Spelledig helg med Novemberlov!

Denna helgen är det spelledigt i de flesta serier, Marstrand piskade upp Warberg med 8-0 i hängmatchen så nu har alla lagen spelat 7 matcher. Hoppas alla har en riktigt rolig helg och kanske passar på att festa till det lite extra när det inte är match. Själv blir det en lugn helg, tog nog årets sista löptur i tisdags, blir nog inte mer nu för det börjar bli kyligt som f*n. Körde den klassiska nolhagaberget runt, skippade reningsverket denna gången men ca 2.5 km blev det i och med att jag har en bit till och hem från berget, men det är gött o bo på "rätt" sida stan med närhet till Mjörn och Nolhaga.
Idag Torsdag så blir det träning som vanligt, hoppas det blir mycket folk och minst 2 målvakter, vi i Fristad har på pappret 4 målvakter varav en jag aldrig sett så jag undrar vad han gör och varför han aldrig dyker upp, han ska enligt rykten vara riktigt bra och det kan ju knappast vara för mina lösa höstlöv han stannar hemma. :)

Ha en trevlig helg alla innebandyälskare och övrigt löst folk som tittar in här. :)

Kan rekommendera min vän Tomas Anderssons blogg som finns på länken nedan, han är just nu i Japan och skriver om roliga händelser där, helt klart värt några minuter att kolla igenom den. Tomas är en bra innebandyspelare som jag var tränare för när jag var i Danmark 2005/2006 och han blev vald till ligans bästa utländska spelare och gjorde runt 50 mål och ca 70 p, kommer inte ihåg exakt men skyttekung var han. Han har också spelat i JIK i SSL men är nu i Japan som sagt.


www.tomassteker.blogg.se

SVARTA NOVEMBER BÖRJAR SNART!

Jaha och vad menar han med det då under många säkert. Jo det är i den månaden som många lag upplever svackor, förkylningarnas tid kommer och det är nästan konstant mörkt ute och av någon anledning så brukar närvaron sjunka något på tränigarna, även skador kan ju ha hunnit upstå när man spelat en 6-7 omgångar.
Finns kanske många förklaringar på detta men det är otroligt vanligt i alla fall, de första spännade omgångarna är slut och man kanske inser att den där seriesegern lär inte komma i år heller och då känns det inte lika motiverande att åka och träna kan ju vara en liten förklaring. Det är nu man ser vilka lag som kört hårt och inte drabbas av manfall på träningarna, det är de lagen som kommer rycka ifrån i serien och man snart kommer se de 3 skikten som brukar komma, topp, mitt och botten snackar jag såklart om.

Vad kan man göra då för att slippa svarta november, tja det finns mycket. En viktig sak är ju att ha roliga träningar, då menar jag inte massa lekar och flams utan seriösa men ändå övningar som ger glädja, kanske lägga in lite tävlingsmoment och liknande. Hade själv förra åtet Redbull drickor som pris till den grupp som vann en tävling på en övning eller kanske på 2måls spelen. Blev också några öl en annan gång, allt för att pigga upp killarna så de ska orka köra på och vara motiverade och prestera lite mer. En annan sak som jag testat en gång var "Skills competition" att man istället för en träning kör lite tekniktävlingar och delar in laget i 5-6 olika grupper och vinnarna får lite fina priser, det kan vara prickskytte, straffslag, flippa bollar i en hink, löpa teknikbana på tid, hoppa hopprep "you name it", bara fantasin sätter gränser.
Sen är det ju också upp till spelarna att hjälpa till att göra en kul grej av det, går man in med inställningen att det här kommer inte bli kul så lär det absolut inte bli det heller och så är det ju med allt egentligen när man tänker efter. Det är ju så med allt, därför är de positiva spelarna i varje lag så grymt viktiga, finns alltid några i varje lag. Har själv ett praktexempel på en sån kille jag tränat, Petter Bilstad i Sveiva i Norge, killen kom alltid med ett leende på läpparna till varje träning och bara hans närvaro gjorde så man blev på bra humör. Mattias Hansson i Östadkulle var också en sån spelare, glad och lite halvgalen men grymt så viktig för att ha en bra stämning. Så ni som är "glader" i era respektive lag, tänk på hur viktiga ni egentligen är och kanske inte bara han eller hon som gör mest poäng, vad vore träningarna om alla var sura och griniga, inte så kul va, så var lite extra glada denna mörka årstid och smitta varandra med leenden och inte förkylningar och se till att ha egna vattenflaskor, där är en stor bov i dramat.Så här kan det se ut i November, bild från 2007 från Stockholmsregionen, Botkyrka kommun för att vara exakt.

Kommentera gärna om ni har andra bra tips för att slippa ha en tråkig svart November.

3-dels summering av div 2.

Nu har 7 omgångar snart spelats, bara 2 hängmatcher återstår och då ska jag passa på att kika lite hur det ser ut, vilket lag som överpresterat och vilket som underpresterat i getingboserien som den har blivit.

Tabellen enligt nedan.

                                    SM  VO F   G M IM  PSDV
1.IBK Lidköping 6  4 1146-28  14 (1)
 
2.Pixbo Wallenstam IBF 7 4 1243-3214 (1)
 
3.Stenungsunds IBK 7 4 1238-2914 (1)
 
4.Lindome IBK 7 4 0339-3812 (0)
 
5.FBC Lerum 7 3 1327-3211 (1)
 
6.Marstrands IBK 6 2 2228-229 (1)
 
7.IBK Tygriket 99 7 2 2330-329 (1)
 
8.IBK Vänersborg 7 2 3244-509 (0)
 
9.IBF Göteborg 6 2 2229-358 (0)
 --------------------------------------------------------------------------------------
10.IBK Alingsås 7 2 1430-357 (0)
 
11.IBK 7-härad 7 1 3328-367 (1)
 
12.Warberg IBF 6 1 1432-455 (1)


Tabellen stämmer inte för ibk 7 h ska ha 2 poäng mer och Lindome ska ha 2 poäng mindre på grund av att matchen slutade 5-5 men har rapporterats som 5-0, det blir nog ändrat inom kort på innebandy.se.

Så här tippade jag serien i september före seriestart.


1.Lidköping

2. Lerum

3. Pixbo Wallenstam
4. Tygriket
5. Vänersborg
6. Warberg
7. Alingsås
8. 7-Härad
9. Lindome

10. IBF Göteborg
11. Marstrand
12. Stenungsund


För mig är Stenungsund det stora utropstecknet, men i år har de en tränare och har kört hårt. Förra året var det några i laget som höll lite i det och det såg lite halvt oseriöst ut och spelarna såg slöa och otränade ut, annat i år och det visar verkligen tabellen nu.
Marstrand vann div 3 Göteborg förra året ganska klart före Lindome och har gått ganska bra i upptakten men nykomlingar brukar ju få det lite svårare ju längre serien går, undantaget Lindås ifjol som hade ett grymt flyt och många bra spelare också.
IBF Göteborg fick några spelare från Pixbo IBF och de har lyft laget så de kan nog bli lite bättre än jag tippade. Lerum har inte alls visat upp ett så bra spel som jag trodde de kunde spela och även om de tog 2 p borta mot Stenungsund så blir de nog tyvärr inte ett topplag utan får nog ett år i mitten.

Warberg trodde jag var bra, de kommer åka ur och frågan är om de bryr sig om det, det verkar inte så. Lidköping håller för favorittrycket, de har 3 bra kedjor, vilket annat lag i serien har det? Inget lag kan jag säga.Alingsås, 7-Härad, Lindome är ungefär som väntat. Vänersborg är bra och kan blanda sig i kampen om en topp 3 placering, Pixbo likaså och de kan till och med hota Lidköping nu när deras unga spelare kommit in i div 2 tempot och blivit vana vid tuffheten, Pixbo kommer bara bli bättre och bättre.


Får Lidköping jubla efter seriens slut eller kan Pixbos unga kids störa dem, de känns idag som den största utmanaren.

Några unga spelare som imponerat på mig hittils, har inte sett hälften av alla lag tyvärr men de här är några som jag tycker börjat serien riktigt bra.

