Jul och Nyårsledigt på bloggen!

Finns inte så mycket innebandy att skriva, tar det lugnt och försöker att inte stressa så mycket i julstöket, blir en del jobb i mellandagarna. Ska köra träningsmatch mot Fröjered den 6 janurari och förhoppningsvis också mot ett div 2 lag till. God fortsättning på er alla.

Så här skriver ELA TT om matchen mot Nykvarn!

Maria fixade dagens dubbel

VÄNERSBORG Att Maria Olsson gör mål och samtidigt utses till ”Matchens lirare” hör inte till vanligheterna.
Men söndagen var en sådan dag.
– Jag sköt i fel hörn, sa Maria om målet som gav hemmaledning med 4-3, sista målet slogs in i tom kasse med bara fem sekunder kvar.

Relaterat

Artikelbilder

Vänersborgs Marina Hoppe (nr 3) gratuleras till sitt 3-2-mål av Rebecka Melkersson (till vänster) och Matilda Bodin.

Vänersborgs Marina Hoppe (nr 3) gratuleras till sitt 3-2-mål av Rebecka Melkersson (till vänster) och Matilda Bodin.Fotograf: Roger Lärk

Matilda Bodin var ett ständigt orosmoment för Nykvarn-målvakten Szilvia Sari, men när Bodin sköt avgörande 5-3 hade Sari redan lämnat sin kasse.

Matilda Bodin var ett ständigt orosmoment för Nykvarn-målvakten Szilvia Sari, men när Bodin sköt avgörande 5-3 hade Sari redan lämnat sin kasse.Fotograf: Roger Lärk

Vänersborgs tränare David Karlsson, ny för säsongen, vill ha ett spel där backarna går framåt och gärna på avslut.

Som vid Maria Olssons 4-3, som hämtat ur Karlssons instruktionsbok.

– Det var en del trafik framför målet, och så sköt jag i fel hörn för målvakten, kommenterade IBK-backen.

Lurade VM-målvakt

Målisen som fick släppa Marias skott förbi sig var Szilvia Sari, VM-spelare för Ungern nyligen, och den som höll gästerna kvar i matchen i slutperioden.

När hemmalaget skruvade upp trycket i sin jakt på segermål hade Ida Fälth en boll som snurrade på mållinjen och när Rebecka Melkersson, lagets bästa målskytt, var ute i angeläget ärende slutade det med att hon själv hamnade i nätmaskorna bakom Sari.

I stället kom Olssons ledningsmål (efter 10.30), och det i sin tur öppnade för 5-3 som slogs in i öppen kasse av Matilda Bodin sedan Nykvarn plockat ut Sari och satsat på sex utespelare.

Tappat för mycket

Men att Vänersborg just nu, tillsammans med serieledande Örebro, är formstarkast av alla lagen i serien lär inte hjälpa. Avståndet till Örebro är oförändrat tolv poäng och det återstår endast 21 att spela om.

– Vi var inte med i början, ny tränare och nytt spelsystem, det tar lite tid, konstaterade Maria Olsson.

IBK:s övriga mål gjordes av Negjimije Beka (1-0), Ximena Pettersson (2-0) och Marina Hoppe (3-2).

Hemmalaget bjöd dessutom Nykvarn på ett mål, kvitteringen till 2-2 var nämligen något så ovanligt som ett självmål.

Division 1 Västra dam

Vänersborg-Nykvarn 5-3 (2-2, 1-0, 2-1)


Reflktion Omgång 11 i div 1 v.

Måste säga att jag tippade ruskigt bra denna helgen men safeade också lite. Marstrand var nära poäng mot Nykvarn det var väl största överraskningen i helgen annars rätt väntade resultat, hade så gott som rätt på alla dock vann Pixbo mot Köping med 5-4 ordinarie tid och inte i sudden som jag tippat, Skattskärr slog Surte på ordinarie tid och den trodde jag de skulle knipa i sudden. Att Örebro skulle utklassa Linköping med 11-2 trodde nog inte ens de själva, matchen var i princip över efter första perioden när hemmalaget hade hela 6-1, är Örebro så bra eller hade Linköping en riktigt skitdag, jag tror det senare även om ÖSK är starka.

