Sverige utslaget ur EM!

Jahapp då var fotbollsfesten för Sverige över för denna gång. Facit en okay match mot Spanien där defensiven var mycket bra och en hyfsad match mot ett mycket svagt Grekland och en förlust mot ett heltaggat Ryssland.

Svenskarna kändes tunga och otränade, kanske var det för mycket shopping och ledighet och inte lite mer rusher och sprintträning. Att en av våra snabbaste spelare Wilhelmsson gick sönder redan i första matchen gjorde inte saken bättre. Att efter räddningarna från Isaksson se att nästan ingen orkade löpa upp var inte bra. Till skillnad mot Ryssland som sprintade full fart. 

Ska betygsätta spelarna nedan på betyget 1-5 *

*** Isaksson var riktigt bra mot Spanien, lite darrig mot Grekland och hyfsad mot Ryssland, han var okay men inte något extra.

** Alexandersson spelade bara en match och var väl inte något speciellt att hurra för slog en indianare in i mitten och mot ett bättre lag hade det straffat sig med ett baklängesmål. Har gjort sitt i landslaget.

* Anders Svensson för trög och allmänt orörlig och ointresserad av att gå frammåt, han ska i alla fall ha credit för att han smäller på en del speciellt i slutet av matchen mot Ryssland.

* Elmander brukar vara bra men efter en skadefylld säsong så har hans självförtroende och form en rejäl dipp, det är inte samma målskytt som vi såg för bara ett år sedan i landslaget och i Touluse.

** Henke då, tjaa han gör fortfarande bra saker men han har inte speeden och kommer inte till avslut längre, stark i luften ja men alldeles för ofarlig tyvärr. Kanske dags för någon annan att kliva fram.

* Rosenberg, en total besvikelse, vek fullständigt ned sig när han fick chansen och tappade bollen och såg ut som en pojklagsspelare, synd för jag har verkligen trott på honom, han kommer nog mer och mer om han får fortsätta utvecklas i landslaget.

**** Christian Wilhelmsson var riktigt bra mot Grekland och som vanligt i landslaget så skapade han massor med sin snabbhet och teknik, mer sådana spelare behövs i landslaget.

*** Fredrik Ljungberg, lika oskarp som vanligt när lägen dyker upp men kompenserar det med hårt arbete och en av få som orkar löpa med i spelvändningar, synd att han passerat 30 strecket han också.

** Daniel Andersson, okay han var inte så jävla dålig som väntat men han var ingen stjärna heller, sparkade bort bollar och slog passningar i sidled, vem kan inte göra det?

**** Zlatan Ibrahimovic, han fick ändå ut 2 mål och kunde hålla i boll och hota offensivt, tyvärr så kunde han inte gå för fullt utan gick på kanske 70 %, tyvärr så var han på sina 70 % vår bästa anfallare och det hade behövts en till som kunnat hota mer offensivt.

*** Olof Mellberg, hade som vanligt en hög lägstanivå, var nära att nicka in ett mål mot Ryssland och spelade bra i försvaret speciellt mot Spanien.

*** Petter Hansson, får som kollegan Mellberg ett godkännt betyg, lite extra credit för sitt mål som han missade in men det var ändå kul att se honom aktiv i offensiven på fasta situationer, visade också vinnarskalle på plan och drev på spelarna.

** Kim Källström, fattar inte varför han inte fick spela, ge honom förtroende så får vi en ny mittfältsgeneral a la Jonas Thern. Betyget blir lågt för han fick knappt spela, men visade bra känsla på Sveriges bästa hörna mot Ryssland och vilja när han sköt utifrån tätt inpå mål som ingen gjort innan.

*** Fredrik Stoor, slog ett grymt bra inlägg till Zlatans mål mot Spanien och gjorde många offensiva löpningar, kul med en spelare som orkar löpa med i anfallet och det är riktigt viktigt. Hoppas han får fortsätta spela i landslaget.

*** Mikael Nilsson, en doldis som gjorde ett okay EM, kan bli mycket bättre och borde specialträna sin vänsterfot så han kan spela upp bollen i trängda lägen bättre men han var inte lika dålig som tidigare.

Marcus Allbäck och Sebastian Larsson spelade för lite för att betygsättas.