Allesandro Agus, Oscar Nordin & Andreas Esmyr i Pixbo IBF

Tobias Andersson i IBK Vänersborg

Joakim Andreasson & Sandro Johansson i IBK Alingsås

Jimmy Thorén i Warbergs IBF

Hugo Bringsved & Joakim Skoglund i IBK Lidköping

(Bröderna Olaussons har jag sett att de varit bra i många år så dem räknar jag inte)

Matchreferat Alingsås - Lerum

En mycket viktig match för Alingsås som inför matchen låg stensist med 4 poäng på 5 matcher i den mycket jämna serien där alla lag slår alla i princip. Missade första minuterna på grund av träning men kom när det stod 1-1 och vad jag hörde så gjorde Lerum 0-1 på en fin backhandknack i nättaket av unge Pontus Persson, ett mycket snyggt mål. 1-1 målet gjordes av Patrik Sernelid på bortre stolpen efter en fin krosspas från Johan Andersson. 1-2 kommer genom Johan Rydén som bågar in och drar ett lågt skott i bortre efter 16.44

I andra perioden gör Jani Simpanen 1-3 efter en dryg minut på en retur på Fredrik Petterssons hårda skott. Michael Keinänen spelar sin första match i Alingsåströjan ihop med Johan Andersson på backplats. Lerum får spela pp men skapar inte direkt något, deras pp var inte bra. Ytterligare en alingsås utvisning och Lerum kommer få spela 5 mot 3 i 12 sekunder. Där tycker jag coacherna i Lerum borde ta en timeout och skissa ihop en variant för där är ett kanonläge att vinna matchen om de gör mål på frislaget och sedan får ytterligare 2 min i pp. Tvärtemot händer istället, Lerum slarvar och Alingsås sliter till sig bollen och Sernelid gör isället 2-3 i spel 3 mot 5, riktigt dåligt av Lerum. Direkt efter så tar de sig i kragen och gör 4-2 i det efterföljande pp riktigt snyggt när Jani Simpanen slår en boll bakom målet och Axelsson får in bollen på bortre stolpen, första gången gästernas pp såg farligt ut. Axelsson får lite senare ett jätteläge när bollen studsar lite skumt och han får gå in bakifrån målet och lyfta en backhand i hjälmen på Kjell i hemmakassen.

Alingsås rullar runt i sitt pp men skapar inte jättemycket, Bergqvist hade bästa läget på ett skott i slottet men Wedlin i bortakassen räddar bra. Ännu ett pp för alingsås och där har Wedlin lite otur som får ett slag på fingrarna och sekunden senare slår John Axelberg in 3-4 målet.

3:e perioden och Alingsås får pp och denna gången kom Jocke Andreasson in i pp och då kändes det direkt farligare med en som skjuter på andra kanten och inte bara Axelberg som tar skott för det blir lite väl lättläst när de bara söker han på avlsut.  8:49 Bergqvist i Alingsås sköt ett bra skott i kryssribban och där har Lerum tur.

Johan Andersson lobbar in en boll 15:53 och Alingsås har kvitterat till 4-4. Med folk framför kassen ser inte Victor Wedlin i Lerum bollen och den seglar in precis under ribban. Ett så kallat flytmål men ack så viktigt. Alingsås trycker på för ett ledningsmål och slänger in lite bollar på kassen.
Miche Keinääen kom in igen ett byte efter att ha suttit mesta i 3e och hamnade i klistret när han sträckte ut armen och stoppade en långboll och Lerum får straff med ca 2 min kvar av matchen. Andreas Lundell som har satt 2 av 2 i år går fram och fintar höger, vänster några gånger och Kjell får ut en hand och räddar straffen Lerum får istället spela 2 min pp med ställningen fortfarande 4-4.
 
Riktigt osportsligt av publiken när Lundell slog straffen, mycket gap och skrik med mycket fula ord, något jag inte tidigare sett i div 2 och det är grymt tråkigt. I ännu ett boxplay gör Alingsås mål och det startar med att Alesandro Johansson läser en diagonalpass och löper upp längs vänsterkanten och passar Joakim Andreasson som inte gör något misstag utan sätter bollen i mål och blir matchvinnare ännu en gång. Grymt kul o se Alingsås unga killar gå in och göra en grymt bra match igen och avgöra för hemmlaget som håller undan sista ca 30 sekunderna och tar alla 3 poängen. Rättvist, tja laget som gör mest mål vinner, i Lerum så saknas en som Henrik Djurvall som i år spelar div 3 i farmarlaget, han hade behövts idag, speciellt i powerplay för det var bedrövligt.Den leende Andreas Lundell som denna gången fick se sin straff räddas av Alingsås målvakt.

Matchens bästa spelare

+++ Johan Andersson , Alingsås
++   Patrik Sernelid, Alingsås
+     Jani Simpanen, Lerum

 
Intervju med Magnus Söderqvist Wall, headcoach i Alingsås

David: Grattis till segern, dramatik som vanligt. Det kändes som ni hade den lilla oturen med stolpe ut, men det var strongt ändå att komma tillbaka, hur tycker du det kändes?
Magnus: Jag tycker vi haft stolpe ut från första början av säsongen, det handlar ju om att sätta bollarna helt enkelt, men vi har inte haft skärpan i de avgörande lägena.
David: Jag tycker ni gjorde bra att sätta in Andreasson i pp, för ni blir lite lättlästa med bara John som tar avslut.
Magnus: Vi har lite olika uppställningar där och ibland låser det sig men när läget kommer så får vi bra lägen.
David: Jag såg matchen igår mellan Lidköping och Vänersborg igår och det gick lite fortare där med fler one touchpassningar och så, kanske kan det vara lite för att parketten är svårspeladd, men om ni ska hänga med de riktigt bra lagen behöver ni förbättra det för det hålls lite för mycket i bollen tycker jag, vad tycker du?
Magnus: Det är det vi tjötar om jämt och ständigt och när vi väl får det att stämma så tycker jag vi också är det, men vi sätter inte riktigt dit chanserna.
David: Ni byter otroligt mycket folk in och ut i formationerna, varför byter ni så mycket, vad är er tanke?
Magnus: Det är rena avlastbyten, så folk ska kunna komma till oss och säga att de vill vila ett byte.
David: För situationen när Miche kom in på slutet och inte var varm och hamnade i en svår situation och det kändes som lite gambling från er sida att byta in honom med några minuter kvar.
Magnus: Vi har ett gäng trötta spelare och behövde ett avlast och vi har inga uppvärmda spelare.
David: Det var kul att se honom, jag  tyckte han var bra.
Magnus: Ja, han har haft mycket med skola osv och han är en talang.
David: Andreasson matchvinnare igen, kul att se de unga killarna som går in och gör bra ifrån sig.
Magnus: Ja det är skönt för vi har haft några matcher innan där vi varit med men vi har producerat för lite mål.
David: Före säsongen såg jag att ni hade en målsättning på topp3 hur kom ni fram till det, jag tycker det kändes lite högt?
Magnus: Jo det kan tyckas det, men sen förlorade vi Håkan Pettersson och Johan Eriksson och de trodde vi skulle vara kvar.
David: Grattis och tack så mycket.
Magnus: Tack så mycket.

Intervju med matchens bästa spelare (enligt mig) Johan Andersson och Sandro Johansson.
David: Grattis till segern, var det intränat med långbollen eller var det inlevelse för stunden att dra iväg en långboll mot kassen?
Johan: Magnus sade till mig att vi får börja dumpa på mål, men sen när jag släppte den kändes den för lång.
David: Lite sjukt mål men otroligt viktigt.
Johan: Vi var värda lite skitmål tycker jag för vi har inte haft något flyt innan, jag tycker vi var värda o vinna idag.
David: Den här matchen kändes som att den kunde slutat hur som helst, er box var riktig bra idag tycker jag, det var ju en grymt viktig seger för er så ni slipper ligga under strecket .
Johan: Ja det är ju så jämn serie att vinner vi ett par matcher så har vi ju häng på topplagen igen.
David: Bra match och grattis till segern.
Johan: Tack.

David: Hade du bestämt dig för att passa när du bröt bollen och passade Joakim till det avgörande målet?
Sandro: Ja det hade jag faktiskt gjort, Jocke brukar avgöra, (ler).
David: Grattis jag tycker ni gör en bra match:
Sandro. Tack.