Vi själva gjorde en kämpamatch mot Nykvarn, ett lag jag gillar, de spelar tufft och påminner lite om oss ett lag som kommer växa när deras unga spelare fått ett år i div 1 och nu har de några stöttespelare som drar lasset riktigt bra. Matchreferat på www.ibkvanersborg.se

Till julvilan ska man nog kunna konstatera följande, det krävs mirakel om Örebro inte ska vinna serien samt ett ännu större mirakel om Marstrand ska hänga kvar. Pixbo tog sista halmstrået och knep 6 poäng i helgen och de var tvungna att ta minst 4 för att ha en hygglig chans att klara sig, de har ett fint grundspel och de borde klara sig, de är dock ett u-lag och jag är emot att ha u-lag i förbundsserier men i alla fall så har de ungefär samma lag i varje match och då är det lika för alla lag, vet att förr så kunde de plocka ner vissa toppspelare för att vinna vissa matcher osv och då är det inte alls bra. Vi har själv ett u-lag i div 3 där de som inte får så mkt speltid i div 1 ska få spela och i alla matcher utom en när det saknades folk så har vi haft just de som inte fått spela med, enda gången var när vi hade så många återbud från div 3 spelarna.

Det kommer att bli många viktiga matcher i kampen om att hänga kvar i div 1 och just nu som ni ser på tabellen på länken nedan så skiljer det bara 6p från Surte på näst sista till Kumla på 5e platsen.

http://www.innebandy.se/templates/IDA/CompetitionInfo.aspx?ID=8811&CompetitionID=7576&epslanguage=SV


Lite mer om vad jag tycker om u-lag.

När man ser på herrsidan så har glädjen för div 5 lagen helt försvunnit när Vänersborg, Skövde, Alingsås, IBK 7-Härad mm har u-lag och stärker upp med toppspelare vissa matcher och dödar div 5 kampen som var förr när alla matcher var på "lika villkor". Bort med alla u-lag från seriespel ha en elitreserv istället och vanlig reserv för de sämre lagen som det var förr. Satsa mer på bättre juniorserier t ex jun allsvenskan och utöka den istället det är min melodi. Vi behöver div 5 lagen för att hålla bredden på innebandy igång samt att vi "gamla" kan ha roligt också på vår nivå och slippa möta div 2 spelare som bara vill göra 10 poäng en match för att boosta sitt ego.

Matchdags igen!

Helgens matcher.

2009-12-18


Marstrands IBK - Nykvarns IF Se matchinfo
2009-12-19


Örebro SK IBK - Linköping IBK Se matchinfo
Marstrands IBK - Köpings IBF Se matchinfo
Pixbo Wallenstam IBF - IFK Kumla IBK Se matchinfo
Skattkärrs IK - Surte IS IBK Se matchinfo


2009-12-20


IBK Vänersborg - Nykvarns IF Se matchinfo
Pixbo Wallenstam IBF - Köpings IBF Se matchinfo

Den uppskjutna matchen spelas fredag så Marstrand för spela 2 dagar i rad och Nykvarn både fredag och söndag får de åka på långresa, frågan är om de inte ligger över i Göteborg och tar en heldag där.

Ska lägga in ett litet tips då så får vi se om det blir någon överraskning.

Match 1. 2-7 Nykvarn är ett mkt bättre lag och om Marstrand ska hänga kvar så måste de ta minst 3 poäng i helgen annars är det nog kört för dem med så få matcher kvar.

Match 2. Örebro är ett bättre lag men Linköping har bra spelare så får de ihop det så vet man alrdig. 6-3

Match 3. Köping har en giftig trio som kommer snurra rejält med Marstrands försvar. 3-11

Match 4. Pixbo är ett klart bättre innebandylag men har de spelat ihop sig eller är det för mycket hopplock till och från med Elitlaget? 7-4

Match 5. Skattskärr och Surte blir en målsnål historia där hemmalaget vinner i sudden med 3-2.

Match 6. Vi mot Nykvarn, senast så vann Nykvarn med 7-3, nu har vi hemmaplan och de har en match i benen sen fredagen så det kan vara fördel oss, kan också om de spelar bra få en fördel att ha spelat ihop sig efter ett långt uppehåll så det kan svänga åt båda håll. Passar med att tippa resultat men blir en tuff match.

Match 7. 2 lag som spelar 2 dagar i rad, jag tror Pixbo har den bredare truppen och därför känns lite starkare på grund av att de spelar dagen före, många unga spelare i båda lagen så de ska väl klara av det i den åldern, skillnad när man är runt 30 då känns det i kroppen dagen efter. 5-4 i sudden.

Ska bli intressant om man har några rätt. Vore kul om Marstrand kunde skrälla i någon av matcherna, samt om Linköping skulle göra serien lite mer spännande och slå Örebro.Äntligen frisk igen!

