Bloggstiltje fortfarande!

Om man kikar runt på de "bättre" bloggarna, dvs de som brukar skriva några gånger i veckan hittar man inte mycket nyheter och jag själv har inte varit så bra heller, men det finns inte mycket att skriva om faktiskt. Kör ju en del fotbollsdömning och som domare så bör man inte blogga om matcher man dömer så jag skiter i det även om jag har god lust ibland. En sak är ändå märklig med dömandet att antalet gula kort jag delat ut är kanske i snitt 3 per match så är det oftast 1 med för snack, varför är 1/3 gula snack, det måste vara enormt onödigt att bli avstängd i sig seriefinalen eller liknande på grund att man tjatat på en domare. Som om domaren skulle ändra sitt domslut då eller? Sedan finns det dem spelarna som är rutinerade nog att göra det på ett bra sätt så de inte får kort, det är bättre, för om någon är otrevlig eller höjer rösten mot en så blir man ju otrevlig tillbaka och det blir som för igelkotten taggarna utåt, en enkel lektion i psykologi.

Ha det gött i värmen, åter till Wimbledon matchen mellan Federer och Tsonga.

Bragdinsats av Robin Söderling i Wimbledon!

Då syftar jag inte på när han vände 0-2 till 3-2 i set mot Lleyton Hewitt utan när han idag helt yr och orkeslös av någon form av virus/utmattning ändå kämpade på och stundtals bjöd på riktigt fina dueller. Jag skulle säga att de flesta hade kastat in handduken och gett upp men inte Robin som kämpade så gott han kunde.

All respekt av mig och jag blir så jävla förbannad på alla idioter som säger att han skyller på något för då kan ni inte sett matchen. Robin är en världsspelare, kanske når han aldrig topp 3 men han är ju den bästa vi fått fram sedan Stefan Edberg och hans sista grandslam vann 1992 när han tog US Open för andra året i rad. Vi snackar nästan 10 år sedan och då har Robin vart i franska öppna final två gånger.

KFUM Malmö till div 1 södra dam?

KFUM Malmö har blivit erbjudna en plats i div 1 södra på damsidan, ett Malmö som har för mig åkte ur för 2-3 år sedan. Vi får se om de tackar ja.

Trevlig midsommar!

Då det är lite lagom stiltje med det mesta förutom Wimbledon som jag följer så mycket jag kan och då jag har semester så ser jag en del matchen och brukar betta en del, bästa tipsen är att betta på dammatcherna på under 8.5 games, det är där man kan hitta lätta pengar.

Damsingeln tror jag att Marion Bartoli kan sno åt sig, hon har en lite säregen stil och hon ser ut som en liten köttbulle men jäklar vad hon kämpar.

Herrsingeln tror jag nog att Novak Djokovic tar även om Nadal och Federer är grymma.

Trevlig midsommar på er alla och drick inte för mycket så ni förstör en fin kväll.

Ännu ett damlag försvinner i damettan, blir det fler?

ja läs själva på http://www.innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?d=105&aid=41629

(var fel länk först nu är det rätt)

Jag hörde det av en IBF spelare för några veckor sedan men trodde att de nog skulle lösa sig men icke. Sedan är det mkt tveksamt om Ale som är nykomling får ihop ett div 1 lag, detta är inte bra för Göteborgsinnebandyn då ifjol Surte drog sig ur dametta då de kämpat sig kvar på ett riktigt bra sätt för att den 1 april (ironiskt nog) dra sig ur serien. Vad händer nu, 11 lag i serien eller 10, eller ska de försöka få upp något lag som missade kvalet, får Tygriket sin chans?

Ja vi får se vad som händer, innebandyn är i alla fall förloare på detta.

Ska heller inte glömma Västerås som drog sig ur ifjol i div 1 mellersta. När lag drar sig ur till höger o vänster börjar man tycka att sporten börjar kännas lite oseriös faktiskt.

Lockerud ersättar Lina!

För några dagar sedan så stod det om att Lockeruds damer tappar sin duktiga lagkapten Lina Segerblom och nu har de gjort klart med en ersättare från Östra se länken nedan. 3:e toppspelaren som försvinner från Östra då Hadelund och Hjort tidigare lämnat. Lockerud ser ut att storsatsa på en comeback till Elitserien och som topplagen i mellersta tappat så känns den serien faktiskt helt öppen med Telges, Hässelby, Köping och Täbys förluster, dock varnar jag ändå för Täby då de har ett riktigt bra grundspel att falla tillbaka på samt en bra ungdomsorganisation.


