SVARTA NOVEMBER BÖRJAR SNART!

Jaha och vad menar han med det då under många säkert. Jo det är i den månaden som många lag upplever svackor, förkylningarnas tid kommer och det är nästan konstant mörkt ute och av någon anledning så brukar närvaron sjunka något på tränigarna, även skador kan ju ha hunnit upstå när man spelat en 6-7 omgångar.
Finns kanske många förklaringar på detta men det är otroligt vanligt i alla fall, de första spännade omgångarna är slut och man kanske inser att den där seriesegern lär inte komma i år heller och då känns det inte lika motiverande att åka och träna kan ju vara en liten förklaring. Det är nu man ser vilka lag som kört hårt och inte drabbas av manfall på träningarna, det är de lagen som kommer rycka ifrån i serien och man snart kommer se de 3 skikten som brukar komma, topp, mitt och botten snackar jag såklart om.

Vad kan man göra då för att slippa svarta november, tja det finns mycket. En viktig sak är ju att ha roliga träningar, då menar jag inte massa lekar och flams utan seriösa men ändå övningar som ger glädja, kanske lägga in lite tävlingsmoment och liknande. Hade själv förra åtet Redbull drickor som pris till den grupp som vann en tävling på en övning eller kanske på 2måls spelen. Blev också några öl en annan gång, allt för att pigga upp killarna så de ska orka köra på och vara motiverade och prestera lite mer. En annan sak som jag testat en gång var "Skills competition" att man istället för en träning kör lite tekniktävlingar och delar in laget i 5-6 olika grupper och vinnarna får lite fina priser, det kan vara prickskytte, straffslag, flippa bollar i en hink, löpa teknikbana på tid, hoppa hopprep "you name it", bara fantasin sätter gränser.
Sen är det ju också upp till spelarna att hjälpa till att göra en kul grej av det, går man in med inställningen att det här kommer inte bli kul så lär det absolut inte bli det heller och så är det ju med allt egentligen när man tänker efter. Det är ju så med allt, därför är de positiva spelarna i varje lag så grymt viktiga, finns alltid några i varje lag. Har själv ett praktexempel på en sån kille jag tränat, Petter Bilstad i Sveiva i Norge, killen kom alltid med ett leende på läpparna till varje träning och bara hans närvaro gjorde så man blev på bra humör. Mattias Hansson i Östadkulle var också en sån spelare, glad och lite halvgalen men grymt så viktig för att ha en bra stämning. Så ni som är "glader" i era respektive lag, tänk på hur viktiga ni egentligen är och kanske inte bara han eller hon som gör mest poäng, vad vore träningarna om alla var sura och griniga, inte så kul va, så var lite extra glada denna mörka årstid och smitta varandra med leenden och inte förkylningar och se till att ha egna vattenflaskor, där är en stor bov i dramat.Så här kan det se ut i November, bild från 2007 från Stockholmsregionen, Botkyrka kommun för att vara exakt.

Kommentera gärna om ni har andra bra tips för att slippa ha en tråkig svart November.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0