2014 sammanfattning.

Jahapp då var 2014 strax slut då.

Summering av året ser ut såhär.

Innebandymässigt då. Mars: Avslutade en ettårig tränarsejour ihop med Mats Svensson i Falköpings ibk i div 2, vi tog 6 placeringar mot föregående år och slutade istället för 11a av 12 lag på en 5e plats av 12 lag, mycket nöjd med det faktiskt.

Hade vissa saker varit lite andra är jag säker på att om vi kört vidare som tränare ihop hade vi kunnat nå kval till div 1 nuvarande säsong om laget haft en större ambition men tyvärr räcker det inte om man endast har en handfull spelare utan istället lär de spelarna lämna klubben inom något år är jag rädd för. Föreningsmässigt har föreningen mkt kvar att genomgå för att ha lag i förbundsserierna och hoppas de tar kliven och utvecklar sig på det planet också och hittar rätt folk som kan hjälpa föreningen växa.

Spelade faktiskt 1 A-lagsmatch med Falköping borta mot Halna och det gick faktiskt jävligt bra, 2 assist och 5-2 i + - kan jag inte klaga på trots förlust 5-10.

Spelade även en ca 15 matcher i u-laget och gjorde 5+10 även om IBK Vänersborg sekretariat råkade "missa" mina 2 mål och istället lade på mig en 2 min utv, otroligt märkligt måste jag säga.

Hösten började istället med spel med Fröjered i div 4. Började i augusti där vi var en 6-7 pers och närmare serien så dök det upp fler och fler, tyvärr var serien riktigt svag så det blev inte så spännande matcher direkt även om det var kul att spela o så. Träningarna var riktigt bra med mkt folk och bra övningar, dock kände jag mig inte riktigt hundra för till och från hade jag ont i hälsenorna något som suttit i från året innan. Kändes inte som jag kunde göra mig helt rättvisa och inte kunde träna hundra så chansen på speltid minskade såklart också. IBK Hjo i div 3 hade stora problem och hörde av sig några gånger och före jul så valde jag och Fredrik att gå över och spela klart säsongen med Hjo och försöka rädda kvar laget i div 3, även Mats Svensson som inte mått bra av olika anledningar hängde på och bröt sitt tränarkontrakt med Falköping. Så nu återfinns jag och Mats istället i IBK Hjo, dock inte som tränare utan som spelare även om jag hjälper till med träningar ibland.

På det privata planet har mkt hänt också. Fick min 3e dotter Lilly i mars som en försenad 40 års present (12 dagar efter jag fyllde år) och jag tog över sportbutiken i stan och kan titulera mig egen företagare. Får se vad man kan hitta på 2015 då. :)

Ha ett gott nytt år alla som läser denna bloggen.

Debut i IBK Hjo

Efter lite om och men så blir det spel i IBK Hjo andra halvan av serien i div 3. Många grejer har gjort att jag valde att byta tillbaka till Hjo där ja spelade i 1.5 säsong för 2 år sedan. De hade ont om folk och ville ha in en målvakt till och kompisen Fredrik hade ingenstans att spela så vi kom överens att spela ihop igen då han valde att sluta i Fröjered.

Har även hjälpt till att hålla i lite träningar och tillsammans med laget ändra lite på spelet där defensiven har prioriterats.

Bortamatchen idag 19/12 mot 4e placerade Svenljunga är på förhand ingen lätt uppgift och med flertalet återbud på spelare som normalt bör spela på 2 femmor saknades fick vi kasta om en del men lyckades ändå starta matchen bra. Vi gick till pausledning med 2-1 efter första perioden och vår defensiv satt riktigt bra och hemmalaget kom inte till så mycket.

I andra har vi mindre boll och även om vi hade en jättechans till 3-1 så blev det istället 2-2 på frislag mitt framför mål och 3-2 och 4-2 vilket gjorde att vi hade underläge inför 3e med 2 mål.

Hemmalaget gör även 5-2 innan Nicklas Delebeck gör 5-3 reducering och efter det hade vi lite tryck sista minuterna men tyvärr blev det förlust.

Ändå är facit mkt godkänt på alla som var med, Hjo har ett målsnitt på ca 9 insläppta per match och det halverade vi nästan idag, dock endast 3 mål framåt men 2 ramträffar och en del bra lägen som vi kunde satt dit så offensiven är jag inte orolig över utan det kommer komma när vi får kontinuitet på träningarna med lite mer samspelta femmor för nu var det många som inte spelat ihop förut.

Nästa match är mot f d div 2 laget Rydboholm och senast slutade matchen 5-0 till Rydboholm så det blir tufft.

Som vanligt är det ett nöje att ha Ola och Trygg som domare, de har ett gött snack på planen och letar inte efter utvisningar utan allt flyter på bra och jag tror Svenljunga va lika nöjda som vi med domarna då matchen flöt bra och inte en utvisning på hela matchen.

Guld i jämn match.

Som tur var så blev finalen inte någon kross och Sverige fick vinna mkt välförtjänt.

Skönt VM är över, blev några bra matcher, dock var det inte så kul att se på Sveriges matcher när de var så överlägsna om man tänker på spänning, dock otroligt bra innebandy med snygga kombinationer och mål. Jag hoppas till nästa vm att många andra länder satsar och utvecklas så vi får fler guldkandidater.

Skönt att det är SSL snart.


Shit vilken utklassning

Schweiz hade otur för några år sedan när Sverige slog ut dem i semi med uddamålet, kan till och med varit i sudden men nu var det inget snack om saken utan en rejäl utklassning.

6-0 i förstaperioden och troligen det bästa spel ett svenskt innebandylag någonsin presterat vilket är kanonbra men lite synd att de andra nationerna inte hängt med i utvecklingen för VM är inte det minsta spännande.

Inte ens i 5 mot 4 hade Schweiz någon chans.

Mot Finland i final imorgon gissar jag på 9-3 till Sverige.

Jippie 17-0!!

Blev hela 17-0 mot Estland i kvartsfinalen i VM, Sverige är fantastiskt vilket är kul men hur bra mår sporten egentligen. Det känns som om ett vanligt div 2 lag i Sverige skulle hänga med bra i VM, har vi gått ifrån övriga världen för mycket? Tycker även Finland har tappat, i matchen mot Sverige spelade de tufft och fysiskt men spelmässigt tycker jag de var mycket bättre för några år sedan.

Nu hoppas jag Schweiz kan spela jämnt med Sverige men då jag såg deras match mot Norge så blir jag förvånad om inte Sverige för minst 10 mål i matchen. Tips 10-3Samma gamla vanliga visa!

Vi är totalt överlägsna, var väl bara när Göranssons trötta landslag gjorde bort sig som vi hade problem, nu är pigga spelare med som är i form och då har inga lag någon chans mot Sverige. Lettland som förut varit ett bra landslag och varit snäppet efter topp 4 nationerna försöker och anfaller i alla fall men har ingen chans ändå, trist trist.

Ser fram emot Norge mot Tjeckien senare ikväll, hoppas den tv-sänds någonstans.

Vm Nalkas

Jag har oftast tyck VM i innebandy varit urtrist och för mkt ojämna matcher, well ska ge det en chans i alla fall även om jag är mkt skeptisk så hoppas jag det blir bra.

Hejar lite extra på Norge där man känner till lite spelare sedan mitt år som tränare i norska elitserien.


RSS 2.0