Ingen final i årets B2B!

Det blev en gruppseger i en ganska svag grupp om man jämför med de andra grupperna och sen ut i kvarten mot Räddningstjänsten med 2 st 0302 gubbar som spelade smartare än vad vi gjorde. Vi började bra och ledde med 2-0 men tappade spelet helt när de kom ikapp och losa med 3-5 efter matchens slut.
En tuff match blev det mot 0302s damer och kanske borde dem fokusera mer på att spela innebandy än att köra motståndarna över sargen så kanske det går bättre för dem i serien, bara en liten tanke för dem kan ju spela om dem vill men det kanske var mer prestige att knuffa killar i ryggen mot sargen?

Bra organiserad cup som vanligt av bröderna Olofsson och med hjälp av våra unga Pantern killar och cafe tjejer blev det en bra cup och inga sura miner vad jag kan se även om vissa matcher blev tuffa.

Nästa match för Pantern blir Lördag den 5 januari kl 1430 mot ibk 7-h från div 1 i en uppladdningsmatch inför serien.

Filmkväll på Palladium!

Var fredag kväll och såg Arn Tempelriddaren och kan väl säga att den var okay men väldigt seg och långtråkig. Hade dem skippat en del av den sega storyn hade den varit bättre och lagt till lite mer action så hade jag gillat den mer. Får se om uppföljaren blir bättre. Men det var kul att vara på bio igen det var ett tag sedan nu och en kommande film som verkar vara bra om jag går efter trailern är National Treasure 2 med Nicholas Cage. Se trailern på denna länk.

http://www.disney.se/DisneyFilmer/nationaltreasure2/

Uppladdning inför back to basic!

Onsdag kväll blev det en tur till Lerum för att träna lite inför back to basic cup som spelas i gråbo den 30/12, jag, Stevan och Kiwi åkte upp och tyvärr hade Zlatan glömt av att vi skulle träna så han var kvar i soffan o kollade fotboll. Tommie, Westman & Carl dök upp och ett blandlag från älvstrandens unga killar och en tjej och efter 2 timmar där vi körde 3 på plan småmål och vinnaren står kvar hade nog Pantern laget vunnit mest matcher och vi var god tvåa och juniorerna 3a men de ryckte upp sig ju mer tiden gick.

Det är upplagt för en kul turnering som jag förra året tyvärr missade efter att ha varit febersjuk i en vecka.

Får se om de unga Panternspelarna håller i cupen när det är på allvar. :)

Imorgon Torsdag är det träning efter vårt juluppehåll på några dagar. Hoppas alla dyker upp pigga och riktigt sugna på innebandy och den fortsatta jakten på en fin placering i div. 2

Mellandags shopping!

På juldagen blev det lite mellandags shopping, jag köpte en ny dator och det var på tiden för det var nog 5 år sedan jag köpte min gamla och den har varit lite seg men den har ändå funkat utan strul i 5 år och det är hedervärt. Lisa och hennes bror Peter var också med och shoppade gjorde de också. Lisa köpte en digitalkamera och Peter en fet 42 tums lcd tv.

Någon klädshopping blir det inte på rean i år, istället blir det att spara pengar till New York för där finns det ju en del i klädväg att köpa. Imorgon onsdag blir det lite småmålsspel och på torsdag träning för Pantern herr. Kanske det kan dyka upp några nya ansikten på den träningen också, blir spännande att se, vi har lite fiskekrokar ute så vi får se om det blir napp.

Bloggen kommer ta fart igen efter nyår när innebandyn kör igång, på planerna finns det matchen i Scandinavium när Pixbo möter Storvreta, den ska bli kul att se, heja Storvreta med min gamla Balrog idol Kohonen.

New York....Äntligen!!!

Nu är det klart, bokat och betalt. Det blir New York i påsk efter innebandysäsongen. Jag och Lisa har velat åka länge men det är alltid något som kommit i vägen men nu blir det 5 dagar och 4 nätter på Hotel Pennsylvania som ligger ett stenkast ifrån Madison Square Garden.

New York by night.
image89

Drömmen vore om jag fick tag i biljetter till New York Rangers eller New York Islanders och få se en NHL match live men det är inte lätt att få tag i biljetter till arenan som tar ca 18000 på hockey och ca 20 000 på basket och det vore grymt att se NBA också även om hockey är favoriten.

Madison square garden home of the NY Rangers och Henrik Lundqvist the "king of Manhattan".
image88



Seger mot IBF Göteborg!

