Effektivitet hos motståndarna, känns som man hört den visan förr eller?

Bra spel räcker inte alltid så långt när motståndarna är effektiva och när Anders Lindgren coach i Köping efteråt säger -det här är nog det värsta jag vart med om både när det gäller er ineffektivitet och vår effektivitet, så ska man ta det på allvar, han har ju vart med en del inom innebandyn i Köping och sett en del matcher.

Ja vad ska man säga vi spelar bra o har mkt skott på mål i första får också spela pp en del när Köping åker på en 5:a för en tackling mot sargen och det var ju inga direkt protester på den från gästernas håll, den kändes klockren, vi skapar mkt men bollen vill inte in där och det blir 1-3 pausledning för gästerna och skotten 16-5 för oss, den smakade inte direkt bra. Målet var ett fint skott av Kajsa Högberg efter en fin pass av syrran Angelica Högberg.

I andra fortsätter vi skapa tryck och gör 2-3 men när vi som mest jagar 3-3 blir det en liten miss i laget och Köping kontrar in 2-4. Som ett brev på posten så tappar vi fokus och släpper lätt in 2-5 direkt. Sedan med någon minut kvar gör de 2-6 på ett långlyft in mot målet och det är inte okej att släppa in sådana mål där borde vi kunna täcka bort det tycker jag. Målet av Johanna Johansson.

Med underläge 2-6 måste man flytta upp och istället så missar vi markeringar och orkar inte löpa med så gästerna kan prickskjuta in distinkta avslut i krysset, stolpe in eller lira klapp klapp och slå in den i öppen kasse så en inhoppande Moa Melin Andersson i målet fick ingen bra hjälp i sitt inhopp och kan inte lastas för målen som kom heller. 3-11 slutar matchen efter mål av Jennifer Johanssons slalomkörning av hela Köpinglaget, snyggt mål och snygga dragningar.

Det man kan göra är helt enkelt att se och lära, Köping skjuter distinkt och direkt inte något kladdande med bollen i hooken utan, pang pang pang, då gör man mål, något vi får lära oss av för det gjorde Köping riktigt bra så all cred till dem för det. Spelmässigt gör vi det bra och skapar mycket tills 2-4 då tappar vi fokusen och börjar leta fel istället för att ta tag i det, idag saknar vi någon eller några ledare i laget som drar med sig övriga i motgång och det har varit ett dilemma under året och mycket tydligt synts när vi släppt in mål att vi har släppt flera på rad, det är dags att några tar på sig rollen som ledare på planen och drar med sig övriga i motgångar, utan det blir det tufft.

Denna match kunde slutat på ett helt annat sätt om vi vart mer effektiva och orkat göra defensiva jobbet i 60 minuter, men å andra sidan är ju detta ingen nyhet då det vart samma sak i många matcher och vi är ändå nya i div 1 så man kan ju inte fixa allt på en gång, Köping är ju på sin 3:e div 1 säsong och på den fronten är de en bra bit före oss och det är däför de är topplag och inte vi är min analys idag.

Återigen en bra domarinsats av Martin Jonsson och Jonas Gustavsson från Lidköping som inte syntes till något i matchen, så bra att jag glömde av att tacka dem men självklart tack för en bra insats, var ju också lite deppigt efteråt så ibland glömmer man. Får också passa på att önska Anders Lindgren o Köping lycka till i fortsättningen.

Tips div 1 södra!

Då drar jag även ett tips i div 1 södra då.


2011-01-29


IBF Älvstranden - CL98IC Se matchinfo
Östra SK Jönköping - IK SödraDal Se matchinfo
Ingelstad/Växjö 08 IBF - Pixbo Wallenstam IBF Se matchinfo
Olofströms IBK - IBF Göteborg Se matchinfo
Jönköpings IK - FBC Engelholm Se matchinfo
2011-01-30


Warberg IC - IBK Vänersborg Se matchinfo

Match 1. 8-6
Match 2. 5-5
Match 3. 5-9
Match 4. 6-4
Match 5. 10-3
Match 6. 6-5 SD.

Tipsdags omgång 4.

Efter ännu en miserabel tippning så måste jag komma igång nu. Kan dock inte bara tippa det folk tror för jag måste ju kunna vinna när de andra förlorar, men har också försökt o kika lite laguppställningar men tror att det är en hel del som inte följer 48 h regeln, men den är ju löjlig då det är omöjligt att lägga in laget för tidigt beroende på torsdagsträningarna förstås men torskväll lägger i alla fall jag in vår.

2011-01-29


Hässelby SK IBK - Linköping IBK Se matchinfo
Fröjereds IF - Köpings IBF Se matchinfo
Farsta IBK - Råsunda IS Se matchinfo
Telge SIBK - Hagfors IF Se matchinfo
2011-01-30


Täby FC - Skattkärrs IK Se matchinfo
Rönnby IBK Ungdom - Hammarby IF IBF Se matchinfo

tipsen då.
Match 1. Serieledare och allt att förlora gör att varningsklockorna ringer lite, tips 4-4.
Match 2. Avstår vår egen match såklart.
Match 3. Svårtippat faktiskt, båda lagen har lite samma stil också, känns som den kan sluta hur som helst, tippar hmmm får slå med tärning eller näääää 6-5 får det bli.
Match 4. Tror Telge måste hitta tillbaka till sin fina rytm de hade före jul, back 2 basic som man säger för spelmässigt är det 2 klasser bättre än Hagfors, men gästerna kan störa spelande lag det såg man ju mot Täby senast. Tips 7-4
Match 5. Jonny ska göra annat än innebandy, det brukar ju inte vara ett gott tecken om en tränare är borta (föruom när Koppen är borta då) så jag tippar 5-1 till Täby.
Match 6. Osäkert vilket lag Rönnby mönstrar men tippar 5-2 i alla fall.