Och så är resten av laget, fullt ös på träningen idag betydde 21 spelare som svettades och slet i högt tempo bådar gott inför helgens match. Missar själv tyvärr ibk dagen på onsdag som är ett jippa med lite spel mellan föreningens alla lag, tyvärr är det inte smart att lägga det en onsdag så både herr och damlaget inte får sina träningstider, ett sådant jippa tycker jag man ska ha en lördag eller söndag, det blir också sent för de små att hålla på till kl 21 en vardag det är min åsikt i det hela även om allt är en kul grej så drabbar det a-lagen negativt speciellt då även torsdagens träning blir ändring på då idrottshuset blir omgjort för något jippo i helgen.

Vinst med 11-5 mot Tranemo med u-laget.

Tyvärr är matchen ännu inte uppdaterad på nätet men ryktesvägen fick jag höra 11-5 där Belindas målvaktsdebut gått bra efter en tränings erfarenhet gick hon in totalt orädd och gjorde många fina räddningar. Stundtals klapp klappspel och några fina kombinationsmål blev facit enligt "hörsägen" så en bra avslutning på innebandyveckan.

Nästa vecka gäller det att alla blir friska inkl mig själv så vi kan tuta och köra för fullt igen, söndag är det ju match mot Nykvarn.

Erik värdig vinnare i idol 2009!

Har haft det på känn i några veckor nu och jag fick rätt, Erik vann men Calle gick bara framåt och hade det varit 5 veckor till vet de fan om inte han hade gått förbi för hans utveckling i tävlingen är riktigt bra. Stort grattis till alla i idol, såg några av dem när de var på köpcentret och då verkade Rabih den som var klart mest populär (Erik o Calle var inte med), så jag tror nog Rabihs kommande skiva kommer sälja bra. Jag tror nog också att det kan bli en del gemensamma låtar mellan några av idolerna som EMD gjort, smart drag helt klart.

Att Erik körde en av mina favoriter "The final countdown" gjorde kvällen inte sämre måste jag säga då Europe och Bon Jovi är mina 2 största favoriter inom rockbanden. Erik i all ära men ingen rår på Joey Tempest i en av världens bästa låtar se själva och njut, ska försöka övertala laget att ha den som "introlåt" mot Nykvarn, återstår och se om jag kan fixa det.

Imorgon kommer vårt u-lag piska upp Tranemo efter noter då vi var tvungna att förstärka med flera div 1 spelare om inte så har vi inte haft rätt inställning men det är ingen risk på de spelarna kan jag garantera.


http://www.youtube.com/watch?v=7_IKcMl_a9AReajägare, skaffa er ett liv!

Det jag menar är ju inte att det är fel att handla på REA utan att vara helt manisk prisjägare, ska förklara vad jag menar. Vi i vår butik kör en drive med "tag 3 betala för 2 reavaror", inget konstigt med det.

Problemet är ju nu att alla dessa reajägare (vilka ofta inte förstår svenska förutom när de vill) ska ha alla varor till tag 3 betala för 2 vilket inte går och de lassar upp en hel drös skor på disken och inte vill förstå. Nej det är mer, när de väl köpt sina 9 par och fått 3 gratis så kommer de tillbaka dagen efter och ska byta hälften och då ska man få dem att förstå att de inte kan få tillbaka pengar på en sko de fått på köpet dagen före, det är ett jäkla strul.

Sen är det så att under rean så slängs det skor till höger och vänster på golvet så butiken ser ut som kriget vilket det inte är i vanliga fall då endast ett fåtal skor hamnar där, fattar inte varför det ska svinas bara för det är rea. Fick skit av en kund idag för det var stökigt och kunde bara hålla med så ska det inte se ut men det är omöjligt att hinna städa undan när det blir mycket stök på en gång, man har ju bara 2 armar.

Sen kommer tredje punkten då vanliga skor på ordinarie pris hamnar i REA lådor och när vi i kassan uppmärksammar det vilket vi alltid gör för vi scannar skon o inte kartongen så ställer sig alltid kunden frågande till hur kan det ha hänt, jo jo det undrar jag med, alltid under rean detta händer och någon enstaka gång i vanliga fall då vi naturligtvis inte har så många skor nedsatta, jag menar lägg ner detta nu, hade man haft kameror hade man kunnat sätta dit folk för det är rent bedrägeri att försöka lura till sig rea.

Sen vill jag bara avsluta med att 96% av alla kunder är jättegoa och underbara och det är dem som gör livet så bra och att man trivs med att vara "Al Bundy", men till de som håller på med det ovan nämna säger jag bara skaffa er ett liv.

Innebandybloggning kommer senare, nu blir det idolfredag, personligen tror jag Erik vinner men Calle är grym så han får gärna vinna det gör mig inget men för flera veckor sen sade jag Erik så jag står fast vid det.

