Äntligen en seger!

Efter en målmässigt jämn första period som slutade 2-2 där vi skapat lite fler chanser än Råsunda så gjorde vi ett litet ryck i andra till 4-2. Men när vi slappnat av lite och börjat slå bort bollar så kom de tillbaka snabbt till 4-4 och vare sig man möter topp eller bottenlag så blir man straffad hårt när man slarvar. Vi gör dock viktiga 5-4 före andra perioden är slut och det var psykologiskt viktigt att ta ledningen inför sista 20.

Snacket inför sista var egentligen att köra på och rulla boll samt vara lite noggrannare i passningsspelet och det började bra när vi satte 6-4 tidigt sedan kom en dubbelutvisning som slutade resultatlös. Hemmalaget tar en time för att trycka på lite hårdare men istället så gör vi 7-4 men det blir alltid spännande i innebandy och Råsunda reducerar snyggt när de spelat bort oss till 5-7 men vi kan reda ut stormen och sätta 8-5 och ta med oss 3 poäng hem.

Det var skönt att få en seger och ett kvitto på att vi kan vinna igen, vi själva vet vår kapacitet men att få många hedersamma förluster kan man åka ur en serie på även om det känns som vi verkligen hör hemma i div 1 med vårt spel vi skaffat oss genom året och de unga som växt i div 1 kostymen på ett mycket bra sätt. Nu gäller det att ha en bra träningsvecka inför en tuff fight med Köping som gästar oss.

Jag lyckades också bjuda på matchens citat med 4 sekunder kvar -Mikaela Svensson orkar du köra det sista, ja då säger hon, det ska sägas att matchklockan satt bakom oss så det var omöjligt att se tiden.

Jag vill tacka Råsundas trevliga ledarstad för fikan före match, samt dagens domare Björn Hedman och Reine Sjödin som var mycket stabila och klara på vad som gällde. Sedan fick man också njuta lite av utsikten i sekretariatet det var inte fel heller. :) (lite internt där)