Kommande helg!

Till helgen möter vi Köping som vi hade en bra fight mot senast då förlust 5-6 i en tuff o tät match.
i övrigt så spelas förljande matcher i helgen.

ommande matcher
2011-01-29


Hässelby SK IBK - Linköping IBK Se matchinfo
Fröjereds IF - Köpings IBF Se matchinfo
Farsta IBK - Råsunda IS Se matchinfo
Telge SIBK - Hagfors IF Se matchinfo
2011-01-30


Täby FC - Skattkärrs IK Se matchinfo
Rönnby IBK Ungdom - Hammarby IF IBF Se matchinfo


Jag ska tippa på torsdag tänkte jag men måste ändå säga att det är flera intressanta matcher som spelas, formlaget Hagfors ska möta Telge och där blir det intressant att se om det kan bli skräll där. Hässelby ska försöka behålla serieledningen mot Linköping och kanske kan det bli skräll där. Farsta och Råsunda möts i en avgörande match i princip om något av lagen ska ta chansen att hänga på för nytt kontrakt. Rönnby möter Hammarby i en minst lika viktig match även om förloraren där fortfarande har en liten chans till nytt kontrakt. Täby mot Skattkärr känns lite som en match i ingenmansland faktiskt och kanske blir lite avslagen.


2011-01-29


IBF Älvstranden - CL98IC Se matchinfo
Östra SK Jönköping - IK SödraDal Se matchinfo
Ingelstad/Växjö 08 IBF - Pixbo Wallenstam IBF Se matchinfo
Olofströms IBK - IBF Göteborg Se matchinfo
Jönköpings IK - FBC Engelholm Se matchinfo
2011-01-30


Warberg IC - IBK Vänersborg Se matchinfo

Älvstranden kan ta ett stort kliv mot nytt kontrakt vid seger mot CL, vid förlust så ligger piraterna inte långt ifrån att få själva gå på plankan. Östra och SödraDal är även de två lag som slåss om att hänga kvar, båda lagen har råd att förlora matchen men vill självklart säkra serieplatsen så fort som möjligt. I/V kanske kan skrälla mot Pixbo och gripa sista halmstråt till nytt kontrakt, personligen tror jag de är rökta i div 1. Olofström och Göteborg är två lag som ska klara sig utan några större problem, även om göteborg tappar Tikkanen till Pixbo har de en stabil trupp och i ärlighetens namn borde de utmanat Jik om seriesegern, vad som gått snett i Göteborg kan jag inte svara på alls. Warberg undrar jag vad de gjort i år, prestationsångest? Med så många bra spelare så borde de ha 10 poäng mer än de har men de har verkligen underpresterat speciellt med tanke på att de kört 5 pass i veckan osv sedan i somras. Vänersborg behöver inte vinna denna matchen då de har lättare motstånd kvar men är i poängbehov då flera lag är inblandade i bottenstriden och vill med all säkerhet ordna kontraktet så fort som möjligt.


I södra ettan är nästan alla lag inblandade i striden om nytt kontrakt där Jik redan avgjort seriesegern.

Omgång 3 avgjord i tipstävlingen!

Så här slutade omgång 3 i tipstävlingen.

2011-01-22


Skattkärrs IK - Rönnby IBK Ungdom 2-1
Telge SIBK - Hammarby IF IBF 4-2
Råsunda IS - Fröjereds IF 5-8
Farsta IBK - Hässelby SK IBK 3-8
2011-01-23


Hagfors IF - Täby FC 8-5
Linköping IBK - Köpings IBF 2-6

Efter omgång 3 är ställningen följande.

Jonny fick ihop 1p på Telge, 1p på Fröjered, 1p på Hässelby (nära en spik då han hade 2-8) och 1 p på Linköping mot Köping. Totalt 13p för Jonny från Skattkärr.

Rosten då. Han spikar Farsta Hässelby och drar in en skön 3poängare där, sedan får han in Fröjered på 1p, så totalt 4 poäng i omgången och 12p totalt.

Nille tippade aldrig, ingen vet varför, kanske han ville ge oss andra lite handikapp? Nille är kvar på 7p.

Jag själv då, rätt på Hässelby nära spik 3-7 hade jag, 1p även på Hagfors som skrällde o vann, 1p på Telge som vann. 3p, inget att skryta om faktiskt. Totalt 9p.

Fortfarande tätt i toppen men jag får skärpa till mig nu känner jag.

Om man summerar serien så känns det som att det nu står mellan Hässelby och Telge då Täby förlorade och Köping låg för långt efter för det känns som inget av de två topplagen kommer tappa så mycket så någon av de andra två kan blanda sig i toppstriden.

I botten så tog Hagfors ett stort kliv mot ett nytt div 1 kontrakt och jag skulle tro att det kommer räcka med ca 24p för att hänga kvar som det ser ut just nu. 6 matcher kvar och 18 p att spela om så inget lag är borta än då även bottenlagen kan ruska om mittenlagen emellanåt. I nästa omgång möts Farsta och Råsunda och vinnaren där (om de inte spelar bort varandra) kommer ha chansen att hänga på tåget medans förloraren med största säkerhet är borta. Även Rönnby möter Hammarby och där är seriens viktigaste match för båda lagen om vilket lag som ska försöka snuva bl a Fröjered på en div 1 plats. Vilken coach vågar mest när det gäller?

Äntligen en seger!

Efter en målmässigt jämn första period som slutade 2-2 där vi skapat lite fler chanser än Råsunda så gjorde vi ett litet ryck i andra till 4-2. Men när vi slappnat av lite och börjat slå bort bollar så kom de tillbaka snabbt till 4-4 och vare sig man möter topp eller bottenlag så blir man straffad hårt när man slarvar. Vi gör dock viktiga 5-4 före andra perioden är slut och det var psykologiskt viktigt att ta ledningen inför sista 20.