Bildmontage Lidköping - Vänersborg

Om ni inte vet hur matchen slutade så scrolla bort till nästa inlägg så inte bilderna avslöjar resultatet, referat finns på nästa inlägg.Båda lagen på uppvärmningen.
 


Lite pyroteknik var kul att se när matchen skulle börja.
Ett mycket taggat hemmalag löpte in.

Tekning efter mål, Lidköping i rött och Vänersborg i för dagen gult.Snack i formationen i Vänersborg.Jubel i Lidköping efter segern när slutsignalen just gått.Det sedvanliga efter matchen tacket och mycket kompisvänligt lagen emellan efter en tuff kamp.

Slaget om Vänern!

Så kallar jag derbyt mellan städerna som ligger på var sin sida om Vänern, Lidköping och Vänersborg som drabbade samman på onsdagkvällen.

Inför matchen pratade jag lite med hemmatränaren Lars Selander.

David: Har ni ordinarie lag ikväll?
Lars: Jaa det har vi, men vi har inte spelat så bra de sista matcherna.
David: Inför ett derby kanske det är bra att inte ha spelat så bra så gubbarna är riktigt taggade och lite förbannade eller?
Lars: Ja det kan vara så, jag hoppas på det, jag har alltid tyckt att vi själva är våra svåraste motståndare, att vi helt enkelt inte är 100 % fokuserade.
David: Kommer ni försöka spela defensivt mot deras förstalina?
Lars: Nej vi rullar på våra 3 linor.
David: Tack så länge vi pratas vid mer efter matchen och lycka till jag hoppas på mycket mål och en match som tränarna inte vill ha med mycket offensivlusta.
Lars: Det får gärna bli 18-16 eller så, bara vi vinner.

Period 1.
Hemmalaget startar på 3 kedjor och gästerna i Vänersborg startar på 2. efter 2:57 tar Lidköping ledningen i matchen med 1-0 genom Hugo Bringsved på en 3 mot 2 läge och det var ett inspel från kanten som var mer en pass än ett skott och det såg ut som det styrdes via Nilsson i bortakassen i mål, lite billigt mål men det räknas. 1-1 kom genom Andreas "Ante" Johansson som zorrar in bollen i mål mycket läckert bakom mål när de pressat hemmalagets backar. Lidköpings första lina skapar mycket med one touch och skapar farliga chanser i varje byte, gästerna har övertaget mot de andra 2 linorna än så länge efter mitten av perioden, Lidköping tar mycket skott.
13:38 åker Nicklas Johansson ut 2 min för slag och det är en klockren utvisning för slag bakifrån som hördes till Mariestad. 1 sekund hinner gå när Lidköping piskar in bollen på det efterföljande frislaget på en klassiker, pet mellan benen på första gubben och smash näste gubbe piskar in den, snyggt och effektivt och 2-1 genom Kim Thorsell. 2-2 efter 16:20 får Vänersborg ett billigt mål, Johan Land skjuter bollen på Daniel Kopp som ofrivilligt styr in bollen med kroppen och målet godkänns helt korrekt och gästerna har kvitterat och 2-2 står sig perioden ut, båda lagen skapade ett par heta chanser.

Efter 2.40 får Christoffer Axelsson i vänersborg 2 bra chanser serverat på silverfat av Ante men Christoffer brännde båda. Joakim Skoglund ger Lidköping ledningen med 3-2 på en retur från Jonas Torstenssons bössa. Lidköping spelar bra och gör mål igen 2 st krosspassar och Kim Thorsell gör sitt andra mål som betyder 4-2 på bortre stolpen efter assist av Andreas Aronsson när Vänersborgs backar inte varit med. Gästerna lämnar bara en gubbe hemma och så säger det pang pang pang så sitter 5-2 bara 3 minuter efter 3-2 målet så 3 minuter och 3 mål har hemmalaget gjort. Målskytt till 5-2 var Hugo Bringsved assisterad av Robert Olausson. Bara 14 sekunder senare smäller det igen och det är ett exakt likadant mål, denna gången genom Joakim Skoglund assisterad av Marcus Nilsson och jag tycker gästerna borde tagit sin timeout för längesedan men ingen T.O. kommer och gästerna har rasat igenom totalt och gett hemmalaget stora ytor och stått fel i sina defensiva positioner gång på gång och det kan man inte göra mot ett så bra lag som Lidköping. Ännu en het chans för hemmalaget men denna gången gör Nilsson en kanonräddning när han slänger sig och räddar diagonalpassen och bytet efter så är hemmalagets förstalina inne och skapar en dunderchans, det kunde lätt rasat in 2 mål till. Bra räddning av Holm i hemmakassen på Rickard Högsbergs skott och sedan ett 3 mot 2 läge för Vänersborg som kommit igång igen.
Det börjar bli lite hårdare tag på planen nu. 7-2 och ett 3 mot 2 läge som oturligt tar på Antes klubba och det är lite så för dagen att gästerna inte har något flyt medans det för hemmalaget rullar på fint, Mattias Olausson får målet. Bra chans för Fredrik Lindqvist som har kommit in istället för Christoffer Axelsson (väntat byte enligt mig) men en bra räddning av Holm i hemmakassen. 13:35 kommer Mattias "Bolan" Boström in och bildar kedja med bröderna Johansson, riktigt intressant lina offensivt sett.
PP för Vänersborg efter 14:00 för låsning av klubba, kunde lätt ha blivit straff för klubban låses när Tobias Fjällstål (tror det var han) ska skjuta och det är ingen mellan honom och målet även om det inte är ett klockrent friläge men det var en klar målchans, men men det är ju en bedömninssak och domarna hade en ganska hög toleransnivå och var absolut inte dåliga. 2 jättechanser får gästerna i sitt PP där Nicklas Johansson drar ett hårt skott i ribban och även Fjällstål fick en bra chans men inget mål blev det. 19:18 gör Lidköping mål igen och som vanligt en krosspass och en fri på bortre stolpen, det var nog 4e likadana målet i denna perioden Mattias Olausson gjorde 8-2 målet assisterad av sin bror Robert, gästerna ville ha frislag före målet men det var en tuff närkamp axel mot axel där Nicklas Johansson åkte i sargen men där jag satt såg det klockrent ut. Sista minuten skapar Tobias Andersson en bra chans men Holm räddar, och Nilsson hinner rädda ett 2 mot 0 läge när han var alert ute och skar av passningen. Gästerna får inte ge hemmalaget sådana ytor för då kommer det smälla hur mycket som helst. Lidköping spelar enligt skolboken med snabba pass och hittar ytorna genom diagonalpassningar på bortre stolpen.

Period 3.
Vänersborg sätter in Pontus Rydqvist som back istället för Rickard Högberg som varit inne på ett antal baklängesmål. Bolan fick knappt spela alls trots att han kom i bra läge när han väl var inne och det känns märkligt att ha en så bra offensiv spelar på bänken, men han kanske dras med en skada. Jättechans för gästerna, Peter Jonsson till Ante till Fjällstål som avslutar bra men Holm i hemmakassen räddar, där borde gästerna gjort mål. Igen en bra chans för Bringsved i hemmalaget på bortre stolpen men bollen kom lite fel så han missade. Nu böljar spelet och lagen byter chanser med varann.
358 åskådare och helt känns helt okay. 9-2 kommer mycket snyggt efter 6:55 av Kim Thorsell som kommer i 2 mot 1 läge och fintar pass men istället drar upp bollen i krysset och nu känns det helt avgjort även om det går fort i innebandy. Bolan, Ante och Nicklas spelar ihop igen och skapar chanser, 11:43 gör Andreas Johansson ännu ett zorromål, denna gången på frislag till 9-3. 10-3 kommer genom lite spel fram och tillbaka och slår in den på bortre genom Mattias Olausson assisterad av Hugo Bringsved, tid 15:56.
Det märks att Lidköping spelat på 3 linor frammåt de ser mycket piggare ut. Matchen slutar 10-3 och matchen avgjordes i andra perioden när Vänersborg inte var på tå och tappade markeringe flera gånger på kort tid, i övrigt skottstatistik  42-23 och en rättvis seger för hemmalaget, kanske lite större siffror än vad som speglar matchbilden.

+++ Hugo Bringsved i Lidköping
++  Andreas Johansson i Vänersborg
+   Mikael Holm i Lidköping


Intervju med Mikael Holm målvakt i Lidköping.


