Sverige utslaget ur EM!

Jahapp då var fotbollsfesten för Sverige över för denna gång. Facit en okay match mot Spanien där defensiven var mycket bra och en hyfsad match mot ett mycket svagt Grekland och en förlust mot ett heltaggat Ryssland.

Svenskarna kändes tunga och otränade, kanske var det för mycket shopping och ledighet och inte lite mer rusher och sprintträning. Att en av våra snabbaste spelare Wilhelmsson gick sönder redan i första matchen gjorde inte saken bättre. Att efter räddningarna från Isaksson se att nästan ingen orkade löpa upp var inte bra. Till skillnad mot Ryssland som sprintade full fart. 

Ska betygsätta spelarna nedan på betyget 1-5 *

*** Isaksson var riktigt bra mot Spanien, lite darrig mot Grekland och hyfsad mot Ryssland, han var okay men inte något extra.

** Alexandersson spelade bara en match och var väl inte något speciellt att hurra för slog en indianare in i mitten och mot ett bättre lag hade det straffat sig med ett baklängesmål. Har gjort sitt i landslaget.

* Anders Svensson för trög och allmänt orörlig och ointresserad av att gå frammåt, han ska i alla fall ha credit för att han smäller på en del speciellt i slutet av matchen mot Ryssland.

* Elmander brukar vara bra men efter en skadefylld säsong så har hans självförtroende och form en rejäl dipp, det är inte samma målskytt som vi såg för bara ett år sedan i landslaget och i Touluse.

** Henke då, tjaa han gör fortfarande bra saker men han har inte speeden och kommer inte till avslut längre, stark i luften ja men alldeles för ofarlig tyvärr. Kanske dags för någon annan att kliva fram.

* Rosenberg, en total besvikelse, vek fullständigt ned sig när han fick chansen och tappade bollen och såg ut som en pojklagsspelare, synd för jag har verkligen trott på honom, han kommer nog mer och mer om han får fortsätta utvecklas i landslaget.

**** Christian Wilhelmsson var riktigt bra mot Grekland och som vanligt i landslaget så skapade han massor med sin snabbhet och teknik, mer sådana spelare behövs i landslaget.

*** Fredrik Ljungberg, lika oskarp som vanligt när lägen dyker upp men kompenserar det med hårt arbete och en av få som orkar löpa med i spelvändningar, synd att han passerat 30 strecket han också.

** Daniel Andersson, okay han var inte så jävla dålig som väntat men han var ingen stjärna heller, sparkade bort bollar och slog passningar i sidled, vem kan inte göra det?

**** Zlatan Ibrahimovic, han fick ändå ut 2 mål och kunde hålla i boll och hota offensivt, tyvärr så kunde han inte gå för fullt utan gick på kanske 70 %, tyvärr så var han på sina 70 % vår bästa anfallare och det hade behövts en till som kunnat hota mer offensivt.

*** Olof Mellberg, hade som vanligt en hög lägstanivå, var nära att nicka in ett mål mot Ryssland och spelade bra i försvaret speciellt mot Spanien.

*** Petter Hansson, får som kollegan Mellberg ett godkännt betyg, lite extra credit för sitt mål som han missade in men det var ändå kul att se honom aktiv i offensiven på fasta situationer, visade också vinnarskalle på plan och drev på spelarna.

** Kim Källström, fattar inte varför han inte fick spela, ge honom förtroende så får vi en ny mittfältsgeneral a la Jonas Thern. Betyget blir lågt för han fick knappt spela, men visade bra känsla på Sveriges bästa hörna mot Ryssland och vilja när han sköt utifrån tätt inpå mål som ingen gjort innan.

*** Fredrik Stoor, slog ett grymt bra inlägg till Zlatans mål mot Spanien och gjorde många offensiva löpningar, kul med en spelare som orkar löpa med i anfallet och det är riktigt viktigt. Hoppas han får fortsätta spela i landslaget.

*** Mikael Nilsson, en doldis som gjorde ett okay EM, kan bli mycket bättre och borde specialträna sin vänsterfot så han kan spela upp bollen i trängda lägen bättre men han var inte lika dålig som tidigare.

Marcus Allbäck och Sebastian Larsson spelade för lite för att betygsättas.

Lagerbäcko co i ledarstaben. ** Försökte förändra och satsade offensivt mot Ryssarna och gjorde i princip en perfekt taktiskt match mot Spanien. Men varför Anders o inte Kim, något hela Sverige undrar.

Totalbetyg på Sveriges insats ** helt klart kan bättre.

Jag hoppas nu verkligen att Holland för vinna detta EM 20 år efter den fina vinsten 1988 där deras nuvarande förbundskapten Marco Van Basten blev skyttekung och gjorde sitt drömmål i finalen med ett skott i krysset från högerkanten på volley, har ni inte sett det innan se det! Holland har spelat en grymt offensiv och rolig fotboll.

Se några av hans fina mål på http://uk.youtube.com/watch?v=KysjEyRsZ_k


Här på bild tillsammans med sina landsmän i AC Milan tröjan, vänster Frank Rijkaard numera tränare i FC Barcelona och Ruud Gullit bla före detta tränare i Chelsea som numera tränar FC Galaxy i USA.


 

Kommentarer
Postat av: miche

go betygsättning förutom att svensson var sveriges bästa fotbollsspelare under turnering om man kollar ur en annan synvinkel än du gjorde sen var chippen den stora besvikelsen tillika henke som inte gjorde ett dyft utan bara tappade boll.

2008-06-21 @ 23:31:54
Postat av: David K

okay hur menar du då? Förklara gärna din synvinkel.

2008-07-02 @ 15:17:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0