Snacket inför sista var egentligen att köra på och rulla boll samt vara lite noggrannare i passningsspelet och det började bra när vi satte 6-4 tidigt sedan kom en dubbelutvisning som slutade resultatlös. Hemmalaget tar en time för att trycka på lite hårdare men istället så gör vi 7-4 men det blir alltid spännande i innebandy och Råsunda reducerar snyggt när de spelat bort oss till 5-7 men vi kan reda ut stormen och sätta 8-5 och ta med oss 3 poäng hem.

Det var skönt att få en seger och ett kvitto på att vi kan vinna igen, vi själva vet vår kapacitet men att få många hedersamma förluster kan man åka ur en serie på även om det känns som vi verkligen hör hemma i div 1 med vårt spel vi skaffat oss genom året och de unga som växt i div 1 kostymen på ett mycket bra sätt. Nu gäller det att ha en bra träningsvecka inför en tuff fight med Köping som gästar oss.

Jag lyckades också bjuda på matchens citat med 4 sekunder kvar -Mikaela Svensson orkar du köra det sista, ja då säger hon, det ska sägas att matchklockan satt bakom oss så det var omöjligt att se tiden.

Jag vill tacka Råsundas trevliga ledarstad för fikan före match, samt dagens domare Björn Hedman och Reine Sjödin som var mycket stabila och klara på vad som gällde. Sedan fick man också njuta lite av utsikten i sekretariatet det var inte fel heller. :) (lite internt där)

Matchfakta:
Period 1
08.44 Mål 0-1 Fröjereds IF
11.44 Mål 1-1 Råsunda IS
15.45 Mål 2-1 Råsunda IS
17.10 Mål 2-2 Fröjereds IF
Period 2
03.20 Mål 2-3 Fröjereds IF
06.30 Mål 2-4 Fröjereds IF
07.25 Mål 3-4 Råsunda IS
09.12 Mål 4-4 Råsunda IS
10.48 Utvisning U2
(Upprepade förseelser)
Råsunda IS
14.36 Mål 4-5 Fröjereds IF
Period 3
03.56 Mål 4-6 Fröjereds IF
09.29 Utvisning U2
(Hårt spel 2 min)
Fröjereds IF
09.29 Utvisning U2
(Hårt spel 2 min)
Råsunda IS
14.12 Time out

Råsunda IS
14.51 Mål 4-7 Fröjereds IF
16.23 Mål 5-7 Råsunda IS
19.07 Time out

Fröjereds IF
19.56 Mål 5-8 Fröjereds IF

Tipstävlingen tredje omgången!

Nu är det dags att jag skärper till mig och börjar klättra uppåt, en spik vore inte fel för jag behöver dra in en trepoängare.

2011-01-22


Farsta IBK - Hässelby SK IBK Se matchinfo
Råsunda IS - Fröjereds IF Se matchinfo
Telge SIBK - Hammarby IF IBF Se matchinfo
Skattkärrs IK - Rönnby IBK Ungdom Se matchinfo
2011-01-23


Linköping IBK - Köpings IBF Se matchinfo
Hagfors IF - Täby FC Se matchinfo

Match 1. Hässelby blev omskakade senast och vill säkerligen inte hamna i samma situation senast som mot oss så jag tror de är på tå från start och vill garanterat inte bli av med serieledningen. Tips 3-7

Match 2. Avstår att tippa.

Match 3. Toppen mot botten, senast de möttes vann Telge relativt enkelt och jag tror även de gör så denna matchen. Tips 10-1

Match 4. Tippar på tight 4-4

Match 5. Känns rätt öppen på pappret, tips 6-6.

Match 6. Löpande Hagfors mot spelskickliga Täby, tja vad kan det bli tro där, jag får ingen spontan känsla men drar till med en skräll 6-5. Känns som många av Hagfors matcher slutat jämnt så även denna och jag tror Hagfors vill ha revansch för senaste plumpen mot Rönnby då de gjorde en dålig prestation och kanske Täby är lite för självsäkra efter segern mot Telge, denna matchen sluta precis hur som helst känner jag.

Tipstävlingen summering efter 2 omgångar!

Har vart mkt o göra det sista men ska summera ihop det lite nu så vi får se vem som ligger bäst till.

Jag själv satte 3 poäng och var ruggigt nära o spika Täby mot Telge 7-5 jag hade 7-6 där. :)

Rosten då. Han hade rätt på Köping mot Råsunda 4-1 (7-3), och även på Linköpings seger så han knopade ihop 2 rätt.

Jonny hade rätt på Rönnbyseger, Hässelbyseger, Köpingseger, Linköpingseger och även han hade 7-6 till Täby så mr J drog till med alla rätt, hela 5 poäng, starkt jobbat.

Nille i Linköping hade rätt på följande: Rönnbys seger mot Hagfors, Hässelbys seger, Köping och Täbys segrar så han tar 4 poäng.

Ingen spikade något resultat men vi låg ändå och nosade på alla utom att Hammarby skulle vinna mot Skattkärr, omgångens största skräll helt klart.

Totalställningen är nu då.

Jonny 9 p
Rosten 8p
Nille 7p
David 6p

Perfekt start för mig, jag låter gubbarna lukta lite på segern för att till slut gå förbi och vinna. :)

Skrällhelgen är slut!

Ja tyvärr så föll vi i slutet mot Hässelby annars hade det vart en fin skräll om vi slaget laget som nu leder mellersta serien, känns ändå sjukt att vi var det bättre laget och jag tycker inte jag är jättefärgad i det uttalandet då bortalagets ledare erkände att de hade flax men men, det kommer fler fighter som tur är.