David: 10-3 var väl lite stora siffror, hade du väntat dig så stora siffror?
Mikael: Nej, jag hade förväntat mig en uddamålsvinst för vi har haft tuffa möten mot dem tidigare genom åren.
David:  Efter första såg det tight ut, men jag tycker att de som avgjorde var att de gav er stora ytor i andra och då small det fort, kunde ni slappna av efter andra perioden?
Mikael: Så som jag tycker att det kändes var att deras förstalina skapade mycket, sen är det ju ett derby o då vill man vara på tå hela matchen.
David: Du fick en smäll i första perioden, vad var det som hände där?
Mikael: Jag kom ut och fick en motståndares fot i hjämen när jag låg mer men det var ingen fara, behövde bara pusta ut lite (leende).
David: Det måste väl vara en bra match som målvakt när du har en del att göra hela tiden och då blir det väl lätt att man släpper ett par billiga?
Mikael: Mycket tacksamt, vissa matcher när vi lett matcherna mycket så kunde man lika gärna suttit på läktaren för det är riktigt tråkigt och man är inte taggad.
David: Jag tycker att du gör en jättebra match och var med i matchens lirare snack men Hugo var grymt bra.
Mikael: Hugo var mer än värd det han var riktigt bra.
David: Grattis och en jättebra match.
Mikael: Tack så mycket.

Intervju med Lars Selander, tränare i Lidköping.

David: Är du nöjd nu Lars du som aldrig är nöjd (leende)?
Lars: Jag är nöjd med andra perioden och att vi inte börjar fiska för mycket så att alla vill göra poäng.
David: Det blev stora siffror men jag tycker de skapade mycket som jag just sade till Holm att han gjorde en bra match, lite väl stora eller?
Lars: Ja jag sade det till Ante efter matchen att ni hade ju friläge och ribba osv, men ja lite stora siffror.
David. Dem gjorde ju misstagen i andra och du har skolat dina adepter bra för ni spelade verkligen enligt boken ner och på bortre diagonalt, er träning har gett resultat när alla era kedjor skapar så mycket det känns väl bra?
Lars: Det är ju fina mål helt klart så det känns bra.
David: Grattis till seger och tack så mycket.
Lars: Tack så mycket.

HELLWEEK STARTAR!!!!

Hellweek kallade jag veckan förra året då mitt IBK Pantern först mötte 0302 och sedan Lindås, jag kallar det Hellweek nu för denna vecka är det upplagt för DERBYFEBER i div 2. Vi har några grymt intressanta matcher och om jag orkar ska jag försöka specialbevaka 2 av de HETASTE matcherna.

På onsdag den 22/10 kl 19.30 brakar div 2 vg absolut hetaste DERBY igång, vi pratar så klart om hatmatchen nr 1 mellan "bandy" städerna Lidköping (villa) och Vänersborg (IFK Vbg) som möts. Matcherna brukar vara stentuffa och målrika och i princip fullsatta och allt talar för att det kommer bli likadant onsdagkväll mellan IBK Lidköping mot IBK Vänersborg.

Jag kommer vara på plats och fixa intervjuer och bilder och en analys som kommer komma upp sent på onsdagskvällen.

På Torsdag har vi också ett historiskt DERBY mellan IBK Alingsås och FBC Lerum, förra året fick inte derbyna mellan Pantern och Alingsås någon direkt derbykaraktär då mötet i Lerum vann enkelt av Pantern 10-2 och returen komfortabelt av Alingsås 5-2. De stora derbyna det året var mellan kommunklubbarna 0302 och Pantern men förr om åren har det spelats heta derbyn mellan Lerum och Alingsås. I Nolhagahallen kommer matchen att braka loss kl 20:00.

På Torsdag spelas även ett stekande DERBY mellan de före detta broderklubbarna Marstrand och Stenungsund som för ett antal år sedan spelade tillsammans i div 1, såg dem själv i en match det året de föll ur när de mötte Partille och då var dem inte mycket att skåda. Med en föryngring så ser båda lagen mycket starka ut och nykomlingen Marstrand är nog seriens mest positiva överraskning så här långt. Att tippa den matchen känns helt omöjligt men jag kommer själv i samtliga veckans derbymatcher tippa x, ett oavgjort i ett derby känns aldrig fel. Är det någon gång man saknar att stå i ett bås och coacha så är det när det är derbymatch, verkligen årets höjdpunkt, ni som är tränare håller garanterat med. Jag hoppas på mycket publik i DERBY matcherna och tror faktiskt att bästa publiksiffran kommer finnas i Lidköping med Alingåsås 2a och Marstrand 3a.

Sjävklart så spelas också 033 derbyt mellanIBK 7-Härad och Tygriket, glömde skriva om det först, känns rätt öppet på förhand det också, TTs defensiv mot 7-Hs offensiv. Warberg mot Lindome känns inte alls hett men Lindome har sina derbymatcher mot IBF Göteborg och Pixbo IBF.

telefon intervju inför derbyt i Lidköping onsdagkväll med nr 5 Fredrik "Linkan" Lindqvist i IBK Vänersborg


David. Jag har sett dig sen du var väldigt liten på matcherna med en klubba i handen på Vänersborgs matcher i pauserna stå och skuta och liknande, när bestämde du dig för att satsa på innebandy?
Fredrik: Jag slutade spela fotboll när jag var 15 och då insåg jag att det blev innebandy fullt ut, innan så körde jag båda sporterna. I den vevan kom jag med i A-lagstruppen.

David: Vad har du för mål med din innebandy?
Fredrik: Jag vill bra så bra som möjligt och spela så högt som möjligt, helst med Vänersborg. Det är mycket som styr med jobb och utbildning. Jag är heller inte främmande för att röra på mig om erbjudanden skulle komma.

David: Hur beroende är Vänersborg av Ante för att ert spela ska fungera?
Fredrik: Självklart är han ju viktig och bäst i div 2 så han är mycket viktig, men inte så att vi som lag går under om han inte är på topp. Det är alltid skönt att ha en sån gubbe i laget att luta sig mot.

David: Hur stor är skillnaden på att spela derby jämfört med vanliga seriematcher?
Fredrik: Självklart man tänker innebandy 3-4 dagar innan och man har gått och väntat på det.

David: Hur går snacket i laget inför matchen?
Fredrik: Det kommer bli hett och gubbarna är laddade?

David: Tack så mycket och lycka till i derbyt!
Fredrik: Tack själv!


För er som vill spela på oddset på matcherna i SSL, div 1 och div 2 i sverige kan göra det genom att öppna konto på www.nordicbet.com de har också fina odds på fotboll, hockey mm.

Mumsbitar på oddset i helgen!

Ska försöka ge några godbitar på oddset i helgen, testar ett system jag spelat många gånger i allsvenskan och elitserien i hockey.

Man tar 5 matcher och sätter trippelsystem för ca 100 kr (10 kr per trippel) och sätter man 3 av 5 så vinner man något och i detta fallet en hel del. Jag sätter kryss i samliga matcher i div 2 västra götaland och 5 st i damernas Elitserie, kostar 200 kr och skulle jag få in det så blir det grymma pengar och en långsemester efter serien eller i juluppehållet.

System nummer 1

Damernas Elitserie

Falun mot Rönnby x 6.30
KAIS Mora mot Pixbo x 6.50
Endre (mitt favoritlag på damsidan) mot IKSU x 7.00
Täby mot Västerås x 8.50
Dalen mot Engelholm x 7.50

Möjlig vinst på satsad 100 kr ger

36 377:-

System nummer 2.

Div 2 Västra Götaland

IBK Vänersborg - IBF Göteborg X 5,90
IBK 7-härad - IBK Lidköping X 8,25
Stenungsunds IBK - Warberg X 6,70
Lindome IBK - IBK Alingås X 5,75
FBC Lerum - Marstrands IBK X 6,50

Möjlig vinst på satsad 100 kr ger
28,630:-

Om man vill räkna ut vad vinsten blir om man tex sätter 3 av de 5 matcherna gör man det genom att gångra oddsen på match 1 och 2 och sedan summan med match 3 så får man oddset på en trippel för dem som inte är så spelvana, detta var veckans tips, lycka till. Tyvärr ingen i helgen på grund av tidsbrist, vill någon gästblogga med ett referat så skicka ett mail (Westman kanske?)