Det blev 3 sköna poäng mot göteborgsklubben i en hyfsad match. Efter 1a perioden var ställningen 1-1 där Henrik Djurvall sköt in ett långskott på frislag och vi gjorde även andra målet som olyckligt var ett självmål men det är sådant som händer ibland efter bollen styrts på en klubba.

I andra kommer vi ut som ett nytt lag och spelar riktigt bra och bombar in 5 mål och släpper in 1. Andreas Lundell gör ett när han och Henrik Djurvall pressat och vunnit tillbaka bollen, det häftiga är att Lundell får en knuff i skottögonblicket och "flyger" när han ser bollen gå i mål. Westman gör 2 fina mål också det första upp i krysset efter inbåg och det andra upp i andra krysset i 3 mot 2 situation. David Ricklund och Anders Klars bildade forwardspar och gjorde var sitt mål också.

I sista perioden bränner vi mycket chanser och firma Arthursson/Samson borde nog gjort en 2-3 strutar med alla chanser de producerade men dem målen spar vi till en viktigare match. Michael i målet gjorde en bra match men fick tyvärr släppa in ett onödigt mål i slutet när vi inte håller ihop muren på frislag och vi förlorar sista perioden med 2-0 det sista med sekunder kvar att spela så segern var aldrig i fara. Slutresultat 6-4 (1-1,5-1,0-2)

Matchens kanon Richard Westman, 2 snygga mål och bra spel.
image87

I helgens toppmöte stod bortalaget ibk Lidköping som segrare med 5-2 över Lindås, det var Lindås första förlust under ordinarie tid och vi får se om detta kan få deras självförtroende att svikta. Pixbo förlorade också lite överraskande hemma mot Lesjöfors/Filipstad så tabellen är lite jämnare efter denna omgång men det är långt kvar.

se tabellen på
www.innebandy.se
Div 2 Västra Götaland.

Returmatch mot IBF Göteborg!

Imorgon Lördag spelar vi kl 15.30 i Torpahallen mot gamla Robertshöjd som nu heter IBF Göteborg. Första mötet vann vi med 4-3 i en ganska jämn match så det blir säkert lika tight igen.
En del avhopp på grund av resor och skador mm gör att några nya ansikten kommer få chansen att visa vad dem går för. En grymt viktig match för oss där vi får chansen att vid en vinst kunna ta tillbaka andraplatsen då Lindås och Lidköping möts och Pixbo och Lesjöfors/Filipstad möts, har vi tur där kan vi gå förbi både Lidköping och Pixbo.

Starwars vecka på 6:an!

För er som inte sett filmerna eller vill se dem igen så är det Starwars vecka på 6:an när de firar 30 år sedan första filmen hade premiär. Jag har försökt se på tv6.se när de ska visa filmerna men det är lite oklart i dagsläget för det står ingen info på hemsidan men håll ögonen öppna.

När Darth Vader pratar säger man inte emot.

image85


Millenium falcon, filmvärldens coolaste rymdskepp.
image86

Sur hemmaförlust mot Skattskärr!

I Lördagens hemmamatch fick vi stryk mot Skattskärr med 9-5. Ett lag som vi visste skulle vara mycket svåra för oss att möta men jag tycker vi hade bra kontroll efter 2 perioder men i tredje blev vi överkörda för de fick det spel vi inte ville ha och när de fick en kanonstart med ett par snabba mål så föll vi ihop tyvärr.

Vi startar på två femmor för att få rytm och samspel i laget direkt från start för vi har varit svårstartade i de senaste matcherna och jag tror inte vi har tagit ledningen i någon match efter derbyt mot 0302. Matchen börjar vi bra och skapar massor av chanser och går upp till 2-0 men slappnar av och så vips står det 2-2 som står sig efter första perioden och det är mycket orättvist sett till målchanser där vi hade hur många som helst kändes det som. Vi började bra i andra och tryckte på och gick upp till 4-2 men 2 sena mål i mittperioden gjorde ställningen till 4-4 och återigen fick dem lätta mål och vi fick spela oss till våra.

I sista perioden hamnar vi i för mycket hawaii spel där de unga löpstarka Skattskärrspelarna vinner på sin kondition och löpstyrka samt har det lilla flytet och då går det lätt snabbt i innebandy och vi faller igenom som ett korthus och stressar och slarvar mycket i försvarsspelet. De första 2 perioderna spelar vi bra men den sista får vi ta lärdom av att vi måste spela vårt spel och inte lockas till chansartat spel. Denna match har vi också haft lite magsjuka i laget och det kan också varit lite bidragande att orken tröt men vi kan inte på något sätt skylla på det för förlusten för denna match var Skattskärr hetare än oss och som det kändes mer taggade. Skattskärr är ett lag som kommer klättra i tabellen annars blir jag högst förvånad.