Täby slog Telge och då gick ju Hässelby om, 7-5 blev resultatet och enligt Göte var det inte direkt rättvist men Täby har väldigt bra skyttar och en ruskigt bra målvakt så jag kan tänka mig att det var de avgörande faktorerna. Jag tror dock att Telge vinner serien, personligen tror jag de har bäst chans att ta klivet upp i en fight med Sala och Jik, laget som kommer näst sist i eliten tror jag inte har en skuggan av en chans faktiskt.

Hammarby vann mot Skattkärr, jag kan tro att Jonny inte är direkt nöjd, de ledde dessutom, nu är Hammarby med i racet om att vara kvar i serien igen, vem trodde det efter 8-9 matcher när de losat alla? Jag kommer ändå ihåg att efter vi mött dem så varnade jag för dem.

Skräll igen är att Hagfors blev sönderbombade av Rönnby Ungdom, förra mötet var en tight historia men Rönnby gick snabbt ifrån och hade bra kontroll målmässigt, vid en Hagfors seger hade laget tagit ett stort kliv mot nytt div 1 kontrakt men nu är de fortfarande inblandade i bottenstriden även om de har fina 18 p i dagsläget. Jag tror att om man tar 30 p är man säker, blir intressant att se hur det slutar.

Linköping slog Farsta med uddamålet och det var väl ingen direkt jätteskräll där.

Köping vann med 4-1 mot Råsunda och det är väl en skräll då Köping brukar göra mkt och släppa en del också, kanske de har ny taktik att backa hem? Knappast va???

Fler skrällar kommer i div 1 södra.

Först något mer väntat, Göteborg vinner över Engelholm 5-4.
Jik slår Pixbo i sudden 3-2.

Skräll 1. Östra vinner borta mot Vänersborg med 7-6 där de vände i sista perioden, de har nu slagit Vänersborg i båda mötena med uddamålet.
Skräll 2. Cl98 slår SödraDal med 7-4 där de hade hela 5-1 i början av andra och höll hela vägen mot en fin 3p och nu har de chansen att haka på tåget, blir en ödesmatch nästa helg mot Vänersborg på hemmaplan.

Skräll 3. Älvstranden slår återigen Warberg, denna gången med 3-2 och jag kan inte fatta vad som hänt med Warberg, de har fantastiska spelare, en mkt respekterad tränare och en klubb som satsar på sin damsektion, de tycker jag är det bästa div 1 damlaget jag någonsin mött i alla fall och då har vi mött Jik, Telge, Täby samt Örebro ifjol....

När man ser så mycket jämna matcher tycker jag synd om de som lagt upp serieförutsättningarna med att 4 div 1 lag ska åka ur, jag kan säga att troligtvis skulle 3:e och 4:e sista laget slå div 2 segrarna med 2 siffrigt, vi själva slog ju Lerum med 10-4 över juluppehållet och då mönstrade Lerum sitt serielag så inget snack om något där. Hoppas i alla fall att något görs inför nästa år, lägg in allsvenskan hos damerna så vi kan ha en högre nivå eller låt 14 lag spela i damettan, samt så måste fler än 1 lag åka ur dameliten, en stängd serie som i år är ju pinsamt när du ser de 3 sista lagen. Alla div 1 vinnare ska upp, hade de vågat hade ett kval mellan alla 2orna samt 4e sista i damelit fått göra upp om en plats, sicket publikkval det hade blivit och vilka matcher för spelarna och tränarna att få njuta av.

Helgerån i Sparbankshallen!

Skrällen var riktigt nära, 5-3 ledning och med 5 minuter kvar sätter Hässelby 5-4 och sen har vi oturen o göra självmål när vi råkar få bollen på oss o in och sen minuten efter 5-6, helt sjukt.  Det är ju ofta genom åren man sett att topplagen har det där lilla flytet och tyvärr så åkte vi på det idag, det är grymt små marginaler men vår enormt bra prestation får vi ta med oss och min åsikt är att vi spelade faktiskt bättre än Hässelby även om de nu vann, vet inte om de håller med men det är ju i alla fall något positivt än att ha losat och blivit utspelad efter noter som mot Telge.

Vi får jobba på och komma igen, detta var en av de tyngsta förlusterna på länge, men det som inte dödar härdar en. Får ta av mig hatten och gratulera Hässelby de gjorde en strong prestation som kom igen i matchen.

Samtliga i vårt lag gör en enormt bra insats samt dagens domare från Stockholm, Parya Rad och Hampus Sethfors var riktigt bra matchen igenom.


Helgens matcher i div 1 södra DAM!

2011-01-15


Jönköpings IK - Pixbo Wallenstam IBF Se matchinfo
FBC Engelholm - IBF Göteborg Se matchinfo
IBK Vänersborg - Östra SK Jönköping Se matchinfo
2011-01-16


IBF Älvstranden - Warberg IC Se matchinfo
CL98IC - IK SödraDal Se matchinfo

1 match i denna omgången har redan spelats och förutom den så slog Jik Warberg och de lär ju inte missa seriesegern nu, i så fall ska jag åka och sitta sargvakt hos laget som vinner serien i deras första kvalmatch. I den matchen som spelades ikväll fredag vann Olofström med 7-6 mot Ingelstad/Växjö, att de bara vinner med uddamålet bevisar att I/V i sina bästa stunder kan ruska om de flesta lag.

Följande matcher då.

Jik mot Pixbo förra mötet lyckades Jik kvittera med 1 sekund kvar av matchen och sedan sno extrapoängen i sudden, jag tror Pixbo hänger bra med och snor en pinne. 5-5.

Engelholm mot Göteborg. Engelholm är inte så dåliga som tabellen visar och kommer ta en del poäng säger Vänersborgs tränare Filipsson och jag tar hans ord och tippar faktiskt kryss i även denna även om jag är lite skeptisk. 4-4 och 4-5 i SD till GBG.