Sjuk och uttråkad!

Det är inte kul att vara sjuk och inte kunna göra så mycket, som tur är har jag ju min lilla dotter som blir 6 månader den 10 december att leka med i den mån jag orkar, hoppas hon förstår att hennes pappa är lite orkeslös nu, håller på och lära henne "kasta boll", jag tror hon kommer bli målvakt och som Sandro sade hon har ju samma initialer som Oliver Kahn (Olivia Karlsson) det är ju nästan slående lika. :) Min plan är dock att få henne intresserad av tennis så hon kan tjäna lite goa pengar på sin idrott till skillnad på fotboll och innebandy där det är mycket svårare att göra det i alla fall i Sverige.

Ännu en spelledig helg från innebandyn, vi i Vänersborg håller i "Lussebandyn", det är en drogfri innebandycup för högstadie och gymnasiet, ett bra initiativ så han håller ungdomarna borta från alkohol o strul. Den 20 möter vi Nykvarn, ett lag vi hade problem mot borta men på hemmaplan i "Vänersborgen" är vi ett helt annat lag så vi hoppas kunna ta dem.


Norge taktiskt sämst i VM?

Ja ärligt talat, för vad de har tappat, förr alltid i toppen i VM och senast var det dåligt men nu då jaaa otroligt dåligt var det mot Tjeckien. Man leder med 1-0 och har skott i ribban i första o då ser allt bra ut men en missad diagonalare (blev en del sådana) så kan Tjeckien kvittera i sista minuten. Matchen såg ut som så här, Tjeckien bollförare och Norge springades som galningar på diverse kontringar oftast en "topp" ensam mot 2 eller 3 och kom de väl till skottläge så sköt de utanför i princip alla gånger, inte en enda gång i spel 5-5 hade Norge 3 pass inom laget på offensiv planhalva, ja kanske någon enstaka då om vi ska vara petiga. Sedan ska vi prata powerplay och frislag, säger bara en sak, horiblelt. Offensiva frislag tjaa inte en enda försök till variant förutom på ett inslag där de gör 2-2 och det var faktiskt riktigt snyggt men alla frislagen i slottet blev inte ens skott på mål.

Powerplay då, suck så jävla dåligt, passningarna runt där bak gick nästan alltid bakom spelaren på kanten så direktskott var bara o glömma men det värsta var INTE EN ENDA SPELARE FRAMFÖR MÅLVAKTEN PÅ 4 POWERPLAY. Alltså att se att det behövdes behöver man inte vara hjärnkirurg för att kunna se. Jag skulle kunna gissa på det jag såg på webben att det var kanske 2 skott på mål och då på en målvakt med fri sikt och helt ofarligt på 4-5 pp och vi snackar i Norges landslag, pinsamt Norge hur ni kan vara så tafatta. Förlust med 2-6 mot ett lag ni skulle kunna slagit med lite mer spel och lite mer power på kassen för Tjeckerna var inte bättre innebandyspelare däremot mycket mer aggressiva och tuffare på mål. Kan bara undra hur Norges landslagsledning tänker eller rättare sagt inte tänker, för det var den sämsta coachingen jag sett på jävligt länge.

Sen såg jag lite på Danmark mot Polen och där ska jag vara ärlig jag såg i 2 minuter sen var jag tvungen att stänga av, det var det sämsta jag sett på riktigt länge, ungefär samma nivå som vårt div 3 lag mot Skövdes div 3 lag, och detta skulle vara 2 landslag, om Norge tappat så måste Danmark underprestera om någon, vad händer i innebandydanmark? Troligtvis har deras elitserie inte utvecklats något sedan jag var där och redan då var den riktigt kass på damsidan med en handfull spelare som var någorlunda och knappt någon existerande ungdomsverksamhet, det var ändå 2005/2006.

Jag måste nog ställa mig frågan ändå, är daminnebandy internationellt så jävla dålig, Sverige spelar innebandy och jag ska se Schweiz mot Finland ikväll så ska avgöra hur bra dem är, Tjeckerna spelar sin kämpainnebandy och gör det ändå rätt bra efter deras förutsättningar.

Hoppas det blir lite roligare framöver för när man är hemma och förkyld med feber måste man ju ha något att göra så ett VM är ju bra men tur att det också är handboll för just nu är handbollen tio gånger mer kul än innebandyn, hemskt att behöva erkänna det. Är det bara jag som är grinig eller vad tycker ni andra, har daminnebandyn gått tillbaka internationellt?

Sverige mot Tjeckien 6-1!