Kom förresten på att jag ska på superligamatch måndag, Warberg-AIK så det blir istället referat från den matchen och inte ibf göteborg mot pixbo ibf. Ska istället försöka fixa en till nästa helg.

[email protected]


Bildmontage från Alingsås-Vänersborg, äntligen! 2008-10-10

Så nu var det fixat med bilderna, mitt internet är struligt och så är det med mobilt bredband (smalband som oftast), var lite svårt och få skarpa bilder , några blev suddiga men det var också första gången jag tog bilder på en match med tjejens kamera, och nu har jag fixat in dem på datorn, bättre sent än aldrig. :) Ska bli bättre i fortsättningen, jag lovar. :)Vänersborg (rött) ska starta upp ett inslag i början av matchen, Anderas Johansson till vänster och Lars Loodh till höger i deras fruktade första lina. I Alingsås (blått) John Axelberg (närmast) och Linus Sagré (framför målet).Bortalagets målvakt och matchens bäste spelare Anders Nilsson som vaktat målet i över 10 säsonger i Vänersborg.

Alingsås ledarstad i samråd i periodpausen.
Dryga 150 hade sökt sig till Nolhagahallen en fredagskväll och alla var nog nöjda med underhållningen de båda lagen bjöd på.
Vänersborg diskuterar i formationen, närmast fr vänster Peter Jonsson # 8 och till höger Anderas Johansson # 13 .Vänersborg firar efter att ha avgjort med 19 sekunder kvar genom Mattias Bola(r)n Boström genom ett snyggt backhandlyft i nättaket och spikat resultatet 6-5 till Vänersborg.

Samtliga foton David Karlsson


Tips och idé kanske? Man måste våga vara positiv och kämpa!

En tanke är följande. Om jag var t ex ordf för ett innebandylag kalla dem alingsås ibf, i div 4,  vi har ett a-lag och ett b-lag. Mitt lag har lite ont om spelare men lyckas rekrytera ihop ett gäng nya, de nya är kanske inte världsklass utan de har lirat lite för några år sedan eller i korpen t ex, och vi har en tunn trupp men det kommer nya ansikten i princip varje träning så det ser ändå positivt ut. Det sista man ska göra då är ju att dra ur b-laget på grund av för lite folk, jag menar så här man kan inte slänga in de nya i ett a-lag utan de behöver komma in i serie innebandy och då är det ju perfekt i ett b-lag. Så kanske man kan dubbla lite med a-lags spelare tills man fått ihop lite mer folk, jag vet själv av erfarenhet att de flesta har en kompis som de kan dra med. Startade upp ett damlag för många år sedan och från att ha varit 5-6 st så var vi över 25 på bara någon månad, alla tog med en kompis osv... Samma sak var i Elfhög när jag var tränare där, vi hade jätteont om spelare, vi satte upp lappar på skolor osv och vips så var vi 25 st och anmälde b-lag året efter och klubben växte och gick från div 4 till div 2 på 2 säsonger. 

Man ska inte ge upp så lätt är det jag är ute efter, och man kan inte heller sitta och klaga, det är när det går lite emot som man får visa klubbhjärta och anstränga sig lite mera och inte klaga på att ingen annan gör något eller klaga på att dem som faktiskt gör något inte gör allt rätt eller som man kanske själv hade gjort det.
Vet själv hur det var när jag var involverad i Noltorps IBK, ett härligt kompisgäng där tyvärr allt för många slutade samma säsong, vi fick till en bra lösning med Östadkulle IBK och den nya klubben hade gott om spelare där alla fick plats och kunde ha skoj ihop, även om det blev en bra lösning så var det folk som klagade och var negativa, men vad gjorde dem själva då, inget, de satt bara hemma och surade för att det inte fixade sig av sig självt, när det går tungt måste man hjälpa till och inte bara sitta och klaga på dem som jobbar hårt och faktiskt gör något.

Tips på vad man kan göra:
* Annonsera i dagstidning
* Sätta upp lappar på gymnasieskola och på hjälmareds folkhögskola
* Fråga IBK Alingsås om de har några spelare som slutat eller vill trappa ner som man kan värva.
* Höra runt i alla kompisgäng som spelar småmålsinnebandy nån gång i veckan i småhallarna.
* Ringa runt till alla gamla medlemmar i klubben, borde ju vara lätt att få tag i b-lags spelare i alla fall där.
* Prata med alla man känner och be dem sprida till folk dem känner att man behöver ha tag i nya spelare.
* Kolla runt i alla gamla nedlagda föreningar som Östadkulle, Noltorp, IBS Alingsås, Genombrun, Långared, Säven.

Så alla ni eldsjälar som lägger ner mycket tid i era föreningar, ni är guld värda, i Fristad har vi många ni är grymma.

Vissa låtar kan sätta sig på hjärnan!

Gillar den tecknade serien "Family guy" såg att de körde ett Star Wars avsnitt för några dagar sedan och det var riktigt kul, nu fick jag av en slump se detta klipp på YouTube och det är verkligen kul. Vet själv hur man inte kan sluta nynna på en låt utan att tänka på det, se själva, ganska kul. :)

http://www.youtube.com/watch?v=wPZUU1J7-SE

Ett annat kul klipp är ju parodin på "Gremlins" och lite annat kul speciellt skämtet på golfbanan.

http://bubblare.se/movie/family_guy_6x11_clips

POKERKRASCH PÅ MICROGAMING!

Sjukaste jag varit med om hände natten mellar lördag och söndag. Spelar ibland en turnering på nordicbet poker som heter Extreme stack 50 000 Guarantee. För de som inte är inbitna pokerspelare så lägger man upp 100 dollar och får 10 000 chips och prispengarna är 12500 dollar för förstapris och sen minskar det så klart för varje position osv. Turneringen började kl 20:30 och ca kl 01:30 kommer det upp att varje hand startas på samma tid, alltså för det är 4 bord som är kvar i turneringen på 40 spelare och de 36 första kommer i pengarna alltså vinner mer än de satsat.
I det läget låg jag okay till på en mittenposition runt 20 e plats och kände att okay ta det lite lugnt o säkra pengarna när några med under 10 000 marker var kvar, själv hade jag runt 50 000 och behövde inte chansa. När det står "grattis ni har vunnit ett pris" betyder det att man är bland de 36 första och alla andas ut lite extra som det brukar vara.

Helt plötsligt så har folk tagit sig in i turneringen och anmält sig senare så igen blir det hand for hand 4 st till hade köpt in sig igen i en turnering som inte har återköp och speciellt inte efter 6 timmar, så hela turneringen förstörs ju av detta. Så mina prispengar vet jag inte vad som händer med, helst hade jag ju velat fortsätta och spela från det läget när allt brakade och folk lyckades köpa in sig. Hur det kan hända vet ingen men någon måste ju sabbat microgamings software med ett virus eller liknande. Jag åkte sedan ut på en 25 e plats men de 150 dollarna jag vann känns ju skumt med tanke på att folk hade kommit in och några åkt och inte fått sina pengar.  Troligtvis kommer de säkert diskvalificiera turneringen men gör de inte det före den är slut kan ju alla ta ut sina pengar till sina bankkonton illa kvickt.

Tråkigt när internetpoker är så smidigt att kunna spela utan att behöva ta sig till casino och kunna sitta hemma i träningsoverall och dricka cola vid datorn. Detta förstörde hela helgen, imorgon kl 20:30 är det söndagsturneringen som jag brukar spela, får se om det blir den om de har fixat problemet. Skriv gärna om ni själva råkat ut för liknande saker på nätet. Har själv varit med om att turneringe avbrytits, tyvärr också då jag låg bra till men inte så långt i turneringen.

Vill också tacka alla 117 unika besökare som besökte bloggen under söndagen, det är nytt rekord.

Matchreferat: IBK Alingsås-IBK Vänersborg

Fredagkväll och mörkt ute, dags för ett av de hetaste västgöta derbyna, med ett SSL domarpar (Haglund & Agustsson) på planen som stod för en bra insats.