Vänersborg mot Östra. Viktig streckmatch men hemmastarka Red Stars vinner med 6-4 och hänger av Östra som kommer ha mycket nerver då de har otroligt mycket att förlora denna match och jag vet av erfarenhet att man inte bara åker till idrottshuset i Vänersborg och plockar poäng där.

Älvstranden möter Warberg och där lyckades "Piraterna" vinna i höstas men denna gången är Wic starkare och vinner med 8-6 i en svängig match där tvillingarna Arnesson har lekstuga.

CL98 mot Södradal. Ännu en ganska jämn match på pappret, tippar där 3-3 och 3-4 i SD.

Hur det går vet vi på söndag, en summering då, vem skräller???


Pixbo annonserar efter nya tränare!

Se länken.

http://www.pixbo.se/annons.html

Funderar lite när man läser att allt låter ju jättevackert i annonsen, diskuterade lite med en tränarkollega att det blir ju grymt mkt tid med innebandy osv men en kul grej att göra om man är ung och inte har familj osv. Däremot vad händer om det sportsliga skiter sig, får man då sparken är man inte bara utan tränarjobb utan också arbetslös.

Jag ställer mig frågan lite enkelt, vågar man söka ett sådant tränarjobb, tja visst kan man få sparken från ett vanligt civilt arbete också men där är ju inte kraven sådana direkt eller?

Jag tänkte faktiskt lista mina topp 5 lag jag helst skulle vilja coacha någon gång i framtiden.

1. Granlo. Blev erbjuden ett tränarjobb för några år sedan i Sundsvall City men då det misslyckades med att finna jobb i Sundsvall så rann det ut i sanden tyvärr, men jag gillade staden och folket jag träffade och numera ingår många från City i Granlo så det är tränarjobbet jag helst skulle vilja ha, de spelar i norra Allsvenskan nu.

2. Mullsjö AIS. Känns som en kul outsider och en förening som har mkt lovande ungdomar som kan nå långt i framtiden bara de lyckas hänga kvar, hade gärna tränat dem i Allsvenskan också, de har också lyckats bra med att locka en trogen publik.

3. Färjestaden (Allsvenskan). En förening som har en mkt trogen publik och är bra på att få fram unga killar.

4. Umeå City (SSL) En klubb jag alltid gillat och det är lite för det är lillebror i staden samt att de ofta spelat en snabb innebandy och jag gillar Umeå som stad.

5. IKSU (Dam Elitserien) Av damklubbarna i Sverige tror jag att IKSU skulle vara något för mig, norrländsk mentalitet gillar jag där man sätter LAGET för JAGET vilket tyvärr inte alla gör, de har bra förutsättningar med sin träningsanläggning och bra fysfolk runt om så man kunde fokuserat på själva innebandyn vilket jag gillar. Sen bor ju också Ingrid där så jag hade haft en bra läktaranalys att ta hjälp av och det är guld värt. :)

Med detta säger jag inte att jag är rätt man att träna de ovan nämnda lagen utan mer att de är föreningar jag fått en positiv bild av och gärna hade velat vara verksam i om läget hade funnits.Tipstävlingen andra omgången!

Helgens matcher ska tippas, såg att Mr J från Skattkärr (varför får jag tänka varje gång jag stavar deras namn?) lade ut sitt tidigt fast han skrev att han kanske skulle ändra fram till deadline, kanske ville han förvilla oss andra eller så, ja han är lite lurig tror jag allt. :)

Jag tippar följande!

2011-01-15


Rönnby IBK Ungdom - Hagfors IF Se matchinfo
Fröjereds IF - Hässelby SK IBK Se matchinfo
Köpings IBF - Råsunda IS Se matchinfo
2011-01-16


Linköping IBK - Farsta IBK Se matchinfo
Täby FC - Telge SIBK Se matchinfo
Hammarby IF IBF - Skattkärrs IK Se matchinfo

Match 1. Hyperviktig streckmatch och än så länge har inte Rönnby lagt ut någon laguppställning, tyvärr är det ju så med u-lag att de kan ändra lite o slänga in a-lagsspelare o så, tror vi alla som håller på med innebandy tycker det är genomruttet, visst om någon spelare vart skadad eller så men inte göra som de och även Pixbo till viss del gjort tidigare. Tycker ändå att Rönnbys unga div 1 tjejer är bra och Hagfors är ett lag som kämpar och sliter så jag tippar här oavgjort, har för mig att Rönnby vann i sudden sist i mörka skogarna så tippar här 5-5.

Match 2. Vi själva, avstår o tippa den.

Match 3. Man vet ju att inställningen hos Köping svackade rejält ifjol när de inte kunde vinna serien, ska bli intressant att se om de går in o kör järnet i denna eller om de bara spelar av matchen, tippar ändå 6-3 till Köping.

Match 4. Tror det blir ganska tät match, 4-3.

Match 5. Utan tvekan veckans match, Täby kan säkert locka några hundra åskådare denna toppmatch och jag tror de vinner den med 7-6, de har ruskigt bra skyttar och Telge trivs säkert inte på Täbys golv.

Match 6. Bajen från söder mot värmlänningarna, tät och målsnål match tror jag, 1-3.


Ska tippa södra fredagkväll!

Även Wårgårda IBK dam går i graven, vilka är nästa?

WIBK hade en gång i tiden ett mycket bra damlag men åren har gått och laget har blivit yngre och yngre i princip för varje år och till slut tvingades de kasta in handuken då de har problem att få ihop lag och tränare Andreas Cunow inte kunnat ha fullt lag många matcher samt fått ställa in träningar. Detta är inte bra, speciellt när grannklubben Horsby även de lagt ner sitt damlag för några år sedan. Jag kommer ihåg när Alingsåsregionen blomstrade av damlag i innebandy och när jag själv var tränare för Östadkulle ibks damer i div 3 hade vi derbyn mot IBS Alingsås, Wårgårda IBK, Skogsbygdens IF (även de i Vårgårda kommun mitt i skogen men jäkligt bra spelare). Även Horsby från Herrljunga hade damlag i många år då. Tragiskt är det att daminnebandyn i Västergötlands distrikt har gått ner sig så, vad kan man göra för att behålla alla tjejer inom vår älskade sport.

