DAM innebandy VM, succe eller flopp?

Kommer ihåg när Danmark ordnade VM i fredrikshavn då var det en jätteflopp, inte ens närmast sörjande på läktarna och knappt några drag när hemmalaget spelade ens en gång vad jag hörde av mina vänner som bor där.

Nu då i innebandystaden Västerås så kommer publiken och det är jättekul. Men..... så många ojämna matcher, 17-3 för Sverige mot Norge, 12-3 i Tjeckien mot USA och Ryssland mot Finland 1-7 samt Schweiz mot Polen 9-1. Där kan man ju bara säga GÄÄÄÄÄÄSP vad ointressant.... Det är nog tyvärr bara att inse att sporten har inte bredden på damsidan för hur kul är det att åka och spela VM och få storpisk i alla matcher och sedan åka hem, det vore bättre att ha ett b-vm där du har fler jämna lag och låta de 4 bästa med Sverige i spetsen spela i en alla möter alla turnering och spara de små ett lidande som det var förr i hockey turneringarna då de små inte ens fick vara med.

Idag spelar Sverige mot USA och ett hårt kämpande 2-2-1 USA kommer få jaga boll i 60 minuter mot ett bollrullande Sverige, frågan är om siffrorna stannar på 25 måls marginal, tveksamt då ett ganska dåligt Tjeckien satte 12 bollar på USA, en match jag såg delar av på nätet.

Får hoppas att även damsidan går framåt för senaste herr vm var riktigt bra när t ex Estland och Lettland visade stark moral och var positiva överraskningar samt Norge med sina SSL spelare bjöd på bra innebandy. Det behövs enligt mig fler spelare från Danmark, Norge, Schweiz, Tjeckien mm som åker över till Sverige och spelar innebandy både dam som herr och det är ju inte lätt att gå in i högsta serien men börja i div 2 t ex där de får bra träningar och sedan utvecklas. Det är ju mycket lätt för ungdomar att t ex studera i Sverige och därmed spela 3 år och utvecklas till bra innebandyspelare.

Vill man bli bra så kan man bli men det kostar tid och hårt arbete.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0