Period 1.Man hinner knappt bänka sig förrän gästerna gör 0-1, målet kommer lite oturligt för hemmalaget när John Axelbergs klubba går av och han måste byta och backarna kommer lite ur position, då ställer gästerna om när duktige målvakten Anders Nilsson kastat till unge Fredrik "Linkan" Lindqvist som inte gör något misstag utan sätter bollen i mål på ett friläge. 0-2 kommer efter ca 3 min genom Lars Loodh mera känd som Karlsson som han förr hette då han bombade in mål i Vänersborg. Vänersborg pressar och stjäl bollen och Andreas "Ante" Johansson tar bollen bakom mål och serverar Loodh. 0-3 kommer bara 2 minuter senare efter ca 5 minuter genom brorsan Niklas Johansson som drar till från kanten, ett mycket hårt skott. Alingsås känns inte med i matchen alls, gästerna spelar på få touch och skapar mycket chanser.
Vänersborg spelar med "Ante" på sniken i sitt klassiska 2-2-1 system (som de gjort sista 10 åren) och Alingsås sätter 2 backar på honom så han ger övriga Vänersborgare större ytor.
11.53 kommer 0-4 genom Tobias Andersson, en brytning från gästerna som är lite halvmisstänkt frislag, i alla fall vill hemmaspelarna ha det men domarna kändes säkra på sin sak. Vänersborg satte sin spelvändning kliniskt. Alingsås radar upp en del chanser men Nilsson i bortakassen är grymt bra, inga stora rörelser men han tar det han ska och lite till, Axelberg skjuter en del men får inte utdelning.19.59 får Vänersborg en utvisning och Alingsås får en chans att bättra på siffrorna i nästa period. Första perioden är klart gästernas, de spelar snabbt och mycket på en touch men ska tacka sin målvakt för att de har 0an intakt.

Period 2. Alingsås får utdelning som de så behöver då Axelberg får en fin pass från Sagré som slår en pass bakom målet snett diagonalt uppåt till Axelberg som dukar in bollen, snyggt mål.5:39 utvisas Bergqvist i hemmalaget och bara några sekunder senare åker Loodh i Vänersborg ut, spel 4 mot 4 och sen får Vänersborg en avvaktande utvisning men de tar inget snabbt avslut utan letar läge och det kostar dem ca 20 sekunder kortare 5 mot 3 läge, där bode dem gett gästerna bollen om de inte kunnat ta snabbt avslut för de 20 sekunderna var ju guld värda, nu blev det bara 17 istället. Lagen fick varsin utvisning till i perioden men inga mer mål kom, Axelberg hade ett grymt skott som Nilsson i VBG räddade med en hand uppe i krysset, sjuk räddning, även Kjell i Alingsås gör några grymma räddningar i Alingsås boxplay när gästerna hade en dubbelchans från 3 m.  Perioden slutar 1-0 och 1-4 inför sista. Lite kul att den levande legenden Mattias "Bolarn" Boström (nr 11) kommit in, killen som hållt upp i 5 år och varit med som materialare har tränat upp sig och senast jag såg honom så gjorde han över 50 p när Vänersborg var i toppen av div 2.

Period. 3 Pang 43 sekunder kommer 1-5 riktigt bra spel av gästerna, snabba passningar och ett bra skott lågt av Niklas Johansson ass från brorsan Ante. Nu känns det nästav avgjort. 2 min utvisning på duktige backen Peter Jonsson hos gästerna och Alingsås får en chans att komma tillbaka och Andreas Glännbro tar skott själv denna gången och det gör han rätt i efter 11 sekunder av pp så sätter han bollen lågt vid stolpen från sista position och gör 2-5 efter 2.52. 3:56 smäller det igen 3-5, ett turmål där Christoffer Bergqvist skjuter på Nilsson från ganska dålig vinkel och bollen tar via Nilsson i mål.
Unge Tobias Andersson gör en snygg grej då han chippar bollen över Sagré och kommer fri och tar ett bra avslut men Kjell gör en bra räddning. Kanonchans när Johan Andersson hittar Bergqvist på bortre stolpen som får öppet mål men bollen går stolpe ut, tung miss för Alingsås. Ännu en bra chans för unge Tobias Andersson i Vänersborg som skapar en dubbelchans där han tar sin egen retur och den går i stolpen, Andersson imponerar mycket på mig.
Bergqvist får sin revanch när han efter 14.18 bågar och håller i och letar lucka och hittar den lågt vid bortre. 4-5 nu och 6 minuter kvar.
15:34 pp för Alingsås när Niklas Johansson åker ut för hands, inte så bra läge att ta en sådan utvisning. 15:53 kommer en repris av hemmalagets första mål och återigen är det tungskjutande Axelberg som avslutar denna gång assisterad av Sernlid i pp, dåligt av gästerna att inte vara med på noterna för Axelberg var sopren precis som förra gången.
Alingsås känns nu hetare, spelet böljar fram och tillbaka nu. Sista minuten och skott i ribban 19:34 för Alingsås. Niklas Johansson spelar snabbt upp bollen till Ante som lägger den till en frilöpande Mattias "Bolarn" Boström som var iskall när han fintar ett par skottfinter och drar en backhand rätt upp i nättaket, sjukt snyggt och hur iskallt som helst av denne levande legend.
Tungt, tungt för Alingsås som gjort en heroisk upphämtning när de gick från 1-5 till 5-5 och var ett ribbskott ifrån att vinna med 6-5 men sådan är idrott ibland, grymt kul match att se, bästa jag sett i år, tror de flesta som var i Nolhagahallen håller med mig. Mycket credit till gästernas coacher som vågade släppa in Boström i slutet när han inte spelat mer än ett fåtal byten, fingertoppskänsla helt klart. (Ska försöka lägga upp bilder från matchen när jag hittar kablarna)

Matchen 3 bästa spelare:

+++ Anders Nilsson, målvakt i Vänersborg, grymt bra och även 1 ass.
++  John Axelberg, back i Alingsås, 2 mål och bra spel.
+    Andreas "Ante" Johansson, Forward i Vänersborg, framspelare till 3 mål och ständigt ett offensivt hot. 


Intervjuer med nr 8 i vänersborg, Peter Jonsson.
David: Ni började mycket bra i första och skapade mycket chansar och ägde matchen, spontan känsla efter det?
Peter: Vi ägde första totalt och spelade bra, men sen fall vi tillbaka som vi gjort de andra matcherna och så kommer de in i matchen igen.
David: Det känns som era utvisningar, ni släpper 3 och det känns som ni tar några onödiga, vad tycker du?
Peter: Ja det är några onödiga, vi får vara kyliga nästa gång, de var duktiga i pp, vi hår hålla oss på banan helt enkelt.
David: Det är gött att se att du som är älst på banan håller en sån bra speed, hur håller du dig så vältränad?
Peter: Nej, tja jag håller mig i bra form och väger inte så mycket så har ju speeden kvar.
David: Okay bra spelat & grattis, tack så mycket:
Peter: Tack, tack:

Intervju med nr 11 i Vänersborg, Mattias "Bolarn" Boström
David: Du har ju varit borta från innebandyn ett tag jag har sett dig på bänken några år, var du spelsugen nu?
Mattias: Ja mycket spelsugen när vi gått upp i 2an igen, men jag har ju varit materialare de andra åren, jag har inte spelat på 5 år.
David. Jag såg en match i Vänersborg mot Grums för några år sedan då du gjorde 3 mål och var grymt bra, takterna sitter i ser jag, kan du kommentera målet du gör, hann du tänka?
Mattias: Vi hade tur att deras ribbskott gick över sargen och Niklas Johansson spelade snabbt upp bollen och Ante höll i bra och väntade in mig och jag tänkte bara att jag skjuter inte för han hade gjort några fina räddningar innan när jag var inne så jag fintar skott och drar honom.
David: Kliniskt avslut, snyggt som fan var det, okay tack så mycket gå och fira med gubbarna nu.
Mattias: Tack det ska jag.
 
Intervju med Alingsås lagledare Frank Pihlström.