Småklubbarna behövs då de fostrar många duktiga som vill pröva lyckan i högre serier och det kan man ju säga om Skogsbygdens Linnea Liljegärd som spelade div 3 innebandy i Skogsbygden och senare div 2 med Noltorp från Alingsås och numera spelar i svenska fotbollslandslaget, denna tjej var och är grym på innebandy. Det är bara ett exempel på hur många bra spelare som fostrats i småklubbar på tjejsidan. Kan Västergötlands förbund även de göra något, jag tipsade dem för säkert 10 år sedan att de kunde låta nya damlag få vara med första året gratis i seriespelet, då fick jag en kommentar av Selander att då blir de andra föreningarna avundsjuka, det tror inte jag däremot är nog alla glada över en större bredd som ger fler matcher för hur kul är det när föreningar försvinner gång på gång. Förr hade vi ner till division 4 innebandy på damsidan och inga u-lag alls, idag har vi div 2 och sen en ulagsserie som kallas div 3, där är väl endast Tranemo, Falköping och Grästorp med i nu när Wårgårda dragit sig ur.

Jag har också alltid hävdat att släng ut alla jävla u-lag från A-lags serier, jag menar se på oss själva i dam u-laget. Senast mötte vi Tranemo och då var några iväg på F15 sm så vi "stärkte" upp med en femma från div 1, hur kul var det för Tranemo som spelar i div 3? Ja 11-2 i baken fick de åka hem i alla fall! Jag tycker det är helt fel låt istället oss som har reservlag möta Lockerud, Vänersborg och de som har stor trupp nog att ha reservlag och gör det ordentligt för hur jävla trött är man inte på pajasklubben Borås som allt som oftast lämnar återbud till matcher med sitt u-lag, hoppas de har bättre ordning i år för ifjol var det patetiskt, okej de hette ibk 7-H ifjol men det är samma lag, förr hette de Mariedal och Borås IC och allt möjligt, nä ordning och reda och ingen lekstuga.

Det är alldeles för dåligt ansvar av både spelare och ledare, det är för lätt att säga, "vi får inte ihop lag", vad då, alla kan se en säsongsplanering i augusti, sätt upp den på kylen och prioritera bort att mormor fyller 73 år och åk dit dagen före eller något, alla dessa patesiska ursäkter man hört genom åren i lägre serier gör en bara matt, ta ansvar och spela matcherna. Jag har ställt in en match under alla år som ledare och det var mot Östra i år i en träningsmatch, hade det vart serie hade man ju såklart spelat men då vi fick 3 skador söndagen mot JIK och vi har en tunn div 1 trupp så var det vansinne att riskera mer skador mot Östra på onsdagen, vilket Östra förstod så no hard feelings där och de lyckades få Husvkarna att spela mot dem så det var inga problems.

Sedan också alla dessa patetiska undanflykter som man hört och otroligt nog även får höra i div 1, "Vi har många borta idag".... och ? Jag säger alltid, vi spelar med bästa laget oavsett, när har du verkligen alla i truppen tillgängliga, det är ta mig fan max 1 gång per säsong, det är skador, sjukdomar hela tiden. Nä man spelar alltid med sitt bästa lag, något annat finns inte, nu blev det ett långt inlägg, bit ihop och kom igen nu damföreningar, våga tro på er själva.

Gamla goa Warberg kan man lita på!

Måste be om ursäkt, kom hem och såg sista perioden och jag gillade inte det jag såg, ett Wic som backade hem när de var i underläge och stod passiva och inte alls som det brukade vara i full fart. Aik satte 4-2 och då kom en timeout och den gamla goa superlinan sattes ihop, jag tycker det är dags att "Bagarn" släpper stoltheten och inser att Isacs superlina ska man behålla för sedan går Warberg ikapp och förbi på några få minuter. Låt killarna lira ihop och låt dem tuta på offensivt det är ju det man betalar entrepengen för och inte för att se ett uppställt försvar som drar ner tempot. Wic vann i alla fall med 7-5 (sista i tom kasse) och vinnarkulturen sitter i väggarna i sparbankshallen. Jag hoppas vi kan få igång vår egen vinnarkultur i vår egen sparbankshall i Tidaholm, där FIF dam ändå har vunnit åtskilliga matcher senaste åren i div 2 och vi tagit några segrar i år i ettan, en hemmaborg måste man ha där man känner sig stark det är hur viktigt som helst.

Får i alla fall tacka Warberg för fina 1200 kr också då man satte den summan på minst 2målsseger för Wic, inte helt fel faktiskt. :)

Århundradets skräll!

Okej, årets då, förra året vann Lockerud mot Kais mora med 3-2 borta men i år lyckades Karlstad vilka jag tidigare sågat för ett dåligt spel som inte håller i eliten. Där fick väl jag, de slår Rönnby med 5-3, att skottstatistiken visar 52-15 spelar ingen roll, de vann, jag lyfter på hatten och säger bara så här. -Bollen är rund, grattis Karlstad.

Grattis Red Stars!

Får gratulera Vänersborg Red Stars till 2 välbehövda segrar, framförallt herrlaget som bytt tränare för andra gången i år eller vad man nu kan kalla det då Robban och Jörgen stod som ledare först och sedan kom Björn in. Patrik Thulin har tränat föreningens herrlag i flera år tidigare och det kändes som att detta var sista chansen för föreningen att hålla kvar sitt herrlag i förbundsserien. Man kan väl säga att sportchefen tog sitt ansvar.