Lagerbäcko co i ledarstaben. ** Försökte förändra och satsade offensivt mot Ryssarna och gjorde i princip en perfekt taktiskt match mot Spanien. Men varför Anders o inte Kim, något hela Sverige undrar.

Totalbetyg på Sveriges insats ** helt klart kan bättre.

Jag hoppas nu verkligen att Holland för vinna detta EM 20 år efter den fina vinsten 1988 där deras nuvarande förbundskapten Marco Van Basten blev skyttekung och gjorde sitt drömmål i finalen med ett skott i krysset från högerkanten på volley, har ni inte sett det innan se det! Holland har spelat en grymt offensiv och rolig fotboll.

Se några av hans fina mål på http://uk.youtube.com/watch?v=KysjEyRsZ_k


Här på bild tillsammans med sina landsmän i AC Milan tröjan, vänster Frank Rijkaard numera tränare i FC Barcelona och Ruud Gullit bla före detta tränare i Chelsea som numera tränar FC Galaxy i USA.


 

Bult gör en Henke!!!!

Jaha då släpptes bomben i innebandymedia, Mattias "Bult" Larsson gör en Henke Larsson och gör en comeback. Kul för alla Warbergsfans inkl mig själv och bra för sporten för han är en av dem bästa. Snopet värre för Warberg nya killar som de värvat in och säkerligen gett en bra förhoppning om att de kommer ha en bra chans att slå sig in i första uppställningen. Det är ju ungefär lite som att jämföra med svenska landslaget när Henke kommer tillbaka så får Elmander och Allbäck som varit grymma i kvalet stå och titta på när själva festen ska börja. Såg igen bilderna från när Sverige mötte Spanien på Råsunda och frågan är ju om inte Allbäck och Elmander egentligen är värda en chans efter ett fint kval och en hel del mål där, såg också machen mot Danmark där Elmander var grym och för alltid omdebatterade Zlatan, passar han verkligen in i landslaget och hur länge ska han hålla Elmander och Allbäck utanför om han inte börjar göra mål och assist?

Åter till innebandyn, Bult har ju inte gjort som Henke och legat i gräset i 6 månader och låtit de andra göra skitgörat på något sätt, det är inte det jag menar men lite tufft för de unga lovande spelarna som kanske istället valt någon annan klubb om de vetat att Bult skulle köra ett år till. Kimmo och Bult har 2 givna platser även Jimmy Persson var osäker på om han skulle vara kvar men ska köra på enligt Warbergs hemsida. Då återsår en plats kvar att kämpa om för Simon Nilsson och company. Det kan ju självklart bli skador osv så det blir mer platser öppna men jag säger bara att det är säkert inte alla som jublar över Bults comeback. Sedan tar han ju också en liten risk i och med att om han slutat nu så hade han slutat på topp, visst säsongen var inte så bra som för 2 år sedan men nu var han ju också sjuk ett tag och när man blir äldre så tar det lite mer tid att komma tillbaka. Men i slutspelet de matcherna jag såg och i finalen såg det riktigt bra ut. Jag hoppas för hans skull att han får göra en riktigt bra kanonsäsong så vi får se tröja nummer 10 bli upphissad i taket under någon toppmatch året efter han lägger av.

Ser grymt mycket fram emot hösten nu även om den känns väldigt avlägsen med medelhavsvärmen som kommit in över landet.

Bloggen tillbaka efter ett långt stuligt plattformsbyte!

Äntligen efter en lång tid (över 1 månad) kunde jag logga in efter ett mycket långt plattformsbyte.

Nu är det ju sommartid och inte direkt någon högsäsong för bloggande.

Efter 10 raka säsonger som tränare blir det nog ett sabbatsår för mig. Har fått intressanta förslag från Marstrand, Brönderslev Hot Shots i Danska Elitserien och det har även varit intresse från Gävle Gik som jag haft kontakt med nu under 3 års tid lite till och från. Gävle vore drömklubben att träna men i dagsläget så blir det svårt med en flytt och byte av bosta osv men men man vet aldrig..

Ska också vara med och arrangera Ligacupen i borås tillsammans med Micael Svensson och innebandygymnasiet och Tygriket och Warberg. Det kommer bli riktigt kul.RSS 2.0