort bollen utan klubba för annars hade Pixbo kommit 2 mot noll och de fick ändå en chans som Bremervik i målet räddade (mycket bra idag). Det blev andra straffen för hemmalaget i matchen och andra missen efter en mycket tam straff av Andreas Johansson. Varför de inte lät Runnestig zorra in en straff i live tv fattar jag inte, snacka om propaganda för sporten och för Pixbo, men men 2 mål till lekte Pixbo in för igen tog gästerna ut sin målvakt och jag kan inte förstå varför, varenda mål kan vara viktigt i en kommande nedflyttningsstrid och tänk vad idiotiskt om det skulle hänga på några få mål i slutet på grund av idiot chansningar i ett omöjligt läge som detta var.

10-5 slutade matchen och Färjestaden hade en chans när det stod 7-5 men slarvade bort den och släppte dessutom onödiga mål. Till nästa gång borde dem lära läxan och inte kolla boll utan hålla markering på bortre stolpen för det var dem riktigt dåliga på och kanske lyste det igenom att det var nästan bara unga killar runt 20 strecket. Backspelet har mycket att jobba på och jag hoppas dem rycker upp sig för det är kul med föreningar som kommer upp och speciellt med många egna talanger.

Matchen i sin helhet får 7 av 10 i betyg, snygga mål och offensivlusta fanns det gott om, däremot var det inte så mycket kamp och spänning för det var i princip avgjort efter första perioden när Pixbo spelade ut Färjestaden efter noter även om de kom upp till 5-7 så kändes det aldrig farligt.

Lagbild på Färjestadens IBK, jag hoppas verkligen laget hänger kvar och tror nog de unga spelarna kommer växa i superligakostymen efter jul, bild från www.innebandy.se.
image71

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0