Ett lag som jag anser vara mycket talangfullt på pappret, de har alla spelartyper som behövs för att kunna ligga på övre halvan, däremot kanske de saknar lite av en ledartyp som drar med sig spelarna i motgång då de ibland kan släppa in en del mål på kort tid, kanske är det också lite sviter av en medioker försäsong då ledarstaben blev klar sent.

Idag vann de i alla fall den viktiga streckmatchen mot Skillingaryd med 8-5 och stort grattis till Thulins pojkar.

Damlaget tog också en välbehövlig seger då de vid seger hemma mot Östra kan lägga 10 p till nedre strecket om CL98 skulle förlora sin match, en match där de har en revansch att kräva för en uddamålsförlust mot Östra i höstas. Personligen tror jag laget tar 3 poäng där och hänger av Jönköpingslaget.


200 lappen, vem ska vara på, detta tycker jag!

Har sett några olika förslag på nätet och måste lägga min röst också, har 2 favoriter så lägger upp de här.Vår fina princessa Madeleine, finns det någon vackrare som kan pryda vår nya 200 lapp?Som nummer två kan man ju alltid välja Zlatan, han är inte kunglig men ändå är han ju kung!

Vad tycker ni?

Stryk mot Täby i dödens arena!

Dödens arena är väl att ta i men man längtade nästan efter Surtes betongbunker när man kände doften av mögel i hallen och ljusrören låg åt fel håll så det blev svarta ytor på planen mellan raderna men planen var i alla fall stor och det var bara innebandylinjer det var ett stort plus. Sedan så lade klockan av efter 15 minuter och sedan ringde den igen efter en minut gjorde att själva arrangemanget inte höll någon vidare status. Det var lite komiskt att se tjejerna bära in stereon när de gjorde entré, dock var höjdpunkten när dagens speaker stod i mitten av arenan och läste lineup då mickrofonen var inlåst, ska sägas att han gjorde ett strålande jobb och jag tror få personer hade kunnat göra det bättre så all credit till honom.

Nu är detta såklart inte Täbys fel då de har Tibble som sin hemmahall och blev bortkörda därifrån pga Basketturnering, men det är pinsamt av vårt Svenska innebandyförbund att de som tidigare nobbat flera hallar att hålla för förbundsserier kan tillåta spel i denna hallen. Jag vet själv när vi skulle kvala till ettan med Noltorps damer då förbundet inte godkände hallen som var byggd på 1990 talet och ljus och fin men hade för liten läktarkapacitet, ja tjenare en och en halv bänkrad i denna hallen i Täby då?

Det blir tyvärr lite pajas av innebandyförbundet gång på gång och det är inte konstigt att folk skrattar åt innebandy när de själva skjuter sig i foten gång på gång. Jag menar kräv publik kapacitet efter föreningens egen förmåga, då det är många lag i förbundsserien som inte har mer än en ca 50 talet i publik varför ska de då inte så spela i sin egen hall? Ja nog om detta, men ibland kan jag verkligen inte bara hålla käften alltså som ni som läser nog har märkt.

Täby gav oss ett fint mottagande och jag gillar Göran & co, oerhört sympatiska personer som jag tidigare sade inte kan lastas för att de fick spela sin seriematch i en sunkhall.

Matchen då, jo vi är ett nummer för små (unga, orutinerade kalla det vad du vill). Täby har flera spelare med rutin från högsta serien och det märks, de har också ett bra grundspel där vi försökte störa dem och lyckades hyfsat i två perioder förutom början på första då vi gör för mkt misstag. Det är just där rutinen spelar in, vi blir straffade med mål i baken när vi gör misstag och när de gör misstag så får vi inte alla gånger ens skott på mål, vi måste bättra oss där och det är mitt och ledarstabens jobb att jobba på det.

De leder med 2-1 efter första och i pausen har vi lösnignen på flera av problemen tycker jag vi går ut och spelar en riktigt bra andra period. Tyvärr gör vi misstag och de är skarpa, vid ställningen 3-2 så får vi spela 4 mot 4 och då trycker vi på och skapar 2-3 heta chanser men sätter tyvärr inte dit dem, 3-3 där och vi hade haft bra häng i matchen för andra perioden tycker jag vi är hetare än dem, men istället sätter de 4-2 på en kontring.

I sista perioden blir det lite grinigare och tuffare spel (dock absolut inte fult) och tyvärr åker vi på ett gäng utvisningar, någon billig vilket vi tränare var överrens om (jag och Göran i Täby pratade om de situationerna efter matchen) samt att domarna tyvärr missade någon för Täby gjorde att vi blev frustrerade och det är ju inte bra av oss som lag att ta utvisningar för protest. Domarparet ska absolut inte skyllas för vår förlust ska sägas och det var stort av dem att kunna ta en diskussion utan att någon höjde rösten efter matchen, jag är säker på att ni som domarpar utvecklas av att ta lite feedback.

Matchen rinner iväg ordentligt och slutar 8-2 där Täby fått in någon lätt boll på slutet för vi tappat fokus lite. 8-2 är ju siffror som säger storpisk, jag säger ändå att vi gav Täby en bra fight men de är skarpare än oss och har kanske seriens bästa målvakt, i vanliga fall hade vi satt 3 mål till men all credit till hon som stod, riktigt bra rörelse och speluppfattning hade hon och fick skotten enkelt på sig där hon ville ha dem.

Målskyttar i FIF var Annie Storm och Angelica Högberg.
Dagens bästa Fifare var Angelica Högberg och Jennifer Johansson, de var de två som skapade mest offensivt och även jobbade bra defensivt.

Tipstävlingen avgjord denna omgången!

Jag själv får endast 3 rätt och bör väl skämmas lite.

Jonny får 4 rätt, hade vi satt en boll till så hade han dragit in 2 poäng till då han hade 8-3 på vår match och chanser saknades ju inte direkt, mer om vår match senare.