I Södra serien känns silly season rätt så lugn, bara Olofström som tappat många tongivande spelare vad jag hört.

I norra har jag riktigt dålig koll måste jag säga, men RIG Umeå har säkert starkt lag.

http://www.innebandysajten.se/lockerud-forstarker-med-lovande-center/Boston värdiga vinnare!

Boston vann med 4-0 på bortais och tog en välförtjänt stanleycupseger. Jag själv såg nästan halva matchen och Vancouver såg uddlösa ut. I det hela var det en rätt trist match, mkt kämpa och inte så många målchanser, det var de som sade att innebandyfinalen inte var något mot en avgörande nhl final, jag säger ändå innebandy i alla väder, där är det mycket mer målchanser osv.


Stanley cup final, nu ska det avgöras!

Just nu är det 1h kvar och jag hade kunnat ge mycket för att få en plats i ishallen i Vancouver just nu. 1970/71 gjorde Vancouver sin första säsong i NHL och de har fortfarande inte vunnit Stanley cup, något som är ruskigt svårt att vinna.

Ställningen är 3-3 i matcher och nu finns inga ursäkter längre, det ska avgöras inatt.


Moståndarna är faktiskt mitt favoritlag, okej när Foppa spelade i nhl följde jag honom och höll på hans lag lite extra men Boston började jag följa någon gång på 1980 talet. Min idol var nr 77 Ray Bourque, för er som inte vet vem han är sök på google.

Låt matchen börja o må bästa laget vinna!

Läggmatch bedöm själva.

Se själva klippet som jag hittade på Kimmos blogg.

Trodde det var överdrivet när jag läste om det på innebandymagazinet men när jag själv ser det så förstår jag inte hur Mais kan göra så. Jag har själv spelat mot dem, dömt dem åtskilliga gånger o de är kända för en offensiv innebandy med sköna lirare, varför de uppträdde så här vet jag inte men det är faktiskt pinsamt. Jag undrar hur föreningen gör för att återupprätta sitt rykte efter detta. Jag hade i alla fall tagit tag i det om jag vart ordförande och gått ut och bett om ursäkt till motståndare och involverade föreningar då det hände i en cupmatch. Hoppas det var sista gången man såg detta.
http://www.youtube.com/watch?v=XHNH3yOQ7Cw&feature=player_embedded

Payback is a bitch!

Då syftar jag på följande, för några år sedan så var det allsvensk premiär och mitt Djurgården skulle möta IFK Göteborg på nya gamla Ullevi. Man var spänd för att se matchen men hann knappt bänka sig förrän IFK Göteborg käkat upp Djurgården helt och i paus stod det hela 4-0, sjukt dåligt Djurgården mot ett riktigt bra Göteborg, då var man inte glad, men......................

Idag var det ombytta roller, tyvärr såg jag matchen på canal+ och för en gångs skull var det värt o lägga pengarna på den kanalen. 4-0 till Djurgården i matchen där IFK vart rätt så tama och Djurgården vart smarta och effektiva så idag kan man sova gott. Semestern har börjat riktigt bra, Sverige-Finland 5-0, IFK Göteborg-Djurgården 0-4, det kan nästan inte toppas.

Glad sommar IFK, glad sommar ifk, glad sommar ifk, 4-0 till Djurgårn. Syftar på länken nedan, skrattar bäst som skrattar sist, dock ska lagen mötas i höst, får se om man gråter då.

http://www.youtube.com/watch?v=8UPH3W1euJ8

Träningsvärk, en härlig känsla!

Söndagen bjöd på den sedvanliga sommarnöjet småmålsinnebandy som vårt gäng kört i ett antal år varje sommar. Vi var hela 10 st och körde 3 lag och vinnaren står kvar, det betyder mer kamp och prestige för vem vill titta på? Vi var vårt vanliga gäng men även ett par som inte vart med tidigare, tyvärr var det lite för ojämn nivå vilket inte brukar vara fallet när vi alla före detta licensierade spelare kör på, lite synd faktiskt. Kul var att en av mina gamla lagkamraters son var med och han var riktigt bra, mindre kul är att han lagt ner o spela innebandy i seriespel redan 14 år gammal på grund av strul med tränare redan.