David: Ja det måste kännas tungt förstår jag med tanke på sista minuten eller?
Frank: Ja men så här är innebandy, så här är det ibland, ser man det stora hela så hade dem kanske några fler chanser att avgöra även om vi kom igen ganska starkt.
David. Det kändes som eran första period så gick det lite för snabbt, de spelade på få tillslag och ni kändes inte helt förberedda på att de var så bra, var det lite underskattning för att de kommer från div 3?
Frank: Nej, de första 2 målen gick ju klubban av så blev vi en man kort och andra så fick vi ändra i backparen.
David: Sen tycker jag att gästernas målvakt var grymt bra även om han inte gör de här stora räddningarna som Kjelle gör som synd men han kändes som en av matchens bästa spelare, vad tycker du?
Frank: Ja, absolut, han gjorde några grymt bra räddningar, det är ju ofta så att laget som vinner har en målvakt som är riktigt bra.
David: Ja som mot Pixbo var er målvakt riktigt bra. Vänersborg brukar ju vinna i Alingsås och Alingsås i Vänersborg så jag får önska er lycka till i returen längre fram i vinter.
Frank: Tack så mycket.
David: Tack ska du ha för intervjuen. 

Veckans match Alingsås - Vänersborg!

Ikväll kl 20:00 går västgötaderbyt mellan Alingsås och Vänersborg. Matcherna mellan lagen brukar vara jämna och om jag inte har fel så brukar lagen ta bortasegrar mot varann. Har för mig att det var så senast lagen möttes för 3 år sedan men har jag fel så rätta mig gärna. I den jämna serien så hålls hemmalaget som favorit men jag ser matchen som helt öppen, jag tror personligen att laget som drar på sig minst utvisningar och gör minst misstag vinner för någon större offensivinnebandy tror jag inte på, båda lagen kommer nog vara mycket måna om att inte släppa in mål mer än dundra på offensivt, hoppas jag har fel för offensivt är kul att se på. Jag tror inte Alingsås får en så stor hemmafördel av parketten som de brukar få då gästerna haft parkett i alla år men nyligen bytt till gummimatta enligt rykten.

Matchen i matchen står mellan de förra älvstrandenspelarna Patrik Sernlid och Andreas Johansson, slitvargen mot teknikern, vem kan föra sitt lag till seger? Tippa gärna matchen genom att kommentera. Senast jag såg alingsås tippade jag 3-3 och matchen sluta 4-3 efter Joakim Andreassons mål i slutminuterna så idag får jag väl också lägga in ett tips. Säger 4-4 ikväll men det kan sluta precis hur som helst ikväll.

Min kompis och innebandynörd kollega Micael Svensson skrev så här på sin blogg om denna matchen redan i maj, kan vara kul att läsa tycker jag. Se länk för hela hans sida om västgötamatcherna i div 2 2008/2009 på http://amazingfloorball.blogg.se/2008/may/


IBK Alingsås - IBK Vänersborg  6-6

En match som svänger mycket fram och tillbaka och kontring på kontring avlöser varandra. Lagen följs åt i matchprotokollet och när hemmalaget lyckas kvittera i den sista perioden genom Patrik Sernelid så är det sista målet som görs i matchen, Sudden death blir med andra ord mållös. Matchens delikatess bjuder annars hemmalagets spelare Allessandro Johansson på, vilken, i den första periodens inledning, lägger upp bollen på bladet bakom Vänersborgskassen och tar sig fram framför mål och vispar in den, helt otagbar för bortalagets målvakt, detta till publikens förtjusning i hallen.


Mobilt bredband, djävulens påfund?

Något överdriven rubrik kanske men när man suttit och lirat poker i 4 timmar och sen bara internet dör och man ligger grymt bra till i en turnering med ca 80 000 chips och är topp 15 och internet dör i 20 minuter. Då är man inte glad direkt, konstaterade att jag hade 39 000 kvar och satt på bb nästa hand, skit där och nere på 32 direkt. Då blir man inte glad för där försvann alla chanserna till den goa prispotten på över 50 000 kr. Det enda positiva var att jag i alla fall inte åkte på en bad beat river före det så jag kom upp en nivå och åkte på en 17e plats. Fick lite pengar men det är småpengar jämfört med en topp 5 placering, typiskt värre att internet lägger av i helt fel läge.
Får ta nya tag på lördag med mer pokerspel då. Just nu är jag riktigt förbannad.

Såg en film ikväll också som var riktigt bra, "Prinsen och jag 2" heter den och risk för att bli lite mobbad så får jag väl erkänna att det var lite av en tjejfilm men jag har ett mycket gott öga till tjejen i huvudrollen Kam Heskin. Se gärna filmen.


 
Se gärna denna filmen, den är riktigt bra.

Matchreferat Lerum VS Warbergs IBF!

Denna gången var det Warbergs IBF som är farmarlag till Sveriges bästa lag Warbergs IC som kom på besök till Rydsbergshallen. Gästerna hade juniorallsvenska match samma dag och kom med ett lite "sämre" lag än vad de brukar ha i div 2 men några toppspelare fick vi se ändå. Vad sägs om headcoach Isac Carlsson som varit guldtränare 2 år på raken och dubble smguldvinnaren Karl-Johan Karlsson som nätade i SM-Finalen med ett volleymål så sent som i april. De hade i alla fall en mycket bra första kedja med Jimmy Thorén, Karl-Johan Karlsson och Albin Sjöberg.

Period. 1. Det händer inte så mycket i matchöppningen utan lagen spelar säkert och ser till hålla positionerna defensivt, framförallt hemmalaget som inte haft den bästa defensiven i serieupptakten så känns det viktigt att inte släppa till och hamna i underläge som tidigare matcher. Efter 11.00 så tar Lerum ledningen med 1-0 genom Jonny Welander som gör ett "feppelmål" när tumult uppstår framför Warbergs kasse, Samson får assisten, inte så vackert men alla mål räknas. 19.30 slår Warbergs "headcoach" Isac Carlsson in 1-1 från kanten och det var nog inte någon som var med på ett skott i det läget men skottet var perfekt placerat ca 30 cm ovanför marken och precis intill bortre stolpen. Skott 9-6 och en ganska jämn period med stabilt försvarsspel och inte så mycket heta chanser. Kapten Tommie Lundgren i Lerum fick utgå efter att ha trampat på hälen på en bortaspelare och stukat foten, inget allvarligt som tur är men kan inte spela vidare i denna matchen och det är ett stort avbräck för Lerum.

Period 2. Hemmalaget ändrar och går ned på 2 femmor och tar ned Hovemyr som back, lite underligt för backarna hade skött sig helt okay och en mycket stor förbättring om man ser till premiären mot Lidköping. Lerum har också bytt taktik och stöter högt på gästerna.
Gästerna rivstartar med ett "billigt" mål efter 1.03 av duktige nr 88 Jimmy Thorén som slår in en isare i slottet som Karl-Johan Karlsson levererar helt perfekt på bladet och ställningen blir då 1-2. Precis före målet hade gästerna en mycket fin spelvändning med flera one touch passningar och gästerna visar fint spel.
1-3 kommer mitt i slottet där Welander och Samson missar markering i slottet och återigen är det 88 Thorén som gör det på pass från 13 Karlsson, nästan identiskt 1-2 målet.
Lerums höga press lyckas inte alls och gästerna är för spelskickliga för att pressas på och det straffar sig med spelvändningar och målchanser. 1-4 kommer och återigen är det firma Thorén och Karlsson efter 7.11 när Lerum missat pressen och inte alls hängt med i hemjobbet och får ta timeout. Ingen bra taktik alls av hemmalaget med högpress, det kostade 3 baklängesmål på 7 minuter. 
Lerum jobbar sig in i matchen och lyckas få en halvchans när pressen fungerade och det var första gången, men chansen rann ut i sanden för ingen var med på diagonalpassen. Karl-Johan Karlsson i WIBF får ett friläge och lägger sin backhand över kort efter.
Efter 10.50 gör Victor Samson som sett mycket pigg ut 2-4 och Lerum får kontakt igen, ett bra direktskott efter marken som gästernas målvakt inte hinner på. 11.45 får gästerna Straff för lyftning av klubban men K-J Karlsson missar straffen precis som han gjorde i SM-finalen i våras. Axelsson i hemmalaget har haft otroligt många lägen men hans skott träffar lite överallt och tyvärr inte så ofta på mål. Credit ska han dock ha för att han placerar sig rätt men tänk om han kunnat skjuta bra direktskott va mål han hade gjort. Hovemyr får ett bra läge i slottet i sista minuten. fint inspel av Jani Simpanen. Skott 12-5 till Lerum som tog över när de slutat med den höga pressen. 