Rosten får 6 rätt och går upp i ledningen.

Ny tävling nästa helg, vem vill vara med, ska vi säga försten till 21p?

Såg nu att Nille också tippat på sin blogg, lägger in hans resultat också då såklart!

Nille hade tippat enligt nedan och fick också ihop 3 pinnar.

Telge - Råsunda 8-2
Blir en enkel hemmavinst i Wasa....

Hässelby - Rönnby 6-3
Hässelby är starkare i detta möte.

Täby - Fröjered 7-4
Mycket mål även i denna match...

Skattkärr - Farsta 5-1
Ännu en hemma vinst för Skattkärr..

Hammarby - Linköping X-X
Får inte tippa min egen match...

Hagfors - Köping 3-5
Köping drar det längsta strået i denna lilla hall.

Tipstävling öppet för alla som vågar!

Denna omgången tippas och matcherna spelas onsdag:

2011-01-05


Telge SIBK - Råsunda IS Se matchinfo
Hässelby SK IBK - Rönnby IBK Ungdom Se matchinfo
Täby FC - Fröjereds IF Se matchinfo
Skattkärrs IK - Farsta IBK Se matchinfo
Hammarby IF IBF - Linköping IBK Se matchinfo
Hagfors IF - Köpings IBF Se matchinfo

Jag tippar alla utom match 3 som är mitt lags (fröjereds if).

Match 1. Telge har inte legat på latsidan och käkat skinka utan är nog fortfarande hungriga på seger. Tips 11-3
Match 2.
Tror denna matchen blir tight men Hawks från Hässelby är starka mentalt och vinner. Tips 4-3
Match 3.
Vår match, bollen är rund. :)
Matcg 4.
Skattkärr är ruskigt sugna på att visa att de är bättre än Farsta som de fick stryk mot i serieinledningen. Tips 4-1.
Match 5.
Hammarby har börjar röra på sig och om gästerna ställer ut skorna kan det sluta illa, tror dock på gästerna. Tips 3-5
Match 6.
Detta är en match som lika gärna kan sluta 11-11 som 5-5. Tror på massor av mål och utvisningar i matchen mellan "gladbandylagen" i en trång hall där det kommer smälla mkt i sargen som på klubborna, tror Köping vinner till slut. tips. 6-7

Här lägger jag upp övriga tippares tips, börjar med Jonny i Skattkärr.

Hammarby mot Linköping 2-6
Linköpings "segertåg" fortsätter. Risken är väl sedan att hamnar i ett ingenmansland och blir fortsättningsvis svårtippade.
Skattkärr mot Farsta X-X
Detta tips överlåter jag till dej David och i gengäld får du mitt Fröjeredstips.
Täby mot Fröjered 8-3
Hässelby mot Rönnby 5-1
Hässelby fortsätter att hänga på och utmana Telge och jag tror inte att det kommer någon förstärkning för Rönnby denna match.
Hagfors mot Köping 5-8
Telge - Råsunda 7 - 1


Göte Rosth i Telge tippar följande.Om ni vill läsa hans motiveringar läs www.rosten.blogg.se

Hässelby - Rönnby Ungdom   6-2
Täby - Fröjered   6-4
Skattkärr - Farsta   4-4
Hammarby - Linköping   3-6
Hagfors - Köping   5-8

Tävlingen är öppen för alla som vill vara med, jag slänger ut en öppen förfrågan till Johan i Hagfors då han också har en blogg som skriver om innebandy, vågar du vara med Johan? Du har till imorgon bitti på dig att skriva en komment i så fall med dina tips och självklart hoppas jag Nille i Linköping hänger på.


Vinst mot Lerum i träningsmatchen!

Lerum började piggt och tog ledningen och lagen följdes åt till 3-3 då vi ryckte ifrån till 5-3 efter första 20 minuterna var färdigspelade.

I andra så reducerar bortalagets bästa spelare Nicole Karlsson (3 mål) på en tvättäkta zorro, riktigt snyggt faktiskt, tror det är första gången jag sett ett zorromål av en damspelare, men det höll högsta klass och jag vet att det inte var hennes första denna säsogen även om det var det första i år. :) Lerum får en utvisning och vi får inte till vårt pp direkt men får ändå iväg ett bra skott i krysset och sen drar vi ifrån i perioden till hela 9-4.

I tredje mattas tempot av och matchen slutar 10-4.

Lerum är ett bra div 2 lag, men det är ändå rätt stor skillnad på div 2 och div 1 det såg man i bolltempot bland annat. Det var en bra träningsmatch att få med en hel del heta närkamper som det ska vara och domarparet Martin Jonsson och Jonas Gustavsson från Lidköping, var som alltid bra.

Målskyttar: Angelica Högberg 3, Anna Nordmark 3, Jennifer Johansson 2, Annie Storm 1 och Sofia Häll 1.

Vi vill tacka Lerum för matchen och önska dem lycka till i jakten på en div 1 plats.

Träningsmatch mot Lerum idag söndag!

Idag söndag spelar vi match kl 14.30 hemma mot Lerum som är topplag i göteborgs div 2. Sist vi träningsmatchade mot dem var i somras och då fick vi stryk med ett eller två mål, Lerum är ett lag som påminner lite om Hagfors, unga spelare som springer mycket. För oss gäller det att komma igång då vårt juluppehåll kantats av återbud på träningarna så nu är det dags att folk börjar "andas innebandy" igen, man kan inte slappna av för då blir det ingen rolig vår.

Jag tror i alla fall matchen blir bra för båda lagen, jag såg några av Lerums spelare under torsdagen och de såg hungriga ut, jag tycker faktiskt Lerums unga årgång är vassare än de gamla gardet som jag såg för några år sedan, visst lite rutin kanske saknas men de har speed och teknik och kommer nå långt det är jag säker på.

RSS 2.0