Richard Hovemyr var den som höll högst lägsta nivå idag.

Det är bara att träna hårt och plocka fram revanchlustan mot IBF Göteborg nästa helg i Torpahallen.

matchfakta som vanligt på innebandy.se

Idolfinalen 2007 avgjord!

Jag vet, det är inte min stil att skriva om idol men jag bara måste, har inte följt det slaviskt i år men fastnade för en blond tjej som heter Amanda Jensen som har en riktigt skön stil och kan göra sin speciella prägel på låtarna hon sjöng. Enligt mig så avgjordes finalen mot Marie Picasso på vinnarlåten för efter första låten var Marie klart bäst men Amanda gjorde Elvis gamla "suspicious minds" helt suveränt och var då klart skarpast men vinnarlåten var enligt mig en "Marie" låt, en smörballad som passade klart bättre för hennes röst så där vill jag säga att det avgjordes.

Tror ändå att Amanda är den som kommer bli den största stjärnan av dem två duktiga tjejerna och jag missunnar inte Marie segern för hon har en grymt fin röst och en fin utstrålning men Amanda är one in a million.

Kan avslutningsvis säga att sångerskan Marie vann mot artisten Amanda.

Amanda in action!

image83

Marie in action!


image84

Matchdag mot Skattskärr!

Då är det dags för serien att vända och vi får spela hemma mot laget vi premiärspelade mot. Det är värmländska Skattskärr som står för motståndet och i första mötet vann vi en jämn match med 6-4 efter att det sista kommit i tom kasse i slutsekunden. Det jag minns av våra motståndare är att det var ett aggressivt ungt lag som löpte mycket och var mycket bra. Segern vi fick i premiären rankar jag mycket högt efter halva seriens gång och det blir säkert en jämn och spännande match på Lördag kl 16 i Rydsbergshallen.


Drömmål av Sebastian Larsson!

Satt och slökollade lite på premier league idag och såg Liverpool leka med Bolton och sen kolla på det gamla oskarpa Tottenham mot Birmingham. De båda "skink" lagen krigade på och Tottenham såg ut att ordna biffen med 2 snabba mål av Robbie Keane, Birmingham kvitterade genom pigge Jerome men Tottenham hade ändå trycket innan Keane gick in med dobbarna före och blev utvisad.  Då klev unge Sebastian Larsson (hur många vet vem han är) fram och vann en duell på stopptid och smiskade på ett grymt distansskott från 30 meter som fick en go skruv bort från målvakten och upp i bortre krysset, grymt snyggt helt enkelt, kul för den unge svensken.

Fakta om Sebastian Larsson
Född 6 juni 1985, mittfältare

Klubbar

IFK Eskilstuna Ungdomslag
Arsenal FC (först som ungdomsproffs) 2001-2006
Birmingham City FC 2006-

Sebastian Larsson i Birmingham blir veckans målskytt i premier league efter en dunderkanon mot Tottenham.

image82

Storseger mot Sjöstad!

Sjöstad kom med 10 spelare och 2 målvakter och såg inte så jätteinspirerade ut att få åka på bortamatch en lördagseftermiddag men de ska ha all credit för att de kämpade och slet hårt matchen igenom men i ärlighetens namn så ligger dem ganska långt efter resten av lagen i serien kvalitetsmässigt.

Efter en förstaperiod där gästerna utnyttjande en kontring och deras bästa forward gjorde 1-0.De höll det tills halvvägs då Victor Samson bröt ett uppspel och kvitterade. En period där vi skapar en del chanser och för matchen och motståndarna slet i försvaret och det kändes som en tidsfråga innan orken skulle tryta på de tio tappra som försvarade sitt mål.

Sedan kom den berömda ketchupeffekten och vi vann andra och tredje perioden med 4-0 respektive 4-0 så slutresultatet blev alltså 9-1.

En mycket positiv sak var våra unga spelare födda på 90-talet som fick speltid och gjorde det bra. Tobias Dahlgren, Mikael Harrysson, Johan Wikström och Victor Wedlin spelade alla i matchen mot Sjöstad.

Matchfakta finns på innebandy.se under div 2 västra götaland

RSS 2.0