Är det så i många ungdomslag att det saknas tränare och inte blir ordning och reda? Är det inte tragiskt att unga duktiga spelare slutar spela vår älskade sport före de ens fyllt 15 år? Jag tycker det är horibelt, tyvärr så glömmer nog många föreningar av ungdomslagen och satsar bara på sina representationslag, det är ju i ungdomslagen man bör ha de bästa tränarna egentligen vad det gäller att utveckla t ex teknik mm. Hur ska innebandyn kunna locka folka att stanna kvar i sporten som tränare, domare mm. Utan dem blir det inte lika bra. Har sagt det 100 gånger förut här på bloggen t ex angående domarna i vårt förbund Västergötland, vi måste föryngra då i princip alla domarparen som dömer i div 2 är 40 +. 

Nu sitter man med världens träningsvärk för 2 h småmål känns i kroppen, bara att bita ihop och köra på för imorgon är det dömning och då brukar det bli en 8 km löpning till 1.1 mil beroende på matchens nivå osv. Jag börjar bli grymt sugen på att spela innebandy igen, får hoppas att man kan köra 100 % en säsong och hitta glädjen igen.

Kommer superfinnen till Warberg?

Det snackas om att Tere Titu ska spela i Sverige men nu verkar det lite som han tvekar men det är ju mycket som ska stämma för visst att han får ett bra kontrakt men så bra att han kan leva på endast innebandyn är jag tveksam till. Har han ett bra jobb i Finland vill han ju säkerligen inte säga upp sig för att spela innebandy i Warberg och ta ett "skitjobb" och i småstäder växer ju inte jobben på träd. Hoppas i alla fall det löser sig då jag gillar Warberg och fler spelare som sticker ut i SSL höjer intresset, hoppas kunna se Mullsjö mot Warberg i vinter.

På damsidan så slutar Klas och Roger i Älvstranden Pirates, damerna får en ny tränartrojka som ska presenteras i dagarna, jag har försökt men fick inget namn då det skulle göras officiellt i dagarna, mer om detta men tror att det kan vara någon ny hungrig förmåga och inte de gamla uvarna som går från klubb till klubb i Göteborg. Får hoppas deras hemsidan vaknar till liv efter att ha legat i koma en längre tid, det står fortfarande på nyheter att damerna går tillbaka från Challengers till Älvstranden, jojo det var ju bara ett år sedan.....

Sverige - Finland i EM-kvalet!

Då Sverige haft lite flyt med resultaten och har en gyllene chans att bli bästa grupptvåa och därmed bli direktkvalificerade till EM utan något kval. Jag hoppas på en bra match med flera mål. Anmärkningsvärt är att Finland inte har Jussi Jäskeläinen i mål, Boltonmålvakten är en av världens bästa då han i många år vart riktigt stabil i Bolton, varför han inte står i mål har jag ingen aning om. Slutat i landslaget har också storstjärnan Sami Hyypiä gjort och då slipper vi oroa oss på hörnor där han var ett vasst vapen.

Telge tappar 2 klasslirare!

Så här står det på innebandysajten.se

http://www.innebandysajten.se/huddinge-varvar-duo-fran-telge/

Frågan är vilka nya spelare Telge kan få som kan ersätta de 5 som lämnat för Elitserien. Kanske ett mellanår för Telge?

Semesterdags!

Nu så ska jag bara jobba imorgon Lördag sedan är det 3 veckor ledigt och med vädret vi har nu så känns timingen i alla fall rätt så bra. Det blir ingen utlandssemester i år utan lite åkturer hit och dit i Sverige. En tripp några dagar till Alingsås (min hemstad).

Annars rullar det på med dömning av fotboll som är en bra konditionsträning, jag brukar löpa ca 8km-1.1 mil på en 90 minuters match. Var i Skövde i veckan och dömde 2 ungdomslag och i helgen blir det en tripp till grannklubben Ekedalen och deras damlag.

Sverige har fått en bra start mot Moldavien i EM-kvalet och Ola Toivonen fick in ett distansskott, samt Elmander som sätter en bra boll vid stolpen, får hoppas på 3 poäng där.

Innebandy blir det nog också någon gång i sommar, det är tradition med småmålsspel runt alingsåsområdet, kanske de unga kidsen i Tidaholm vågar ställa upp också. :)


RSS 2.0