Kamp och kriga visade Tjeckien precis som vanligt och det märks att deras förbundskapten tidigare varit det för herrlandslaget i Tjeckien, stilen var väldigt lik.

Sverige då, inte alls så bra som jag hade hoppats på men i alla fall var det ju en jämn kamp, tycker Sara Kristoffersson visar många fina dragningar och delikatesser men hon missar 3 klockrena frilägen, inte alls så jäkla bra måste jag säga, tycker Sverige var riktigt ineffektiva och hade dåligt med folk på målet hela första perioden. Ska väl inte vara för negativ men jag tycker Sverige fegade lite i första 2 perioderna, bättre att trycka på för fullt och visa var skåpet ska stå med ett så bra lag. Hur bra är då Tjeckien, ja de borde kunna slå Norge men då får de kanske inte spela kontringsinnebandyn som de är bra på.

Sverige saknar enligt mig rightare (forwards), har vi ingen som är bra nog? Vi hade fått mycket fler skottlägen på vår vänsterkant om vi haft fler rightare, det märktes speciellt för alla inbågningar kom på högerkanten, ganska lättläst om jag får säga så. Vi kanske har någon jag har inte så bra koll på svenska landslaget men vad jag såg i alla fall så skulle vi behöva hota lite mer från vänsterkanten.

Hoppas på några bra matcher i alla fall när det gäller allt eller inget.


DAM innebandy VM, succe eller flopp?

Kommer ihåg när Danmark ordnade VM i fredrikshavn då var det en jätteflopp, inte ens närmast sörjande på läktarna och knappt några drag när hemmalaget spelade ens en gång vad jag hörde av mina vänner som bor där.

Nu då i innebandystaden Västerås så kommer publiken och det är jättekul. Men..... så många ojämna matcher, 17-3 för Sverige mot Norge, 12-3 i Tjeckien mot USA och Ryssland mot Finland 1-7 samt Schweiz mot Polen 9-1. Där kan man ju bara säga GÄÄÄÄÄÄSP vad ointressant.... Det är nog tyvärr bara att inse att sporten har inte bredden på damsidan för hur kul är det att åka och spela VM och få storpisk i alla matcher och sedan åka hem, det vore bättre att ha ett b-vm där du har fler jämna lag och låta de 4 bästa med Sverige i spetsen spela i en alla möter alla turnering och spara de små ett lidande som det var förr i hockey turneringarna då de små inte ens fick vara med.

Idag spelar Sverige mot USA och ett hårt kämpande 2-2-1 USA kommer få jaga boll i 60 minuter mot ett bollrullande Sverige, frågan är om siffrorna stannar på 25 måls marginal, tveksamt då ett ganska dåligt Tjeckien satte 12 bollar på USA, en match jag såg delar av på nätet.

Får hoppas att även damsidan går framåt för senaste herr vm var riktigt bra när t ex Estland och Lettland visade stark moral och var positiva överraskningar samt Norge med sina SSL spelare bjöd på bra innebandy. Det behövs enligt mig fler spelare från Danmark, Norge, Schweiz, Tjeckien mm som åker över till Sverige och spelar innebandy både dam som herr och det är ju inte lätt att gå in i högsta serien men börja i div 2 t ex där de får bra träningar och sedan utvecklas. Det är ju mycket lätt för ungdomar att t ex studera i Sverige och därmed spela 3 år och utvecklas till bra innebandyspelare.

Vill man bli bra så kan man bli men det kostar tid och hårt arbete.

Idolfredag!

Lugn fredag med lite idolkoll och allmänt lugnt, ska faktiskt bli skönt med en spelledig helg. Får hoppas tjejerna har det bra på VM i Västrerås och att de tar tillfället i akt att se vad de ska jobba på för att kunna närama sig tjejerna i landslaget.

Att Calle och Erik är i Idol final kändes mycket rättvist då Tove är mycket charmig och jättesnygg men är klart klassen sämre sångmässigt.


Såg även lite tennis när Spanien och Tjeckien möttes i Davis cup, en sjukt grym match mellan Ferrer och Stepanek som varade över 4 timmar, att de orkade bjuda på världsklass dueller gång på gång när de var helt slutkörda är jag imponerad av.

Speluppehåll till 20 dec.

Måste säga att det kunde inte komma mera fel, när vi är som mest på gång så blir det matchledigt i 3 veckor men vi ska försöka få till en träningsmatch mot Fröjered som ligger klar 1a i div 2 och håller bättre klass än flera div 1 lag utan tvekan. De vann förra året men föll i kvalet mot Warberg men i år kommer de nog klara det hela vägen upp.

Mer info kommer.

RSS 2.0