 Period 3. Gästerna spelar kontrollerat och står 2-1-2 hemma och håller i boll och spelar safe. Efter 5.03 får Lerum en viktig reducering genom Jonas Mickelsson som drar iväg ett skott från vänsterkanten och gästernas målvakt har fri sikt och ska nog ta det för det var inget omöjligt skott men mål blev det och 3-4 på tavlan. Axelsson får ett jätteläge igen i slottet efter någon minut. 88an i Warberg Jimmy Thorén visar prov på fin teknik och tar ned en boll på volley och vänder och drar på ett skott på volley när han vänt 180 grader tätt utanför, mycket snyggt men inget mål. Bra skott lite senare av Hovemyr, tätt tätt över. 7.43 och jag säger ÄNTLIGEN får Axelsson göra mål och han får en riktigt "macka" bredd av Hovemyr som serverar Axelsson på bortre stolpen där han blir helt fri och gör viktiga 4-4. Matchbilden är att WIBFs första kedja skapar men Lerum har stort tryck på gästernas andrafemma. 11.00 jätteskott av Axelsson som säkert skjutit 14-15 skott, från kanten denna gång. 
11.48 en lika klar straff som den förra, denna gången får Lerum straffen och då gör sig killen utan nerver klar, Moras stolthet, Andreas Lundell gör som mot IBK Lidköping, fintar höger, vänster ett antal gånger och pang upp i nätet bakom en chanslös målvakt och jag tror inte ens Peter Sjögren som är förstekeeper i Warbergs IC i Superligan hade räddat den straffen, helt klinisk och nu tänder publiken som varit ganska tyst. Matchvinnande räddning 13.29 av Micael Andersson där han glider ut och räddar ett 2 mot 0 läge. Gästerna tar timeout efter 18.30 men deras sista forcering blir inte så stark och Lerum håller undan och tar 3 poäng idag. Skott 9-3 i sista.

Summering: En match där Lerums kollektiv var starkare än gästernas. Gästernas förstakedja som tidigare nämdes var riktigt bra och klassen bättre än Lerums bästa kedja. Lerums höga press ibörjan på andra perioden höll på att kosta dem matchen men annars såg det stabilt ut och en rättvis seger efter 60 min spel. Analysen av Warbergs IBF gick inte att göra då de saknade större delen av sina unga talanger och får tas en annan gång.

Bästa spelare.

+++ Jimmy Thorén i Warbergs IBF Grym teknik och 3 mål
++   Johan Axelsson i Lerum 1 mål och förmågan att komma rätt, behöver bara förbättra sina avslut tog ca 15 skott idag.
+      Karl-Johan Karlsson i Warberg, grym passningsläggare och gör det mesta rätt.
Isac Carlsson, bild från Warbergsic.se

Intervju med Isac Carlsson "headcoach" i SSL Warbergs IC.
David. Hur är det att spela själv, istället för att vara på bänken?
Isac: Jag är ju inte förberedd för detta men fick hoppa in när vi har juniorallsvenska match samtidigt.
David. Jag personligen tycker du gör en bra insats, väldigt snyggt mål du gör från kanten, siktade du eller drog du bara till?
Isac: Jag siktar alltid (skratt).
David. Eran 88 Jimmy Thorén var riktigt bra idag är han med i superligalaget och tränar?
Isac: Nej inte än men fortsätter han så här så kanske det kommer.
David. Tack.
Isac: Tack

(Jimmy Thorén kommer förbi)

David: Får jag ställa en fråga?
Jimmy: Javisst.
David: Du spelade riktigt bra idag, jag frågade Isac här om du var med i superligalaget och jag undrar vad du har för mål och ambitioner med din innebandy?
Jimmy: Ha roligt 
David: Det räcker så eller?
Jimmy. Japp. (stort leende).
David: Bra match.
Jimmy: Tack

 

Veckans matchanalys, FBC Lerum VS Warberg IBF!

Sveriges bästa lags andralag kommer till Lerum och båda lagen står på 2 p efter 2 matcher. Upplagt för mycket kamp och vilja. Sammanslagningen från Lerum har inte fått ut vad dem borde få av så många bra spelare på sina 2 första matcher och hade enligt rapporter tur som fick 2p med sig från mötet med IBF Göteborg, ett lag som Pantern slog i båda mötena förra säsongen och som inte ska vara några större problem sett till årets trupp.
Från förra hemmamatchen mot Lidköping så önskar nog många med mig att hemmalaget Lerum spelar innebandy och inte tjongar i panik upp bollar och bjuder på kontringar i tid och otid utan istället plockar fram det fina spelet som Pantern hade under hela höstsäsongen då de faktiskt var med i serietoppen.

Bortalaget ska kartläggas extra mycket denna match och jag hoppas få svar på följande frågor om Warbergs IBF:
Vad är deras spelidé?
Har vi några blivande Magnus Svenssons, eller "Bultar" i laget?
Är deras unga lika bra som Pixbos unga kids?
Har vi någon gammal elitserieräv som är med som mentor a la Mikael Holmer eller liknande?

Hoppas båda lag vill bjuda på bra innebandy för kl 16:00 Lördag smäller det i div 2 västra götalands "Veckans match" på David innebandyblogg.

Framtida lag som ska synas är IBK Vänersborg, IBK 7-Härad lagen som kom upp respektive ner till denna säsong.

Championsleaguekväll och tipsförsök!

Ikväll onsdagen den 1 oktober spelas några interssanta matchern och tv match blir mitt favoritlag sedan 80-talets slut Inter mot tyska målbombarna Werder Bremen. Svenskduellen kan man säga med Zlatan mot Rosenberg. Vi har också Liverpool mot PSV med Isaksson i mål, ett Liverpool jag losat mycket pengar på i år med tanke på båda 0-0 matcherna mot Standard Liege och därför har jag valt att bojkotta spela på Liverpool i årets turnering. Ett annat lag jag håller på är FC Barcelona och dem spelar mot rumänska Cluj och det känns ju som de ska ta hem det men borta är dem alltid lite slöa.

Ska försöka dra en tipsrad här så får vi se efter kvällens matcher om jag kan något om fotboll eller inte.

Bordeaux? - ?AS Roma

I den matchen tippar jag 0-0 och ett fett X, två defensivt bra lag.

CFR Cluj? - ?Chelsea
.
I denna så tippar jag 0-2, en 2a på bortaseger för gästerna har sett grymt stabila ut både i liga och cup och har grymt bred trupp.

Anorthosis? - ?Panathinaikos

En jämn match tror jag 1-1, ett X alltså, känns som båda lagen är nöjda med en poäng.

Inter Milan? - ?Werder Bremen

Tror på hemmalaget och mitt Inter men det blir nog tufft, 3-2 kvällens tvmatch hoppas jag bjuder på målfest, gärna svenska målskyttar, 1a på hemmaseger alltså.

Shakhtar Donetsk? - ?Barcelona

Dags för Barcelona att visa klass, de har bra form i ligan och börjar göra en del mål men försvaret är ju som alltid ganska dåligt. 1-3 och 2a på bortaseger där men absolut inte säker match.

Sporting Lisbon? - ?Basel

Har inte sett hemmalaget så mycket men de har en av mina favoritspelare Joao Moutinho (stavning osäker) som spelade i EM i somras, de brukar också ha en del brassar som kan vara grymt bra. Basel är ett bra lag men framför allt ett hemmalag så jag tror på 2-1, 1a på tipset alltså.

Atletico Madrid? - ?Marseille


Ett av lagen som just nu spelar roligast och bäst fotboll är hemmalaget, har sett dem flera matcher i år och tror de även nu vinner hemma. 3-0 slår jag till med och en säker 1a, gästerna har inte samma slagkraftiga lag som förr då de sålt av de bästa spelarna varje år i princip.

Liverpool? - ?PSV Eindhoven


Här är ju Liverpool favoriter hos alla men jag tror nog att Psv kan greja en poäng om de spelar holländskt och smart, alltså snabba omställningar och tight defensiv. 1-1 och ett X tror jag på.

Har någon annan en bättre rad så skriv gärna en kommentar men det är bara 2 timmar kvar till avspark så då får ni vara snabba. Trevlig fotbollskväll.Får man se Zlatan jubla ikväll? Jag hoppas på det i alla fall.

RSS 2.0